|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - luźne wnioski, część 3.
A Lewandowscy na tygodniu mody w Paryżu, ale sobie wstążeczki z barwami Ukrainy wpięli.
https://www.pudelek.pl/anna-i-robert...2348478192128a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4832 |
uparta chmura
|
Bo to Polaka pomysł, a Anonymous potwierdził, że to dobry pomysł.
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wprowadzili to prewencyjnie, w związku ze wzmożonym ruchem na granicy. Dotyczy lubelskiego i podkarpackiego. Jakby było BRAVO-CRP to dotyczyłoby cyberprzestrzeni. Ale w cyberprzestrzeni mamy już trzeci stopień CHARLIE -CRP Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2022-02-28 o 23:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mu się odpuści, to wprowadzi na Ukrainie rząd marionetkowy, ludzie zaczną się buntować i zechcą może nawet obalić nowy rząd, a wtedy ten poprosi Putina o przeprowadzenie misji pokojowej i wprowadzenie wojsk rosyjskich na teren Ukrainy w celu zaprowadzenia porządku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4835 |
Rozeznanie
|
Tylko trzeba pisać w małych miastach co się dzieje na Ukrainie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
A czy to trzeba mieć rodzinę na Ukrainie by przeżywać? Martwi mnie to co się dzieje w obrębie Kijowa. Drżę o życie prezydenta. Każda z nas tutaj ma inne strachy
![]() To nie jest tak, że muszę wstawać w nocy. Ja zawsze miałam płytki sen, teraz to już całkiem. Jeśli chodzi o info to czytam, że Putin coraz bardziej się denerwuje, i zmierza do większej agresji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Też to widziałam, że obawiają się o jego "stan mentalny" i przewidują że w razie niepowodzenia zaostrzy przebieg wojny. Spodziewają się też drugiej fali żołnierzy rosyjskich, którzy w końcu przełamią opór Ukraińców, oblężenia Kijowa i walk ulicznych. Żałuję, że nikt z jego współpracowników tego nie ukróci. Boją się pewnie sądu, który im wczoraj obiecano.
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Raczkowanie
|
Też to przeżywam. Muszę przestać czytac bo działa to na mnie strasznie.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4839 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wczoraj u jednej znajomej trafiłam na tekst o wychowaniu piz... w rurkach jako zagrożeniu bezpieczeństwa w Polsce, a u drugiej o niewierzących jako o złu tego świata. Obie osoby młode, wykształcone. Nie mogę tego zrozumieć, dla mnie to nie ma żadnej różnicy, kto mieszka za moja ścianą, w jakich wartościach został wychowany, dopóki nie krzywdzi innych (i nie narzuca wszystkim otwarcie swojego światopoglądu w sposób agresywny). Skoro niektórzy nie mogą się pozbyć własnych animozji, jednocześnie wrzucając miłosierne (he he ..) posty o cudownej jedności i fantastycznych ludziach, mówiąc łagodnie, to co się dziwić zapewne części żołnierzy, którzy - bądź co bądź - mają jakąś motywację do zabijania w imię chorych wartości, podjudzanych od lat propaganda chyba silniejsza niż bóg niepiz*owskim wychowaniem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4840 |
Raczkowanie
|
Wprowadzili stan alarmowy brawo w województwie podkarpackim i lubelskim . Do 15 mają obowiązuje. Boją się wojny. Piszą że konwój rosyjski 67 kilometrowy idzie do Kijowa.
---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Do 15 marca miało być nie maja tel zmienia mi wyrazy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Boje się o Ukrainę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Rosyjskie wojsko ma racje żywnościowe przeterminowane o 7 lat.
Może dostaną zbiorowej sraczki i utkną w krzakach. Tego im życzę.
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem,że jest wojna u naszych sąsiadów, trzeba o tym wiedzieć, pomagać, myśleć,ale nie popadać w aż taka panikę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4846 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4850 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Na tiktoku byla tez jedna dziewczyna, ktora zostala w mieszkaniu, bo do bunkra nie mogla wejsc ze swoim pieskiem. Troche ja obserwowalam, pozniej pisala, ze udalo sie im uciec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4851 |
Raczkowanie
|
Chcę si się włączyć w pomoc.Myślałam żeby coś kupić, ale raz się słyszy ze potrzebne to raz tamto.Stwierdziłam ze najlepiej gotówkę wpłacić na jakąś wiarygodną zbiórkę.Przyszło mi jednak na myśl,polejcie mnie wodą na otrzeźwienie jakby co,aby podejść do Ukrainki(wiedząc ze jest uchodźcą)i ...dać jej pieniądze do ręki.Wiem ze to brzmi absurdalnie ale jak sobie pomyślę ile potrzeb ma taka osoba co ptzyszła z siatką alno walizką,kuzwa szczoteczki do zębów,majtki na zmiane ,coś dla dziecka,wyliczać mozna w nieskonczoność,i o wszystko ma się prosić np gospodarza u którego mieszka .Ja w takiej sytuacji chciałabym monetę danego kraju.Kurde nie wiem....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4852 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89136794]Ja cie rozumiem, bo dla mnie to tez nie wchodziloby w gre.
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Na tiktoku byla tez jedna dziewczyna, ktora zostala w mieszkaniu, bo do bunkra nie mogla wejsc ze swoim pieskiem. Troche ja obserwowalam, pozniej pisala, ze udalo sie im uciec.[/QUOTE]Też rozumiem. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4854 |
Konto usunięte
|
Wspolpracownicy bylego kanclerza Gerharda Schröder, ktory nadal siedzi na wysokiej pozycji Gazpromu i nie chce zrezygnowac ze stanowiska, rzucili prace u niego.
W tym jego dlugoletni zaufany kierownik biura. Ukraina oferuje zolnierzom rosyjskim, ktorzy dobrowolnie rzuca bron, amnestie i 5 milionor rubli. W Polsce juz 350 000 uchodzcow. Kojarzycie youtubera bald and bankrupt? Byl w Ukrainie kiedy rozpoczela sie wojna. Wlasnie wstawil film jak probuje sie stamtad wydostac. W samej Ukrainie brakuje jedzenia. Koncza sie zapasy maki. To oficjalne informacje miedzy innymi od Stowarzyszenia Malta Sluzba Medyczna. Mariupol dalej pod kontrola Ukrainy. Starlink jest juz w Ukrainie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Łukaszenka podobno powiedzial ze jego wojska nie dołącza do ataku. Pytanie na ile można mu wierzyć.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4857 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Konto usunięte
|
ISU (międzynarodowa unia łyżwiarska) wykluczyła Rosję i Białoruś z zawodów. No, tabele medalowe w łyżwiarstwie figurowym w tym roku mogą ciekawie wyglądać, mimo że sezon się kończy.
Edytowane przez 1f523025fec1a137a503b9538176c8d184ddfe4a_6265d6840ddc6 Czas edycji: 2022-03-01 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4859 |
Konto usunięte
|
Każdy boi się wojny, a takie wtręty jak ten, w niby czysto informacyjnych wpisach są mega panikogenne. Naprawdę radzę się dwa razy zastanowić zanim się napisze tak z pozoru niewinne zdanie.
Wczoraj mnie rozwaliło trzech 'ekspertów' w stacji CNN, którzy siedząc wygodnie w fotelach gdzieś tam w USA, stwierdzili, że następna po Ukrainie będzie Polska. Ja rozumiem, że dla ludzi, którzy mieszkają tysiące kilometrów od Europy Wschodniej tego typu refleksje przychodzą równie łatwo jak stwierdzenie, że nie wiem....od jutra Walmart wprowadza super promocje na indyka, ale jednak od 'ekspertów' spodziewałabym się jakichś głębszych refleksji. Zwłaszcza takiej, że samemu czując się bezpiecznie, nie można rozsiewać w świat tego typu proroctw, tylko dlatego, że one nie dotyczą mojego kraju. Każdy z nas guzik wie co zrobi Putin, spekuluje się 'fajnie', można się poczuć mądrzej, ale ludzie kochani - trochę wstrzemięźliwości. Podobnie w niedzielę zmroziło mnie jak szef dyplomacji (!!!) UE ogłosił wszem i wobec (na konferencji prasowej), że Unia przekaże Ukrainie sprzęt wojskowy, a głowny punkt przerzutowy będzie w Polsce. Dziękujemy za wiadomość, niech wszyscy wiedzą. Wczoraj już stwierdził, zagajony w temacie wsparcia wojskowego jakiego udzieli Unia Ukrainie, że to są delikatne sprawy i on nie będzie podawał szczegłów. Rychło w czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też rabnela wypowiedź szefa UE. I innych zresztą też, po co te wszystkie rozważania, że Putin się odkleił od rzeczywistości, że nie odważy się na rozpętanie wojny nuklearnej (zlekceważony może pokazać że jednak), po co ogłaszać że on i jego dowódcy zostaną osądzeni (można byłoby to po prostu zrobić po zakończeniu działań a nie dodatkowo uświadamiać tym ludziom że są w sytuacji bez wyjścia). Pocieszam się jednak, że nie o wszystkim wiemy i może to wszystko ma jakiś sens.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2022-03-01 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.