|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Mi kojce też się nie podobają, ale to rzecz gustu Moja przyjaciółka kiedyś zastanawiała się nad kupnego takiego i pytała pediatrę o opinię. Lekarka nie poleciła, ze względu na materac. Jest on dużo gorszy niż w tradycyjnym łóżeczku i może się w przyszłości odbic to na kręgosłupie naszego Maleństwa. Może zasięgnij u sprawdzonego źródła porady na ten temat, pod względem zdrowotnym. Bo to chyba najważniejsze
|
|
#4832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nom, racja zdrowie dzidziola najważniejsze. To w takim razie jeszcze się bardzo zastanowię nad kojcem Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2009-02-06 o 14:17 |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam siły czytam czytam i nie moge doczytać nie było mnie kilka dni a tu 18 stron do nadrobienia, szalejecie dziewczyny ![]() co do opini łóżeczek ja też się dołączam że chętnie je poznam bo również zastanawiam się jakie kupić ,agga19851985 takie same plusy jak ty widzę w kojcach ale drewniane mają już funkcję zdejmowania wszystkich szczebelek że zostaje samo łóżeczko dla troszkę starszego dziecka , wiadomo że różnica cenowa jest duża ale bardziej chyba jestem za drewnianym bo na dłużej "starczy" niż kojec a co wy dziewczyny na to ?
|
|
#4834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na www.parenting.pl albo to: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html i dzis u mamuś marcowo-kwietniowych podpatrzyłam fajny link https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_c...ykul,58 47.html |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do łóżeczka to ja odziedziczę drewniane po synku mojej siostry mam nadzieję, że mojemu Brzuszkowi będzie w nim wygodnie
|
|
#4837 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Uff... Nadrobiłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miłego wieczoru i weekendu zioła, super zakupy i jakie okazje ![]() Cytat:
, na pewno wszystko będzie pięknie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jestem po wizycie. Przytyłam cały 1 kg i 350 gramów , gin mówił, że wszystko w porządku, szyjka ładna, dzidzia rośnie, ciśnienie w normie, ale najważniejsze dla mnie było to, że słuchałam tętna naszej wiercipiętki
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4838 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ej mamuski znowu szalejecie
cztery strony miałam do nadrobienia.Cytat:
, ja bym sie trochę bała, że zaśnie i zamiast wyleczyć zęba to jeszcze pogorszy sprawę.Cytat:
![]() tu masz link: http://www.maluchy.pl/artykul/157 i tu: http://www.gabinetginekologiczny.pl/toksoplazmoza/ i tu :http://www.venco.com.pl/~zuzanka/kot...oplazmoza.html a w ogóle to się nie masz czym martwić, bo byłaś już chora, a choruje się raz ![]() Cytat:
, ja bym bała się je zakładać w obawie, że ukręcę łepek dziecku ![]() Nie mam praktyki i wolę kupić wszystkie ciuszki rozpinane przez całość. Cytat:
natomiast zgodziło mi się z wróżbami z krwi i z obrączką ![]() Cytat:
i za karę zmiane wszystkich pieluszek ![]() Cytat:
Nie martw się na pewno wszystko gra, ja też nie czuję ciągle małego. Ostatnio też byłam w stresie, ale wczorajsza wizyta potwierdziła, że wszystko jest OK. U Ciebie na pewno też Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.allegro.pl/item541618877_...k.html#gallery tylko oczywiście nie różowo-białe , Mati, by nam tego chyba nie wybaczył ![]() Ale właśnie większe, żeby starczyło do 6 roku życia, a potem łóżko piętrowe z biurkiem na dole i łóżkiem na górze. Powinien być chyba zadowolony , bo pokoik jest nie duży i każdy metr się liczy.
|
|
|
#4839 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy w planie kupić coś takiego
http://www.allegro.pl/item541618877_...k.html#gallery tylko oczywiście nie różowo-białe , Mati, by nam tego chyba nie wybaczył ![]() Ale właśnie większe, żeby starczyło do 6 roku życia, a potem łóżko piętrowe z biurkiem na dole i łóżkiem na górze. Powinien być chyba zadowolony , bo pokoik jest nie duży i każdy metr się liczy.[/quote]Hmmmm, też drewniane czyli jednak drewno wygrywa. Muszę zmienić swoje upodobania, chyba
|
|
|
|
#4840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4841 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Super, że z wiercipiętką wszystko ok ![]() Eleeri, nie wiem czy łóżeczko o wymiarach 140*70 wystarczy do lat 6. Mój mały ma łóżko 190*80 i jest ok. Myślę, że jak bym mu je skróciła do dł 145cm (jest taka możliwośc) nie byłoby mu wygodnie. I nie chodzi tu o to, że się nie mieści na długośc, bo przecież w wieku 6 lat nie ma 190 cm wzrostu , tylko ja widzę jak on się w nocy wierci i zsuwa w dół. A przy krótszym byłby trochę ograniczony.Dla dzidzi mamy coś w tym stylu : http://allegro.pl/item542387456_hurt...a_materac.html
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-06 o 15:16 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale już wiem i mam nadzieję, że już na każdej wizycie będę mogła posłuchać , bo to rzeczywiście uspokaja Cytat:
. Ja właśnie wstępnie czaję się na łóżeczko, które pokazałaś w linku, tylko w jasnym kolorze
|
|
|
#4843 | |
|
BAN stały
|
![]() Cytat:
Gratulacje SYNKA![]() A u mnie jakos leci wsumie to musi leciec..... chodz bardzo jest ciezko...a jeszcze sie dowiedzialam ze moge miec problemy z donoszneiem ciazy kolejnej...Ehhh ![]() ![]() ![]() :r ycze-smarkam:
|
|
|
|
|
#4844 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Trzymaj się kochana
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4846 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A worek już dostałam ... zaraz idę go rozpakować i poprzeglądac ciuszki A moja kuzynka Ola /3,5 latka/ mi mówi dzisiaj tak: wiesz co? Ja kiedys miałam takie malutkie buciki i bluzeczki, ale teraz juz są na mnie za małe i mama mówiła że musimy je dać Twoejmu dzidziusiowi Cytat:
Cytat:
gratuluję fasolki!!! Cytat:
hmmm 1 kg? Widzę ze tez nie będziesz miała co zrzucać po ciąży ... no chyba ze nadrobisz zaległości Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, a że z planami to różnie bywa ...Zobaczymy jak faktycznie wyjdzie, mały może przecież je wcześniej połamać, czy coś jak będzie chciał inne, bardziej bajerandzkie ![]() Cytat:
skoro lekarze przewidują problemy to przecież będą wiedzieć jak je rozwiązać Są leki i inne metody, które na pewno pozwolą Wam cieszyć się zdrowymi dzidziami Cytat:
|
|
|
#4848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Zobaczymy Aniu, jasna jest sosna (i chyba jeszcze są białe) np.: http://allegro.pl/item545687613_loze...c.html#gallery Fajne są też Radek VII: http://allegro.pl/item546704357_4b_k...a.html#gallery Edit: Cytat:
. To prawda, że jak się usłyszy, że u kogoś w porządku, to aż radość rozpiera .
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-02-06 o 18:57 Powód: Dopisek |
||
|
|
|
#4849 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co prawda prezenty na gwiazdkę też przywozili kurierzy i już było lepiej Zazwyczaj jak nikogo nie ma w domu to wysyłają smsa że byli i wtedy dzwoniłam...i z jednymi dało sie dogadać z innymi gorzej...ale bywa![]() Cytat:
Cytat:
i rosną jej normalne włoski Fajne te kalendarze![]() Cytat:
cały weekend przesiedzisz chyba na wizażu![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko na pewno się ułoży...ale lekarze po Twoich przejściach na pewno inaczej podejdą do drugiej ciąży...nie martw się na zapas
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i widzę, że kolejne prezenty Ci się szykująA ja wróciłam...z kolejną porcją ciuchów dla Małego to był bład, że zabrałam na te zakupy przyjaciółkę, bo ona pierwszy raz weszła na stoisko dla maluchów i wpadła w taki totalny zachwyt, że biegała w koło krzycząć "Jakie to słoooodkie", "O Snooopy!" itd kupiła Adasiowi pajaca ze Snoopym i jakoś ten jej entuzjazm mi się w końcu udzielił no i chłopak jest bogatszy o jeszcze jednego pajaca (zapinany na ekspres!), skarpetki, desik i taką jakby piżamkę z napisem "I look just like my dad" ![]() Zamknijcie mnie gdzieś!! i bez dostępu do netu |
||
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj szał jest straszny jak się wpadnie do sklepów dla Maluchów...ale będziesz miała przystojniaka![]() ![]() A co do łózeczek...patrzcie jakie boskie znalazłam...ale cena już nie jest taka ładna ![]() http://allegro.pl/item537125951_grac..._3_kolory.html Ja kupię prawdopodobnie to łózeczko (przede wszystkim dlatego ze chce białe ):http://allegro.pl/item547534116_biel..._szczeble.html jedyny minus to nie ma szuflady
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-02-06 o 19:13 |
|
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Witaminki dobra rzecz
|
|
|
|
#4853 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dobrze, ze ja mam lozeczko po malym i nie musze juz kupowac
posciel tez mam i kilka poszewek na zmiane i w zasadzie sa prawie nowki bo maly spal ze mna zamiast w lozeczku ale moge Wam powiedziec tak od siebie - nie przywiazujcie duzej wagi do wygladu lozeczka, kupcie najprostsze bo ono i tak sie nie rzuca w oczy - calego uroku i slicznosci dodaje slodziudka posciel a lozeczko to takie hmm, malo zwraca sie na nie potem uwage w ogole
|
|
#4854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
. Wklej fotki ![]() Cytat:
![]() To, które chcesz kupić jest fajne Dziewczyny, nie wiecie co u Anusi i Syli? Długo się nie odzywają...
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na jutro się umówiłam oglądać, oby plany mi się nie zmieniły ani nic ich nie pokrzyżowało.
Miramej o ile pamięć mnie mnie myli chętna byłaś na lekturkę o usg, tak więc cytuje , najważniejsze zdania z prasy "Mam dziecko" USG 2D-tradycyjne-wykonuje sie jako badanie podstawowe.Obraz na monitorze jest płaski (2wymiary: dł i szer) Widac na nim przekroje macicy, zarysy ciała płodu i jego narzady wenetrzne.Ocenia wielkosc poszczegolnych czesci ciala dziecka, stanu dziecka, polozenia lozyska oraz ilosci wod plodowych,pozwala wykryc ewentualne wady rozwojowe i niektore nieprawidlowosci. USG3D- Bardziej precyzyjne niz 2D, dlatego bywa nazywane uzupelniajacym, daje obraz 3-wymiarowy-dł, szer, głebokośc. Na ekranie aparatu usg mozna ogladac dziecko z kazdej strony, umozliwa dokladniejsza ocene ksztaltu i anatomii malenstwa, oraz ulatwia wykrycie pewnych wad plodu i lozyska ktore moga swiadczyc o chorobach genetycznych lub wadach rozwojowych. USG4D- to najnowoczesniejsza technika ultrasonograficzna, podobnie jak 3d pozwala na przestrzenne pokazanie dziecka i jego narzadow wew. a dodatkowo umozliwa sledzenie jego ruchow w czasie rzeczywistym, czyli w tym samym momencie kiedy je wykonuje. Wykorzystuje sie m.in podczas operacji lub badan prenatalnych np. w trakcie pobierania wod plodowych, lekarz jednoczesnie obserwuje reakcje i polozenie plodu co ulatwia prezycyjne i skuteczne wykonanie zabiegu, bez narazania zdrowia dziecka i matki.Lekarz ma tez wieksza pewnosc- przy tej technice przy ustalaniu płci i może zaobserwować czy poszczegolne umiejetnosci ruchowe plodu pojawiaja sie we wlasciwej kolejnosci np. czy zdolnosc przeciwstawiania kciuka poprzedza zdolnosc zginania pozostalych palcow dloni. Koniecznie chcemy sie na to wybrac
|
|
|
|
#4856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- też wybiorę coś w tym stylu
|
|
|
#4857 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Sprawdź na Allegro same szuflady, może w dziale dziecięcym nie ma, ale w dom i ogród-meble-sypialnia producenci zamieszczają aukcje i robią na wymiar. Masz brązowe dodatki w łóżeczku, więc mogłabyś dokupic brązową. Idę spac, wzdęło mi brzuch i ogólnie strasznie ciężko się czuję. Jakoś tak niestrawnie Chyba po śledziach w śmietanie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za podpowiedź![]() Taka szuflada to zawsze dodatkowe miejsce na chowanie mniej używanych rzeczy...a u mnie z miejscem jest krucho
|
|
#4859 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczyny za pocieszke.....
|
||
|
|
|
#4860 |
|
Zadomowienie
|
Miałyście rację , wszystko jest w jak najlepszym porządku
Dzidziuś bardzo wiercił się podczas badania i drapał się co chwila po nosku Byłam taka wzruszona że prawie się popłakałam...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

...może w weekend?
stron do nadrobienia, szalejecie dziewczyny

tak tak o tej godzinie mnie przyjęła i dodam tylko,że nie byłam ostatnią pacjentką ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, na pewno wszystko będzie pięknie 
cztery strony miałam do nadrobienia.

, ja bym bała się je zakładać w obawie, że ukręcę łepek dziecku 
i za karę zmiane wszystkich pieluszek

skoro lekarze przewidują problemy to przecież będą wiedzieć jak je rozwiązać
NIE LUBIĘ TROLLI
- też wybiorę coś w tym stylu