|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Dobrze Dario
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dario chciałabyś już drugiego dzidziusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
Płatku -- na Muszka mówię różnie; jak tu czytasz: Muszek, Matik, no i zdrobniale Mateuszku lub jak coś zakazuję to podniesionym głosem MATEUSZ!
![]() Dario -- ja też chcę rodzeństwo dla Muszka ale o Niego staraliśmy się 4 lata; ja mam PCO więc nie tak łatwo było, pozatym pierwszą ciążę straciłam w 9 tygodniu ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
Dario my też się dołączyliśmy do zdrowaśka za kruszynke maszki
![]() ![]() ![]() Chaga jak tylko będzie cieplej to oczywiście zabiore się z Tż do Ostrołęki ![]() ![]() ![]() Kostko ja tam też odciągam jak Pati ma katar bo jej wtedy jest lepiej oddychać i może to prawda ale masz racje zawsze odciągali i nic nikomu nie było. A ja się pochwale Pati zaczeła raczkować ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natalka zaczyna dopiero podnosić pupkę i na chwilkę klęka na kolanka, ale to tylko tyle, nie wie, że może wyprostować rączki i przesunąć się do przodu. Wydaje mi się, że późno zacznie chodzić ![]() Ch_ago, jeśli mogę spytać, co to jest PCO?
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Rozeznanie
|
dzieczyny maszka ze styczniówek07 napisała, jak macie czas kuknijcie, mała dostała imię Wiktoria(czyli zwyciestwo
![]() ch aga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zadomowienie
|
Hejka,
witam cieplutko w ten pochmurny dzień ![]() Joasiu, trzymam kciuki. Ach Gdańsk, nigdy nie byłam, ale słyszałam, że jest pięknie. I morze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ch_aga, Kamil też w piątek ni z tego ni z owego dostał katar, lało mu się ![]() Kamilek raczkuje od jakiś 3 tygodni. Najpierw dość długo pełzał na brzuchu, ale jak zaczął raczkować to już nie pełza. Teraz to trzeba mieć oczy dookoła głowy. Wczoraj ściągnął herbatę na siebie z ławy, dobrze że była zimna. Włazi normalnie wszędzie. Ale cóż, każdy musi ten etap przejść ![]() ![]() Byliśmy dziś na mszy i na koniec było fajne błogosławieństwo dla dzieci, rodziców, oczekujących dzieci, tych, którzy nie mogą mieć dzieciaczków. Każdego z osobna ksiądz błogosławił ![]() Idę zająć się Milciem miłej niedzieli
#4837 |
Zadomowienie
|
Boże, co oni muszą przeżywać, biedna mała i biedni rodzice. Straszna sytuacja. Wierzę, że wszystko będzie dobrze.
#4838 |
Zadomowienie
|
Dziś mamy 07.01 tak więc mamy święto
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brawa dla Pati - śliczny widok prawda ![]() Kostko -- PCO to skrót od choroby: Zespół Policystycznych Jajników; jajniki są pokryte pęcherzykami, przez co jajeczko nie może się z nich uwolnić, nie ma jajeczkowania - nie może dojść do zapłodnienia. Te pęcherzyki przebija się operacyjnie a dokładnie laparoskopowo, ja tak miałam robione. To tyle w wielkim skrócie ![]() Dario -- dzisiejsza noc była super - jedna pobudka po 5 godzinach od zaśnięcia na picie kilka łyków a druga po kolejnych 5 godzinach ![]() ![]() ![]() Dla Juleczki duża buźka ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Wtajemniczenie
|
Płatku nie wypuscil mnie z lozka tylko sama sie puscilam.
wszystko ladnie sie ukladalo. TZ karmil i uspil Wiktorie, ja w tym czasie robilam sosik ( wyszedl mnam normalnie bylam w szoku ze taki dobry) i placuszki ziemniaczane. Wiki spala wiec zjedlismy kolacyjke. TZ byl zaskoczony i bardzo mu smakowalo. po kolacji poszlam sie umyc i zalozylam sexi wdzianko, ulozylam fryzurke. wchodze do pokoju a tu ciemno. i nagle slysze jak Wiktoria gada na naszym lozku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaczki dla Julki w dniu jej swieta ![]() ![]() ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Rozeznanie
|
ch aga ale jak kładliscie matiego do łózeczka??
![]() tiara ![]() ![]() ![]() Julka buziaki przytulaki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro to Cię własna córka ładnie załatwiła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najlepsze życzonka dla Julci i gorące buziaczki od płatka i Mateuszka ![]() ![]() ![]() ![]() Agiko jak Mati zaczął raczkować to też szybko zapomniał o pełzaniu ![]() Ch_ago trochę się nacierpiałaś ![]() ![]() Dario mój tż od mniej więcej 24.30 śpi na materacu bo Mati przechodzi do nas wiec ten problem i nam nie jest obcy ![]() Dzisiaj miałam miły dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Dario fajne zdjęcie Zuzi
![]() Ch_ago a gdzie obiecane zdjęcia MAteuszka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Rozeznanie
|
płatku juz wczesniej miłam pytac, jak przyjaciólka zmarłego kolegi? utrzymujecie kontakt? jak te sprawy, wiesz te wspólne ineresy czy wszystko dobrze idzie załatwic?
a zuzkki to w ogóle grzeczne dziewczynki ![]() własnie ch aga gdzie zdjęcia?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zadomowienie
|
Dario -- Mateusz zasypia na naszym łóżku i potem go przekładam. A w nocy zasypia na rękach i go odkładam. Dziś coś śpi niespokojnie
![]() ![]() Tiaro -- to ci niespodzianka, dzieci są nieprzewidywalne i nieobliczalne ![]() Płatku -- dziękuję ![]() ![]() No właśnie obiecałam zdjęcia a nie dałam, może jutro ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek,
No Tiaara nieźle was załatwiła Wiktoria. Ale ona doszła pewnie do wniosku, że jak tu świętować bez niej i chciała wam ten czas umilić ha ha ![]() ![]() Ch_aga, to rzeczywiście musiałaś się namęczyć. Dobrze, że wszystko skończyło się pomyślnie i jest wielkie szczęście w postaci Mateuszka (którego prawie nie pamiętam, bo tak dawno nie wklejałaś zdjęć ![]() ![]() ![]() A powiedz, czy ty byś chciała być teraz w ciąży? Kamilek poszedł do żłobka. Musiałam go rano budzić - nie mógł biedactwo oczu otworzyć ![]() Miłego dnia, strasznie mi się nie chce dziś tyrać ![]()
#4847 |
Zakorzenienie
|
Agiko, a jak dawno go nie dawałaś do żłobka? Widać babki są tam dobre jak Kamilek tuli się do nich, chyba że spryciarz wie, że to odpowiedni moment kiedy do każdej może przytulić się piersi
![]() ![]() Dario ja jeszcze nie miałam się okazji z nią zobaczyć, ale tż widzi ją bardzo często bo pomaga zakończyć wiele spraw Piotra no i przejmuje jego interesy(właściwie to ich wspólne) między innymi dlatego cały czas jet poza domem i chyba tak już będzie. Wiesz trzyma się w miarę dobrze, chociaż jej najlepsza przyjaciółka mówi, że bardzo cierpi co widać po jej oczach. Ona sama jeszce nie zdaje sobie tak do końca z tego sprawy, ciągle na niego czeka ![]() Mati bardzo źle znowu sypia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zadomowienie
|
I chciałabym i boję się
![]() Miłej pracki ![]() Mateuszek zasypia mi na rękach przy cycu więc jak już zaśnie na dobre to podłączę aparat i wkleję jakieś fajne zdjęcia. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
hej kobitki, witam po weekendzie i nieprzespanej nocy. Oliwka dzis dostala świra ryczała non stop od 24:00 do 3:00 rano, a o 6:00 pobudka do roboty
![]() Wiecie Joasia tak jak zapowiadała nas chyba opusciła, w ogole tu nie zaglada od kilku dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Rozeznanie
|
ch aga to jestesmy dwie, bo ja tez bym chciał teraz dzidzie ale boje sie troche. tym razem bym chciała żeby los zdecydował
![]() zuzka mi czyta baje i pijemy sobie kafffke(zuza soczek) i bawimy się w ,,ciotki przy pomidorówce,, ![]() ![]() ![]() dzieciaczkom ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
Obiecane zdjęcia, niestety siebie nie mogę na żadnym znaleść
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Hmmm, nie mogę dodać kilku zdjęć naraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zadomowienie
|
I jeszcze jedno, ostatnie. Zmykamy na spacerek bo ładna pogoda
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Wtajemniczenie
|
hello kobietki.
macie racje Wiki nas zaskoczyla na maxa, pewnikiem nie chce miec wiecej rodzenstwa. ale mnie nie tak spiesznie do kolejnego dziecka. Wiki pojawila sie nagle i tak na prawde byla dzieckiem z wpadki pomimo ze uwazalismy i zawsze sie zabezpieczalismy. dowiedzialam sie o ciazy w dosc dziwny sposob. przed ciaza mialam problemy z okresem, nigdy nie byl regularnie co miesiac. zdazaly sie przerwy po trzy miesiace. dostalam wiec od gina skierowanie na przeswietlenie podbrzusza. po czterech miesiacach braku ciazy poszlam na to przeswietlenie. bardzo sympatyczna pani kazala sie ulozyc na lezance. porozmawialysmy i zaproponowala ze najpierw zrobi przeswietlenie jajnikow. i wtedy slysze "ale pani jest w trzecim miesiau ciazy". mozecie sobie wyobrazic jaka mialam mine. pokazala mi na monitorze moja mala kruszynke. lzy pociekly po policzkach i nie bylam w stanie wiele z siebie wydusic. tak sie skladalo ze TZ poszedl tam ze mna i czekal pod drzwiami. poprosilam zeby ta kobietka go zawolala. wszedl i spojrzal na monitor. pojawil sie wielki usmiech na jego twarzy. a wtedy ta mala fasolka zrobila cos z czego sie smiejemy do tej pory i z czego wtedy ta kobietka rowniez sie bardzo smiala. kiedy TZ spojrzal na monitor ta kobietka powiedziala oto pana dzidzius. Wiki zamarla na chwilke i nagle zaczela machac obiema raczkami. jakby sie cieszyla bardzo ale to bardzo. panie z recepcji nam gratulowaly takiej wspanialej niespodzianki. ale wieksza niespodzianke mieli na pewno nasi rodzice.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
ja byłam w tesco, były super bluzeczki z Cheerokee za 12 zł z reniferami na nasze dzieci, szkoda ze juz po świętach
![]() ![]() Ch aga boski Twoj synus ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko Joasia pisała, że jedzie z tż do Gdańska w sprawie pracy i nie ma czasu siedzieć na wizażu
![]() Ciekawe co Oliwce było ![]() ![]() ![]() Ch_ago Mateuszek fajniutki i duży już chłopczyk ![]() ![]() Tiarro, a ile miałaś lat jak wpadłaś, że rodzice byli ździwieni? Fajna przygoda, ale nic kompletnie nie czułaś przez te trzy miesiące ![]() ![]() My byliśmy na spacerku nawet przyjemnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Platku chyba 22 zł dałam za 3 sztuki, niby nie jakos straszliwie tanio ale naprawde ładne są
![]() Doczytałam o Joasi, chyba mi niewyspanie na oczy padło ![]() Co do Oliweiry to niestety podejrzewam wpływ tesciów. Wczoraj z nia siedzieli po południu bo pojechalismy z małżem ostrzyc łby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Teraz dziadkowie chyba nie mają zbyt dobrego wpływu na dzieci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Wtajemniczenie
|
Platku mialam 22 lata, ale dla rodzicow gdy dzieci nie sa po slubie to zawsze jest szok. u mnie to nawet byla zlosc i kilka miesiecy ciszy. nie interesowali sie niczym co bylo zwiazane ze mna i dzieckiem. jedynie danie pieniedzy na slub wyszla od nich a do przygotowan reki nie dolozyli. dali kase byli na slubie i tyle. wszystkim zajeli sie tesciowie i my z TZtem. dopiero kolezanki w pracy jej to troszku przetlumaczyly i dopiero jak wyszlam ze szpitala to sie zmienilo.
co do tych bodziakow to ja kupilam miesiac temu taki trzypak. rozowe i niebieskie bo jedne dla Wiktorii a jedne dla chrzesnika TZta. niebieskie byly jedne z pieskiem na przodzie drugie w paceczki a trzecie z mnostwem malych pieskow. a rozowe jedne w paski drugie z kotkiem rozowym na przodzie a trzecie z mnostwem malych rozowych kotkow. co do Meme to widze ze nas podczytuje najczesciej rano. nie wiem co tak na prawde poszlo zle czy naprawde taka z nas nieczulica bije czy po prostu mialysmy gorszy dzien.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.