![]() |
#4831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
Witajcie
![]() Ja jak zwykle tylko tak z doskoku ![]() ![]() ![]() ![]() Obiecałam sobie, ze dzisiaj wieczorkiem usiadę do kompa i do Was ![]() ![]() Nie dosć tego to jeszcze wczoraj dostałam @ i strasznie bola mi plecy ![]() Jak stara babcia narzekam ![]() ![]() ![]() Jedziemy jutro na wieś do moich rodziców. Ale tylko chyba na jutro. Bo wogóle to mamy oboje dłuższy weekend, to w poniedziałek mamy wolne i do pracy dopiero we środę ![]() Tak troszkę przejrzałam Wasze posty i chciałm Ewa powiedzieć Ci, ze my wczoraj też mielismy swoja rocznicę "chodzenia" ![]() ![]() Aniu przykro mi, ze u Was taka straszna sytuacja w kraju i wogóle, że tesciowie muszą sprzedawać nawet dom ![]() ![]() Co do zielonych pytań to: 1. mleko z kartonu już od jakiegoś czasu daje Emilce w postaci budyniu czy kaszki manny. I czasami nawet jest to takie mleo od krowy, które daja nam moi rodzice. Nie zauważyłam zadnych niepokojacych objawów u Małej, takze mam nadzieje, ze jej nie szkodzi. 2. my chyba w tym roku nie robimy prezentów...No oprócz Emilce i moze mojej najmłodszej siostrze. Dla Emili myslimy o koniku na biegunach ![]() ![]() Idę spać, bo głowa durnowata i nie myśle tak jak powinnam ![]() Słodkich snów i dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Wtajemniczenie
|
Kamilko u nas kroluje Dobranocny Ogrod na Cebebies (czy jak to tam sie pisze).
1. My bezmleczni. Wiki je tylko kaszke, modyfikowanego nie tknie, wiec nie sadze, zeby sie polasila na zwykle. Ale tak czy siak wstrzymuje sie do 3 r.z. 2. Jeszcze pomyslow nie mamy na prezenty, tak jak u Basi dostana je tylko dzieciaki. Wiki zepsula sie ze spacerami, chce, zebym ja brala na rece, dzisiaj sie nie poddalam i szla zaryczana do domu. Oczywiscie nie rozumie, ze nie dam rady trzymac ja na rekach i pchac wozek. Dysiu jak u Ciebie wygladaja spacery? |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie mialam czasu przez weekend bo wrocili moi rodzice, i siedzielismy u nich zeby wito sie przyzwyczail do nich, bo od srody beda sie nim opiekowac , ja jurtro na 12 do pracy bede kisic do 20.00 we wtorek na 8 i w srode na 8, w czwartek i piatek mam wolne ![]() w domu wszyscy zdrowi, bylismy wczoraj z irkiem ma wycieczce w czechach, wit zostal z moimi rodzicami, a my wyrwalismy sie na pare godzin, bylo super, pozwiedzalismy troche, zjedlismy pyszne knedlicki z gulaszem ![]() po łebkach poczytalam co u was ana - przykro mi ze kryzys i was dosiegnal, mam nadzieje ze tak jak piszesz za rok lub dwa wszystko zacznie wracac do normy ![]() co ja jeszcze mialam komu, aha witula mleka nie pije juz ze dwa miesiace, z kartonu tez nie ![]() jogurty, bialy ser chetnie wciaga basiu - biedna ty jestes z tym bolem glowy ![]() ![]() mynarazieo prezentach nie myslelismy, widzialam gazetke z biedronki i maja byc klocki drewniane w wiaderku, 100 elementow za 49,90zl, chcialabym dla wita takie, jak juz beda w sklepie (od10.11) pojde oblukac i moze kupimy cus takiego ,a zreszta u mnie w pracy maja byc jakies prezenty dla dzieci. u irka tez wiec jeszcze zobaczymy...
Edytowane przez Wisniowysad Czas edycji: 2008-11-09 o 17:40 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
BAN stały
|
Marto - wspomniałaś o wycieczne do Czech - szczerze zazdroszczę, i mam nadzieję, że się sobią nacieszyliście, jesteście teraz tacy zajęci, zabiegani.
Przypomniały mi się nasze wakacje na Słowacji 3 lub 4 lata temu. Było przecudnie. Jak znajdę chwilkę zrobię Wam album - nawet tylko po to, byście mogli pooglądać przecudne krajobrazy. Co tak pusto? |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
hej a mnie naszła refleksja ze moj franio JUZ taki wielkolud,ize duzy facet z niego i pewnie ani sie obejrze a juz bedzie panienki przyprowadzal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
BAN stały
|
Też to zauważyłam, Aga...
Poza tym - dziewczyny teraz usypiają maluchy - chyba.... Albo są już tak zmęczone po wizytach u rodziny, że padły jak muszki. my byliśmy u dalszej rodziny dzisiaj, aż za Dęblinem. U Siostry dziadka Michała. Filip prawie cała wizytę przespał, obudził się po blisko 4 godz. zjadł talerz z rosołem z gołębia + makaron i pojechaliśmy z powrotem. Było bardzo rodzinnie. Ciocia-babcia, jak ją nazywamy, ma 22 wnucząt i 2 prawnuczków. Ostatnio bidulka zasłabła, ma anemie. Ma 82 lata, a śmiga jak żywioł. Byliśmy z Michałem chyba 5 lat temu u nich na wsi na wakacjach i nic się nie zmieniła, nawet nie posiwiała. Michał już śpi.... a to świnka ![]() ......................... ............ Franka - zgadza się, duży z niego chłopczyk, fajną ma piżamkę ![]() Edytowane przez Kamilanet Czas edycji: 2008-11-09 o 21:08 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 |
Zadomowienie
|
Zaniedbuję Was znowu i pewnie tak będzie przez najbliższe dwa miesiące... piszę pracę i jak chcę coś Wam napisać to już jestem tak totalnie zmęczona, że nie mam siły pisać. W dzień nie mam kiedy, bo z tym moim małym szogunem
![]() ![]() Kamilko Wy budujecie z maxa chyba, tak coś mi się w oczy rzuciło ![]() ![]() ![]() ![]() one_shot ja daję czasem mleko ale z torebki, z kartonu jest zazwyczaj UHT, a to nie ma wartości żadnych. Robiłam mu kakao, ale miał zatwardzenie, jak dawałam mleko z torebki codziennie to miał z kolei rozwolnienie, więc daję mu kaszkę na Bebilonie3, czasem zrobię budyń na mleku zwykłym, ale sporadycznie. Inne przetwory mleczne wcina ![]() Ana u nas w Polsce też nie jest ciekawie, ale raczej nie aż tak!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Faktycznie przez weekend pustki... U mnie weekend ciezki... sobota i niedziela - zajecia do 18, zanim dojechalam z Koszalina do domu, zabralam Kubka od dziadkow to bylam po 20 w domu ![]() Ani prania, ani posprzatania... nic... Padnieta jestem.. Jeszcze Kuba w sobote złapał katar i coraz bardziej mi go atakuje infekcja jakas... dostaje leki jakies oby nic powazniejszego sie nie rozwinelo... My dalej bez samochodu - oddalismy akumulator na gwarancje i czekamy... W pracy mam dzis wyjsc krocej... ciekawe czy szef bedzie pamietac... o ile w ogole przyjedzie ![]() Z checia wyjde wczesniej bo w domu mam syf jak nie wiem ![]() Franiu nooo... w dodatku Franio niezly przystojniacha jest, takze Panienki bedzie rwał jak ni wiem ![]() wisienko z Biedronki to byla dopiero 1 gazetka wypuszczona z zabawkami... mysle ze im blizej swiat moga byc ciekawsze zabawki. Teraz chyba raczje na Mikolajki wypuscili ![]() W ogole musze pokupywac jakies bombki, swiatelka, bo nic nie mam ![]() Aga wspolczuje ze spacerami... trudny okres Cie czeka zanim Wiki bedzie na tyle duza zeby chodzic bez wozka... bo mysle ze jej brakuje wozka jeszcze. Ja z Kuba jak ide na spacer bez wozka to zawsze spowrotem niose go ![]() Kasiu piszesz prace? mozesz mi tez napisac ![]() ![]() ![]() Ok popracuje troche...
![]() |
#4840 |
BAN stały
|
Kasiu333
U nas MAX kosztuje ok 3,10 (29), stawiamy właśnie na grubość tym dłuższym. U nas Porotherm, taki jaby nas interesował jest 2x dorższy od maxa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Freddy jak szefa nie ma to zamknij interes i fruuuu do domu ![]() Ja sobie w necie na bieżąco sprawdzam co tam w bierdonce będzie w necie - zawsze daja zapowiedzi ![]() ![]() Co do bombek.... to sama przyjemność!!!!! Ja tak kupowałam w zeszłym roku i tyle było do wyboru że ho ho - kupowałam w praktikerze ![]() Dziś brat mojego małża bierze ślub cywilny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życze wszystkim udanego wolnego jutrzejszego dnia!! Nie wiem czy u Was tez tradycja zwiążana z jutrzejszym dniem jak u nas - a mianowicie rogale marcińskie!! Mniam dosłownie - z masą migdałowo-makową. Tylko 11 listopada tak smakują
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do rogali marcińskich to nie mam pojęcia co to jest ale z tego co piszesz to już mam na nie ochotę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak powaznie... Co sie dzieje??? Ja wlasnie spijam wieczorne piwko... Kuba zasnal o 20 ![]() nawet sam zaciagnał mnie do lazienki i pokazal na wanne ze chce sie kapac...i faktycznie nie wymyslił niczego...kapiel, mleko i zasnał jak Aniolek... oneshout udanej zabawy ![]() Kuba dzis zbił perfumy... rozłały sie w calej łazience... poscieralam, ale zapach rozniosl sie koszarnie... az mnie juz glowa boli... Tylko szkoda, bo te perumy dala nam Sylwia, ktore zostaly po Piotrku... ![]() ok maly sie przebudzil - juz spi...poglaskalam po glowce i lula... ejj nooo... ludziska... piszcie... Edytko[/B] co tam... piszzzz... Franio spi juz? Jak tzet???
Edytowane przez freddy296 Czas edycji: 2008-11-10 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zadomowienie
|
Freddy ja do końca grudnia to całą pracę mam oddać a jestem przy I rozdziale
![]() ![]() ![]() ![]() one_shot pojęcia nie mam co to są rogale marcińskie ![]() Kamilko u nas max kosztuje 2,80zł a porotherm 25 5,99zł. Maxa wyszłoby nam 5000 sztuk a porothermu wyjdzie 2200 przy ścianie 25 cm (tylko 4 cm cieńsza niż z maxa), więc i tak jesteśmy 1000 zł do przodu, nie liczę już oszczędności na cemencie. Wy pewnie myśleliście o innym porothermie. Ależ tu forum budowlane serwujemy, co?? ![]() Synta... wafle z czekoladą... Hmmmm... Lubię ale bez wafli ![]() ![]() Tak czytam o tych Waszych zakupach na święta... Mnie to kompletnie nie dotyczy, bo i co mam se k***a stroić??? CHCĘ ZASNĄĆ I OBUDZIĆ SIĘ TYDZIEŃ PRZED WPROWADZKĄ DO SWOJEGO DOMU!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
hej. hej
![]() ja o 22 wrocilam z pracy, chcialam sie tylko zameldowac ze u nas wsio ok. ide sie kapac i spac, jutro mam na 8, o 16.30 bede w domu to popisze z wami buziaki ![]() spokojnej nocy a jutro milego dnia ![]()
#4847 |
Zadomowienie
|
Postów zaległych nie czytałam, ale obejrzałam albumiki, jeszcze Kamilki mi został, otwierałam w nowej karcie ale gdzieś mi zniknął
![]() ************** Obejrzałam wszystkie zaległe albumiki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kaśka333 Czas edycji: 2008-11-10 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() U nas wszystko ok tylko nie miałam netu.Darek ma wolne i mamy fajny długi weekend ![]() Byliśmy na zakupach.Całkiem udane ![]() Spadam bo bateria mi pada. Dobranoc
#4849 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Zrobiłam mały albumik, zebyscie nie zapomnieli jak wyglądamy ![]() ![]() Dzisiaj już chyba idę spać. I przestanę w końcu obiecywać, ze nadrobię czytanie, bo jakoś to mi nie wychodzi. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Ja też bez nadrabiania zaległości ![]() tęsknie za częstym pisaniem z Wami ![]() Zaraz sobie pooglądam albumy ![]() Ja wstawiłam jedno zdjęcie z wczoraj ![]() ![]() ![]() Może w końcu napiszę coś o Julce ![]() Jest bardzo samodzielna. Już od dawna sama je wszystko, zupy, kanapki, kaszki, nie pozwala się karmić, jak je zupkę to jej tylko miseczkę trzymam ale łyżeczką sama zasuwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Już jej tak zostało że jak w ciągu dnia jest zmęczona a mama zajęta to sama zasypia GDZIEKOLWIEK ![]() W ciągu dnia dużo czasu spędza sama ze sobą, bawi się lalkami, garnkami (swoimi-ma zestaw kuchenny--->tylko muszę jej zawsze coś dać do gotowania np. płatki kukurydziane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() buziaki idę oglądać albumy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Wtajemniczenie
|
My zostaliśmy sami
![]() ![]() ![]() Byliśmy wczoraj w centrum zabawkowym.Dłuugo oglądaliśmy te wszystkie cuda.W końcu chyba kupimy duże miasteczko z drogami Wadera.Spodobał mi się też taki samolot ze śmigłem i ludzikami.Będzie lista rodzinna ![]() Miłego pięknego słonecznego i ciepłego popołudnia ![]()
#4852 |
Zadomowienie
|
witam wszystkich.
dostalam na chwile przy święcie komputer wiec skrobne.nawet w sumie czasu ostatnio i ochoty nie mam.tak wiec nie czytalam ![]() u nas ok.w sumie... Tati gada, gada i gada...powtarza.naklejka-kaklejka,tatuaż-tatuja,jasno,ciemno.spodn iczka-punitka ![]() ![]() ma bunt na popoludniowe spanie od dwoch dni.chyba idzie jej pierwsza 3-ka.wczoraj miala czerwona kropke tam.jest niegrzeczna.wchodzi wszedzie, trzeba jej bardzo pilnowac.na segment, na szafke z akwarium i wyciaga z akwarium roslinki...rece opadaja czasami, ogolnie nie mamy sily, nie tylko ja ale i moja mama narzeka ![]() ![]() na dwor tez sie ubierac nie chce.jak pytam czy chce isc na dwor to mowi TAK a jak powiem "to chodz sie ubrac" to jest wielkie NIE!!!i tak w kolko....ulubionym slowem jest ofkors AŁA.nie wazne kto to mowi czy Tati czy my... poza tym zalapalam dola pracowego bo nigdzie mnie nie chcą ![]() ![]() ![]() z nocnikiem leżymy i kwiczymy. Tati chodzi spac o/przed 22.wstaje ok 9.ma drzemke ok 14 2 godzinki. ogolnie nie podoba mi sie moje życie i nie tak je sobie wyobrazalam.z checia bym je zmienila ale nie mam jak.jestem zla!!!!mam dosyc
#4853 |
Raczkowanie
|
ooooooooo
![]() ![]() ja tez mam frania czasami dosc ale generalnie to ciesze sie ze jest zdrowy-ma sprawne nózki i rączki wiec broi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zadomowienie
|
Dziekuję za mile komentarze w albumie
![]() Przeczytałam ostatnią stronę ![]() Kasiu, Ewa współczuje Wam z tym pisaniem prac ![]() ![]() MadziuO i jak ślubna obiado-kolacja? udała sie? U nas nie ma tradycjirogali marcińskich ![]() Esti faktycznie na tym zdjeciu, które wkleiłaś do albumu masz jakby mniejszy brzuszek ![]() Super, ze Julka jest juz taka samodzielna ![]() ![]() Madziu moja Emilka też jest czasami nie do zniesienia. ![]() ![]() ![]() Bylismy dzisiaj na spacerze w parku, bo ładna pogoda. Emilka spała około południa, wiec pojechaliśmy dopiero po 15. już zaczynało sie ściemniać , a na koniec to i zupełnie ciemno sie zrobiło, ale to i tak nie przeszkodziło Miśce biegać po alejkach ![]() ![]() ![]() Wogóle Emilka zaczęła ostatnio coraz wiecej mówić. Umie nawet liczyć paluszki u rączki ![]() ![]() ![]() Teraz sie pozale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postaram sie jeszcze poczytać poprzednie strony, chociaż bedzie tego chyba z 10 albo i lepiej ![]() Miłego wieczorku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
Madziu przytulam mocno
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Basiu obyś dobrze trafiła z przydziałek pokoju ![]() ![]() Przepraszam ale mam zaległości albumowe może jutro znajdę chwilkę. Dobranoc
#4856 |
Zadomowienie
|
Witam nocną porą
![]() Zrobiłam 2 nowe albumiki, dodałam też zdjęcia do albumu domek ![]() ![]() Esti brawa dla Juleczki ![]() ![]() bassienko wspólczuję zamieszania w pracy, mam nadzieję, że jednak wszystko sie jakoś ułoży ![]() ![]() ![]() ![]() Madziu Krystian też histeryzuje przy ubieraniu, przy przebieraniu również. Ja, zanim z nim wyjdę, to jestem cała upocona ![]() ![]() Edytowane przez kaśka333 Czas edycji: 2008-11-11 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
BAN stały
|
Też mam czasami wszystkiego dość.... (tak jak teraz zresztą)
![]() Poodpisuje na posty jak mi się poprawi |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Wszystkim w złym humorze przesylam duzo pozytywnej energii ![]() ![]() W pracy zapierdziel... ![]() Tesciowka na szrocie wypatrzyla ponoc bardzo ladny dywan 2.5 na 3 metry za 50 zl. Ponoc bardzo ładny z grubej elny... i nie mam nawet jak pojsc zobaczyc ![]() No mam nadzieje, ze nikt nie kupi do 15stej. Trzymajcie kciuki!! Kuba powiedzial nowe słowko: dida = dzidzia. ogladalismy zdjecia z jego Maleńkosci i zobaczył siebie mowi dida... Takze cos załapuje po malu... I ładnie mowi juz Nie ma ![]() Ostatnio po calym domu latał i krzyczał PIPA ![]() ![]() ![]() Ok wracam do pracy... NIe mam nawet jak komu odpisac...
![]() |
#4859 |
Rozeznanie
|
Kamila, Madzia:
![]() ![]() Ja też miałam taki jeden swój kilka dni temu. Już jak obudziłam się rano to czułam, że coś jest nie tak ![]() ![]() Planowaliśmy sobie z tz-tem wyjazd na tygodniowy urlop w kwietniu do Grecji, Egiptu lub Tunezji ale niestety nie wyjdzie....a we wrześniu też nie bo Paula idzie do szkoły..... zostają więc wczasy w Polsce ![]() ![]() Ewka: no to chyba oczywiste, że nikt nie odważy się kupić tego dywanu ![]() ![]() Piotruś oprócz standardowych słówek: mama, tata, baba, dziadzio, papa (Paulinka) ładnie mówi: cicho!, córcia, nie ma, Józio, Zuzia, mnio (smoczek ![]() ![]() Jutro idę z Paulinką do logopedy, bo we wrześniu do szkoły a ona zamiast "r" to "l"... no i jak szybko mówi to zmiękcza dwuznaki ![]() No dobra... kończę posta bo znowu Wy nie będziecie nic pisać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
BAN stały
|
Cytat:
JA mam takie dni ostatnio często, takie właśnie, że w sumie drobnostki i dą nie po mysli i chce się wyć. Cieszę się, że jesteśmy zdrowi, że dajemy radę, ale czasami brakuje mi siły nie fizycznej a psychicznej ![]() Czasami zadroszę Wam dziweczyny, które pracują poza domem. i jeszcze mam @ ![]() Edytowane przez Kamilanet Czas edycji: 2008-11-12 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.