|
|
#4831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki NOVYNETTE - zbiorczy
Cytat:
Raczej to od tabletek, ja biorę już 2 tygodnie, po jakichś 3 tabletkach piersi miałam obrzmiałe, teraz zauważyłam, że już troszkę mniej i troszkę mniej bolą. Poza tym przez 1 tydzień bolała mnie głowa i od czasu do czas robiło mi sie niedobrze ale tak po kilka minut. o jeszcze.. plamienia hmm z 3 dni po zakończeniu okresu, ale to naprawdę tak po kropelce. A i wypryski też były, a nigdy wcześniej po okresie ich nie miałam. Chyba jednak teraz te wszystkie objawy zanikają, może już po 2 opakowaniu będzie wszystko ok. Oby.
|
|
#4832 |
|
Raczkowanie
|
Siska....ja mam podobnie....piersi coraz bardziej obrzmiałe, bóle głowy i też robi mi się niedobrze czasami, 2 dni miałam jeszcze biegunkę ale nie wiem czy od tabletek.....pocieszyłaś mnie troszke że to Ci mija
Mam nadzieję że u mnie będzie podobnie A jak waga? Stoisz w miejscu czy rośnie?
|
|
|
|
#4833 |
|
Raczkowanie
|
oLINQA89
Szczerze to czuję się trochę "naduta" ale nie mam dostępu do wagi i nie wiem jak jest, jednak znajomy po miesiacu niewidzenia mnie stwierdził, że schudłam to nie wiem. Czasami tylko psychicznie czuję się jak przed okresem, gruba, brzydka i w ogóle "dajcie mi spokój"
|
#4834 |
|
Raczkowanie
|
a tak apropo wagi to ja po tab mam większy apetyt, straaasznie po prostu podżeram i w ogóle jem ; p a waga stoi mi w miejscu.. tak się zastanawiam co by było gdybym je odstawiła.. Czy by było nagłe BUM BRZUCHOWE ; o czy to w ogóle nie ma znaczenia.. Bo może tak oczywiście byc, ale moooże nie?
|
|
|
|
#4835 |
|
Raczkowanie
|
Silky_Vanilla
a ile czasu już bierzesz tabletki? Ja z kolei apetyt mam taki jak przed braniem tabletek...jem może nawet troszke mniej. Jedyne co mi dolega teraz to tkliwość piersi. Siska doskonale Cię rozumię..... ja przed okresem potrafiłam przybrać na wadze nawet 3 kilo a w trakcie okresu w czasie 2-3 dni to zrzucić (w sensie pewnie wysikać dlatego tak sięboję że teraz efekt zatrzymanej wody będzie spotęgowany.
|
|
|
|
#4836 |
|
Raczkowanie
|
Novynette to już z jakiś rok. Przed tym brałam Naraye 2 miesiące, ale miałam straszne humory i nie byłam sobą i mi gin zmieniła..
|
|
|
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
a słyszałyście jakoby błonnik wpływał na wchłanianie tabletek? mój gin nic mi o nim nie wspominał, w ulotce też nie jest nic napisane, lecz czytałam ostatnio artykuł:
Pamiętaj również, że jeżeli cierpisz na chorobę przewlekłą lub stosujesz np. tabletki antykoncepcyjne nie powinnaś spożywać produktów z dużą zawartością błonnika razem z lekami, ponieważ może on osłabić ich działanie. Najlepiej, jeżeli na dwie godziny przed zażyciem tabletki i dwie godziny po jej połknięciu będziesz unikać tego typu produktów. i ostatni akapit mówi sam za siebie.. jestem uzależniona od orzechów laskowych czy brązowego ryżu, które zawierają naprawdę spore ilości błonnika. myślicie, że mogą bardzo osłabić działanie?
Wrocławiu, przybywam! Edytowane przez Sleepy Hollow Czas edycji: 2012-08-28 o 18:26 |
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślałam, że błonnik usprawnia pracę jelit..
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdyby mógł wywołać jakieś działanie niepożądane, takie jak obniżenie skuteczności tabsów, to na pewno ulotka zawierałaby tę informację
|
|
#4843 |
|
Raczkowanie
|
Z tym błonnikiem może chodzić o to że jeżeli błonnik poprawia pracę jelit to możesz za szybko wydalić tabletkę zanim się ona zdąży wchłonąć. Jak zjesz powiedzmy czysty błonnik z apteki 2 godziny przed przyjęciem tabletki to nie zdąży się ona może wchłonąć bo w krótkim czasie wydalisz to co masz w jelitach.....tak mi się wydaje.....jakby tak nadciągnąć ten przytoczony fragment artykułu
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Ale wiesz......zawsze trzeba sprawdzić kim jest osoba podpisana pod jakimś artykułem. Ja kończę stomatologię i czytałam miliony i tony bzdur na temat zębów jakie są powypisywane w popularnych gazetach dla kobiet. Mogę sypać z rękawa tymi pierdołami jakie są publikowane a ludzie to czytają i wierzą w to.....z tym błonnikiem może być podobnie- nie ma się czym przejmować, jedz sobie orzeszki ;p |
|
|
|
#4844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie muszę przestać robić problemy tam, gdzie ich nie ma
|
|
#4845 |
|
Przyczajenie
|
Witam. mam takie pytanie , wczoraj był mój 1 dzień miesiączki dodam ,że bardzo słaby wzięłam 1 tabletkę. Dzisiaj już zupełnie nie ma krwawienia. czy jest to normalne? Są to moje pierwsze tabletki anty.
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4847 |
|
Przyczajenie
|
a czy wystąpi jeszcze krwawienie na dniach ? mam dalej brać te tabletki?
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego miałabyś ich nie brać? Nie powinno wystąpić, ale mogą się pojawić plamienia. Ulotka.
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, pomóżcie...
Biorę trzecią paczkę Novynette i jestem taka strasznie spuchnięta, czuję że przytyłam mimo że odżywiam się tak jak kiedyś na diecie i zamiast chudnąć, to albo tyje albo stoje w miejscu ;/ Poza tym, mam straszne uderzenia gorąca, kiedy wszyscy siedzą normalnie, ze mnie się leje.. No i te płaczki na byle czym, to już irytujące. Mam dość tych tabletek, zwlaszcza tego uczucia spuchnięcia, bo staram się się schudnąć i nic... Cwicze, jem co trzeba i waga stoi albo nawet przybywa... I tutaj moje pytanie - czy mogę przerwać branie tabletek po tygodniu ich brania?
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Probowałam się skontaktować z moją ginekolog, ale jest w szpitalu już jakis czas ;/
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4854 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po pierwszym opakowaniu tabletek (wcześniej nigdy nie brałam innych), a dzisiaj mam trzeci dzień bez tabletki, czekam na krwawienie i już troche się denerwuję, że go nie ma. Kiedy może się pojawić?
|
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie np. zawsze pojawia się czwartego dnia przerwy
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez po pierwszym opakowaniu poajwiło sie 4 dnia, a potem przy następnym opakowaniu skrociłam czas (o kilka godzin) i juz teraz pojawia mi się pod koniec trzeciego dnia.
|
|
|
|
#4857 |
|
Raczkowanie
|
Krwawienie pojawiło się dzisiaj rano czyli w czwartym dniu przerwy. Jestem po pierwszym opakowaniu tabletek i mogę powiedzieć że póki co nic mi nie dolega, oprócz tkliwości piersi.....raz bardziej, raz mniej. Piję pokrzywę, będę starała się pić więcej wody bo to zaniedbywałam. Waga stoi w miejscu, co mnie dziwi szczerze bo w tym czasie byłam na wakacjach i przez 10 dni jadłam i piłam bez ograniczeń, mnóstwo tuczących rzeczy, coli itp. Zdziwiłam się jak po powrocie zobaczyłam że waga ani zrgnęła.
|
|
|
|
#4858 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny, mam pewne pytanko.. jestem w połowie drugiego opakowania novynette, a jutro jadę do francji na zbiory winogron. bardzo pasowałoby mi nie mieć okresu, więc pomyslałam że nie zrobię tej 7-dniowej przerwy. myślicie że tak mogę? w sensie czy nie za krótko biore tabletki jak na takie kombinowanie? tam gdzie jadę jest taki zapieprz że nie ma czasem kiedy wody się napić, nie mówiąc o wyjściu żeby zmienić podpaskę.. ;/
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4860 |
|
Przyczajenie
|
przez pierwszy miesiąc miałam niekończące się plamienie, teraz też mi się raz czy dwa zdarzyło więc jestem w stanie się z tym pogodzić
dzięki za pomoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

Mam nadzieję że u mnie będzie podobnie
to nie wiem.