Panny Młode 2008 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-24, 18:10   #4831
czekoladka79
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2008

Cieszę się że poda wam się wybrana przeze mnie sukienka.

Cytat:
Czekoladka: Suknia piękna, tylko ja bym zrobiła ciut większy ten dekolt, bardziej wykroiła "serce"
Madlen_18 niestety natura obdarzyła mnie dość duzym biustem 75 E lub F i obawiam się, że kiedy suknia byłaby mocniej wycięta to coś niecoś mogłoby z niej wypaść wypaść

Co do teściowych to zapewne większość, panien młodych zna moje zeszłoroczne perypetie z teściową (opisywałam w wątku koniec związku, zerwane zaręczyny http://www.wizaz.pl/forum/showthread...i%B1zku&page=2 od postu 51) mało brakowało a "dzięki" teściowej zerwalibyśmy zaręczyny. Natomiast teraz gdzieś tak od Bożego Narodzenia nie zachwalając z teściową tworzymy jeden team. Dogadujemy się naprawdę w pół słowa, widzę jak zupełnie zmieniła front i jak bardzo się stara żeby wszystko było w naszych relacjach ok. Nie ma narzucania swojej woli "bo ja tak chcę", teraz siedzimy sobie przy herbatce i plotkujemy jak z dobrą kumpelą. Potrafi nawet wyjąć z szafy bluzkę, albo buty (zupełnie nowe) i powiedzieć żebym przymierzyła i jak mi się będzie podobało to mam sobie wziąć bo mi się bardziej do biura przyda, a ona i tak ma dużo ...
Nawet nie wiecie jak się cieszę z obrotu spraw zwłaszcza ze względu na TŻ-a , NIE TAKA TEŚCIOWA STRASZNA JAK JĄ MALUJĄ

Tak naprawdę to mam trzy upatrzone typy sukienek.
Nr 1 już widzałyście
Nr 2 byłaby piękna gdyby była możliwość zmiany "góry" gorsetu na taką jak jest przy sukni nr 1
Nr 3 zapewne pięknie podkreśli talię

Która wam się najbardziej podoba ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (22,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (32,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (43,6 KB, 52 załadowań)
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 19:24   #4832
babeczka1985
Raczkowanie

czekoladko79 a może jednak suknia nr 3? Skoro natura obdarzyla Cię sporym biustem to w tej trzeciej sukni wygladalby moim zdaniem pieknie i o wiele korzystniej niz w sukience nr 1. Tylko tego kwiatka bym wywalila
Chociaz wszystkie suknie COS w sobie maja

Wczoraj cos mi i mamie padlo na glowe i zaczelysmy rozmawiac o tym jak beda siedziec goscie (przy okraglych stolach) na weselu. No i tak gadu gadu az w koncu zaczelysmy rozrysowywac wszystko na kartce. I.... tragedia!!! Nie ma szans, zeby usadzic wszystkich dobrze Nie mam pojecia jak to dobrze zrobić :/ A juz na pewno nie sprawie, ze wszyscy beda zadowoleni ze swoich miejsc... Frustrujace.

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 19:41   #4833
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
dzasta nie myślałaś o sukni z zakrytym dekoltem? naprawdę pięknie to wygląda i tak inaczej bo większość sukien górę ma taką samą ja miałam suknię mocno zabudowaną i z całą pewnością polecam to rozwiązanie będzie zero stresu czy coś się pojawiło czy nie
suknie mam już wybraną i ma dosyć głęboki deklot w kształcie literki V, niestety nie mogłam sobie dopasować suknie z zakrytym dekoltem, gdyż mam duuuuuży biust i z taką suknią zakrytą wyglądał na jeszcze większy... chyba poradzę się wizażystki lub kosemtyczki

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 20:58   #4834
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
suknie mam już wybraną i ma dosyć głęboki deklot w kształcie literki V, niestety nie mogłam sobie dopasować suknie z zakrytym dekoltem, gdyż mam duuuuuży biust i z taką suknią zakrytą wyglądał na jeszcze większy... chyba poradzę się wizażystki lub kosemtyczki
Tak myślę że bardzo dobrym wyjściem będzie zaciągniecie porady u fachowca Nie kombinowałabym na własną rękę z podkładem lub innym wynalazkiem....

Czekoladka wszystkie 3 suknie są bardzo ładne ale mi najbardziej podoba się suknia nr. 3 - fantastycznie jest podkreślona talia i biust. zrezygnowałabym tylko z tego kwiatka bo jest za duży :/ w sukni nr. 2 podoba mi się haft i rękawki. Jedynka chyba najmniej mi pasi chociarz w rzeczywistości może to wyglądać inaczej...
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 07:17   #4835
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
a masz już suknię?bo może wybierz taki model z koronka na dekolcie, więc nie będzie widać...a jeśłi już masz z odkrytym dekoltem to makijażystka i tak powinna nakładać Ci podkład i lekko przypudrować dekolt żeby nie różnił się za bardzo od twarzy...

kobietki a ja mam takie pytanko odnosnie naszych mam, tzn w co one sie ubierają? Bo moja juz przezywa co na siebie założy i próbuje jej cos znaleźć ale naprawde ciężko..pewnie coś by szyła tylko jaki wzór... jak Wasze mamy już coś mają to wklejcie może,co? będę wdzięczna za pomoc
radzę Ci znaleźć inny wątek właśnie o kreacjach mam panien młodych, ostatnio go przeglądałam więc jest gdzieś na 100%. Odnośnie mojej mamy, pewnie założy jakiś elegancki kostium.

Stary 2008-03-25, 09:05   #4836
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
ja mam pytanko z zupełnie innej beczki
a mianowicie: mam problem z tym, że podczas np. stresu (czego raczej w dniu ślubu nie uniknę ) robią mi się na dekolcie czerwone, paskudne, okropne, wstydliwe, koszmarne,... plamy wygląda to bardzo nieelegancko...
i teraz pytanie: czy któraś z Was wie czym takie "cóś" zatuszować?? czy może lepiej zapytać dziewczyn na forum z makijażami??
ja myśłe,że jak dekolt będzie troche podpudrowany i nałozysz taki pyłek z mieniącymi drobinkami,ktore odbijają światło to żadnych przebarwień nie będzie widać
Stary 2008-03-25, 11:59   #4837
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam pytanko z zupełnie innej beczki
a mianowicie: mam problem z tym, że podczas np. stresu (czego raczej w dniu ślubu nie uniknę ) robią mi się na dekolcie czerwone, paskudne, okropne, wstydliwe, koszmarne,... plamy wygląda to bardzo nieelegancko...
i teraz pytanie: czy któraś z Was wie czym takie "cóś" zatuszować?? czy może lepiej zapytać dziewczyn na forum z makijażami??

Miałam kiedyś znajomą, która w taki sposób reagowała na stres. W dodatku miała jasną karnację i te plamy były bardzo wyraziste. Pamiętam, że zawsze nosiła jakieś apaszki bądź golfy, żeby tylko ukryć zaczerwienia.

Z tym makijażem na dekolcie to bym uważała, puder może się usypać na suknię, nie wiadomo jak zareaguje na upalny dzień jeśli takowy zaistnieje. Raz widziałam przypadek, kiedy dziewczynie rulował się w załamkach szyi co nie wyglądało estetycznie. Musiałabyś porobić próby generalne i zobaczyć czy nie dostaniesz uczulenia i czy faktycznie taki kamuflaż coś z działa. Idziesz na solarium , on powinien w razie czego przygasić Twoje plamki.

Ja bym w takim razie myślała o sukni z golfikiem, ale mówisz że już masz kieckę wybraną, z dekoltem i to głębokim. Mhm

Dziewczyny zostały mi 4 miesiące i 28 dni
Stary 2008-03-25, 12:15   #4838
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

dzasta110 znajdź dobrą wizażystkę, która pracuje na mocno trwałych kosmetykach. Jeśli użyje na twarzy i dekolcie odpowiedniego podkładu, to zakryje ewentualne plamy. Jednocześnie taki podkład nie powinien się ścierać. U mnie nic się nie działo. Owszem, gorset się wybrudził, ale od środka i nic nie było widać.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 13:34   #4839
dzasta110
Wtajemniczenie

muszę cos pokombinować... poszukać kogoś kto się zna doskonale na takich sprawach... już tak mam, że jak coś jest ok, to znajdę cos innego do czego się mogę przyczepić... liczę na to, że opalenizna i makijaż złagodzi te plamy. A może w ogóle się nie pojawią??
C o do sukni, to jednak bardziej mi zależało na tym, żeby biust ładnie wyglądał, bo jego makijażem raczej nie zatuszuje

Stary 2008-03-25, 14:20   #4840
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny zostały mi 4 miesiące i 28 dni
Mi zostało 5 miesięcy i 26 dni,ale jakoś ciągle mi się wydaje,że to jeszcze bardzo odległa data
Stary 2008-03-25, 14:34   #4841
Masako
Rozeznanie

Cytat:
muszę cos pokombinować... poszukać kogoś kto się zna doskonale na takich sprawach... już tak mam, że jak coś jest ok, to znajdę cos innego do czego się mogę przyczepić... liczę na to, że opalenizna i makijaż złagodzi te plamy. A może w ogóle się nie pojawią??
C o do sukni, to jednak bardziej mi zależało na tym, żeby biust ładnie wyglądał, bo jego makijażem raczej nie zatuszuje

Te plamy to efekt pobudzenia układu nerwowego, ze stresu. Może jakbyś coś wzięła lekko uspokajającego dzień wcześniej, żeby troche pobudzenie wytłumić?np 1 tabletkę hydroksyzyny na noc. Ewentualnie przejdź sie do jakiegoś internisty, jak znasz jakiegoś fajnego i z nim pogadaj, to może coś poradzi na ten jeden raz. I na pewno w dniu wesela unikaj picia alkoholu, zwłaszcza wina, bo mogą to nasilic.

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.

Edytowane przez Masako
Czas edycji: 2008-03-25 o 14:38 Powód: literówki
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-25, 14:38   #4842
sanetka
Zakorzenienie

czy ktoras z Was robi sama fryzure.

mysle o wyprostowanych,rozpuszczo nych wlosach. tylko w takich dobrze sie czuje i wygladam wiec chyba moge je sobie sama wyprostowac a ktos dopiac welon? warto isc do fryzjera i placic za to te 100-150 zl?

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 14:55   #4843
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
Te plamy to efekt pobudzenia układu nerwowego, ze stresu. Może jakbyś coś wzięła lekko uspokajającego dzień wcześniej, żeby troche pobudzenie wytłumić?np 1 tabletkę hydroksyzyny na noc. Ewentualnie przejdź sie do jakiegoś internisty, jak znasz jakiegoś fajnego i z nim pogadaj, to może coś poradzi na ten jeden raz. I na pewno w dniu wesela unikaj picia alkoholu, zwłaszcza wina, bo mogą to nasilic.
rzeczywiście jak wypije choć troszkę alkoholu to plamy pokazują się intensywniej tą hydroksyznę to miałam, tylko nie pamiętam na co (właśnie znalazłam w apteczce, ale jest już przeterminowana). mówisz, że może pomóc... hmmm... a wiesz czy jest ona na receptę czy nie, bo ja już nie pamiętam może warto spróbować i wziąć wcześniej i zobaczyć jak w ogóle się będę czuła, bo nie chcę być "otępiała" w dniu ślubu

Stary 2008-03-25, 15:36   #4844
Masako
Rozeznanie

Cytat:
rzeczywiście jak wypije choć troszkę alkoholu to plamy pokazują się intensywniej tą hydroksyznę to miałam, tylko nie pamiętam na co (właśnie znalazłam w apteczce, ale jest już przeterminowana). mówisz, że może pomóc... hmmm... a wiesz czy jest ona na receptę czy nie, bo ja już nie pamiętam może warto spróbować i wziąć wcześniej i zobaczyć jak w ogóle się będę czuła, bo nie chcę być "otępiała" w dniu ślubu
Hydroksyzyna działa nasennie, uspokajająco, przeciwwymiotnie, dostępna jest wyłącznie na recepte. Aby uniknąc otępienia trzebaby wziaść ją na noc dzien wczesniej, nie jest to bardzo silny lek. Z tego co pamiętam naczynia mogą sie poszerzać też po żółtym serze, niektórych rybach np tuńczyku, też sobie sprawdź czy po tym nie dostajesz plam, nie wiem czy palisz, ale jesli tak to nikotyna też wpływa na naczynia.

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 15:54   #4845
blush
Zadomowienie

ciekawe czy ten lek można wypróbowac wcześniej, strach pomyśleć jak mógłby zareagować przy takim stresie

pamiętam jak mój szwagier przed swoim ślubem zażył chyba 5 tabletek uspokajających, na szczęście nie zachowywał się dziwnie

do mojego ślubu pozostało 5 miesięcy 19 dni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-25, 16:06   #4846
dzasta110
Wtajemniczenie

na szczęście nie palę i nigdy nie paliłam
zauważyłam, że te przebarwienia pojawiają się:
po alkoholu ,
podczas stresu,
ostre zapachy perfum, które mi "nie pasują",
gdy mnie coś boli (najczęciej bóle menstruacyjne),
więcej nie przychodzi mi do gowy... nie wiem czy to coś ma wspólnego z tymi "plamami"
jeszcze dodam, że mam cerę ze skłonnościami do rumieńców

Stary 2008-03-25, 16:20   #4847
Madlen__18
Zakorzenienie

/11/:d
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 18:33   #4848
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
Cieszę się że poda wam się wybrana przeze mnie sukienka.

Madlen_18 niestety natura obdarzyła mnie dość duzym biustem 75 E lub F i obawiam się, że kiedy suknia byłaby mocniej wycięta to coś niecoś mogłoby z niej wypaść wypaść

Tak naprawdę to mam trzy upatrzone typy sukienek.
Nr 1 już widzałyście
Nr 2 byłaby piękna gdyby była możliwość zmiany "góry" gorsetu na taką jak jest przy sukni nr 1
Nr 3 zapewne pięknie podkreśli talię

Która wam się najbardziej podoba ?
Mnie również podoba się sukienka nr 3 najbardziej, zresztą to mój typ sukienki "był". Ja również mam duży biust i mierzyłam coś podobnego ale się okazało, że przy dużym biuście to wygląda fatalnie. Prawie mi się wszystko "wylało" . Być może ta którą wybrałaś jest jakoś lepiej skrojona ale i tak trzeba mierzyć. Ja już wybrałam sukienkę i nie jest podobna do żadnej, która mi się na internecie podobała

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 19:23   #4849
czekoladka79
Zadomowienie

No właśnie w ciagu najblizszego tygodnia jestem umówiona do kilku salonów na mierzenie i nastąpi zderzenie marzeń z rzeczywistością. Do tej pory to raczej nie miałam jakiejkolwiek faworytki z sukienek które przegladałam w necie tak naprawdę to nie widziałam siebie w żadnej z nich.
Jak będę po przymiarkach to podzielę się uwagami.

A tak z ciekawości "kaalinaa" jaki gorset dobrałaś do swojego dużego biustu?
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 19:35   #4850
elianka
Zakorzenienie

cześć laseczki!... nie udzielam sie jakos ostatnio wiję sobie gniazdko w sobote przeprowadzamy sie z TŻ do wlasnego mieszkanka- pakujemy sie, w naszym teraxniejszym mieszkaniu- jakby tajfun przeleciał a my szczęśliwi jak młode foki
Stary 2008-03-25, 19:38   #4851
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ja też bym z Wami na dłużej poplotkowała, ale kurcze jestem zawalona papierkową robotą, nie wiem czy nie skończę nad ranem, a mam teraz niezły zapierdziel. Widzę, że na ślubnym wszystko ładnie gra to zmykam zanurzyć nos w monitor i papiery.

Pozdrowienia dla wszystkich dziewuszek!!!
Stary 2008-03-25, 20:29   #4852
mika85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Mika, chyba pisałaś juz. czym wybielasz zęby, ale jakbyś mogła jeszcze raz nsapiać, to będę wdzięczna
Przepraszam ze dopiero teraz odpisuje. To jest metoda nakładkowa. Moja dentystka roziła mi na wymiar do moich ząbków takie rynienki (jak mają bokserzy) do tego mam żel "OPALESCENCE PF" i przez 8 dni zakładałam te nakładni na 2-3 godzinki. efekt był juz widoczny po pierwszym uzyciu. Efekt urtzrymuje sie przez ok 6 miesiecy, dlatego przed slubem jeszcze jedna serie sobie zrobie bo zel mam jeszcze w domku.

Nie wiem czy pisałam ale mamy już wódke na wesle, kupilismy smirnoffa w butelkach 0,7l.

W tym miesiącu mamy zamiar isc po obraczki, dostaniemy je w prezencie od rodziców tż.
Mam tez zamiar zacząć kompletowac materiały potrzebne do wystroju sali.
A i jeszcez łykam betabronz na przyciemnienie troszeczke mojej jasnej karnacji, a w kwietniu juz pomału zaczne chodzic na solarium tak raz w tygodniu żeby wyglądac tak promiennie a nie jak przypieczony kurczak :P
Pozdrawiam bardzo serdecznie

Edytowane przez mika85
Czas edycji: 2008-03-25 o 20:57
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 20:34   #4853
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
/11/:d
Madlen! Przestań odliczać, bo się stresuje

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
cześć laseczki!... nie udzielam sie jakos ostatnio wiję sobie gniazdko w sobote przeprowadzamy sie z TŻ do wlasnego mieszkanka- pakujemy sie, w naszym teraxniejszym mieszkaniu- jakby tajfun przeleciał a my szczęśliwi jak młode foki

Ja też "wiję sobie gniazdko" już po remoncie (mieszkanie mojego TZ), teraz sprzatamy, ukladamy, sortujemy, wyrzucamy. Dzis walczylam z ubraniami mojego ukochanego, bo nie chcial wyrzucic niektorych paskudnych obciachowych ciuchów hehe
Tez po malu musze zbierac rzeczy do zabrania.... ale jakos sobie tego nie wyobrazam

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-03-25, 20:37   #4854
Madlen__18
Zakorzenienie

Ale czemu ty się stresujesz?
Ty masz jeszcze dużoooo dni
A mi zostało już prawie 10 O_o
Wiecie, że w ogóle to do mnie nie dociera, że to na prawdę JUZ??
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 21:46   #4855
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
MI zostało troche więcej i narazie też to do mnie nie dociera,ale podejżewam,że na parę dni przed opcja sraczki będzie załączona
Madlen powiedz lepiej jak tam Wasze gniazdko??gotowe??
Stary 2008-03-26, 02:23   #4856
Taska
Raczkowanie

Cytat:
na szczęście nie palę i nigdy nie paliłam
zauważyłam, że te przebarwienia pojawiają się:
po alkoholu ,
podczas stresu,
ostre zapachy perfum, które mi "nie pasują",
gdy mnie coś boli (najczęciej bóle menstruacyjne),
więcej nie przychodzi mi do gowy... nie wiem czy to coś ma wspólnego z tymi "plamami"
jeszcze dodam, że mam cerę ze skłonnościami do rumieńców

Nie chce Cie martwic ale na TWoim miejscu udalabym sie do dermatologa i zapytala o tradzik rozowawy- ja wlasnie z takimi objawami borykam sie od dawna i od kilku miesiecy dostaje jakies masci i antybiotyk- pomaga!

Pzdr

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 07:03   #4857
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
i tak będzie do samego końca...w przedzień nie uwierzysz że to jutro a w dniu ślubu że to dziś ...wiem coś o tym
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-03-26, 08:02   #4858
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

witajcie dziewczyny....tak mi glupio bo nie pisalam chyba 2 tygodnie...ale to przez to ze sciagnelam sobie jakiegos wiruskatyeraz juz jest dobrze i pisze co sie wydarzylo:
1.zakonczylismy nauki przedmalzenski-dostallismy zaswiadczenie bo ja grzecznie mierzylam swoja temperature i pani byla zadowolona
2.TZ ma urodziny 1 kwietnia i tego dnia kupujemy obraczki-jak juz wczesniej pisalam zlote klasyczne pozostaje tylko kwestia szerokosci ale mysle ze takie w sam raz...a i grawerka-sa dwie opcje-NA ZAWSZE EWELINA-NA ZAWSZE TOMASZ-bez daty slubu a ta druga to data i nasze imiona....nie iwem co wybrac ale z dnia na dzien podejmiemy decyzje
3.wczoraj bylam w Krosnie w salonie Impresji i juz skompletowalam caly swoj ,,wystroj"...tzn suknia zostaje ta ktora wczesniej wybralam, dobralam tylko welon tez w kolorze smietanki i bolerko pani powiedz ze to jakis typ ,,motylek"nie wiem czy motylek czy poczwarka ale ladnemam tez bizuterie i wszytsko ladnie sie ze soba komponuje....teraz tylko musze kupic kabel bo kupilam juz 2 zeby zgrac zdj z komorkio na kompa ale pisze ze ,,niekompatybilny"
4.mam juz pania do dekoracji sali,ktora jest dziewczyna z mlodosci mojego tatymama zla,tata jeszcze ne wie ze ja wybralammusze to tak zrobic zeby mi sie na weselu nie poklocili jeszcze
5.szukam i nie znajduje na allegro zadnych zaproszen ktore mnie urzekna.....nie wiem no juz sama co mi sie podoba a co nie...
6.w maju ruszamy do proboszcza zeby ,,dac"na zapowiedzi...oboje bylismy chrzczeni w tej samej parafi i w tej samej bierzmowani wiec myslimy sobie ze damy mu 100 zl i bog zaplac?bedzie ok?
7.ja mam taki problem ze skora ze od wiekszosci kosmetykow mnie uczula i teraz smaruje buzke tylko kremem z AA dla cery wrazliwej i atopowej i mam pytanie-co z podkladem?jaki wybrac na slub zeby nue uczulil?znacie jakies dobre bo ja to nemo jestem z kosmetologii
8.na slub we wrzesniu 27 polecacie ponczochy czy rajstopy?
pozdarwiam
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 08:25   #4859
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
8.na slub we wrzesniu 27 polecacie ponczochy czy rajstopy?
pozdarwiam
Ja osobiście preferuję pończochy samonośne. już nie raz miałam takowe na różnych imprezach i było ok.

Nie było mnie dość trochę, bo nadal mam problem z domowym komputerem. Już postanowiłam, że w przyszłym tygodniu pójdę z nim do naprawy, bo nie jestem pewna, czy zwykłe formatowanie dysku będzie wystarczające

Kobitki, stwierdziłam, że jestem niezłą organizatorką i lubię dreszczyk emocji Praktycznie ja sie zajmuję przygotowaniami sama, z TŻtem tylko rozmawiamy i ustalamy szczegóły, natomiast ja sie kontaktuję z "podwykonawcami" Przez ten czas, jak już wspominałam, zastanawialiśmy się, czy nie zamówić jednak kamerzysty. Pisałam do wielu, w większości mieli pozajmowane terminy (18.10.!!!). Znalazłam dwóch, ale w ostateczności mój narzeczony stwierdził, że na serio nie chce mieć filmu, więc odpuściłam.
Stwierdziłam, że skoro nie będziemy mieli kamerzysty, to przynajmniej fajnie by było mieć profesjonalne zdjęcia z wesela i z przygotowań (mamy podpisaną umowę tylko na plener i kościół), napisałam do mojej fotografki wczoraj i czekam na odpowiedź - chcę poszerzyć zakres umowy

Załatwiłam też oprawę muzyczną ślubu, będą to dwie dziewczyny, które zagrają na skrzypcach, pianinie oraz przepięknie zaśpiewają

Mam pytanie, czy kupujecie skarbczyki? Moi rodzice mają takie skarbce jako pamiątka ślubu, ale nam na naukach nikt o tym nie mówił. Chciałabym kupić dla mnie i TŻ po jednym i dać do pobłogosławienia. Nie dość, że piękna pamiątka, to jeszcze przydatna

Dziewczyny, czy u Was jest taka tradycja, że w przeddzień ślubu przychodzą do panny młodej znajomi i/lub rodzina i trzaskają porcelanę pod drzwiami? Strasznie mi się ten zwyczaj nie podoba Nie dość, że mieszkam na ostatnim piętrze w bloku (czyli jak zaczną tłuc, to będę musiała to sprzątać aż do parteru), to w dodatku często zdarza się, że tacy "goście" siedzą bardzo długo i panna młoda jest niewyspana. Jak jest u Was?

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 08:29   #4860
kina2807
Zakorzenienie

Asiuk a co to za skarbczyki? bo nie za bardzo zrozumialam?
a z ta porcelana to przegiecie, dobrze, ze u mnie nie ma takiego zwyczaju

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości