|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Cytat:
Co do plamienia, to u mnie właśnie od tego się wszystko zaczęło. Zaczęłam krwawić taką ciemną krwią, a później... okazało się najgorsze.
|
|
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczwarkah, jak wyniki?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4773 |
|
Raczkowanie
|
Poczwarkah, jak wyniki? Byłaś u lekarza?
|
|
|
#4774 |
|
Raczkowanie
|
"W miłości As czasem przynosi kolejną osobę do kochania. Taką....bardzo malutką" - przeczytałam dziś w swoim i męża horoskopie (barany).
Wszystkim tego życzę!!! a ja hmmm wiadomo, ze się jakoś mocno w te horoskopy nie wierzy, ale chciałabym żeby to się spełniło! Dla mnie mega dziwna sytuacja, rzadko czytam horoskop, a dziś jakoś tak mi wpadł w ręce w gazecie. A jak już czytam, to moja pamięć nie kojarzy, żeby kiedykolwiek była wzmianka o ciąży. Bo ja te zdania właśnie tak odczytuje. ![]() Dziwna sytuacja, tym bardziej, że w ciągu najbliższych dni ma przyjść okres. Może akurat ten cykl będzie szczęśliwy.... Wariuje już? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4776 |
|
Raczkowanie
|
Poczwarkah
Jesteśmy z Tobą! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4777 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi.
Czy tylko ja ją widzę??? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
Ja też widzę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4779 |
|
Raczkowanie
|
Rycze
|
|
|
#4780 |
|
Raczkowanie
|
Widzę
![]() gratulacje! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję
robilas test przed spodziewana miesiączka?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4782 |
|
Raczkowanie
|
Ciężko stwierdzić kiedy powinnam mieć. Bo miesiąc temu cykl mi się wydłużył. To nie wiem ile ten by mógł trwać. Wg starych cykli dziś powinna być. O ile dobrze to wszystko ogarniam.
|
|
|
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
Pytam bo za 5 dni mam owulacje, mamy sie starac w tym cyklu, a że pare dni przed spodziewana miesiaczka wyjezdzamy ze znjaomymi to nie wiem keidy najwczensiej moge test zrobic (zeby wiedziec czy moge sie napic czy nie). Planuje 25-tego dnia cuklu zrobić badanie krwi, jesli doszlo do zapolodnienia powinno cos wyjsc, jak sadzicie?
|
|
|
#4784 |
|
Raczkowanie
|
25ego dnia cyklu planujesz robić badanie, ale ile dni minie od spodziewane owulacji?
Ponoć w krwi to już jakoś siódmego dnia po owulacji zaczyna się produkować beta. |
|
|
|
#4785 |
|
Zadomowienie
|
11dni po owulacji.
W poprzedniej ciazy (ZD) widzę, że od poczatku było cos nie tak z Betą, na tescie ciazowym (najczulszym) wyszlo dopiero 19 dni po owulacji (a wiem kiedy mam) pozniej jak robilam przyrost to przyrastalo tylko o 33% i ginekolog stwierdziła że skoro ciaza sie rozwija prawidlowo to na betę nie patrzymy. A to jednak pierwszy sygnal że coś jest nie tak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4786 |
|
Rozeznanie
|
Niestety dziewczyny, wczoraj poroniłam
Przed 11 zaczęło mnie tak boleć że w 20 minut byłam na SORze. Ciemnoczerwona krew, skrzepy... Już wiedziałam że nic z tego Wyniki przewidywalne tzn. beta o 9.00 była 166 (tydzień wcześniej 280), a o 15.00 potem w szpitalu jak badali to 130 już. Chociaż tyle, że to potwierdza że to nie była ciąża pozamaciczna. Zbadałam też progesteron i był tylko 2,7! Powinien być co najmniej 11. Nie wiem czy to już spadł bo od dwóch dni miałam te nitki krwi i już było po ciąży, czy było po ciąży bo niski progesteron. Trzeba było brać tę luteinę może ;( ;( Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Czy ja nie mogę po prostu być w ciąży i urodzić dziecka? Teraz Witek wydaje mi się jakimś cudem po prostu.
|
|
|
|
#4787 |
|
Zadomowienie
|
Poczwarkah przykro mi
A powiedz mi, masz jedno dziecko, drugie mialo triplodie, i teraz pierwszy raz poronilas? Z drugiej strony jakbysmy nie mialy świra na punkcie ciazy i nie badaly bety co chwila w ogole twgo nie mointorowlay to bys w ogolw nie wiedziala ze w ciazy bylas tylko że okres sie spoznil. Tak mowia że bardzo duzo ciąż sie konczy na bardzo wczensym etapie ale kobiety z reguly o tym nie wiedza. Bardzo mi przykro Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Dodam, że z tym progesteronem to nie wiem tez co robic. W ciazy z ZD mialam plamienie takie jak ty, czerowne nitki jakas krew brunatna, a nawet zywoczerowna, bralam progesteron i sie uchowała ciaza, a moze jakbym nie brala to organizm sam by to zakonczyl. Wiec w kolejnej ciazy nie planuje brac progesteronu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4788 |
|
Rozeznanie
|
Ja już byłam 2 tygodnie po okresie, więc nawet bez bety już się można domyślić.
Dokładnie jak napisałaś - z pierwszej ciąży mam synka, w drugiej triploidia, trzecia teraz poroniona. Synek ma autyzm. Naprawdę wiele bym teraz dała za zwykłą ciążę i zwykłe dziecko... Tak dla odmiany. |
|
|
|
#4789 |
|
Raczkowanie
|
Tak mi przykro
Ale tak jak pisze Sosnanieradosna - lepiej by było dla nas gdybyśmy tak nie swirowaly z obserwacją. Tylko my wiemy, że nie da sie nie obserwować. |
|
|
|
#4790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie umiem wyrazic nawet tego smutku który mnie teraz ogarnął ![]() ![]() . Tak bardzo Wam kibicowalam , zwłaszcza że łączy nas podobna historia...![]() To cholernie niesprawiedliwe, że tak się dzieje. Bardzo mocno tule i przesyłam siły i dobra energię do Was ehh takie to popieprzone ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze pamiętam poczwarkah, że masz jedno dziecko z autyzmem a druga ciąża była terminowana z uwagi na tripolidie? Bardzo mi przykro tak jak napisałam w wątku o terminacji
|
|
|
#4792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
życie jest takie niesprawiedliwe... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
Poczwarkah, bardzo bardzo mi przykro
tak mocno trzymałam za Ciebie kciuki.. to taka nie sprawiedliwość, że po tym wszystkim co przeszłaś jeszcze taki cios od życia.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4795 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za wparcie dziewczyny
Postanowiliśmy się starać od razu o kolejną ciążę jeżeli na USG w piątek wszystko będzie dobrze wyglądało. Strasznie to jest frustrujące wszystko po prostu. Szczególnie że na każdym kroku widzę że wszystkim rodzą się normalne, fajne zdrowe dzieciaki. Nie zrozumcie mnie źle, ja kocham swojego synka i uważam że jest wspaniały teraz. Ale jak ja się namęczyłam jak był malutki... Byliśmy z mężem w takiej czarnej dupie, tak zmęczeni, że się zastanawialiśmy nad oddaniem go teraz się z tego śmieje, ale kiedyś to mnie tylko kwestia tego co ludzie powiedzą i że może jak odpocznę to pożałuję powstrzymała Po 4 latach w terapii (bo już ma prawie 6 a został zdiagnozowany jako dwulatek) to jest najfajniejszy chłopiec na świecie i jakbym miała gwarancję że drugi będzie też taki fajny to bym chciała takiego samego, mimo trudnych pierwszych dwóch lat <3 Tulipanowyslonecznik gratuluję dwóch kresek! |
|
|
|
#4796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Trzymam ogromnie mocno kciuki za udany kolejny cykl. Może wtedy z beta zbadaj od razu progesteron i będziesz wiedziała czy brać luteine od razu czy nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4797 |
|
Rozeznanie
|
Poczwarkah bardzo mi przykro
a mają jakieś podejrzenia dla czego tak się dzieję? Tulipanowyslonecznik gratulacje leć na bete Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4798 |
|
Raczkowanie
|
MY jesteśmy takie głupie z tymi badaniami hehe oczywiście, że od razu poleciałam. Bo ta kreska taka blada, że boję się, że źle widzę/widzimy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Słuchajcie, mam już wynik!!!! 254! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ile to dni od owulacji?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

robilas test przed spodziewana miesiączka?

, zwłaszcza że łączy nas podobna historia...

życie jest takie niesprawiedliwe...
i ile to dni od owulacji?