|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Dziewczyny możecie mi doradzić jak zostawić moja szelke czy mniej wiecej tak jak jest takie ogonki tylko ładnie zakończone czy uciąc i zostawić zapięcie na hawtke lub zawiązywaną na troczki jak myslicie bo własnie mis ie przypomniałao ze to na przymiarce ostatecznie trzeba bedzie ustalic.
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2009-07-09 o 17:02 |
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym to ucięła. Wygląda jak nie dokończona suknia ślubna. Chyba,że było by dociągnięte do sukni przy łopatkach. Mam ten sam styl sukni,że na szyję zapinanie i nie będę miała pociągnięć żadnych. Na szyi się kończy. |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym to ucięła i zrobiła na haftki |
|
|
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie drogie wizazanki
![]() Mam nadzieje ze ktos mnie tu jeszcze pamieta Wiem wiem zniknelam po slubie, ale zaraz potem miałam obrone mgr - jestem, panią magister a dzis wrocilismy z podrozy do Egiptu - nie ma to jak relaks na goracym sloneczku ![]() Wiec w kilku słowach o slubie i weselu... Cale nasze weselne imprezowanie rozpoczelo sie w poniedzialek nasza slaska impreza - polter czyli trzaskanie szkła. Zjawiło sie ponad 100 osob!! a zabawa byla bardzo udana, nikomu nawet nie przeszkadzal padajacy deszcz, goscie balowali z nami do 24 a my z TZtem mielismy mnowsto sprzatania! ale jak to tradycja mowi - na szczescie. Kolejne dni przed slubem mijaly spokojnie, tylko co rano budziloismy sie i wypatrywalismy pogody... i tak we wtorek lało, w środe lało... ale juz sie tym nie przejmowalismy, bedzie co ma byc. Troche sie tylko martwilismy plenarem w dniu slubu bo chcielismy jechac pod zamek obok naszej miejscowosci a w deszczu tam chodzic nie bardzo....ale dla TZta nie ma zeczy niemozliwych-jeden telefon i klucze do zamku byly zalatwione ![]() Budzimy sie w czwartek 25.06 nasz slub a wraz z nami sloneczko sie zbudzilo swieciło nam cały dzien... wyjscie do kosciol, z kosciola - było po prostu przepieknie !Do kosciola jechalismy bialym lincolnem a przed nami straz pozarna na sygnalach, narobilismy tyle halasu ze cala miejscowosc stanela i nas ogladali - pozniej wszyscy komentowali ze bardzo im sie podobalo. machali nam nawet urzednicy z balkonów Wejscie do kosciola - pieknie ! Ksiadz po nas wyszedl, przeprowadzil nas do oltarza, braciszek nióśł dumnie obraczni na podeszce. Kwiaciarnia przeszla sama siebie - dekoracja byla taka jak sobie zaplonowalismy, wymarzylismy !! Piekna ceremonia, spokojna, uroczysta, kazanie dla nas skierowane. Na oltarzu bez zajakniecia z usmiechami na twarzy patrzac sobie prosto w oczy wypowiedzilismy przysiege - było cudnie...A potem było wyjście przez strażacki szpaler, przyjechało pogotowie na sygnałach (tam TZ pracuje) sypaly sie kolorowe płatki róż, ryż i pieniążki... Goście ze wzruszeniem składali nam życzenia, mimo że kolejka była długa ![]() A potem tylko stres przy pierszym tańcu... zatanczylismy walca do muzyki z filmu Amelia - cwiczony 10 minut na dwa dni przed weselem wyszedł super hiii a potem była już tylko zabawa, tańca, pyszne jedzonko i same miłe słowa Wesele udało sie na 5! goscie mowili ze nawet na 6! a koledzy nas zadbali o gosci by w drodze powrotnej autokarem nie zabrakło im jeszcze wódeczki i wiemy że autokar był bardzo wesoły - tak samo było w poprawiny - nhiektórzy nie pamietaja jak potem do domu dotarli hahaMoge przyznać bez przeszkód że był to mój wymarzony dzien i wszysto bylo dobrze ! A a propos pleneru - jechalismy pod ten zamek i dzwonie do p.fotograf ze jedziemy do niej, a ona ze moze bysmy poczekali bo burza idzie.... jak dojechalismy to bylo po burzy i wyszło słoneczko - jak na zamowienie wiec byly zdjecia i przy zamku i w zamku. Był tam z nami kierpowca limuzny, ktory tak bardzo byl zachwycony ze mogl pozwiedzac zamek, ze mial obiad na weselu i tak mu sie ten strazacki korowod podobal ze skasował nas o 200zl mniej niz powienien ![]() Miło mi było słuchac na drugi dzien słoł gości że slicznie wygladalismy, a najbardziej utkwiło mi w głowie zdanie jednej cioci TZta - ze wygladałam pieknie i skromnie - a o taki efekt mi chodziło ![]() Na koniec niemiła historia.... w poprawiny godxzine przed koncem przewrociloam sie prosto na czoło i nos na parkiet i z podejrzeniem zlamania jechalismy do szpitala ! Wiec cała godzine ostatnia poprawin płakałam i z bólu i ze strachu... W szpitalu powiedzieli ze mocne stłuczenie ale lepiej jeszcze jak opuchlizna zejdzie powtporzyc przeswietlenie. Ale wyobrazcie sobie jak przyjechalismy do szpitala gdzie pracuje TZ jak mieli ubaw jak przywioz panne młoda do szpitala !! bylyu zarty ze oberwalo mi sie bo nie bylo sniadania do łożka i wszyscy chcieli bardzo mnie zobaczyc a ja zapłakana, obolała kryłam sie za rękami To bedziemy dłłłłuuuugo wspominać i wnukom opowiadać ![]() Dodaje kilka fotek, ktore mam od gosci, od fotograla dopiero pozniej beda... a propos fotografa - mialam go od rana caly reportaz - facdet jest po prostu niesamowity! nie moge doczekac sie jego zdjec, a czeka nas wycieczka az do Krakowa po nie
Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2009-07-09 o 18:13 |
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia Ja Ciebie nie pamiętam,bo od nie dawna tu zaczęłam bywać.
Ale opisałaś wszystko pięknie. Czytając wyobrażałam sobie tą straż ![]() Ciekawi mnie do jakiego zamku jechaliście zdjęcia robić?! Jestem też ze śląska i się zastanawiam,gdzie tu mogą być piękne zamki Na zdjęciach widać,że jesteście szczęśliwi, cały czas uśmiechnięci A wypadek nie fortuny to dobrze,że to się stało na poprawinach a nie w dniu ślubu!Choć generalnie nie powinno go być. Mam nadzieję,że nos jest prosty :) |
|
|
|
#4837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a przygoda z nosem mistrzowska dobrze ze skonczylo sie na strachu a propo - trzeba bylo zrobic sniadanie! ![]() super wygladal ten szpaler a jak egipt? ja bylam nim zachwycona;D
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka fotek...
ups cos mi sie nie umieja zdjecia dodac... |
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam do domku
![]() dzis zaprosili z TZ jeszcze 2 kolegów z os. tow. od razu sie zgodzili. z rodziny juz prawie kazdy nam potwierdził, jeszcze tylko 3 rodziny zostały. ustalilismy menu, troszke sie zmieniło w kilku miejscach. poprawiny zaczynaja nam sie na 12.00 w niedziele. bylismy tez u tesciowej pokazac jej obrączki bardzo jej sie spodobały zaraz lece zobaczyc ![]() mi tez sie ta nazwa bardzo podoba ![]() Cytat:
no co ty??Dziewczyny kiedy wy podpinacie sobie tren?? w kosciele po mszy, jak juz goscie jada do domu, czy moze w sali bo pierwszym daniu?? |
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia świetna relacja
a co do tego wypadku to rzeczywiście będziecie mieli co wnukom opowiadać. Dobrze, że tylko na tym sie ten upadek skończył
|
|
|
|
#4842 | |
|
Zadomowienie
|
bardzo mi się podoba
Cytat:
Katunia przyznaj się, moze faktycznie oberwalaś za brak śniadania a teraz nam jakieś historie wymyślasz o potknięciu?
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2009-07-09 o 20:49 |
|
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
katunia super relacja
wyglądalas przeslicznie
|
|
|
|
#4844 |
|
Rozeznanie
|
kasiaher ja Ciebie rowniez jak najbardziej pamietam
![]() zastanawiam sie jeszcze co tam u Maggie i kwiatuszka?? katunia super relacja i zdjecia szkoda tylko noska, ale dobrze ze to sie stalo na poprawinach
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie zastanawiam co u Rybulki...
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
na tym zdjęciu widac moją suknie z bliska. fiszbiny leca przez calosc tej dopasowanej części. przy siadaniu brzydko sie wyginają.
|
|
|
|
#4848 |
|
Zadomowienie
|
śliczna suknia
|
#4849 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam juz etole jakis czas, ale chyba Wam jej nie pokazywalam?
P7041402.jpgP7041406.jpg
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie bo tak dawno mnie nie bylo .. od 2 tyg jestesmy w Polsce i zalatwiamy wszystko ze slubem ... wczoraj i dzis byla na fryzurce probnej i makijazu takze to mam z glowy jak bede miala tylko wiecej czasu to napewno sie do was odezwe
|
|
#4851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
złotko855 - będziesz piękną panną młodą agnes208 - odciąć odciąć Wczoraj zamówiliśmy grawer na obrączkach ![]() Madzialenka12344321 myślę, że niepotrzebnie się przejmujesz, bo nikt nie będzie zwracał na to uwagi dzisiaj jadę do domu z sukienką (mam nadzieję, że jakoś się zmieszczę z nią w pociągu) Wczoraj wyciągnęłam koło (właściwie 3 z worka) i jak się rozłożyło to nie mogę go złożyć Jestem w pracy, ale jakoś nie mogę się rozkręcić ![]() |
|
|
|
|
#4852 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Dzwoniłam do dziekanatu tak jak radziłyśćie i pani powiedziała mi że pan prof nie ma dyżurów w wakacje i jedyna możliwość kontaktu z nim jest dzisiaj około 14 bo przyjedzie robić wpisy do indeksów i potem będzie bopiero we wrześniu ![]() i powiedziala mi że jak nie moge dojechać na 14 to mam zadzwonić o 14 i może podejdzie do telefonu. a ja pracuje do 15 i nie będe mogła wyjść wcześniej dzisiaj wiem że jest jeszcze jedna osoba o tym samym nazwisku co ja w mojej grupie i ta osoba jest za mną i na wynikach ma wpisane 4 a ja 2 i może prof sie tylko pomylił przy wpisywaniu ocen mam nadzieje. kurcze jakbym miała mało problemów to jeszcze to mi doszło.
|
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki z 29 sierpnia.... zostało nam 50 dni
dzisiaj śnil mi sie ślub...ale było okropnie, wszystko szło nie tak, w ogóle to było dziwnie, że mama mnie budzi i mówi ze ślub dzisiaj, a tu większość rzeczy nie gotowa nikt nie wiedział w jakim kościele, spóźniliśmy się, szłam do ślubu w czarnych balerinkach i mi się do sukni przykepiały brzydkie jesienne liście (?!). Jak się obudziłam to mi się plakać chcialo, że moja glowa jest taka głupia i takie pierdoły mi podsyła ania20m to spróbuj zadzwonić. Albo poproś jakąś koleżankę z roku, żeby też zapytała profesora co i jak, bo może faktycznie sie po prostu pomylił. Głowa do góry, student bez poprawki jak żołnierz bez karabinu -tak mówią...
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2009-07-10 o 07:56 |
|
|
|
#4854 |
|
Wtajemniczenie
|
Strobiluska ale ja jestem pewna że ta 4 jest moja tylko źle wpisana, nie moge mieć poprawki we wrześniu bo 19 września mam ślub a od 23 do 27 września będe w ciechocinku z mężem a wtedy właśnie będą poprawki.
|
|
|
|
#4855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Dzieki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak tam przygotowania lecą, duzo wam jeszcze zostało??Cytat:
a jaki macie grawer?? Cytat:
Dzis mam próbną fryzurę i zdjecie do dowodu ![]() ps. Dziewczyny jak mozna zrobic ładne efekty przy zdjęciach (tej sesji). chodzi i swiatło i cien. jakies pomysly?? |
||||
|
|
|
#4856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Katuniu... relacja rewelacja, az sie wzruszyłam ![]() Ależ mieliscie szczescie ... wszystko jak na zawołanie, a z pogodą ciężko wygrac Bo jak ma focha to koneic hihihi A co do noska... na pewno będziecie mogli to nie raz opowiadac, bo przygoda az nieprawdopodobna Ale najwazniejsze... ze wszystko dobre co sie dobrze konczy ![]() Agnes, utnij to ......... A my jeszcze nie rozwiezlismy zaproszeń do TZ ale w ten weekend wszystko załatwimy. Dziewczyny powiedzcie mi co sie załatwia w USC? Wiem tylko tyle ze mam 84zł zapłacic i przyjść razem z TZ (sama nie moge) - jakąś przysiege sie tam składa czy co??
|
|
#4857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale koleżankę i tak bym wyslała ale mowisz o konkordacie?
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2009-07-10 o 08:15 |
|
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy konkorfacie, musisz isc do USC abu dostac papierek, ze nie ma przeciwskazan do zawarcia związku malzenskiego. dajesz dowody osobiste i (jesli rodziłas sie w innym miescie) akty chrztu + 84zł wpłata w kasie. , tam tez decydujesz jakie nazwisko bedziesz miala po slubie i jakie wasze dzieci ![]() potem zanosisz to do koscioła
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Madzialenka12344321 ;13183588]witam
![]() mam nadzieje, ze nikt nie bedzie na to zwracał uwagi. ale jak tylko o tym pomysle a jaki macie grawer??/QUOTE] na mojej : ubi tu... imiona i data na TZ: ...ibi ego imiona i data |
|
|
|
#4860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ddaaiissyy jeśli urodziliście się z TŻ w tym samym mieście, w którym planujecie ślub, to dostaniecie tylko takie notatki o akcie urodzenia. Jeśli któreś z was urodzilo sie gdzieś indziej, to warto załatwić wcześniej skrócony akt urodzenia (22zł) i od razu z nim przyjść. w USC wypiszecie małe podanie o zawarcie związku małżeńskiego, potem zapytaja was o nazwiska-co Madzia już napisała, potem podpiszecie dokument, że odebraliście inny dokument i tyle wszystkie formalności załatwi za was ksiądz ![]() nas Pani jeszcze pouczała o tym, ze ksiądz ma 5 dni na odesłanie dokumentów, inaczej ślub bedzie nieważny
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Wiem wiem zniknelam po slubie, ale zaraz potem miałam obrone mgr - jestem, panią magister 

no co ty??