|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Finał czy też never ending story:) Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 IV
To wysyłam po raz piętnasty chyba
|
|
#4832 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jestem chyba ostatnia... ![]() Cytat:
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam...to nie moja wina
![]() judy nie tylko tobie
Edytowane przez czoornoo Czas edycji: 2009-03-19 o 10:41 |
|
|
|
#4834 |
|
Rozeznanie
|
Jaga G
R A T U L A C J E !Astrzyk G.R.A.T.U.L.A.C.J.E.! Witam wszystkie nierozpakowane, mnie instynkt wicia gniazda zmusił do zmuszenie Mężowca żeby poprzesuwać meble w pokoju![]() ![]() wczoraj świętowaliśmy pierwszą rocznicę zaręczyn ![]() nie wysypiam się, bo jak leżę to mnie plecy bolą, jak siedzę, to mnie plecy bolą, jak chodzę to mnie brzuch boli...
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
czoornoo - hahaha, alem się uśmiała.. do spania...
![]() Marzenie niby nic nie jest, a jedyna pzryczyna gorączki to chyba jej idzie 5tka... 2ej jeszcze wszystkich nie ma, a tu 5tka mi też wizaż szwankuje
|
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
Spróbuję jeszcze raz
Astrzyk napisała, że dzisiaj jeszcze nie wychodzą, bo mała dostała żółtaczki... No to kciukasy, żeby szybciutko się z nia uporali i wyszli do domku ![]() P.s. Wiecie co? Ja chyba sobie odpuszczę dzisiaj wizaz.... Siedzę od 8.30
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a powiedzcie od czego to zalezy czy dzidzia dostanie zoltaczke czy nie? (moze glupie pytanie,ale ja naprawde sie teraz zastanawiam )
|
|
#4838 | ||
|
Zakorzenienie
|
no mi dopiero teraz zadziałał wizaż
Cytat:
jasne ze spróbują wywołaś SN ale ciemno on to widzi jeśli dalej zero skurcza będzie pocieszył, że przy tak króciutkiej szyjce i "rozwarciu" może sie rozegrać wszystko w kilka godzin ale.... ehhhhh wyjścia nie ma trzeba czekać Cytat:
a ja przesypiam noce i tylko na siusiu sie budze a tak to śpię sobie normalnie |
||
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym nie ma zamiaru najpierw powiedzmy podać Ci ewentualnie oxy żeby skurcze wywołać?? ![]() ![]() |
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
ALKAMOR
mówił, że spróbują ale jeśli "ciało wcale nie współpracuje" to nic nie pomoże. Ale do 26-27 jeszcze kuuuuuuuuupa czasu i wiele może się zdarzyć |
|
|
|
#4841 | |
|
Rozeznanie
|
Mi normalnie wizaż chodzi, pewnie przespałam awarię
![]() Cytat:
![]() Jastinada niezłe te teksty Twojego TŻ Cocci współczuje nieprzespanej nocy, ale skoro Marzenka też niewyspana, to może jak się lepiej poczuje, razem się zdrzemniecie? ![]() Dziewczyny mam pytanie - Czy Wam ktoś kazał liczyć ruchy dziecka? I na czym ma polegać to liczenie?
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
gabriella - dziwne to jego gadanie. są kobiety, które nawet pól skurcza nie mają i jak je łapie, to w kilka godzin rodzą same. U Ciebie też szyjka sie sama nie skróciła, na pewno stało się to pod wpływem lekkich skurczy, których mogłaś zwyczajnie nie zauważyć. Moim zdaniem powinien chociaż spróbować, co sie będzie działo po oxy, a nie od razu pod nóż...
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale i tak wydaje mi się to troszkę szybko jeżeli chodzi o podejmowanie decyzji o CC....no ale cóż...nie jestem lekarz jednak znam wiele przypadków, gdzie dziewczyny dopóki nie dostały oxy nie miały żadnej akcji a po oxy szast prast i dzidzia na świecie ![]() mnie pamiętam lekarka kazała tylko nie pamiętam od którego tygodnia....chyba coś koło 30 tc kazała mi liczyć 3 razy dziennie po 1 godz |
|
|
|
|
#4844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi lekarz kazał liczyć ruchy i właśnie się trochę boje, bo miałam zaczynać liczyć o godz 9, dziesiąty ruch zaznaczać na kartce którą od niego dostałam i zawsze tak było że te 1o ruchów mialam do 11 góra do 12 godz a przez ostatnie dwa dni czuję Małą dopiero po 21 i się martwie bo tam pisze że jeżeli przez 3 kolejne dni nie naliczy się do 21 po 10 ruchów trzeba się zgłosić do szpitala. ale to zagmatwałam... a mnie od wczoraj boli brzuch tak jak na okres i wogóle tak dziwnie się czuje ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- mam jeszcze do Was pytanie czy miałyście robiony posiew?, bo ja nie i nie wiem czy mój lekarz wogóle zamierza go zrobić czy każda powinna mieć robiony? |
|
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
oby Was wszystkie Bozia wysłuchała no i moja Niunia bo wyczytałam, ze to Niunia (a właściwie jej mózg) puszcza sygnał i się zaczyna wytwarzać oksytocyna i skurcze oby moja Niunia miała chęć sama wyjść ![]() ps. a wcale bym się nie pogniewała na skurcze które ledwo co czuć i poród który potrwa góra kilka godzin jak już niektórym tu się udało 1. ja nie liczyłam ani ruchów ani nic takiego 2. posiewu też nie miałam robionego Teściowa miuszyła bo doszła downiosku ze się przyda ![]() dobry wniosek a to MY wczoraj (brzuś nisko Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-03-19 o 12:17 |
|
|
|
#4846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale masz niesamowity ten brzuch!!! całkiem inny niż mój ![]() ![]() a ja się wkurzam co 5 minut. liczę, tak jak skurcze
|
|
#4847 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ruchów nie liczę,bo ponoc powinno sie to robi dopiero po terminie,moje dziecko się tak róznie rusza,ze odtałabym zawału przy liczeniu ![]() a TŻ to nie chciał zażartowac ![]() Cytat:
Cocci zdrówka dla córci ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Judy wrzuc prosze jeszcze raz link do liczenia częstotliwości skurczy,bo mi znów system kaput i nic nie mam
|
|||
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się przyda może kiedyśśśśśśśśśśśś hihihihihii ![]() a mój brzuś nie jest aż tak wielki co to jest 114-115 cm KIZIA PPOKAŻ SWÓJ pokaż pokaż
Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-03-19 o 12:18 |
|
|
|
|
#4849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale co do reszty to fakt...mój Kubuś miał np. bardzo malutką żółtaczkę...no a niektóre dzieci to sama czytałaś....musiały mieć naświetlania....a położna mi powiedziała, że później im więcej dziecko siusia tym szybciej się żółtaczki pozbędzie
|
||
|
|
|
#4850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bynajmniej rzadko takie przypadki.... Gabi Twoje dziecko bije wszystkie inne .... szok ,co ono wysprawia z Twoim brzuchem jazda bez trzymanki.Pozwole sobie ogłosic złotą medalistkę w wygibasach i zniekształcaniu brzucha mamy: OLIWIA ![]() Jagódka pisała: "Hey,na prawdę dziękuję dziewczyny z całego serca za gratulacje i znów się wzruszyłam... Ja czuję się jak po jakimś maratonie,wszystko mnie boli,ruszac się nie mogę, oczy mam całe czerwoe,bo mi tak od wysiłku naczynka popękały jeszzcze się martwię,bo możliwe że Korcia ma zapalenie płucek.Będzie miec dziś badania,więc trzymajcie kciuki,żeby nie miała zapalenia.Buziaczki i gratulacje dla Astrzyk." żeby nie miała
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie e-ciotki z ciotka przelozona Jastinada na czele
![]() Gratulacje dla wszystkich Mamuś, zwlaszcza dla cierpliwie najdluzej wyczekujacych: spicegirl, monix i Jagi i tych, ktore mialy ciezki porod.Przepraszam, ze tak dlugo nie zagladalam, ale coz okres pologu ma swoje prawa , nawet fotki Antośka (dzieki za komentarze!~) na nk wstawial moj TZ. Oprocz wpisanego w konwencje niedospania, probemow z karmieniem i Antosiowym brzuszkiem doszly do tego problemy finansowe i powazny problem w zwiazku. Takze, mimo , iz Antoś dal Nam wiele radości, lezke nieraz zdarzalo mi sie uronic. Czy to bb (emilka,dzieki za pamiec! - nie wiem. Do tego od dwoch tygodni mamy pielgrzymki znajomych (tak sie sklada, ze mieszkam 10 min od akademika w ktorym mieszkalismy 6 lat), położnej (jestem na swieżo ze wszystkimi plotkami osiedlowymi, ale kurcze, moglby tośkowy kikut juz odpasc, bo ona wysiaduje u Nas po 2h!), rodziny... Dzis wykorzystalam, ze maly terrorysta dal sie zwiesc smoczkiem (bede tego zalowac- vide problemy z karmieniem) i spi od godziny- zdazylam przejrzec watek, dzieki temu wiem, co sie dzialo jak mnie nie bylo.Zycie mi sie poprzewracalo do gory nogami, nie tylko z powodu Antosia, takze nie wiem jak czesto bede tu goscic (Jasti, nie bij!). Przeszliśmy z Antkiem wiele, czuje sie "madrzejsza" ( a raczej bardziej doswiadczona), padlo wiele mitow i postanowien: smoczek (mialam nadizeje, ze dam rade bez..), dieta (wcinam wszystko z wyj. czekolady, slodyczy, kupnych ciast , ostrych przypraw i duzej ilosci wzdymaczy).. Zanka moglybysmy sie zamienic- Antek robi kilka kup po kazdym karmieniu- zuzyl 43 papmersy w niecaly tydzien! W ogole pocieszcie mnie , bo mam wrazenie, ze nie robie nic innego poza karmieniem, usypianiem i zmienianiem papmpersow. Antoś ma garagantuiczny wprost apeptyt, moglby jesc caly czas. Oczywsice z tego powodu ulewa obficie, sprawiajac, ze nie mam zludzen co do przydatnosci pralki. Stad ten nieszczesny smoczek- zeby ssal a nie jadl, choc z moich obserwacji wynika, ze rzeczywiscie moze zaburzac wzorzec ssania (obserwacji zarowno samego smoczka jak i tego jak sie Antek przysysa). Co do adrenaliny to racja- ja jade na niej od 2 tygodni. W nocy budze sie 2-3-4 x po 1-1,5h, a tylko 2x odsypialam w dzien. Co do wagi - po tygodniu spadla mi o 13kg, po dwoch -14kg. Zostalo 4kg. A jem wszystkie posilki. W zasadzie cvieszy mnie to, choc zauwazam niejakie zmiany w sylewtce: wiecej w brzuchu ( ale myslalam, ze bedzie gorzej) , w piersiach bylo wiecej, ale wrocily ostatecznie do rozmiarow ciazowych. Nie wychodizmy na dwor, bo pogoda jak jest same wiecie, raz sie wietrzylismy.. Maly zaczyna porykiwac, wiec porod opisze innym razem ( a porod mialam cudowny- 6,5h).
|
#4852 |
|
Wtajemniczenie
|
Memi witaj kochana
jak dobrze,że piszesz ja jesszzcze mamą nie jestem ae mogę Cie pocieszyc myślę,że życie jak Twoje wygląda tak u 99% matek noworodków.Przynajmniej ja o takich właśnie scenach najczęściej słyszę.Bardzo mi przykro,że pojawiły się problemy finansowe,niestety często w związkach pojawiają się problemy właśnie przez finanse,u mnie właśnie taki kryzys zbliża się wielkimi krokami...i wiem ,że całkiem niedługo mocno wybuchnie... mam nadzieję,że wszystko w końcu powróci na pozytywny bieg.Za to oczywiście trzymam i tu masz wielkiego odemnie i od Nadii a jak Antoś chce jeśc to tylko chwała mu za to i te kupki takie piękne,aczkolwiek pewnie wonne i upierdliwe zazdroszczę i gratuluję takiego porodu jeszcze raz wielka
|
|
|
|
#4853 |
|
Rozeznanie
|
nooo dobra, ale nie jest tak odjechany jak Twój, za to zawartość przeurocza
|
#4854 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do punkcji, to moze bedzie ci przebijał pęcherz plodowy, zeby akcja ruszyła? Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam jedno wesele 2 maja a drugie 3 maja i musze już siedzieć na tyłku do tego czasu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękne brzuszki, Kizia, ty masz brzuch jak ja pół roku temu ![]() Witaj Memi, trzymam kciuki, zeby kryzysy sie rozeszły po kościach
26.04.2008- Nas Dwoje 31.03..2009-Nas Troje , Bartuś jest już z nami Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia. Edytowane przez Masako Czas edycji: 2009-03-19 o 13:52 |
||||||
|
|
|
#4855 |
|
Rozeznanie
|
Jasti dzieki
oby u Ciebie tez wszystko sie dobrze skonczylo!Masako dzieki oby ![]() cocci ja to Cie podziwiam. 3 dzieci, fora, ogrodek i jeszcze swetry robisz... Gabi ladnie sie prezentujecie (obie!), powodzenia i cierpliwosci w oczekiwaniu na malenka. kizia jest odjechany, jest.. I zgrabniutki.. Moj Smok spi juz kolejna godzine- przecieram oczy ze zdumienia..
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Gabriella jak sam gin powiedzial moze to byc dzis a moze za tydzien wiec nie martw sie u niejednej porod sie rozkrecil tak ze nie zdazono podac zzo na zyczenie... ![]() Jasti tylko nie kracz z tym przeterminowywaniem sie kwietniowek ja chce miec strzał w 10 czyli porod 12 kwietnia... Cocci tylko żebys ty se nie zarazila teraz na koniec ciąży.. Kizia nie tylko u ciebie to cholerstwo nastalo ja tez jak siedze to bola plecy jak leze na plecach tez w dodatku lekarka mi zalecila lezenie na jednym lewym boku po tej rwie... a jak chodze to tez zaczyna mnie bolec brzuchol w dodatku to twardniene brzucha...i w nocy co godzine chodze siku... A ten twoj brzus to malusi slodziuchnyAstrzyk trzymam kciuki za szybki powrot do domku i na wizaz... ![]() ![]() ![]() Madabede moja gin nie kazala mi liczyc bo powiedziala ze kazde dziecko jest aktywne inaczej wazne zebym jakies ruchy odczuwala... Co do posiewu to nie musisz robic chyba ze ci kiepskie wyniki ogolne moczu wychodza... Jaga trzymam kciukasy za Korcie... ![]() A ja mam dobry homorek bo w żadnym sklepie w pń nie moglismy juz dostac do naszego wozka torby i fotelika bo wszedl nowy model x landerow i maja inne odcienie ale znalazlam na allegro i torbe i fotelik wiec teraz wyczekuje przesylki mam nadzieje ze najdalej w poniedzialek bedzie... ![]() U mnie za oknem sloneczko wiec tym bardziej jestem radosna...
|
#4857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju, nie moge, poplakałam sie ze śmiechu... Cytat:
mam do Ciebie pytanko, ajk będziesz miała chwilę, to daj znać. no i fajnie, ze juz jesteś i współczuje wszelkich problemów! Cytat:
a zębem to sie razcej nie zarażę
|
|
|
#4858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() :dzieku je:![]() jeszcze miałam w o wpleść mycie okien i latanie po schodach, ale nie mam tylu rąk, zreszta uwzgledniając ten olej, to w kiblu nie mam ani okien ani schodow....
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
masako - ale to juz by nie pasowało do ogólnie seksownej koncepcji..
![]() ![]()
|
|
#4860 |
|
Rozeznanie
|
seksowna koncepcja to była 9 miesiecy temu, teraz to już tylko konsekwencje...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

93...83...73...70...
65...63

/a leżały

jestem chyba ostatnia... 

poza tym nie ma zamiaru najpierw powiedzmy podać Ci ewentualnie oxy żeby skurcze wywołać?? 

:dzieku je: