|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
Dojdziesz do wprawy na pewno tylko na pocz±tku jakie¶ 5 ml wylej sobie do naczyñka
#4832 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 904
|
no, u mnie chyba widac róznice
![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkê kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkê 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2009-12-11 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 565
|
wow
![]() bardzo zazdroszczê ![]()
#4834 |
Zakorzenienie
|
Ja te¿... Co robi³as?
#4835 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 143
|
super przyrost, gratulujê !!
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 498
|
brawo ![]() a kolor twoj??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Dzieñ dobry!
![]() Proszê o pomoc Panie Moderatorki. Od 6 tygodni czytam w³osowe forum. Przeczyta³am o poro¶cie w³osów, wypadaniu w³osów, o olejku rycynowym, pokrzywie, waxie, olejkach ajurwedyjskich, szczotkach do w³osów itd., itd., itd. Do wielu porad siê zastosowa³am - w³oski mam zregenerowane, nie wypadaj± nadmiernie, ale w ogóle nie rosn± mi nowe! ![]() Kiedy czyta³am poszczególne w±tki zdarza³o mi siê natkn±æ na jak±¶ uwagê, ¿e komu¶ po czym¶ rosn± nowe w³osy, ale teraz z tego g±szczu informacji nie mogê tego wydobyæ. Proszê o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 384
|
O mamo. Zazdroszczê
![]()
#4839 |
Zakorzenienie
|
Irenisko a próbowa³a¶ seboradin niger? Albo ampu³ki plancenty?
#4840 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 688
|
ja po regularnym stosowaniu polecam Capitavit-wcierke do nabycia w sklepach zielarskich za ok 8z³-dla mnie rewelacja i centymetrowy odrost murowany w niespe³na dwa tygodnie
![]() wprawdzie ma wstrêtny,obrzydliwy zapach i zawiera alkohol niestety ale dla takich efektów warto poleci³a mi go moja szwagierka która straci³a mnóstwo w³osów przy chorobie tarczycy i niesamowicie jej ten p³yn pomóg³ a ja równiez widze juz "ma³e"efekty Edytowane przez nnikka Czas edycji: 2009-12-13 o 00:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zim± wolniej, latem szybciej. teraz w³asnie rosna raczej wolno ( patrz mój podpis) ![]() stosowa³am nisim- w moim przypadku brak widocznych rezultatów w stosunku do normalnego przyrostu, w drugim mscu stosowania wrêcz spowolnienie ( 1 cm ) , stosowa³am wax henna treatment, ten bia³y z brazowymi napisami( 480 gram) - to mój wypróbowany ¶rodek od lat. Od msca ( wax siê skonczy³) tylko same maseczki naturalne ( olej rycynowy+ ¿ó³tko+rózne oleje+nafta kosmetyczna; to wszytsko w róznych kombinacjach i miksach, na 2 godz na g³owê pod foliowa torebkê) , do tego masuje w³osy zwyk³± szczotk±, taki okrêzny masaz, lub z w³osem i pod w³os. Staram sie je¶æ czêsto cebulê, to sposób ( i tez w³asnie ¿ó³tka i rycyny i szczotkowania) mojej ¶p. babci... dochodze do wniosku, ¿e stare babcine sposoby sa najlepsze ![]() no i grupa wsparcia tez duzo daje ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkê kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkê 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2009-12-13 o 02:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 408
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Nnikka mo¿esz podaæ link do KWC?
#4844 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 688
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 338
|
Ja wcieram neril palcami, wiem ¿e powinnam przelaæ do atomizera, ale nigdy mi siê nie chce, wiêc przelewam go bezpo¶rednio na g³owê, chocia¿ wiem ¿e to niezbyt ekonomiczne
![]() Szczerze mówi±c, nie wiem czy neril pomaga na przyrost, zahamowa³ na pewno wypadanie w³osów, ale czy przyspieszy³ cokolwiek? W ogóle u mnie z przyrostem ostatnio kiepsko, przynajmniej tak mi siê wydaje bo co¶ nie idzie mi to mierzenie w³osów, a nie mam odrostów po których mog³abym zmierzyæ. Mo¿e to dlatego, ¿e mam przerwe w pokrzywie, od 15 znowu zaczynam piæ, to mo¿e co¶ ruszy. Niutka, piêkny kolor. Gratuluje odwagi, my¶lê ¿e bardzo siê op³aci³o.
#4846 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Ani Seboradin ani ampu³ki Radical nic nie da³y. Biarê suplementy z pokrzyw± - piæ jej nie mogê, bo mam alergie wziewn±. Smarowa³am siê olejkiem rycynowym, aloesem, u¿ywam waxu - i nic.
![]() Ale dziêkujê Wam ![]() Chyba czas na dermatologa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 033
|
Ja spróbujê z t± placent± Mil MIl i szamponem Placenta Azul
![]() ![]()
#4848 |
Zakorzenienie
|
a ja tak paztre lifuniu na twoj awatar i jestem zachwycona
![]() wstawilabys zdjecie aktualne jak to wyglada ze wszystkich stron ![]() eh, zeby mi takie urosly do kwietnia..... bo troche mam juz dosc fryzury na kule ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 033
|
Wstawie jak zdo³am umyc w³osy
![]() ![]() ![]() Ty tez masz ju¿ d³uuuugie w porównaniu z wcze¶niejszymi ![]() ![]()
#4850 |
Zakorzenienie
|
no tak, ja wiem, ze w porownaniu z sierpniem to jestem jak hipis
![]() ale teraz ostatnio jakby stanelam w jakims takim momencie, ze jest kask i kask, i nic sie nie kladzie nigdzie ![]() jeszcze moja "faktura"wlosow jest bardzo trudna, bo ja mam mocno "ukladajace sie" wlosy (normalnie na dlugich to sa mocno falowane) i mam ich bardzo duzo wiec codzienne uklepywanie ich na glowie jest nieco nuzace....mysle, ze dopiero przy dodatkowych 10 cm bedzie widac jakas dlugosc (bo 10cm moich wloswo to bedzie z 6cm zauwazalnych w dlugosci). moglabym je sobi oczywiscei prostowac, ale to by byla glupota, bo zanim by urosly to by sie pokruszyly wiec niestety nie pozostaje nic innego niz dbac i czekac ![]() pomocy...... a do czerwca 2010 jeszcze tak daleko......... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 391
|
Przy³±czam siê. Ehhh jakie ja bym mia³a d³ugie w³osy. A przez swojego &%$#&^$ T¯-a, ¶ciê³am siê na boba, fakt wygl±da³o to ³adnie, ale to wbrew mojej "naturze"
![]() ![]() ![]() I teraz pytanie do Was, jak dok³adnie mierzycie przyrost. Bierzecie centymetr od czubka g³owy i mierzycie do koñca w³osów, czy jaki¶ konkretny w³os? Chcia³abym jako¶ porz±dnie sobie zmierzyæ ile miesiêcznie mi rosn±.
Pamiêtam, ¿e tego czerwcowego dnia obudzi³ mnie mój w³asny krzyk. Serce ³omota³o mi tak, jakby dusza chcia³a wyrwaæ siê z piersi i uciec schodami w dó³. Tata przybieg³ natychmiast i wystraszony, przytuli³ mnie do siebie, usi³uj±c uspokoiæ. - Nie mogê przypomnieæ sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 907
|
Cytat:
![]() Dbaæ, zapuszczaæ i czekaæ! ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Robiê przedzia³ek na ¶rodku, biorê pierwsze pasemko z brzegu przy czole i mierzê centymetrem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
mi akurat trudno nie bylo, bo ostatni raz scinalam i farbowalam w sierpniu.
scinalam na chlopaka (najdluzszy fragment byl chyba 4cm.) a kolor jak zwykle baby blond ![]() i bylo bardzo latwo ocenic ile uroslo ,bo odrost to pokazywal ![]() ostatnio natomiast - po zlikwidowaniu restzek "po blondzie" i dobarwieniu ich do koloru odrostu(co jest fikcja , bo machnelam po calosci i po kilku myciach obecny kolor ma sie do mojego wlasnego jak piesc do nosa ![]() w kilku miejscach, bo w roznych miejscach roznie im idzie. grzywka ma swoje tempo, tyl ma swoje, czubek jeszcze inne uszy i skronie tez totalnie inna bajka. wiec kazdy z wymienionych punktow zmierzylam indywidualnie. i najwiekszy przyrost mam na srodku glowy - czubek i tyl (tu od sierpnia wlosy osiagnely dlugosc 12 cm), najslabiej rosna wlosy na grzywce , skroniach i nad uszami (tu w sierpniu bylo jakies 3mm teraz jest 5 cm). gzrywka doczlapala sie do brwi. wiec to jest moj sposob - mierze od skory glowy do koncowek, ale fragmentami. i nie pololecam czesciej niz raz na miesiac, zeby nie wpasc w paranoje - gdy sie za duzo paztry ma sie wrazenie, ze nic sie nie zmienia ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
tak jest szefowo - dbac i czekac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 391
|
Cytat:
![]()
Pamiêtam, ¿e tego czerwcowego dnia obudzi³ mnie mój w³asny krzyk. Serce ³omota³o mi tak, jakby dusza chcia³a wyrwaæ siê z piersi i uciec schodami w dó³. Tata przybieg³ natychmiast i wystraszony, przytuli³ mnie do siebie, usi³uj±c uspokoiæ. - Nie mogê przypomnieæ sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 907
|
Cytat:
Trzymam Ciê za s³owo! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Wtajemniczenie
|
dzis zmierzy³am w³oski : 6 cm
![]() ![]() ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkê kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkê 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 49
|
co robiæ jak tragicznie w³osy siê ³ami± ? od roku mam takie same, mo¿e nawet krótsze, szampon z od¿yweczk± mam, potem na to od¿ywka dave, i nic kompletnie mi to nie pomaga, co robiæ ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 565
|
Cytat:
najpierw przeczytac w±tki, s± naparwde tysi±ce pomys³ow na pobudzenie wlosów ![]() ja bym zrezygnowa³a z szamponu z od¿ywk± ![]()
![]() |
#4860 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 49
|
oj dorad¼cie kobity :P facet leniwy jestem, nie obra¿aj±c oczywi¶cie nikogo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.