|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Wiktorynko
no to widzę że Twój mały łobuziak daje Ci się we znaki A kiedy masz termin najbliższego usg? Życzę szybkiego uporania się z kaszlem i powrotu do zdrówka
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie popadłam w samozachwyt
pojechałam do promotorki z nastawieniem, że zobaczę swoją prace zamazaną na czerwono a tu wręcz przeciwnie! Nic mi nie wykresliła, tylko podpowiedziała co i gdzie dopisać. Ahhhh jestem sobą zachwycona, bo zawsze myślałam, że ja tępak jestem do pisania, a tu się okazuję, że nie jest źlea tak na marginesie to się naczekałam 1,5 h a tylko trzy osoby przede mną były... a najgorsze, że śmierdziało strasznie olejną farbą i kurzu pełno, bo remont w instytucie... trochę podtrułam moje dziecie, więc zaraz po obiedzie obowiązkowy spacer po lesie |
|
|
|
#4833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
........ heheheeh a z tym dzikiem to uważaj bo wiesz że Brzechwa napisał kiedyś że ,,dzik jest dziki dzik jest zły....."
|
|
#4834 |
|
Zadomowienie
|
No niech rosna amanci dla Amelki
z Szymonka kawal chlopa.Dzisiaj w pracy czulam jak mnie zaczepnie kopie, ale jak polozylam dlon to odrazu przestawala. a poza tym to mam cholerna ochote na mcdonalda, nie wiem ile waze wiec do poki nie wiem nie bede sie ograniczac haha
|
|
|
|
#4835 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaale mi sie dzis chce spac. a wlasciwie nie spac tylko lezec. wlasnie ogladam mode na sukces
(wstyd) i musze ogarnac mieszkanko. wrzucam szmatki ciazowe. nienawidze paskow, ale kupilam ta tunike ze wzgledu na kokarde ![]() aha i za jednym razem dorzuce ubranka mojego Malego Mezczyzny
|
#4836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4837 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki. zielona to SABRA a pasiasta jest ze sklepu, ktory chyba nazywa sie trend. to cos w stylu BUTIKu.
|
#4838 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziwczyny po tygodniowej nieobecności!!!
Ja juz jestem mężatką We wtorek i w srode trochę ten stresik i zmęczenie odchorowałam bo mnie bolał brzuszek, dostalam od lekarza nospę forte i mam brać w razie bólu. Aha i dostałam wysypki jakiejs na brzuchu, swędzi mnie to okropnie, nawet w nocy się drapie , nie wiem od czego to moze byc. Powinnam pojść z tym do gina czy do drematologa czy moze do rodzinnego?
|
#4839 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje z okazji slubu i pokaznego brzucha
|
#4840 |
|
Rozeznanie
|
Aisza10 i ja gratuluję!
A może sobie podrażniłaś skórę na brzuchu od drapania? A swędzieć może dlatego, że się rozciąga...
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, macie już jakieś plany na urlop?
ja zastanawiam się nad polskim morzem i Słowacją- mamy namiary na termy. Baseny, gorące źródła na bazie wody mineralnej...tego mi trzeba ![]() muszę tylko dopytać się gina, czy mi wolno... tak na początku czerwca urlop planujemy, a wtedy będę w 25-26 tygodniu.
|
#4842 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczynki za gratulacje, heh ostatnio to ja się nasłuchałam tych życzeń- bardzo miłych zreszta
.A co to brzucha to moja mam mowi ze to moze byc jakies uczulenie, nie wiem moze sprobuje najpierw wapno łyknąć, a jak nie pomoze to bede musiala sie przejsc do dermatologa. W sumie to swedzi mnie nie tylko brzuch, ale i plecy rece, piersi, ale tylko na brzuchu mam krostki . Mam nadzieje ze to nie jest jakas cholestaza wątrobowa- bo czytalam o niej w internecie i podobne sa objawy , ale ta choroba objawia sie po 20 tyg ciazy wiec chyba to nie to. A moj brzuch to mi sie wydaje ogromnasty heheh i do tego jescze sie starsznie obżarłam dzis krążkami z sosem czosnkowym . Pękam
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka ja czytałam gdzieś kiedyś, że baseny termalne nie są wskazane w ciąży. nie wiem jaka jest różnica między tymi na bazie wody mineralnej jak piszesz a innymi, ale pewnie się dopytasz
![]() ja mówię tylko to co kiedyś gdzieś wyczytałam...
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
To ja tez sie pochwale pierwszymi dzidziusiowymi zakupkami
Skusilam sie nawte na sukienke a tak sie zarzekalam ze nie bede sukienek kupywac bo a noz widelec pojawi sie siusiak.
|
|
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
USG mam na 13 maja ... wiec sobie jeszcze troche poczekam.
Ale co mi tam, skoro mały tak ochoczo dokazuje, to czekac mogę... Tylko zeby mi to przeziębienie wreszcie odpusciło, bo mam tego juz ciut dosyc. Najbardziej szkoda mi mezusia - bo przy mnie to sobie nawet spokojnie pochorowac nie może, musiał szybko stanąc na nogi bo koło mnie trzeba skakac ![]() Wspominałyście że kobiety w ciąży sa bardziej zorganizowane itd... ja dzisiaj nie moglam policzyc ile litrów farby potrzebuje na pomalowanie 50m2 sciany, jesli farba ma wydajnosc 17m2 z litra ... a wiec u mnie z ta inteligencją to jakos tak sie wyłaczyło, rozkojarzona jestem straszliwie, litery mi sie mylą, po trzy poprawiam błędy w postach...Nieee ... ja sie dzisiaj nie nadaję do niczego, ide spac
|
#4846 |
|
Zadomowienie
|
Probowalyscie moze sluchac serca babelka za pomoc stetoskopu? Przeczytalam na stronie Pampersa ze od 21 tyg mozna znalesc to bicie ale ja nic nie slysze a skupiam sie i to mocno.
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Jagna ja gdzieś czytałam, że niby od 18 tyg już słychać serduszko, ale ja też jeszcze nic nie słyszałam... no chyba, że własne jelita
![]() chciałam wam życzyć miłego i pogodnego weekendu. My jedziemy nad jezioro, bo mąż chce pomoczyć wędkę i pewnie jak za każdym razem złowi.... nic więc do niedzieli, bo z samego rana wyruszamy i pewnie już nie zajrzę. Zmykam spać Dobranoc!
|
|
|
|
#4848 |
|
Rozeznanie
|
Żabulko gratulacje synusia. Fajnie ze juz znasz lokatora.
Tusia83 witamy na watku. Dorotka ja czytałam gdzies ze dłuzsze kapiele w ciazy w wodzie powyzej 38 st sa niewskazane bo podnosza temp ciala ciezarnej, a to jest niedobre dla dzidziusia. Wiec raczej baseny z woda z cieplych zrodeł odpadaja. Wiktorynka nie jestes sama z tym rozkojarzeniem: Pojechalam dzis do centrum naszym autkiem i jak wracalam do domu to zaczelo słabnac i juz na 1 ledwo ledwo jechalo. No to ja w placz do tel ze cos sie z autem dzieje i nie moge do domu dojechac. Tz szybko przyjechal na pomoc, swoje auto zostawil niedaleko na parkingu i leci poratowac zonke. Ruszyl i auto faktycznie ledwo ledwo jedzie, nie wiadomo o co chodzi bo wczoraj wszystko bylo ok. Nagle pyta: A zatankowałas gaz? A ja: No nie. TZ: Czy ja mam Zone blondynke? Ja: Nie. Blondynke nie, ale ciężarna tak. Przelaczyl auto na benzyne i bez problemu dojechal do domu.
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
Amaretta -
...zwalmy to na pogodę...
|
#4850 |
|
Rozeznanie
|
Amaretta rozbawiłaś mnie z tym gazem
A to dobrze, bo dziś nie miałam powodów do śmiechu... I ja też jestem rozkojarzona, siedzę bezczynnie zamiast się wziąć za coś pożytecznego, np. pisanie pracy... Pora spać... Dobranoc!
|
#4851 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie jesteśmy z Dolnego Śląska, więc to na pewno przez tą tutaj pogodę...
|
#4852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj tusia Też jestem tu nowa. Wpadaj kiedy tylko możesz.Cytat:
Gratulacje. Bądź szczęśliwą mężatką ![]() Słodki brzuszek, bardzo zgrabny i nieduży. |
||
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
Aisza - serdeczne gratulacje z okazji ślubu!!! Brzuszek masz bardzo kształtny i pokaźny
|
#4854 |
|
Rozeznanie
|
DOKLADNIE. W koncu na cos trzeba. A głupio tak na dzidziusia.
|
#4855 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczynki, mało się udzielam lecz regularnie podczytuję.
W pracy nie zawsze mogę pisać, a jak wracam do domu to jestem tak padnięta, że hej. Aisza wszystkiego dobrego! My z bąbelkiem zaczynamy w poniedziałek 16tc ale cały czas mam takie mdłości że historia. Odpukać od 2 dni nie było pawika ![]() Dziewczynki w którym tygodniu miałyście usg na którym widać było płeć maleństwa(jeśli oczywiście nie wykręcił sie dupcią )?Ja urlopu w tym roku nie planuję, ponieważ chcę aby mój mężulek wziął urlop po porodzie i pomógł przy maleństwie. Za to teraz jedziemy na weekend majowy nad morze, nasze oczywiście. A wy dziewczynki jakie macie plany na długi weekend??? Pogoda dziś u mnie fantastyczna, dobrze że dziś pracuję tylko do 13
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj na wątku ![]() Ja też mam termin na 8 września Mało tego USG 7 maja, i tez jedną dziewuchę w domu...tym bardziej więc witam pokrewną duszyczkę na wątku
|
|
#4857 |
|
Wtajemniczenie
|
Mylka mi lekarz powiedzial w 16,2 tc ze bedzie syn
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny,
Ktora z was zauwazyla juz wycieki siary z piersi?? Mnie sie pierwszy raz maly wyciek zdarzył w 20 tyg. Natomiast w koncowce 30 tyg leci mi z piersi jak z kranu.. Proponuje zaopatrzyc sie we wkladki laktacyjne, to pomaga poskromic te płaczące cycuchy
|
#4859 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!!!
Ja dziś zaczynam 15 tc (wg OM) rano posprzątałam mieszkanko, Mąż teraz robi obiad, a ja relaksuję się (na razie przy kompie )Ogólnie czuje się dobrze, ale dzis jak kichnęłam zaczęła mi lecieć krew z nosa , poza tym bardzo często chodzę do WC, uroki ciąży 18 maja idę na wizytę/USG może gin powie już kto mieszka w moim brzuszku: chłopiec czy dziewczynka. Udanego dnia....
|
#4860 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() MAGFLIEG super a ile ma twoja corcia??dziewczyny miałyscie syndrom wicia gniazdka??ja nie moge sie opamietac.robie przemeblowania.a to mam zamiar malowac przedpokoj.układam wsyztskow w szafkach.mam nadzieje ze to normalne??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

no to widzę że Twój mały łobuziak daje Ci się we znaki
A kiedy masz termin najbliższego usg? 
pojechałam do promotorki z nastawieniem, że zobaczę swoją prace zamazaną na czerwono a tu wręcz przeciwnie! Nic mi nie wykresliła, tylko podpowiedziała co i gdzie dopisać. Ahhhh jestem sobą zachwycona, bo zawsze myślałam, że ja tępak jestem do pisania, a tu się okazuję, że nie jest źle
(wstyd) i musze ogarnac mieszkanko.

. Mam nadzieje ze to nie jest jakas cholestaza wątrobowa- bo czytalam o niej w internecie i podobne sa objawy , ale ta choroba objawia sie po 20 tyg ciazy wiec chyba to nie to.
a wiec u mnie z ta inteligencją to jakos tak sie wyłaczyło, rozkojarzona jestem straszliwie, litery mi sie mylą, po trzy poprawiam błędy w postach...
i pewnie jak za każdym razem złowi.... nic