|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak w życiu to zdrobnianie mnie złości- u fryzjerki czesto na moją twardą, nieustraszoną szczecinę na głowie mówią włoski, u kosmetyczki nie mam brwi tylko brewki i rzęski, a już w ogóle trzęsie mnie, jak w telewizji mówią o pieniążkach. Widziałam kiedyś Twój post na forum o gotowaniu, protestujący przeciwko piciu winka. No i na wizażu też są pazurki i podpisywanie sie obiema łapkami , co mnie rozbraja.![]() Zdaje się, że w Krakowie nagminnie zdrabniają? |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie może nie złości, ale śmieszy
![]() rzeczywiście najbardziej zdrabnianie nazw wszelakich używek: piwko, wódeczka, winko, papieroski, kawka, herbatka .... jeszcze powinna być marihuanka i haszyszek (czy to czasem nie to samo?) i pieniążki ![]() włoski i oczki mogą być u niemowlaka, a nawet u niemowlaczka ![]() kluseczki i kartofelki nie zabierzcie mnie stąd, co ja za głupoty wypisuję ![]() chociaż w świetle tego co napisałaś: Cytat:
|
|
|
|
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kota,mnie tez A pieniążki to już horror.Chociaż jeśli się tak dobrze zastanowić to czy moja emerytura to pieniądze?
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sopot, co widzę!!!! Tak chciałabym się spotkać! Zapraszam Ciebie, Was- jak uznacie za stosowne- na kawę- kawuśkę , winko, cokolwiek zechcecie!!!Czy dasz się zaprosić i jakoś się zobaczymy?? |
|
|
|
|
#4836 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Taki dobry to on nie jest.....jutro 12 godz w pracy,5,00 budzik....ale tego nie lubię!!!!!!! NIE......kocham to......i lepiej Miłego tygodnia Czytam "Różowe tabletki na uspokojenie" K Jandy Pa idę na zachód.
|
#4837 |
|
Zadomowienie
|
Kocham Jandę i wszystkie Jej książki stoją u mnie na pólce. Różowe tabletki też.Ponieważ poszlaś już Alketko na zachód,to nie ma co życzyć Ci owocnej pracy.Przeczytasz mój post pewnie jutro,jesli będziesz w stanie dowlec się do komputera. Kota,jakżeby inaczej.
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Alketo, ja też jutro 12 godzin w pracy, wyrwę się tylko na chwilę na spotkanie z dziewczynami z Perfum, ale budzik nastawię na późniejszą godzinę niż Ty
wyśpij się ![]() Starsza Pani cieszę się, że odpoczniesz nad morzem i trochę zazdroszczę urlopiku ![]() |
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc, Alketka na zachód, ja idę z kolei na wschód
|
|
|
|
#4840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: Nie, jednak nie chce. Chce do Lodzi zeby odwiedzic jedna wizazanke
|
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie chcę do Łodzi bo kojarzy mi się z konsultacjami u Profesora ,poza tym pociąg wlecze się niemiłosiernie,poza tym to nie jest ładne miasto,poza tym w pobliżu dworca nie ma żadnej knajpki dla zgłodniałego wędrowcy.
Taka,wiedzialam komu najtęskniej za morską bryzą serce zapika.
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Danusiu, a ja niespodziewanie polubiłam Łódź. Byłam kilka razy, nocowałam nawet w Białej Fabryce- w Centralnym Muzeum Włókiennictwa- nocleg w jednym z wielu częściowo pustych skrzydeł fabrycznych- dojście było przez trzy zrujnowane fabryczne podwórka z czerwonej cegły, klimaty...
. Ma Łódź swój smętny urok. Fabryki w centrum, na podwórkach, te podwórka- z przodu kapiąca sztukateryjnymi gzymsami kamienica, za nią drewniane, nieledwie wileńskie podwóreczko, sienie biegnące daleko w głąb, zaniedbane bramy, kapiące bogactwo kamienic, willi i pałaców zamienione najczęściej w ruinę- co i raz wypatrywałam bliźniaka domu rodzinnego Olbrychskiego z Życia rodzinnego Zanussiego (jaka rymowana zbitka mi sie zrobiła). Ruch, poczucie XIX wiecznego dużego miasta z klasycznymi kwartałami- którego nie mam w rozbitym przestrzennie przez wojnę Gdańsku. No i imponujące miasta w mieście Poznańskiego, Grohmana... |
|
|
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
St.Pani to będziesz za jakiś czas blisko mnie...
Pozdrawiam serdecznie wszystkie+60. |
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeździłam kiedyś często do Łodzi do teatru, bardzo podobał mi się klimat miasta, mam na myśli głównie Piotrkowską i jej najbliższe okolice, bardzo podobały mi się prawdziwe wnętrza knajpek, sklepów, galerii, nie takie wymyślone i zaprojektowane w każdym szczególe jak w Warszawie, ale też nie tak poważnie historyczne jak w Krakowietakie wnętrza z krwi i kości ![]() pamiętam mieszkanie jakiegoś znajomego mojej znajomej, do którego szło się przez zaniedbane podwórka, żeby wejść do loftu, podobnego do tych, które podziwiałam na zdjęciach z Berlina, czy Londynu zapowiadał suę dziś bardzo trudny dzień, a okazało się, że wszystko się dobrze poukładało, bardzo owocnie dziś pracowałam, potem spotkałam się z Wizażankami z Perfum, a wieczorem miałam jeszcze spotkanie, które zapowiadało się upiornie, a przebiegło bardzo miło teraz wróciłam do domu i po całym dniu niejedzenia rzuciłam się na lodówkę, siedzę z laptopem na kolanach, a obok puste już talerzyki po sałatce, wczorajszych befsztykach (na zimno), białym serze polanym oliwką i faworkach (chyba zwariowałam, zaraz pęknę )
|
|
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna Zuziu, widzę Cię w wątku.
Dobranoc! |
|
|
|
#4847 |
|
rude jest piękne:)
|
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna Zuzka jest też niczego sobie
To ja, jak byście zapomniały- asystentko- sekretarko- biurwa ( jak mówi moja znajoma, wilotetnia urzędniczka, o sobie) jakoś trwam w tej nowej pracy, nie jest źle, powiem więcej- na razie zadowolonam.Czy to już zimy nie będzie? Nie tesknię za nią- pytam tak tylko z niezaspokojonej ciekawości. |
|
|
|
#4849 |
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4852 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Jestem dziś ,nie powiem zakaz używania brzydkich słów hm.....na trzy dni tylko 8 godz snu.....koszmar. Zachciało się starej babie łapać fuchy i ma to co chciała.....pada na pysk Pozdrawiam cieplutko,nawet umysł mi się zmęczył......może to już demencja starcza Jutro znowu do pracy swojej i na 12 godz. Odpocznę.....może kiedyś?????? Miłego wieczoru.
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z pracy i uciekam pod koc z książką, zimno mi i zaczyna mnie boleć głowa
jeszcze tylko aspirynę i może grzane wino ![]() Alketo, dużo siły życzę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
Czrnazuzio,dobry wieczór.
![]() Dla chorych troszeczkę leczacych się grzanym winem(spirt, spirt lepszy) Dla spracowanych i wprost odwrotnie: Pani od matematyki dyktuje zadanie: - Na sznurku wisi metalowa sztabka. Kula, wystrzelona z pistoletu, przebija sztabkę i leci dalej, tracąc połowę prędkości. Proszę obliczyć kąt odchylenia sztabki. Marysia z pierwszej ławki podnosi rączkę i pyta: - A nie miałaby Pani może zadania z wiewióreczką i orzeszkami? - Mam. Na sznurku wisi wiewiórka..
|
|
#4855 |
|
|
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
powinnam pracować, a wypisuję głupoty na forum
![]() wcześniej, żeby nie pracowwać, to nawet posprzątałam chyba wybiorę się do łóżka, z pracy i tak już dziś nic nie będzie, a może się chociaż wyśpię dobrej nocy |
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę sobie czysciutka, woniejąąca gruszkowym żelem, przed komputerem, zaraz skótowo posprzątam, potem sie poumwiałam, m. in. z wizażankami
Miłej soboty! |
|
|
|
#4858 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Ja tej nocy odsypiałam zaległości ,nie żyłam 10 godz eh szkoda że się nie można ani najeść ani wyspać na zapas. Teraz zaraz biegnę na upojną noc do pracy i jutro znowu odsypianie. Beznadziejnie mi to życie upływq. Coś z tym muszę zrobić,tylko co???? Miłego sobotniego wieczoru i równie miłej niedzieli. Ps Coś ostatnio ciężko mi sklecić parę zdań.
|
#4859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Jadłam dzisiaj pyszny makaron- z serii ulubionych makaronów.
Bosko prosty w przyrządzeniu i pyszny. ![]() Z dwa pory pokroić w cienkie piórka (plasterki), podsmażyć, dodać białego wina. Przyprawić do woli. W porach podsmażyć pierś kurczaka krojoną w kostkę, dodać oliwek- zielone lepiej pasują, można kilka kaparów, trochę jeszcze podsmażyć razem, wymieszać z ugotowanym makaronem- świderki lub coś w tym stylu. Robię sie głodna, ach, zjadłabym jeszcze coś. Najlepiej makaron z czymś , ato już dawno po dziesiątej idę pomyszkuję w lodówce...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

obiecuję, że nie będę jej więcej używać, będzie dobrze

, co mnie rozbraja.

A pieniążki to już horror.Chociaż jeśli się tak dobrze zastanowić to czy moja emerytura to pieniądze?