Mamusie majowe 2018 cz. 3 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-15, 20:32   #4831
Qazsew
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
No nikt nic nie mówił i ja tez nie wiedziałam ze czegoś nie wolno he he jakos tak na nieświadomce wszystko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mi odrazu mowili,nie wstawac i nie zasnac przez 2 godziny,a mi sie tak sikuuuu chcialo ze szokprzelezalam te 2 godz z tel w rece czy juz moge wstac bo siku,potem poszlam z polozna do wc i na prysznic,a byla jedna taka dziewczyna na sali ze mna co drugi raz rodzila i nie wiem czy chciala pokazac jaka to ona rzeska i wogole porod to pikus,wstala po pol godzinie,do lazienki sie wybrala i zemdlala na korytarzu,potem w tej lazience i jeszcze zaczela mocniej krwawic,pozniej lezala na du.pie juz jak kazali
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:33   #4832
reniferek01
Zakorzenienie

Łał niezły czas Domima
U mnie tez poszło szybko, w nocy ok 12.30 odeszły mi wody a o 3.05 juz tuliłam synka dłuzej na izbie przyjec zeszlo niz na samej porodowce 😂

A jak obudziłam meza ze mam skurcze to zaspany powiedzial "moze poczekamy to przejdą" 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!

Edytowane przez reniferek01
Czas edycji: 2017-12-15 o 20:34
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:35   #4833
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Tu wrzucam link -
https://r.tapatalk.com/shareLink?sha...1&share_type=t

Super 😉 obyśmy wszystkie podobnie przeszły poród
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:35   #4834
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Łał niezły czas Domima
U mnie tez poszło szybko, w nocy ok 12.30 odeszły mi wody a o 3.05 juz tuliłam synka dłuzej na izbie przyjec zeszlo niz na samej porodowce 😂

A jak obudziłam meza ze mam skurcze to zaspany powiedzial "moze poczekamy to przejdą" 😂
Mąż mistrz
Stary 2017-12-15, 20:36   #4835
Mirabilka
Zakorzenienie

Tez mam nadzieje ze drugi nie będzie gorszy od pierwszego - żeby przynajmniej był porównywalny.
Niestety tak jak piszecie każdy jest inny

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:36   #4836
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Mi odrazu mowili,nie wstawac i nie zasnac przez 2 godziny,a mi sie tak sikuuuu chcialo ze szokprzelezalam te 2 godz z tel w rece czy juz moge wstac bo siku,potem poszlam z polozna do wc i na prysznic,a byla jedna taka dziewczyna na sali ze mna co drugi raz rodzila i nie wiem czy chciala pokazac jaka to ona rzeska i wogole porod to pikus,wstala po pol godzinie,do lazienki sie wybrala i zemdlala na korytarzu,potem w tej lazience i jeszcze zaczela mocniej krwawic,pozniej lezala na du.pie juz jak kazali

O widzisz ... to u mnie nic takiego się nie zadziało - normalnie prysznic , przebralam się , uczesałam i się doczekać nie mogłam jak mi Syna przywiozą ... No i generalnie u mnie to tego krwawienia było niewiele - połóg trwał u mnie może ze dwa tygodnie ... nie No wszystko jakos tak na lajcie ... Eh ... będę się modlić żeby mnie teraz tez tak oszczędziło ...

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:36   #4837
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Łał niezły czas Domima

Faceci 🤣
Stary 2017-12-15, 20:37   #4838
reniferek01
Zakorzenienie

Chciałam bapisac ze mi nie kazali lezec ale przeciez lezalam 2h z synkiem na klacie jak go zabrali to sama poszłam do sali i pod prysznic. Tzn mąż był przy mbie tak na wszelki wypadek

...
Stary 2017-12-15, 20:37   #4839
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż mistrz
Nie zapomne jak szwagierke odeslali przy drugim porodzie do domu bo jeszcze nie bylo rozwarcia za bardzo, ale juz ja tam jakies skurcze meczyly i zajechali do tesciow bo tam ich starszy syn byl. I ona stoi przy tej futrynie i sie jej trzyma i tak glosno oddycha a jej maz do niej ze moze przejda sie na spacer to bedzie jej lepiej myslalam, ze wzrokiem go zabije

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:38   #4840
Qazsew
Zakorzenienie

domimazet to Ty poszlas na ta porodowke jak do ekskluzywnego butiku,dzien dobry,przyszlam po syna,moj czas jest zbyt cenny zeby sie bawic w dlugi porod,na to wszysscy ok,prosze poczekac pol godzinkinormalni e jakby ten porod dzial sie gdzies obok a nie ze Twoj
Stary 2017-12-15, 20:38   #4841
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Łał niezły czas Domima
U mnie tez poszło szybko, w nocy ok 12.30 odeszły mi wody a o 3.05 juz tuliłam synka dłuzej na izbie przyjec zeszlo niz na samej porodowce

A jak obudziłam meza ze mam skurcze to zaspany powiedzial "moze poczekamy to przejdą"

No i co - czekaliście ?

Stary 2017-12-15, 20:40   #4842
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Nie zapomne jak szwagierke odeslali przy drugim porodzie do domu bo jeszcze nie bylo rozwarcia za bardzo, ale juz ja tam jakies skurcze meczyly i zajechali do tesciow bo tam ich starszy syn byl. I ona stoi przy tej futrynie i sie jej trzyma i tak glosno oddycha a jej maz do niej ze moze przejda sie na spacer to bedzie jej lepiej myslalam, ze wzrokiem go zabije

wyobrazilam to sobiegdyby w trakcie porodu wzrok kobiety mogl zabijac to wielu tatusiow by nie dotrwalo do konca
Stary 2017-12-15, 20:43   #4843
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
domimazet to Ty poszlas na ta porodowke jak do ekskluzywnego butiku,dzien dobry,przyszlam po syna,moj czas jest zbyt cenny zeby sie bawic w dlugi porod,na to wszysscy ok,prosze poczekac pol godzinkinormalni e jakby ten porod dzial sie gdzies obok a nie ze Twoj

No serio coś w ten deseń
Gdyby męża przy tym nie było to by mi nie uwierzył

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Chciałam bapisac ze mi nie kazali lezec ale przeciez lezalam 2h z synkiem na klacie jak go zabrali to sama poszłam do sali i pod prysznic. Tzn mąż był przy mbie tak na wszelki wypadek

Aaaa No tak - było leżenie z Dzieciątkiem ale w moim terminie niestety ograniczone to było czasowo bo było straaaasznieeee dużo porodów ... i na samej porodówce spędziliśmy po porodzie może 30-40 minut bo już się rzucali o wolna porodówkę ...

Stary 2017-12-15, 20:46   #4844
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
No powiem szczerze ze faktycznie jak sobie to przypominam to sama sobie zazdroszczę i chciałabym żeby ten drugi był choć w połowie taki jak ten pierwszy... dużo osób mi mówiło później w szpitalu ze dawno takiego ekspresowego porodu u Pierworodki nie było .. Jakos to wtedy do mnie nie dochodziło ze cos się zadziało tak wyjątkowo szybko - tylko dopiero później zaczęło to do mnie docierać ze jednak te porody różnie wyglądają, przebiegają i trwają .. i wtedy zaczęłam doceniać to jak u mnie to przeszło bez żadnego szwanku ze tak się wyrażę ...

Podobno kolejne porody są lżejsze. Koleżanka trzecie w domu urodziła, bo nie zdążyła dojechać do szpitala. Karetka po wszystkim przyjechała, zabrała ich do szpitala na pomiary i poród łożyska 🙈🙉🙊

W opisie nie mam o zimnie po cc. Mnie telepalo na przemian z buchaniem gorąca. Tak więc ubierałam się i rozbierałam na przemian...
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:46   #4845
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
No i co - czekaliście ?

Nie czekaliśmy, nakazałam ze juz jedziemy bo skurcze zrobily sie szybko regularne On i tak caly czas twierdzil ze zaraz wrocimy z tego szpitala 😂
Wychodząc obudzilismy niechcacy tesciową wiec powiedzial co sie dzieje. Jak zadzwonil ze juz urodzilam to go opieprzyla ze zarty sobie robi z powaznych rzeczy i co sie dzieje?? 😂

...
Stary 2017-12-15, 20:48   #4846
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Podobno kolejne porody są lżejsze. Koleżanka trzecie w domu urodziła, bo nie zdążyła dojechać do szpitala. Karetka po wszystkim przyjechała, zabrała ich do szpitala na pomiary i poród łożyska

W opisie nie mam o zimnie po cc. Mnie telepalo na przemian z buchaniem gorąca. Tak więc ubierałam się i rozbierałam na przemian...

Tak to ja bardziej takie fale gorąca pamietam ... i to pocenie

Stary 2017-12-15, 20:51   #4847
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak to ja bardziej takie fale gorąca pamietam ... i to pocenie

Mimo że wtedy cc miałam w listopadzie, to teraz na maj też zabiorę kilka koszul, a do tego grube skarpetki i szlafrok. Lepiej być przygotowanym na wszystkie ewentualności 😎
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 20:52   #4848
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Polasia- Twój opis też przeczytany. Dzielne kobietki jesteście 👍
Stary 2017-12-15, 21:56   #4849
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Jak mi się porody będą śniły to Was ubiję

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 22:11   #4850
Ladymama85
Zakorzenienie

o wy tu o porodach a ja wieczór przy pierogach cały
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 22:48   #4851
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie. Musiałam jeszcze wrócić do pracy dlatego piszę dopiero teraz. Z dzidziusiem wszystko ok rośnie jak na drożdżach. Płeć jeszcze nieznana bo maleństwo nie chciało się ujawnić. Nowy lekarz super także jestem bardzo zadowolona

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Też widziałam ten filmik... masakra

a czemu zmieniałaś lekarza?

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
sweet
Super wieści, fotka była? Ja to tylko się kładę i mówię, ale fotkę chce a gin się męczy, mały ucieka jak dzikusek i czasem fotka jak z kalkulatora, ale z każdej wizyty jest! Na 6 wizyt wyłudziłam 7 zdjęć
ja mam już całą kolekcje zdjęć usg, ale bardziej krwiaka mi fotografują niż Dziecko a że kontrolę co tydzień, max 2 to już plik spory.
jak Dzieć wejdzie w kadr, to jest hehe
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 22:53   #4852
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
a czemu zmieniałaś lekarza?

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

ja mam już całą kolekcje zdjęć usg, ale bardziej krwiaka mi fotografują niż Dziecko a że kontrolę co tydzień, max 2 to już plik spory.
jak Dzieć wejdzie w kadr, to jest hehe
Krwiaka nie zazdroszcze ale wizy tak ja dopiero 2 razy dziecko.widzialam

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 23:34   #4853
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Z moim 41 to na męskim mogę kupować co najwyżej

Znacie wózki firmy Jedo?

u mnie też 41

Ja mam jedo fyn!
Pisałam o nim na fb w poście o wózkach- odnajdziesz?

teraz weszła nowa kolekcja, inne modele, nie wiem jak z nimi. Bo żadnym nie jeździłam. Mój Fyn jest ze starszej kolekcji i większych zastrzeżeń nie miałam.
Dla mnie wart zobaczenia.

Spacerówka na długo nam starczyła, starsze dziecko samo wchodzi, bo jest na tyle nisko. Gondola długa, z uszami do przenoszenia.
Wielki kosz na zakupy.
Do większego bagażnika nie trzeba rozmontowywać gondoli od stelaża, co było nam przydatne- bo wiąże się z tym, że fotelika w aucie nie instalujesz też kolejny raz.
Jest zwrotny, na moje dziury, krawężniki, leśne drogi- za te pieniądze- idealny :P

Cenowo używane na olx- w mojej okolicy bardzo przyjaźnie- więc jakby Ci nie podpasował, to pewnie w podobnej cenie da radę sprzedać.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

z wózkami, to gdybym teraz kupowała to poważnie rozpatrzyłabym kupno baby jogera/ britaxa na pompowanych kołach- spacerówka- i do tego montowana gondola (jest miękka, ale i "normalna" sztywna).
Dużo osób kupuje te wózki, jako spacerówki.

Także też możecie wziąć to pod uwagę
jakbym była 3 lata z tą informacją to bym chyba tak zrobiła
mimo mojego zadowolenia z jedo :P

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7972189 6]To się zalando ucieszy, jak się klienci zaczną awanturować. Dopiero zmienili firmę kurierską, bo przecież fedexem wozili jeszcze chwilkę temu ...[/QUOTE]
mi zalando zawsze szybko, sprawnie, zwroty migiem, zero problemu

kurierzy u mnie do dogadania, paczkę zostawią w umówionym miejscu, jak widzą naklejki, że to laptop,czy inne cudo to chcą mnie osobiście ciężkie wnoszą do korytarza. Pan z poczty- ten od paczek super. Ale listonoszowi nie chce się wchodzić na piętro... awizo do skrzynki wrzuca, albo wcale paczek bierze. Już go złapałam kilka razy- wychodzę z domu a ten ma awizo w ręce, mówię, że jestem, a on że mnie nie było, a jak z domu wychodzę? to gdzie list? a nie ma ze sobą bo to jakieś pewnie chińskie cudo z ali, to mu się w torbie nie zmieściło. Młody cwaniaczek ale już potulnie przywozi, po kilku "uprzejmych" prośbach

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Ja to w ogóle miałam dziwne przeżycie - bo mój poród trwał 35 minut - potem mnie przywieźli na takim wózku na sale a ja wstałam i poszłam pod prysznic - jak już mi Dziecko przynieśli to siedziałam wykąpana i przebrana ...

ekspres
przeczytałam opis! Myślałam, że mój mimo oxy był szybki i sprawny
mogę Wam napisać na fb ale to już w ciągu tygodnia, na spokojnie podczas naleśnikowania

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość

szczerze, to zaczęłam pod koniec sierpnia, i tak co tydzień, czasem wychodzi 10 dni. To już mam serdecznie dość przyznam. Jeszcze do tego endo, diabetolog, czy jakieś wizyty z dzieckiem to mam wrażenie, że cały tydzień mogę mieć "lekarski" .
Jak do mojego lekarza, to mam przychodnie pod nosem (ewentualnie do niego do szpitala, ale to rzadziej), ale do luxmedu juz musze jechać kawałek, przebijać się przez miasto. Staram się umawiać w godzinach pracy "normalnych" ludzi, bo godziny szczytu to porażka.
Wiem, że muszę, ale wolałabym nie :P
Juz mi się wysypują te wyciągi z usg

Kobicie nie dogodzisz, za mało źle, za dużo jeszcze gorzej
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 23:50   #4854
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
u mnie też 41

Ja mam jedo fyn!
Pisałam o nim na fb w poście o wózkach- odnajdziesz?

teraz weszła nowa kolekcja, inne modele, nie wiem jak z nimi. Bo żadnym nie jeździłam. Mój Fyn jest ze starszej kolekcji i większych zastrzeżeń nie miałam.
Dla mnie wart zobaczenia.

Spacerówka na długo nam starczyła, starsze dziecko samo wchodzi, bo jest na tyle nisko. Gondola długa, z uszami do przenoszenia.
Wielki kosz na zakupy.
Do większego bagażnika nie trzeba rozmontowywać gondoli od stelaża, co było nam przydatne- bo wiąże się z tym, że fotelika w aucie nie instalujesz też kolejny raz.
Jest zwrotny, na moje dziury, krawężniki, leśne drogi- za te pieniądze- idealny

Cenowo używane na olx- w mojej okolicy bardzo przyjaźnie- więc jakby Ci nie podpasował, to pewnie w podobnej cenie da radę sprzedać.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

z wózkami, to gdybym teraz kupowała to poważnie rozpatrzyłabym kupno baby jogera/ britaxa na pompowanych kołach- spacerówka- i do tego montowana gondola (jest miękka, ale i "normalna" sztywna).
Dużo osób kupuje te wózki, jako spacerówki.

Także też możecie wziąć to pod uwagę
jakbym była 3 lata z tą informacją to bym chyba tak zrobiła
mimo mojego zadowolenia z jedo :P

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

mi zalando zawsze szybko, sprawnie, zwroty migiem, zero problemu

kurierzy u mnie do dogadania, paczkę zostawią w umówionym miejscu, jak widzą naklejki, że to laptop,czy inne cudo to chcą mnie osobiście ciężkie wnoszą do korytarza. Pan z poczty- ten od paczek super. Ale listonoszowi nie chce się wchodzić na piętro... awizo do skrzynki wrzuca, albo wcale paczek bierze. Już go złapałam kilka razy- wychodzę z domu a ten ma awizo w ręce, mówię, że jestem, a on że mnie nie było, a jak z domu wychodzę? to gdzie list? a nie ma ze sobą bo to jakieś pewnie chińskie cudo z ali, to mu się w torbie nie zmieściło. Młody cwaniaczek ale już potulnie przywozi, po kilku "uprzejmych" prośbach

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

ekspres
przeczytałam opis! Myślałam, że mój mimo oxy był szybki i sprawny
mogę Wam napisać na fb ale to już w ciągu tygodnia, na spokojnie podczas naleśnikowania
Ja dokładnie myślałam o spacerowce z miękką gondolą, bo akurat jak przyjdzie czas na kombinezony i śpiwory zimowe to już do spacerowki pewnie będzie trzeba przesadzić malucha.
Tylko nie wzięłam sobie listy ze spacerowkami pod gondole, a w sklepie doradcy byli słabi i nie wiedziałam na które jest sens patrzyć. Jeszcze takich wypraw i tak zrobimy milion.

A z zalando nie ma problemu, wysłali od kopa tylko DHL u nas nie ogarnia i nie rozwozi więc do sklepu pójdą skargi.

Opisy porodów nie brzmią w waszym wykonaniu tak strasznie. Ja jeszcze jestem daleko myślami od tego, pewnie przyjdzie czas to się zacznę bać 😉

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 05:09   #4855
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość

Ja widzialam malucha 3 razy, ostatni raz 2.11 na usg genetycznym i juz mi za dlugo...
Tak w temacie zapotrzebowania mojego organizmu na sen to nie spie juz od lonad pol godz i czuje sie wyspana nie ogarniam tego.
Rozmiar buta mam 39/40, niektore na obcasie to i 38 😎 mam nadzieje ze mi stopa w ciazy nie urosnie tzn, wiem ze moga spuchnac, ale niech wroca pozniej do swojego rozmiaru 😂

Stary 2017-12-16, 05:24   #4856
edzka1104
Zakorzenienie

Jeju dziesczyny, zazdroszczę porodów. Ja to lepiej swojego nie opiszę bo wszystkie pierworodki wystrasze. Chcialabym zżeby drugi był łatwiejszy.

Dzień dobry tak w ogóle.
Jedziemy dziś do tesciow,.więc weekend poza zasiegiem neta bedzia.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 05:52   #4857
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Detektyw Stokrotka wyszukala pewna niezgodnosc - Nat, na majowkach masz tp. 22.05 a na staraczkach 12.05 😎 czyzby literowka? Raczej powinnam napisac "cyfrowka"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-16, 06:45   #4858
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 06:48   #4859
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
O 12:40 wizyta 😍
Pozniej jedziemy szwagrowi zawiezc jakies jedzenie do lasu 😂 jest mysliwym i jakas wigilie maja dzis czy cos i narobil jakichs bigosow itd.
A popoludniu ruszamy z produkcja pierniczkow.
A u Was jak tam? 😊

Stary 2017-12-16, 06:50   #4860
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości