![]() |
#4771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
#4772 |
Zakorzenienie
|
Vadi, a czy myslisz, ze moja Lusia-Klusia, ktora zajelam sie gdy miala 8 dni, (karmilam butla, masowalam brzucio, czyscilam futerko, etc.)- i od tamtej pory zyje przyklejona do mnie, (a ja do niej
![]() ![]() A moze ona tez traktuje mnie jak 100% mame, bo zapewne tej kociej nie pamieta i nie "szkodze" jej psychice? Wiesz, co mam na mysli. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Raczkowanie
|
Dlaczego kocham koty?
Hmm, dlatego, że nie da się obok nich przejść obojętnie. Na ich przyjaźń w pewnym sensie trzeba zasłużyć ![]() Moja Kocinka jest "obrażalską" księżniczką, wręcz panią domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
ja mam dodatkowo dwa pluszowe koty xD i całuję je na dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() W kocim stadzie, kiedy kocica ma tylko 1 młode, też nie odpycha go od siebie, nawet jak już podrośnie i często zostają razem do końca życia, więc z czystym sumieniem możesz rozpieszczać swojego kociaka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
Vadi- pieknie dziekuje za odpowiedz.
![]() Oczywiscie o oddawaniu Lusi-Klusi nie ma mowy, wiec nigdy nie zostanie pozbawiona takich pieszczot. Dodatkowo przez ostatnie kilka miesiecy zaprzyjaznilam ja z moim mezem, zeby traktowala go tak, jak mnie i rowniez "ciumkala" i sama przychodzila sie tulic. Efekty sa zadziwiajaco dobre i juz nie martwie sie tak bardzo, gdy musze zniknac na pare dni z domu, (np. z powodu wyjazdu sluzb., lub pobytu w szpitalu), bo wiem, ze Klusia otrzyma swoja porcje czulosci i czuje sie bezpiecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Raczkowanie
|
fakt :P
koty są doskonałe ze swoimi niedoskonałościami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=1JynB...eature=related
shhh act like a cat ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie wizażanki
![]() Ja też uwielbiam kociaki, koty i wszelkie futerkowce ![]() U mnie w domu rodzinnym zawsze mieliśmy koty, minimum 2 ![]() ![]() Uwielbaim ją za wszystko, za to że ma mięciutkie futerko, piękny pyszczek, rude plamy i jest poprostu słodziakiem za to, że jest mądra i wogóle nas nie słucha ![]() Uważa się za królową domu. Jak mam zły humor i na nią spojrze to od razu się uśmiecham ![]() babariba jazz cudne jest twoje stadko My się z tż-em śmiejemy że nasza kocica myśli że my należymy do jej stada ![]() Aaa i zapominiałbym dodać że cudnie mruczy, mój tż mówi wtedy że włącza motorek.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-01-19 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
BAN stały
|
uwiellllbiam koty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Raczkowanie
|
Mogę się do Was przyłączyć ?
KOCHAM KOCIAKI nad życie!!!! Są takie przeurocze, mądre, futrzate, o bystrych oczkach.... ach.... Mój TŻ twierdzi że jak zobacze kota to wydaje takie achy i echy .... ze od razu wie że gdzieś kociaczka wypatrzyłam. Bardzo chciałabym mieć kotka, ale... - miałam swoją Kitusie, którą wziełam z ulicy i potem zachorowała mi na cukrzyce, po wykryciu choroby żyła jeszcze 3 lata. Bardzo przeżyłam jej śmierć, nawet teraz (po poł roku) jak o tym myślę to łezka w oku mi się kręci, dlatego nie wiem czy jestem gotowa na kolejnego kotka - mieszkam w UK i często wyjeżdżam i nie miałabym z kim zostawić pociechy.... i serce by mnie bolało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ja też nie wiem co zrobie jak będe chciała wyjechać na wakacje
![]() Moja mama mówi że wtedy ma przywieść kotka do niej ale nie wiem czy to dobry pomysł.
#4786 |
Zadomowienie
|
Mój kiedys uciekł gdy wyjechałam na tydzień na wycieczkę ale dzień przed przyjazdem niespodziewanie wrócił
![]()
#4787 |
Zadomowienie
|
Moje dwa małe potworki: Żaba i Kicia
![]() ![]()
#4788 |
Zakorzenienie
|
sliczne
![]() ![]()
#4789 |
Zakorzenienie
|
Kochamy kotki, bo nie ma nic przyjemniejszego niż traktorzący kotek na kolanach podczas oglądania wieczornego filmu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
słodziaszne te wasze pociechy!
ja się dorobiłam dwóch - moje oczka w głowie ![]() ![]() bo ja jestem znowu na etapie szukania mokrej karmy :/ młodszy odrzucił wszystko, co mu dawałam, oprócz surowej wołowiny, a ja już nie wiem, co mam robić... widzę, że jest głodny, a nic nie chce jeść ![]() wet nie znalazł nic niepokojącego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
u mnie mokre to dodatek smakowy wiec ostatnio puchy z biedronki (z tanich najlepsze jakie probowalam - tanie czyli tansze niz kitekat i whiskas) - ona dostaje malutko na smaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Życzę powodzenia i duuużo cierpliwości ![]()
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2009-02-06 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje akurat za gotowaną piersią z kurczaka przepadają, wołowina mniej. w sumie to mi nie przeszkadza, bo jak robię piersi z kurczaka na obiad, to po prostu odkrawam to, co "gorsze", czyli żyłki, błonki, krwiste miejsca, itp (sama i tak bym tego nie zjadła) i gotuję im. problem jest taki, że ja mięso jej góra dwa razy w tygodniu ![]() ![]() no u mnie też animonda była grana, teraz została odrzucona - jedynie te super drogie z filecikami zjedzą z łaską. gourmeta nie próbowałam, ale spróbuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4796 |
Rozeznanie
|
Dedee, znam to. Mięso trzeba posieać na tak drobno, żeby nie bylo czym rzucać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta mam problem z kotką... Coś mi sie wydaje ze dorosła
![]() Tzn; chodzi po mieszkaniu jakby czegoś szukająć i "wyje"takim niskim glosem ![]() Nie jest chora. Nie wiem co robić,bo sie o nią martwię. Mam wrazenie ze ma pierwszą w zyciu ruję,ma ok 11 miesiecy,w okolicach "płciowych" jest jakby zaczerwieniona. Ale skąd ona wie o czyms takim jak kocór? Przeciez nigdy na oczy nie widziala innego zwierzęcia? Moze to głupio zabrzmieć ale gdy w telewizji w jakimś filmie była odgrywana scena łóżkowa a ona spala i gdy tylko usłyszała te odgłosy zerwala sie na proste łapy ![]() Mam z nią isc do weterynarza? Nie wiem co za bardzo robic
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 |
Rozeznanie
|
Sintagma, Twoja kotka nie wie, co to kocur, ale męczy ją burza hormonów, którą może zakończyć zapłodnienie, albo samo przejdzie po kilku dniach, tylko, że jeszce możesz nie widzieć maksymalnego nasilenia. Niektóre kotki przechodza to bardzo cięzko, a potem, po następnych pary tygodniach się powtarza. Idź do weta, dostaniesz dla kotki pigułki hormonalne (ludzkie zresztą), które złagodzą sprawę, a jak się uspokoi, wysterylizuj kotkę.
To jej tylko pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam sie z Krystyną. Idz do weterynarza, ja sądze że im szybciej tym lepiej. Na początku dostaniesz tabletki (chyba Provena - nie pamiętam dokładnie) a potem zdecyduj sie na zabieg. Jak moja kotka tak miała to lekarz polecił mi nie zaniedbywać tego tematu, ponieważ może to odbić się na psychice kotka. Znałam też taką kocice gdzie właściciel nigdy nie zaprowadził jej do weterynarza i zawsze mocno przeżywała ten czas w domu i ... można powiedzieć że zdziczała. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta dziekuje Wam za pomoc
![]() ![]() Dzis rano chcąc założyc buty poczułam od nich dziwny zapach były mokre i w moczu ,w tym momencie przyszła kotka i na nie nalała jeszcze raz dwie pary butów przepadły.( Chodzi i wyje cały dzien Nigdy tak nie robiła,załatwiala sie tylko do kuwety ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.