|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ploty,plotki,ploteczki ....filtromaniaczek i nie tylko:D czII
Ja też sie cieszę, Smoku, że się odzywasz, a zarazem smutno mi, że tematy na wizażu sa nie dla Ciebie... Czy to BK tak się zmienia?
A przy okazji nie mogę o czyms nie zaplotkować ;P Właśnie wróciłam z kina - byliśmy z Mężem na "Pora umierać" - film rewelacyjny, ciepły, z cudownymi zdjęciami, wspaniałym poczuciem humoru, świetną rolą psa i... oczywiście przede wszystkim absolutnie genialną rolą p. Danuty Szaflarskiej, notabenbe rocznik 1915 ![]() http://film.onet.pl/zwiastuny/0,2657...7,1,filmy.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Zaczelam (lepiej pozno niz...) zbierac informacje o filtrach i kwasach i robie to z przyjemnoscia czytajac Wasze posty na biochemii ![]() Jak juz cos robic to porzadnie, stad zamowilam na poczatek kwasy BHA Paula's Choice i wszysko szlo w dobrym kierunku dopoki nie zatrzymalam sie na dluzej na stronie Pauli. Poszlo o FILTRY!!! Otoz Paula's Choice oferuje sunscreen SPF15 a w wersji Extra SPF 30 - Wy mowicie o SPF powyzej 50!!! Przeczytalam tez gdzies na wizazu, ze avobenzone (Parsol) nie jest stabilny a na stronie Pauli wyjasnione jest, ze byly to tylko badania przeprowadzone na jednym uniwersytecie i kolejne wykazaly zupelnie co innego... a polaczenie Parsolu z antyoksydantami to juz OPTYMUM i to wlasnie serwuje Paula's Choice w Essential Non-Greasy Sunscreen SPF15 i co Wy na to???????????? Dodatkowo nadmienie, ze krem,ktory obecnie mam to Estee Lauder DaWear Plus Multi Protection Anti-Oxidant Creme SPF15 (gdzie wlasnie Parsol jest filtrem) no i juz nic nie wiem... Niech mi to ktos pomoze okielznac umyslem, blagam... |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoku - wpadaj częściej, pisz częściej. ![]() Ja lubię BK i chętnie tu zaglądam. I są takie osoby, na widok których od razu mi się buźka śmieje. I Ty m.in. do takich się zaliczasz. ![]() ![]() Pamiętam, jak rok temu stawiałam tu pierwsze nieśmiałe kroki, a Ty byłaś jedną z wielu osób, które chętnie doradzały, wspierały. ![]() ![]() Wiem, że Ty przetestowałaś wiele pudrów, dlatego uważam Cię za znawczynię w tym temacie. Więc (mówię z góry) chętnie poproszę Cię o poradę jak uporam się już z tym długaśnym wątkiem o makijażu i puderkach. ![]() ![]() Miłego wieczoru. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Wtajemniczenie
|
Smoku, no to nie tylko o filterkach plotkujmy... sa jeszcze oleje i hydrolaty, tonik octowy, olejki eteryczne i inne fajne wątki, które bez Ciebie nie mają się dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Wtajemniczenie
|
To, żeby nie było w kółko tylko o filtrach, jak pisze Smok, pouprawiam prywatę i powiem Wam, że chyba się zakochałam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Ash, świetna wiadomośc
![]() ![]() Twoje nowego związku ![]()
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mądra i odważna decyzja Ash - gratuluję, trzymam kciuki i wiem, że Wam się uda....bo ja tez tak zrobiłam. Stary, monotonny związek zmieniłam na nowy i ekscytujący...który trwa już ponad 2 lata i nadal nam nie spowszedniał. CIeszę się razem z Tobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
ash gratuluje z calego serca!
![]() sama jestem w podobnej sytuacji, tylkoze chyba u mnie bedzie bez happyendu, ale dajesz mi nadzieje ze tak sie da <sciska>
#4840 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ash – cieszę się razem z Tobą Twoim szczęściem. Wiem, że to na pewno nie będzie proste. Trzymam kciuki żeby Wam się udało. A odległość? W dzisiejszych czasach to nie jest już taka duża przeszkoda jak kiedyś. A jak już jesteśmy przy tych tematach, to też podzielę się tym z Wami. Wydawało mi się że nareszcie spotkałam odpowiedniego człowieka – dobry, inteligentny, spokojny. Do czasu… do czasu aż powróciła z Anglii jego wielka miłość. I uczucia odżyły. A ja wiedziałam, że go powoli tracę. On miotał się między mną a nią, odbyłam z nim bardzo trudną rozmowę. Stanęło na tym, że to ja odejdę. Wiedziałam że na siłę go nie zatrzymam. Owszem, bolało mnie i to bardzo. Szczerze powiem, że do dziś liżę rany po tym. Wiem, że oni są znowu razem. Dla mnie szczęśliwie, że wyjechali z mojego miasta, bo nie chciałabym ich stale spotykać. Zbyt wiele by mnie to kosztowało. Rozstaliśmy się w zgodzie i wydaje mi się, że podjęłam słuszną decyzję. Wiem, że nie zatrzymałabym go na siłę… I tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
Asik, trzymaj się, dobrze zrobiłaś
ale jesteś dzielna, naprawdę podziwiam
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
AsikS, zachowałaś się jak kobieta z klasą - naprawdę. Po co na siłę zatrzywać kogoś przy sobie. To jak konczymy zwiazek pokazuje ile w nas taktu, klasy, wyczucia. Jest Ci teraz ciężko, ale masz czyste sumienie, że nie skrzywdziłaś dwóch innych osób, które się kochają. Jak to mówią w pewnej reklamie : "Dobro powraca". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No proszzzz Ash. ![]() Gratuluję motyli! ![]() ![]() A u mnie pierwsze przebąkiwania o ślubie ![]() ehem ehem.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trafnie ujęła to LV postąpiłaś jak kobieta z klasą Asik!. Podziwiam. Podjęłaś jedyną rozsądną, aczkolwiek najtrudniejszą decyzję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny.
![]() Teraz już mi jest lżej, "przetrawiłam" to i żyję dalej. ![]() Chciałam już wcześniej Wam o tym napisać, ale było mi zbyt trudno ubrać to w słowa. On w tej całej sytuacji też zachował się fajnie - podziękował, wręczył piękny bukiet kwiatów, dołączył życzenia. Oby byli w życiu szczęśliwi. ![]() P.S. Foxina - nie poznałam Cię po tym avie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Jesteś taka "Pasiata"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny za wsparcie
![]() a rok temu, kiedy to on mial watpliwosci i zerwal, myslałam, że swiat się skończył... teraz mam potencjalnie kogoś o wiele bardziej interesującego, dojrzalszego, mającego doroślejsze podejście do życia, szalenie inteligentnego, mimo, że jest tylko rok starszy ode mnie i mojego juz niedlugo byłego dodam, że od tygodnia, chodzę non stop uśmiechnięta i nie potrafię ukryć przez to tego szczęścia. a muszę na razie |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Ash - powiem krótko: Idź za głosem swojego serca.
![]() Czeka Cię trudna rozmowa, wiem coś o tym. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ASH! GłOWA DO GóRY! PIERś DO PRZODU!
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
p. posty powyżej skierowane do mrs.doubtfire "mrs.doubtfire - ja skrobi tez nie używałam samej, ale z innymi pudrami. Skrobia jednak psuje każdy , nawet najlepszy puder, zarówno solo pod pudrem, jak i zmieszana z pudrem itd. Efekt jest tragiczny - ciasto, rozszerzone pory i rozwarstwianie się makijażu, zmęczony wyraz twarzy, brak wygładzenia optycznego itd. Już nigdy więcej. Żałuję, że się na to w ogóle skusiłam (wypróbowałam dry-flo i jedwabnika Hauschki). Najbardziej to ja lubię się malować" Poza tym mam wrażenie, że w każdym wątku piszesz co innego: tu chwalisz skrobię, puder nie, a w makijażowym piszesz, że nie ma co przesadzać ze skrobią i popiołem. Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego osobiście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Raczkowanie
|
Halo? Czy ktos moze odpowiedziec na mojego posta z gory strony? Ja wiem, ze pewnie sie wam ten temat juz przewalkowal 1000 razy ale ja naprawde mam dylemat! Smoku- prosze Cie, moze Ty chociaz zamiast o rozterkach serca napiszesz cos do mnie o filtrach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
BAN stały
|
Ja też jestem ciekawa jak to w końcu jest z tymi parasolami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
BAN stały
|
No ale chyba filtry LRP są dostępne w całej Europie- przecież to francuska firma...chociaż ja tam się nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedz, w miedzyczasie
![]() ![]() To co ja mam biedny mis zrobic? Wykonczyc ten sloiczek??? Wyrzucic? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w nowym związku. Bądź szczęśliwa ![]() Cytat:
Podjęłaś męską decyzję. Gratuluję Ci Asiu trzeźwości umysłu. Bardzo mądra, choć trudna decyzja. Jestem na prawdę pod wrażeniem ![]() No dziewczyny, chyba sie nie łamiecie ![]() Utrapienie, chyba nie będziesz płakać? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stop kremikom i skrobiom. Basta. Wreszcie można poczytać coś innego - dziewczyny jestem z Wami. Ash - jak ja zazdroszczę Ci tych motylków ![]() AsikS zaimponowałaś mi kolejny raz - podejmujesz wiele męskich decyzji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.