Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-11, 14:07   #4831
kallina_2014
Wtajemniczenie

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Chyba popełnię kolejne zamówienie u Hubbiego,a to dlatego, że nie umiem kilku rzeczy znaleźć taniej. I w związku z tym mam kilka pytan:
- czy potrzebne jest prześcieradełko do gondoli?
-pojemnik na mleko- czy warto kupowac?
- szczotka do włosów- możecie polecić jakas?
Moim zdaniem przescieradelko nie potrzebne, lepiej na kocyku dziecko położyć.
Pojemnik na mleko też nie, bo jak będziesz karmić tylko piersią to się nie przyda a jak nie będziesz, to w każdej chwili sobie dokupisz w aptece.
Szczotke ja mam Canpol naturalne wlosie i jest ok

A u nas znów pada ..
Stary 2017-07-11, 14:34   #4832
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem przescieradelko nie potrzebne, lepiej na kocyku dziecko położyć.
Pojemnik na mleko też nie, bo jak będziesz karmić tylko piersią to się nie przyda a jak nie będziesz, to w każdej chwili sobie dokupisz w aptece.
Szczotke ja mam Canpol naturalne wlosie i jest ok

A u nas znów pada ..
Też mam canpol zamówiona no i jak się okazało moje zwierzę też canpol używa haha i jest ok

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Muszę tam pojechać..Ogólnie zastanawiam się czy zamawiać przez sklep internetowy Bebetto czy jednak stacjonarnie to załatwić przez sklep. Zobaczę zaraz jaka jest różnica akurat w Bebetto Tito bo ten był wystawiony smyku za 2090.

Jeśli chodzi o ciuszki to mam pytanie - co macie takiego ciepłego dla maleństwa na ten nasz czas jesienny, na wyjście ze szpitala itd? Nie wiem czy się zaopatrzyć w jakiś ocieplany pajacyk, kurteczkę...

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Co do koszul ja jeszcze nie wiem... ;/
Ja nie mam pojęcia jaki to gruby a jaki cienki, mam coś misiowe ale jest po prostu miłe, a nie mega grube, jeden taki na pewno cienki kombinezon, i 3-6 mies do fotelika śpiworek i on już chyba grubszy. Ale cholera wie haha

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Muszę tam pojechać..Ogólnie zastanawiam się czy zamawiać przez sklep internetowy Bebetto czy jednak stacjonarnie to załatwić przez sklep. Zobaczę zaraz jaka jest różnica akurat w Bebetto Tito bo ten był wystawiony smyku za 2090.

Jeśli chodzi o ciuszki to mam pytanie - co macie takiego ciepłego dla maleństwa na ten nasz czas jesienny, na wyjście ze szpitala itd? Nie wiem czy się zaopatrzyć w jakiś ocieplany pajacyk, kurteczkę...

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Co do koszul ja jeszcze nie wiem... ;/
No i dziś już mam u siebie wózek. Wzięłam jednak ten chicco, chociaż myślałam również na bebetto Holland o którym pisałyście i godny zwrócenia uwagi to jeszcze faster 3, w miarę spoko i lekki - to jakby ktoś chciał jeszcze dużo w wózkach siedzieć

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 14:37   #4833
nunny
Wtajemniczenie

Ja już kilka razy zasiadałam do kompa żeby zrobić zakupy u hubiego, ale za każdym razem mam taki mętlik w głowie że w końcu zamykam laptopa i idę robić coś innego. Za to zamówiłam sobie drugą koszulę nocną w dolce sonno, także jeszcze kapcie dokupię i mogę zacząć się pakować Szlafroka nie kupuję, bo mama mi dała, nawet fajny

A dziewczyny które czekają na wózki bebetto, słuchajcie, nasz wózeczek ponoć ma już lada chwila wychodzić od producenta, babeczka ze sklepu mówiła że jutro/pojutrze będzie w sklepie pewnie. Sama jest zaskoczona tempem realizacji zamówienia, ale może po prostu wstrzeliliśmy się w kolor i model Nie wiem czy to dobrze czy źle ale fajowo, będziemy składać od razu Może i u was będzie taki super ekspres

Katka pokaż ten wózek. Chyba że juz pokazywałaś, ale nie kojarzę go w ogóle.

Edytowane przez nunny
Czas edycji: 2017-07-11 o 14:38
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 14:46   #4834
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Ja już kilka razy zasiadałam do kompa żeby zrobić zakupy u hubiego, ale za każdym razem mam taki mętlik w głowie że w końcu zamykam laptopa i idę robić coś innego. Za to zamówiłam sobie drugą koszulę nocną w dolce sonno, także jeszcze kapcie dokupię i mogę zacząć się pakować Szlafroka nie kupuję, bo mama mi dała, nawet fajny

A dziewczyny które czekają na wózki bebetto, słuchajcie, nasz wózeczek ponoć ma już lada chwila wychodzić od producenta, babeczka ze sklepu mówiła że jutro/pojutrze będzie w sklepie pewnie. Sama jest zaskoczona tempem realizacji zamówienia, ale może po prostu wstrzeliliśmy się w kolor i model Nie wiem czy to dobrze czy źle ale fajowo, będziemy składać od razu Może i u was będzie taki super ekspres

A jaki kolor zamówiliście?

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 14:47   #4835
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
Chyba popełnię kolejne zamówienie u Hubbiego,a to dlatego, że nie umiem kilku rzeczy znaleźć taniej. I w związku z tym mam kilka pytan:
Zamiast prześcieradła podkladalam kocyk albo pieluszke flanelowa.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 14:50   #4836
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:

New Urban Beige.jpg

Takie cuś. Ogólnie bałam się, że go wycofają bo to wcześniejszy model i są nowe. No i tak jest. Pojechałam dziś i okazało się, że już nie będą go sprowadzać od producenta bo nie robią;( a na stanie jeden tylko. Drugi ten nowszy jest odczuwalnie dla
mnie cięższy a różnica tylko, że jest plastikowa wkładka do gondoli, koła gumowe i czarna rama. No i pan dał rabat w związku z tym, że wystawowych więc mamy fotelik Adac 4* z podstawką bazą+ pokrowce,plus oczywiście wózek za 1600

Stary 2017-07-11, 14:50   #4837
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Zamiast prześcieradła podkladalam kocyk albo pieluszke flanelowa.

Ja tak samo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-11, 14:53   #4838
Lynn
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za rady

Katka fajny ten wózek i cena super
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 14:58   #4839
migifigi
Wtajemniczenie

Cytat:

Ooo to ciekawe z tym bebetto. Ale to by oznaczało, że naprawdę mega skrócili ten czas 😊ale sama nie wiem czy chce, w sumie mi pasowało ten termin na koniec sierpnia 😉
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 14:59   #4840
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
A jaki kolor zamówiliście?

Vulcano, SL06

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Załącznik 7145711

Takie cuś. Ogólnie bałam się, że go wycofają bo to wcześniejszy model i są nowe. No i tak jest. Pojechałam dziś i okazało się, że już nie będą go sprowadzać od producenta bo nie robią;( a na stanie jeden tylko. Drugi ten nowszy jest odczuwalnie dla
mnie cięższy a różnica tylko, że jest plastikowa wkładka do gondoli, koła gumowe i czarna rama. No i pan dał rabat w związku z tym, że wystawowych więc mamy fotelik Adac 4* z podstawką bazą+ pokrowce,plus oczywiście wózek za 1600

Super wygląda i cena bardzo fajna.
Stary 2017-07-11, 14:59   #4841
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Ja tak samo
Ja pieluszkę

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-11, 15:15   #4842
Lynn
Zakorzenienie

Tym razem zamowilam u Hubiego:
- prześcieradełko do łóżeczka,
- szczotkę do włosów Canpol
- 2 podklady pod prześcieradło
- 2 ceratki na przewijak
- 2 pieluszki flanelowe
- 3 pieluszki tetrowe

Niestety jest jakiś problem z PayU i nie mogę zapłacić
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 15:30   #4843
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
Ja zostałam od siostry cieple,polarowe śpiworki, mam kurteczkę, ale to wszystko mi się wydaje takie duże mimo,że pisze rozmiar 68. Ale chciałabym coś kupić właśnie, ale teraz to nie ma jakiegoś mega wyboru jeśli chodzi o te ciepłe rzeczy.

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7539394 1]Na samo wyjście ze szpitala cienki polarowy pajacyk + kocyk. Na 62 mam już grubsze kombinezony / pajace i na spacery będę w to ubierać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

No właśnie tak myślałam, że kurteczka nie praktyczna z resztą...już widzę jak mi się bedą ręce trzęsły jak małą będę pierwszy raz ubierać. Już oczami wyobraźni mam tak, że to takie małe, kruche

No z tymi ciuszkami mam zagwozdkę jeśli chodzi o jesień zimę. Myślę, że do szpitala wezmę faktycznie jakiegoś pajacyka polarkowego i przykryjemy ją ciepło . A poźniej na bieżąco no i zobaczymy pod koniec ciąży jak mała rośnie. Niektóre dzieci w 56 się topią a niektóre nie mieszczą no i tak to jest

Cytat:
Lepiej w rossmanie. Dobry skład mają ich Babydream i praktycznie cały czas któreś są w promocji.
Oillan, Emolium mają słaby skład i kosztują kupę kasy. Lepszy jest np Hipp.
A do tylka tak jak Dziewczyny używam zielonego Linomagu lub Bephantenu, choć w Bephantenie cała tablica Mendelejewa ale nawilża najlepiej. A z odparzeniami u nas radzi sobie tylko Sudocrem.
Kurcze a myślałam, że postawię na Oillan. Mówicie, że Babydream ok? Z którą Mamą nie rozmawiam to mówi że przy pierwszym dziecku to tak właśnie starała się wyszukiwać nie wiadomo jakie kosmetyki a później sprawdzały się własnie proste, Rossmanowskie, dostępne w dobrej cenie i były ok.

Cytat:
Też myślę nad szczotką ale już widzę, jaką dziewczyny polecają. Chyba zaczynam się za bardzo rozwodzić ale kurcze no..chciałabym żeby wszystko było na tip-top zwłaszcza, że teraz mam na to czas

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Też mam canpol zamówiona no i jak się okazało moje zwierzę też canpol używa haha i jest ok

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Ja nie mam pojęcia jaki to gruby a jaki cienki, mam coś misiowe ale jest po prostu miłe, a nie mega grube, jeden taki na pewno cienki kombinezon, i 3-6 mies do fotelika śpiworek i on już chyba grubszy. Ale cholera wie haha

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

No i dziś już mam u siebie wózek. Wzięłam jednak ten chicco, chociaż myślałam również na bebetto Holland o którym pisałyście i godny zwrócenia uwagi to jeszcze faster 3, w miarę spoko i lekki - to jakby ktoś chciał jeszcze dużo w wózkach siedzieć

Super, gratuluję wózka !! Fajnie, ze już czeka gotowy

Cytat:
Vulcano, SL06

Super wygląda i cena bardzo fajna.
A jaki pierwotnie podali czas oczekiwania?

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Tym razem zamowilam u Hubiego:
- prześcieradełko do łóżeczka,
- szczotkę do włosów Canpol
- 2 podklady pod prześcieradło
- 2 ceratki na przewijak
- 2 pieluszki flanelowe
- 3 pieluszki tetrowe

Niestety jest jakiś problem z PayU i nie mogę zapłacić
A jaki status ma płatnosć? Ja ostatnio nie wiem jak to zrobiłam kliknęłam zapłać, domyślnie był wybrany mój bank i patrzę a status widnieje jako "zapłacono" ale nie przelogowało mnie do banku. Stwierdziłam, że to nie możliwe więc weszłam w kupiony produkt i chciałam kliknąć "dopłać" bo myślałam, że jakiś błąd. Coś mnie podkusiło żeby wejść do banku i faktycznie kwota została pobrana. Zdziwiłam się bo ani hasła sms ani nic. Muszę pogrzebać w ustawieniach. Zobacz jaki status ma transakcja i może dopłać jeśli magicznie nic nie pobrało Ci z konta no chyba że płatność w ogóle nie była możliwa.
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 15:33   #4844
adhoc
Zadomowienie

Skoro temat wozkow na tapecie to ja zapytam o Roan Bass, któraś ma i coś powie? Bo chcieliśmy babydesign ale nie mamy windy i musialabym go sama nosić... Myslalam nad bebetto Holland ale jak jezdzilismy nim po sklepie to byl jakiś dziwny. Kółka trochę jakby robily same blokade i dla męża to bardzo przeszkadzało. Na koniec stanęło na Roan Bass i tak myślimy teraz...

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 15:36   #4845
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Lynn, jaki miałaś czas oczekiwania na swoje zamówienie od Hubiego. Zrobiłam zakupy 6 lipca, zapłaciłam przelewem tego samego dnia i jeszcze nie dostałam wiadomości, że towar wysłany.

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
30 tydzień brzmi już mega poważnie

Ja bym brała 62. Kombinezon może być trochę za duży.

No a mi wszyscy mówią, żeby raczej większość ciuchów brać 62, u mnie w rodzinie wszystkie dzieci po 58-60 cm miały, wiem że to nie reguła i u nas może być małe, ale tak czy siak takie "wierzchnie" ubranie wydaję mi się, że może być większe.

Swoją drogą.. jakie kombinezony polarowe polecacie? Coś tam wczoraj oglądałam na h&m ale nie wiem w sumie czy to cienkie czy to grube było. Zimowego niedźwiadka mam, ale na jesień to nic.

Ale się wybrałam na miasto, cała mokra w 5 minut, słabo mi się zrobiło, w drodze powrotnej jeszcze jakaś kolka mnie złapała to już w ogóle nie mogłam iść, a burza za mną, w ostatniej chwili doszłam do domu zaraz muszę iść się wykąpać bo jak Tż wróci z pracy to jedziemy do gina.
Ciepłe, zimowe kombinezony mam dwa na 56 i 62. A tych polarowych na jesień też mam trochę. W h&m kupiłam taki:

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...oszary/Gwiazdy

Jest mięciutki w dotyku i całkiem ciepły.

Katka, fajny wózeczek i cena bardzo przystępna
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 15:39   #4846
Maartikrk
Zakorzenienie

Mały przerywnik od dziecięcych kwestii..

Sytuacja z poczty (z której nie dawno wróciłam). Po 45 minutach oczekiwania na swój numerek (notabene odstąpiony od Pani która się spieszyła na tramwaj) w końcu się doczekałam i lekko znudzona podeszłam do stanowiska. Teraz UWAGA - nagle za moimi plecami widzę 4 osoby, które obsłużone chciały już opuścić pocztę i coś nie mogą więc jedna nagle odzywa się do pań obsługujących "Przepraszam, czy można prosić klamkę?"........... No myślałam, że padnę ze śmiechu Panie z poczty pytają "A kto ją zabrał?!" a ludzie na to "A skąd my mamy to wiedzieć?". Prawdopodobnie ktoś wychodząc z poczty stwierdził, że zabierze ze sobą klamkę, która wisiała na włosku pewnie i zamknie nas wszystkich w środku. W końcu Pan ochroniarz wynurzył się z pocztowych zakamarków i otworzył nam wszystkim drzwi. Sytuacja komiczna ale się uśmiałam przynajmniej .
Stary 2017-07-11, 15:42   #4847
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
No właśnie tak myślałam, że kurteczka nie praktyczna z resztą...już widzę jak mi się bedą ręce trzęsły jak małą będę pierwszy raz ubierać. Już oczami wyobraźni mam tak, że to takie małe, kruche

No z tymi ciuszkami mam zagwozdkę jeśli chodzi o jesień zimę. Myślę, że do szpitala wezmę faktycznie jakiegoś pajacyka polarkowego i przykryjemy ją ciepło . A poźniej na bieżąco no i zobaczymy pod koniec ciąży jak mała rośnie. Niektóre dzieci w 56 się topią a niektóre nie mieszczą no i tak to jest

Kurcze a myślałam, że postawię na Oillan. Mówicie, że Babydream ok? Z którą Mamą nie rozmawiam to mówi że przy pierwszym dziecku to tak właśnie starała się wyszukiwać nie wiadomo jakie kosmetyki a później sprawdzały się własnie proste, Rossmanowskie, dostępne w dobrej cenie i były ok.

Też myślę nad szczotką ale już widzę, jaką dziewczyny polecają. Chyba zaczynam się za bardzo rozwodzić ale kurcze no..chciałabym żeby wszystko było na tip-top zwłaszcza, że teraz mam na to czas

Super, gratuluję wózka !! Fajnie, ze już czeka gotowy

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

A jaki status ma płatnosć? Ja ostatnio nie wiem jak to zrobiłam kliknęłam zapłać, domyślnie był wybrany mój bank i patrzę a status widnieje jako "zapłacono" ale nie przelogowało mnie do banku. Stwierdziłam, że to nie możliwe więc weszłam w kupiony produkt i chciałam kliknąć "dopłać" bo myślałam, że jakiś błąd. Coś mnie podkusiło żeby wejść do banku i faktycznie kwota została pobrana. Zdziwiłam się bo ani hasła sms ani nic. Muszę pogrzebać w ustawieniach. Zobacz jaki status ma transakcja i może dopłać jeśli magicznie nic nie pobrało Ci z konta no chyba że płatność w ogóle nie była możliwa.
Może masz taki szybki przelew. Ja m tak z mBank na allegro. Po prostu wybieram taką płatność i przez aplikację na komórce ściąga kasę z konta. Bez logowania, bez haseł... Trochę przerażające

Stary 2017-07-11, 15:42   #4848
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Lynn, jaki miałaś czas oczekiwania na swoje zamówienie od Hubiego. Zrobiłam zakupy 6 lipca, zapłaciłam przelewem tego samego dnia i jeszcze nie dostałam wiadomości, że towar wysłany.

Ciepłe, zimowe kombinezony mam dwa na 56 i 62. A tych polarowych na jesień też mam trochę. W h&m kupiłam taki:

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...oszary/Gwiazdy

Jest mięciutki w dotyku i całkiem ciepły.

Katka, fajny wózeczek i cena bardzo przystępna
Kombinezon śliczny. Tylko dla takiego maluszka na dwór bez stópek to tak średnio na tę porę roku.

Stary 2017-07-11, 15:44   #4849
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
U mnie to trwało przez zawirowania z termometrem. Napisz do nich maila to szybciej ruszą

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Mały przerywnik od dziecięcych kwestii..

Sytuacja z poczty (z której nie dawno wróciłam). Po 45 minutach oczekiwania na swój numerek (notabene odstąpiony od Pani która się spieszyła na tramwaj) w końcu się doczekałam i lekko znudzona podeszłam do stanowiska. Teraz UWAGA - nagle za moimi plecami widzę 4 osoby, które obsłużone chciały już opuścić pocztę i coś nie mogą więc jedna nagle odzywa się do pań obsługujących "Przepraszam, czy można prosić klamkę?"........... No myślałam, że padnę ze śmiechu Panie z poczty pytają "A kto ją zabrał?!" a ludzie na to "A skąd my mamy to wiedzieć?". Prawdopodobnie ktoś wychodząc z poczty stwierdził, że zabierze ze sobą klamkę, która wisiała na włosku pewnie i zamknie nas wszystkich w środku. W końcu Pan ochroniarz wynurzył się z pocztowych zakamarków i otworzył nam wszystkim drzwi. Sytuacja komiczna ale się uśmiałam przynajmniej .
Hahahaha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-11, 15:50   #4850
Maartikrk
Zakorzenienie

TEN kombinezon mi się bardzo podoba ale jaki tu brać...56, 62?
Stary 2017-07-11, 16:35   #4851
very niceee
Zadomowienie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7539938 1]Kombinezon śliczny. Tylko dla takiego maluszka na dwór bez stópek to tak średnio na tę porę roku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

No, ale można założyć ciepłe skarpetki i przykryć kocykiem. Mam jeszcze takie pluszowe, maleńkie bambosze.

Martikrk, ja wzięlam 62, bo na 56 mam używany po siostrzeńcu.

Katka, planuję jutro wysłać im meila, choć na pierwszą wiadomość do tej pory nie dostałam odpowiedzi.
Ex Au pair De

Edytowane przez very niceee
Czas edycji: 2017-07-11 o 16:37
Stary 2017-07-11, 16:41   #4852
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:

6 tygodni z nastawieniem że może być i troszkę później ale jakby termin porodu był już blisko a wózka by dalej nie było to pani mówiła że interweniują.

Cytat:
TEN kombinezon mi się bardzo podoba ale jaki tu brać...56, 62?
Ja bym wzięła 62, tanie to nie jest (moim zdaniem oczywiście), a nawet jak bobas będzie mniejszy to podwiniesz rękawki i nogawki i go w to wpakujesz, jak będzie większy to już nic nie zrobisz Sliczny ten kombinezon

Kupowałyście ochraniacze czy osłonki na łóżeczko i pościel? Czytam internet i piszą że takie bajery to nic dobrego bo SIDS itd., a na allegro pełno kompletów z pościelą, poszewkami, ochraniaczami, poduszkami... Czuję się już totalnie zagubiona w tym wszystkim

Edytowane przez nunny
Czas edycji: 2017-07-11 o 16:43
Stary 2017-07-11, 16:41   #4853
Lotso
Zadomowienie

Very nice dzieci czesto maja chudziutkie stopki i zrzucaja skarpetki czy bamboszki bo wiecznie machaja tymi girami😊😊ja tez na jesien/zime polecam kimbinezony ze stopami
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 16:50   #4854
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Very nice dzieci czesto maja chudziutkie stopki i zrzucaja skarpetki czy bamboszki bo wiecznie machaja tymi girami😊😊ja tez na jesien/zime polecam kimbinezony ze stopami
Na zimę mam ze stopami, tych używanych, jesiennych ze stopami też mam sporo, ale ten bardzo mi się spodobał i kupiłam. No, i cena była fajna 31,40 zł i darmowa dostawa.

Nunny, nam właśnie przyszło łóżeczko, cały komplet. I po otworzeniu już wiem, że przybornik był niepotrzebny, bo ma dość małe kieszenie i nie wiem, co tam wsadzę. Co do ochraniacza, to byłam za. Baldachim też mamy, choć wiele osób mówiło, żeby nie brać, bo zbiera kurz.
Ex Au pair De
Stary 2017-07-11, 16:52   #4855
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Nunny, nam właśnie przyszło łóżeczko, cały komplet. I po otworzeniu już wiem, że przybornik był niepotrzebny, bo ma dość małe kieszenie i nie wiem, co tam wsadzę. Co do ochraniacza, to byłam za. Baldachim też mamy, choć wiele osób mówiło, żeby nie brać, bo zbiera kurz.
a powiesz mi gdzie kupowaliście?
Stary 2017-07-11, 16:53   #4856
Konto usunięte

Ja mam ochraniacz na połowę łóżeczka i dla mnie jest w sam raz.

Stary 2017-07-11, 17:18   #4857
Maartikrk
Zakorzenienie

Z tymi rozmiarami no tak to jest ja się zastanawiam czy Zosia będzie duża czy mała się urodzi. Nie chcę z kolei faktycznie inwestować w kombinezon 56 który okaże się być za mały ale z drugiej strony co jeśli będzie drobniutka i okaże się że w 56 przechodzi zimę? Choć nie wiem czy to możliwe :P.

Co do ochraniaczy - ja się nastawiałam, że kupię ale wczoraj po przeczytaniu 3 list wyprawkowych na blogach każda mama pisała, że do zbędny bajer

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-11, 17:23   #4858
Lotso
Zadomowienie

Very nice to spoko.bo jak jeden miec to lepiej ze stopami
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 17:30   #4859
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
a powiesz mi gdzie kupowaliście?
Pewnie

Kupiliśmy to

http://allegro.pl/15el-lozeczko-z-sz...797037438.html

Miałam brać inne, też białe z miętową pościelą, ale nie miało szuflady, a zależało nam na niej. Ten sam sprzedawca ma inną aukcję bez przybornika i czegoś tam jeszcze, na której łóżeczko jest 50 zł tańsze. No, ale najważniejsze, że mam już z głowy największe wydatki wózek i łóżeczko.
Ex Au pair De
Stary 2017-07-11, 17:44   #4860
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Ja wzięlam pośvciel z ochraniaczami tylko dlatego że ładnie to wygląda wg mnie

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości