Uniwersytet Łódzki część II - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-16, 22:51   #4801
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

GG do serenavanderwoodsen
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Hejka221 Pokaż wiadomość
Dodatkowe informacje

Kierunek zostanie uruchomiony, gdy zgłosi się co najmniej 20 osób.

polemizowalabym czy z 12 osob 5 doniesie papiery. Na moja geografie, z ktorej na szczescie zrezygnowalam byly 104 osoby zarejestrowane, a papiery przynioslo 26...
Ale to jest druga rekrutacja, nie pierwsza. Już tylu chętnych nie ma i wyboru kierunków też.

W sumie uczelnia sama trochę sobie zażyczyła, bo na podobny kierunek przyjęli sporo ponad ten ustalony limit, a połowa osób składała na oba.
W sumie nie rozumiem, czemu tak wszyscy na tamten. Mają prawie 500 godzin mniej zajęć (za które płacą tyle samo, co my), niecałe 1100 w ciągu tych 3 lat i mnie się wydaje mniej konkretny ten kierunek trochę.
No ale ten startuje pierwszy raz.

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Myślę, że nie ma się czym przejmować jakby się bali, że będzie poniżej minimum nawet z drugiej tury, to nie byłoby was jeszcze w usosie
Regulaminy swoje, a studencka kasa swoje.
No ja nic nie mówię i się nie przejmuję. Skoro jest usos i wpisali wykładowcom w rozkład wszystko, to jest ok.
Dokładnie :p
serenavanderwoodsen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 06:56   #4802
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Zależy jedni wykładowcy wrzucają w materiały gotowe prezentacje, więc logiczne że się nie piszę. Nieraz wrzucają znajomi na grupę swoje własne notatki, albo się po prostu chodzi i się ma, bo wbrew temu, własne notatki są o niebo lepsze niż cudze, choćby dlatego, że się wie co i jak.

dużo osób też nagrywa wykładowców, ale że chce im się tego później słuchać to ja podziwiam. i czasem starsze roczniki dzielą się tym co mają
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 08:06   #4803
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
dużo osób też nagrywa wykładowców, ale że chce im się tego później słuchać to ja podziwiam. i czasem starsze roczniki dzielą się tym co mają
U nas jest kategoryczny zakaz nagrywania wykładowców, a jak któryś odkryje to niezła jazda

PM 2020
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:23   #4804
paawweel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fioletowystorczyk Pokaż wiadomość
Przepraszam, że zmieniam temat. Mam pytanie do 1 roku, czy mieliście problemy z zalogowaniem się do tego BHP ? Dostęp do materiałów szkoleniowych mam, ale mam problem, żeby zalogować się , żeby rozwiązać Quiz, albo wgl. przystąpić do egzaminu.
Cytat:
Napisane przez yennefer483 Pokaż wiadomość
A nie chodzi czasem o to, że żeby móc rozwiązać ten test trzeba mieć kod dostępu? Kody są różne dla wydziałów
Cytat:
Napisane przez fioletowystorczyk Pokaż wiadomość
Nie nie mylisz sie jestem z pierwszej. tury usosa juz mam aktywnego moze cos z tym kodem, bede probowala do bolu jak cos to wyskoczylo mi powiadomienie ze w razie problemow nalezy kontaktowac sie z administratorem, moze to nie bedzie konieczne.
ten kod do bhp można tylko i wyłącznie w dziekanacie, czy da radę też jakoś przez internet na stronie jest napisane, że dla każdego wydziału jest inny co jest logiczne, ale jest też informacja, że kod można uzyskać w dziekanacie . Dla mnie trip do łodzi to okolo 4,5 godziny w pociągu w jedną strone
paawweel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:34   #4805
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paawweel Pokaż wiadomość
ten kod do bhp można tylko i wyłącznie w dziekanacie, czy da radę też jakoś przez internet na stronie jest napisane, że dla każdego wydziału jest inny co jest logiczne, ale jest też informacja, że kod można uzyskać w dziekanacie . Dla mnie trip do łodzi to okolo 4,5 godziny w pociągu w jedną strone
Przecież na zrobienie bhp masz czasu kupę(bodajże do listopada albo grudnia). Co Wam się tak przy tyłkach pali? Cieszcie się jeszcze wolnym
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:34   #4806
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Oj normalnie się zamieniacie miejscami, po prostu idziecie i mówicie, że zamiast X będzie mieszkać tutaj Y i odwrotnie. Tylko z góry uprzedzam, żeby nie liczyć na to, że ktoś pójdzie z X do V, bo takie cuda się nie zdarzają
Nie napisałeś gdzie trzeba iść, bo na pewno nie do pani na portierni.

I zacznij wierzyć w cuda, bo ja chciałabym się przenieść z X do V.
Stary 2014-09-17, 11:38   #4807
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Na ekoscu kod to ES97. Nie musi każdy iść osobno, starczy że jedna osoba się kopsnie i poda reszcie. Kod jest jeden dla całego wydziału, więc wystarczy znaleźć kogoś ze swojego. Ludzie, idziecie na studia, trzeba umieć sobie radzić, no chyba że komuś chce się jechać 4,5 h po to żeby się w dziekanacie dowiedzieć, że dziś pani poszła na kawę, zapraszamy jutro
Można też napisać maila, zadzwonić... No co za ludzie
Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Przecież na zrobienie bhp masz czasu kupę(bodajże do listopada albo grudnia). Co Wam się tak przy tyłkach pali? Cieszcie się jeszcze wolnym
Albo rozpaczajcie nad planem Na BHP jeszcze będzie czas

PM 2020

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 12:45   #4808
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Skarfejs Pokaż wiadomość
Nie napisałeś gdzie trzeba iść, bo na pewno nie do pani na portierni.

I zacznij wierzyć w cuda, bo ja chciałabym się przenieść z X do V.
Rok temu dwie dziewczyny się przenosiły między akademikami i załatwiały to u pań na portierniach. Żadnego problemu nie miały, nie wiem czy miały szczęście, czy inne zasady wtedy były czy co.

Chcieć się przenieść a przenieść się to takie trochę nie podobne do siebie. Znasz kogoś kto się przeniósł z X do V czy innego akademika uważanego za gorszy, ale nie że chciał tylko to zrobił? Bo osobiście nie znam. Wystarczy wejść na grupę i poczytać ludzi jakie mają wymagania odnośnie akademików. Nieraz to nawet mieszkania takich standardów czy wyposażenia nie mają jaki by chcieli, a uparcie chcieli zamieszkać w akademikach. Fuck logic
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 13:03   #4809
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:

Chcieć się przenieść a przenieść się to takie trochę nie podobne do siebie. Znasz kogoś kto się przeniósł z X do V czy innego akademika uważanego za gorszy, ale nie że chciał tylko to zrobił? Bo osobiście nie znam. Wystarczy wejść na grupę i poczytać ludzi jakie mają wymagania odnośnie akademików. Nieraz to nawet mieszkania takich standardów czy wyposażenia nie mają jaki by chcieli, a uparcie chcieli zamieszkać w akademikach. Fuck logic
No to byłabym pierwsza gdyby nie fakt, że do 21 września trzeba zapłacić za akademik, zanim rozpatrzą moje podanie o przeniesienie to też trochę minie, a nie uśmiecha mi się po miesiącu przenosić wszystkich gratów w nowe miejsce. Lenistwo wygrało i chociaż mi się nie uśmiecha to zostaje w X
Poza tym nie rozumiem, ktoś bardzo chce się przenieść do gorszego akademika, ale się nie przeniesie bo mu standard nie odpowiada? Dla mnie to już problemy z głową
[Chyba, że źle zinterpretowałam Twoją wypowiedź]
Stary 2014-09-17, 14:03   #4810
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
WZ91 - Wydział Zarządzania
Przy okazji na fejsbukowej grupie tegorocznych pierwszoroczniaków jest podane kilka kodów, wystarczy tylko (albo aż) umieć czytać.
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 14:17   #4811
paawweel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xniji Pokaż wiadomość
WZ91 - Wydział Zarządzania
Przy okazji na fejsbukowej grupie tegorocznych pierwszoroczniaków jest podane kilka kodów, wystarczy tylko (albo aż) umieć czytać.
thx za kod, ale ja niestety nie jestem na tym wydziale, zaczynam politologie
nie posiadam konta na fejsie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 14:22   #4812
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
thx za kod, ale ja niestety nie jestem na tym wydziale, zaczynam politologie
nie posiadam konta na fejsie
Ale posiadasz "musk" i rączki, więc napisz maila, albo zadzwoń do dziekanatu jak tak ci zależy... I przeczytaj łaskawie moją wcześniejszą odpowiedź

