![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2016 część 6.
Hej.
Ja dzis w biegu. W pracy szal a teraz jade do przyjaciolki na chwile zeby za moment do dentysty pedzic. Kupilam Mlodemu zestaw bluzeczka+spldnie ze stopkami oraz chusty pod szyje z pingwinkami (i pomyslalam, ze Tymek takie miec powinien ![]() ![]() Magda, ja jestem za 4 ukladem ![]() ![]() Zambeza, gratulacje ![]() ![]() U nas snieg posypal ale to tak ledwo co, nic nie zostalo po tym. |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jestem wymęczona dzisiaj ![]()
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Magda jak dla mnie 1 albo 4
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Magda, dla mnie 1 albo 3.
Dzień dobry, dobrze, że juz po poniedziałku. Jutro idę na usg piersi pierwszy raz w zyciu i mam schize, że mi coś znajdą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4835 |
PeeMa
|
Magda jak dla mnie to nr 1
![]() Ja co roku mam stres jak robię te badania ginekologiczne ![]() Dziewczyny, mam pytanie. Oglądaliśmy dzisiaj mieszkanie do wynajmu, wszystko nam bardzo odpowiada. Ale zajmuje się tym agentka nieruchomości, którą zatrudnili ci ludzie (a właściwie, z tego co się zdążyłam zorientować, ona jest ich znajomą). I ona powiedziała, że jeśli się zdecydujemy, będziemy musieli oprócz opłat i kaucji zapłacić jej wysokość miesięcznego czynszu. Nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia i nie mam pojęcia, czy to normalne? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zaszynszylowana
|
Sunny - Mogę się wypowiedzieć jeżeli chodzi o sprzedaż.
Kiedy moi rodzice chodzili w poszukiwaniu domu, często właśnie właścicieli reprezentowali pośrednicy. Zdarzało się, że kasę tej osobie musieli zapłacić nabywcy ale dość rzadko. Zazwyczaj jest tak, że to sprzedający płaci prowizję pośrednikowi po sprzedaży domu/mieszkania więc ta "pensja" dla pośrednika często jest zawarta w cenie domu/mieszkania po prostu. Kiedyś trafiłam na artykuł, gdzie pisali, ze taki agent zazwyczaj bierze 10% wartości sprzedanego lokum. Ale jak to wygląda naprawdę tego nie wiem.
#4837 |
Zakorzenienie
|
Sunny, niestety to normalne :/ biura nieruchomości to zło. Nic nie robią, a chcą kasę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Magda jak dla mnie 4 - ze względu na dużo miejsca do przechowywania, chociaż ja bym wolała same szafy i szuflady, żeby bałagan pochować
![]() Cytat:
Z tego co wiem jak mój teść wynajmował to agencja brała OD NIEGO połowę albo całość pierwszej opłaty miesięcznej lokatorów.. ja jak już nie raz pisałam wizyt u gina nienawidzę ![]() jutro mam wolne! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
PeeMa
|
W takim razie pogadam z tą kobietą, ale będę ostro negocjować
![]() ![]() ![]() Ale tak poza tym to strasznie się jaram, od stycznia miałabym trzy kilometry do pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
To zupełnie normalne, że w przypadku wynajmu przez agencję płaci się jeden czynsz. W zależności od agencji. Czasem płaci tylko wynajmujący, czasem najemca, a niekiedy i jedni i drudzy.
Jak moi rodzice kupowali mieszkanie przez agencje to zarówno oni jako kupujący jak i sprzedający płacili agencji. Haczyk był w tym, że nie było opcji kontaktu z właścicielem przed finalizacją zakupu. Spotkaliśmy tych ludzi dopiero na podpisaniu umowy, a wcześniej wszystkim zajmowała się agencja. Bo gdyby właściciele się wycofali i sprzedali nam bezpośrednio to my byśmy nie zapłacili agencji. Najwyżej tylko ona kwotę, którą miała zawartą w umowie w przypadku z rezygnacji ich usług. Edytowane przez candy111 Czas edycji: 2017-11-20 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Sunny, czytalam, ze to normalne. Warto byloby pogadac z wlascicilami czy wiedza, ze tak to wychodzi. Bo wlasciciele na pewno tez ladna kase placa. Ja jestem upowazniona do podnajmowania mieszkania, mamy posrednika ale nikt nic nie placi posrednikowi. Jest tylko kaucja jako zabezpieczenie.
Takie zagrywki to zdzierstwo. Ale jesli macie taka kase placic - powiedz, ze musicie podpisac z nia umowe na swiadczenie takich uslug dla Was. W koncu za cos kase chce. Moze wtedy uzna, ze jej sie nie oplaca bo bedziecie chcieli rachunek a to juz dla mniej mniejszy zysk. Dziewczyny, no swieto jak nic - zaliczylam wizyte u dentysty i koniec leczenia poki co ![]() ![]() ![]() Ciesze sie bo to pierwszy raz w zyciu tak mam. Nigdy nie moglam skonczyc z kolejnymi ubytkami. Zalamujace to bylo. A tu nareszcie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
PeeMa
|
Sophie super, że z zębami spokój, ja zawsze czuję ogromną ulgę, kiedy to słyszę
![]() Właśnie właściciele to jej dobrzy znajomi (tak wychodziło z ich rozmowy, mieszkają na jednym osiedlu i żałują, że już tak blisko mieszkać nie będą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Konto usunięte
|
Magda dla mnie spoko układ 1 lub 4. Ej ej ej pochwal się nam prosZe nowa fryzura !
![]() Wybaczcie ze wcześniej nie dałam znać, ale byłam strasznie podenerwowana po wizycie u lekarza w sobotę. Dzisiaj już trochę lepiej, bo poszłam na dodatkowa konsultacje do innej lekarki i objaśniła mi jak dziecku co i jak. Wyniki niby Ok, ale jeden wyszedł niepokojąco i mam kontrole za tydzień w środę. Dlatego proszę o dalsze trzymanie kciuków. U nas taka piękna zima się zrobiła, ze najchętniej już dzisiaj ubrałabym choinkę. W tym toku jakoś wyjątkowo szybko wyczekuje świat ![]() SunnyO właśnie miałam pisać ze dla mnie to tez wyglada tak jakby sobie Pani chciała dorobić na boku na Was. Daj znac po rozmowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Konto usunięte
|
Sophie super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Pokombinowałam i stwierdziłam że wezmę większą szafe i jedną szuflade podzielę na pół. Mam szafkę taka akurat na 128 w domu i to śmieszna wysokość. A te szuflady są mega głębokie więc np takie kredki czy skarpety to się zgubią w środku. Na 10 lat wystarczy miejsca do przechowywania. 1511206982922.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Ladyl nie mogę wszystkiego pochować bo później będę miała ciągle wszystko pootwierane
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Butterfly, wszystko będzie dobrze
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Konto usunięte
|
Butterfly na pewno będzie dobrze wszystko i oczywiście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
PeeMa
|
Butterfly będzie dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Butterfly
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Ale dziś jestem okropnie zmęczona.. ogarnelam trochę papierów po pracy, ale nie skończyłam, bo odeszły mi chęci i zrobiło się już późno
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
luckygirl
|
Butterfly trzymam mocno kciuki! Napewno wszystko bedzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Dostojna peema.
|
Butterfly, będzie dobrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4854 |
Zakorzenienie
|
Butterfly będzie wszystko dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
Motylku
![]() Petit, mnie to rozwala jak ktoś tak w ogóle mówi, a już kobiecie w ciąży jak ktoś gada "o mój bożeno jaki masz wielki brzuch" to się zastanawiam, gdzie indziej ta biedna kobieta miała to dziecko nosić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zaszynszylowana
|
Butter.. - trzymam kciukI by bylo dobrze
#4857 | |
luckygirl
|
Cytat:
Wiesz jak to jest - zapomniał wół jak cielęciem był ![]() Walić ja! Ona jest głupia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Dostojna peema.
|
My już jutro wracamy. Jeżeli któraś z Was ma zamiar wybrać się na jakiś wyjazd w ciekawe miejsce, nie mam na myśli długiego urlopu które zwykle spędza się nad morze itp., to bardzo polecam Rzym. Interesujace miasto, masa ciekawych zabytków - staraliśmy się jak najwięcej zobaczyć, przez 2 dni zrobiliśmy prawie 30km. Sympatyczni ludzie, rewelacyjna kuchnia - nie żałowaliśmy na to, więc sprobowaliśmy włoskich : pizzy, makaronów, tiramisu, lodów. Wszystko w polecanych knajpach prowadzonych przez Włochów, gdzie stołują się też lokalni ludzie. Niebo w gębie. Ciężko mi wybrać najładniejszy zabytek, jaki widziałam. Ogólnie żeby zwiedzic wszystko dokładnie to na pewno trzeba więcej czasu, ale jak ktoś chce, tak jak my, zajrzeć do tych najważniejszych wybranych to te około 3 dni moim zdaniem wystarczą. Mieszkaliśmy blisko Watykanu, fajna lokalizacja bo bazylika św. Piotra pięknie wygląda nocą, nie odmowilismy więc sobie spaceru późnym wieczorem. A teraz już jutro ruszamy. Jakby ktoś się wybierał i szukał fajnego noclegu oraz restauracji to służę pomocą.
#4859 |
Dostojna peema.
|
Mala poprawka co do km - nie ogarnęłam jeszcze nowego telefonu, okazalo się, że jakaś apka w nim podlicza km. Według niej pierwszego dnia zrobiliśmy 8 km (byliśmy dość późno), drugiego 19, a trzeciego 23. Także...
#4860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Butterfly - będzie dobrze! Trzymamy kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Ja czasami sobie myślę, że jak nasze mamy rodzily nas bez usg to chyba było mniej stresujaco ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.