Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-11, 07:44   #4771
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie.
Mam na stazu prawo sobie brac ile wolnego chce..
Bo przewaznie bralam sobie piatki bo wyjezdzalam do szkoly.
A teraz bylam chora i 4 dni na zwolnieniu(L4 chyba to jest.od lekarza) i znow chce piatek miec wolne.
A ogolnie dni wolnego mam od piatku jeszcze 5..
I juz widze mine mojej kierowniczki
Jak to masz na stażu prawo brać sobie wolnego ile chcesz?? Stażysta ma prawo do 2 dni wolnych po każdym przepracowanym miesiącu. I tylko tyle.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 09:51   #4772
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jak to masz na stażu prawo brać sobie wolnego ile chcesz?? Stażysta ma prawo do 2 dni wolnych po każdym przepracowanym miesiącu. I tylko tyle.
No mowie o tych 2 dniach .. wiem ze 2 dni..
Tylko kierowniczka robi mi problemy jak chce je brac.. i robi takie miny
A jeszcze mi sie skumulowalo i bede miala 5 dni zaleglych i nie wiem czy dostane teraz przez to chorobowe..
A potrzebuje bo wyjezdzam do szkoly..eh.. i teraz potrzebuje i za tydzien.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 09:56   #4773
madziam90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
ja jestem na stazu juz 6 miesiąc, jakis czas temu złozyłam wniosek o przedłużenie. Na dzień dzisiejszy nie ma pieniązków chyba że ktos zrezygnuje ze stażu lub dostanie pracę. Mam czekać do nowego roku jak bedą pieniądze. Spotkałyście sie z czyms takim 6 miesięcy stażu 2 miesiące przerwy i znowy 6 miesięcy stażu. Podobno w urzędzie w któreym jestem juz były takie p[przypadki.
Mam pecha bo dziewczyna która przyszła na staż miesiąc wcześniej dostała przedłużenie na kolejne pół roku.
ja niestety nie słyszałam. ale wcale nie masz pecha. ja swój staż dostałam tylko na dwa i pół miesiąca jakieś. to co ja mam powiedzieć? nie wiem dlaczego tak krótko. kurcze no. chciałabym zostać tu gdzie jestem na stałe do pracy.

____
o właśnie. żeby zostać tak na stałe, podpisać umowę z pracodawcą po stażu to trzeba brać udział w konkursach jakie organizuję pracodawca. tak? czy jak to wygląda? wie ktoś może?

latolato. lato czeka. <3.
madziam90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 09:57   #4774
hathayoga
perfumove love

Cytat:
Napisane przez madziam90 Pokaż wiadomość
o właśnie. żeby zostać tak na stałe, podpisać umowę z pracodawcą po stażu to trzeba brać udział w konkursach jakie organizuję pracodawca. tak? czy jak to wygląda? wie ktoś może?
Zależy na jakich zasadach zatrudniają. Mogą od razu, mogą robić konkurs na stanowisko.

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 09:59   #4775
madziam90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość
Zależy na jakich zasadach zatrudniają. Mogą od razu, mogą robić konkurs na stanowisko.
no a w ZUSie to raczej tak od razu dać nie mogą? nie wiesz może?
kurde bo na takich konkursach to często z tego co słyszałam biorą sobie jakiś znajomych do pracy.

Stary 2009-10-11, 10:03   #4776
hathayoga
perfumove love

Cytat:
Napisane przez madziam90 Pokaż wiadomość
no a w ZUSie to raczej tak od razu dać nie mogą? nie wiesz może?
kurde bo na takich konkursach to często z tego co słyszałam biorą sobie jakiś znajomych do pracy.
Trudno powiedzieć, pewnie też zależy od stanowiska... Znajomego można i bez konkursu Ale właśnie do konkursu zazwyczaj każą też stawać stażystom, jest wtedy duża szansa zatrudnienia

Kosmetyki

Wish
Stary 2009-10-11, 10:04   #4777
88Ekaterina88
Zakorzenienie

u mnie bez konkursu wzieli na zastepstwo na 2 lata a ja nie mam jak zostac tu gdzie jestem bo mam inne wykształcenie a nie ma takiego referatu dla mnie ;/

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 10:09   #4778
madziam90
Rozeznanie

Cytat:
Trudno powiedzieć, pewnie też zależy od stanowiska... Znajomego można i bez konkursu Ale właśnie do konkursu zazwyczaj każą też stawać stażystom, jest wtedy duża szansa zatrudnienia
ok. dziękuję Ci bardzo. ;*
jak będę kończyła staż to będę sprawdzała czy nie ma jakiś konkursów.
kurcze, dobrze by było.
no ale się zobaczy.

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
u mnie bez konkursu wzieli na zastepstwo na 2 lata a ja nie mam jak zostac tu gdzie jestem bo mam inne wykształcenie a nie ma takiego referatu dla mnie ;/
ojej. no zdarza się i tak. na wykształcenie też bardzo patrzą.
a takie zastępstwo też wcale nie jest złe jak by się tylko przytrafiło.
jeszcze na dwa lata to już w ogóle sporo by było.

Stary 2009-10-12, 09:41   #4779
Snufki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
to dziwne, bo ja byłam 2 tygodnie temu w UP w Katowicach i powiedzieli mi ze będą nowe staże w listopadzie
Oni tam różne rzeczy mówią, więcnie wpadałbym w euforie, chyba,że dostali jakieś nieprzewidziane środki... w co wątpie. Nam mówili,żenie ma kasy i w tym roku nie będzie już.
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:44   #4780
kardashi
Zakorzenienie

u mnie tez tak mówili Dopiero pod koniec stycznia ma być kasa. Ale to dziwne, bo wiele osób miało staż do końca września. a kasy dalej nie mają.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 15:08   #4781
Nadeel
Raczkowanie

Wszystkim osobom z Katowic i okolic proponuje wziac udział w projekcie UE pt "Młodzi kontra śląski rynek pracy"
Jest tam doradztwo zadowowe, tygodniowe szkolenie i staż 3-miesięczny związany z kierunkiem studiów , czy zainteresowan. Jak kto chce. Stypednium stażowe tez sie dostaje.

Fajne to jest, bo mozna potem wpisac sobie pod praktyke na studiach, wystarczy zaswiadczenie

Wiec warto sie na to zapisac, patrzac na to ze w PUPie w Katowicach nie ma juz stazy wiecej informacji macie na stronie: http://www.mlodzikontra.pl/pl/strona-glowna

Pisze tutaj o tym, bo słabo jest to rozreklamowane, a nie chce mi sie czekac, az na szkolenie uzbieraja 15 osób za 2 czy 3 tygodnie
Nadeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 21:29   #4782
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadeel Pokaż wiadomość
Wszystkim osobom z Katowic i okolic proponuje wziac udział w projekcie UE pt "Młodzi kontra śląski rynek pracy"
Jest tam doradztwo zadowowe, tygodniowe szkolenie i staż 3-miesięczny związany z kierunkiem studiów , czy zainteresowan. Jak kto chce. Stypednium stażowe tez sie dostaje.

Fajne to jest, bo mozna potem wpisac sobie pod praktyke na studiach, wystarczy zaswiadczenie

Wiec warto sie na to zapisac, patrzac na to ze w PUPie w Katowicach nie ma juz stazy wiecej informacji macie na stronie: http://www.mlodzikontra.pl/pl/strona-glowna

Pisze tutaj o tym, bo słabo jest to rozreklamowane, a nie chce mi sie czekac, az na szkolenie uzbieraja 15 osób za 2 czy 3 tygodnie
mnie babka w PUPie powiedziała ze nie ma kasy dla osób którzy chcą na własną rękę stażu szukać, ale ogólnie to jeszcze staże w urzędach itp, takie na które kieruje PUP jeszcze w listopadzie będą

Ale bardzo mi się podoba ten projekt, do którego linka wrzuciłaś i aż chyba jutro pójdę złożyć papiery

a wiesz coś więcej? ile od czasu szkolenia się czeka na staż np?
ja tam mogę się szkolić... byle w domu nie siedzieć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 21:38   #4783
Brydzia_
Zakorzenienie

ale jak to jest ? jeśli juz odbyłam roczny staż to czy moge się zgłosić ?
i czy trzeba byc zarejestrowanym w up w katowicach ?
bo ja podlegam pod tyski wiec nie wiem czy tak mozna... oświećcie mnie ;p

edit;//
doczytalam

Edytowane przez Brydzia_
Czas edycji: 2009-10-12 o 21:42
Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 23:38   #4784
Nadeel
Raczkowanie

Fajnie, że się tym zainteresowałyście
Też uważam to za dobry pomysł. Napisałam tutaj dlatego, że mało osób o tym wie. Tez się dowiedziałam przez przypadek

Na szkolenie się czeka, aż się grupa uzbiera 15 osobowa. Panie mówily, że za 2 tygodnie około będzie. Jeśli się pośpieszycie to będzie w tym szkoleniu gdzie ja. Dopiero 4 osoby były dziś zapisane.

Spotkanie z doradzcą zawodowym ma się na dniach, po złożeniu dokumentów. On tam Cie ocenia, wypytuje itd. i od tego momentu szukają jakiegoś miejsca do stażu.
Odbywa się go zaliczonym szkoleniu. Okres czekania około tygodnia.

Doświadczenie zawodowe może być, nie ma żadnych ograniczen. Tylko wiek do 25 roku zycia. Zarejestrowanym można być, obojętnie gdzie, tylko trzeba dostarczyć oryginał zaświadczenia Zameldowanie musi być ogólem w województwie śląskim. Nie musi byc w Katowicach :P
Stary 2009-10-13, 08:56   #4785
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Też uważam to za dobry pomysł. Napisałam tutaj dlatego, że mało osób o tym wie. Tez się dowiedziałam przez przypadek

Na szkolenie się czeka, aż się grupa uzbiera 15 osobowa. Panie mówily, że za 2 tygodnie około będzie. Jeśli się pośpieszycie to będzie w tym szkoleniu gdzie ja. Dopiero 4 osoby były dziś zapisane.

Spotkanie z doradzcą zawodowym ma się na dniach, po złożeniu dokumentów. On tam Cie ocenia, wypytuje itd. i od tego momentu szukają jakiegoś miejsca do stażu.

Doświadczenie zawodowe może być, nie ma żadnych ograniczen. Tylko wiek do 25 roku zycia. Zarejestrowanym można być, obojętnie gdzie, tylko trzeba dostarczyć oryginał zaświadczenia Zameldowanie musi być ogólem w województwie śląskim. Nie musi byc w Katowicach :P
A stypendium stazowe to 1430 brutto na 3 miesiące?czyli wychodzi jakies 400 zł miesięcznie- wyzysk trochę, ale w PL to akurat normalne

U mnie w UP staże jednak bedą po nowym roku
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 09:00   #4786
88Ekaterina88
Zakorzenienie

dziewczyny a mam przykładową sytuacje, tzn. sie zdazyła, ale nie u mnie

dziewczyna miała staż, w ostatnich dniach zeszłego tygodnia musiała pilnie wyjechać , bo ktoś jej zmarł, napisała podanie do swojej szefowej ze chce miec wolne mimo ze miała jeszcze kilka dni do elnego miesiaca. szefowa sie nagadała ale ją puściła. w efekcie w te dni w których nie była na stazu dzwonili do niej z up(jak zwykle zresztą, bo do mnie to co chwilak wydzwaniają) a jej szefowa czy tam te kobiety z którymi siedziała powiedziały ze jej poprostu nie ma ;/ i dzis ma sie zgłosic w up w celu wyjaśnienia. czy moga ja wywalic ze stażu? ze ma nieobecnosc? a jak przedłoży akt zgonu tej blizkiej osoby ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-13, 09:24   #4787
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:

a co jesli ktos odbył roczny staż ? nic na ten temat nie pisze...
chociaz chyba jedno z drugim nie ma wspólnego ?

i tak siedze w domu i nie moge znalezc pracy wiec moge spróbowac, ale wydaje mi sie ze szanse na dostanie się nei są chyba duże ?
napewno dużo chętnych

no i zanim ja pozałatwiam wszystkie papierki które są potrzebne to bedzie listopad

Stary 2009-10-13, 09:30   #4788
Nadeel
Raczkowanie

no tylko tyle jest niestety - 1430 brutto na 3 miesiące. Można spojrzeć na to w inny sposób, że praktyka jest za darmo, a tutaj jak staż dostaniesz w swoim kierunku (prawo, administracja, pedagogika itd)., to możesz wpisać go pod praktykę. Masz zawsze pewność na zdobycie doswiadczenia zawodowego, lepsze już to niż siedzenie w domu. CV będzie bardziej ciekawe , może docenią to przyszli pracodawcy :P

Ja miałam iść do pracy w sklepie jakimś odzieżowym, ale to mi nie da żadnego doświadczenia/praktyki w prawie (ten kierunek studiuje). Dlatego stwierdziłam, że te 3/4 miesiące poświęce na to, a potem jak nie znajdę pracy biurowej to sklep.

Zdecydowałam się na to, bo szukałam pracy od miesiąca i nic. Połowa nawet nie czyta CV Wkurzyłam się też na PUP w K-ce, bo od września mowili, że będą staże za około 2 tygodnie, potem idę/dzwonię, znowu to samo i tak w kółko. Dzięki temu projektowi UE zrobię sobie staż.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
a co jesli ktos odbył roczny staż ? nic na ten temat nie pisze...
chociaz chyba jedno z drugim nie ma wspólnego ?

i tak siedze w domu i nie moge znalezc pracy wiec moge spróbowac, ale wydaje mi sie ze szanse na dostanie się nei są chyba duże ?
napewno dużo chętnych

no i zanim ja pozałatwiam wszystkie papierki które są potrzebne to bedzie listopad
Może byc zdobyte doświadczenie zawodowe wcześniejsze.
Tutaj jest odpowiedź od Pani, która zajmuje sie tym projektem. Kiedyś ją o to pytałam przez maila.

Ososba przystepująca do projektu w dniu podpisania deklaracji nie może
mieć zadnej umowy o działo, na zlecenie , itp.. To, że wcześniej miała jakieś
doświadczenie nie ma znaczenia. Wazny jest status bycia bezrobotnym w
momencie zgloszenia się do projektu.Natomiast, jeśli w trakcie projektu
Pani podejmie zatrudnienie, automatycznie konczy pani udział w projekcie.

Staze sa dobierane na podstawie doświadczenia, kwalifikacji, edukacji i
zainteresowań. Wszystkie osoby zostaja skierowane na staze zgodne z ich
profilem zawodowym. Nie ma obawy, że dostanie się Pani na staż w np..
Księgowości.

Zatrudnienie na stażu:

Celem projektu jest bowiem przygotowanie
Państwa do poruszania się po rynku pracy, podniesienie Państwa
aktywności
zawodowej; wskazujemy jak szukać pracy, jak aplikować do danej firmy, jak
rozmawiać z potencjalnym pracodawcą. Nie możemy zagwarantować pracy.
Muszę
jednak stwierdzić, że dużo firm współpracujących z nami nie wyklucza
takiej
mozliwości.

Na razie powoli się zbiera grupa 15 osobowa. Mało ludzi wie o tym projekcie. Nie jest on jakoś specjalnie ogłoszony.

Edytowane przez Nadeel
Czas edycji: 2009-10-13 o 09:39
Stary 2009-10-13, 09:47   #4789
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

no coś Ty ja przejrzałam listę i w sumie to mogę już dziś jechać złożyć te papiery
Połowa papierów jest do pobrania na stronie. Poza tym dyplom, zaświadczenie o zarejestrowaniu w UP, ksero dowodu i to wszystko (chyba ze coś pominęłam ;>)

Cytat:
no tylko tyle jest niestety - 1430 brutto na 3 miesiące. Można spojrzeć na to w inny sposób, że praktyka jest za darmo, a tutaj jak staż dostaniesz w swoim kierunku (prawo, administracja, pedagogika itd)., to możesz wpisać go pod praktykę. Masz zawsze pewność na zdobycie doswiadczenia zawodowego, lepsze już to niż siedzenie w domu. CV będzie bardziej ciekawe , może docenią to przyszli pracodawcy :P

Ja miałam iść do pracy w sklepie jakimś odzieżowym, ale to mi nie da żadnego doświadczenia/praktyki w prawie (ten kierunek studiuje). Dlatego stwierdziłam, że te 3/4 miesiące poświęce na to, a potem jak nie znajdę pracy biurowej to sklep.

Zdecydowałam się na to, bo szukałam pracy od miesiąca i nic. Połowa nawet nie czyta CV Wkurzyłam się też na PUP w K-ce, bo od września mowili, że będą staże za około 2 tygodnie, potem idę/dzwonię, znowu to samo i tak w kółko. Dzięki temu projektowi UE zrobię sobie staż.
w sumie mam podobne podejście lepiej mieć 400 złotych miesięcznie (wypłacają co miesiąc czy jednorazowo?) niż nie mieć... zwłaszcza że ja już jestem po studiach i nie mogę tak jak Ty znaleźć pracy... to dopiero dół

Cytat:
Może byc zdobyte doświadczenie zawodowe wcześniejsze.
Tutaj jest odpowiedź od Pani, która zajmuje sie tym projektem. Kiedyś ją o to pytałam przez maila.

Ososba przystepująca do projektu w dniu podpisania deklaracji nie może
mieć zadnej umowy o działo, na zlecenie , itp.. To, że wcześniej miała jakieś
doświadczenie nie ma znaczenia. Wazny jest status bycia bezrobotnym w
momencie zgloszenia się do projektu.Natomiast, jeśli w trakcie projektu
Pani podejmie zatrudnienie, automatycznie konczy pani udział w projekcie.

Staze sa dobierane na podstawie doświadczenia, kwalifikacji, edukacji i
zainteresowań. Wszystkie osoby zostaja skierowane na staze zgodne z ich
profilem zawodowym. Nie ma obawy, że dostanie się Pani na staż w np..
Księgowości.

Zatrudnienie na stażu:

Celem projektu jest bowiem przygotowanie
Państwa do poruszania się po rynku pracy, podniesienie Państwa
aktywności
zawodowej; wskazujemy jak szukać pracy, jak aplikować do danej firmy, jak
rozmawiać z potencjalnym pracodawcą. Nie możemy zagwarantować pracy.
Muszę
jednak stwierdzić, że dużo firm współpracujących z nami nie wyklucza
takiej
mozliwości.

Na razie powoli się zbiera grupa 15 osobowa. Mało ludzi wie o tym projekcie. Nie jest on jakoś specjalnie ogłoszony.
podoba mi się to że mogę wybrać kierunek stażu w moim zawodzie wyuczonym oczywiście nie dostanę, ale zaczynam teraz podyplomówkę, wiec może coś w tym kierunku ja już byłam gotowa iść do byle biura na staż z PUP więc taka opcja tym bardziej mi odpowiada

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 10:21   #4790
Brydzia_
Zakorzenienie

u mnie to tyle potrwa bo zanim zalatwie zaświadczenie z dziekanatu to :/

ja mam pytanie gdzie można zrobić ksero za poświadczeniem zgodności z oryginałem ?

i np gdzie oni mnie skierują na staż ? tzn chodzi mi o miejscowość... tylko do firm z którymi oni mają umowe czy jak to wygląda ?
Nie widzi mi się dojezdzanie codziennie do katowic 1,5godz w jedną strone ;/

Stary 2009-10-13, 10:26   #4791
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam pytanie gdzie można zrobić ksero za poświadczeniem zgodności z oryginałem ?

i np gdzie oni mnie skierują na staż ? tzn chodzi mi o miejscowość... tylko do firm z którymi oni mają umowe czy jak to wygląda ?
ksero mozesz zrobic w domu, natomiast potwierdzic zgodnosc i dac pieczatke moze urzad miasta lub gminy zalezy gdzie mieszkasz chyba ze w danym miescie lub gminie jest notariusz to u notariusza, tyle ze oni sobie biora kase od tego chyba ze to jest papier taki ze up moze potwierdzic zgodnosc.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-10-13, 10:38   #4792
Gloire
Zadomowienie

GG do Gloire

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
A stypendium stazowe to 1430 brutto na 3 miesiące?czyli wychodzi jakies 400 zł miesięcznie- wyzysk trochę, ale w PL to akurat normalne

U mnie w UP staże jednak bedą po nowym roku
a jeszcze rok czy 2 lata temu płacili stażystom 400 coś złotych, to dopiero był wyzysk... dobrze, że idę na staż w 2009 roku hehe
Stary 2009-10-13, 10:39   #4793
hathayoga
perfumove love

Cytat:

Za zgodność z oryginałem potwierdza instytucja, która posiada oryginał

Kosmetyki

Wish

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 10:43   #4794
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
zaświadczenie z dziekanatu wydają na miejscu od ręki, wystarczy się tam wybrać

Cytat:

w regulaminie jest napisane... w dowolnej firmie na terenie województwa.
Tylko na szkolenie musiałabyś dojeżdżać ale to tylko tydzień, więc chyba dasz radę

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ksero mozesz zrobic w domu, natomiast potwierdzic zgodnosc i dac pieczatke moze urzad miasta lub gminy zalezy gdzie mieszkasz chyba ze w danym miescie lub gminie jest notariusz to u notariusza, tyle ze oni sobie biora kase od tego chyba ze to jest papier taki ze up moze potwierdzic zgodnosc.
jak składałam papiery na podyplomówkę, to potwierdzenie zgodności z oryginałem polegało na tym ze przyniosłam oryginał dyplomu, pani sobie ksero zrobiła i następnie na nim napisała ze potwierdza ze jest oryginalne (tzn wystarczy że widziała oryginał - mam nadzieję że to wystarczy, ze wezmę ze sobą zarówno oryginały jak i kopie)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-10-13, 10:50   #4795
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gloire Pokaż wiadomość
a jeszcze rok czy 2 lata temu płacili stażystom 400 coś złotych, to dopiero był wyzysk... dobrze, że idę na staż w 2009 roku hehe
No własnie...Ach juz nawet mi sie nie chce mówic na ten temat, ale wcale sie nie dziwie, że przybywa ludzi cierpiących na depresję
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:02   #4796
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Za zgodność z oryginałem potwierdza instytucja, która posiada oryginał
tylko ze ja posiadam przeciez oryginały ? chodzi o to gdzie to skserowac zeby mi przybili pieczatke i podpisali

Cytat:
zaświadczenie z dziekanatu wydają na miejscu od ręki, wystarczy się tam wybrać
wiem ze wydają od reki nie w tym problem...
a co z 1 stroną indeksu ? w dziekanacie mi skseruja i potwierdzą ?

Cytat:
w regulaminie jest napisane... w dowolnej firmie na terenie województwa.
Tylko na szkolenie musiałabyś dojeżdżać ale to tylko tydzień, więc chyba dasz radę
tydzien to spokojnie
raczej gorsza jest wizja kilku miesiecy stazu ale skoro na terenie woj to ok

Cytat:
jak składałam papiery na podyplomówkę, to potwierdzenie zgodności z oryginałem polegało na tym ze przyniosłam oryginał dyplomu, pani sobie ksero zrobiła i następnie na nim napisała ze potwierdza ze jest oryginalne (tzn wystarczy że widziała oryginał - mam nadzieję że to wystarczy, ze wezmę ze sobą zarówno oryginały jak i kopie)
czyli wystarczy po prostu zrobic ksero wszystkich dokumentów i wziasc oryginały ze sobą i to wystarczy

a kiedy idziesz złozyc te dokumenty ?
daj znac jak wrócisz czy to wystarczylo co i jak dokładnie ;p

Stary 2009-10-13, 11:06   #4797
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

czyli wystarczy po prostu zrobic ksero wszystkich dokumentów i wziasc oryginały ze sobą i to wystarczy
mam nadzieję ze wystarczy
Cytat:
a kiedy idziesz złozyc te dokumenty ?
daj znac jak wrócisz czy to wystarczylo co i jak dokładnie ;p
już mam wszystko wypełnione i po kserowane wiec się zbieram i jadę mam nadzieję ze wszystko będzie ok i ze od razu mi przyjmą. Mam dość siedzenia w domu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2009-10-13, 11:12   #4798
hathayoga
perfumove love

Cytat:
tylko ze ja posiadam przeciez oryginały ? chodzi o to gdzie to skserowac zeby mi przybili pieczatke i podpisali
Notariusz Ewentualnie szkoła, która wydała świadectwo, ale tu już pewna nie jestem...

p.s. Mogę spytać po co ci taka potwierdzona kopia? Zazwyczaj w urzędach przedstawia się oryginał, wyłącznie do wglądu.

Kosmetyki

Wish
Stary 2009-10-13, 11:12   #4799
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję ze wystarczy

już mam wszystko wypełnione i po kserowane wiec się zbieram i jadę mam nadzieję ze wszystko będzie ok i ze od razu mi przyjmą. Mam dość siedzenia w domu

3mam kciuki
ja sie zbieram na praktyki jak wrócisz zdaj relacje od A do Z ;P
ja i tak dopiero bede zawozic papiery w przyszłym tyg
mam nadzieje ze się załapie :P

Stary 2009-10-13, 11:36   #4800
emilija1108
Przyczajenie

Witam!
Ja mam takie pytanie czy może ktoś się orientuje czy po zakończonym stażu trzeba rejestrować się ponownie jako bezrobotny?
emilija1108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości