Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-09, 13:39   #4831
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
kolekcja wiosna/lato 2010 Masquerade
http://stanikomania.blox.pl/2009/08/...lego-lata.html
nawet ładna, ale kolekcja cleo to wg mnie porażka :/ za to z jesiennej pewnie bede coś chciała

kurcze szkoda, że tak mało cleo jest w zagranicznych sklepach ;/ nie ma szans na sensowne wyprzedaże ;/
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 14:52   #4832
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Bardziej przypadły mi do gustu zdecydowanie jesienne kolekcje, zarówno cleo jak i masquerade- o wiele ciekawsza kolorystyka jak na mój gust.
Dziewczyny, oświećcie mnie- jak to jest z freyą? Wypuszczają cokolwiek nowego? Nie orientuję się...
Stary 2009-08-09, 15:09   #4833
201604211131
Konto usunięte

Mi też bardziej ta jesienna kolorystyka przypadła do gustu - a najbardziej Tiffany - takiej czerni właśnie szukałam. i Courtesan, Sienna i moje kochane Tango

Edytowane przez 201604211131
Czas edycji: 2009-08-09 o 15:12
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 15:13   #4834
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Ciekawe czy uda mi się zdobyć antośkę z turkusem albo granatowego minueta- na te dwa modele najbardziej się napaliłam
Stary 2009-08-09, 15:19   #4835
201604211131
Konto usunięte

Ja póki co upoluję jednego z kolekcji Showgirl, a potem o ile upoluję to może się uda znaleźć to fioletowe tango i czarnego Courtesana (bo jestem bardzo Panachowa).
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 15:23   #4836
strawberka
Zakorzenienie

a ja biorę udział w zamówieniu asosa i zamówiłam sobie Freyę Antoinette (http://www.asos.com/Freya/Freya-Anto...24314&sgid=693) z czarnymi ramiączkami w kwiatki, a jak jej zabraknie to awaryjnie Freyę Daisy lime (http://www.asos.com/Freya/Freya-Dais...24388&sgid=697) choć najchętniej wzięłabym oba...
Stary 2009-08-09, 15:38   #4837
luizka__
Rozeznanie

Odnośnie nowych kolekcji Masquerade/Cleo mam podobne zdanie co większość dziewczyn.

Na kolekcję jesienną Masquerade nie mogę się doczekać - szczególnie na bandeau (tiffany, antoinette), ciekawa jestem, czy na bravissimo pojawi się coś w obwodzie 28. Każdy model wygląda obiecująco, mam nadzieję, że na żywo będzie ładniej. Narazie jest Annalise, podoba mi się, ale poczekam na bandeau.

Z jesiennej kolekcji Cleo spodobał mi się bardzo George turkusowy, to bardzo udany model, więc myślę, że będzie miał sporo zwolenniczek. Danni jeszcze bardzo fajnie się prezentuje. Żałuję za to, że Cleo zrezygnowało z Robyn i Charliego, bo bardzo fajnie te modele wyglądały na mało i średniobiuściastych!

Co do kolekcji wiosennej. Nad jesienną kolekcją Masquerade co chwile wzdychałam i chciałabym zamówić wiele modeli. Wiosenna prawie w ogóle nie trafia w moje kolory jestem zimą i źle się czuje w ceglastych i beżowych barwach, poza tym bielizna powinna współgrać z moim ubiorem, więc na wiossenne modele się nie zdecyduję. Zainteresowała mnie jedynie Estepona, ale to i tak dosyć średnio.

Z Cleo na wiosnę spodobało mi się kilka modeli, ale tak jak pisałam wyżej, brakuje mi kontynuacji usztywnianych balkonetek. Spodobał mi się piankowy plunge - Jo.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-09, 16:26   #4838
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Boskie są!
Najbardziej podoba mi się Georgiana i Shanghai chyba jeszcze bardziej na przekór nieprzychylnej opinii na stanikomanii

z Cleo muszę mieć Frances w łączkę

Z jesiennych Maskaradek podoba mi się wrzosowy Minuet i czarna Tiffany i z jesiennego Cleo czerwona Brook, ale wolałabym różową, może ją jeszcze upoluję gdzieś kiedyś

A w przyszłym roku mają się pojawić u nas Maskaradki 28
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 16:56   #4839
velika
Winter is coming

Mnie się wiosenne maskaradki baaardzo podobają, a juz Georgiana rzuciła mnie na kolana(wersja jesienna zresztą też). Z obecnej kolekcji chorowałam tylko na pandorę Wreszcie nie jest mdło, jak to zwykle na wiosnę. Nie lubię pasteli i wyglądam w nich mdło, więc te soczyste maskaradki idealnie trafiają w mój gust.
Cleo mi się nie podoba.
W ogóle to aż zabawne, jeszcze kolekcji jesiennej nie ma w sklepach, a my już komentujemy to, co będzie za prawie rok;D Stanikomania to jednak choroba;D
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 17:38   #4840
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Mnie się wiosenne maskaradki baaardzo podobają, a juz Georgiana rzuciła mnie na kolana(wersja jesienna zresztą też). Z obecnej kolekcji chorowałam tylko na pandorę Wreszcie nie jest mdło, jak to zwykle na wiosnę. Nie lubię pasteli i wyglądam w nich mdło, więc te soczyste maskaradki idealnie trafiają w mój gust.
Cleo mi się nie podoba.
W ogóle to aż zabawne, jeszcze kolekcji jesiennej nie ma w sklepach, a my już komentujemy to, co będzie za prawie rok;D Stanikomania to jednak choroba;D
ja to nawet chciałabym już wiedzieć co będzie na następną jesień tak, jestem stanikomaniaczką.
Stary 2009-08-09, 18:35   #4841
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, przy moich wymiarach 72,77/91,93 jakie powinnam brać CK?
chodzi mi głównie o princess, emily i thrill me
ma criss cross CK 65FF i jest ok, portia 65F była za mała

a jak z sahara? myślałam o 70E tylko nie wiem czy ona nie wypada małomiseczkowa wtedy 70F chyba
dziewczyny, proszę o pomoc

a któraś z Was miała do czynienia z Gossardem bo teraz na brastopie jest ich zalew w promocyjnych cenach i się zastanawiam

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-09, 18:46   #4842
kasiek87
Kokon pro

ja mialam ze 4 gossardy, satin cos tam i takie z koronka na wierzchu, miseczki byly normalne, mostek niziutki, ale mnie fiszbiny kluly w pachy, no i ramiaczka do skrocenia, obwod w miare scisly zapiecie jak w freya retro plunge. ramiaczka waskie, slyszalam ze niektore miseczki maja tendencje do bycia mniejszymi. ogolnie ladnie wykonane idealne do dekoltow

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 19:07   #4843
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Ja tak z innej beczki, przeglądając stronkę krisline, natknęłam się na konkurs, więc wrzucam info xD
Cytuję: Napisz Ustawę o prawie kobiet puszystych do bielizny - a najciekawszy zapis przyniesie swej autorce bieliznę z kolekcji Big od Kris Line!
A tu link. Kto ma zacięcie literackie, można śmiało spróbować ;D obwody od 70, miseczki do H (co 2cm, włączając podwójne literki: FF itp.).
Stary 2009-08-09, 19:21   #4844
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Dziewczyny, a ja się podzielę moimi bolączkami - mam straszna ochotę kupić sobie coś z Panache Cleo, ale najzwyczajniej w świecie nie mam pieniędzy.

Czekam na ten stanik z allegro, ale dojdzie on zapewne po moim przyjeździe, bo jutro lecę do Bułgarii.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 21:58   #4845
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up
Smile Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Fajne.Chociaż ja się wyłamię trochę,bo jeżeli chodzi o kolorystykę to wolę letnie kolory,żywe,inensywne i chłodne.Nie mniej jednak większość jesiennych też mi się podoba,niebezpiecznie dużo powiedziałabym...

Przesyłka z Brastopa poszła już w piatek rano za zamawiana 4 z La Senzy ciągle jeszcze nie wysłana.Co oni sobie robią

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 07:53   #4846
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
Fajne.Chociaż ja się wyłamię trochę,bo jeżeli chodzi o kolorystykę to wolę letnie kolory,żywe,inensywne i chłodne.Nie mniej jednak większość jesiennych też mi się podoba,niebezpiecznie dużo powiedziałabym...

Przesyłka z Brastopa poszła już w piatek rano za zamawiana 4 z La Senzy ciągle jeszcze nie wysłana.Co oni sobie robią
O ciekawe ... ale nie martwiłabym się o la senze - zamawiałam 2 razy i szybko dochodzilo i dobrze opakowane .. zresztą idzie rejestrowaną
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 09:06   #4847
makeupnotwar
Wtajemniczenie

byłam w outlecie w piasecznie, zaszłam do 6th sense... i wyszłam z freyą retro w kolorze seksownej fuksji za 129zł ach, nie mogę się na nią napatrzeć

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 10:19   #4848
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
A jaki zamówienie ma status? Napisz do nich, bo ja tak miałam z BraStopem - zrobiłam zakupy (płacone kartą) i bite 10 dni czekałam, a tam nadal status picking i picking. Napisałam i powiedzieli mi, że... ups, nie mają tego stanika, który zamówiłam i czy chce inny. Pewnie jakbym się nie odezwała do nich to nikt by nie raczył mnie poiwformować, że stanika nie ma, czy choćby zapytać co robić...
Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
byłam w outlecie w piasecznie, zaszłam do 6th sense... i wyszłam z freyą retro w kolorze seksownej fuksji za 129zł ach, nie mogę się na nią napatrzeć
Oh, mam retro w kolorze magenta! BOSKA jest
Stary 2009-08-10, 10:35   #4849
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Witam,
Dziś listonosz przyniósł mi Princess CK. Nie wiem, co o niej sądzić, wygląda tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (32,5 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (16,9 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (19,2 KB, 59 załadowań)
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 10:47   #4850
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
.
Oh, mam retro w kolorze magenta! BOSKA jest
a byś mogła napisać jak obwód? bo czytałam, że rozciągliwy.. i miseczki jak wypadają?

kusi mnie ta freya, kolor ma świetny na all jest 65C i nie wiem.. wolałabym jakąś 60tkę bo pod biustem ciasno mam 65, ale mam już kilka 65ek i w sumie nie narzekam.. tylko boję się jeszcze o miskę

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 10:58   #4851
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
a byś mogła napisać jak obwód? bo czytałam, że rozciągliwy.. i miseczki jak wypadają?

kusi mnie ta freya, kolor ma świetny na all jest 65C i nie wiem.. wolałabym jakąś 60tkę bo pod biustem ciasno mam 65, ale mam już kilka 65ek i w sumie nie narzekam.. tylko boję się jeszcze o miskę
Oj, to prawda, obwód taki, że mogłabym nim biodra spokojnie opasac Brałam 65FF, za czasów, kiedy miałam w biuście jakieś 72/94-95 i wtedy była znośna, obecnie mam w biuście 92 i już pusto w miskach niestety Ale nie potrafię się z nią rozstać, taka jest piękna
Stary 2009-08-10, 11:07   #4852
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Oj, to prawda, obwód taki, że mogłabym nim biodra spokojnie opasac Brałam 65FF, za czasów, kiedy miałam w biuście jakieś 72/94-95 i wtedy była znośna, obecnie mam w biuście 92 i już pusto w miskach niestety Ale nie potrafię się z nią rozstać, taka jest piękna
dziękuję
eh, chyba sobie na razie odpuszczę tę 65tkę, poczekam, może kiedyś znajdzie się jakaś 60tka (jeśli z tego modelu takie są w ogóle)..
póki co kusi mnie jeszcze Panache Verona - ale jak zwykle problem : jaki rozmiar ach te cycki

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 11:28   #4853
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Witam,
Dziś listonosz przyniósł mi Princess CK. Nie wiem, co o niej sądzić, wygląda tak:
Jak dla mnie pięknie
Biust w miseczce, podniesiony, tasiemka nie wbija się w pierś. A wygarnęłaś dobrze spod pach? Na zdjęciach słabo to widać.
Nie masakruje Ci mostka?
Princess w bieli prezentuje się uroczo
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 11:38   #4854
anka_bzzz
Wtajemniczenie

No obwód strasznie ciasny, ale mam przedłużkę na 2 haftki, a ten ma 3...
Wygarniałam ile się da. Chodzi o to, że mam wrażenie, że mi się szew w pierś wbija i jakby ją lekko dzieli... (Stąd pytajnik)
A aparat sobie ustawiłam na najgorszą jakość, bo chciałam małe zdjęcia i słabo wyszło.

Przy okazji - noszę dobry rozmiar już ok pół roku i nie widzę jakiejś zatrważającej migracji. Może mam ciągle zły rozmiar? Sama nie wiem.
Stary 2009-08-10, 11:39   #4855
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,
A mnie się wydaje, że nie ułożyłaś dobrze piersi w staniczku, może spróbuj trochę bardziej powygarniać. Koronka trochę odstaje przy linii miseczek. Ramiączka bardzo się wpijają przy uniesieniu rąk do góry i wydają się przydługie. Lekkie dzielenie się piersi(zaznaczone strzałką) w staniku tego typu to chyba norma, zobacz czy nie odznacza się pod gładką bluzką sam model bardzo ładny, delikatny i dziewczęcy. Możesz podać swoje wymiary i rozmiar staniczka?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 12:39   #4856
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
gratuluję zakupu
mnie pani w szóstym zmyśle trochę przeraziła. pytam o 60F/FF i ewentualnie 65E i pani mi na to, że ja to tylko sześćdziesiątki powinnam nosić, bo ona ma więcej pod biustem i nosi no ok, dobra. pokazała mi czarną gretę, och, gdybym miała czas to bym zmierzyła, bo piękny to stanik ale nie. pytam, czy ewentualnie coś dla mojej mamy okolice 80FF/G, na co pani "80? to będzie za luźne!" tu mi witki opadły, bo mojej mamy nigdzie w pobliżu nie było, toteż mówię - to 80 to na jakieś 90 pod biustem...
ach, i były majciochy do mojego pięknego jaipura (kostium, mam tylko górę z all) ale jeszcze mnie nie pogrzało, żeby dawać za kawałek szmatki 130zł i to po przecenie...

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 12:52   #4857
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
gratuluję zakupu
mnie pani w szóstym zmyśle trochę przeraziła. pytam o 60F/FF i ewentualnie 65E i pani mi na to, że ja to tylko sześćdziesiątki powinnam nosić, bo ona ma więcej pod biustem i nosi
No i tutaj dochodzimy do ostatnich apelów zarówno na wizażu, jak i na lobby o NIE ZANIŻANIE OBWODÓW DO GRANIC MOZLIWOŚCI. Ja mam pod biustem 72cm i jakbym sie uparła, to mogłabym nosić 60siątki, które by mnie dusiły i zostrawiały ślady, ale wole ścisłe 70siątki, które trzymają stabilnie biust, ale nie zostawiają śladów i nie duszą...

Nie ma jedynego słusznego obwodu i rozmiaru, wszystko zależy od budowy (ja mało ściśliwa, mało tłuszczu na żebrach), jak i od rozciągliwości stanika... więc nie ma "tylko sześćdziesiątki", bo to nieprawda.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 13:05   #4858
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, że nie ułożyłaś dobrze piersi w staniczku, może spróbuj trochę bardziej powygarniać. Koronka trochę odstaje przy linii miseczek. Ramiączka bardzo się wpijają przy uniesieniu rąk do góry i wydają się przydługie. Lekkie dzielenie się piersi(zaznaczone strzałką) w staniku tego typu to chyba norma, zobacz czy nie odznacza się pod gładką bluzką sam model bardzo ładny, delikatny i dziewczęcy. Możesz podać swoje wymiary i rozmiar staniczka?
Jakoś w Frei nic mis ię nie wpija
Ja mam pod 87, w 109. Noszę zwykle 75tki, bo jak zamówiłam dwie 80 to były luźne:/ Fakt, różni producenci, różne 80, ale się zraziłam.
Stanik Proncess CK 75G, jak widać biały.
Wygarniam już od mniej więcej pół roku, więc mam wprawę. Chyba
Stary 2009-08-10, 13:25   #4859
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam,
może za mała miseczka jeśli się szew wbija?

gdzie kupiłaś? bo ja nigdzie nie widziałam białej.

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
gratuluję zakupu
mnie pani w szóstym zmyśle trochę przeraziła. pytam o 60F/FF i ewentualnie 65E i pani mi na to, że ja to tylko sześćdziesiątki powinnam nosić, bo ona ma więcej pod biustem i nosi no ok, dobra. pokazała mi czarną gretę, och, gdybym miała czas to bym zmierzyła, bo piękny to stanik ale nie. pytam, czy ewentualnie coś dla mojej mamy okolice 80FF/G, na co pani "80? to będzie za luźne!" tu mi witki opadły, bo mojej mamy nigdzie w pobliżu nie było, toteż mówię - to 80 to na jakieś 90 pod biustem...
ach, i były majciochy do mojego pięknego jaipura (kostium, mam tylko górę z all) ale jeszcze mnie nie pogrzało, żeby dawać za kawałek szmatki 130zł i to po przecenie...
może to jest ta pani, która wciska dziewczynom za ciasne obwody, że aż im zostają sine ślady..

powinnyśmy krytykować i piętnować zły brafitting!
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 13:28   #4860
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
może to jest ta pani, która wciska dziewczynom za ciasne obwody, że aż im zostają sine ślady..

powinnyśmy krytykować i piętnować zły brafitting!
Dokładnie.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości