Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-07, 10:13   #4831
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Dobrze Dario już mu nawet tak nie charczy . W nocy coś mi pojękiwał, ale spał do 8.00 uwierzycie oczywiście dwie pobudki na mleczko muszą być ale nic na to już nie poradzę.

Dario chciałabyś już drugiego dzidziusia ?
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 10:52   #4832
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- na Muszka mówię różnie; jak tu czytasz: Muszek, Matik, no i zdrobniale Mateuszku lub jak coś zakazuję to podniesionym głosem MATEUSZ!
Dario -- ja też chcę rodzeństwo dla Muszka ale o Niego staraliśmy się 4 lata; ja mam PCO więc nie tak łatwo było, pozatym pierwszą ciążę straciłam w 9 tygodniu ALe często czytam, że dziewczyny z problemami zdrowotnymi często jak już urodzą jedno dziecko to potem drugie jest od razu. Więc może u nas też tak będzie Ja udzielam się jeszcze na forum bocianowym, dotyczącym niepłodności i właś nie tam już trzy forumowiczki z naszego "grona", które też swoje przeszły, zanim udało im się zajść w ciążę, znów są w ciąży a dzieci mają średnio w wieku mojego Muszka, więc chyba jednak prawda z tym drugim dzieckiem, że się uda szybciutko
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 11:21   #4833
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Dario my też się dołączyliśmy do zdrowaśka za kruszynke maszki Na nasz zjazd też jestem jak najbardziej za może to być sierpień albo inny termin

Chaga jak tylko będzie cieplej to oczywiście zabiore się z Tż do Ostrołęki dam ci znać wcześniej to się umówimy Chaga u mojej koleżanki też tak było starała się 6 lat a po urodzeniu dziecka zaraz zaszła w drugą ciąże tylko niestety nieświadoma tego wzieła jakieś leki i poroniła

Kostko ja tam też odciągam jak Pati ma katar bo jej wtedy jest lepiej oddychać i może to prawda ale masz racje zawsze odciągali i nic nikomu nie było.

A ja się pochwale Pati zaczeła raczkować ale się ciesze chyba bardziej niż ona
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 12:37   #4834
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez hania024 Pokaż wiadomość
A ja się pochwale Pati zaczeła raczkować ale się ciesze chyba bardziej niż ona
To świetnie .

Natalka zaczyna dopiero podnosić pupkę i na chwilkę klęka na kolanka, ale to tylko tyle, nie wie, że może wyprostować rączki i przesunąć się do przodu. Wydaje mi się, że późno zacznie chodzić . Trudno, tragedii nie ma, rozwija się ruchowo w swoim tempie.

Ch_ago, jeśli mogę spytać, co to jest PCO?

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 14:09   #4835
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

dzieczyny maszka ze styczniówek07 napisała, jak macie czas kuknijcie, mała dostała imię Wiktoria(czyli zwyciestwo ) maszka prosi o modlitwe................. .....nadal,
ch aga należa ci sie!!!i matiemu niech zdrowieje!!a jakie postępy ze spaniem w łózeczku?//
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 14:20   #4836
agika11
Zadomowienie

Hejka,
witam cieplutko w ten pochmurny dzień. Już chyba bym wolała zimę, zamiast tej ciapy i szarości.
Joasiu, trzymam kciuki. Ach Gdańsk, nigdy nie byłam, ale słyszałam, że jest pięknie. I morze Jeśli tam ma być wasze szczęście, to pewnie TŻ dostanie pracę. Jeśli gdzie indziej jest wasze przeznaczenie, to pewnie będziecie musieli jeszcze troszkę poczekać . Trzymam kciuki. Tylko kto ze mną teraz knajpę otworzy, jak ciebie do Gdańska wywieje

Ch_aga, Kamil też w piątek ni z tego ni z owego dostał katar, lało mu się , ale jak szybko się pojawił tak szybko zniknął i wieczorkiem już go nie było. Kamil cały zdrów więc jutro idzie do żłobka. Ciekawa jestem, czy będzie płacz.
Kamilek raczkuje od jakiś 3 tygodni. Najpierw dość długo pełzał na brzuchu, ale jak zaczął raczkować to już nie pełza. Teraz to trzeba mieć oczy dookoła głowy. Wczoraj ściągnął herbatę na siebie z ławy, dobrze że była zimna. Włazi normalnie wszędzie. Ale cóż, każdy musi ten etap przejść . Jedynie co mnie cieszy to to, że jednego dnia nauczył się wstawać przy meblach, a na drugi dzień siadać jak wstał. Tak więc nie pada zbyt dużo , tylko siada kontrolując.
Byliśmy dziś na mszy i na koniec było fajne błogosławieństwo dla dzieci, rodziców, oczekujących dzieci, tych, którzy nie mogą mieć dzieciaczków. Każdego z osobna ksiądz błogosławił

