|
|
#4831 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
Miłego czytania. Cytat:
Na kilka książek sama bym miała chrapkę
|
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
Jako że udało mi się zaoszczędzić trochę świątecznego grosza postanowiłam następujące książki:
"Ghandi. Jestem żołnierzem pokoju" Jose Freches'a "Tysiąc wspaniałych słońc" Khaled'a Hosseini (z nadzieją, że będzie choć w połowie tak dobra jak "Chłopiec z latawcem" tego autora )"W dżungli życia" Beaty Pawlikowskiej (Czytałam ją już tysiąc razy , czas mieć tę książkę na własność (kupuję ją tak przy okazji, akurat jest w 'zestawie' z 'W dżungli miłości', którą postanowiłam sprezentować przyjaciółce).A lista na styczeń też się ciągle powiększa - muszę zrobić sobie krótki! odwyk .
|
#4833 | ||
|
Zakorzenienie
|
od zawsze uwielbiałam tą książkę, mam do niej ogromny sentyment i często do niej wracam ![]() Cytat:
wydanie ładne, zdjęcia też i pomysły niczego sobie Cytat:
![]() więc przez ten czas będę nadrabiała zaległościelsha właśnie tą Modlitwę o deszcz dostałam i powiem szczerze, że nawet nie wiem czego się po niej spodziewać, gdyż nigdy nie czytałam tego typu literatury i nie wiem czy nie będzie dla mnie zbyt nużąca, więc nie jestem pewna czy przez nią przebrnę ale oczywiście jak przeczytam napiszę recenzję Żony i Kamieni również jeszcze nie czytałam, ale wezmę się za nie jak tylko skończę 3 i 4 cz. Stowarzyszenia Wędrujących Dżinsów ![]() a dzisiaj znalazłam awizo w skrzynce i już odebrałam Dedykację, więc wklejam zdj
Edytowane przez Holly Nieduża Czas edycji: 2008-12-30 o 17:03 |
||
|
|
|
#4834 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1026094 3]Ja znowu nic nie znalazłam dla siebie w tej promocji, ale to i lepiej, bo do wypłaty jestem bez kasy.
Dla zainteresowanych, tytuły Klasyki Romanu: od 2.01 Niebezpieczne związki - Pierre Choderlos de Laclos od 16.01 Rozważna i romantyczna - Jane Austen od 30.01 Perswazje - Jane Austen od 13.02 Mansfield Park - Jane Austen od 27.02 Opactwo Northanger - Jane Austen od 13.03 Emma - Jane Austen od 27.03 Dziwne losy Jane Eyre - Charlotte Bronte od 10.04 Wichrowe Wzgórza - Emily Bronte od 24.04 Portret damy - Henry James Uff Więcej nie znalazłam, pewnie dojdzie potem. Super, że książki Austen wychodzą tak jedna po drugiej. Dla przypomnienia, link do kolekcji: http://www.amercom.com.pl/love.php Jeden tom = 9,95zł [/QUOTE]Zamierzam zebrać wszystkie Cytat:
Kilka mam, kilku zazdroszczę A mój odwyk skończył się właśnie kliknięciem zamów na kkkk.pl, i tym oto sposobem leci do mnie 5 książek
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś tak teraz większą frajdę mi sprawia chodzenie do księgarni i oglądanie książek na żywo. Edit: najlepsze było jak w ŚK nic nie zamówiliśmy i nam przysłali coś o gotowaniu -by Perepeczko. I się wkurzyłam. Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2008-12-30 o 20:02 |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maddie no to pochwal się co zamówiłaś ![]()
|
|
#4837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie również nic już tam nie interesuje-atrakcyjne promocje dawno sie skończyły. ŚK jakoś mnie przeraża tym klubowym obowiązkiem, więc omijam go z daleka. Natomiast w kkkk.pl, o którym pisała Maddie, nie ma, zdaje się, przymusu zamawiania. Chyba że się mylę?
|
|
|
|
|
#4838 |
|
Konto usunięte
|
Ja należę do ŚK, czasami zamawiam coś z KDC (przez babcie), bo na stronie mają czasem ciekawe promocje
KKKK mnie kusi, ale jeszcze nic nie zamawiałam. A teraz właśnie przychodzę z prośbą, otóż, czy możecie podać linki do tanich internetowych księgarni, w których zamawiacie? Któraś kiedyś podawała, wtedy w końcu nic nie zamówiłam, a teraz szukam jednej książki i liczę właśnie na tanie księgarnie. Pamiętam, że w tamtej można było 'American Fuji' S. Backer zamówić
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ŚK też jestem, niby ten przymus do zakupu, ale zawsze znajdę coś dla siebie, a jak ostatnio nic nie wybrałam, bo nie miałam kiedy pojechać, to ani nie namawiali,ani nic nie wysłali. Sun a może to www.dedalus.pl??
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#4840 |
|
Rozeznanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1024689 2]
Kolejna wyprzedaż w merlinie http://merlin.pl/browse/promotion/1/...40120B386B.LB4[/QUOTE] Zobaczyłam że trylogia Allende jest w tej promocji - wyjdzie niecałe 100zł z dostawa, to najtaniej jak znalazłam do tej pory... Piękne jest to wydanie !!! Ale Święta, wydatki, i trzeba zacisnąć pasa... kupić nie kupić??? Męczę się ![]() Warto zainwestować w "Niebezpieczne związki" ???
|
|
#4841 |
|
Rozeznanie
|
w świątecznym szale nabyłam:
w empiku trójpak Pratchetta - 3 ostatnie książki za 55 pln a teraz korzystam z promocji na amazonie i poluję na nowego Jamiego Olivera i błagam niech mi ktoś zabierze kartę kredytową....
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Sun, czyżby www.czytajtanio.pl ? Ja właśnie tam zdobyłam "American Fuji"
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy to są tanie księgarnie, ale miałam styczność z www.godi.pl i www.mentis.pl
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
|
#4845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłego czytania.Ja w szale poświątecznych zakupów kupiłam "Stambuł" Pamuka oraz "Ta, którą nigdy nie byłam" Axelsson. Poza tym kupiłam też 2 audiobooki do słuchania w samochodzie - ostatnio często jeździmy, zazwyczaj już po zmroku i nie można czytać więc postanowiłam spróbować jak to będzie z książką słuchaną. Mam "Klub mało używanych dziewic" i coś Murakamiego, aby zobaczyć na czym polega fenomen jego popularności. |
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4848 | |
|
Rozeznanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1027969 8]A teraz właśnie przychodzę z prośbą, otóż, czy możecie podać linki do tanich internetowych księgarni, w których zamawiacie? Któraś kiedyś podawała, wtedy w końcu nic nie zamówiłam, a teraz szukam jednej książki i liczę właśnie na tanie księgarnie. Pamiętam, że w tamtej można było 'American Fuji' S. Backer zamówić
[/quote]Dedalus jest chyba najlepszy, ale możesz też próbować w:http://selkar.pl/ http://www.expans.pl/ http://www.taniaksiegarnia.com.pl/index.php http://www.mareno.pl/ -może nie jest to tania księgarnia, ale trwa jeszcze noworoczna promocja. Cytat:
Lewaloff, Anusia, droga A-gratuluję pięknych nabytków. |
|
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GARTULUJĘ i szczerze zazdroszczę - miałam dzisiaj się udać do empiku, po nową dostawę - a tu pech - choroba się przyplątała i nie mogę sie ruszać, tak mnie wszystko boli. Sięgnę zatem po moją UKOCHANĄ - Halinę Poświatowską i jej "Opowieść dla przyjaciela". A co do "mojego drzewka pomarańczowego" na zmianę przy niej płakałam i śmiałam się tak, że aż boki zrywałam - POLECAM ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
W styczniu zamierzam wydać 100zł. Na razie upatrzyłam sobie z nowej oferty Śk ( na ich stronie jest już dostępna) książke " 100 największych osiągnięć medycyny"
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jutro urodziny i ciekawa jestem ile książek z listy, którą przekazałam rodzince, otrzymam - na szczęście wiedzą, że to NAJLEPSZY dla mnie upominek, a ponieważ "trochę" ich mam - zawsze proszą o listę "zaopatrzeniową"
|
#4852 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pochwalę się fotkami jak przesyłka dojdzie A tak w ogóle to zamówiłam 6 książek, a nie 5 Są to dwa Kingi, na które od dłuższego czasu się czaiłam, Picoult, Moses, i dwie w promocji za złotówkę Razem z przesyłką 78 zł Cytat:
Cytat:
Ależ zazdroszczę! Zdradzisz nick sprzedawcy?
Edytowane przez Maddie Czas edycji: 2008-12-31 o 13:23 |
|||
|
|
|
#4853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok to czekamy na fotki, ale już gratuluję udanych zakupów u mnie Picoult czeka grzecznie w kolejce razem z Pratchettem w 'koniecznie do kupienia'
Edytowane przez Holly Nieduża Czas edycji: 2008-12-31 o 13:44 |
|
|
|
|
#4855 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wielkie dzięki, właśnie o ten link mi chodziło. Elsha i Magrat, Wam również dziękuję za namiary, na pewno zapoznam się z ofertami. ![]() Gratuluję również zakupów. edit: Elsha, dzięki za namiary na Expans, okazało się, że mogę osobiście odebrać w Poznaniu, więc super, bo nie lubię płacić za wysyłkę.
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2008-12-31 o 14:09 |
|
|
|
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
W expans.pl jest kilka pozycji, które chyba zamówię
![]() Zabieram się od jutra za czytanie "Tektoniki uczuć"
|
#4857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję wszystkim nowych nabytków!!! Ja na razie odliczam dni do kwietnia
|
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że święta udane, dużo książek
gratuluję wszystkim a ja powoli powoli czytam co mam i staram się nie chodzić do sklepu koło mnie,, bo mają tam polskie książki po parę dolców ![]() Może ja niedługo kleję zdjęcie bo parę pozycji przybyło
|
#4860 |
|
Konto usunięte
|
Tym razem krótko:
Szczęśliwego Nowego Roku!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

)
.
"Żonę podróżnika w czasie czytałam (świetna
więc przez ten czas będę nadrabiała zaległości

Męczę się

Maniaaa wizazowaniaaa
Ależ zazdroszczę! Zdradzisz nick sprzedawcy?