Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 09:26   #4801
ver_ona
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Przeciez nikt nie panikuje
Veronka miala wyrazne symptomy rychlego porodu, wiec sila rzeczy sie to sledzi i zastanawia
B mial termin na 4, ur sie 11, a wiec pewnie i tym razem nie bedzie to 1.04 tylko jakis 7-8 eh... ciekawa jestem co mi dzis gin powie (chociaz pewnie bez zmian) i czy cos nie zacznie sie dziac wlasnie po badaniu
Stary 2011-03-28, 09:30   #4802
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
Hello

Kristi zapomniałam dodać, że po kroplach dziecko słabiej widzi, żeby oszczędzać oczy i nie wyprowadzać na ostre słońce, no i żeby atropina nie rozlewała się po buźce bo to trucizna
więc najlepiej tak: kropla do oka i uciskać przez chwilę dolną powiekę,żeby opóźnić wypływanie, a potem wytrzeć nadmiar chusteczką , ponoć atropina nie szczypie, ale woda w oku sprawia jedynie dziecku dyskomfort

ja dziś wybywam do mamy, bo mam gina po południu w planach
ale najpierw kawa i pranie na balkon bo słońce zaświeciło, a jutro mamy mieć przerwę w dostawie wody, bo robią przyłącze do naszego przyszłego mini marketu

czemu tak panikujemy z Veronką, przyjdzie czas to się bobasowa wykluje wg oceny medycznej ma jeszcze czas
a kto paniukuje???? przecież już śmiało może rodzić, to wesoło jest tak wspólnie kibicować
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 09:33   #4803
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
B mial termin na 4, ur sie 11, a wiec pewnie i tym razem nie bedzie to 1.04 tylko jakis 7-8 eh... ciekawa jestem co mi dzis gin powie (chociaz pewnie bez zmian) i czy cos nie zacznie sie dziac wlasnie po badaniu
Veronka to nie jest regula
ja bylam 4 lipca u gina i doslownie nic nie wskazywalo na porod w terminie, 5 lipca bylam na imprezei u mamy, potem na grillu i tez nic nie wskazywalo na to ze za pare godzin odejda mi wody
Wszystko moze sie zdarzyc
czasem sie zastanawiam, czy to nie lepiej jak porod zaczyna sie w sposob nieprawidlowy, czyli od odejscia wod?
Ja po prostu nie mialam wyjscia i urodzic juz musialam, dobrze ze skurcze przyszly w miare szybko i ladnie sie rozwierala szyjka
Zycze ci Kochana, bys tym razem szybko i latwo urodzila

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 09:54   #4804
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

ale mam dziś dzień...zaglądam tylko na 5 minut, doczytam i nie zdążę nic skrobnąć
więc tylko się melduję po weekendzie - przeżyłam wczoraj wizytę w meblowym
i ponarzekam trochę na zimno - kurna jakiś mróz dziś znów rano mnie przywitał -5 masakra, ja chcę już wiosnę

Veronka - trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie

to już mnie nie ma
Stary 2011-03-28, 09:58   #4805
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Veronka to nie jest regula
ja bylam 4 lipca u gina i doslownie nic nie wskazywalo na porod w terminie, 5 lipca bylam na imprezei u mamy, potem na grillu i tez nic nie wskazywalo na to ze za pare godzin odejda mi wody
Wszystko moze sie zdarzyc
czasem sie zastanawiam, czy to nie lepiej jak porod zaczyna sie w sposob nieprawidlowy, czyli od odejscia wod?
Ja po prostu nie mialam wyjscia i urodzic juz musialam, dobrze ze skurcze przyszly w miare szybko i ladnie sie rozwierala szyjka
Zycze ci Kochana, bys tym razem szybko i latwo urodzila
dzieki
wiem, ze niema reguly, ale sie nie nastawiam na nic poprostu. chyba tez wolalabym zeby mi wody odeszly w domu, bo pozniej juz wiadomo co i jak.
Stary 2011-03-28, 10:03   #4806
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
dzieki
wiem, ze niema reguly, ale sie nie nastawiam na nic poprostu. chyba tez wolalabym zeby mi wody odeszly w domu, bo pozniej juz wiadomo co i jak.
tak najlepiej
ja mialam ten plus, ze mnie nie meczyly skurcze, procz napinania sie brzucha, ale to znalam od 20 tyg praktycznie, wiec jak mi sie spinal brzuch to machalam na to reka
zreszta z porodu to niewiele pamietam z bolu, tylko ten krzyz mnie napertalal i nic poza tym

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
ale mam dziś dzień...zaglądam tylko na 5 minut, doczytam i nie zdążę nic skrobnąć
więc tylko się melduję po weekendzie - przeżyłam wczoraj wizytę w meblowym
i ponarzekam trochę na zimno - kurna jakiś mróz dziś znów rano mnie przywitał -5 masakra, ja chcę już wiosnę

Veronka - trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie

to już mnie nie ma
tak zimno u was??
U nas dosc wiosennie, rano +4, a ze deko jestem przeziebiona to zalozylam z powrotem zimowy plaszcz i zimowe obuwie
Ponoc od tego tygodnia maja przyjsc plusowe dosc wysokie tempki
I chyba tak bedzie, bo moje przesilenie osiagnelo w sumie maksimum, pierwszy raz w zyciu doslownie poczulam sie starym wapnem

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:37   #4807
ver_ona
Zakorzenienie

ok, spadam do miasta i na to badanie, pa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 12:44   #4808
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

tak Aniś, rano jak wychodziliśmy do pracy to miałam -5 teraz już na pewno się ociepliło mam już tak serdecznie dość tego zimna, że masakra. i ten śnieg w sobotę, rozwaliło mnie

moje dziecko chce jowejek widziała jak dzieci jeżdżą na dworze i ona też chce a ja sprzedałam ubiegłej wiosny, bo mieliśmy smoby, hałasował na maksa i mnie wkurzał nie wiem co kupić, na all nie chce mi się szukać
Stary 2011-03-28, 12:47   #4809
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
na all nie chce mi się szukać
to musisz iść do sklepu
Taka Sobie ost. wklejała linki bo też kupuje.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:52   #4810
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witam się
u nas + 10 i słoneczko //mogło by jeszcze nie wiać to by było super

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Babki atropina szczypie jak diabli nienawidzę badania z tymi kroplami a niedługo powinnam się wybrać, bo na ostatnim byłam autem, a po tym nie można prowadzić. no i rzeczywiście nie wyłazić na światło.

mi okulistka powiedziała że one nie szczypią //sama o to zapytałam, bo wiem że jak mi kiedyś zakraplała to szczypały jak diabli //

to że trujące to wiem i staram się uważać

ma światło od dziś tak reaguje że przymyka oczy, ale na dwór chciał iść więc go dałam ale w ciemnych okularach

to i tak cud że chciał wyjść - on od 2 dni wychodzi tak że już nie patrzy pierwsze w niebo //co nie znaczy że mu całkiem przeszło//

veronko ja dzisiejszej nocy też z tobą rodziłam
poszłam do szpitala z mega skurczami // w szpitalu mi ustały i czekałam na korytarzu na moje skurcze
pocieszeniem było to że personel był bardzo miły i życzliwy

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:59   #4811
Cestia
Zakorzenienie

Hello

Poweekendowałam się, było bosko W sobotę znów bezdzieciowy wieczór - Mati spała u moich rodziców a my skoczyliśmy na Śląsk na kolacyjkę (prawie) rocznicową W niedzielę posiedzieliśmy u rodziców od obiadu do wieczora.

