|
|
#4831 |
|
Blond forever!
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
A on ma zapobiegać kamieniowi czy go likwidować?
|
|
|
#4832 |
|
Wtajemniczenie
|
raczej przedziwdziałać powstawaniu...
![]() popłukam i zobaczę czy coś, chociaz minimalnie sie zmieni. ****************** jejku, ile mam teraz nauki i zajęć, az zyc sie nie chce nudą zawiewa wszedzie, jak tam aparatki tłusty czwartek? pączki dobre? ![]()
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie jadłam jeszcze ani jednego pączka
![]() w ogóle nie mam ostatnio ochoty na słodycze. jutro wizyta u orto...
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
ja zżarłam dopiero jednegoi aż sama się dziwię że tak mało bo ja na codzień potrafię po 3 wciągnąć
|
|
|
|
|
#4835 |
|
Zadomowienie
|
Kurde coś mnie dziś zęby ćmią niektóre, czyżby to oznaki dziur? A może wrażliwe na słodkie (nigdy nie były)? Kurde mam nadzieję żę to nie zapowiedź plomb...
|
|
#4836 |
|
Blond forever!
|
Pączki są pyszne, słodkie i miękkie więc idealne dla tych świeżo po wizycie lub założeniu aparatu
![]() Dla wszystkich są idealne
|
|
|
#4837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :roll eyes:.Spędziłam dziś ponad godzinkę na bieżni, mam 1100cal w plecy, więc nadrabiam ![]() ![]()
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4838 |
|
Wtajemniczenie
|
kurczę. mialam dziś sen
![]() a no... cały aparat na górnym łuku mi odpadł, no a w tym na dole- tylko pierścień... dzwoniłam do orto, ale jej mąż powiedział, że orto położyła się właśnie spać i że nie zrobi mi teraz tego aparatu i mam przyjść za dwa tygodnie jak się obudzi ![]() dalszej części nie ma. bo się obudziłam wystraszona, ale wszystko miałam na miejscu ufff..dobrze, że to był tylko sen
|
|
#4839 |
|
Raczkowanie
|
A ja już po wizycie. Porobili mi zdjęcia wyciski wywiad itp. Za 2 tygodnie kolejna wizyta przedstawiająca koszty i plan leczenia
A potem to już tylko druciki chyb a |
|
|
|
|
#4840 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś bez pączków
![]() Za to za tydzień mam wizyte u chirurga i pewnie będzie nieciekawie
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4842 |
|
Raczkowanie
|
Kurde mi sie ten łuk zapada czy co?! Boli mnie całe podniebienie ;//
|
|
#4843 |
|
BAN stały
|
czy jest mozliwe by orto po separacji na jednej wizycie zalozyla mi caly aparat na 1 luk czy to musi byc rozlozone a czesci pierscienie pozniej cala reszta?
|
|
|
|
|
#4844 |
|
Wtajemniczenie
|
a czemu pierścienie miałyby być zakładane osobno?
przykleja się je podobnie jak pozostałe części aparatu.
|
|
#4845 |
|
BAN stały
|
Mam tak umowiona wizyte separacja-wizyta pierscienie(2) i cala reszta 3cia wizyta a ja bym chciala te dwie sprawy za jedna wizyta
|
|
|
|
|
#4846 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam od razu po separacji zakładany cały górny łuk. pierścienie, zamki... wszystko za jednym zamachem.
|
|
#4847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja w koncu pozbylam sie luku podniebiennego w tym tygodniu po niecalych 9 miesiacach, ah jaka ulga |
|
|
|
|
|
#4848 |
|
BAN stały
|
Czyli jak ja poprosze moze sie zgodzic? Choc pewnie nie koniecznie bo moze nie miec ''zbudowanego calego" gornego luku dla mnie..
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Wtajemniczenie
|
jak już spytasz, to się przekonasz
nie ma co się zastanawiać na zapas.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zrobilam juz ostatniego zeba i jutro umowie sie na wyrwanie
A pozniej juz aparacik
|
|
#4851 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
) ...No i boję się, że znowu się rozczaruje i wszystko się przedłuży, ech...
|
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam dziś 8 pączków
Z matulą sobie zaplanowałyśmy dietkę od jutra, żeby sobie użyć w tłusty czwartek :P, więc sobie nie żałowałam Ale w zeszłym roku jakoś po wizycie u orto był tłusty czwartek i zjadłam tylko pół bawiąc się nożem i widelcem tak mnie zębiska bolały
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Raczkowanie
|
Ja wogóle nie miałam separacji
, pewnie dlatego, że jak usunęłam ząbki, które mi kazali, więc szczęce się poluzowało troszke .Byłam wczoraj u mojej orto, na zmianie łuków i wogóle wiecie jak się zszokowałam (przyznam, że jestem zakręcona i wcześniej się nie wsłuchałam jak to z ceną za wymianę owych łuków.. za bardzo byłam zafascynowana aparatem:P ). Schodzę z fotela, w portfelu naszykowane 200zl, bo jak czytalam to tak 60-80zl za jeden łuk niby...a tutaj pani orto mówi, 50zl za dzisiejszą wizytę, no niech mnie kule biją, ale się ucieszyłam , za zaoszczędzone pieniążki to sobie pójdę kremik dziś jakiś fundne . Dla porównania, znajoma chodzi co miesiąc na wymiane łuków i płaci po 150zl, ja mam kolejna wizytę dopiero na maj...Dużo osób pewnie to zdziwi bo od założenia aparatu 4.12.08 poszłam dopiero wczoraj, czyli wizyty prawie co 3 miesiące, ale widziałam efekty na innych ludziskach,których leczyła moja Orto no i syn mojego stomatologa też leczyli u niej ząbki:P. Także chyba nie ma reguły u kogo kiedy wizyty i czy każdy musi mieć sepracaję. To wszystko zależy od wady, lub tego jak się ząbki prostują . Ja patrząc w lusterko, widzę efekty,więc ufam mojej orto![]() P.S Już się więcej nie przyznam, że mi klej na niektórych ząbkach żółknie, bo orto od razu złapała za wiertełko do polerowania (czego nie luuuubię) i obczyściła ząbki. Tym razem mam błękitne gumeczki , postaram się wstawić na dniach jakieś foto, tylko niech mi się warga zagoi, bo jakaś wstrętna afta od kilku dni męczy i smaruje i smaruję, ale to nie z dnia na dzien...:/Dziś w pracy jogurty i gerberki (ząbki ciągną, nie ma co) |
|
|
|
|
#4854 |
|
BAN stały
|
myslalam ze za luk placi sie raz tzn jak aparat sie zaklada^^ a to takie koszta beda...
|
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
spioch kolezanka wyzej byla na zmianie ligatur
kontrola, czy jak to zwał. Za aparat placisz raz, pozniej placisz za wizyty kontrolne i za wymiane elementow zuzywalnych [ligatur, wyciagow, ligatur metalowych itp]. ancia musisz czesciej myc zeby. sacholem smarujesz? |
|
|
|
|
#4856 |
|
BAN stały
|
Ahh rozumiem no to i tak sporo kasy musze sie przygotowac^^
|
|
|
|
|
#4857 |
|
Raczkowanie
|
Widze, że z tymi cennikami to różnie:P, co lekarz to inaczej...Wymieniany miałam łuk górny i dolny na grubsze
( co da sie dziś odczuć:/). Sprawdziłam sobie nawet ile kosztuje w jednym ( bez nazw) ze szczecińskich, znanych ośrodków leczniczych...(wcale nic na wysokim poziomie) i wiecie co, 98zl..od łuku (jeden druciol). Także nie ma się co przerażać, lekarz uświadamia o wszystkich kosztach na początku![]() Co do mycia, to szoruje ząbki mam pasty dla aparaciarzy, płyny, wczoraj nawet upolowałam w końcu nić z twardą końcówką. W sumie to najpierw mi sie zrobiła ranka, bo odcisnelam warge o zamek jak spałam (musiałam nieźle sćiskac poduche )...i jak juz jest ranka, to tak się zawsze długo goi, bo zamki ocierają...no ale nic![]() I podkreślam, byłam na wizycie która obejbowałą, wymianę łuków (na mocniejsze), zmianę ligaturek, obczyszczenie ząbków
|
|
|
|
|
#4858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Papryczka może Ty się orientujesz Ty już weteranka w tych sprawach jak wcześniej pisałam 4 marca orto mi dół zakłada a w notesie zapisała sobie śruba ciekawe dlaczego...czy tak sobie nazywa aparat na dół czy doda mi tam jakiś element niewiem poszerzający
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale niektórzy lekarze uzależniają cenę wizyty od wykonanej pracy. Co do tej śruby milunia, to przyznam,że nie wiem o co chodzi. Nie słyszałam nigdy o jakichś śrubach do poszerzania żuchwy i nie sądzę też, by orto tak nazywała dolny aparat
|
|
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
TRUSKAWAA
gdzie w Krakowie zakładałas aparat, bo ja tak czytam od miesiaca rózne fora i juz nic nie wiem (a moze ktos zna dobrego ortodonte z KRAKOWA !! Proszę o odpowiedz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

bede jednak sie meczyla i uzywala go, o efektach oczywiscie napisze, o ile takowe w ogole beda.

nudą zawiewa wszedzie, jak tam aparatki tłusty czwartek? pączki dobre?

nie ma co się zastanawiać na zapas.

) ...
myslalam ze za luk placi sie raz tzn jak aparat sie zaklada^^ a to takie koszta beda...