Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-08, 11:32   #4831
agugus90
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Aaby, w Galerii pomorskiej są 4 kombinezony z potworkiem rozmiar 68, 3 rozmiar 62 i jedno 74

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:32   #4832
ladyroses
Zakorzenienie

Goldika ważne że jesteś pod dobrą opieką... To tylko dowodzi że całą ciążę nie można być niczego pewnym...

Odpoczywaj sobie dostałaś jakieś leki?

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:36   #4833
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Aaby, w Galerii pomorskiej są 4 kombinezony z potworkiem rozmiar 68, 3 rozmiar 62 i jedno 74

Dziękuję Muszę jednak odpuścić ze względów finansowych, choć korci strasznie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:41   #4834
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Wrosniecie łożyska w bliznę po cc brzmi przerażająco
Ja się też oszczędzam i tak mi lekarze kazali.
Wczoraj pochodziłam więcej po domu - sprzatalam i segregowalam kosmetyki.
Ale wiesz ze to nie dlatego, prawda? Nic co zrobiłaś nie spowodowało tego.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:43   #4835
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Może to ma związek z tym moim ciśnieniem, a może po prostu się pomyliła Zrobić zrobię jak kazała, no trudno.

Dobrze. że jesteś w dobrych rękach, na pewno będzie wszystko ok.

Właśnie się dowiedziałam, że chłopak, którego zatrudnili poniekąd za mnie kończy współpracę. Tyle mu nawrzucali na początek, że uznał, że to bez sensu... Ciekawe co teraz zrobią
No to będą jaja jak pójdziesz na L4 za mnie w pracy nikogo nie mieli 2 miesiące, aż w końcu sama poleciłam koleżankę z poprzedniej pracy na moje miejsce. A tak to moje obowiązki w biurze wykonywał każdy po trochę, czyli w sumie nikt dotywczo doskakiwali
Na to stanowisko jak klient czy dostawca czegoś potrzebował.

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość

Kurczę a ja dziś planuje jechać do Focusa odebrać zamówienie, a tam jak znam życie nie będzie tych kombinezonow

Goldika, dobrze że nic poważniejszego się nie stało i tylko brązowa krew. Wyobrażam sobie jak musiałaś być przerażona. Odpoczywaj teraz.

Triolka, lezalam w szpitalu z dziewczyną która ma podobny problem z psem i właśnie chodzą z nim do behawiorysty. Ma termin na kwiecień i teraz od lutego muszą m.in. po domu ze zwinietym rozkiem chodzić i psa oswajac z tym że będą taka dzidzie na rękach nosić i nie można jej krzywdy robić.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:54   #4836
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Ale wiesz ze to nie dlatego, prawda? Nic co zrobiłaś nie spowodowało tego.

Właśnie nie wiem czy coś źle zrobiłam czy co. Mam trochę wyrzutów, że trochę na tych półkach grzebalam ale kurcze nie było nic ciężkiego.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Triolka współczuję sytuacji z psem.
Behawiorysta to faktycznie chyba najrozsadniejsze wyjście.
Ale bym jednak nie ryzykowała. Jak moj warknie raz na dziecko to niestety zmieni adres zameldowania.
Dziecko zawsze będzie dla mnie ważniejsze. A czasami danie psu jednej szansy może być o tą jedną szansę za dużo.

Niedawno pies ugryźl w twarz mojego znajomego. Miał szyty policzek i wargi.
Psy to jednak zwierzęta. Nie należy zapominać ze to jednak krewni wilkow, a nie człowieka.

Trzeba nad psem pracować póki jeszcze nie ma dziecka. Bo sprawdzanie na dziecku jak to będzie moim zdaniem nei jest rozsądne do końca.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:58   #4837
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś nastawiłam się psychicznie błędnie, że po ostatnim plamieniu do porodu juz nie odwiedzę szpitala. I tak sobie żyłam w tym przeświadczeniu... aż 2 tygodnie.

