Scent Bar VII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-11, 22:36   #4831
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20
Dot.: Scent Bar VII

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Ja cie prosze... modły modłami ale żeby marudzić ?
Nie marudze
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 22:41   #4832
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Mnie w Vesence uderzyło jeszcze coś - głowiłam się, jak to ująć. Teraz chyba wiem - Dobrze jej z oczu "patrzy" Jakaś taka łagodność, pogoda ducha. Patrzę na zdjęcie i uśmiecham się sama do tej uroczej osóbki ze zdjęcia

Dalej nie mam Wiadomo-Czego Tzn mam, ale jakieś taki dziwne plamienie, bardzo skąpe. Brzuch boli cały dzień a tu wielki guzik

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-03-11 o 22:43
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 22:42   #4833
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Ja cie prosze... modły modłami ale żeby marudzić ?
Ja chciałabym wiedzieć, do kogo (albo czego) konkretnie Teziaczek się modli i jak właściwie miałaby wyglądać nadprzyrodzona interwencja będąca na te modły odpowiedzią. Jakaś nowa wersja deus ex machina?

Bo mnie na zasadzie careful what you wish przyszlo do głowa, że Teza nie będzie musiał oglądac tego fioletu, jak mu się monitor spali.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 22:47   #4834
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ja chciałabym wiedzieć, do kogo (albo czego) konkretnie Teziaczek się modli i jak właściwie miałaby wyglądać nadprzyrodzona interwencja będąca na te modły odpowiedzią. Jakaś nowa wersja deus ex machina?

Bo mnie na zasadzie careful what you wish przyszlo do głowa, że Teza nie będzie musiał oglądac tego fioletu, jak mu się monitor spali.
Modle sie do Allaha
Bardzo smieszne z tym monitorem
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 23:25   #4835
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Grysiulku Fajnie ze znow jestes
Bo z fajnymi fajnie jest

---

Beznadziejny dzień miałem, taki z cyklu "wszystko bez sensu".
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 08:18   #4836
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
To jakaś bzdura wymyślona przez sprzedającego.
Wczoraj wysyłałam trzy przesyłki w kopertach, wszystkie jako list polecony prio i nie było żadnego problemu. Mało tego jedna koperta była tak nabita, ( pudełko + dwa atomizery oblepione folią bombelkową ) że myślałam, że nie da rady jako list ale nie było problemu. I kosztowało to 5.30.
Bardzo miła Pani z okienka powiedziała, że jako list może iść przesyłka do 2 kg.
A zmiany na poczcie dopiero w kwietniu mają być w cenniku wprowadzone.
Też uważam, że to bzdura, wymyślona przez sprzedajacego, zeby zawyżyć koszty przesyłki. A co do nowego cennika to nieoficjalnie dostałam cos takiego, to i się dzielę:
PRZESYŁKI REKLAMOWE - gabaryt A
do 50 g z 1,25 na 1,30 zł
do 100 g BZ 1,40 zł
do 350 g z 1,65 na 1,70 zł

PRZESYŁKI LISTOWE - gabaryt A
do 50 g z 1,45 na 1,55 zł ekonomiczne i z 2,10 na 1,95 zł priorytet
do 100 g z 1,65 na 1,70 zł ekonomiczne i z 2,30 na 2,40 zł priorytet
do 350 g z 1,80 na 1,90 zł ekonominzne i z 2,60 na 2,90 zł priorytet
do 500 g z 2,40 na 2,70 zł ekonomiczne
do 1000 g z 4,80 na 5,40 zł ekonomiczne
do 2000 g z 6,30 na 7,00 zł ekonomiczne

PACZKI - gabaryt A
do 1 kg z 8,50 na 9,50 zł, priorytetowa z 10 na 11 zł
Stary 2009-03-12, 08:45   #4837
ivanna
Zakorzenienie

Co do wysyłki rzeczy poleconymi, z TŻetem prowadzimy sprzedaż części do skuterów i 90% paczek leci poleconymi!! W tym takie rzeczy jak gaźniki ciężkie, lusterka, kierunki i co dusza zapragnie. Więc Agnysko pani poprostu albo kłamie... albo taką upierdliwą ma poczte...
Stary 2009-03-12, 09:10   #4838
shachownica
Zakorzenienie

mi listonosz mówił, że jest coć takiego w regulaminie poczty i choć zasadniczo nikt na to nie zwraca uwagi, to mogą robić problemy przy reklamacjach (jeśli dojdzie do uszkodzenia przesyłki)

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 09:16   #4839
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
mi listonosz mówił, że jest coć takiego w regulaminie poczty i choć zasadniczo nikt na to nie zwraca uwagi, to mogą robić problemy przy reklamacjach (jeśli dojdzie do uszkodzenia przesyłki)
mojej siostrze zginęło kilka przesyłek-listów, zgłosiła reklamacje, w druku trzeba dokonać opisu przedmiotu-pisała co zgineło perfumy, kremy i inne pierdoły, reklamacja została rozpatrzona pozytywnie. A jesli faktycznie listem nie można wysyłać przedmiotów, to do czego służy list wartościowy? do deklarowania wartości papieru? Swoją drogą musze zagłębić się w ten regulamin
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 09:19   #4840
mariolasl
Zakorzenienie

Vesenko przyłączam się do ogólnych zachwytów! Bardzo ładnie wyglądasz
Stary 2009-03-12, 09:20   #4841
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
mojej siostrze zginęło kilka przesyłek-listów, zgłosiła reklamacje, w druku trzeba dokonać opisu przedmiotu-pisała co zgineło perfumy, kremy i inne pierdoły, reklamacja została rozpatrzona pozytywnie. A jesli faktycznie listem nie można wysyłać przedmiotów, to do czego służy list wartościowy? do deklarowania wartości papieru? Swoją drogą musze zagłębić się w ten regulamin
ale zaginięcie to co innego, tu chodzi o ew. uszkodzenie przesyłki, mogą wtedy się przyczepić. jako przykład miałam podane faceta, który wysłał listem jakąś porcelanę.

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 09:28   #4842
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
ale zaginięcie to co innego, tu chodzi o ew. uszkodzenie przesyłki, mogą wtedy się przyczepić. jako przykład miałam podane faceta, który wysłał listem jakąś porcelanę.

Dobra dziewczyny, zgłębiłam temat i Agnyska miała racje.
Według prawa pocztowego listem jest przesyłka nie będąca paczką, a paczka to przesyłka zawierająca rzeczy.Z tego wynika że list nie może zawierać rzeczy.
Jednak jeśli poczta przyjmie taką przesyłkę, choć nie powinna, to i tak za nią odpowiada. I jeśli zgubi to jej wina, ale jaśli potłucze się porcelana w liście to faktycznie klops.
No to ja teraz też sie idę dziwić
Stary 2009-03-12, 09:30   #4843
agnyska81
Zakorzenienie

Dziękuję za odzew w sprawie poleconych
Tak jak myślałam, nikt nic nie wie, nic na niebie i ziemi nie potwierdza tej informacji.
Napisałam wczoraj maila do tej sprzedającej, w odpowiedzi dostałam dziś rano wiadomość:
"witam,
tą informacje mam z okienka pocztowego nadawałam listy na poczcie
głownej w przemyslu i urzedniczka zaczeła stekac ze oni maja
rozporzadzenie od naczelnika ze w listach nie mozna wysyłac
przedmiotów...i ze ostatni raz mi przyjmuje,tylko przez uprzejmosci i
blebleble...myslałam ze trafiłam na jakaś nadgorliwa urzedniczke i sie
tym nie przejełam...na drugi dzien poszłam na poczte-tym razem inny
urzad i tam w okieku w ogole nie przyjeli listów bo tam sa przedmioty i
nie pomogło zadne tłumaczenie.wiec nadalam je jako paczki jak dla mnie o
dziwnym gabarycie 47g 55g...z tego co sie dowiedziałam to duzo
poleconych gineło z powodu tego ze ludzie wysłali czesto warosciowe
rzeczy a polecone nie sa ubezpieczone itd itp.
zapytalam o jakas forme konkurencyjna to jedynie paczka lub list
wartosciowy

tej informacji tez nie znalazłam na stronie poczty...a jak zapytałam
kiedy ta ustawa weszła w zycie to dowiedzialam sie ze na dniach "

Hahaha, zwłaszcza ostatnie zdanie (jakże to może obowiązywac coś, co w życie jeszcze nie weszło )

Zamierzam się uprzeć, zaraz robię przelew na kwotę podaną wcześniej. Szkoda tylko, że trafiło na takie śliczne Imperiale Guerlaina...

Szybki edit:
Polly eek? Czy to jest w Regulaminie Usług Pocztowych zapisane gdzieś?
Się przyczepię: czy to znaczy, że skoro list nie może zawierać rzeczy, to koperta ma iść pusta? No bo przecież papiery to też przedmioty...

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2009-03-12 o 09:32
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 09:34   #4844
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odzew w sprawie poleconych
Tak jak myślałam, nikt nic nie wie, nic na niebie i ziemi nie potwierdza tej informacji.
Napisałam wczoraj maila do tej sprzedającej, w odpowiedzi dostałam dziś rano wiadomość:
"witam,
tą informacje mam z okienka pocztowego nadawałam listy na poczcie
głownej w przemyslu i urzedniczka zaczeła stekac ze oni maja
rozporzadzenie od naczelnika ze w listach nie mozna wysyłac
przedmiotów...i ze ostatni raz mi przyjmuje,tylko przez uprzejmosci i
blebleble...myslałam ze trafiłam na jakaś nadgorliwa urzedniczke i sie
tym nie przejełam...na drugi dzien poszłam na poczte-tym razem inny
urzad i tam w okieku w ogole nie przyjeli listów bo tam sa przedmioty i
nie pomogło zadne tłumaczenie.wiec nadalam je jako paczki jak dla mnie o
dziwnym gabarycie 47g 55g...z tego co sie dowiedziałam to duzo
poleconych gineło z powodu tego ze ludzie wysłali czesto warosciowe
rzeczy a polecone nie sa ubezpieczone itd itp.
zapytalam o jakas forme konkurencyjna to jedynie paczka lub list
wartosciowy

tej informacji tez nie znalazłam na stronie poczty...a jak zapytałam
kiedy ta ustawa weszła w zycie to dowiedzialam sie ze na dniach "

Hahaha, zwłaszcza ostatnie zdanie (jakże to może obowiązywac coś, co w życie jeszcze nie weszło )

Zamierzam się uprzeć, zaraz robię przelew na kwotę podaną wcześniej. Szkoda tylko, że trafiło na takie śliczne Imperiale Guerlaina...

Szybki edit:
Polly eek? Czy to jest w Regulaminie Usług Pocztowych zapisane gdzieś?
Się przyczepię: czy to znaczy, że skoro list nie może zawierać rzeczy, to koperta ma iść pusta? No bo przecież papiery to też przedmioty...
jest sprecyzowane że korespondencje
to nie jest w regulaminie tylko w ustawie prawo pocztowe
Stary 2009-03-12, 09:42   #4845
Betty83
Zakorzenienie

Agnieszko, jeśli w Twojej miejscowości jest punkt In Postu, to poproś sprzedającą o wysyłkę przez nich.
http://www.inpost.pl/index.php?id=204
http://www.inpost.pl/index.php?id=228
Paczka do 1kg kosztuje 6zł.
Stary 2009-03-12, 09:44   #4846
Polly_
grozi wypollizowaniem

tawa z dnia 12 czerwca 2003 r. Prawo pocztowe (tekst jednolity: Dz. U. Nr 189, poz. 1159) reguluje zasady wykonywania działalności gospodarczej polegającej na świadczeniu usług pocztowych w obrocie krajowym lub zagranicznym.
Obwieszczenie Marszałka Sejmu RP z dnia 14 października 2008 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy - Prawo pocztowe.

USTAWA

z dnia 12 czerwca 2003 r.

Prawo pocztowe1)

Art. 3.
Użyte w ustawie określenia oznaczają:
1) adres - oznaczenie adresata przesyłki lub kwoty przekazu pocztowego oraz miejsca doręczenia wskazanego przez nadawcę;
2) adresat - podmiot określony przez nadawcę jako odbiorca przesyłki lub kwoty pieniężnej określonej w przekazie pocztowym;
3) agent - przedsiębiorcę pośredniczącego w zawieraniu umów o świadczenie usług pocztowych na rzecz operatora, zawierającego takie umowy w imieniu operatora;
4) agent pocztowy - agenta, o którym mowa w pkt 3, działającego w imieniu lub na rzecz operatora publicznego;
5) doręczenie - wydanie przesyłki lub wypłacenie kwoty pieniężnej określonej w przekazie pocztowym adresatowi, a w przypadkach określonych prawem także innej osobie, lub przekazanie druku bezadresowego zgodnie z umową o świadczenie usługi pocztowej;
6) druk - informację pisemną lub graficzną, zwielokrotnioną za pomocą technik drukarskich lub podobnych, utrwaloną na papierze albo innym materiale używanym w drukarstwie, w tym książkę, katalog, dziennik lub czasopismo;
7) międzynarodowe przepisy pocztowe - ratyfikowane przez Rzeczpospolitą Polską umowy międzynarodowe, umowy międzynarodowe zawarte w sposób dopuszczony przez prawo międzynarodowe dotyczące świadczenia usług pocztowych oraz wiążące regulaminy wykonawcze Światowego Związku Pocztowego;
8) nadanie - polecenie doręczenia przesyłki lub kwoty pieniężnej określonej w przekazie pocztowym oraz przekazania druku bezadresowego zgodnie z umową o świadczenie usługi pocztowej;
9) nadanie na poste restante - polecenie doręczenia przesyłki lub wypłacenia adresatowi kwoty pieniężnej określonej w przekazie pocztowym wyłącznie w placówce operatora, wskazanej przez nadawcę jako miejsce doręczenia;
10) nadawca - podmiot, który zawarł umowę o świadczenie usług pocztowych;
11) operator - przedsiębiorcę uprawnionego do wykonywania działalności pocztowej;
12) operator publiczny - operatora obowiązanego do świadczenia powszechnych usług pocztowych;
13) paczka pocztowa - przesyłkę rejestrowaną zawierającą rzeczy, przyjętą przez operatora publicznego w celu przemieszczenia i doręczenia;
14) placówka operatora - jednostkę organizacyjną operatora, agenta lub agenta pocztowego, w której nadawca może zawrzeć umowę o świadczenie usług pocztowych lub która doręcza adresatom przesyłki lub kwoty pieniężne określone w przekazach pocztowych, albo inne wyodrębnione i oznaczone przez operatora miejsce, w którym można zawrzeć umowę o świadczenie usług pocztowych lub odebrać przesyłkę lub kwotę pieniężną określoną w przekazie pocztowym;
15) przekaz pocztowy - polecenie doręczenia adresatowi określonej kwoty pieniężnej przez operatora
16) przesyłka - rzeczy opatrzone adresem, przedłożone do przyjęcia lub przyjęte przez operatora w celu przemieszczenia i doręczenia adresatowi;
17) przesyłka dla ociemniałych - przesyłkę o masie do 7.000 g, zawierającą korespondencję lub druki, w których informacja jest utrwalona pismem wypukłym lub na innym nośniku dostępnym do odczytu przez niewidomych lub ociemniałych, nadaną w sposób umożliwiający sprawdzenie zawartości;
18) przesyłka listowa - przesyłkę niebędącą paczką pocztową;
19) przesyłka polecona - przesyłkę rejestrowaną będącą przesyłką listową, przemieszczaną i doręczaną w sposób zabezpieczający ją przed utratą, ubytkiem zawartości lub uszkodzeniem;
20) przesyłka rejestrowana - przesyłkę przyjętą za pokwitowaniem przyjęcia i doręczaną za pokwitowaniem odbioru;
21) przesyłka reklamowa - przesyłkę zawierającą wyłącznie materiał reklamowy, marketingowy lub promocyjny, wysyłaną jednorazowo do co najmniej 20 adresatów, z identyczną zawartością i identyczną treścią, różniącą się jedynie danymi identyfikacyjnymi adresata niezmieniającymi treści przekazywanej informacji, a w szczególności nazwiskiem, adresem lub innymi danymi zmiennymi;
22) przesyłka z korespondencją - informację utrwaloną na dowolnym nośniku fizycznym, w tym utrwaloną pismem wypukłym, opatrzoną przez nadawcę adresem, z wyłączeniem książek, katalogów, dzienników i czasopism;

troche to pokręcone, ale faktycznie mogą sie czepiać

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-03-12 o 09:48
Stary 2009-03-12, 10:15   #4847
ivanna
Zakorzenienie

ale nie ma czarno na białym napisane że nie można rzeczy wysyłać... mi panie na poczcie mówią że można prócz rzeczy kruchliwych łatwych do zniszczenia bo wiadomo co się dzieje w transporcie...
Stary 2009-03-12, 10:18   #4848
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
ale nie ma czarno na białym napisane że nie można rzeczy wysyłać... mi panie na poczcie mówią że można prócz rzeczy kruchliwych łatwych do zniszczenia bo wiadomo co się dzieje w transporcie...
ivanko- jeśli pisze że list to przesyłka która nie jest paczką, a paczka to przesyłka która zawiera rzeczy (z definiccji) to znaczy że list nie może zawierać rzeczy.
Jasne że poczta przyjmuje, ale jest to na odpowiedzialnoc pracownika, który przyjmuje,jakby co to on będzie miał nieprzyjemności-dlatego też jedna pani przyjmuje a druga może nie chcieć
Stary 2009-03-12, 10:33   #4849
agnyska81
Zakorzenienie

"paczka pocztowa - przesyłka rejestrowana zawierająca rzeczy, przyjęta przez operatora publicznego w celu przemieszczenia i doręczenia"
a
"przesyłka listowa - przesyłka niebędąca paczką pocztową"

Biorąc to na logikę wychodzi, że jest to jeszcze bardziej pokrętne
Gdzie znajdziemy definicję "rzeczy"?

"Nie będąca paczką pocztową" znaczy, że: a) nie jest rejestrowana lub/i b) nie zawiera rzeczy. Może ustawodawcy chodziło o tą rejestrację/brak rejestracji bardziej?

Skoro prawo pocztowe mówi tak a nie inaczej, to czy możliwe byłyby odszkodowania za zagubienie, gdzie podaje się co zawierał list i szacuje się wartość tej rzeczy? (wysyłaliśmy kiedyś poleconym bardzo stary metalowy ołówek na wkłady, przesyłka zaginęła, my opisaliśmy że był w niej mosiężny ołówek i nikt się zawartości nie czepiał, kasę zwrócono).

Gupie to

Betty, zapytam ją o tego In Posta. U mnie na wsi co prawda nie ma, ale tu gdzie pracuję obsługuje teren. Sama na to jakoś nie wpadłam, dzięki

Już sama nie wiem, czy ze sprzedającą dyskutować, czy co. Ale w pale mi się nie może pomieścić, że za przesłanie 7,5 ml minitury mam zapłacić 9,20 zł

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2009-03-12 o 10:36
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-12, 10:53   #4850
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Agnysko ni chcem macic ale In Postem ,to mozesz czekac wieki na przesylke ,ekspres szedl o ile pamietam ponad miesiac.
Irenka bedzie wiedziala dokladniej zreszta opisywala sytuacje w Barze ,to samo o ile pamietam Homyk ,mnie juz nikt nie namowi na In Post .

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 10:59   #4851
Tigerlilly
Rozeznanie

Prawo pocztowe prawem pocztowym. A na mojej rejonowej poczcie (Warszawa/Ursynów) od ponad roku Państwo (Panie, i jeszcze gorliwszy Pan) nie przyjmują listów o wyglądzie "pękatym". Twierdzą, że listem poleconym wysyła się tylko papier i zdjęcia. Nawet płaskie i lekkie koperty z 1 dziecięcym ciuszkiem wytropią bezbłędnie ;-) Kierowniczka urzędu stoi za nimi murem. Efekt - zmieniłam pocztę, ale nie zawsze jest taka możliwość. Jak to się ma do tzw gabarytów (A,B), po co one są w takim razie...ja za słaba jestem na umyśle, by to rozstrzygnąć. Ale zasada nr 1 jest taka: Państwo na poczcie mają zawsze rację.
Kolejny absurd to taki, że paczki "ubezpieczonej" czyli o zadeklarowanej zawartości nie można wysłać w pudełku całym oklejonym taśmą. Nie pytajcie, czemu...ale tak jest, patrz zasada nr 1.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276096
Tigerlilly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 11:03   #4852
ivanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ivanko- jeśli pisze że list to przesyłka która nie jest paczką, a paczka to przesyłka która zawiera rzeczy (z definiccji) to znaczy że list nie może zawierać rzeczy.
Jasne że poczta przyjmuje, ale jest to na odpowiedzialnoc pracownika, który przyjmuje,jakby co to on będzie miał nieprzyjemności-dlatego też jedna pani przyjmuje a druga może nie chcieć
wiem wiem Kochana chodziło mi o napisanie prosto z mostu a nie "logicznie". Bo wykładnia przepisów jest inna u każdego czlowieka... jak to mawiał nasz pan od logiki... co człowiek - to przepis
Stary 2009-03-12, 11:04   #4853
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Ale z tymi paczkami zamieszanie!
Ja chcialam z PL we wtorek nadac paczke z butelka szamponu do Anglii.
Kupilam koperte babelkowa, prosze babke o nadanie paczki do UK a ona do mnie
'paczka do UK jest droga!... prosze to nadac listem poleconym'

A tak w ogole to wrocilam, zaraz umre na bol glowy. Podroz dluga do domu...

Krakow sie podobal, polskie jedzenie smakowalo, hotel byl ok, rodzice go polubili, on rodzicow.

Porobilismy zdjecia i 3 dni bardzo szybko minely...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 11:10   #4854
ivanna
Zakorzenienie

Hecate ciesze się że rodzice polubili wybranka myślę że po Twoich opowieściach o nim - mama była zachwycona
Stary 2009-03-12, 11:22   #4855
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Hecate ciesze się że rodzice polubili wybranka myślę że po Twoich opowieściach o nim - mama była zachwycona
Mama sobie z nim nie pogadala ale urosla jak Si powiedzial 'jakie to wszystko pyszne, ale dobrze gotujesz, duzo lepiej niz moja mama'

Ojciec poil piwem.

Dobrze bylo.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2009-03-12, 11:23   #4856
ivanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Mama sobie z nim nie pogadala ale urosla jak Si powiedzial 'jakie to wszystko pyszne, ale dobrze gotujesz, duzo lepiej niz moja mama'

Ojciec poil piwem.

Dobrze bylo.
Ale i tak najważniejsze jest to że jesteś szczęsliwa
Stary 2009-03-12, 11:25   #4857
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Świetne wieści, hecate.
Kamień z serca, co?
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 11:29   #4858
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
"paczka pocztowa - przesyłka rejestrowana zawierająca rzeczy, przyjęta przez operatora publicznego w celu przemieszczenia i doręczenia"
a
"przesyłka listowa - przesyłka niebędąca paczką pocztową"

"Nie będąca paczką pocztową" znaczy, że: a) nie jest rejestrowana lub/i b) nie zawiera rzeczy. Może ustawodawcy chodziło o tą rejestrację/brak rejestracji bardziej?

Skoro prawo pocztowe mówi tak a nie inaczej, to czy możliwe byłyby odszkodowania za zagubienie, gdzie podaje się co zawierał list i szacuje się wartość tej rzeczy? (wysyłaliśmy kiedyś poleconym bardzo stary metalowy ołówek na wkłady, przesyłka zaginęła, my opisaliśmy że był w niej mosiężny ołówek i nikt się zawartości nie czepiał, kasę zwrócono).

Gupie to

Betty, zapytam ją o tego In Posta. U mnie na wsi co prawda nie ma, ale tu gdzie pracuję obsługuje teren. Sama na to jakoś nie wpadłam, dzięki

Już sama nie wiem, czy ze sprzedającą dyskutować, czy co. Ale w pale mi się nie może pomieścić, że za przesłanie 7,5 ml minitury mam zapłacić 9,20 zł
ale list tez może być rejestrowany,albo nie,a paczka rejestrowana jest zawsze, wiec wynuka z tego ze róznica polega na zawartości
Ja muslę za trza kłamać , jak np. ciuszek włozy sie między 2 tekturki to nie wymacają , ale najlepiej poszukać innej poczty, bo to zależy od pracownika

co do zgubienia- reklamacje przyjmą, jesli zgubili- bo jak już przyjęli to za to odpowiadaja i zgubic nie mają prawa chocby w środku było najprawdziwsze g....
ale,
jesli koperta byłaby razdarta i np zgineła miniaturka perfum to mogliby nie przyjąc i powiedziec trza było paczką wysłać
Ciekawie to może wyglądać z bizuterią np łańcuszek czy medalik paczką:rolleyes :

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:

Ojciec poil piwem.

Dobrze bylo.
hecate! ciesze sie że poszło jak po maśle
Stary 2009-03-12, 13:14   #4859
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

3ci przeciwbolowy i dopiero moge funkcjonowac.
Jak ja kocham 'taki' bol glowy!

Dziekuje dziewczyny za mile slowa.
Powaznie bylo bardzo milo, ja nie wiem - ale moj ojciec na stare lata chyba przeszedl jakas przemiane. Nie dosc, ze byl mily dla mnie, dla niego. Nawet za moimi plecami wypowiedzial sie o nim pozytywnie. Zaprosil NAS na swieta...

Dodatkowo kupil mi moje ukochane perfumy...

Mama tez Simona polubila i widac, ze jej bylo milo jak jadl. Podobaly mi sie ich polsko-angielskie konwersacje

Smieszny Rycerz pod Wawelem
http://www.new.facebook.com/photo.ph...&id=1412829696
http://www.new.facebook.com/photo.ph...&id=1412829696

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?

Edytowane przez hecate
Czas edycji: 2009-03-12 o 13:16
Stary 2009-03-12, 15:36   #4860
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Modle sie do Allaha
Bardzo smieszne z tym monitorem
Allah - bóg tak samo godzien modlitwy, jak każdy inny. Zupełnie serio i z szacunkiem.

A z monitorem to właśnie miało być smieszne.
Widziałeś Wishmastera?
Cytat:
W Wikipedii - KLIK.
A tak po ludzku, dla mnie rzecz jest materialnym bytem, nie będącym osobą.
Określenie materialnym implikuje to, że rzecz nie jest ideą na przykład. Ale idei się raczej pocztą nie wysyła, czyż nie? Chyba, że zapisane na materialnym nośniku - wtedy wysyłasz nośnik.

Cytat:
Dziekuje dziewczyny za mile slowa.
Powaznie bylo bardzo milo, ja nie wiem - ale moj ojciec na stare lata chyba przeszedl jakas przemiane. Nie dosc, ze byl mily dla mnie, dla niego. Nawet za moimi plecami wypowiedzial sie o nim pozytywnie. Zaprosil NAS na swieta...

Dodatkowo kupil mi moje ukochane perfumy...

Mama tez Simona polubila i widac, ze jej bylo milo jak jadl. Podobaly mi sie ich polsko-angielskie konwersacje
Hecate, wspaniałe wieści!
Ogromnie się cieszę, że wszystko jest tak, jak sobie wymarzyłaś.
Myślę, że rodzicom zależało na tym, żeby to był dobry i kochający człowiek, który Cię uczyni szczęśliwą i przede wszystkim tym właśnie - Twoim szczęściem Simon zdobył ich serca.
No to teraz już chyba pora zabierać się za "żyli długo i szczęśliwie", prawda?
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości