|
|
#4831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aha - witam nowe PM
|
||
|
|
|
#4832 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kładę się spać tak 22-23, jem małą kolację o 19, za to jem zawsze porządne śniadanie, w ciagu dnia lekkie przekąski,tj jabłka, jakiś sok warzywny i piję dużo soków pomidorowych, obiad jem taki sredni, ale zawsze stosuję się pewnej zasady"śniadanie zjedz jak król, obiad jak książę, a kolację jak żebrak" |
|
|
|
|
#4834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Samoa własnie to ona sama nie może???
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez długi czas nie znosiłam czytania książek...
Pierwsza książka którą przeczytałam w liceum i z własnej neiprzymuszonej woli była : Mistrz i Małgorzata. o jjjjaaaaaaaaaaaaa... Tak mi się strasznie podobała, że łoj... Co do czytania w oryginale: JA zaczynałąm od Harrego Pottera.. .. przeczytałąm połowę tej "sagi" W ramach dyplomu czytałam szekspira, a teraz.. ten kod.. nawet jak CIę mogę udało mi się przeczytać...pierwsze jakieś 100 stron.. Zamierzam wrócić do niej i to w oryginale.. jest to trudny język owszem.. ale ood czego jest słownik.. poza tym mnie na studiach nauczyli jednego.. jezeli nie znasz jakiegos slowa postaraj sie odgadnac jego znazenie z kontekstu, jesli nadal nic z teog.. bierz słownik w ręce ![]() Na razie udaje mi się nie korzystać ze słownika aż tak często Samouciu muszę no a zaraz zabije CIęjak jej nie napiszesz .. można jej dać jakieśwskazówki ale dlazego sama nie napisze ?? no bez jaj Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-12-02 o 13:05 |
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszam na wątki o dietetyce a przekonasz się, że nie jedzenie kolacji od godziny 19 zwalnia metablozim i fundujesz organizmowi niezłe głodówki. No chyba, że spać kładziesz się około godziny 20 to wtedy od 19 rzeczywiście możesz nie jeść ![]() właśnie .....PODOBNO.... ![]() Lain Kochana wszystkiego najlepszego |
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chcieliśmy zrobic lokatę na 3 tys., ale w multi sa marne 6% z groszami, strukturyzowana jest od 5 tys i na dwa lata ( juz jedna strukturyzowną mamy - kończy sie w październiku a przedział ostatniej wyceny to 0-1%, więc nic a nic nie zarobimy, ale takie ryzyko, z resztą zakładalismy rok temu jak było pieknie i kolorowo), a ta z wysokim procentem od 20 tys., więc trzymamy na oszczędnosciowym. A wiadomo, ze wolą konto, bo plany trzeba realizować, zwłaszcza jak nowy oddział A gdzie jest oddział Twojego tż?
|
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a ja na kolacje uwielbiam jesc pysznosci bo wtedy mam i czas i ochote i pomysly na cos smacznego.. a jak rano wstaje o w ogole mi sie nie chce jesc.. a jak juz mi sie jesc zachce to wtedy mi sie nie chce robic... i taka to ze mną jest.. ale chyba trzeba bedzie cis zmienic bo takim sposobem bede coraz bardziej tyla...
ja nie wiem jak ja po ślubie bede mieszkac z tżtem a on uwielbia jesc pysznosci a ja uwielbiam mu gotowac ojjjj trzeba bedzie zapisac sie na jakis fitness
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poradz mamie aby lepiej komponowała posiłki, aby w każdym było białko (głównie) i warzywa a serki i jogurty wbrez pozorom wcale nie sa takie super dietetyczne Edytowane przez onaella Czas edycji: 2008-12-02 o 13:10 |
|
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłyście gadać o sowach i skowronkach to aż mi sie przypomniało, że od godziny chodzę koło kawy ( chocpodobno dieta mi zabrania :P)
|
|
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama też je duzo cytrusów :P |
|
|
|
|
#4845 |
|
Raczkowanie
|
ja akurat kawy nie piję wogóle, ani herbaty
za to jestem uzależniona od soków pomidorowych szczególnie pikantnych jest taki jeden z tabasco chyba tymbarka, pychotka mmmm.... |
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w zestawie serek i jablko ja nie widzę warzywka ![]() Aha i owocki sa dobre, ale pamiętajmy, że zawierają fruktozę, czyli cukier więc w ciągu dnia ok, ale na kolację dla osób będących na diecie nie sa wskazane. |
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomidor to pomidor
|
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale staram się czytać bez słownika, z kontekstu rozkminiam, w ciężkich przypadkach sięgam po słownik![]() Wiecie dlacego muszę jej to napisać - tzn napisze główne myśli, nie będę sie wysilać Fajna z niej dziewczyna, ale leniwa, poza tym gdybym np. miała z nia siedzieć i rozkminiac razem z nią to by mi to pare godzin zajęło, wiec wole sama. Jak ide pomoć jej w ang to siedzę u niej około 2 godzin...zbiłabym majątek gdybym brała za to kasę. A dziewczyna jest taka, że po kilku minutach juz nie pamięta znaczenia prostego słowa. Ale ja jej nie zmusze do nauki. Pomagam jej, bo jej rodzice sa w porządku, cos tam moim załatwiaja, na prawde fajni i serdeczni ludzie.Zdaje sobie sprawę, że napisanie pracy to nie pomoc, ale bez jej chęci nic nie zdziałam, więc wole tak, przynajmniej jedynki nie dostanie za brak pracy. |
|
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Onaella widzę że ty się znasz na dietkach no więc powiedz mi czy warzywa na patelnię które uwielbiam to można zaliczyc do porcji warzyw dziennie??? mam nadzieje że tak ale w sumie juz nie wiem...
herbatke uwielbiam, kawy nie pije- no moze jedna na miesiąc a sok pomidorowy to dla mnie takie samo paskudztwo jak i oliwki! hmmmm najlepiej dla mnie bedzie wyeliminowac słodycze a zastąpić je owocami i warzywami.. ale ja tak lubie slodycze ze to dla mnie nierealne buuuuuu
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Na mój balkon na 6-ym piętrze dotarł chyba halny... zawiało jak trzeba .. POściel mi sięwywietrzy
i oooooooooooooo właśnie zauważyłam że nie mam czkawki mówiłam, że sama przejdize DDD
|
|
|
|
#4852 |
|
Raczkowanie
|
uwielbiam serek wiejski, zawsze kupuję w tym większym opakowaniu, szczególnie latem fajnie się go je, czasem wrzucam do niego pokrojony swiezy szczypiorek i koperek, czasem jakiejś inne zielone
taki lekki fajny posiłek, idealny na sniadaniesłodycze hmmm. a kto ich nie uwielbia? Ja zastępuje je czasem suszonymi owocami, tj jak morele, suszone banany(moje ulubione), śliwki albo zurawina, jedynie marcepanu nikt i nic mi niczym nie zastapi mogłabym jeść go kilogramami
Edytowane przez bjakbeata89 Czas edycji: 2008-12-02 o 13:23 |
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli to ten z Piątnicy co ma 3 % tłuszczu to super
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
taka piekna pogoda ze i ja posciel sobie wywietrzyłam ładnie
hmmm zmusiłyscie mnie do myslenia tymi dietetycznymi wskazowkami i zastanawiam sie co ja robie źle.. najbardziej źle robię jedząc słodycze.. tak jak teraz mam delicje na biurku, a ochote na serowe chipsy jakos nie mam checi zastepowac ich marchewką ;/
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki problem z jedzeniem, że lubie duzo rzeczy a jak juz jest cos co uwielbiam do jem do updłego
![]() Kawę lubie z Baileysem a najbardziej lubi e z koleżankami w kawiarni, w domu nie piję ![]() Ja już od dwóch tygodni jestem na diecie i niby cos widzę, że jest lepiej ale wczoraj i dziś jadłam chleb, a miałam nie jeść. Sok pomidorowy uwielbiam. A teraz gotuje buraczki i tak ślicznie pachnie
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbuje mu to wybic z głowy i jak z dzieckiem.. chowam mu te chipsy.. ale wiecie.. jak sam siedzi w domu z ojcem no to cóż nie mam wplywu....dobrze ze teraz mam prawko to jak mu zrobie nalot to mnie popamieta ja ostatnio polubiłam cafe latte D
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-12-02 o 13:27 |
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba się wybiorę do sklepu po coś dietetycznego ale co??? serka wiejskiego nie lubie ![]() kupie warzywa na patelnie na obiadek.. ale co jeszcze by tu kupic?? Onaella wymyśl mi cos na kolacje ![]() a bułeczka z dynią tez sie nie nadaje?? tak mi smakują bułeczki z dynią mniam... i chleb musze kupic bo bez chleba nie wyobrazam sobie zycia ale nie muszę jeść białego wiec jaki polecasz??? a ciemne pieczywo jest zawsze dobre?? bo jak widze chlebek za 1,5 i za 3 to zastanawiam sie czym sie różni..
|
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
na kolacje polecam sałatkę z pomidorków sałaty lodowej ogórka świeżego, i kiełków
![]() Mozesz dorzucić trochę sera feta ale nie dużo i będzie sałatka grecka bez oliwek bo ich nie lubisz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

kładę się spać tak 22-23, jem małą kolację o 19, za to jem zawsze porządne śniadanie, w ciagu dnia lekkie przekąski,tj jabłka, jakiś sok warzywny i piję dużo soków pomidorowych, obiad jem taki sredni, ale zawsze stosuję się pewnej zasady
Zapraszam na wątki o dietetyce a przekonasz się, że nie jedzenie kolacji od godziny 19 zwalnia metablozim i fundujesz organizmowi niezłe głodówki. No chyba, że spać kładziesz się około godziny 20 to wtedy od 19 rzeczywiście możesz nie jeść 

próbuje mu to wybic z głowy i jak z dzieckiem.. chowam mu te chipsy.. ale wiecie.. jak sam siedzi w domu z ojcem no to cóż nie mam wplywu....