|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Aaby, w Galerii pomorskiej są 4 kombinezony z potworkiem rozmiar 68, 3 rozmiar 62 i jedno 74
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika ważne że jesteś pod dobrą opieką... To tylko dowodzi że całą ciążę nie można być niczego pewnym...
Odpoczywaj sobie dostałaś jakieś leki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za mnie w pracy nikogo nie mieli 2 miesiące, aż w końcu sama poleciłam koleżankę z poprzedniej pracy na moje miejsce. A tak to moje obowiązki w biurze wykonywał każdy po trochę, czyli w sumie nikt Na to stanowisko jak klient czy dostawca czegoś potrzebował. Cytat:
Goldika, dobrze że nic poważniejszego się nie stało i tylko brązowa krew. Wyobrażam sobie jak musiałaś być przerażona. Odpoczywaj teraz. Triolka, lezalam w szpitalu z dziewczyną która ma podobny problem z psem i właśnie chodzą z nim do behawiorysty. Ma termin na kwiecień i teraz od lutego muszą m.in. po domu ze zwinietym rozkiem chodzić i psa oswajac z tym że będą taka dzidzie na rękach nosić i nie można jej krzywdy robić.
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Triolka współczuję sytuacji z psem. Behawiorysta to faktycznie chyba najrozsadniejsze wyjście. Ale bym jednak nie ryzykowała. Jak moj warknie raz na dziecko to niestety zmieni adres zameldowania. Dziecko zawsze będzie dla mnie ważniejsze. A czasami danie psu jednej szansy może być o tą jedną szansę za dużo. Niedawno pies ugryźl w twarz mojego znajomego. Miał szyty policzek i wargi. Psy to jednak zwierzęta. Nie należy zapominać ze to jednak krewni wilkow, a nie człowieka. Trzeba nad psem pracować póki jeszcze nie ma dziecka. Bo sprawdzanie na dziecku jak to będzie moim zdaniem nei jest rozsądne do końca. |
|
|
|
|
#4837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam średnio ok2/ 3 tygodnie przerwy między plamieniami. Za każdym razem sobie próbuje tłumaczyć ,że to już pewnie ostatni raz... Trzeba być dobrej myśli, wszystko będzie w porządku ![]() Btw jutra mija mi 2 tyg od ostatniego..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Trzymajcie się cieplutko i odpoczywajcie! ![]() Pączucha ktoś Ci przyniesie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam w Focusie parę dni temu to było chyba z 10!
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
pacia bardzo gratuluję córeczki, odrobinkę zazdroszczę, bo od razu sobie pomyślałam, że u nas też miała być Emilka
![]() pajeczyna dobrze, że pomyślałaś o tych pączkach wcześniej ![]() goldika dobrze, że jesteś na oddziale pod opieką, ale pewnie i tak niewiele zrobią, tylko ewentualnie każą Ci leżeć do końca ciąży... trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli ![]() Natus mi się ta glukoza wydaje jednak trochę za wcześnie, mój lekarz też mówił, że najwcześniej 24 tydz i teraz nie dawał mi żadnego skierowania na to badanie. Może zadzwoń do gina i się upewnij? Zawsze możesz powiedzieć, że Ci w labie powiedzieli, że to wcześnie i nie wiesz co robić, bo nie chcesz tego badania potem powtarzać ![]() Naszło mnie na pączki z czymś innym niż z różą... i były z kremem advocatowym, więc wzięłam z cieknącą ślinką pewna , że advocata jest tam jak na lekarstwo... a tu kurde aż mnie zapiekło w buzi od alkoholu jak wzięłam całe szczęście nadzienia było jak na lekarstwo Także ten, może syn się nie obrazi
|
|
|
|
#4840 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Wszystko wina dziecka a na pewno nie psa. Nie wiem czy się wypowiadacie w innych wątkach, ale są tu osoby, które potrafią śledzić wszystkie posty użytkowniczki a potem je wyciągać po roku nawet i atakować przy każdej okazji . Na szczęście my nie mamy psa, bo nie chciałam. Wiedziałam, że dziecko w planach, nie mamy miejsca i nie chce mi się wyprowadzać
|
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Tanzanka pytałaś o wymagania dotyczące wózka
ma się ładnie składać, mieć wywietrzniki letnie, świetnie i lekko się prowadzić, najlepiej składaną gondolę, pompowane lub ew. żelowe koła, dosyć mocno rozkładającą się budkę, żeby ochronić przez wiatrem czy słońcem i ma być ładny bardziej podobają mi się wózki z płaskim dnem, niż te z okrągłym, ale nie jest to kryterium must have ;p joie mytraxa odrzuciłam, bo nie ma kompletnie żadnej opcji wietrzenia gondoli, jego największy plus jest taki, że jest lekki.
|
|
|
|
#4842 |
|
Rozeznanie
|
Goldika, ale jak masz przodujące nie znaczy że łożysko się nie podniesie bo powinno z każdym tygodniem iść w górę i powinno być ok. W tamtej ciąży miałam przodujące do 25 tygodnia a potem podniosło się o 8 cm na ścianę przednia i nie było zarozenia. Teraz mam na ścianie przedniej, ale blisko ujścia i też mam nadzieje,że ze wzrostem dziecka będzie powoli się podnosić.
Ogólnie co do plamien w pierwszej ciąży plamilam przez 4 tygodnie odkad się dowiedziałam, teraz też i plamienie tygodniowe na początku i potem krwotok w 14 i potem jeszcze plamienie brudną krwią ze 3-4 tygodnie. No nic czekać i jeszcze raz czekać trzeba. Tak mnie ciekawi czy też w razie czego będą dawać brzuchowatemu sterydy na pluca, bo pierworodny dostał ze względu na poród przedwczesny koło 30 tygodnia w razie co... Teraz też mam ciążę zagrożona i tak się zastanawiam. Co do glukozy ja idę we wtorek to będzie 25 tydzien. Aha i wizyta mi się przesunęła z 14 lutego na 15
|
#4843 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ALE... dość dużo o tym poczytałam, skonsultowałam sie z różnymi ekspertami i niestety nawet psy rasy która jest stworzona do spędzania czasu z dziećmi niekiedy potrafią stracić cierpliwość i rzucić sie na dziecko. Dlatego ja bym nigdy w życiu nie zostawiła małego dziecka sam na sam z psem Co do Twojej sytuacji to na pewno dobrze by zrobił behawiorysta, ale jeszcze ważniejsze jest wtluczenie do głowy TZ jakie to ważne żeby był konsekwentny. Moze mu pokaz na necie jakieś filmiki jak pies atakuje dziecko?? Do facetów często przemawiają obrazy. A nie wierze żeby psa stawiał ponad swoje własne dziecko. Cytat:
teraz juz możesz szaleć po sklepach ![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki żeby wszytko było dobrze ![]() Cytat:
![]() Mój gin mówił, ze lepiej zrobic za wcześnie niz za późno. A u osob z większym ryzykiem do cukrzycy to juz w ogóle powinno sie to robić wcześniej. Z tego co pamietam to pisałaś, ze masz dość wysoka wagę, to tez moze być powód wcześniejszego skierowania na takie badania. |
|||||
|
|
|
#4844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ufam mojej lekarce i wierzę, że wiem co robi. Chociaż raz coś będę miała za sobą przed Wami
Edytowane przez Natus276 Czas edycji: 2018-02-08 o 12:16 |
||||
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8120679 1]Ja bym zrobiła tak samo. Ale lepiej o tym nie mówić na wizażu, bo mogą odezwać się ci, co prędzej ratują psa z pożaru niż dziecko, albo będą się kłócić że pies był pierwszy i jest ważniejszy, a my jesteśmy nieodpowiedzialnymi madkami i nie powinnyśmy mieć dzieci
. Wszystko wina dziecka a na pewno nie psa. Nie wiem czy się wypowiadacie w innych wątkach, ale są tu osoby, które potrafią śledzić wszystkie posty użytkowniczki a potem je wyciągać po roku nawet i atakować przy każdej okazji . Na szczęście my nie mamy psa, bo nie chciałam. Wiedziałam, że dziecko w planach, nie mamy miejsca i nie chce mi się wyprowadzać [/QUOTE]Masz racje mogłam sobie darować wyrażanie opinii. Ja uwielbiam zwierzęta. W moim życiu zaweze zajmowały ważne miejsce ale... no wlasnie ale
|
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekałam 45 minut w labku na swoją kolejkę do pobrania krwi. Mam już wyniki.
A potem ponad godzinę na paczki i okazało się podczas jedzenia, że są surowe mam nadzieję że się nie zatruję. Odechciało mi się pączków ![]() Jak komuś coś dopisać do pierwszego postu to piszcie wprost wywołując mnie nickiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ja się w temacie zwierząt też już nie wypowiadam, bo zaraz się okaże, że dobro psa przekładam nad dobro przyszłego dziecka. ![]() Nie potrzebuję nerwów w ciąży, wolę się zdystansować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś byłam w labie na badaniach i oczywiście musiałam spotkac. Jakaś mamusie z wózkiem bliźniaczym i mi mega polecała i teraz mam juz 3 do rozkminki
![]() Mam juz naprawdę dość tych wózków... I w ogóle wszędzie widzę paczki i jest mi mega niedobrze, bo ja nie cierpię paczkow i zawsze mnie obrzydzaly, nawet przed ciaza, Wiec dla mnie tłusty czwartek to naprawdę ciężki dzien :P Ale kupiłam 2 sobie 2 litry moich ulubionych lodów to sobie uczcze ten dzien wieczorem jak córka pójdzie spac
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Feliska ale bym zjadla paczka z advocatem5
Rano zanim się kapnelam ze jestem umazana krwią zjadłam 2 wiec limit na dziś wyczerpany. Agnesssa ja i tak mam w sobie twarde przekonanie, że urodze grubo po terminie mimo tych wszystkich przykrych niespodzianek. Ale stresować się będę i tak. Po 32tc bedzie mi już psychicznie lepiej pewnie. Edytowane przez goldika Czas edycji: 2018-02-08 o 12:26 |
|
|
|
#4849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak swoich bieżących leków uzbierałam za ponad 130 zł, a w pliku wyprawkowym miałam jeszcze wypisane które leki dla malucha opłaca się tam brać. No to doklikałam do tych 300 zł, żeby mieć darmową wysyłkę
|
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
Zawiecha, super
![]() Myślę, że zrobię podobnie, ale z wypłatą marcowa, a na Wielkanoc spodziewam się podostawac koszule do karmienia i brakujące drobiazgi. Odebrałam zamówienie ze Smyka, dokupilam jedne slodziaste pajacyki z Kubusiem (Rafcio będzie Kubusiowy tak długo jak zacznie się buntowac, że woli coś innego), dorwalam bluzkę z hm mama za 20 zł i dobralam pączki z czekoladą, przynajmniej tak mi się wydaje, bo były kiepsko podpisane. Przed wyjściem zjadłam dwa z dżemem, po sklepie musiałam sprawdzić czy to z czekoladą, więc mam na liczniku już trzy. Ale jestem zdziwiona, bo w dwóch piekarniach, w tym u Sowy, mają tylko z dżemem, a najbardziej marzył mi się z adwokatem, karmelem albo sliwkowy Jak mi odbije, to podjadę do Auchan, bo reklamowali się, że mają najwięcej smaków, choć pewnie jakość nie będzie tak super jak tych już kupionych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4852 |
|
Wtajemniczenie
|
goldika wszystko będzie dobrze
Poszalałam na zakupach chociaż nie jakoś bardzo ale jednak nie mogłam się powstrzymać jak widziałam te małe słodkie ubranka w sumie wpadły 4 pajace, 3x body z długim rękawem, pajacyk welurowy(?!) z kapturem na jesień i kombinezon zimowy w Smyku rozmiar 74 za całe 44 zł ![]() a teraz się zastanawiam czy będzie ok czy może powinnam wziąć 68 ?
Edytowane przez pacia91 Czas edycji: 2018-02-08 o 13:21 |
|
|
|
#4853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ właśnie też przeraża odciąganie kataru odkurzaczem i specjalnie dla niego jak będę robić w kwietniu czy maju większe zakupy dla dziecia na Allegro, mam jeszcze dorzucić tradycyjną gruszkę. Niech mu będzie - już lepiej żeby tym próbował niż nie odciągał wcale jak zostanie sam z małym, bo boi się odkurzaczem.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślę że jeszcze w lutym zamówię łóżeczko, materac, pieluchy tetrowe i takie okolospaniowe rzeczy dla małej. Będę mieć zwrot za okulary do wypłaty więc nie odczujesz tych zakupów. A już może tz zmotywują do remontu 😂
Pączuszki zjadłam 4, zrobiliśmy takie malutkie więc to jak 2. Z kremem czekoladowym, dzemem i z lukrem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pacia, widziałam te kombinezony - prześliczne! Też brałam rozmiar 74, a nawet zastanawialiśmy się początkowo nad 80tka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie opcje wyciągania gili sa dosc straszne. Odkurzaczem balabym sie, ze dziecku mozg wciagne, tym do ust trochę strach ze zjesz gluta, gruszka jest koszmarnie niehigieniczna
trzeba bedzie cos wymyślić, albo po prostu wyluzowac i wciagac czymkolwiek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż resztę zakupów! |
|
|
|
|
#4860 | |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle co do wózków, to spodobał mi się też ten Espiro Next, ale ma jeden poważny minus - bardzo mało modeli fotelików do niego pasuje
). A tak to chyba bardziej będę się skłaniać do Joie Litetrax 4 Air lub Mytrax. Tylko tam trzeba dokupić śpiworek do spacerówki, gondola nie ma wentylacji, no i nie ma żadnej torby, ale to zawsze można dokupić.Muszę jeszcze obejrzeć BabyDesign, ale Lupo np. ma amortyzowane tylko 2 koła, a wolałabym amortyzację na 4. Nie wiem kiedy będę te wózki mogła obejrzeć bo przeziębienie nie chce odpuścić. Dziś wieczorem na UP pojadę taka zakatarzona. Nie wiem czy w sobotę nie wyślę TŻ samego na to dobieranie fotelika. Dam mu kartkę z modelami, które najbardziej mnie interesują i niech działa ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

dostałaś jakieś leki? 

Zrobić zrobię jak kazała, no trudno.
za mnie w pracy nikogo nie mieli 2 miesiące, aż w końcu sama poleciłam koleżankę z poprzedniej pracy na moje miejsce. A tak to moje obowiązki w biurze wykonywał każdy po trochę, czyli w sumie nikt 

całe szczęście nadzienia było jak na lekarstwo 

ale na 95% DZIEWCZYNKA
420g szczęścia
to tak na szybko.
ufam mojej lekarce i wierzę, że wiem co robi. Chociaż raz coś będę miała za sobą przed Wami
mam nadzieję że się nie zatruję. Odechciało mi się pączków 

czy może powinnam wziąć 68 ?
trzeba bedzie cos wymyślić, albo po prostu wyluzowac i wciagac czymkolwiek