Żeby nie było za milutko to dziś dostałam na maila wiadomość, że znów mamy zwolnić mieszkanie Na 2 i pół tygodnia - święta spędzimy w domu mojej babci. Calutkie dwutygodniowe wolne TŻta, które sobie tak sprytnie załatwił będziemy "na walizkach". Muszę pisać jak jestem wściekła?
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 12:59   #4812
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
to musisz iść do sklepu
Taka Sobie ost. wklejała linki bo też kupuje.
też mi się nie chce toż to cała wyprawa do Poznania, w dodatku w galeriach rowerka nie kupisz ew. markety, ale czy tam jest wybór
młodą trzeba przymierzyć przecież
Stary 2011-03-28, 13:06   #4813
Cestia
Zakorzenienie

Maluśna, a nie macie w galerii jakiegoś sportowego sklepu? Ja ostatnio w InterSport oglądałam rowerki, całkiem znośne
Stary 2011-03-28, 13:19   #4814
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Maluśna, a nie macie w galerii jakiegoś sportowego sklepu? Ja ostatnio w InterSport oglądałam rowerki, całkiem znośne
wiesz co, pewnie jedynym "sportowym" sklepem czynnym w weekend będzie Decathlon a w galeriach raczej nie pamiętam, żebym coś takiego w P. widziała

nie Cestusia, nie musisz pisać jaka jesteś wściekła...ja sama już zła jestem jak sobie pomyślę, co Cię czeka współczuję kochana
Stary 2011-03-28, 13:24   #4815
jowisz
Zakorzenienie

Mała sportowy na pewno jest w M1, i chyba nawet InterSport.
ale najlepiej od razu do Decathlonu
Stary 2011-03-28, 13:31   #4816
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Mała sportowy na pewno jest w M1, i chyba nawet InterSport.
ale najlepiej od razu do Decathlonu
no nic...pewnie mnie czeka wycieczka tym bardziej, że Maja imieniny 9 kwietnia i oczywiście życzy sobie na prezent rowerek. Ewentualnie barbie (efekt reklam na minimini ) zgroza
Stary 2011-03-28, 13:35   #4817
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć baby

Dopiero jestem dziś zaliczona fantazja, spacerek, mini zakupy, krawcowa. Ola dostała dziś pierwszą gałę loda z którą jechała w wózku, kurtka się właśnie pierze

Cestusia współczuję Ci ogromnie, naprawdę jestem w stanie doskonale sobie wyobrazić jak się czujesz to jest po prostu okropne. Niby jesteś u siebie, ale jak komuś pasuje to wyprowadzaj się na tyle i tyle czasu

U nas dziś rano - 4 było a aktualnie 12 na plusie, ale nie ma zbyt wielkiego wiatru jak ostatnio i słonko mocno grzeje, jest super!

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:30   #4818
taka sobie
Zakorzenienie

Mała ja juz chyba wszystko obczaiłam wiec mogę Ci oszczedzic czasu
a więc tak : fajne rowerki są w auchanie, w tesco takie sobie ale tez jeszcze moga byc. W realu niby fajne ale cena powyzej 4 stów w decathlonie z tych małych 12 całowek tylko jeden był, brzydki a do tego kółka kręciły sie równiez do tyłu aha, w tym w realu równiez. Nie bylismy jeszcze w macro ale nie licze na wiele. Na all wybór spory ale zalezy ile chcesz wydac. My chcemy jak najtaniej czyli za nówke trzeba liczyc ok 250. To tyle

Cestia no to fajny urlop

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

aaa jeszcze dodam ze zalezy na co liczysz, no ale zakładam ze tak jak Wiki Twoje dziecię chce rózowy i z koszyczkiem

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 19:03   #4819
Kasiulka22
Zakorzenienie

Normalnie nogi nie moje tak się dziś złaziłam Byłam z mamą na drugim spacerze, Ola zaliczyła 4 autka bujające szła ze swoją pchanką biedronką, ogolnie szalała strasznie, wiozła wózek itp. myślałam że do chaty już nie dojdziemy potem jedzenie kąpanie i umieram. Pomalowałam sobie pazury u stóp na zabójczą czerwień w końcu wiosna za pasem w środę i dalej ma być po 16-17 stopni więc będę nosić moje buciki z odkrytymi paluchami

A i dodam, że Ola nie spała dziś ani minuty

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 19:09   #4820
ver_ona
Zakorzenienie

ja tylko na chwile. dalej bez zmian, na ktg 0 ruchow!dziecko caly czas spalo i nic sie nie ruszylo. najwazniejsze, ze serduszko dobrze bije i jest ok. paa jestem dzis padnieta
Stary 2011-03-28, 19:12   #4821
Judi21_84
Zakorzenienie

Kasiula Ty masz przekichane ze spaniem Oli. Tymek mi spał 3 godziny, wstał 9:10 tyle że pójdzie późno spać bo chodzi spać i wstaje po staremu czyli dzisiaj koło 23 zaśnie ale jutro tz ma go obudzić o 8, to padnie już jutro normalnie ufff
Ja za godzinkę do pracy.
Pięknaaaa pogoda dzisiaj była, ale czuć jeszcze zimę w powietrzu. Jak zawiało to brrrrrrrrrrrrr.
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 19:14   #4822
anka1900
Zakorzenienie

wróciłam uff
padam i ja
Miki też nie spał jak to zwykle na wyjazdach, ale kij przynajmniej już zakomarzył i mam wolne

a oglądałam rano jak wypowiadała sie pani o rowerkach biegowych, powiedziała, że to najlepsza sprawa dla małego dzieciaka bo uczy go wielu rzeczy, nie tylko utrzymania równowagi, ale ogólnego spostrzegania otoczenia jak jest już małym rajdowcem
no i same superlatywy
M dziś mnie zmusił żeby zabrała rowerek na dwór do babci, no niby szybciej sie przemieszcza niż na nogach, ale potem musiałam go przecież wtaszczać do autobusu, bloku itp

nabyłam dziś krem słoneczny z faktorem 50, bo promyki lada moment zasieją mi na czole przepiękne plamy
masakra jak wyglądałam w lecie przed i po porodzie, koszmarne plamiska, na szczęście wiem że same przygasają jak niektóre hormony się uspokoją
Stary 2011-03-28, 19:24   #4823
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

A i dodam, że Ola nie spała dziś ani minuty
Iga też wstaje po 7, w przedszkolu zalicza spacer ale nie usypia tam

w chwili obecnej histeryzuje w pokoju. po kąpieli zaczęła mi latać po pokoju, ile się można powtarzać że na dziś koniec wyniosłam i tyle.

edit. w końcu cisza. ile ja się przeprosin od niej nasłucham w tym życiu, dżisas.
babcia obolała i ochrypnięta. chyba w czwartek wezmę Igę w pociąg i pojedziemy na 6dni..

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-03-28 o 19:33
Stary 2011-03-28, 19:42   #4824
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Iga też wstaje po 7, w przedszkolu zalicza spacer ale nie usypia tam

w chwili obecnej histeryzuje w pokoju. po kąpieli zaczęła mi latać po pokoju, ile się można powtarzać że na dziś koniec wyniosłam i tyle.

edit. w końcu cisza. ile ja się przeprosin od niej nasłucham w tym życiu, dżisas.
babcia obolała i ochrypnięta. chyba w czwartek wezmę Igę w pociąg i pojedziemy na 6dni..
B wstaje przed 8, a w weekendy po 9. chodzi spac 19.30-20.30 i na szczescie juz bez gadania, wychodzenia, sikania itd....wczesniej tak chyba ze 2mies. robil. teraz idzie do lozeczka i zasypia. w zlobku raczej nie sypia, a w weekendy w domu to jak sie z nim poloze to kolo 15-16 sie zdrzemnie, ale raczej nie sypia w dzien.
Stary 2011-03-28, 19:50   #4825
jowisz
Zakorzenienie

Idze tak samo średnio raz na tydzień zdarzy się drzemka
po kąpieli najchętniej by polatała jeszcze ale to nie w tym wieku, domu i życiu

dziś pani wychowawczyni oznajmiła mi o przełomie. Iga podziękowała za podanie obiadu Wiadomo,że naciskają tam dzieci na każdym kroku na 3 magiczne słowa i dowiedziałam się,że Iga do dziś obrażona na przedszkole uparcie milczała sama dziewczyna mi powiedziała,że jest okropnie uparta. a dziś w końcu wydukała dziękuję.
co za charakter
Stary 2011-03-28, 19:58   #4826
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Idze tak samo średnio raz na tydzień zdarzy się drzemka
po kąpieli najchętniej by polatała jeszcze ale to nie w tym wieku, domu i życiu

dziś pani wychowawczyni oznajmiła mi o przełomie. Iga podziękowała za podanie obiadu Wiadomo,że naciskają tam dzieci na każdym kroku na 3 magiczne słowa i dowiedziałam się,że Iga do dziś obrażona na przedszkole uparcie milczała sama dziewczyna mi powiedziała,że jest okropnie uparta. a dziś w końcu wydukała dziękuję.
co za charakter
no naciskaja naciskaja chyba, bo moje dziecko na kazdym kroku mamusiu prosze..... dziekuje....smacznego itp.... dzis jechalismy po zlobku do mamy na dzialke, a ten "mamusiu, prosze zamknij okno bo smierdzi dymem" nad odra wypalali trawy i mu przeszkadzalo strasznie
Stary 2011-03-28, 20:03   #4827
Cestia
Zakorzenienie

Wrrrrrrr... paskudny mam dziś humor. A jeszcze mnie dzisiaj ludzie wkurzają

Pogoda dziś była boska. Zrobiłyśmy sobie spacer na pocztę. Taaaaak mi się nie chciało tam iść (choć mam rzut beretem, ale rynek w remoncie i wsjo rozkopane więc nie za fajnie się chodzi), no ale umówiłam się na dziś na wysyłkę wymiankową więc trzeba było. Jak się później okazało - nie potrzebnie bo dziewczyna się "nie wyrobiła"... no żesz k! Normalnie medal mi się chyba należy za trzymanie nerwów na wodzy

W drodze powrotnej oczywiście trzeba było wstąpić na plac zabaw. Tam też nerw bo gimnazjalne siksy sobie huśtanie urządzały Każda z dupskiem jak 3 moje i poupychane na małych huśtawkach. Dżiiiiizas

Na koniec córka mi się zbuntowała i tak jak Iga nie wybierała się wcale do spania.

Niech ten dzień się już lepiej skończy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 20:03   #4828
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
no naciskaja naciskaja chyba, bo moje dziecko na kazdym kroku mamusiu prosze..... dziekuje....smacznego itp.... dzis jechalismy po zlobku do mamy na dzialke, a ten "mamusiu, prosze zamknij okno bo smierdzi dymem" nad odra wypalali trawy i mu przeszkadzalo strasznie
w domu Iga też nauczona. choć częściej słyszę "dzięki" mamusiu niż dziękuję

ciekawe o której małż wróci choć wielkiej uwagi się nie spodziewam dotarł jego kurs niemieckiego i pewnie rzuci się na książkę i mp3

edit. a ja chciałam po przedszkolu pospacerować żebyśmy z nudów do wieczora nie umarły,ale nie. wieje, zimno, i dziecko chce do domu.

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-03-28 o 20:05
Stary 2011-03-28, 20:08   #4829
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Mati nie chodzi nigdzie ale magicznych słów używa praktycznie odkąd zaczęła gadać

Ostatnio najbardziej mi się podobają - "proszę zobaczyć" i "niezupełnie"
Stary 2011-03-28, 20:09   #4830
anka1900
Zakorzenienie

he he
moje domowe przedszkole też przynosi efekty
muszę kultury sama uczyć mojego brzdąca
Miki zjesz kanapkę ? Nie, dziękuję
ploszę mamo, dań milka
tamaszam mamo, tamaszam (przepraszam)

miałam pytać już kiedyś, czy Wasze bobasy zwracają uwagę na zapachy ?
bo M to ciągle , cos mu tam śmierdzi lub pachnie , czyżby odziedziczył nos/wąchacz po mamusi ?
a mało tego rozpoznaje już zapachy, smażone jajo, a na ulicy jakieś opary smażonych rzeczy to dla niego frytki lub kotleciki

a i ma pamięć mój nerwus, ostatnio jak byłam u okulisty to niedaleko jest mac, a on "mamo tam flytki, oć niunio chce jeść, brzuszek boli , głodny " dałam radę mu to wyperswadować jednak , bo mieliśmy inne plany, ale jak on to pamiętał, byliśmy tam miesiąc temu, i tylko raz nawiedził moj obżarciuszek ten przybytek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości