...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-18, 18:57   #4831
lovegood
Raczkowanie

Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
6 lyzek slodzika do pieczenia
co to słodzik do pieczenia? chyba to jest coś, czego ja nie znam czy to jest zwykły słodzik (w tabletkach), tylko że rozmiażdżony np. w moździerzu na proszek? i z tego odliczone aż 6 łyżek?
Stary 2009-08-18, 19:08   #4832
tracy
Przyczajenie

witam Was

też muszę się pochwalić
jestem już 22 dzień na diecie i mam minus 5 kg
staram się nie grzeszyć , choć czasami coś skubnę, np. owoce
mam już dosyć mięcha, ale efekty są , więc się przemęcze.
dziś zrobiłam sobie serniczek, bardzo pyszny
duży serek turek
1 żółtko
8 pastylek słodziku
1 łyżka zelatyny
wymieszać wszystko i odstawić do lodówki
przed podaniem posypałam odrobiną kawy ,
smakuje jak tiramisu, polecam

trzymam za Was kciuki i witam wszystkie nowe dziewczyny
tracy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 21:16   #4833
Spinka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lovegood Pokaż wiadomość
co to słodzik do pieczenia? chyba to jest coś, czego ja nie znam czy to jest zwykły słodzik (w tabletkach), tylko że rozmiażdżony np. w moździerzu na proszek? i z tego odliczone aż 6 łyżek?
lovegood - to nie jest zwykły słodzik, tylko właśnie specjalny do pieczenia. Na słodzikach przeważnie jest informacja czy nadaje się do pieczenia, czy TYLKO do słodzenia zimnych i gorących napojów, a więc do pieczenia nie. Jak pokruszysz tabletki takiego słodzika do słodzenia napojów i upieczesz go, to smak będzie gorzki, bo on tak reaguje na dłuższą obróbkę termiczną. Trzeba więc czytać informacje na opakowaniu czy dany słodzik nadaje się do pieczenia. Te do pieczenia są najczęściej właśnie w formie proszku i ponoć można je dostać w większych marketach, ale ja na żaden nie trafiłam, choć szukałam

A ja się trzymam, ale letko nie jest Po obiedzie i deserze miałam jakieś napady głodu i ciągle coś podjadałam, na szczęście tylko z dozwolonych produktów. Na kolację zjadłam placek Dukana z wędlinką i musztardą, ale ponieważ nie byłam za bardzo dobrze przygotowana do diety w sensie zakupowym, to do placka musiałam dodać serek Bieluch (8% tłuszczu), a wędlina była niby polędwicą z indyka, ale jakąś taką w formie mielonki, więc też pewnie miała dużo tłuszczu (nie było nawet informacji na opakowaniu ). Czuję się napchana jak balon, a brzuch mi sterczy jak nigdy od 3 miesięcy Nie wiem co jest grane, bo normalne to nie jest Żeby mi się chociaż @ zbliżał, ale nie, jestem w połowie cyklu Dziwnie się czuję od wczorajszego obiadu, wcześniej było wszystko ok, chociaż jadłam różne rzeczy. Nic to, trzymam się Dukana i mam nadzieję, że to minie

tracy - gratulacje! Piękny wynik i trzymaj tak dalej!
Pozdrawiam!
Spinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 22:09   #4834
inka113
Raczkowanie

Mogę w I fazie zjeść na śniadanie owsiankę na chudym mleku?? Proszę, choć kilka łyżek!!!
Spinka25 ja ciągle tez podjadam, warzyw nie mogę się już doczekać (2 dni jeszcze!!)

Edytowane przez inka113
Czas edycji: 2009-08-18 o 22:10
inka113 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 22:16   #4835
Spinka25
Raczkowanie

inka - możesz zjeść owsiankę, ale nie z płatków owsianych, tylko z otrąb owsianych Dzienna norma to 3 łyżki otrąb, czyli jak zjesz je do owsianki, to potem już żadnych placuszków, ani chlebków nie możesz tego dnia Smacznego!
Spinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 07:45   #4836
Baskerek
Przyczajenie

Dziś mój drugi dzień. Wczoraj na kolację zjadłam tatar z wołowiny z cebulką, żółtkiem i odrobiną musztardy. Oliwy ani grama... Z tego, co czytałam w książce, wołowina może być (chuda), ale czy surowa??? I mam do Was pytanie o plauszki krabowe - Dukan pisze, że są ok, ale tam jest i tłuszcz i cukier... to są OK czy nie? Aha, po pierwszym dniu - MINUS 1 kg ;-) ale zaznaczam, że piję mocno ponad 2 litry wody dziennie i to chyba ostro pomaga!
Baskerek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 07:58   #4837
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Cytat:
Napisane przez Baskerek Pokaż wiadomość
Dziś mój drugi dzień. Wczoraj na kolację zjadłam tatar z wołowiny z cebulką, żółtkiem i odrobiną musztardy. Oliwy ani grama... Z tego, co czytałam w książce, wołowina może być (chuda), ale czy surowa??? I mam do Was pytanie o plauszki krabowe - Dukan pisze, że są ok, ale tam jest i tłuszcz i cukier... to są OK czy nie? Aha, po pierwszym dniu - MINUS 1 kg ;-) ale zaznaczam, że piję mocno ponad 2 litry wody dziennie i to chyba ostro pomaga!
Super! Gratuluje
Też mi się tak wydaje że im więcej wody się pije w te pierwsze dni to widać skutki diety

A ja mam taki problem że zostało mi ostatnie pół kilo by zacząć dietę stabilizacyjną... No i ważę sie codziennie... a byłam przez ostatnie dni na P+W i w ostatnie 2 dni zaczęło mi przybywać o 100 g Czyli teraz 700 g dzieli mnie od III fazy...
Dziś zaczynam białkowe dni wiec moze w końcu to zrzucę.... Po prostu nie mogę się doczekać moich uczt - już mam obmyślone menu
kredka131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 08:51   #4838
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

kredka a to nie jest tak ze na stabilizacyjnej tez jeszcze odrobinke schudniemy? Wiec moze juz pora przejsc? Ja bardziej zwracam uwage na centymetry niz kg bo to sie za bardzo nie przeklada u mnie wiec przejde na stabilizacyjna jak juz bede widziala ze nie ma co dalej chudnac.
I to jest faktycznie niebezpieczne. Chudnie sie tak latwo i szybko ze chcialoby sie jeszcze wiecej i mozna nei zauwazyc ze przekroczylo sie juz te linie bezpieczenistwa.

spinka witamy ponownie w naszych szeregach.

dobrze ze nas sie juz sporo zrobilo, w grupie razniej. A najwzniejsze ze wszystkie sa zyczliwe i nawet jak nakrzycza to jest to konstruktywna krytyka a nie saczenie jadu, jak sie czasem zdarza. Bardzo sie ciesze dziewczynki ze jestescie, odchudzanie jeszcze neigdy nei bylo dla mnei takie latwe. Wygadam sie tu z samego rana i potem caly dzien wiem ze musze sie trzymac bo inaczej wstyd sie bedzie przyznac ze sie potknelam gdzies po drodze.

Jeszcze 2 dni do urlopiku i przylotu do kochanej Polandii. Siedze w pracy jak na szpilkach.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 09:11   #4839
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

[QUOTE=wiolqn;13795138]kredka a to nie jest tak ze na stabilizacyjnej tez jeszcze odrobinke schudniemy? Wiec moze juz pora przejsc? Ja bardziej zwracam uwage na centymetry niz kg bo to sie za bardzo nie przeklada u mnie wiec przejde na stabilizacyjna jak juz bede widziala ze nie ma co dalej chudnac.
I to jest faktycznie niebezpieczne. Chudnie sie tak latwo i szybko ze chcialoby sie jeszcze wiecej i mozna nei zauwazyc ze przekroczylo sie juz te linie bezpieczenistwa.

Hmmm.. może masz rację? Kurcze, ale w ksiązce Dukana jest tylko napisane że gdy osiągniemy ustaloną wagę - wtedy zaczynamy fazę III stabilizację i nie ma tam nic że sie chudnie. Skoro dodajemy chleb, owoc, makaron, żółty ser i do tego 2 uczty w tygodniu... to jakoś nie widzę tu chudnięcia
Nigdy nie patrzyłam na cm, wiec ciężko byloby mi określić czy tyle to jest ok
Ustaliłam sobie że waga 54 kg w zupełności mnie ustaysfakcjonuje i tego się trzymam...
No nic... poczekam i zobacze co będzie po tych białkowych dniach
kredka131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 09:22   #4840
NiKaNu
BAN stały

Może to się powtórzyło, ale czytając wątke w każdej wolnej chwili nie jestem w stanie jeszcze doczytać wszystkiego
Jestem na 4 dniu I fazy, ale czuję się w miarę ok, chciałabym wybrać się dzisiaj na aerobik (TBC) - czy może to wpłynąć na spadek wagi lub jak ktoś pisał jej wzrost jako reakcję na wysiłek?
NiKaNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 09:47   #4841
Assafi
Raczkowanie

Witam z samego rana
ja dzis zaczelam 4 dzien fazy I nawet szybko mi to zlecialo myslalam, ze bedzie mi sie ciaglo
Weszlam dzis na wage i nie moglam uwierzyc wlasnym oczom. Jak zaczynalam to mialam wage 63.7 kg a dzis 61.9 kurde ale fajen uczucie. Tylko jeden problem caly czas mi sie siusiu chce a ani grama nic ciezszego. Wiec jak odjac to co tam zalega to bedzie z pewnoscia mniej

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

W ksiazce nie zaleca on sportu szcegolnie w I fazie. Wiec na Twoim miejscu bym sobie to odpuscila. Jest to wysilek a Twoj organizm i tak teraz ma ciezki poczatek, wiec po co mu serwowac wiecej.
Assafi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 09:54   #4842
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez NiKaNu Pokaż wiadomość
Może to się powtórzyło, ale czytając wątke w każdej wolnej chwili nie jestem w stanie jeszcze doczytać wszystkiego
Jestem na 4 dniu I fazy, ale czuję się w miarę ok, chciałabym wybrać się dzisiaj na aerobik (TBC) - czy może to wpłynąć na spadek wagi lub jak ktoś pisał jej wzrost jako reakcję na wysiłek?
w pierwszej fazie wysilek fizyczny jest zabroniony. Organizm jest dosc wycienczony nagla zmiana odzywiania, jest w szoku i te dni sa dla niego dosc wycienczajace. Dodatkowo do wysilku fizucznego potrzebne sa weglowodany ktorych ty w tej chwili nei dostarczasz. Darowalabym sobie. Mozesz cwiczyc w drugiej fazie gdy dojda juz warzywa, ale nadal nic zbyt forsownego.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-08-19, 10:31   #4843
agat324
Przyczajenie

Hej dziewczyny, jestem w II fazie 8 dzień 5/ 5, do piątku wcinam same białka, potem prze 5 dni P+W. Ogólnie na dukanie od 7 sierpnia czyli 13 dni. Moja historia wyglądała następująco: waga wyjściowa 73 kg, po fazie I zeszłam do wagi 70,90, czyli schudłam 2,10 kg. Potem przyszła faza II P+W i wypadł przy okazji wyjazd w weekend do rodziny nad jezioro, a tam: grill, winko, lody i inne grzeszki. Po powrocie waga oczywiście podskoczyła do 72,90 i weszłam w fazę samych białek, na szczęście waga ponownie cudownie spada dziś rano 71,40, czyli w ciągu 3 dni - 1,5 kg .
Czuje się świetnie, ciało rzeczywiście wygląda ładnie, nie mam wzdęć, które były moim utrapieniem i tak jak dziewczyny niektóre piszą, waga może nie leci w dół rewelacyjnie ale po ciuchach widać, że ciałko opada z tłuszczyku. Pozdrawiam Was i trzymam kciuki.
spadek na 2.09.09 - 3,3 kg
cel 65 kg
agat324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 10:42   #4844
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Napisane przez Assafi Pokaż wiadomość
Witam z samego rana
ja dzis zaczelam 4 dzien fazy I nawet szybko mi to zlecialo myslalam, ze bedzie mi sie ciaglo
Weszlam dzis na wage i nie moglam uwierzyc wlasnym oczom. Jak zaczynalam to mialam wage 63.7 kg a dzis 61.9 kurde ale fajen uczucie. Tylko jeden problem caly czas mi sie siusiu chce a ani grama nic ciezszego. Wiec jak odjac to co tam zalega to bedzie z pewnoscia mniej [COLOR="Silver"]

Assafi, ja juz gdzieś pisałam, ale jakby bez echa przeszło... Mnie na brak czegoś cięższego pomaga pół litra ciepłej wody na czczo, żartobliwie cytując mojego wujka "czyści nie przerywając snu" . Nie, żart. Łagodnie reguluje

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 10:52   #4845
katanuna
Przyczajenie

Naprawdę można złapać doła ! 16 dni jestem na diecie , na starcie 73kg,spadło 3kg , przed @ 1kg w górę,po @ 1kg w dół i po 5 dniach samych P- nic ! Stosuję 5/5 ale zrobiłam sobie dzisiaj wyjątkowo szósty dzień proteinowy(no bo żeby normalnie ani grama po pięciu?)A gdzie tam do celu!Ma być 60
katanuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 11:25   #4846
pluszowa misia
Zadomowienie

witam was serdecznie!Zaczelam diete protal 7 dni temu za namowa mojego znajomego lekarza ktoremu udalo sie w 3 miesiace zrzucic 20kg i wyglada swietnie,ja mam do zrzucenai okolo 30kg z wagi 110kg,tak tak 110kg to straszne nienawidze tej liczny ale pochwalic sie moge ze juz 2kg jest mnie mniej po tych 7 dniach i mam bardzo duzo zapalu i checi do tej diety bo uwazam ze jest rewelacyjna i w koncu na diecie nie musze byc ciagle glodna tylko moge jesc ile mi sie podoba mam nadzieje ze moj cel bedzie sie coraz bardziej przyblizal.Pozdrawiam was serdecznie.
pluszowa misia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 11:30   #4847
Assafi
Raczkowanie

powiadasz cieplej, kurde bede musiala to wyprobowac, bo niby bylam dzis w kibelku ale to i tak malo
Dzieki za rade, mam nadzieje tylko, ze wujek ma racje
Stary 2009-08-19, 12:05   #4848
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez katanuna Pokaż wiadomość
Naprawdę można złapać doła ! 16 dni jestem na diecie , na starcie 73kg,spadło 3kg , przed @ 1kg w górę,po @ 1kg w dół i po 5 dniach samych P- nic ! Stosuję 5/5 ale zrobiłam sobie dzisiaj wyjątkowo szósty dzień proteinowy(no bo żeby normalnie ani grama po pięciu?)A gdzie tam do celu!Ma być 60
CIERPLIWOSC - to klucz do sukcesu w tej diecie. Kilogramy nie beda spadaly po kazdej porcji proteinowych dni. Czasem waga bedzie stala przez 3 tygodnie bez jakiejkolwiek zmiany, a nawet moze pojsc w gore, po to tylko by w koncu w 4tym tygodniu cudownie spasc. Dla zdrowotnosci umyslu moze warto schowac wage na tydzien? I mierz sie co tydzien w ten sam dzien tygodnia a wyniki zapisuj. To bardziej motywujace niz waga bo tak nie skacze gora-dol i widac efekty.

pluszowa misia witamy w naszym gronie i zycze powodzenia

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-08-19, 12:09   #4849
NiKaNu
BAN stały

ale pytałam o sport ponieważ w ogóle nie jestem zmęczona, czuje się świetnie itd.
a slyszałam wersje, że ponoć ćwiczenie może wplynąć na szybszy rozwój mięśni przy samych proteinach i wzrost wagi. głównie tego dotyczyło moje pytanie
NiKaNu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 12:11   #4850
Edit3
Przyczajenie

Cześć dziewczyny .
Dzisiaj zaczynam dietę.
Przy wzroście 158 cm ważę 56.4 kg chciałabym ważyć tak 50 .
Mam nadzieję, że się uda

Mam już jedno pytanko do was, czy można czymś zastąpić
otręby zbożowe oraz owsiane, niestety mam alergie na gluten i nie moge ich spożywać.
Edit3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 12:52   #4851
smyk03
Zakorzenienie

Hej laski, ja dziś na pierwszym dniu P+W.
Spasek wagi ok 2-2,5 kg przez 7 dni protein, ale na dieta.pl dziewczyny mówiły, że za długo.

Jak się robi te placki otrebowe????
smyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 13:36   #4852
Assafi
Raczkowanie

2 lyzki otrab owisanych,
1 lyzka przennych
1 jajko
1 lyzka serka homogenizowanego
wymieszac i smazyc na oleju parafinowym albo teflonie na mlym ogniu
Stary 2009-08-19, 13:56   #4853
inka113
Raczkowanie

Wszystkie prawie piszecie że super się czujecie na tej diecie. Ja jestem w 3 dniu I fazy i muszę powiedzieć, że masakra! Nie mam siły, czasem mi się w głowie kołuje i mroczki przed oczy wyłażą... Może coś jest nie tak? Schudłam ok 1,5kg ale nie wiem co dalej robić...
Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tym chudym nabiałem. Przecież on też zawiera węglowodany... Nawet więcej niż białka z tego co widze po składzie. Czy węglowodany da się całkiem wyeliminować?
No i zapytam.
Można jeść chude drobiowe kabanosy?

Edytowane przez inka113
Czas edycji: 2009-08-19 o 14:00
Stary 2009-08-19, 14:15   #4854
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

hmm inka a o jakim konkretnie nabiale mowisz? wegli calkowicie wyeliminowac sie nie da, ale juz sam fakt odstawienia wszelkich produktow macznych i przetworzonego cukru daje efekty. moze za malo jesz jezeli jest ci slabo? ile dni uderzeniowki robisz? a kabanosow nie mozna zadnych

edit nie mam pojecia czym bezglutenowym je zastapic. trzeba by na bezglutenowa polke w markecie lub sklepie ze zdrowa zywnoscia zajrzec i zobaczyc co tam w ogole jest.

wlasnie wyczytalam ze otreby z amarantusa nie zawieraja glutenu ale podobno sa drogie. Sa tez teorie ze otreby owsiane sa bezglutenowe i gryczane, ale to juz musisz sprawdzic u kogos madrego.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-08-19, 14:30   #4855
inka113
Raczkowanie

[QUOTE=wiolqn;13800634]hmm inka a o jakim konkretnie nabiale mowisz? wegli calkowicie wyeliminowac sie nie da, ale juz sam fakt odstawienia wszelkich produktow macznych i przetworzonego cukru daje efekty. moze za malo jesz jezeli jest ci slabo? ile dni uderzeniowki robisz? a kabanosow nie mozna zadnych

Chciałam wytrzymać 5-6 dni na uderzeniówce no ale nie wiem czy dam w takim stanie rade.
Jeśli chodzi o węgle mówię np. o mleku 0,5%. Spójrzcie na skład:
białko 3,2g
węglowodany 4,7g!!!!! (o tym mówię)
tłuszcz 0,5g
Stary 2009-08-19, 14:49   #4856
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez inka113 Pokaż wiadomość
Chciałam wytrzymać 5-6 dni na uderzeniówce no ale nie wiem czy dam w takim stanie rade.
Jeśli chodzi o węgle mówię np. o mleku 0,5%. Spójrzcie na skład:
białko 3,2g
węglowodany 4,7g!!!!! (o tym mówię)
tłuszcz 0,5g
jak nei masz zbyt wiele do zrzucenia (do 10kg) to lepiej przejdz na druga faze i zobaczysz jak sie bedziesz dalej czula. Chude mleko jest dozwolone ale bardziej jako dodatek niz podstawa posilku. No i te pare gram wegli szkody nam nie narobi.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-08-19, 14:56   #4857
AJKB
Raczkowanie

Cytat:
Wszystkie prawie piszecie że super się czujecie na tej diecie. Ja jestem w 3 dniu I fazy i muszę powiedzieć, że masakra! Nie mam siły, czasem mi się w głowie kołuje i mroczki przed oczy wyłażą... Może coś jest nie tak? Schudłam ok 1,5kg ale nie wiem co dalej robić...
Ja przez niecałe dwa dni (trzeci i czwart dzien uderzeniówki) tez się czułam podle - jak weszłam na 2 pietro to 4 godziny do siebie dochodziłam ale , za namową i rada koleżanek z forum, zjadałm jogurt bogatszy w węgle (np. zwykly owocowy) albo waniliowy serek homo i było lepiej. A po kilku dniach już w ogole super.
AJKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 15:29   #4858
inka113
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AJKB Pokaż wiadomość
Ja przez niecałe dwa dni (trzeci i czwart dzien uderzeniówki) tez się czułam podle - jak weszłam na 2 pietro to 4 godziny do siebie dochodziłam ale , za namową i rada koleżanek z forum, zjadałm jogurt bogatszy w węgle (np. zwykly owocowy) albo waniliowy serek homo i było lepiej. A po kilku dniach już w ogole super.
Powiedz mi jeszcze jak długo jesteś na diecie i ile zrzuciłaś już??
Stary 2009-08-19, 15:53   #4859
AJKB
Raczkowanie

Cytat:
Powiedz mi jeszcze jak długo jesteś na diecie i ile zrzuciłaś już??
Zaczęłam teraz 4 tydzień, ile zgubiłam trudno powiedziec bo mam teraz okres i waga podskoczyła. Jednak zamin zaczęła skakać (w miniony piatek) to zgubiłam ponad trzy kilo. Jednak ubrania mi sa zdecydowanie luźne, a ludzie reaguja jakbym coanjmniej zgubiła 5 - 6.

Kończę pracę i uciekam do domu - do jutra

Edytowane przez AJKB
Czas edycji: 2009-08-19 o 15:57
AJKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 16:33   #4860
anicaa
Przyczajenie

Witam drogie koleżanki,
postanowiłam dołączyć do dyskusji ponieważ sporo czytam waszych wypowiedzi i są mi one bardzo pomocne. Jestem 8 dzień na diecie obecnie na warzywkach i w sumie jestem zadowolona.
mam tylko pytanie co do serków homogenizowanych - nie mogę znaleźć żadnych bez dużych ilości cukrów i tłuszczu. Jeśli możecie podpowiedzieć jakiegoś producenta będę bardzo wdzięczna ;]
anicaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości