![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D
Rav to trzymam kciuki, żeby przedstawili Ci korzystną ofertę
![]() Rav mam do Ciebie 'romans" ![]()
#4832 |
Wtajemniczenie
|
No to dawaj twin...
![]()
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja droga każda dobra firma się ceni ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
nauczyłam się już w nim tworzyć mapę. Stworzyłam ją. Jednak nie mogę jej ładnie ustawić, gdyż jak ruszę jedną chmurkę rozwala się cała konstrukcja... poza tym jak nie mogę dopasować rozmiaru tak, aby wydrukowało mi się na stronie A4...
#4835 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | ||
Wtajemniczenie
|
No ależ ja przecież do tego piję :P
Ja kiedyś porównywałam Canona do Nikona, i wyszło mi że u nikona ciut taniej, a jakość ta sama... Na szczęście ten obiektyw który chcę teraz jest jednym z tańszych (280$), a wersja 1.8 kosztuje tylko 70$ (ale ponoć jest strasznie plastikowa i rozpada się po roku). Niestety na Sonym się dobrze nie znam. Miałam małe kompaktowe cyfrówki - i spisywały się idealnie. EDIT: poprawka - obiektywy są już droższe o ciut. więcej poniżej ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o wydruk - ja konwertowałam to najpierw do .pdf albo do .jpg i wtedy opcje wydruku kontrolowałam sama, otwierając ten pdf czy jpg w Adobe Acrobacie. Przy dużych mapach format A4 może być za malutki - czcionka będzie mikroskopijna. Jeśli zaś koniecznie zależy ci na zrobieniu mapy w jakimś ciekawym układzie... ech. Polecam ściągnąć wersję próbną ConceptDraw Mindmap - to narzędzie jest boskie (łatwiusieńko robi się w nim świetnie wyglądające mapy), ale niestety po 30dniach próbka wygasa. I albo płacisz za licencję, albo piracisz. Dlatego ja przerzuciłam się na FreeMind. Cytat:
Canon 400d body: Polska = 1700zł (allegro), USA = 530$ =~ 1325zł (amazon) Canon 50mm /1.8: Polska = 320zł (allegro), USA = 86$ =~ 210zł (amazon) Canon 50mm/1.4: Polska = 1200zł (allegro), USA = 310$ = 775zł (amazon)
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam z naszego mieszkania
![]() Masa rzeczy do remontu, ale Tż jest tak podjarany, że jutro będziemy tam od 8 rano ![]() I do soboty wszystko będzie wyniesione i założone folia pod malowanie. Mamy prześwietne humory..staliśmy w pomieszczeniu przytuleni i pokazywaliśmy palcem :tu będzie stół, a tu sofa..." Świetne!
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapłaciliśmy jakieś 65% ceny polskiej. Biorąc pod uwagę, że kupiliśmy 2 szkła i lampę to już robi sporą róznicę w cenie ![]() Trzeci obiektyw ustrzeliliśmy w Polsce ![]() Tylko musisz brać jedną sprawę pod uwagę my nie płaciliśmy za wysyłkę tego do Polski oraz za cło i VAT pobierane przy przesyłce sprzetu do Polski ( a to koszt powyzej 30% ceny). Ktoś nam ten sprzęt tu dostarczył. Gdybyś miała kupować to z wysyłką, nie jest to opłacalne. Tym bardziej, że nie masz na to gwarancji europejski. Cytat:
A ja się nie zorientowałam ![]() Sony to teraz Konica Minolta może to ci mówi więcej. Bo firma Sony wchłonęła dział foto Konicki Minolty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oglądnęłam toto na stronce ale nie wiem jak to się używa - czy to dmucha jakimś powietrzem z wodą po zębach (coś jak u denta)? i gdzie to można kupić? bo ja o tym wcześniej nie słyszałam Cytat:
Cytat:
![]() kulbit też myślałam o ściągnięciu sprzętu z USA ale trochę martwiłby mnie brak gwarancji co przy takiej inwestycji trochę ryzykowne, w każdym razie póki co skupiam się na nauce a jak sama przed sobą zdam egzamin inwestuje w sprzęt ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
a ja mam stresa
![]() mama jutro dostaje okres i teraz każdy jest u nas w napieciu czy nie powtorzy sie sytuacja sprzed misiąca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Wtajemniczenie
|
Hahaha, a powiem wam, że jak mi dentysta to wszystko wyliczał, to ja byłam taka:
![]() ![]() ![]() Madlen - znam tę frajdę. My wczoraj byliśmy w IKEI po meble do sypialni. Nareszczcie nie śpimy na podłodze. Jak już skręciliśmy mebelki, to co chwilę biegaliśmy do sypialni żeby się napatrzeć. Tacy byliśmy uradowani ![]()
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skoro już w temacie cen za granicą... Wiecie może czy opłaca się kupować pierścionek w Anglii? TŻ coś tam sobie planuje i pytał mnie o to, ale ja nie mam pojęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No róznica jest! Tylko pamietaj nie masz gwarancji.
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieje. jestem dobrej mysli, ale stres wiadomo jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Ja i tak zawsze gubię gwarancje więc na jedno wychodzi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madzia - z mamą będzie wszystko w porządku. Skoro zaopiekował się nią lekarz, i widzę że i wy o nią się troszczycie, to teraz może być tylko lepiej.
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
będę mocno trzymać kciuki, by było wszystko dobrze.
nie obiecam, bo tak naprawę nikt tego nie wie, prawda? i nie będę wmawiać, że nie ma się czym martwić. ale ciepłe myśli wysyłam. dużo. ps. pamiętałaś o mej prośbie? ![]()
#4849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() p.s. ja tez jutro okres dostaje, ale jak narazie nic nie dostaje (my z mamą zawsze mamy tego samego dnia ![]() et-ka tak pamietam zaraz ci odpisze, bo kurcze urwanie głowy mam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurczę, myślę o takich rzeczach, a TŻ pewnie do tego czasu się rozmyśli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio też mam bardzo stresującą sytuację zdrowotna i u siebie i w domu..i aż czasem sie płakać chce z bezsilności.
![]() |
#4852 |
Wtajemniczenie
|
Dzwoniła do mnie ta inna firma. Co za nieprofesjonalizm! Rano dzwonił do mnie ich "Junior Recruiter", później wysłał mi stronę firmy, żebym się z nią zapoznała. Strona - no cóż. Pozostawia wieeele do życzenia. W zakładce "Kariera" jest kilkanaście różnych pozycji, ale jak się wchodzi do ich opisu - wszystkie mają litera w literkę taki sam, który mówi "robisz wszystko". Babka (senior recruiter) dzwoni do mnie przed momentem. Dwa razy zadała mi to samo pytanie (??). Po ostatnim pytaniu powiedziała: "Dziękuję, skontaktuję się z menedżerem, i odezwę się później". Nie dała mi czasu na zadanie jej żadnych pytań o firmie itd. Ale chyba nie muszę ich nawet zadawać - dział HR mają komplenie do bani...
#4853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na zdjęciu wyglądają na jaśniejsze bo występują w 2 kolorach. Ten akurat jest "bardziej sprany". Z góry uprzedzam, że może odpaść Ci guzik + strasznie się rozbijają. Ps. Zajrzałam tu przez przypadek i od razu praca mnie dopadła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
Poemi - ależ nic nie szkodzi na przeszkodzie, żebys kiedyś sobie zrobiła inny kierunek studiów. Ja uważam, że powinniśmy studiować/robić to, co nam sprawia przyjemność. Reszta się jakoś ułoży.
Widzisz. Ja urodziłam się z talentem artystycznym. Bez problemu przychodzi mi malowanie, grafika komputerowa, projektowanie wnętrz czy właśnie fotografia. I wylądowałam na informatyce - przedmiocie ścisławym. Chyba zawsze chciałam sobie udowodnić, że dam radę, i póki co zawsze nieźle mi szło. Ale też co jakiś czas zatrzymywałam się i myślałam: "Co ja robię... skoro sztuka przychodzi mi z taką łatwością? To czemu jestem na informatyce?" Nie znam odpowiedzi na to pytanie. Ale wiem, że jak tylko mam ochotę sobie trochę potworzyć, to mam do tego warunki. A w informatyce zakochałam się gdzieś po drodze - i znalazłam sobie w niej dział gdzieś pomiędzy ścisłością a totalną abstrakcją. PS. dostałam maila od firmy. Chcą jeszcze się ze mną spotkac w środę.
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
problem jest tylko w rozmiarówce, i to ze w większości jest żółte złoto. TZ chciał mi tam kupic, ale na mnie nie znalazł ![]()
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Zrobiłam się rannym ptaszkiem, bo zaraz jedziemy z Tż po farbę a potem do mieszkania, przed pracą Tż. Dzień dobry wszystkim!
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Nie kupiłąm wczoraj butów ![]() Złąziłąm Galerię Mokotów, Best Malla i Złote tarasy. Byłam w Aldo, Guidi, Gino Rossi, Ryłce, Kazarze, ALdo, Zarze, venezii i kilku innych. NIC nie ma co by mi sie podobało. Kupiłam sobie Acne Derm na otarcie łez. Hihi, niestety w H&M a Złotych i w Galerii Mok. nie ma już absolutnie nic z kolekcji zimowej. Pytałąm ekspedientki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak podejrzewałam, trudno... bywa. P.S. Właśnie jestem kuszona do wagarowania w weekend, bo "dzień kobiet" jest w sobotę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.