PM 2020
Stary 2014-09-17, 14:48   #4813
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Ale koleejki dziś widziałam. A u mnie luksusik, pusto, weszłam na wydział, od razu załatwiłam i wyszłam .
Stary 2014-09-17, 15:04   #4814
paawweel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dobrusia8e Pokaż wiadomość
Ale posiadasz "musk" i rączki, więc napisz maila, albo zadzwoń do dziekanatu jak tak ci zależy... I przeczytaj łaskawie moją wcześniejszą odpowiedź
Za nim komuś się zwróci uwagę, należy najpierw samemu pomyśleć. Ktoś mi napisał kod, więc grzecznie podziękowałem i napisałem, zaznaczyłem, że jestem na innym wydziale, tym samym nie rozumiem w czym problem. O ile wiem to od urodzenia, mam zarówno mózg jak i dwie pary rąk, dlatego przed napisaniem wiadomości do dziekanatu postanowiłem skonsultować z wami , czy to czasem nie będzie wtopa. Bo na stronie wyraźnie jest napisane, że w dziekanacie można odebrać kod, a nie ma wzmianki o tym, że można napisać e-mail. Jeśli o coś pytam, to potem ,,bez łaski'', czytam wszystkie informacje, które ktoś ''łaskawie'' mi napisze , poświęcając swój cenny czas.
Stary 2014-09-17, 15:07   #4815
dobrusia8e
Zadomowienie

PM 2020

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 15:47   #4816
pffe
BAN stały

Cytat:
Za nim komuś się zwróci uwagę, należy najpierw samemu pomyśleć. Ktoś mi napisał kod, więc grzecznie podziękowałem i napisałem, zaznaczyłem, że jestem na innym wydziale, tym samym nie rozumiem w czym problem. O ile wiem to od urodzenia, mam zarówno mózg jak i dwie pary rąk, dlatego przed napisaniem wiadomości do dziekanatu postanowiłem skonsultować z wami , czy to czasem nie będzie wtopa. Bo na stronie wyraźnie jest napisane, że w dziekanacie można odebrać kod, a nie ma wzmianki o tym, że można napisać e-mail. Jeśli o coś pytam, to potem ,,bez łaski'', czytam wszystkie informacje, które ktoś ''łaskawie'' mi napisze , poświęcając swój cenny czas.
Myślę, że masz parę rąk a nie dwie pary, chyba, że masz 4 ręce?
Stary 2014-09-17, 16:30   #4817
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że masz parę rąk a nie dwie pary, chyba, że masz 4 ręce?
oj tam nie czepiajcie się już chłopaka , dajcie mu spokój, przejęzyczył się albo coś. A jeśli chodzi o to bhp, to wychodzi o to, że jesteśmy na tym samym wydziale, ja musiałam pisać e-maila, bo miałam problem z samym zalogowaniem się, usos już mam aktywny, a jak chciałam się tam zalogować to pojawia mi się jakiś błąd (podawałam oczywiście login i haslo z rejestracji) To wszystko powiem Ci jak sama się dokładnie dowiem, A jak nie chcesz czekać aż mi ktoś odpisze (co moim zdaniem jest bezsensu, ale tak tylko gdybam) to może popytaj kogoś z roku/wydziału. A z resztą ktoś wyżej prawdę napisał, mamy dopiero wrzesień, a do końca listopada to szmat czas - też sobie to dzisiaj uzmysłowiłam
fioletowystorczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 16:43   #4818
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Skarfejs Pokaż wiadomość
Poza tym nie rozumiem, ktoś bardzo chce się przenieść do gorszego akademika, ale się nie przeniesie bo mu standard nie odpowiada? Dla mnie to już problemy z głową
[Chyba, że źle zinterpretowałam Twoją wypowiedź]
Chodziło mi o to, że jest mało prawdopodobne że ktoś zrezygnuje z takiej X na rzecz V tylko dlatego, że jakieś 2 koleżanki chcą razem mieszkać. A że jedna dostała X a druga V i one chcą razem mieszkać i koniecznie w X, a bardziej większe możliwości że znajdzie się chętna osoba na odwrotną zamianę.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez serenavanderwoodsen Pokaż wiadomość
Ale koleejki dziś widziałam. A u mnie luksusik, pusto, weszłam na wydział, od razu załatwiłam i wyszłam .
Kolejki na WZ?
Stary 2014-09-17, 16:47   #4819
dobrusia8e
Zadomowienie

No chyba nie na WZ, bo jak skoro najpierw widziała kolejki, a potem weszła na wydział?

PM 2020

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 17:03   #4820
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Haha, ok, może rzeczywiście kiepsko to ujęłam .
'Aaale kolejki' widziałam na WZ. W sensie może nie aż tak gigantyczne, no ale do tych wszystkich pokojów trochę osób stało. Nawet jak powiedzmy jest to tylko 10 osób na pokój, to na każdą tam parę minut zleci, to trochę czekania jest.
A do 'mojego' pokoju nikogo nie było, więc dosłownie weszłam na wydział, załatwiłam i wyszłam . Tylko pani strasznie cicho mówi , ale tak to wszystko ok.
W ogóle to moja pierwsza wizyta w jakimkolwiek dziekanacie. Na poprzedniej uczelni udało mi się w ogóle tam nie zawitać jakimś cudem .

Wow wow, you guys, to był właśnie mój jubileuszowy tysięczny post.

Edytowane przez serenavanderwoodsen
Czas edycji: 2014-09-17 o 17:08
Stary 2014-09-17, 17:20   #4821
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

10 osób to chyba nic ja na eksocu czekałam ponad 2 godziny, po czym gdy była moja kolej pani oznajmiła, że ona już dziś nie przyjmuje ale na szczęście jakoś grzecznie poprosiłam i mi się udało. a kolejka za mną i tak była ogromna

Edytowane przez edyta508
Czas edycji: 2014-09-17 o 17:21
Stary 2014-09-17, 18:05   #4822
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez serenavanderwoodsen Pokaż wiadomość
Haha, ok, może rzeczywiście kiepsko to ujęłam .
'Aaale kolejki' widziałam na WZ. W sensie może nie aż tak gigantyczne, no ale do tych wszystkich pokojów trochę osób stało. Nawet jak powiedzmy jest to tylko 10 osób na pokój, to na każdą tam parę minut zleci, to trochę czekania jest.
A do 'mojego' pokoju nikogo nie było, więc dosłownie weszłam na wydział, załatwiłam i wyszłam . Tylko pani strasznie cicho mówi , ale tak to wszystko ok.
W ogóle to moja pierwsza wizyta w jakimkolwiek dziekanacie. Na poprzedniej uczelni udało mi się w ogóle tam nie zawitać jakimś cudem .

Wow wow, you guys, to był właśnie mój jubileuszowy tysięczny post.
to gratulacje niezły wynik
fioletowystorczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:20   #4823
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
10 osób to chyba nic ja na eksocu czekałam ponad 2 godziny, po czym gdy była moja kolej pani oznajmiła, że ona już dziś nie przyjmuje ale na szczęście jakoś grzecznie poprosiłam i mi się udało. a kolejka za mną i tak była ogromna
Tak, to chyba na eksocu widziałem rok temu na zdjęciu masę ludzi stojących przy jakichś drzwiach, ponoć po legitymację. Normalnie jak mrówków ich tam było. Tyle to ja nawet na korytarzu u siebie nie widziałem
Stary 2014-09-17, 19:23   #4824
pffe
BAN stały

Cytat:
Tak, to chyba na eksocu widziałem rok temu na zdjęciu masę ludzi stojących przy jakichś drzwiach, ponoć po legitymację. Normalnie jak mrówków ich tam było. Tyle to ja nawet na korytarzu u siebie nie widziałem
To pomyśl, że u nas są tylko dwa kierunki Jak jest kolejka do dziekanatu to znaczy, że coś się dzieje albo dają gifty za wypełnione ankiety na usosie
Stary 2014-09-17, 20:27   #4825
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie Pani z dziekanatu ostrzegała mnie, że będzie dużo ludzi na przełomie września/października. Już wiem, dlaczego ten korytarz jest taki szeroki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Qu'on peut changer l'histoire.
Thumbelina9512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:51   #4826
Hejka221
Raczkowanie

jak myslicie czy warto isc na immatrykulacje I roku? nie chce mi sie sluchac tych wypocin o tym jaki uł jest super itd. no chyba, ze jest tam cos waznego o czym nie wiem
Hejka221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:52   #4827
pffe
BAN stały

Cytat:
jak myslicie czy warto isc na immatrykulacje I roku? nie chce mi sie sluchac tych wypocin o tym jaki uł jest super itd. no chyba, ze jest tam cos waznego o czym nie wiem
A nie dają wam legitymacji i indeksów na immatrykulacji?
Stary 2014-09-17, 21:03   #4828
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
A nie dają wam legitymacji i indeksów na immatrykulacji?
na eksocu nie ma indeksów i legitymacji też nie dają

Cytat:
nie nie warto

Cytat:
Napisane przez Thumbelina9512 Pokaż wiadomość
Właśnie Pani z dziekanatu ostrzegała mnie, że będzie dużo ludzi na przełomie września/października. Już wiem, dlaczego ten korytarz jest taki szeroki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
i tak ciężko się przecisnąć
Stary 2014-09-17, 21:17   #4829
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Niet jak na eksocu to pewnie i tak nie dasz rady wbić się na aulę

PM 2020
Stary 2014-09-17, 22:21   #4830
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak WZ to chcąc nie chcąc warto iść, bo zaraz po immatrykulacji jest spotkanie z opiekunem roku i tam rozdawane są legitki. No chyba, że sobie odbierzesz innego dnia w dziekanacie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości