Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-06, 14:12   #4831
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
A my właśnie zastanawiamy się nad takim kojcem, i chciałam zasięgnąć waszej opinii.
Taki kojec ma i przewijak i regulowany materac i inne bajery i łatwo mozna go przemieszczać, no ale właśnie nie wiem. W końcu łóżeczko drewniane to całkiem co innego

Mi kojce też się nie podobają, ale to rzecz gustu
Moja przyjaciółka kiedyś zastanawiała się nad kupnego takiego i pytała pediatrę o opinię. Lekarka nie poleciła, ze względu na materac. Jest on dużo gorszy niż w tradycyjnym łóżeczku i może się w przyszłości odbic to na kręgosłupie naszego Maleństwa. Może zasięgnij u sprawdzonego źródła porady na ten temat, pod względem zdrowotnym. Bo to chyba najważniejsze
Stary 2009-02-06, 14:14   #4832
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
dzięki za miłe przyjęcie
całego wątku nie zdołam przeczytać, ale muszę się cofnąć z 10 stron i nadrobić straty, aby was poznać ...może w weekend?

nie wiem o co chodzi z tą listą, ale o tym to pewnie mogę poczytać na początku tego wątku
na liście są dane tzn imię wiek miasto, termin porodu i imię dzidziolka

Nom, racja zdrowie dzidziola najważniejsze. To w takim razie jeszcze się bardzo zastanowię nad kojcem

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2009-02-06 o 14:17
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 14:20   #4833
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
A my właśnie zastanawiamy się nad takim kojcem, i chciałam zasięgnąć waszej opinii.
Taki kojec ma i przewijak i regulowany materac i inne bajery i łatwo mozna go przemieszczać, no ale właśnie nie wiem. W końcu łóżeczko drewniane to całkiem co innego

nie mam siły czytam czytam i nie moge doczytać nie było mnie kilka dni a tu 18 stron do nadrobienia, szalejecie dziewczyny

co do opini łóżeczek ja też się dołączam że chętnie je poznam bo również zastanawiam się jakie kupić ,agga19851985 takie same plusy jak ty widzę w kojcach ale drewniane mają już funkcję zdejmowania wszystkich szczebelek że zostaje samo łóżeczko dla troszkę starszego dziecka , wiadomo że różnica cenowa jest duża ale bardziej chyba jestem za drewnianym bo na dłużej "starczy" niż kojec a co wy dziewczyny na to ?
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 14:29   #4834
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
nie mam siły czytam czytam i nie moge doczytać nie było mnie kilka dni a tu 18 stron do nadrobienia, szalejecie dziewczyny

co do opini łóżeczek ja też się dołączam że chętnie je poznam bo również zastanawiam się jakie kupić ,agga19851985 takie same plusy jak ty widzę w kojcach ale drewniane mają już funkcję zdejmowania wszystkich szczebelek że zostaje samo łóżeczko dla troszkę starszego dziecka , wiadomo że różnica cenowa jest duża ale bardziej chyba jestem za drewnianym bo na dłużej "starczy" niż kojec a co wy dziewczyny na to ?
Szczerze mówiąc to nam z mężem nawet nie chodzi o cenę, bo to nasze pierwsze dziecko i mąż stwierdził że obkupimy go jak królewicza Wydawało mi się że kojce są i wygodniejsze i mozna się z nimi przemieszczać, ale dziewczyny trochę zbiły mnie z tropu i teraz nie wiem. Kojec też starczy na długo, jest odsuwany z boku i ma regulowany materac także nie ma problemu ze starszym dzieckiem. Obawiam się tylko czy taki kojec jest stabilny?
Stary 2009-02-06, 14:37   #4835
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Na pewno pare stron wstecz zobaczysz, że Ania prowadzi nasza listę mamuś są tam nasze imiona, daty porodu, imiona dla dzidziolków...zobaczysz na pierwszej stronie nie ma, będzie zapewne w nowym wątku

Znalazłam fajnie opisane tygodnie ciąży:
http://mediweb.pl/tag/tag.php?id=86

Adas w tym tygodniu zaczyna słyszeć
ja też podczytuję co się dzieję na kilku stronach na raz.
na www.parenting.pl
albo to: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html
i dzis u mamuś marcowo-kwietniowych podpatrzyłam fajny link https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_c...ykul,58 47.html
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 14:40   #4836
mirika
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno pare stron wstecz zobaczysz, że Ania prowadzi nasza listę mamuś są tam nasze imiona, daty porodu, imiona dla dzidziolków...zobaczysz na pierwszej stronie nie ma, będzie zapewne w nowym wątku
dzięki, w takim razie biorę się za nadrabianie zaległości

a co do łóżeczka to ja odziedziczę drewniane po synku mojej siostry mam nadzieję, że mojemu Brzuszkowi będzie w nim wygodnie

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 14:48   #4837
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Uff... Nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A ja właśnie straciłam mój dobry humorek i beczę.
Zdechł mój kotek, a właściwie kotka. Przygarnęłam ją jak miała kilka tygodni 10,5 roku temu. Jak mieszkałam z moimi rodzicami, znalazłam ją na podwórku obok jak taka malutka wygrzewała się na słoneczku.

Od tygodnia chorowała i po zbadaniu krwi okazało się, że ma chore nerki, a to podobno przypadłośc kotów. Lekarz dawał jakieś szanse ale minimalne. Rodzice zdecydowali się, że będą walczyli i ostatnie dni jeździli z nią na dializy (została z rodzicami, ale dalej była moją koteczką, a ja jej paniusią). Niestety dzisiaj to już prawie w agonii była, wymiotowała ropą, wszystko jej tam w środku gniło. Jak ją weterynarz zobaczył, powiedział, żę już nic nie da się zrobic i z ciężkim sercem mama zdecydowała się na uśpienie jej.
Straszne to jest, człowiek przywiązuje się a potem nasze ukochane zwierzątko nas opuszcza. 1,5 roku temu przeżywałam to z psem (którego też przygarnęłam) - potrącił go samochód.

Sorki dziewczyny, że Wam tak ględzę, ale musiałam się wygadac. Może trochę mniej będę się denerwowac. A trzęsę się cała
UnholyOne przykro mi z powodu kotka .

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
No i Cię pocieszę, że ja u mojej gin przed ostatnim razem czekałam od 21 do 1 w nocy tak tak o tej godzinie mnie przyjęła i dodam tylko,że nie byłam ostatnią pacjentką
Serio?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Nareszcie dzisiaj piątek ... TZ wraca
Miłego wieczoru i weekendu , wyczekałaś się.

zioła, super zakupy i jakie okazje

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewwczyny dzisiaj o 16.15 mam Usg mam nadzieję że wszystko będzie ok
Trzymamy kciuki , na pewno wszystko będzie pięknie

Cytat:
My dzisiaj jedziemy pierwszy raz do szkoły rodzenia, ciekawe jak to będzie
megi, daj znać, jakie wrażenia.

Cytat:
cześć dziewczyny
mogę do was się przyłączyć?
jestem teraz w 15 tc i jest to moja pierwsza ciąża
Cześć mirika

Cytat:
Powiedzcie mi jakie łóżeczka będą miały wasze dzidzie?? Chodzi mi o to czy zwykłe, takie klasyczne drewniane łóżeczka, czy może takie turystyczne łóżeczko- kojce???
Ja się skłaniam ku drewnianemu , ale mam pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci - do którego momentu dzidzia korzysta z takiego łóżeczka (ile miesięcy)?

Ja jestem po wizycie. Przytyłam cały 1 kg i 350 gramów , gin mówił, że wszystko w porządku, szyjka ładna, dzidzia rośnie, ciśnienie w normie, ale najważniejsze dla mnie było to, że słuchałam tętna naszej wiercipiętki (bo USG nie miałam robionego dzisiaj).

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 14:57   #4838
eleeri
Zakorzenienie

Ej mamuski znowu szalejecie cztery strony miałam do nadrobienia.

Cytat:
...
Gratuluję syneczka i popieram wybór imienia. Mateuszek zawsze mi się podobało i mój Tż to Mati No i Cię pocieszę, że ja u mojej gin przed ostatnim razem czekałam od 21 do 1 w nocy tak tak o tej godzinie mnie przyjęła i dodam tylko,że nie byłam ostatnią pacjentką
...
Koleżanka kiedyś tak długo czekała do dentysty , ja bym sie trochę bała, że zaśnie i zamiast wyleczyć zęba to jeszcze pogorszy sprawę.

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
...
Kochane, może orientujecie się gdzie jest jakaś stronka gdzie można poczytać sobie o Toksoplazmozie. W wynikach wyszło mi że miałam, ale już nie mam
No ale zupełnie nie wiem co dalej...pewnie można zarazić się ponownie,prawda?:confused :
Pytanie pewnie głupie (bo czytałam,że zarazić się można przez pokarm,ewentualnie odchody),ale czy głaskanie zwierzątka w jakiś sposób może być niebezpieczne? Właśnie jadę do rodziców...a tam dwie kicie tylko czekają kiedy usiądę,aby władować mi się na kolana
Temat tokso powraca jak bumerang

tu masz link:
http://www.maluchy.pl/artykul/157

i tu:
http://www.gabinetginekologiczny.pl/toksoplazmoza/

i tu :
http://www.venco.com.pl/~zuzanka/kot...oplazmoza.html

a w ogóle to się nie masz czym martwić, bo byłaś już chora, a choruje się raz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Śpioszki śliczne, ale zapinane z tyłu , ja bym bała się je zakładać w obawie, że ukręcę łepek dziecku
Nie mam praktyki i wolę kupić wszystkie ciuszki rozpinane przez całość.

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
dziewczyny teraz tak gadam z kumpela na gg i sie zastanwiam czy u was sie zgodziła płec z usg z tym z tego chinskiego choroskopu ?
http://www.planujemydziecko.pl/index...e-plci-dziecka

Jestem ciekawa
Mi się nie zgodziło
natomiast zgodziło mi się z wróżbami z krwi i z obrączką

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
...
a corka to wlasnie nie kieca, kucyk i tyle - ciuchy dla dzieczyn sa tak roznorodne, ze masakra, spodenki, sukienki, spodniczki, rozne rodzaje i kolory, z ozdobami, cekinami, wstazkami

fryzur tez jest masa, kiteczki, warkoczyki.....jest masa spinek, gumek itp....ahhh jak ja o tym marzylam a on wszystko popsul
Zrób mu tak i za karę zmiane wszystkich pieluszek

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja tez mam wizytę 16 lutego

Dziewczyny normalnie zaczynam sie martwić, bo przez ostatnie 2 dni prawie nie czuje tego bulgotania. Tak pod koniec 17 tc codziennie w brzuchu czułam takie motylki a teraz nie czuję Chyba tylko takie dwa puknięcia na dzień.
Ciekawe czy z maluszkiem wszystko oki?

Nie martw się na pewno wszystko gra, ja też nie czuję ciągle małego. Ostatnio też byłam w stresie, ale wczorajsza wizyta potwierdziła, że wszystko jest OK. U Ciebie na pewno też

Cytat:
Standardowo trzymam kciuki

Cytat:
Znam to z autopsji.... bo pracowałam na poczcie, i muszę przyznać że masz rację.
Pocztę należy omijać szerokim łukiem
Ja na swoją pocztę nie narzekam, chociaż inne urzędy mają takie wredne baby które moim zdaniem należałoby wymienić na lepsze i milsze modele

Cytat:
...
My mamy w planie kupić coś takiego
http://www.allegro.pl/item541618877_...k.html#gallery

tylko oczywiście nie różowo-białe , Mati, by nam tego chyba nie wybaczył
Ale właśnie większe, żeby starczyło do 6 roku życia, a potem łóżko piętrowe z biurkiem na dole i łóżkiem na górze. Powinien być chyba zadowolony , bo pokoik jest nie duży i każdy metr się liczy.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 15:03   #4839
agga19851985
Wtajemniczenie

My mamy w planie kupić coś takiego
http://www.allegro.pl/item541618877_...k.html#gallery

tylko oczywiście nie różowo-białe , Mati, by nam tego chyba nie wybaczył
Ale właśnie większe, żeby starczyło do 6 roku życia, a potem łóżko piętrowe z biurkiem na dole i łóżkiem na górze. Powinien być chyba zadowolony , bo pokoik jest nie duży i każdy metr się liczy.[/quote]

Hmmmm, też drewniane czyli jednak drewno wygrywa. Muszę zmienić swoje upodobania, chyba
Stary 2009-02-06, 15:10   #4840
mirika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Ja jestem po wizycie. Przytyłam cały 1 kg i 350 gramów , gin mówił, że wszystko w porządku, szyjka ładna, dzidzia rośnie, ciśnienie w normie, ale najważniejsze dla mnie było to, że słuchałam tętna naszej wiercipiętki (bo USG nie miałam robionego dzisiaj).
ja właśnie zawsze jak idę na wizytę to czekam na słuchanie serduszka ...to mnie zawsze uspokaja ...tym bardziej, że na początku ciąży miałam pewne komplikacje, ale teraz wszystko jest już dobrze

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 15:11   #4841
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ja się skłaniam ku drewnianemu , ale mam pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci - do którego momentu dzidzia korzysta z takiego łóżeczka (ile miesięcy)?

Mój mały spał w takim 120*60 do drugiego roku życia. I to chyba jest takie max. Potem zrobiliśmy mu juz normalny pokoik, tzn. z normalnym łóżkiem - samochodem.

Super, że z wiercipiętką wszystko ok

Eleeri, nie wiem czy łóżeczko o wymiarach 140*70 wystarczy do lat 6. Mój mały ma łóżko 190*80 i jest ok. Myślę, że jak bym mu je skróciła do dł 145cm (jest taka możliwośc) nie byłoby mu wygodnie. I nie chodzi tu o to, że się nie mieści na długośc, bo przecież w wieku 6 lat nie ma 190 cm wzrostu , tylko ja widzę jak on się w nocy wierci i zsuwa w dół. A przy krótszym byłby trochę ograniczony.

Dla dzidzi mamy coś w tym stylu :
http://allegro.pl/item542387456_hurt...a_materac.html

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-02-06 o 15:16
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 15:31   #4842
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie zawsze jak idę na wizytę to czekam na słuchanie serduszka ...to mnie zawsze uspokaja ...tym bardziej, że na początku ciąży miałam pewne komplikacje, ale teraz wszystko jest już dobrze
A ja słuchałam pierwszy raz, wcześniej byłam na wizycie na przełomie 11 i 12 tygodnia i gin nie słuchał, nawet wtedy nie wiedziałam, że jest takie urządzenie . Ale już wiem i mam nadzieję, że już na każdej wizycie będę mogła posłuchać , bo to rzeczywiście uspokaja

Cytat:
Mój mały spał w takim 120*60 do drugiego roku życia. I to chyba jest takie max. Potem zrobiliśmy mu juz normalny pokoik, tzn. z normalnym łóżkiem - samochodem.

(...)

Dzięki za odpowiedź , jeśli do około 2 latek, to mnie pasuje . Ja właśnie wstępnie czaję się na łóżeczko, które pokazałaś w linku, tylko w jasnym kolorze

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-06, 15:36   #4843
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Przyszłam od lekarza już godzine temu ale najpierw musiałam obejrzeć Chirurgów o 17 skoro ten o 13 mi przepadł
Matko ... u lekarza byłam o 13.10 i byłam już 8, no masakra jakaś .
Z gabinetu wyszłam po 16.
Ale przynajmniej mam dobre wieści
Wyniki dobre - mocz i glukoza, dzidziołek zdrowy, no i mamy chłopczyka

Więc chłopcy górą

Ania dopisz mi z łaski swojej Mateusza na liście , podaba nam się jeszcze Patryk, ale jest już piętro niżej

Uff, dla takich dobrych wieści mogłabym jeszcze z dwie godziny siedzieć

Tru ja pierwsze ruchy poszułam właśnie w 18 tygodniu, więc pewnie i Ty teraz poczujesz.

Czekoladka no to widzę, że sprawa pozytywnie załatwiona, to dobrze

Gratulacje SYNKA

A u mnie jakos leci wsumie to musi leciec..... chodz bardzo jest ciezko...

a jeszcze sie dowiedzialam ze moge miec problemy z donoszneiem ciazy kolejnej...Ehhh:r ycze-smarkam:
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 15:40   #4844
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

Gratulacje SYNKA

a jeszcze sie dowiedzialam ze moge miec problemy z donoszneiem ciazy kolejnej...Ehhh:r ycze-smarkam:
Malga, nie zadręczaj sie teraz myślami o ewent. problemach z donoszeniem ciąży. Nie myśl tak. Teraz najważniejsze jest, żebyście z Pawłem doszli do siebie i jak tylko będziecie gotowi starali się o dzieciaczka. A takie mówienie o problemach proszę odganiac jak najdalej.
Trzymaj się kochana
Stary 2009-02-06, 15:48   #4845
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Malga . Skoro lekarz przewiduje problemy z donoszeniem kolejnej ciąży, to rozumiem, że znają przyczynę poronienia? Może w tym całym nieszczęściu, ta wiedza pozwoli lekarzom opiekować się Tobą tak, żeby wszystko było dobrze

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-06, 17:55   #4846
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie że będzie!!!
Cytat:
O 50 groszy! to pech! ale nie martw się, widocznie nie były dzidziowi pisane
No i widzę, że niezły prezent Ci się szykuje ja dostałam maila, że wczoraj wysłano paczką te rzeczy z all, które kupiłam, ciekawe czy przyjda dziś?
nooo może nie były
A worek już dostałam ... zaraz idę go rozpakować i poprzeglądac ciuszki
A moja kuzynka Ola /3,5 latka/ mi mówi dzisiaj tak: wiesz co? Ja kiedys miałam takie malutkie buciki i bluzeczki, ale teraz juz są na mnie za małe i mama mówiła że musimy je dać Twoejmu dzidziusiowi
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Witamy witamy

A ja dzisiaj upiekłam ciasteczka, zaraz bede sie nimi zajadala, a wczesniej znajdlam fasolke z bulka tarta pyszna.....

teraz odpoczywam sobie, przed chwilą posiałam rzezuche
hehe ja też wczoraj kupiłam rzeżuchę i jutro będę ją siała
Cytat:
dzięki za miłe przyjęcie
całego wątku nie zdołam przeczytać, ale muszę się cofnąć z 10 stron i nadrobić straty, aby was poznać ...może w weekend?

nie wiem o co chodzi z tą listą, ale o tym to pewnie mogę poczytać na początku tego wątku
witaj mirika
gratuluję fasolki!!!
Cytat:
ale super ze wszystko ok z Twoją wiercipiętką!
hmmm 1 kg? Widzę ze tez nie będziesz miała co zrzucać po ciąży ... no chyba ze nadrobisz zaległości
Cytat:

Dzięki za odpowiedź , jeśli do około 2 latek, to mnie pasuje . Ja właśnie wstępnie czaję się na łóżeczko, które pokazałaś w linku, tylko w jasnym kolorze
a jest takie??? Strasznie mi sie spodobało ... tylko jasne by się stykło

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 18:48   #4847
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
...
Gratuluję dobrych wieści dobrze, że wszystko w porządku, takie wiadomości są najlepsze

Cytat:
...
Eleeri, nie wiem czy łóżeczko o wymiarach 140*70 wystarczy do lat 6. Mój mały ma łóżko 190*80 i jest ok. Myślę, że jak bym mu je skróciła do dł 145cm (jest taka możliwośc) nie byłoby mu wygodnie. I nie chodzi tu o to, że się nie mieści na długośc, bo przecież w wieku 6 lat nie ma 190 cm wzrostu , tylko ja widzę jak on się w nocy wierci i zsuwa w dół. A przy krótszym byłby trochę ograniczony.
Że do 6 lat to taki plan , a że z planami to różnie bywa ...
Zobaczymy jak faktycznie wyjdzie, mały może przecież je wcześniej połamać, czy coś jak będzie chciał inne, bardziej bajerandzkie

Cytat:

Nie martw się na zapas skoro lekarze przewidują problemy to przecież będą wiedzieć jak je rozwiązać
Są leki i inne metody, które na pewno pozwolą Wam cieszyć się zdrowymi dzidziami

Cytat:
...
A moja kuzynka Ola /3,5 latka/ mi mówi dzisiaj tak: wiesz co? Ja kiedys miałam takie malutkie buciki i bluzeczki, ale teraz juz są na mnie za małe i mama mówiła że musimy je dać Twoejmu dzidziusiowi
Czekamy na zdjęcia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 18:50   #4848
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ale super ze wszystko ok z Twoją wiercipiętką! hmmm 1 kg? Widzę ze tez nie będziesz miała co zrzucać po ciąży ... no chyba ze nadrobisz zaległości

a jest takie??? Strasznie mi sie spodobało ... tylko jasne by się stykło
Dziękuję . Nie wiem do końca, jak będzie z tą wagą, ale przed ciążą moja waga nigdy nie drgnęła od czasów końca liceum (czyli około 13 lat ). Zobaczymy

Aniu, jasna jest sosna (i chyba jeszcze są białe) np.: http://allegro.pl/item545687613_loze...c.html#gallery

Fajne są też Radek VII:
http://allegro.pl/item546704357_4b_k...a.html#gallery

Edit:
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Gratuluję dobrych wieści dobrze, że wszystko w porządku, takie wiadomości są najlepsze
Dziękuję . To prawda, że jak się usłyszy, że u kogoś w porządku, to aż radość rozpiera .

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-02-06 o 18:57 Powód: Dopisek
Stary 2009-02-06, 18:59   #4849
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny
mogę do was się przyłączyć?
jestem teraz w 15 tc i jest to moja pierwsza ciąża
Witamy nową Mamusie i jej brzusio

Cytat:
Tak, kurier to najbezpieczniejsza opcja (szczególnie dla drogich rzeczy), z tym, że jak Cie nie zastanie to trzeba jechac do oddziału danej firmy kurierskiej i sobie odebrać. A w Łodzi wsystkie mieszczą się dokładnie na drugim końcu miasta to już wolę odebrać awizo na końcu mojej ulicy
Ja z kurierami miałam niezłe przejscia...kupiłam przez internet ostatnio lodówkę, piekarnik i plytę...i niestety kurierzy za każdym razem jakiś numer mi robili...i prawie że musiałam się prosić by dowieźli mi wszystko do domu...oj dużo opowiadania, ale te trzy przygody dały mi nieźle w kość i zjadły wiele nerwów Co prawda prezenty na gwiazdkę też przywozili kurierzy i już było lepiej Zazwyczaj jak nikogo nie ma w domu to wysyłają smsa że byli i wtedy dzwoniłam...i z jednymi dało sie dogadać z innymi gorzej...ale bywa

Cytat:
Witajcie okrągłe brzuszki
Nie pisałam nic ale was podczytywałam trochę. Oczywiście dopadło mnie choróbsko i nie miałam siły na nic, ale juz jest lepiej. Zauważyłam, że mamy juz kilku młodych mężczyzn na wątku)) Mi na początku też wydawało się ze będzie chłopak, ale teraz czuje na bank że to córeczka, i bardzo się zdenerwuję jeśli nie mam racji. We wtorek idę na usg i to będzie 16tc i 5 dni więc mam nadzieje że gin mi powie conieco.
Oglądałam te wasze wszystkie ciuszki i są takie słodkie że aż mnie ciągnie do sklepu
Powiedzcie mi jakie łóżeczka będą miały wasze dzidzie?? Chodzi mi o to czy zwykłe, takie klasyczne drewniane łóżeczka, czy może takie turystyczne łóżeczko- kojce???
Oj ja też jestem za drewnianym...pediatrzy na codzień nie polecają turystycznych...

Cytat:

Znalazłam fajnie opisane tygodnie ciąży:
http://mediweb.pl/tag/tag.php?id=86

Adas w tym tygodniu zaczyna słyszeć
Zuzia według kalendarzy ciąży może już mieć czkawkę i rosną jej normalne włoski Fajne te kalendarze

Cytat:
18 stron cały weekend przesiedzisz chyba na wizażu

Cytat:
Super że wszystko dobrze

Cytat:

Nie myśl teraz co będzie...najważniejsze byście doszli do siebie i mogli starac się o dzidzie Wszystko na pewno się ułoży...ale lekarze po Twoich przejściach na pewno inaczej podejdą do drugiej ciąży...nie martw się na zapas
Stary 2009-02-06, 19:04   #4850
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja też podczytuję co się dzieję na kilku stronach na raz.
na www.parenting.pl
albo to: www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79949,4039742.html
i dzis u mamuś marcowo-kwietniowych podpatrzyłam fajny link https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_c...ykul,58 47.html
Na pewno poczytam
Cytat:
No to obfotografuj skarby i widzę, że kolejne prezenty Ci się szykują

A ja wróciłam...z kolejną porcją ciuchów dla Małego to był bład, że zabrałam na te zakupy przyjaciółkę, bo ona pierwszy raz weszła na stoisko dla maluchów i wpadła w taki totalny zachwyt, że biegała w koło krzycząć "Jakie to słoooodkie", "O Snooopy!" itd kupiła Adasiowi pajaca ze Snoopym i jakoś ten jej entuzjazm mi się w końcu udzielił no i chłopak jest bogatszy o jeszcze jednego pajaca (zapinany na ekspres!), skarpetki, desik i taką jakby piżamkę z napisem "I look just like my dad"
Zamknijcie mnie gdzieś!! i bez dostępu do netu
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 19:09   #4851
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wróciłam...z kolejną porcją ciuchów dla Małego to był bład, że zabrałam na te zakupy przyjaciółkę, bo ona pierwszy raz weszła na stoisko dla maluchów i wpadła w taki totalny zachwyt, że biegała w koło krzycząć "Jakie to słoooodkie", "O Snooopy!" itd kupiła Adasiowi pajaca ze Snoopym i jakoś ten jej entuzjazm mi się w końcu udzielił no i chłopak jest bogatszy o jeszcze jednego pajaca (zapinany na ekspres!), skarpetki, desik i taką jakby piżamkę z napisem "I look just like my dad"
Oj szał jest straszny jak się wpadnie do sklepów dla Maluchów...ale będziesz miała przystojniaka

A co do łózeczek...patrzcie jakie boskie znalazłam...ale cena już nie jest taka ładna
http://allegro.pl/item537125951_grac..._3_kolory.html

Ja kupię prawdopodobnie to łózeczko (przede wszystkim dlatego ze chce białe):
http://allegro.pl/item547534116_biel..._szczeble.html
jedyny minus to nie ma szuflady

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-02-06 o 19:13
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 19:20   #4852
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

hehe ja też wczoraj kupiłam rzeżuchę i jutro będę ją siała
Witaminki dobra rzecz
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 19:29   #4853
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dobrze, ze ja mam lozeczko po malym i nie musze juz kupowac
posciel tez mam i kilka poszewek na zmiane
i w zasadzie sa prawie nowki bo maly spal ze mna zamiast w lozeczku

ale moge Wam powiedziec tak od siebie - nie przywiazujcie duzej wagi do wygladu lozeczka, kupcie najprostsze bo ono i tak sie nie rzuca w oczy - calego uroku i slicznosci dodaje slodziudka posciel

a lozeczko to takie hmm, malo zwraca sie na nie potem uwage w ogole
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 19:51   #4854
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Super że wszystko dobrze
Dziękuję

Cytat:
tru, no to zaczęło się . Wklej fotki

Cytat:
A co do łózeczek...patrzcie jakie boskie znalazłam...ale cena już nie jest taka ładna

Pierwsze łóżeczko eleganckie, a i cena elegancka
To, które chcesz kupić jest fajne

Dziewczyny, nie wiecie co u Anusi i Syli? Długo się nie odzywają...

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-06, 20:52   #4855
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze łóżeczko eleganckie, a i cena elegancka .
Ja na jutro się umówiłam oglądać, oby plany mi się nie zmieniły ani nic ich nie pokrzyżowało.

Miramej o ile pamięć mnie mnie myli chętna byłaś na lekturkę o usg, tak więc cytuje , najważniejsze zdania z prasy "Mam dziecko"

USG 2D-tradycyjne-wykonuje sie jako badanie podstawowe.Obraz na monitorze jest płaski (2wymiary: dł i szer) Widac na nim przekroje macicy, zarysy ciała płodu i jego narzady wenetrzne.Ocenia wielkosc poszczegolnych czesci ciala dziecka, stanu dziecka, polozenia lozyska oraz ilosci wod plodowych,pozwala wykryc ewentualne wady rozwojowe i niektore nieprawidlowosci.

USG3D- Bardziej precyzyjne niz 2D, dlatego bywa nazywane uzupelniajacym, daje obraz 3-wymiarowy-dł, szer, głebokośc. Na ekranie aparatu usg mozna ogladac dziecko z kazdej strony, umozliwa dokladniejsza ocene ksztaltu i anatomii malenstwa, oraz ulatwia wykrycie pewnych wad plodu i lozyska ktore moga swiadczyc o chorobach genetycznych lub wadach rozwojowych.

USG4D- to najnowoczesniejsza technika ultrasonograficzna, podobnie jak 3d pozwala na przestrzenne pokazanie dziecka i jego narzadow wew. a dodatkowo umozliwa sledzenie jego ruchow w czasie rzeczywistym, czyli w tym samym momencie kiedy je wykonuje.
Wykorzystuje sie m.in podczas operacji lub badan prenatalnych np. w trakcie pobierania wod plodowych, lekarz jednoczesnie obserwuje reakcje i polozenie plodu co ulatwia prezycyjne i skuteczne wykonanie zabiegu, bez narazania zdrowia dziecka i matki.Lekarz ma tez wieksza pewnosc- przy tej technice przy ustalaniu płci i może zaobserwować czy poszczegolne umiejetnosci ruchowe plodu pojawiaja sie we wlasciwej kolejnosci np. czy zdolnosc przeciwstawiania kciuka poprzedza zdolnosc zginania pozostalych palcow dloni.

Koniecznie chcemy sie na to wybrac
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 20:52   #4856
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Oj szał jest straszny jak się wpadnie do sklepów dla Maluchów...ale będziesz miała przystojniaka

śliczne te ciemne łóżeczka - też wybiorę coś w tym stylu

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 21:45   #4857
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Sprawdź na Allegro same szuflady, może w dziale dziecięcym nie ma, ale w dom i ogród-meble-sypialnia producenci zamieszczają aukcje i robią na wymiar. Masz brązowe dodatki w łóżeczku, więc mogłabyś dokupic brązową.

Idę spac, wzdęło mi brzuch i ogólnie strasznie ciężko się czuję. Jakoś tak niestrawnie Chyba po śledziach w śmietanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-06, 22:11   #4858
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdź na Allegro same szuflady, może w dziale dziecięcym nie ma, ale w dom i ogród-meble-sypialnia producenci zamieszczają aukcje i robią na wymiar. Masz brązowe dodatki w łóżeczku, więc mogłabyś dokupic brązową.

Idę spac, wzdęło mi brzuch i ogólnie strasznie ciężko się czuję. Jakoś tak niestrawnie Chyba po śledziach w śmietanie
Masz racje, poszukam Dzięki za podpowiedź

Taka szuflada to zawsze dodatkowe miejsce na chowanie mniej używanych rzeczy...a u mnie z miejscem jest krucho
Stary 2009-02-06, 22:55   #4859
Malga19
BAN stały

Cytat:
Malga, nie zadręczaj sie teraz myślami o ewent. problemach z donoszeniem ciąży. Nie myśl tak. Teraz najważniejsze jest, żebyście z Pawłem doszli do siebie i jak tylko będziecie gotowi starali się o dzieciaczka. A takie mówienie o problemach proszę odganiac jak najdalej.
Trzymaj się kochana
Cytat:
Malga . Skoro lekarz przewiduje problemy z donoszeniem kolejnej ciąży, to rozumiem, że znają przyczynę poronienia? Może w tym całym nieszczęściu, ta wiedza pozwoli lekarzom opiekować się Tobą tak, żeby wszystko było dobrze

dzieki dziewczyny za pocieszke.....:cmok : Ojjjj najwazniejsze zebysmy byli narazie razem....
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 23:34   #4860
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Miałyście rację , wszystko jest w jak najlepszym porządku Dzidziuś bardzo wiercił się podczas badania i drapał się co chwila po nosku Byłam taka wzruszona że prawie się popłakałam...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości