|
|
#4831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki
Cytat:
|
|
#4832 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny u Was też jest tak strasznie mały wybór tych garniturów (mieszkam w dość sporym mieście)? Nic ciekawego ![]() Cytat:
a co do przygotowań to w sobotę idziemy spisać protokół, a w weekend zamówiliśmy zawieszki na wódkę i tablice rejestracyjne Cytat:
my tak robiliśmy bo też mamy tylko weekendy i nikt nie robił problemów...Śliczna sukienka, ciekawe jak wygląda na Tobie
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Siadam do zamawiania zaproszeń
Muszę się w końcu na coś zdecydować. Podobają się nam takie z serii "z humorem". Ps. Też mogę się pochwalić bucikami
|
#4834 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety ale nie mamy czasu zeby kilka razy jezdzić w to samo miejsce bo terminarz mamy bardzo napiety Cytat:
Bo ja teraz szukam inspiracji Niedługo też chcemy zamówić.Szprotka_mada Bardzo ładna sukienka Madziuchna27 Te buciki zwróciły już kilka razy moją uwagę Gdybym mogła miec taki obcas to na pewno byłyby na liscie moich faworytów.
Edytowane przez anioleczek2112 Czas edycji: 2011-06-27 o 17:51 |
||
|
|
|
#4835 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale mój też miał czas... ale akurat zachciało mu się pooglądać, zobaczyć ceny i kupił
nie wiem czy mogę zareklamować.. pawo mają częste promocje może coś się spodoba ![]() ale niektórych gości to ciężko zastać bo coś nie pasuje, wyjeżdżają, są zajęci, gdzieś chodzą.. a jak się ich trafi to nie wiadomo czy przyjdą czy nie... bo się muszą zastanowić... no dają się poznać od dobrej strony ahh dziś mój sklep z butami był zamknięty... jadę w środę |
|
|
|
#4836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może się uda i też cos kupi. Wolałabym odchaczyć już jego garderobę na liscie spraw A dzisiaj widziałam sliczną sukienkę na poprawiny. Zastanawiam się tylko czy ja kupic bo cena jak dla mnie zbyt wygórowana
|
|
|
|
|
#4837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sliczne buciki ![]() Moj Tz znowu odwrotnie - ciągle mnie pyta kiedy jedziemy po ten garnitur a dla mnie narazie jest czassssssssssss
|
|
|
#4839 |
|
Raczkowanie
|
My juz ostro wzielismy sie za rozwożenie zaproszen.mielismy plan wchodzimy ,tak z pol godz max i wychodzimy,ale jak narazie raz tylko sie tak udalo a takto wszyscy trzymaja nas z 1,5 h. i martwie sie ze w takim tempie to skonczymy zaprasznie pod koniec lipca;/a do 1 sierpnia mamy podane na zaproszeniach potwierdzenia.
a jak wy siedzicie czy wychodzicie jak sie tylko uda? w piatek bylismy w USC myslalam ze dostaniemy od reki dokumenty a odbior mamy dopiero 28 lipca;/(slub 17 wrzesnia) wiec dzwonilam dzis do ksiedza bo chcial zebysmy z wszystkimi dokumentami przyszli mu powiedziec ze troche z tym zejdzie jeszcze i kazal przyjsc w czwartek spisac protokol a reszte doniesiemy. Wkoncu zaczyna mnie lekki stres lapac i wiem ze czas sie wziąć za zalatwianie tylu rzeczy na ktore wydawalo mi sie do niedawna ze jeszcze mase czasu. |
|
|
|
#4840 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też zostawiliśmy zaproszenia dla paru młodych osób, których akurat nie było. Nie wyobrażam sobie jakbym miała jechać raz jeszcze 350 km w jedną stronę żeby zaprosić osobiście. Poza tym ja w ten weekend nie dość, że jadę sama (bo TŻ wolnego nie ma), to w dodatku do części osób rozsianych po wioskach nie dojadę, tylko zostawię u jednej cioci, żeby rozdysponowała. Mam raptem niedzielę do wykorzystania, 200 km w jedną stronę do przejechania pociągiem i nie jestem w stanie fizycznie każdego z osobna zapraszać. A to jest jedyny termin kiedy mogę się tam wybrać. Dobrze, że ta część rodziny jest wyrozumiała (przynajmniej tak mi się wydaje) i powinna zrozumieć... Cytat:
Cytat:
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2011-06-27 o 22:11 |
|||
|
|
|
#4841 |
|
Rozeznanie
|
z zaproszeniami nie da się tak łatwo wyjść, to fakt raz się udało po kilku minutach ale to u mojej sąsiadki byliśmy.. a tak 1-4h :P ale średnio ok 2h siedzimy... najgorsze z tego są małe dzieci, bo one mnie uwielbiają i to bez wzajemności... a tu nowa ciocia przychodzi i trzeba ją pomęczyć
|
|
|
|
#4842 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas minimum sieedzenia przy zapraszaniu to 40 minut, a tak to ok godziny i dłużejCytat:
też mam podobny przypadek z koleżanką. Nie mam do niej numeru, nie widziałam się z nią i ogólnie zero kontaktu. Ja bym jej nie zapraszała, ale TŻ jeszcze musze przekabacić, bo my byliśmy u niej na weselu 2 lata temu...
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
ja przez kilka dni zapraszania gości ze strony TŻta, wypiłam hektolitry herbaty i wody mineralnej
jeszcze jak się TŻ rozgadał, to siedzieliśmy po kilka godzin u niektórych już powoli zaczynamy zaproszenia zapraszać gości z mojej strony
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
my jeszcze nie zapraszamy bo mam sesje i zwirowania z pracy planujemy zaczac w polowie lipca bo do polowy sierpnia jest potwierdzenie (miesiac chyba wystarczy na przemyslenie sprawy)
poza tym musze nas dzis na nauki przedmalzenskie zapisac - czy to jest platne? no i musimy w poniedzialek dokumenty w USC zalatwic i od wtorku mamy kurs tanca zaczyna sie nerwowka :/ co do garniuturu mojego TŻ - kupimy tak w polowie lipca - moze pod koniec, mam nadzieje ze oboje troche schudniemy (tz tylko w brzuszku a gubi szybko), poza tym na niego jest dosc duzy wybor kubraczków
|
|
#4845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My mieliśmy super plan, że będziemy u wszystkich 20-30 minut - niestety rzeczywistość okazała się inna. Przeważnie była to 1-2 godziny a u niektórych nawet dłużej. Na szczęście i tak udało nam się zaprosić wszystkich zaplanowanych na poprzednie weekendy - tylko odwiedziny wydłużyły się od samego rana do bardzo późnego wieczora. Aż mnie głowa bolała. Zaczynam się martwić dokumentami. JEszcze nic w tej sprawie nie zrobiliśmy, bo mój TŻ pracuje w tygodniu... a nie mieszkamy w jego rodzinnej miejscowości. Czy ktoś mógłby przypomnieć od czego trzeba zacząć przy tej dokumentacji? Od Urzędu stanu cywilnego TŻ? Czy musimy razem tam iść? |
|
|
|
|
#4846 |
|
Wtajemniczenie
|
MY większość zaproszeń mamy rozdanych - zostało jeszcze kilka.
Dziś jedziemy odebrać garnitur - mam nadzieję, że wszystko będzie ok i ten temat już będzie odchaczony na liście spraw załatwionych. My kupujemy w firmie Recman.
|
|
#4847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1- załatwiacie odpisy aktów urodzenia jeżeli jesteście urodzeni w innym mieście niż ślub bierzecie (każde osobno może to sobie załatwić, jeden odpis 22zł) 2- idziecie oboje do USC, gdzie bierzecie ślub z w.w. odpisami (jak któreś z Was jest urodzone w tym samym mieście co ślub, to nic nie potrzebuje), swoimi dowodami osobistymi i kwitkiem, że opłaciliście 84zł opłaty skarbowej (my płaciliśmy w kasie Urzędu Miasta, nie wiem czy tak jest wszędzie, dopytajcie się) 3- podpisujecie masę papierków 4- dostajecie 3 świstki do Kościoła: 5- wybieracie odpisy aktów chrztów (jeżeli jesteście chrzczeni w innym Kościele niż ślub) 6- idziecie do księdza z papierkami z USC, dowodami, odpisami aktów chrztu i karteczkami z poradni, nauk etc.
|
|
#4848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaśniejszej i bardziej konkretnej odpowiedzi nie mogłam otrzymać Już wiem wszystko, musimy w tym tygodniu to załatwić... bo strasznie martwi mnie to, ze jeszcze nic w tym kierunku nie zrobiliśmy.
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Wtajemniczenie
|
To chwalę się i ja
![]() Moje już właściwe butki ślubne
10.09.2011 Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę. Edytowane przez Niesforna_88 Czas edycji: 2011-06-28 o 11:54 |
|
|
|
#4850 |
|
Rozeznanie
|
Niesforna ładne butki
![]() ja wczoraj oglądałam białe z satyny, ale jakoś nie jestem do nich przekonana, będę szukała dalej ogólnie wszędzie są z tymi czubkami, aż się zastanawiam czy ktoś je kupuje... a my za tydzień mierzymy obrączki, idziemy po papierki do USC i do księdza... mieliśmy iść 3 miesiące przed ślubem, ale że ze wszystkim kazano przyjść to na te papierki czekamy... coraz więcej rzeczy do zrobienia, coraz mniej czasu... ajjj |
|
|
|
#4851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajniutkie! Też zaczynam mieć takie odczucia...
|
|
#4852 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładne
Na pewno będą wygodne, w końcu to buciki taneczne ![]() Eh ja też mam poczucie że spraw jest oraz więcej do załatwienia a czasu coraz mniej. My nawet nie mamy kamerzysty! ;( A chcemy mieć.... tylko niestety z braku czasu i z powodu mojej wybredności w tej kwestii ciężko nam się na cos zdecydować. Chcieliśmy pójść na kurs tańca ale ze wzgledu na nienormowany czas pracy mojego K. cieżko nam cos znależć. |
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny help
![]() Nie robimy wesela tylko skromną kolację. I mam dylemat: Lepiej z muzyką z wieży, czy lepiej w ogóle bez muzyki? Nie będzie tańców, ale jakaś tam muzyka mogłaby lecieć co by ciszy nie było.. Nie wiem ..
|
|
|
|
#4854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi osobiście to pasowało, muzyka nie była za głośno, dyskretnie leciała sobie w tle.
|
|
|
|
|
#4855 |
|
Raczkowanie
|
Ładniusie
![]() My jak jeździliśmy z zaproszeniami to u zdecydowanej większości gości nie siadaliśmy w ogóle. Przed "proszeniem" powiedzieli nam, że nie siada się bo po pierwsze "przysiada się" szczęscie, a po drugie pannę czy kawalera, którzy jeszcze mieszkają w domu. Ja tam w przesądy nie wierzę, ale dzięki temu sprawniej to wszystko szło Jak już siadaliśmy to góra 20-30 min.
|
|
|
|
#4856 |
|
Rozeznanie
|
malgosia_23 szkoda, że nie słyszałam tego wcześniej... bo nam to każdy od razu każe siadać a później to kawka/herbata/ciasto i zaczyna się gadka... i nim damy zaproszenie to już trochę schodzi czasu
a później też posiedzieć trzeba bo rodzinka długo nie widziana.. ale niezłą ilość szczęścia tym pannom i kawalerom przysiedliśmy |
|
|
|
#4857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak na poważnie to u nas się mówi, że nie wypada dawać w pośpiechu zaproszenia, że należy wejść, porozmawiać, posiedzieć chwile ... szkoda, tylko ze ta chwila zawsze musi się tak przedłużać Z jedenj strony bardzo miło się siedzi, każdy sie cieszył jak przychodziliśmy (a przynajmniej takie miałam wrażenie :P) ale z drugiej to jak się widzi tą listę gości, których trzeba zaprosić to panika mnie łapie.
|
|
|
|
|
#4858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Raczkowanie
|
Oj to już dawno było, dlatego zbyt wielu tytułów nie pamietam. To były piosenki Lady Pank, Perfectu, dużo takich romantycznych t.j. Krzysztof Kiliański i Kajah "Prócz Ciebie Nic". Były też tochę szybsze utwory ale nie moge sobie przypomniec konkretnych tytułów. Jak będę miała jakieś olsnienie w tej sprawie to dam znać
|
|
|
|
#4860 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

my tak robiliśmy bo też mamy tylko weekendy i nikt nie robił problemów...
Niestety ale nie mamy czasu zeby kilka razy jezdzić w to samo miejsce bo terminarz mamy bardzo napiety
a dla mnie narazie jest czassssssssssss

[od 10.09.2011]
a później też posiedzieć trzeba bo rodzinka długo nie widziana..