Idę zająć się Milciem
miłej niedzieli
Stary 2007-01-07, 15:04   #4837
agika11
Zadomowienie

Boże, co oni muszą przeżywać, biedna mała i biedni rodzice. Straszna sytuacja. Wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-07, 18:18   #4838
agika11
Zadomowienie

Dziś mamy 07.01 tak więc mamy święto. Składam serdeczne życzenia zdrówka i radości z okazji ukończenia 11 miesięcy dla naszej Julki. Moc buziaków i kwiatów:
:roza ::roz a::ro za:
Stary 2007-01-07, 20:21   #4839
ch_aga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hania024 Pokaż wiadomość
Chaga jak tylko będzie cieplej to oczywiście zabiore się z Tż do Ostrołęki dam ci znać wcześniej to się umówimy
Już się cieszę i serdecznie zapraszam
Brawa dla Pati - śliczny widok prawda
Kostko -- PCO to skrót od choroby: Zespół Policystycznych Jajników; jajniki są pokryte pęcherzykami, przez co jajeczko nie może się z nich uwolnić, nie ma jajeczkowania - nie może dojść do zapłodnienia. Te pęcherzyki przebija się operacyjnie a dokładnie laparoskopowo, ja tak miałam robione. To tyle w wielkim skrócie
Dario -- dzisiejsza noc była super - jedna pobudka po 5 godzinach od zaśnięcia na picie kilka łyków a druga po kolejnych 5 godzinach Dostał cyca i spał do 7.30 Zobaczymy jak dziś będzie

Dla Juleczki duża buźka
Pozdrawiam
Stary 2007-01-07, 20:27   #4840
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Płatku nie wypuscil mnie z lozka tylko sama sie puscilam.
wszystko ladnie sie ukladalo. TZ karmil i uspil Wiktorie, ja w tym czasie robilam sosik ( wyszedl mnam normalnie bylam w szoku ze taki dobry) i placuszki ziemniaczane. Wiki spala wiec zjedlismy kolacyjke. TZ byl zaskoczony i bardzo mu smakowalo. po kolacji poszlam sie umyc i zalozylam sexi wdzianko, ulozylam fryzurke. wchodze do pokoju a tu ciemno. i nagle slysze jak Wiktoria gada na naszym lozku . koniec deseru. dala nam popalic nie ma co. do drugiej nie zasnela. juz myslalam ze bedzie blogo a tu takie cos. rozczarowanie na calej lini. ale przynajmniej podjedlismy sobie

Buziaczki dla Julki w dniu jej swieta.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 21:02   #4841
_dAria86
Rozeznanie

ch aga ale jak kładliscie matiego do łózeczka?? ty mi tu pisz bo mój łukasz na ,,wygnaniu,, w drugierj sypialni!!
tiara , buziole dla naszej wiktorii co świetowała z rodzicami . ale nie jest zle, przeciez jutro rocznica, to może pówtórka z rozrywki .

Julka buziaki przytulaki przytulaki-słodyczaki
Stary 2007-01-07, 21:21   #4842
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tiaaro to Cię własna córka ładnie załatwiła nieplanowany sexik będzie lepiej smakował . Pewnie Wam do śmiechu nie było, ale ja się uśmiałam czekałyśmy wszystkie na gorącą relację z rocznicy, a tu taka niespodzianka buźka dla Wiki .

Najlepsze życzonka dla Julci i gorące buziaczki od płatka i Mateuszka .

Agiko jak Mati zaczął raczkować to też szybko zapomniał o pełzaniu wiadomo cofać się już nie będą tylko rozwijać dalej. Mati trzymany za dwie rączki już chodzi, oczywiście przy meblach od dawna i teraz dopiero zaczyna się porządne pilnowanie.

Ch_ago trochę się nacierpiałaś dobrze, że wkońcu doczekaliście się Mateuszka dziecko to duże błogosławieństwo i największy dar dla rodziców. Ja też 5lat temu poroniłam, a później już bałam się zajść w ciąże, ale po jakimś czasie po wpływem impulsu się zdecydowliśmy i jesteśmy szczęśliwi z powodu Matiego.

