Dlaczego kochamy kotki? - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-09, 22:35   #4771
babariba jazz
Raczkowanie

Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Twoj kot Cię uznał za 100% mamę
pewnie tak,bo non stop na mnie wisiał
Stary 2009-01-10, 00:44   #4772
Kattarina
Zakorzenienie

Vadi, a czy myslisz, ze moja Lusia-Klusia, ktora zajelam sie gdy miala 8 dni, (karmilam butla, masowalam brzucio, czyscilam futerko, etc.)- i od tamtej pory zyje przyklejona do mnie, (a ja do niej) i ma nawet specjalna kloszulke, (prana oddzielnie, by nie nasiakala chemikaliami,), ktora ssie, gdy lezy wtulona we mnie- tez ma chorobe sieroca? Chodzi mi o to, czy nie wyrzadzam jej czasem krzywdy pozwalajac na te bliskosc? Moze powinnam ja tego oduczyc?
A moze ona tez traktuje mnie jak 100% mame, bo zapewne tej kociej nie pamieta i nie "szkodze" jej psychice? Wiesz, co mam na mysli.
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 08:44   #4773
bjedroneczka
Raczkowanie

Dlaczego kocham koty?
Hmm, dlatego, że nie da się obok nich przejść obojętnie. Na ich przyjaźń w pewnym sensie trzeba zasłużyć
Moja Kocinka jest "obrażalską" księżniczką, wręcz panią domu . Wszyscy jej dogadzają jak tylko mogą, a ona ma wszystkiego mało. A pomyśleć, że w pierwszym tygodniu mieszkania w normalnym domu (jest ze schroniska) łasiła się do wszystkich, a teraz wielka księżniczka. Nie lubi surowego mięsa i ryb... Jest po prostu przekochana - mimo swoich wad :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01264.jpg (74,0 KB, 27 załadowań)
bjedroneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 08:48   #4774
sabbatha
Zakorzenienie

ja mam dodatkowo dwa pluszowe koty xD i całuję je na dobranoc Oczywiście pierwsza buziaka dostaje moja mała menda ;p

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 16:32   #4775
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Vadi, a czy myslisz, ze moja Lusia-Klusia, ktora zajelam sie gdy miala 8 dni, (karmilam butla, masowalam brzucio, czyscilam futerko, etc.)- i od tamtej pory zyje przyklejona do mnie, (a ja do niej) i ma nawet specjalna kloszulke, (prana oddzielnie, by nie nasiakala chemikaliami,), ktora ssie, gdy lezy wtulona we mnie- tez ma chorobe sieroca? Chodzi mi o to, czy nie wyrzadzam jej czasem krzywdy pozwalajac na te bliskosc? Moze powinnam ja tego oduczyc?
A moze ona tez traktuje mnie jak 100% mame, bo zapewne tej kociej nie pamieta i nie "szkodze" jej psychice? Wiesz, co mam na mysli.
wręcz przeciwnie, nie robisz jej żadnej krzywdy (o ile oczywiście nie zamierzasz jej oddać czy coś, ale wierzę, że nie ).
W kocim stadzie, kiedy kocica ma tylko 1 młode, też nie odpycha go od siebie, nawet jak już podrośnie i często zostają razem do końca życia, więc z czystym sumieniem możesz rozpieszczać swojego kociaka Poza tym bez-mamina samodzielność nie jest jej do niczego potrzebna w domowych warunkach
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 20:27   #4776
perelka-20
Wtajemniczenie

GG do perelka-20

Cytat:
Napisane przez bjedroneczka Pokaż wiadomość
Dlaczego kocham koty?
Hmm, dlatego, że nie da się obok nich przejść obojętnie. Na ich przyjaźń w pewnym sensie trzeba zasłużyć
Moja Kocinka jest "obrażalską" księżniczką, wręcz panią domu . Wszyscy jej dogadzają jak tylko mogą, a ona ma wszystkiego mało. A pomyśleć, że w pierwszym tygodniu mieszkania w normalnym domu (jest ze schroniska) łasiła się do wszystkich, a teraz wielka księżniczka. Nie lubi surowego mięsa i ryb... Jest po prostu przekochana - mimo swoich wad :P
Jaaaakie oczyska

Whatever works for you!
perelka-20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:09   #4777
Kattarina
Zakorzenienie

Vadi- pieknie dziekuje za odpowiedz. Kamien spadl mi z serca, bo naprawde nie chcialabym szkodzic moim podopiecznym, w zaden sposob.

Oczywiscie o oddawaniu Lusi-Klusi nie ma mowy, wiec nigdy nie zostanie pozbawiona takich pieszczot. Dodatkowo przez ostatnie kilka miesiecy zaprzyjaznilam ja z moim mezem, zeby traktowala go tak, jak mnie i rowniez "ciumkala" i sama przychodzila sie tulic. Efekty sa zadziwiajaco dobre i juz nie martwie sie tak bardzo, gdy musze zniknac na pare dni z domu, (np. z powodu wyjazdu sluzb., lub pobytu w szpitalu), bo wiem, ze Klusia otrzyma swoja porcje czulosci i czuje sie bezpiecznie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 13:10   #4778
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Vadi- pieknie dziekuje za odpowiedz. Kamien spadl mi z serca, bo naprawde nie chcialabym szkodzic moim podopiecznym, w zaden sposob.

Oczywiscie o oddawaniu Lusi-Klusi nie ma mowy, wiec nigdy nie zostanie pozbawiona takich pieszczot. Dodatkowo przez ostatnie kilka miesiecy zaprzyjaznilam ja z moim mezem, zeby traktowala go tak, jak mnie i rowniez "ciumkala" i sama przychodzila sie tulic. Efekty sa zadziwiajaco dobre i juz nie martwie sie tak bardzo, gdy musze zniknac na pare dni z domu, (np. z powodu wyjazdu sluzb., lub pobytu w szpitalu), bo wiem, ze Klusia otrzyma swoja porcje czulosci i czuje sie bezpiecznie
doskonale Cię rozumiem, też udało mi się rozkochać dziewczynki w Tżcie i teraz jak patrzę na nich to po prostu
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:15   #4779
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
doskonale Cię rozumiem, też udało mi się rozkochać dziewczynki w Tżcie i teraz jak patrzę na nich to po prostu
Dokladnie tak: , to wzruszajacy widok.

Bjedroneczko- Twoja ksiezniczka jest sliczna, taka dystyngowana i te oczy
(a tak btw, przeciez koty nie maja wad),
Stary 2009-01-11, 13:26   #4780
bjedroneczka
Raczkowanie

fakt :P
koty są doskonałe ze swoimi niedoskonałościami więc tak czy tam wychodzi na plus xD
bjedroneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-19, 18:11   #4781
sabbatha
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=1JynB...eature=related

shhh act like a cat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-19, 18:29   #4782
iizabelaa
Zakorzenienie

Witam wszystkie wizażanki

Ja też uwielbiam kociaki, koty i wszelkie futerkowce
U mnie w domu rodzinnym zawsze mieliśmy koty, minimum 2 A teraz kiedy mieszkam z TŻ dopiero kilka miesięcy temu dorobiliśmy się własnej kocicy

Uwielbaim ją za wszystko, za to że ma mięciutkie futerko, piękny pyszczek, rude plamy i jest poprostu słodziakiem za to, że jest mądra i wogóle nas nie słucha
Uważa się za królową domu.

Jak mam zły humor i na nią spojrze to od razu się uśmiecham

babariba jazz
cudne jest twoje stadko

My się z tż-em śmiejemy że nasza kocica myśli że my należymy do jej stada

Aaa i zapominiałbym dodać że cudnie mruczy, mój tż mówi wtedy że włącza motorek.

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2009-01-19 o 18:33
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 16:18   #4783
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

uwiellllbiam koty
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 17:19   #4784
polcia26
Raczkowanie

Mogę się do Was przyłączyć ?
KOCHAM KOCIAKI nad życie!!!!
Są takie przeurocze, mądre, futrzate, o bystrych oczkach.... ach....
Mój TŻ twierdzi że jak zobacze kota to wydaje takie achy i echy .... ze od razu wie że gdzieś kociaczka wypatrzyłam.
Bardzo chciałabym mieć kotka, ale...
- miałam swoją Kitusie, którą wziełam z ulicy i potem zachorowała mi na cukrzyce, po wykryciu choroby żyła jeszcze 3 lata. Bardzo przeżyłam jej śmierć, nawet teraz (po poł roku) jak o tym myślę to łezka w oku mi się kręci, dlatego nie wiem czy jestem gotowa na kolejnego kotka
- mieszkam w UK i często wyjeżdżam i nie miałabym z kim zostawić pociechy.... i serce by mnie bolało.
polcia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-20, 20:35   #4785
iizabelaa
Zakorzenienie

Kurcze ja też nie wiem co zrobie jak będe chciała wyjechać na wakacje

Moja mama mówi że wtedy ma przywieść kotka do niej ale nie wiem czy to dobry pomysł.
Stary 2009-01-21, 20:31   #4786
Faneczka
Zadomowienie

GG do Faneczka Send a message via Skype™ to Faneczka

Mój kiedys uciekł gdy wyjechałam na tydzień na wycieczkę ale dzień przed przyjazdem niespodziewanie wrócił

Transportowcy-zawodowcy!

TUŚ 100% blasku gdy inni gasną
Faneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 15:58   #4787
Faneczka
Zadomowienie

GG do Faneczka Send a message via Skype™ to Faneczka

Moje dwa małe potworki: Żaba i Kicia Zgadniecie która to która?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6300337.jpg (79,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6300855.jpg (71,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6300962.jpg (92,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6300970.jpg (83,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6305723.jpg (90,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zaba.jpg (42,2 KB, 6 załadowań)

Transportowcy-zawodowcy!

TUŚ 100% blasku gdy inni gasną
Faneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 18:35   #4788
Copykat
Zakorzenienie

sliczne

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 13:49   #4789
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Kochamy kotki, bo nie ma nic przyjemniejszego niż traktorzący kotek na kolanach podczas oglądania wieczornego filmu No i za charakter Ja u swojej kici kocham też patrzeć w jej błękitne ślepia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Portret Cleo 2.jpg (67,1 KB, 5 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 20:10   #4790
silesianna
Zakorzenienie

słodziaszne te wasze pociechy!
ja się dorobiłam dwóch - moje oczka w głowie jeden właśnie z lubością zajada foliową torebkę, a drugi patrzy na niego z politowaniem hehe grzeczni teraz są, bo wiedzą że kolacja za pasem :P czym Wy wasze kotki karmicie?
bo ja jestem znowu na etapie szukania mokrej karmy :/ młodszy odrzucił wszystko, co mu dawałam, oprócz surowej wołowiny, a ja już nie wiem, co mam robić... widzę, że jest głodny, a nic nie chce jeść
wet nie znalazł nic niepokojącego.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 20:32   #4791
sabbatha
Zakorzenienie

u mnie mokre to dodatek smakowy wiec ostatnio puchy z biedronki (z tanich najlepsze jakie probowalam - tanie czyli tansze niz kitekat i whiskas) - ona dostaje malutko na smaka

Stary 2009-02-06, 09:52   #4792
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
słodziaszne te wasze pociechy!
ja się dorobiłam dwóch - moje oczka w głowie jeden właśnie z lubością zajada foliową torebkę, a drugi patrzy na niego z politowaniem hehe grzeczni teraz są, bo wiedzą że kolacja za pasem :P czym Wy wasze kotki karmicie?
bo ja jestem znowu na etapie szukania mokrej karmy :/ młodszy odrzucił wszystko, co mu dawałam, oprócz surowej wołowiny, a ja już nie wiem, co mam robić... widzę, że jest głodny, a nic nie chce jeść
wet nie znalazł nic niepokojącego.
Mój wet na pytanie - "Jakie mięso lepsze dla kota - gotowane czy surowe?", odpowiada - "Żadne" Bo to właśnie kończy się zazwyczaj tym, że bydle niczego innego oprócz surowej wołowinki jeść nie chce (konsekwencje - niedobór witamin, zaparcia, itp.). Kotka mojej przyjaciółki wygrała bitwę o tę wołowinę i absolutnie nie daje się przerzucić na nic innego. Moja zołza też wybrzydza w mokrym - kiedyś jadła Animondę. Teraz Animonda jest passe. Za to twardo trzyma się saszetek Gourmenta (nie puszek - saszetek - tego, co droższe..) Jakościowo jest średnia (zawartość mięsa w mięsie), ale wygląda przyzwoicie - posiekane mięso (a nie zmielone Bóg-wie-co) z warzywami. ewentualnie saszetki Animondy. Tylko mój kot za podstawę ma suche - o dziwo to żre. Bezkonkurencyjny jest Hills, ale od bidy może być Royal lub Acana. (Natomiast puszki Hillsa są bee od początku)
Życzę powodzenia i duuużo cierpliwości

Edytowane przez Deede
Czas edycji: 2009-02-06 o 10:24
Deede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 18:07   #4793
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Mój wet na pytanie - "Jakie mięso lepsze dla kota - gotowane czy surowe?", odpowiada - "Żadne" Bo to właśnie kończy się zazwyczaj tym, że bydle niczego innego oprócz surowej wołowinki jeść nie chce (konsekwencje - niedobór witamin, zaparcia, itp.). Kotka mojej przyjaciółki wygrała bitwę o tę wołowinę i absolutnie nie daje się przerzucić na nic innego. Moja zołza też wybrzydza w mokrym - kiedyś jadła Animondę. Teraz Animonda jest passe. Za to twardo trzyma się saszetek Gourmenta (nie puszek - saszetek - tego, co droższe..) Jakościowo jest średnia (zawartość mięsa w mięsie), ale wygląda przyzwoicie - posiekane mięso (a nie zmielone Bóg-wie-co) z warzywami. ewentualnie saszetki Animondy. Tylko mój kot za podstawę ma suche - o dziwo to żre. Bezkonkurencyjny jest Hills, ale od bidy może być Royal lub Acana. (Natomiast puszki Hillsa są bee od początku)
Życzę powodzenia i duuużo cierpliwości
haha, dobre to powiedzenie z mięsem
moje akurat za gotowaną piersią z kurczaka przepadają, wołowina mniej. w sumie to mi nie przeszkadza, bo jak robię piersi z kurczaka na obiad, to po prostu odkrawam to, co "gorsze", czyli żyłki, błonki, krwiste miejsca, itp (sama i tak bym tego nie zjadła) i gotuję im. problem jest taki, że ja mięso jej góra dwa razy w tygodniu no specjalnie dla nich gotować mi się nie chce
no u mnie też animonda była grana, teraz została odrzucona - jedynie te super drogie z filecikami zjedzą z łaską. gourmeta nie próbowałam, ale spróbuję
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 21:19   #4794
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
moje akurat za gotowaną piersią z kurczaka przepadają, wołowina mniej. w sumie to mi nie przeszkadza, bo jak robię piersi z kurczaka na obiad, to po prostu odkrawam to, co "gorsze", czyli żyłki, błonki, krwiste miejsca, itp (sama i tak bym tego nie zjadła) i gotuję im. problem jest taki, że ja mięso jej góra dwa razy w tygodniu no specjalnie dla nich gotować mi się nie chce
no u mnie też animonda była grana, teraz została odrzucona - jedynie te super drogie z filecikami zjedzą z łaską. gourmeta nie próbowałam, ale spróbuję
ja robię to samo. tylko że u mnie problem jest właśnie z gotowaniem - po prostu nie lubią ugotowanego mięsa, muszę kawałki mieszać im z sosem z szszetki, żeby 'pachniało'. no a ja wolę dawać im ugotowane, bo 'bezpieczniejsze'.
Stary 2009-02-07, 09:20   #4795
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
To ta moja mała Al-Kaida jest dziwna, bo zbrzydł jej gotowany kurczak, a surowe mięso głównie służy do zabawy - ląduje na ścianach, meblach (tak fajnie się przykleja.. ), a najrzadziej w żołądku.. Może to i lepiej, ale tak naprawdę nie ufam kupnemu żarciu i wolałabym się poświęcać i jej przygotowywać. Przynajmniej mam wtedy pewność, co zjada.. A, zapomniałam dodać - obowiązkowo co rano jest micha kociego mleka. Tu polecam Klarę - dobra, tania (u mnie jest po 1,40, za to łiskasowe po 4-5..) i w kartonowym pudełeczku.

Deede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 15:22   #4796
KrystynaO
Rozeznanie

Dedee, znam to. Mięso trzeba posieać na tak drobno, żeby nie bylo czym rzucać!
KrystynaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 20:35   #4797
sintagma
Wtajemniczenie

Dziewczęta mam problem z kotką... Coś mi sie wydaje ze dorosła
Tzn; chodzi po mieszkaniu jakby czegoś szukająć i "wyje"takim niskim glosem
Nie jest chora.
Nie wiem co robić,bo sie o nią martwię. Mam wrazenie ze ma pierwszą w zyciu ruję,ma ok 11 miesiecy,w okolicach "płciowych" jest jakby zaczerwieniona.
Ale skąd ona wie o czyms takim jak kocór? Przeciez nigdy na oczy nie widziala innego zwierzęcia?
Moze to głupio zabrzmieć ale gdy w telewizji w jakimś filmie była odgrywana scena łóżkowa a ona spala i gdy tylko usłyszała te odgłosy zerwala sie na proste łapy i zaczela jęczeć i czegoś szukać?
Mam z nią isc do weterynarza? Nie wiem co za bardzo robic
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-08, 21:11   #4798
KrystynaO
Rozeznanie

Sintagma, Twoja kotka nie wie, co to kocur, ale męczy ją burza hormonów, którą może zakończyć zapłodnienie, albo samo przejdzie po kilku dniach, tylko, że jeszce możesz nie widzieć maksymalnego nasilenia. Niektóre kotki przechodza to bardzo cięzko, a potem, po następnych pary tygodniach się powtarza. Idź do weta, dostaniesz dla kotki pigułki hormonalne (ludzkie zresztą), które złagodzą sprawę, a jak się uspokoi, wysterylizuj kotkę.
To jej tylko pomoże.
KrystynaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 10:10   #4799
polcia26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
Dziewczęta mam problem z kotką... Coś mi sie wydaje ze dorosła
Tzn; chodzi po mieszkaniu jakby czegoś szukająć i "wyje"takim niskim glosem
Nie jest chora.
Nie wiem co robić,bo sie o nią martwię. Mam wrazenie ze ma pierwszą w zyciu ruję,ma ok 11 miesiecy,w okolicach "płciowych" jest jakby zaczerwieniona.
Ale skąd ona wie o czyms takim jak kocór? Przeciez nigdy na oczy nie widziala innego zwierzęcia?
Moze to głupio zabrzmieć ale gdy w telewizji w jakimś filmie była odgrywana scena łóżkowa a ona spala i gdy tylko usłyszała te odgłosy zerwala sie na proste łapy i zaczela jęczeć i czegoś szukać?
Mam z nią isc do weterynarza? Nie wiem co za bardzo robic

Zgadzam sie z Krystyną. Idz do weterynarza, ja sądze że im szybciej tym lepiej. Na początku dostaniesz tabletki (chyba Provena - nie pamiętam dokładnie) a potem zdecyduj sie na zabieg. Jak moja kotka tak miała to lekarz polecił mi nie zaniedbywać tego tematu, ponieważ może to odbić się na psychice kotka. Znałam też taką kocice gdzie właściciel nigdy nie zaprowadził jej do weterynarza i zawsze mocno przeżywała ten czas w domu i ... można powiedzieć że zdziczała.
polcia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 11:36   #4800
sintagma
Wtajemniczenie

Dziewczęta dziekuje Wam za pomoc juz jutro ide do weta,z normalnego kochanego kota zrobiła sie bestia
Dzis rano chcąc założyc buty poczułam od nich dziwny zapach były mokre i w moczu ,w tym momencie przyszła kotka i na nie nalała jeszcze raz dwie pary butów przepadły.( Chodzi i wyje cały dzien Nigdy tak nie robiła,załatwiala sie tylko do kuwety
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości