![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
Wezcie się ;P
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktos sie podpial pod moje konto! Nie wiem o czym mowisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda... Trzeba jak dziewczyny radzą przystąpić do poprawki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Hahaha ! Też Cię kocham ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Jejku strasznie dużo tu chorób. My dopiero co wyszlysmy z infekcji w piątek zakończyliśmy inhalacje. Życzymy wszystkim potrzebujacym dużo zdrowka ! 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mia, kopę lat, nadrabiaj nadrabiaj ![]() Jednak idziemy w książki - dzieciowo chcemy "Moje dziecko nie chce jeść", dla mnie jedyna część Wędrowycza, której nie mam w kolekcji i dla męża kolejny tom Achai. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mia dobrze, że jesteś ![]()
![]() |
#4807 |
Z deszczem w butach
|
Haha, tak! Juz pisalam, że jest w formie.
Niby choruje na cycka, ale teksty ma z każdą chwilą lepsze, trudno czytać, gdy dziecko usypia, żeby go nie obudzić wybuchami śmiechu ![]() Mia 🙋 no, wreszcie! Malinowa kawa - hej! Fajnie, że dołączyłas, dziewczyny już dużo napisały, ja niestety nic nie napiszę, bo mój egzemplarz ogolnie jest dosc bezproblemowy, a starsza byla raczej standardowa ![]() Moze pozostałe 40osob podczytujacych wątek też się ujawni? 😂 Ale mamy choinke, ohoho... facet powiedział, że ziemia zmarznieta i nie wykopie 😠 (ma byc w donicy), czyli gdyby caly grudzien byl mroz, to by nie sprzedawał choinek, tylko te cięte? Pfff... Musialam młode polozyc spac, niby spal do 15, ale już od 16wydawal sie mocno zmeczony, mam nadzieję, ze nic go nie bierze.. i juz zaliczyl kime, w ogole dawno nie mial takiego placzliwego dnia, starsza rowniez... w sumie fajnie, ze wieczor "wolny". Ide ogladac serial, malowac pazury i szyc ![]() Manu - mialam Ci pisać, doszlo mi ostatnio 5 hybryd Kads i moim zdaniem, wbrew obiegowej opinii sa super, jedne z lepszych hybryd, jakie mam. Ladne krycie po 2 warstwach, super konsystencja i poziomowanie. Szkoda, że jeden kolor nie taki jak mial byc.. ale już Chińczyk oddal kaskę, takze nie skakał ich jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Moderatorka z pazurem
|
Mona, jestes chora na cycka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za tak ciepłe przyjęcie i każdą radę czy słowo pocieszenia. Szczerze mówiąc, to spodziewałam się kubła zimnej wody na głowę, że rozpuściłam itd. A tu miła niespodzianka.
Wspominałyście o grupie High Need Baby na FB – już odnalazłam i wysłałam prośbę o przyjęcie. Kaylla, tak jest opcja zostawienia małej z tatą i wyjścia z domu. Ale ja już chyba sfiksowałam do reszty, bo normalnie mam wyrzuty sumienia, czuję się tak jakbym opuszczała córeczkę, która przecież ciągle chce być ze mną. Na razie ulatniam się do drugiego pokoju i nie wychodzę przez godzinę lub dwie. Małymi kroczkami do przodu. Malutka ma na imię Basia J RosesAreRed / Monanka83, doradca uznał, że może wiązanie nie jest odpowiednie dla małej – korzystałam z chusty kółkowej, motając ją na biodrze żeby widziała co robię. Zaczęłyśmy próbować wiązania na plecach, ale dalej awantura, więc poddałam się. Uznałam, że mam dziecko antychustowe. To wszystko miało miejsce w 4 mż. Basieńki. Może rzeczywiście znowu spróbuje, może coś się odmieniło? Czekam, aż usiądzie, bo chciałabym przetestować nosidełko… Nie, nie oglądamy TV przy niej, swoją drogą – nie mamy nawet telewizora w domu J a wieczór wygląda następująco: o 18.30 zaczynamy wietrzyć pokój, szykuję kolację, a Basia na rękach u męża popatruje na to co robię. Następnie kąpiel, karmienie i układamy w łóżeczku. Czule przemawiamy, że pora spać, głaszczemy, a Basia w tym czasie pręży, wygina się, przewraca na brzuch, byle tylko nie zasnąć L i to tak trwa z godzinę. Mąż usypia ją na rękach bujając, ale jak tylko odłoży do łóżeczka, Basia od razu budzi się. Córkę karmię piersią, teraz rozszerzamy jej dietę i na noc dostaje kaszkę z owocami (mąż jej podaje w butli) i mleko z piersi. Z tatą dużo ładniej się bawi na macie niż ze mną. Nie wiem z czego to wynika, ale przy mężu potrafi się sama zająć jakąś zabawką, nie płacze dopóki mnie nie zobaczy, dlatego wolę siedzieć w drugim pokoju i dać im czas tylko dla siebie. Manufakturapiekna, mamy piłkę – spróbujemy. Do tej pory mąż ją bujał w ramionach. Asiaczku, zostawiam ją samą na podłodze, bo przecież muszę kiedyś iść to toalety. Trwa to chwilę, a Basia krzyczy wniebogłosy. Nieważne, że cały czas do niej mówię czy śpiewam (sąsiedzi niezły koncert mają, bo w wc wszystko słychać), a ona i tak płacze i czołga się w stronę toalety L pluszowy_kot, jeszcze odnośnie „mądrości” teściów: „gdyby Basia umiała już mówić, to dawno by Cię sprzedała, myślisz, że to bezbronne dziecko, a ona doskonale wie czego chce i to egzekwuje”. I mam ochotę sobie strzelić w łeb… No cóż zaciskam zęby i spróbuję przeżyć kolejny dzień. Byle do powrotu męża z pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Moderatorka z pazurem
|
Daga to super ze dostalas dobre Kadsy. Ja mialam 2. Jeden do pelnego krycia potrzebowal 7!!!! warstw, drugi kryl po 2 ale nie poziomowal sie nic a nic. Wyrzucilam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
malinowa_kawa - skoro mała może zostać na jakiś czas z tata i akceptuje ten fakt, nie płacze, to skorzystaj z tego i wyjdź na chwilę z domu - albo na kawę z koleżanką, albo po prostu na spacer. Naprawdę dobrze Ci to zrobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o wkładanie stóp do buzi, to podobno nie każde dziecko przechodzi ten etap. Cytat:
![]() Współczuję teściów z takimi poglądami. Mam nadzieję, że chociaż mąż nie podziela ich zdania. Co do problemu to za bardzo nie pomogę, mój raczej z tych mniej problemowych. Jak był mniejszy to zasypiał tylko wtulony we mnie na klatce, ale w którymś momencie mu to przeszło i teraz już nawet nie chcę się tak wtulać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-12-13 o 19:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
Weźcie się !!!!!!!
![]()
#4816 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdroscimy tylko ![]() ![]() Malinowa_kawa tesciow w ogole nie sluchaj. Ja mam wrazenie ze niektore gadki sa po to zeby zrobilo sie tym osobom lepiej, usprdwiedliwiaja swoje bledy wychowawcze. A co do usypiania to moze Basia poprostu lubi spac pozniej? Probowaliscie opoznic o np godzine Wasz rytual? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
Jogurt bojkotuje sen. Jak na zlosc D. w pracy a ja narozczynialam na "po uspieniu" mieso do upieczenia i buleczki.
Coz do rana powinnam to ogarnac. ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Swoją drogą czy moze miec alergie na drozdze? Mam przepis bez mleka itp a odkad upieklam takie na slodko ma wysypke na brzuchu. Albo to zbieg okolicznosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Wtajemniczenie
|
P.S. Rose brawa dla Emi za super "parametry". My w czwartek szczepienie i ważenie...zobaczymy....
#4819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Malinowa ja Mikołaja noszę kiedy tylko mam ochotę, albo kiedy on ma ![]() ![]() Kochana pamiętaj,.że to Twoje dziecko i jak masz ochotę je nosić przytulać i itp to rób to! Nie ma nic złego w okazywaniu miłości swojemu dziecku a tesciowie już mieli swój czas na wychowanie dzieci. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pobuszowal troche w lozeczku. Zaczal jeczec przytulilam i zasnal. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko po okregu i do tylu (ale wtedy ryk i wyjmowanie spod kanapy i lozek/lozeczek) się udaje. Ma taki dziwny moment, ze juz się zbiera w sobie, jedna reke wyrzuca przed siebie i juz chce się odepchnac by druga zrobić to samo, ale w tym momencie rezygnuje bo zobaczy cos z boku, bo kot albo pies przejdzie, bo 100m dalej liść spadł. Nie wiem o co chodzi, pediatra ja widzi notorycznie, ja o to pytam a ona mówi, że jeszcze ma czas. Swoja drogą byłam z nią u fizjoterapeuty jak miala ponad miesiąc, bo wydawało mi się, ze preferuje jedna stronę. Okazało się, ze się mylę a dziecko jest super ekstra sprawne, rozwiniete, piekbie wodzi wzrokiem, przekreca glowe o 180° i ze dawno takiego dziecka nie widziala a ja po prostu polozylam zabawki inaczej przy przewijaku i problem payrzenia w prawo prawie się skonczyl, bo wciaz spi czesciej na prawym policzku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
We love you 😘 Co jest z moim dzieckiem? Obudzil się i zasnal bez karmienia, cały dzień nie chciał za bardzo jeść z piersi, a wyjątkowo z lyzeczki tak... czoło zimne, byle nie uszko... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
A zasypiał na obu boczkach i uszkach dziś?
#4825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama mi opowiadała że mój brat zaczął siadać (tzn posadzony -siedział) w wieku 12 miesięcy, nie raczkował, a chodzić zaczął w wieku 14 miesięcy. Ot takie leniwe dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4826 |
Moderatorka z pazurem
|
Malinowa, nie usypiajcie jej na sile bo to bez sensu. Ona bedzie ryczec. Twoje dziecko po prostu jest nocnym markiem. Tak jak moje. Emi nadal nie spi, siedzimy teraz przy przygaszonym swietle, a mloda rozszarpuje gryzaki
![]() Mam pewna ksiazke, ktora fajnie opisuje fazy snu i sen jako taki. Moge wrzucic tu kilka ciekawych stron jesli chcesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Rozeznanie
|
Rose, wrzucaj!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zadomowienie
|
O rany Zuzia właśnie spadła z łóżka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4829 |
Zakorzenienie
|
A ja się dzisiaj wykąpałam razem z moim dzieckiem w wannie. Tak się umęczyło, że przy wycieraniu już ziewało. Zapinanie pajaca było na przymkniętej powiece. Później się przytulił i zasnął.
Za chwilę sie obudził, ale teraz znowu śpi. Na mnie. Chce mi się czekolady! A Stary z roboty podsyła mi zdjęcia pryncypałek... Sprzedałam ubranko z chrztu za 65zł - kupiłam za 85. Interes życia. No i mamy miejsce w nauce pływania. Dzisiaj dzwoniła pani i mówiła, że zwolniło się miejsce na sobotę. OOOŁŁŁ JEEE!
#4830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mona, Ty jesteś jak mój mąż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.