Dario mój tż od mniej więcej 24.30 śpi na materacu bo Mati przechodzi do nas wiec ten problem i nam nie jest obcy .

Dzisiaj miałam miły dzień odwiedzili nas znajomi ze swoją 3letnią córeczką Zuzią śliczna i grzeczna dziewczynka aż miło na to patrzeć. Oczywiście wszystkie brojuski też są kochane . Troche powspominaliśmy zwłaszcza naszego zmarłego kolege i wiele innych rzeczy muszę przyznać, że bardzo brakuje mi takich spotkań.
Stary 2007-01-07, 21:25   #4843
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dario fajne zdjęcie Zuzi .

Ch_ago a gdzie obiecane zdjęcia MAteuszka?
Stary 2007-01-07, 21:29   #4844
_dAria86
Rozeznanie

płatku juz wczesniej miłam pytac, jak przyjaciólka zmarłego kolegi? utrzymujecie kontakt? jak te sprawy, wiesz te wspólne ineresy czy wszystko dobrze idzie załatwic?
a zuzkki to w ogóle grzeczne dziewczynki
własnie ch aga gdzie zdjęcia??
Stary 2007-01-07, 22:16   #4845
ch_aga
Zadomowienie

Dario -- Mateusz zasypia na naszym łóżku i potem go przekładam. A w nocy zasypia na rękach i go odkładam. Dziś coś śpi niespokojnie Zmykam pod prysznic i szybko do łóżka bo czuję, że lada moment wyląduje jednak między nami w naszym łóżku
Tiaro -- to ci niespodzianka, dzieci są nieprzewidywalne i nieobliczalne
Płatku -- dziękuję Rzeczywiście ciężko było ale powiem Ci, że my i tak jesteśmy szczęściarzami, że udało nam się naturalnie zajść w ciążę. Niestety dużo jest par, które muszą być wspomagane inseminacjami lub po prostu zapłodnieniem pozaustrojowym, dlatego codziennie dziękuję Bogu, że tak łatwo dał nam Mateuszka, mimo tego, że tak długo na niego czekaliśmy
No właśnie obiecałam zdjęcia a nie dałam, może jutro
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-08, 06:34   #4846
agika11
Zadomowienie

Dzień doberek,
No Tiaara nieźle was załatwiła Wiktoria. Ale ona doszła pewnie do wniosku, że jak tu świętować bez niej i chciała wam ten czas umilić ha ha

Ch_aga, to rzeczywiście musiałaś się namęczyć. Dobrze, że wszystko skończyło się pomyślnie i jest wielkie szczęście w postaci Mateuszka (którego prawie nie pamiętam, bo tak dawno nie wklejałaś zdjęć - czekam na nie i może mamusia swoje też wkei )
A powiedz, czy ty byś chciała być teraz w ciąży?

Kamilek poszedł do żłobka. Musiałam go rano budzić - nie mógł biedactwo oczu otworzyć . Oddaliśmy go i pani w żłobku zaraz go przytuliła, więc za bardzo nie płakał, tylko minę miał niewyraźną.
Miłego dnia, strasznie mi się nie chce dziś tyrać
Stary 2007-01-08, 07:41   #4847
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Agiko, a jak dawno go nie dawałaś do żłobka? Widać babki są tam dobre jak Kamilek tuli się do nich, chyba że spryciarz wie, że to odpowiedni moment kiedy do każdej może przytulić się piersi .

Dario ja jeszcze nie miałam się okazji z nią zobaczyć, ale tż widzi ją bardzo często bo pomaga zakończyć wiele spraw Piotra no i przejmuje jego interesy(właściwie to ich wspólne) między innymi dlatego cały czas jet poza domem i chyba tak już będzie. Wiesz trzyma się w miarę dobrze, chociaż jej najlepsza przyjaciółka mówi, że bardzo cierpi co widać po jej oczach. Ona sama jeszce nie zdaje sobie tak do końca z tego sprawy, ciągle na niego czeka . Zostawił wiele niezałatwionych sparaw, które teraz pochłaniają cały jej czas więc podejrzewam, że nie ma czasu się dołować no i wiadomo są jeszcze dzieci.

Mati bardzo źle znowu sypia i w nocy i w dzień przez co znowu wstał wściekły pobawił się pare minut, wylał mi kawę i na ręce porażka. DSostał zyrtek i zamiast lepiej po nim spać, śpi gorzej nic nie rozumiem.
Stary 2007-01-08, 09:12   #4848
ch_aga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agika11 Pokaż wiadomość
A powiedz, czy ty byś chciała być teraz w ciąży?
I chciałabym i boję się Nie wiem sama ...
Miłej pracki
Mateuszek zasypia mi na rękach przy cycu więc jak już zaśnie na dobre to podłączę aparat i wkleję jakieś fajne zdjęcia.
Pozdrawiam
Stary 2007-01-08, 09:20   #4849
kasiulka
Zakorzenienie

hej kobitki, witam po weekendzie i nieprzespanej nocy. Oliwka dzis dostala świra ryczała non stop od 24:00 do 3:00 rano, a o 6:00 pobudka do roboty , prawie leze plackiem na biurku i usiłuje sie dobudzic.

Wiecie Joasia tak jak zapowiadała nas chyba opusciła, w ogole tu nie zaglada od kilku dni . Ale i tak usciski dla Juleczki, wczorajszej solenizantki

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-08, 09:20   #4850
_dAria86
Rozeznanie

ch aga to jestesmy dwie, bo ja tez bym chciał teraz dzidzie ale boje sie troche. tym razem bym chciała żeby los zdecydował
zuzka mi czyta baje i pijemy sobie kafffke(zuza soczek) i bawimy się w ,,ciotki przy pomidorówce,, tak zawsze sei bawiałm z koleżankami, a terza bawie sie z córcią
dzieciaczkom wszystkim, ciotka daria
Stary 2007-01-08, 09:44   #4851
ch_aga
Zadomowienie

Obiecane zdjęcia, niestety siebie nie mogę na żadnym znaleść
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (114,9 KB, 17 załadowań)
Stary 2007-01-08, 09:45   #4852
ch_aga
Zadomowienie

Hmmm, nie mogę dodać kilku zdjęć naraz Więc kolejne:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (113,0 KB, 21 załadowań)
Stary 2007-01-08, 09:46   #4853
ch_aga
Zadomowienie

I jeszcze jedno, ostatnie. Zmykamy na spacerek bo ładna pogoda
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (115,1 KB, 20 załadowań)
Stary 2007-01-08, 10:23   #4854
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

hello kobietki.

macie racje Wiki nas zaskoczyla na maxa, pewnikiem nie chce miec wiecej rodzenstwa. ale mnie nie tak spiesznie do kolejnego dziecka. Wiki pojawila sie nagle i tak na prawde byla dzieckiem z wpadki pomimo ze uwazalismy i zawsze sie zabezpieczalismy. dowiedzialam sie o ciazy w dosc dziwny sposob. przed ciaza mialam problemy z okresem, nigdy nie byl regularnie co miesiac. zdazaly sie przerwy po trzy miesiace. dostalam wiec od gina skierowanie na przeswietlenie podbrzusza. po czterech miesiacach braku ciazy poszlam na to przeswietlenie. bardzo sympatyczna pani kazala sie ulozyc na lezance. porozmawialysmy i zaproponowala ze najpierw zrobi przeswietlenie jajnikow. i wtedy slysze "ale pani jest w trzecim miesiau ciazy". mozecie sobie wyobrazic jaka mialam mine. pokazala mi na monitorze moja mala kruszynke. lzy pociekly po policzkach i nie bylam w stanie wiele z siebie wydusic. tak sie skladalo ze TZ poszedl tam ze mna i czekal pod drzwiami. poprosilam zeby ta kobietka go zawolala. wszedl i spojrzal na monitor. pojawil sie wielki usmiech na jego twarzy. a wtedy ta mala fasolka zrobila cos z czego sie smiejemy do tej pory i z czego wtedy ta kobietka rowniez sie bardzo smiala. kiedy TZ spojrzal na monitor ta kobietka powiedziala oto pana dzidzius. Wiki zamarla na chwilke i nagle zaczela machac obiema raczkami. jakby sie cieszyla bardzo ale to bardzo. panie z recepcji nam gratulowaly takiej wspanialej niespodzianki. ale wieksza niespodzianke mieli na pewno nasi rodzice.

Stary 2007-01-08, 11:41   #4855
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Agiko byłaś w tesco? Są jakieś fajne przeceny?
ja byłam w tesco, były super bluzeczki z Cheerokee za 12 zł z reniferami na nasze dzieci, szkoda ze juz po świętach , czesc ciuchów przeceniona, kupilam trojpak bodziaków na wiosne z krótkim rekawem - b. fajne.

Ch aga boski Twoj synus , strasznie mi sie podoba zdjecie uchachanego Mateuszka pod kwiatkiem

Oliwka
Stary 2007-01-08, 11:48   #4856
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko Joasia pisała, że jedzie z tż do Gdańska w sprawie pracy i nie ma czasu siedzieć na wizażu nie martw się chyba nas tak nie zostawi.
Ciekawe co Oliwce było może miała takiego focha i dała starym popalić. a może coś jej dokuczało dzisiaj jest już spokojniejsza?

Ch_ago Mateuszek fajniutki i duży już chłopczyk tylko te pierwsze zdjęcie takie smutne .

Tiarro, a ile miałaś lat jak wpadłaś, że rodzice byli ździwieni? Fajna przygoda, ale nic kompletnie nie czułaś przez te trzy miesiące ?

My byliśmy na spacerku nawet przyjemnie tylko ten wiatr tak czasami ostro zawieje Matiemu w sklepie dałam czekoladki by siedział spokojnie przy kasie i zabrudził sobie kurtkę i szalik taki miałam mądry pomysł sama sobie roboty szukam .
Stary 2007-01-08, 11:51   #4857
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
ja byłam w tesco, były super bluzeczki z Cheerokee za 12 zł z reniferami na nasze dzieci, szkoda ze juz po świętach , czesc ciuchów przeceniona, kupilam trojpak bodziaków na wiosne z krótkim rekawem - b. fajne.

Ch aga boski Twoj synus , strasznie mi sie podoba zdjecie uchachanego Mateuszka pod kwiatkiem
Kasiulko a po ile są body? Narobilaś mi ochoty na zakupy pewnie jak mi się uda pojechać to już nic nie będzie .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-08, 12:01   #4858
kasiulka
Zakorzenienie

Platku chyba 22 zł dałam za 3 sztuki, niby nie jakos straszliwie tanio ale naprawde ładne są .
Doczytałam o Joasi, chyba mi niewyspanie na oczy padło , ale to dobrze, bo juz sie balam ze Joasia faktycznie odeszla z watku. Mam nadzieje ze Meme wróci.

Co do Oliweiry to niestety podejrzewam wpływ tesciów. Wczoraj z nia siedzieli po południu bo pojechalismy z małżem ostrzyc łby , jak wrocilismy to była straszliwie pobudzona, pewno znowu z nią szaleli

Oliwka
Stary 2007-01-08, 12:10   #4859
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Teraz dziadkowie chyba nie mają zbyt dobrego wpływu na dzieci tak mi się wydaje bo zawsze je rozstrajają później ciężko z dzieckiem wrócić do ładu . Ja jeszcze nie mogę sobie poradzić z Matim tylko na ręce i na ręce jestem wściekła na teściową bo nawet jak prosiłam to robiła na przekór .
Stary 2007-01-08, 12:11   #4860
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Platku mialam 22 lata, ale dla rodzicow gdy dzieci nie sa po slubie to zawsze jest szok. u mnie to nawet byla zlosc i kilka miesiecy ciszy. nie interesowali sie niczym co bylo zwiazane ze mna i dzieckiem. jedynie danie pieniedzy na slub wyszla od nich a do przygotowan reki nie dolozyli. dali kase byli na slubie i tyle. wszystkim zajeli sie tesciowie i my z TZtem. dopiero kolezanki w pracy jej to troszku przetlumaczyly i dopiero jak wyszlam ze szpitala to sie zmienilo.

co do tych bodziakow to ja kupilam miesiac temu taki trzypak. rozowe i niebieskie bo jedne dla Wiktorii a jedne dla chrzesnika TZta. niebieskie byly jedne z pieskiem na przodzie drugie w paceczki a trzecie z mnostwem malych pieskow. a rozowe jedne w paski drugie z kotkiem rozowym na przodzie a trzecie z mnostwem malych rozowych kotkow.

co do Meme to widze ze nas podczytuje najczesciej rano. nie wiem co tak na prawde poszlo zle czy naprawde taka z nas nieczulica bije czy po prostu mialysmy gorszy dzien.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości