|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
Cytat:
Teraz juz wszystko jasne Aha i widze ze napisalam dwa razy olej z wiesiolka Juz poprawiam.
|
||
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Cytat:
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Olejki eteryczne nałożone same, lub za mało rozcieńczone (a co w odwrotnej proporcji olejku eterycznego z nośnikiem takim by było) mogą poparzyć skórę, a w najlepszym przypadku ją mocno podrażnić .
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które używaja szczotki z naturalnego włosia..jak je czyścicie? Znalazłam w szafie stara szczotke, ktorej nie uzywalam juz przez X lat i widze ze jest strasznie zakurzona i nie wiem jak ja wyczyscic. Sama woda nie da rady, nawet z szaponem moze byc ciezko bo kurz jest miedzy wloskami a one osadzone w gęte kępki. Znacie jakis dobry płyn (do szczotek?) ktorym mozna to usunąc? a moze lepiej kupic nowa szczotke?
Pozdrawiam! |
|
|
|
#4837 |
|
Rozeznanie
|
mam szczotkę z naturalnego włosia ale przyznam, że jej nie używam. Wyczułam, że moje włosy są zbyt zniszczone trwałą i farbami, a używanie szczoti doprowadziłoby do ich łamania. Jestem naturalną blondynką ale od roku zaczęłam farbować się na brąz. Od miesiąca natomiast postanowiłam, że daje im odpocząc i widzę ok półtora cm odrost. Stosuje szampon i balsam seboradin /poprzednio niger teraz do włosów suchych/, lotion codziennie wcieram pół godz przed umyciem i co drugi dzień po umyciu ampułki. Co cztery dni Wax, a w dni kiedy nie wcieram ampułki i nie używam waxa nakladam olejek rycynowy, wczoraj nawet wymieszałam z naftą i żółtkiem
Po nałożeniu ciepłego waxa daje reklamóweczkę, gorącą czapkę a na nią następną ciut większą ale ciepło murowane Moje włosy po tych 2 miesiącach są zdecydowanie zdrowsze. Czekam jeszcze na olej kokosowy i proteiny jedwabiu. Miałam też ochotę na tą skórkę z jabłek ale nie wiem za bardzo jak ją aplikować
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj ją wyczesać jakimś drobnym grzebyczkiem, może się uda, a jak nie to moze faktycznie kup nową. Giga ja uważam (ocena na podstawie własnych doświadczeń), że natutralne szczotki są o wiele bardziej łagodne niż te plastikowe/metalowe etc
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
A drewniana szczotka bardzo niszczy wlosy? Dużo rożni sie od tej "naturalnej"?
|
|
|
|
#4841 |
|
Rozeznanie
|
Giga ja uważam (ocena na podstawie własnych doświadczeń), że natutralne szczotki są o wiele bardziej łagodne niż te plastikowe/metalowe etc[/quote]
Może masz rację, ale ja jednak zrezygnowałam z czesania włosów. Rozczesuje je tylko po kąpieli grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, a masaż robię opuszkami palców przy myciu, wcierkach lub ot tak, kiedy coś oglądam w tv |
|
|
|
#4842 |
|
Raczkowanie
|
Ja dokonałam zakupu tego szamponu:
http://www.allegro.pl/item308420886_...ujacy_300.html Teraz myślę jaką odżywkę... Myślę o odżywce z jedwabiem. A co Wy mi radzicie?
Chcesz swego zwycięstwa? Nawet o tym nie myśl ![]() Nawet najpodlejszy człowiek zmięknie, gdy wysłucha sumienia... Myślisz, że różnimy się? Nawet nie masz pojęcia, jak bardzo jesteśmy podobni.. Mrauu...
|
|
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4844 |
|
BAN stały
|
diewznyny jezeli olejow eterycznych nie naklada sie bezposrednio to jak sie to robi??dodac do jakiejs odzywki..bo ja ostatnio zrobil;am taka maseczke
lejek kokosowy,oliwa z oliwek i ze slodkich migdalow i nalozylam to na jakies 3 godz??moze takbyc?
|
|
|
|
#4845 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. taka maska jaką zrobiłaś jest ok. Możesz też np. zamiat oliwy dać rycynę. Sprawdzisz przy okazji co sie lepiej u Ciebie sprawdza
|
|
#4847 |
|
Rozeznanie
|
czy olejek rycynowy moze byc nosnikiem ??
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4849 |
|
BAN stały
|
Jolie kocham cie za ten olejek kokosowy..heheh
![]() ![]() |
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh dzieki
ale to nie ja na to wpadłam. Ja po prostu kiedyś gdzieś przeczytałam, spróbowałam i teraz polecam innym Bardzo się cieszę, że przypadł Ci do gustu.
|
#4851 |
|
Wtajemniczenie
|
Pielęgnacja szczotek z naturalnego włosia
Używając szczotki do włosów pamiętać należy o tym, że jej oprawka wykonana jest z drewna i zanurzanie w wodzie spowoduje jej zniszczenie. Szczotkę należy regularnie wyczesywać za pomocą grzebienia z watą nasyconą spirytusem. Jest to najprostszy i bardzo skuteczny zabieg higieniczny. Można też ostrożnie zanurzać w ciepłej wodzie z mydłem szczecinę szczotki cały czas pamiętając o tym by nie zamoczyć oprawki. www.khaja.go3.pl ech, ja muszę swoją odświeżyc... może jutro?
|
|
|
|
#4852 |
|
BAN stały
|
czzy po zabiegu z olejkami mozna je zmyc szamponem oczyszczajacym...bo nie wiem czy to dobry pomysl bo nawilze je maseczka a potem lekko wysusze szamponem oczyszczajacym i zmyje wszysciutko z wlosow jak myslicie??
![]() czy mze najpierw umyc oczyszczajacym alozyc olejki a potem zmyc normalnym??ale ja kombinuje heh |
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Nikaa ja też bym musiała moją odświeżyć
![]() Koko możesz spokojnie zmyć takim szamponem, to co włosy miały wchłonąć to wchłonęły przez tą godzinę jak trzymasz olejki na głowie Chociaz ja osobiście polecam jakieś łagodne szampony, takie dla dzieci własnie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja oczyszczającym myję raz w tygodniu PRZED nałożeniem kallosa mlecznego... który potem spłukuje letnią wodą a włosy nie są tłuste, tylko nawilżone i lejące
|
|
|
|
|
#4855 |
|
BAN stały
|
a nie sadzicie ze lepiej bedzie njpierw umycoczyszczajcym a potem olejki nalozyc zeby czyste wlosy mogly wchlonac bez problemu to co najlepsze??
![]() ja mje wlosy co 5 dni wiec za bardzo nie moge kombinowac z szamponami tak jakbym myla codziennie... |
|
|
|
#4856 |
|
Wtajemniczenie
|
myślę, że jak użyjesz przed olejkami to będą mega tłuste, no chyba żeby potem umyc zwykłym szamponem... ale to chyba za dużo detergentów naraz
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sensu myć włosów przed maską. Szkoda wystwiać je na niepotrzebny kontakt z detergentem. Nawet nieumyte włosy wchłoną to co im potrzebne. A po masce lepiej użyć łagodniejszego szamponu. Oczyszczajacy lepiej stosować wtedy kiedy nie używasz olejów.
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak nakladam miksturki olejkowe, to wczesniej nigdy nie myje włosów
|
|
|
|
#4859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam grube włosy i są niby ciężkie do ułożenia, lecz z tendencją do korkociągów na końcówkach. Dziwne jakieś takie Co do olejku kokosowego, również używałam. ładnie pachnie i włosy fajnie się prezentują.
Chcesz swego zwycięstwa? Nawet o tym nie myśl ![]() Nawet najpodlejszy człowiek zmięknie, gdy wysłucha sumienia... Myślisz, że różnimy się? Nawet nie masz pojęcia, jak bardzo jesteśmy podobni.. Mrauu...
|
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odżywka....jeśli nie przeszkadzają CI silikony to masz duże pole do popisu. Ja bardzo lubię mlecznego kallosa (proteiny mleka). Dziewczyny też bardzo chwalą sobie Malwę Glorii (wyciąg z szyszek chmielu)- oba produkty warto wypróbować, zwłaszcza, że cena naprawdę niska. Pozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

)
).
Juz poprawiam.