![]() |
#4771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko kierowniczka robi mi problemy jak chce je brac.. i robi takie miny ![]() ![]() A jeszcze mi sie skumulowalo i bede miala 5 dni zaleglych i nie wiem czy dostane teraz przez to chorobowe.. A potrzebuje bo wyjezdzam do szkoly..eh.. i teraz potrzebuje i za tydzien.
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ____ o właśnie. żeby zostać tak na stałe, podpisać umowę z pracodawcą po stażu to trzeba brać udział w konkursach jakie organizuję pracodawca. tak? czy jak to wygląda? wie ktoś może? ![]()
![]() |
#4774 |
perfumove love
|
Zależy na jakich zasadach zatrudniają. Mogą od razu, mogą robić konkurs na stanowisko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kurde bo na takich konkursach to często z tego co słyszałam biorą sobie jakiś znajomych do pracy. ![]()
![]() |
#4776 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
u mnie bez konkursu wzieli na zastepstwo na 2 lata
![]() ![]()
![]() |
#4778 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
jak będę kończyła staż to będę sprawdzała czy nie ma jakiś konkursów. kurcze, dobrze by było. ![]() no ale się zobaczy. Cytat:
a takie zastępstwo też wcale nie jest złe jak by się tylko przytrafiło. jeszcze na dwa lata to już w ogóle sporo by było. ![]()
![]() |
#4779 |
Rozeznanie
|
Oni tam różne rzeczy mówią, więcnie wpadałbym w euforie, chyba,że dostali jakieś nieprzewidziane środki... w co wątpie. Nam mówili,żenie ma kasy i w tym roku nie będzie już.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
u mnie tez tak mówili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Raczkowanie
|
Wszystkim osobom z Katowic i okolic proponuje wziac udział w projekcie UE pt "Młodzi kontra śląski rynek pracy"
Jest tam doradztwo zadowowe, tygodniowe szkolenie i staż 3-miesięczny związany z kierunkiem studiów , czy zainteresowan. Jak kto chce. Stypednium stażowe tez sie dostaje. Fajne to jest, bo mozna potem wpisac sobie pod praktyke na studiach, wystarczy zaswiadczenie ![]() Wiec warto sie na to zapisac, patrzac na to ze w PUPie w Katowicach nie ma juz stazy ![]() Pisze tutaj o tym, bo słabo jest to rozreklamowane, a nie chce mi sie czekac, az na szkolenie uzbieraja 15 osób za 2 czy 3 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bardzo mi się podoba ten projekt, do którego linka wrzuciłaś ![]() ![]() a wiesz coś więcej? ile od czasu szkolenia się czeka na staż np? ja tam mogę się szkolić... byle w domu nie siedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
ale jak to jest ? jeśli juz odbyłam roczny staż to czy moge się zgłosić ?
i czy trzeba byc zarejestrowanym w up w katowicach ? bo ja podlegam pod tyski wiec nie wiem czy tak mozna... oświećcie mnie ;p edit;// doczytalam ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... Edytowane przez Brydzia_ Czas edycji: 2009-10-12 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Raczkowanie
|
Fajnie, że się tym zainteresowałyście
![]() Też uważam to za dobry pomysł. Napisałam tutaj dlatego, że mało osób o tym wie. Tez się dowiedziałam przez przypadek ![]() Na szkolenie się czeka, aż się grupa uzbiera 15 osobowa. Panie mówily, że za 2 tygodnie około będzie. Jeśli się pośpieszycie to będzie w tym szkoleniu gdzie ja. Dopiero 4 osoby były dziś zapisane. Spotkanie z doradzcą zawodowym ma się na dniach, po złożeniu dokumentów. On tam Cie ocenia, wypytuje itd. i od tego momentu szukają jakiegoś miejsca do stażu. Odbywa się go zaliczonym szkoleniu. Okres czekania około tygodnia. Doświadczenie zawodowe może być, nie ma żadnych ograniczen. Tylko wiek do 25 roku zycia. Zarejestrowanym można być, obojętnie gdzie, tylko trzeba dostarczyć oryginał zaświadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w UP staże jednak bedą po nowym roku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a mam przykładową sytuacje, tzn. sie zdazyła, ale nie u mnie
![]() dziewczyna miała staż, w ostatnich dniach zeszłego tygodnia musiała pilnie wyjechać , bo ktoś jej zmarł, napisała podanie do swojej szefowej ze chce miec wolne mimo ze miała jeszcze kilka dni do elnego miesiaca. szefowa sie nagadała ale ją puściła. w efekcie w te dni w których nie była na stazu dzwonili do niej z up(jak zwykle zresztą, bo do mnie to co chwilak wydzwaniają) a jej szefowa czy tam te kobiety z którymi siedziała powiedziały ze jej poprostu nie ma ;/ i dzis ma sie zgłosic w up w celu wyjaśnienia. czy moga ja wywalic ze stażu? ze ma nieobecnosc? a jak przedłoży akt zgonu tej blizkiej osoby ?
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz chyba jedno z drugim nie ma wspólnego ? i tak siedze w domu i nie moge znalezc pracy wiec moge spróbowac, ale wydaje mi sie ze szanse na dostanie się nei są chyba duże ? napewno dużo chętnych no i zanim ja pozałatwiam wszystkie papierki które są potrzebne to bedzie listopad ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Raczkowanie
|
no tylko tyle jest niestety - 1430 brutto na 3 miesiące. Można spojrzeć na to w inny sposób, że praktyka jest za darmo, a tutaj jak staż dostaniesz w swoim kierunku (prawo, administracja, pedagogika itd)., to możesz wpisać go pod praktykę. Masz zawsze pewność na zdobycie doswiadczenia zawodowego, lepsze już to niż siedzenie w domu. CV będzie bardziej ciekawe , może docenią to przyszli pracodawcy :P
Ja miałam iść do pracy w sklepie jakimś odzieżowym, ale to mi nie da żadnego doświadczenia/praktyki w prawie (ten kierunek studiuje). Dlatego stwierdziłam, że te 3/4 miesiące poświęce na to, a potem jak nie znajdę pracy biurowej to sklep. Zdecydowałam się na to, bo szukałam pracy od miesiąca i nic. Połowa nawet nie czyta CV ![]() Cytat:
Tutaj jest odpowiedź od Pani, która zajmuje sie tym projektem. Kiedyś ją o to pytałam przez maila. Ososba przystepująca do projektu w dniu podpisania deklaracji nie może mieć zadnej umowy o działo, na zlecenie , itp.. To, że wcześniej miała jakieś doświadczenie nie ma znaczenia. Wazny jest status bycia bezrobotnym w momencie zgloszenia się do projektu.Natomiast, jeśli w trakcie projektu Pani podejmie zatrudnienie, automatycznie konczy pani udział w projekcie. Staze sa dobierane na podstawie doświadczenia, kwalifikacji, edukacji i zainteresowań. Wszystkie osoby zostaja skierowane na staze zgodne z ich profilem zawodowym. Nie ma obawy, że dostanie się Pani na staż w np.. Księgowości. Zatrudnienie na stażu: Celem projektu jest bowiem przygotowanie Państwa do poruszania się po rynku pracy, podniesienie Państwa aktywności zawodowej; wskazujemy jak szukać pracy, jak aplikować do danej firmy, jak rozmawiać z potencjalnym pracodawcą. Nie możemy zagwarantować pracy. Muszę jednak stwierdzić, że dużo firm współpracujących z nami nie wyklucza takiej mozliwości. Na razie powoli się zbiera grupa 15 osobowa. Mało ludzi wie o tym projekcie. Nie jest on jakoś specjalnie ogłoszony. Edytowane przez Nadeel Czas edycji: 2009-10-13 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Połowa papierów jest do pobrania na stronie. Poza tym dyplom, zaświadczenie o zarejestrowaniu w UP, ksero dowodu i to wszystko (chyba ze coś pominęłam ;>) Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
u mnie to tyle potrwa bo zanim zalatwie zaświadczenie z dziekanatu to :/
ja mam pytanie gdzie można zrobić ksero za poświadczeniem zgodności z oryginałem ? i np gdzie oni mnie skierują na staż ? tzn chodzi mi o miejscowość... tylko do firm z którymi oni mają umowe czy jak to wygląda ? Nie widzi mi się dojezdzanie codziennie do katowic 1,5godz w jedną strone ;/
![]() |
#4791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4793 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko na szkolenie musiałabyś dojeżdżać ale to tylko tydzień, więc chyba dasz radę ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co z 1 stroną indeksu ? w dziekanacie mi skseruja i potwierdzą ? Cytat:
![]() raczej gorsza jest wizja kilku miesiecy stazu ale skoro na terenie woj to ok ![]() Cytat:
a kiedy idziesz złozyc te dokumenty ? daj znac jak wrócisz czy to wystarczylo co i jak dokładnie ;p
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() p.s. Mogę spytać po co ci taka potwierdzona kopia? Zazwyczaj w urzędach przedstawia się oryginał, wyłącznie do wglądu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki ![]() ja sie zbieram na praktyki ![]() ja i tak dopiero bede zawozic papiery w przyszłym tyg ![]() mam nadzieje ze się załapie :P
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Przyczajenie
|
Witam!
Ja mam takie pytanie czy może ktoś się orientuje czy po zakończonym stażu trzeba rejestrować się ponownie jako bezrobotny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.