|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Olejki eteryczne nałożone same, lub za mało rozcieńczone (a co w odwrotnej proporcji olejku eterycznego z nośnikiem takim by było) mogą poparzyć skórę, a w najlepszym przypadku ją mocno podrażnić .
#4835 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które używaja szczotki z naturalnego włosia..jak je czyścicie? Znalazłam w szafie stara szczotke, ktorej nie uzywalam juz przez X lat i widze ze jest strasznie zakurzona i nie wiem jak ja wyczyscic. Sama woda nie da rady, nawet z szaponem moze byc ciezko bo kurz jest miedzy wloskami a one osadzone w gęte kępki. Znacie jakis dobry płyn (do szczotek?) ktorym mozna to usunąc? a moze lepiej kupic nowa szczotke?
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Rozeznanie
|
mam szczotkę z naturalnego włosia ale przyznam, że jej nie używam. Wyczułam, że moje włosy są zbyt zniszczone trwałą i farbami, a używanie szczoti doprowadziłoby do ich łamania. Jestem naturalną blondynką ale od roku zaczęłam farbować się na brąz. Od miesiąca natomiast postanowiłam, że daje im odpocząc i widzę ok półtora cm odrost. Stosuje szampon i balsam seboradin /poprzednio niger teraz do włosów suchych/, lotion codziennie wcieram pół godz przed umyciem i co drugi dzień po umyciu ampułki. Co cztery dni Wax, a w dni kiedy nie wcieram ampułki i nie używam waxa nakladam olejek rycynowy, wczoraj nawet wymieszałam z naftą i żółtkiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj ją wyczesać jakimś drobnym grzebyczkiem, może się uda, a jak nie to moze faktycznie kup nową. Giga ja uważam (ocena na podstawie własnych doświadczeń), że natutralne szczotki są o wiele bardziej łagodne niż te plastikowe/metalowe etc
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
A drewniana szczotka bardzo niszczy wlosy? Dużo rożni sie od tej "naturalnej"?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Rozeznanie
|
Giga ja uważam (ocena na podstawie własnych doświadczeń), że natutralne szczotki są o wiele bardziej łagodne niż te plastikowe/metalowe etc[/quote]
Może masz rację, ale ja jednak zrezygnowałam z czesania włosów. Rozczesuje je tylko po kąpieli grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, a masaż robię opuszkami palców przy myciu, wcierkach lub ot tak, kiedy coś oglądam w tv |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Raczkowanie
|
Ja dokonałam zakupu tego szamponu:
http://www.allegro.pl/item308420886_...ujacy_300.html Teraz myślę jaką odżywkę... Myślę o odżywce z jedwabiem. A co Wy mi radzicie?
Chcesz swego zwycięstwa? Nawet o tym nie myśl ![]() Nawet najpodlejszy człowiek zmięknie, gdy wysłucha sumienia... Myślisz, że różnimy się? Nawet nie masz pojęcia, jak bardzo jesteśmy podobni.. Mrauu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4844 |
BAN stały
|
diewznyny jezeli olejow eterycznych nie naklada sie bezposrednio to jak sie to robi??dodac do jakiejs odzywki..bo ja ostatnio zrobil;am taka maseczke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. taka maska jaką zrobiłaś jest ok. Możesz też np. zamiat oliwy dać rycynę. Sprawdzisz przy okazji co sie lepiej u Ciebie sprawdza ![]()
![]() |
#4847 |
Rozeznanie
|
czy olejek rycynowy moze byc nosnikiem ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
BAN stały
|
Jolie kocham cie za ten olejek kokosowy..heheh
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Ehhh dzieki
![]() ![]()
#4851 |
Wtajemniczenie
|
Pielęgnacja szczotek z naturalnego włosia
Używając szczotki do włosów pamiętać należy o tym, że jej oprawka wykonana jest z drewna i zanurzanie w wodzie spowoduje jej zniszczenie. Szczotkę należy regularnie wyczesywać za pomocą grzebienia z watą nasyconą spirytusem. Jest to najprostszy i bardzo skuteczny zabieg higieniczny. Można też ostrożnie zanurzać w ciepłej wodzie z mydłem szczecinę szczotki cały czas pamiętając o tym by nie zamoczyć oprawki. www.khaja.go3.pl ech, ja muszę swoją odświeżyc... może jutro? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
BAN stały
|
czzy po zabiegu z olejkami mozna je zmyc szamponem oczyszczajacym...bo nie wiem czy to dobry pomysl bo nawilze je maseczka a potem lekko wysusze szamponem oczyszczajacym i zmyje wszysciutko z wlosow jak myslicie??
![]() czy mze najpierw umyc oczyszczajacym alozyc olejki a potem zmyc normalnym??ale ja kombinuje heh |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Nikaa ja też bym musiała moją odświeżyć
![]() Koko możesz spokojnie zmyć takim szamponem, to co włosy miały wchłonąć to wchłonęły przez tą godzinę jak trzymasz olejki na głowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja oczyszczającym myję raz w tygodniu PRZED nałożeniem kallosa mlecznego... który potem spłukuje letnią wodą a włosy nie są tłuste, tylko nawilżone i lejące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
BAN stały
|
a nie sadzicie ze lepiej bedzie njpierw umycoczyszczajcym a potem olejki nalozyc zeby czyste wlosy mogly wchlonac bez problemu to co najlepsze??
![]() ja mje wlosy co 5 dni wiec za bardzo nie moge kombinowac z szamponami tak jakbym myla codziennie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Wtajemniczenie
|
myślę, że jak użyjesz przed olejkami to będą mega tłuste, no chyba żeby potem umyc zwykłym szamponem... ale to chyba za dużo detergentów naraz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Nie ma sensu myć włosów przed maską. Szkoda wystwiać je na niepotrzebny kontakt z detergentem. Nawet nieumyte włosy wchłoną to co im potrzebne. A po masce lepiej użyć łagodniejszego szamponu. Oczyszczajacy lepiej stosować wtedy kiedy nie używasz olejów.
#4858 |
Zakorzenienie
|
ja jak nakladam miksturki olejkowe, to wczesniej nigdy nie myje włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam grube włosy i są niby ciężkie do ułożenia, lecz z tendencją do korkociągów na końcówkach. Dziwne jakieś takie ![]() Co do olejku kokosowego, również używałam. ładnie pachnie i włosy fajnie się prezentują. ![]()
Chcesz swego zwycięstwa? Nawet o tym nie myśl ![]() Nawet najpodlejszy człowiek zmięknie, gdy wysłucha sumienia... Myślisz, że różnimy się? Nawet nie masz pojęcia, jak bardzo jesteśmy podobni.. Mrauu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odżywka....jeśli nie przeszkadzają CI silikony to masz duże pole do popisu. Ja bardzo lubię mlecznego kallosa (proteiny mleka). Dziewczyny też bardzo chwalą sobie Malwę Glorii (wyciąg z szyszek chmielu)- oba produkty warto wypróbować, zwłaszcza, że cena naprawdę niska. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.