Nie chce robić z siebie ofiary. Ciągle dopadają mnie mysli, że na wyrost każą mi lezec i odpoczywać. Ja nawet nie choruje wiec taki uziemienie + szpital co chwile są dla mnie czymś obcym i frustrujacym.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

U nas dokładnie tak samo.
Nowi dostają na start tyle co "starzy". Mnie jeszcze 2 podwyżki ominą wiec jak wrócę to tez będę pewnie najmniej w dziale zarabiac. Bo ci którzy nawet teraz będą zatrudnieni to przez te 2 lata zgarną pewnie po awansie + podwyżce.

Wkurza mnie myśl o tym ale co zrobic. Coś za coś.
Rozumiem Cię bardzo dobrze,
Ja też mam średnio ok2/ 3 tygodnie przerwy między plamieniami.
Za każdym razem sobie próbuje tłumaczyć ,że to już pewnie ostatni raz...
Trzeba być dobrej myśli, wszystko będzie w porządku
Btw jutra mija mi 2 tyg od ostatniego.....

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Właśnie nie wiem czy coś źle zrobiłam czy co. Mam trochę wyrzutów, że trochę na tych półkach grzebalam ale kurcze nie było nic ciężkiego.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Triolka współczuję sytuacji z psem.
Behawiorysta to faktycznie chyba najrozsadniejsze wyjście.
Ale bym jednak nie ryzykowała. Jak moj warknie raz na dziecko to niestety zmieni adres zameldowania.
Dziecko zawsze będzie dla mnie ważniejsze. A czasami danie psu jednej szansy może być o tą jedną szansę za dużo.

Psy to jednak zwierzęta. Nie należy zapominać ze to jednak krewni wilkow, a nie człowieka.

Trzeba nad psem pracować póki jeszcze nie ma dziecka. Bo sprawdzanie na dziecku jak to będzie moim zdaniem nei jest rozsądne do końca.
To na pewno nie przez to, tak by się pewnie stało nawet gdybyś leżała.
Trzymajcie się cieplutko i odpoczywajcie!
Pączucha ktoś Ci przyniesie?

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:58   #4838
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Kurczę a ja dziś planuje jechać do Focusa odebrać zamówienie, a tam jak znam życie nie będzie tych kombinezonow
Jak byłam w Focusie parę dni temu to było chyba z 10!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:00   #4839
Feliska
Zakorzenienie

pacia bardzo gratuluję córeczki, odrobinkę zazdroszczę, bo od razu sobie pomyślałam, że u nas też miała być Emilka także piękne imię wybraliście

pajeczyna dobrze, że pomyślałaś o tych pączkach wcześniej

goldika dobrze, że jesteś na oddziale pod opieką, ale pewnie i tak niewiele zrobią, tylko ewentualnie każą Ci leżeć do końca ciąży... trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli

Natus mi się ta glukoza wydaje jednak trochę za wcześnie, mój lekarz też mówił, że najwcześniej 24 tydz i teraz nie dawał mi żadnego skierowania na to badanie. Może zadzwoń do gina i się upewnij? Zawsze możesz powiedzieć, że Ci w labie powiedzieli, że to wcześnie i nie wiesz co robić, bo nie chcesz tego badania potem powtarzać

Naszło mnie na pączki z czymś innym niż z różą... i były z kremem advocatowym, więc wzięłam z cieknącą ślinką pewna , że advocata jest tam jak na lekarstwo... a tu kurde aż mnie zapiekło w buzi od alkoholu jak wzięłam całe szczęście nadzienia było jak na lekarstwo Także ten, może syn się nie obrazi
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:01   #4840
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Jak moj warknie raz na dziecko to niestety zmieni adres zameldowania.

Ja bym zrobiła tak samo. Ale lepiej o tym nie mówić na wizażu, bo mogą odezwać się ci, co prędzej ratują psa z pożaru niż dziecko, albo będą się kłócić że pies był pierwszy i jest ważniejszy, a my jesteśmy nieodpowiedzialnymi madkami i nie powinnyśmy mieć dzieci. Wszystko wina dziecka a na pewno nie psa. Nie wiem czy się wypowiadacie w innych wątkach, ale są tu osoby, które potrafią śledzić wszystkie posty użytkowniczki a potem je wyciągać po roku nawet i atakować przy każdej okazji.

Na szczęście my nie mamy psa, bo nie chciałam. Wiedziałam, że dziecko w planach, nie mamy miejsca i nie chce mi się wyprowadzać
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:06   #4841
Feliska
Zakorzenienie

Tanzanka pytałaś o wymagania dotyczące wózka ma się ładnie składać, mieć wywietrzniki letnie, świetnie i lekko się prowadzić, najlepiej składaną gondolę, pompowane lub ew. żelowe koła, dosyć mocno rozkładającą się budkę, żeby ochronić przez wiatrem czy słońcem i ma być ładny bardziej podobają mi się wózki z płaskim dnem, niż te z okrągłym, ale nie jest to kryterium must have ;p joie mytraxa odrzuciłam, bo nie ma kompletnie żadnej opcji wietrzenia gondoli, jego największy plus jest taki, że jest lekki.
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:11   #4842
Agnessssa
Rozeznanie

Goldika, ale jak masz przodujące nie znaczy że łożysko się nie podniesie bo powinno z każdym tygodniem iść w górę i powinno być ok. W tamtej ciąży miałam przodujące do 25 tygodnia a potem podniosło się o 8 cm na ścianę przednia i nie było zarozenia. Teraz mam na ścianie przedniej, ale blisko ujścia i też mam nadzieje,że ze wzrostem dziecka będzie powoli się podnosić.

Ogólnie co do plamien w pierwszej ciąży plamilam przez 4 tygodnie odkad się dowiedziałam, teraz też i plamienie tygodniowe na początku i potem krwotok w 14 i potem jeszcze plamienie brudną krwią ze 3-4 tygodnie.

No nic czekać i jeszcze raz czekać trzeba. Tak mnie ciekawi czy też w razie czego będą dawać brzuchowatemu sterydy na pluca, bo pierworodny dostał ze względu na poród przedwczesny koło 30 tygodnia w razie co... Teraz też mam ciążę zagrożona i tak się zastanawiam.

Co do glukozy ja idę we wtorek to będzie 25 tydzien. Aha i wizyta mi się przesunęła z 14 lutego na 15
Stary 2018-02-08, 12:13   #4843
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Jestem zrozpaczona i całą zdenerwowana...straciłam kompletnie zaufanie do psa i nie wyobrażam sobie dzidziusia i jego pod jednym dachem😔
Ale od początku: to jest piesek męża, malutki kundel. Mąż go rozpuścił niestety na maksa, robi pies co chce, żadnych komend nie zna, i mam wrażenie że czyje się jak drugi osobnik alfa w domu. Problemy były już jak ja się zaczęłam z tz spotykać- pies na mnie warczal jak się chciałam przytulić do tz itp. Ale ustawiłam go i mam wrażenie że wobec mnie mniej sobie pozwala niż wobec męża. Drugi niepokojący objaw był pół roku temu: mój siostrzeniec lat 9, duży chłopak, kucnal żeby go pogłaskać i piesek się na niego rzucił i zrobił mu mała ranę na policzku. Miesiąc później był u mnie brat z córka, lat 3 która siedziała na kanapie, pies był pod stołem. Hania wychylila się z uśmiechem pies warknal na nią😔 wczoraj były aż dwie sytuację: najpierw z Hanią, która siedziała że mną w łóżku i dawała pieskowi smakołyki. Pies zadowolony u wydawalibdie że wszystko ok. Hania wstała z łóżka, na pożegnanie bardzo delikatnie chciała pogłaskać pieska, pies się zaczął rzucać z szczekaniem😔 wieczorem u nas w pokoju córka znajomej rozsypala klocki i zbierała je na czworakach a pies cały warczal i trzeba go było trzymać za obrożę

Ja powiem tak. Kocham psy i marzyłam żeby moje dzieci od małego wychowywały sie z psem, bo uważam, ze to mega rozwija empatię i miłość do zwierząt i w ogóle dzieciaki maja mnóstwo frajdy z zabawy z psem.

ALE... dość dużo o tym poczytałam, skonsultowałam sie z różnymi ekspertami i niestety nawet psy rasy która jest stworzona do spędzania czasu z dziećmi niekiedy potrafią stracić cierpliwość i rzucić sie na dziecko. Dlatego ja bym nigdy w życiu nie zostawiła małego dziecka sam na sam z psem

Co do Twojej sytuacji to na pewno dobrze by zrobił behawiorysta, ale jeszcze ważniejsze jest wtluczenie do głowy TZ jakie to ważne żeby był konsekwentny. Moze mu pokaz na necie jakieś filmiki jak pies atakuje dziecko?? Do facetów często przemawiają obrazy. A nie wierze żeby psa stawiał ponad swoje własne dziecko.

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Mój kochany wstydnis siedział po turecku oczywiście ale na 95% DZIEWCZYNKA najważniejsze, że zdrowa 420g szczęścia leży sobie główka do dołu to tak na szybko.

Ni to największa niewiadoma na wątku w końcu wyjaśniona! Gratulacje teraz juz możesz szaleć po sklepach

Cytat:
Napisane przez Victoria910001 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pacia super! <3 ogromne gratulacje córeczki!

Annika super maluszki rosną! Mam siostry bliźniaczki i moja mama też miała z nimi ciążę rozwiązywaną na ponad dwa tygodnie przed terminem. Nic się złego nie działo, bliźnięta dwujajowe, więc nie było potrzeby wcześniej. Dziewczyny duże się urodziły bo 3300 i 3500 gramów.

Termometr my mamy Microlife Nc 150. Drugi już, bo pierwszy nam przepadł na wyjeździe. Nam się sprawdza. Tylko trzeba mierzyć temperaturę tak jak w instrukcji, zachować odstęp czasowy między pomiarami itp. Rozbieżności są niewielkie, maksymalnie 0,3 stopnia.

Leżaczek mamy fisher price i huśtawkę caretero buggies. Warto coś takiego mieć, bo jest szansa, że chwilę dziecko w nim posiedzi. Teraz dokupimy leżaczek z tiny love rozkładany na płasko,bo w innych dziecko ma słabą pozycję dla kręgosłupa.

Właśnie sie zastanawiałam nad tym leżaczkiem Tiny Love, dlaczego on jest taki drogi jaj moim zdaniem ani ładny nie jest ani nie na jakiś mega rozbudowanych funkcji (typu huśtanie automatyczne) a jednak jest mega polecany i co druga moja znajoma go kupuje...

Cytat:
Poszłam do łazienki i całe spodnie miałam zalane brązowa krwią... czekamy na teściową i jedziemy do szpitala.
Proszę trzymacie kciuki
Ale Ty sie bierna nerwów najesz w tej ciąży Kciuki żeby wszytko było dobrze

Cytat:
Napisane przez baniutka Pokaż wiadomość
Nie polecam termometrow tych na odległość. Co raz to inny wynik. mierze nim temperaturę wody w basenie. Miałam taki w smoczku. Super sprawa o ile dziecko chce smoka. Pierwszym termometrem są moje usta policzki. Wyczuwam podwyższona temperaturę i wtedy kontroluje termometrem takim na alkohol chyba. Czasem jak wyczuje że dziecko rozpalone to od razu na gorączkę daje a potem dopiero mierze.

Haha. Możecie sie śmiać ale ja tez mam w policzku czy ustach bardziej dokładny czujnik tenperaturowy niz te termometry bezdotykowe Ostatnio na mnie lekarka nakrzyczała jak jej powiedziałam ze tak oceniam temperaturę, ale to naprawdę sie sprawdza

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Ej kurcze bo mi gin dała skierowanie na ostatniej wizycie i mówiła, żeby na kolejną zrobić obojętnie kiedy, więc chciałam iść w poniedziałek to będzie 20+3 i teraz już sama nie wiem
Mój gin mówił, ze lepiej zrobic za wcześnie niz za późno. A u osob z większym ryzykiem do cukrzycy to juz w ogóle powinno sie to robić wcześniej. Z tego co pamietam to pisałaś, ze masz dość wysoka wagę, to tez moze być powód wcześniejszego skierowania na takie badania.
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:14   #4844
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dokładnie tak samo.
Nowi dostają na start tyle co "starzy". Mnie jeszcze 2 podwyżki ominą wiec jak wrócę to tez będę pewnie najmniej w dziale zarabiac. Bo ci którzy nawet teraz będą zatrudnieni to przez te 2 lata zgarną pewnie po awansie + podwyżce.
Przykra prawda- ja pracuję 6 lat a stawkę mam tak śmieszną, że aż wstyd mówić, niby dostałam teraz podwyżkę, ale to też szału nie robi... Nie traktują ludzi jak należy.

Cytat:
Natus teraz jest rynek pracownika wiec można przebierać w ofertach pracy. Zależy też jaka branża ale na brak pracy ponoć narzekać nie można.
Chociaż mnie bawi jak przychodzą młodzi, bez doświadczenia i często mają postawę żeby się nie narobić ale zarabiać jak manager.
Tu akurat chłopak był bardzo zaangażowany i w porządku, ale tak mu nawrzucali, że długoletni pracownik by tego nie wytrzymał, a co dopiero świerzak. Wcale się mu nie dziwię i w sumie popieram jego decyzję w 100%.

Cytat:
No to będą jaja jak pójdziesz na L4 za mnie w pracy nikogo nie mieli 2 miesiące, aż w końcu sama poleciłam koleżankę z poprzedniej pracy na moje miejsce. A tak to moje obowiązki w biurze wykonywał każdy po trochę, czyli w sumie nikt dotywczo doskakiwali
Na to stanowisko jak klient czy dostawca czegoś potrzebował
Właśnie żałuję, że nie będę mogła zobaczyć miny szefowej. Z jednej strony powinnam ją uprzedzić, ale z drugiej za to jak tu zaczęli ludzi traktować wiem, że to i tak nic nie zmieni. Cóż- został tydzień

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Mój gin mówił, ze lepiej zrobic za wcześnie niz za późno. A u osob z większym ryzykiem do cukrzycy to juz w ogóle powinno sie to robić wcześniej. Z tego co pamietam to pisałaś, ze masz dość wysoka wagę, to tez moze być powód wcześniejszego skierowania na takie badania.
Dość wysoka to mało powiedziane ufam mojej lekarce i wierzę, że wiem co robi. Chociaż raz coś będę miała za sobą przed Wami

6.09.2014 -

Edytowane przez Natus276
Czas edycji: 2018-02-08 o 12:16
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:18   #4845
goldika
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8120679 1]Ja bym zrobiła tak samo. Ale lepiej o tym nie mówić na wizażu, bo mogą odezwać się ci, co prędzej ratują psa z pożaru niż dziecko, albo będą się kłócić że pies był pierwszy i jest ważniejszy, a my jesteśmy nieodpowiedzialnymi madkami i nie powinnyśmy mieć dzieci. Wszystko wina dziecka a na pewno nie psa. Nie wiem czy się wypowiadacie w innych wątkach, ale są tu osoby, które potrafią śledzić wszystkie posty użytkowniczki a potem je wyciągać po roku nawet i atakować przy każdej okazji.

Na szczęście my nie mamy psa, bo nie chciałam. Wiedziałam, że dziecko w planach, nie mamy miejsca i nie chce mi się wyprowadzać[/QUOTE]
Masz racje mogłam sobie darować wyrażanie opinii.
Ja uwielbiam zwierzęta. W moim życiu zaweze zajmowały ważne miejsce ale... no wlasnie ale
Stary 2018-02-08, 12:23   #4846
ladyroses
Zakorzenienie

Ja czekałam 45 minut w labku na swoją kolejkę do pobrania krwi. Mam już wyniki.

A potem ponad godzinę na paczki i okazało się podczas jedzenia, że są surowe mam nadzieję że się nie zatruję. Odechciało mi się pączków

Jak komuś coś dopisać do pierwszego postu to piszcie wprost wywołując mnie nickiem

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Ja się w temacie zwierząt też już nie wypowiadam, bo zaraz się okaże, że dobro psa przekładam nad dobro przyszłego dziecka.

Nie potrzebuję nerwów w ciąży, wolę się zdystansować.

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:24   #4847
_annika_
Zadomowienie

A ja dziś byłam w labie na badaniach i oczywiście musiałam spotkac. Jakaś mamusie z wózkiem bliźniaczym i mi mega polecała i teraz mam juz 3 do rozkminki

Mam juz naprawdę dość tych wózków...

I w ogóle wszędzie widzę paczki i jest mi mega niedobrze, bo ja nie cierpię paczkow i zawsze mnie obrzydzaly, nawet przed ciaza, Wiec dla mnie tłusty czwartek to naprawdę ciężki dzien :P Ale kupiłam 2 sobie 2 litry moich ulubionych lodów to sobie uczcze ten dzien wieczorem jak córka pójdzie spac
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:25   #4848
goldika
Zakorzenienie

Feliska ale bym zjadla paczka z advocatem5

Rano zanim się kapnelam ze jestem umazana krwią zjadłam 2 wiec limit na dziś wyczerpany.

Agnesssa ja i tak mam w sobie twarde przekonanie, że urodze grubo po terminie mimo tych wszystkich przykrych niespodzianek.
Ale stresować się będę i tak. Po 32tc bedzie mi już psychicznie lepiej pewnie.

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2018-02-08 o 12:26
Stary 2018-02-08, 12:58   #4849
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Tanzanka pytałaś o wymagania dotyczące wózka ma się ładnie składać, mieć wywietrzniki letnie, świetnie i lekko się prowadzić, najlepiej składaną gondolę, pompowane lub ew. żelowe koła, dosyć mocno rozkładającą się budkę, żeby ochronić przez wiatrem czy słońcem i ma być ładny bardziej podobają mi się wózki z płaskim dnem, niż te z okrągłym, ale nie jest to kryterium must have ;p joie mytraxa odrzuciłam, bo nie ma kompletnie żadnej opcji wietrzenia gondoli, jego największy plus jest taki, że jest lekki.
Poszalałam z zamówieniem na Gemini I tak swoich bieżących leków uzbierałam za ponad 130 zł, a w pliku wyprawkowym miałam jeszcze wypisane które leki dla malucha opłaca się tam brać. No to doklikałam do tych 300 zł, żeby mieć darmową wysyłkę Ale już mam smoczki, aspirator do kataru, spray do nosa, maść do pupy i inne takie tam.

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2018-02-08, 13:07   #4850
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Poszalałam z zamówieniem na Gemini I tak swoich bieżących leków uzbierałam za ponad 130 zł, a w pliku wyprawkowym miałam jeszcze wypisane które leki dla malucha opłaca się tam brać. No to doklikałam do tych 300 zł, żeby mieć darmową wysyłkę Ale już mam smoczki, aspirator do kataru, spray do nosa, maść do pupy i inne takie tam.
Aspiraror zamówiłaś taki do odkurzacza? Słyszałam o takim jakiś czas temu i jakiś mnie to przeraża

Stary 2018-02-08, 13:08   #4851
agugus90
Zadomowienie

Zawiecha, super

Myślę, że zrobię podobnie, ale z wypłatą marcowa, a na Wielkanoc spodziewam się podostawac koszule do karmienia i brakujące drobiazgi.

Odebrałam zamówienie ze Smyka, dokupilam jedne slodziaste pajacyki z Kubusiem (Rafcio będzie Kubusiowy tak długo jak zacznie się buntowac, że woli coś innego), dorwalam bluzkę z hm mama za 20 zł i dobralam pączki z czekoladą, przynajmniej tak mi się wydaje, bo były kiepsko podpisane. Przed wyjściem zjadłam dwa z dżemem, po sklepie musiałam sprawdzić czy to z czekoladą, więc mam na liczniku już trzy. Ale jestem zdziwiona, bo w dwóch piekarniach, w tym u Sowy, mają tylko z dżemem, a najbardziej marzył mi się z adwokatem, karmelem albo sliwkowy Jak mi odbije, to podjadę do Auchan, bo reklamowali się, że mają najwięcej smaków, choć pewnie jakość nie będzie tak super jak tych już kupionych.

Stary 2018-02-08, 13:16   #4852
pacia91
Wtajemniczenie

goldika wszystko będzie dobrze

Poszalałam na zakupach chociaż nie jakoś bardzo ale jednak nie mogłam się powstrzymać jak widziałam te małe słodkie ubranka w sumie wpadły 4 pajace, 3x body z długim rękawem, pajacyk welurowy(?!) z kapturem na jesień i kombinezon zimowy w Smyku rozmiar 74 za całe 44 zł o taki :
a teraz się zastanawiam czy będzie ok czy może powinnam wziąć 68 ?

Edytowane przez pacia91
Czas edycji: 2018-02-08 o 13:21
pacia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:17   #4853
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Aspiraror zamówiłaś taki do odkurzacza? Słyszałam o takim jakiś czas temu i jakiś mnie to przeraża

Zamówiłam do odkurzacza Katarek Plus i czyścik do rurki jeszcze kupiłam, bo podobno bez niego trudno się ją czyści.
TŻ właśnie też przeraża odciąganie kataru odkurzaczem i specjalnie dla niego jak będę robić w kwietniu czy maju większe zakupy dla dziecia na Allegro, mam jeszcze dorzucić tradycyjną gruszkę. Niech mu będzie - już lepiej żeby tym próbował niż nie odciągał wcale jak zostanie sam z małym, bo boi się odkurzaczem.

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-08, 13:18   #4854
Rosalyn
Zakorzenienie

A ja myślę że jeszcze w lutym zamówię łóżeczko, materac, pieluchy tetrowe i takie okolospaniowe rzeczy dla małej. Będę mieć zwrot za okulary do wypłaty więc nie odczujesz tych zakupów. A już może tz zmotywują do remontu 😂
Pączuszki zjadłam 4, zrobiliśmy takie malutkie więc to jak 2. Z kremem czekoladowym, dzemem i z lukrem.

Stary 2018-02-08, 13:18   #4855
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:

Poszalałam na zakupach chociaż nie jakoś bardzo ale jednak nie mogłam się powstrzymać jak widziałam te małe słodkie ubranka w sumie wpadły 4 pajace, 3x body z długim rękawem, kombinezonik welurowy na jesień i kombinezon zimowy w Smyku rozmiar 74 za całe 44 zł o taki :
74 na zimę będzie OK. 68 raczej byłby dobry na jesień.

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2018-02-08, 13:21   #4856
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam do odkurzacza Katarek Plus i czyścik do rurki jeszcze kupiłam, bo podobno bez niego trudno się ją czyści.
TŻ właśnie też przeraża odciąganie kataru odkurzaczem i specjalnie dla niego jak będę robić w kwietniu czy maju większe zakupy dla dziecia na Allegro, mam jeszcze dorzucić tradycyjną gruszkę. Niech mu będzie - już lepiej żeby tym próbował niż nie odciągał wcale jak zostanie sam z małym, bo boi się odkurzaczem.
Jeszcze jest taki aspirator do buzi. Tak wciągasz powietrze przez rurkę i działa tak samo. Jest zabezpieczona końcówka oczywiście żeby smarkow nie wciągnąć 😂

Stary 2018-02-08, 13:24   #4857
agugus90
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze jest taki aspirator do buzi. Tak wciągasz powietrze przez rurkę i działa tak samo. Jest zabezpieczona końcówka oczywiście żeby smarkow nie wciągnąć

I taki dostaliśmy, bo szwagier nie potrzebował

Pacia, widziałam te kombinezony - prześliczne! Też brałam rozmiar 74, a nawet zastanawialiśmy się początkowo nad 80tka.

Stary 2018-02-08, 13:24   #4858
pajeczyna
Zadomowienie

Wszystkie opcje wyciągania gili sa dosc straszne. Odkurzaczem balabym sie, ze dziecku mozg wciagne, tym do ust trochę strach ze zjesz gluta, gruszka jest koszmarnie niehigieniczna trzeba bedzie cos wymyślić, albo po prostu wyluzowac i wciagac czymkolwiek

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 13:24   #4859
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

Poszalałam na zakupach chociaż nie jakoś bardzo ale jednak nie mogłam się powstrzymać jak widziałam te małe słodkie ubranka w sumie wpadły 4 pajace, 3x body z długim rękawem, pajacyk welurowy(?!) z kapturem na jesień i kombinezon zimowy w Smyku rozmiar 74 za całe 44 zł o taki :
Spokojnie 74. Mniejszego nie ma co ryzykować
Pokaż resztę zakupów!
Stary 2018-02-08, 13:29   #4860
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

A w ogóle co do wózków, to spodobał mi się też ten Espiro Next, ale ma jeden poważny minus - bardzo mało modeli fotelików do niego pasuje W sobotę jedziemy na dobieranie fotelika do Akpolu, bo mają jakąś akcję, że przyjadą specjaliści i będą dobierać foteliki i jeżeli okaże się, że Maxi Cosi Cabriofix jednak nie za bardzo pasuje do naszego samochodu, to niestety ten wózek u nas odpada. Szkoda, bo czasem idzie zamówić nowy za mniej niż 2000 zł, a poza mankamentem z fotelikiem wydaje się naprawdę fajny (może teście by mi dołożyli i kupiłabym nowy ). A tak to chyba bardziej będę się skłaniać do Joie Litetrax 4 Air lub Mytrax. Tylko tam trzeba dokupić śpiworek do spacerówki, gondola nie ma wentylacji, no i nie ma żadnej torby, ale to zawsze można dokupić.

Muszę jeszcze obejrzeć BabyDesign, ale Lupo np. ma amortyzowane tylko 2 koła, a wolałabym amortyzację na 4.

Nie wiem kiedy będę te wózki mogła obejrzeć bo przeziębienie nie chce odpuścić. Dziś wieczorem na UP pojadę taka zakatarzona. Nie wiem czy w sobotę nie wyślę TŻ samego na to dobieranie fotelika. Dam mu kartkę z modelami, które najbardziej mnie interesują i niech działa

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
A ja myślę że jeszcze w lutym zamówię łóżeczko, materac, pieluchy tetrowe i takie okolospaniowe rzeczy dla małej. Będę mieć zwrot za okulary do wypłaty więc nie odczujesz tych zakupów. A już może tz zmotywują do remontu 😂
Pączuszki zjadłam 4, zrobiliśmy takie malutkie więc to jak 2. Z kremem czekoladowym, dzemem i z lukrem.

Ja do kosza Mojżesza muszę jeszcze nowy materac zamówić. Ale to gdzieś w kwietniu lub maju, jak będę już chciała wszystko prać. Oczywiście nie ma w takim rozmiarze jak potrzebuję, więc kupię trochę większy, przytnę i włożę w pokrowiec od starego materaca, żeby to estetycznie wyglądało. W ogóle to piękny ten kosz, stoi w salonie na razie, a ja siedzę na kanapie i go podziwiam

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości