![]() |
#4831 | |
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Dziewczyny - dziękuję
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Mamy experta od perfum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Czekam na Ragnarok
|
Ja w sprawie sprzedaży na PW.
Co konkretnie jest zakazane? Narzucanie się komuś i wciskanie swojej rzeczy - ok, oczywiste. Ale czy propozycja odkupienia, jeśli nie ma się nic w swoim wątku co drugą osobę interesuje, a bardzo komuś na czymś zależy też jest zakazana? Mnie np. czasem pytano czy nie chcę sprzedać czegoś ze swojego wątku, bo np. druga osoba nie miała swojego wątku/nie miała nic dla mnie interesującego. Nigdy nie przyszło mi do głowy zgłaszać tego czy się na tą osobę obrażać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
#4835 | ||
Szef ds. Wymianek
|
E, nie przesadzajmy
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
W mojej ocenie zakaz dotyczy obydwu stron transakcji, inaczej byłoby to letko niekonsekwentne.
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() A prośba o możliwość wystawienia produktu na Allegro (prośba na PW) jest legalna? ![]() Ja tego nie praktykuję, ale ciekawi mnie ta sprawa, bo jakoś nigdy mi te pytania nie przeszkadzały. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2012-11-07 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
A tutaj nie mam pewności, w sensie, nie wiem jakie było stanowisko dotychczasowego składu moderatorskiego - może któraś z pozostałych modek się wypowie?^^
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Czekam na Ragnarok
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
Tu spróbuję
![]() Czy mogłabym prosić którąś moderatorkę o wywalenie mojego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post37494490 Założyłam nie tam gdzie chciałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy możesz wobec tego usunąć jeden z nich, czy muszę się zwrócić do moderatora na ciuchowym? Bo nie wiem, jakie macie uprawnienia ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Szef ds. Wymianek
|
Wątków co do zasady się nie usuwa.Niepotrzebnie zakładałaś drugi wątek, wystarczyło poprosić o przesunięcie, teraz wychodzi, że założyłaś dwa listopadowe. Ale w sytuacji, kiedy są takie same, uznam jednego za dubla i usunę.
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
A tutaj nie mam pewności, w sensie, nie wiem jakie było stanowisko dotychczasowego składu moderatorskiego - może któraś z pozostałych modek się wypowie?^^[/QUOTE]
Moim zdaniem to jest prośba o umożliwienie zakupu czyli de facto prośba o sprzedaż, nieważne jakim kanałem ![]() Chociaż osobiście nie zgłaszałabym desperata do moderatorek, jeśli tak bardzo chce mieć produkt że prosi o sprzedanie go bidakowi po prostu zależy. To co innego niż zaśmiecanie forum ofertami i reklamami. Ale to moja opinia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą ja po prostu nie piszę u osób, które odpisują u siebie, nie chcę tracić czasu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Zadomowienie
|
hej, mam problem z wymianką. Dostałam lakier do paznokci, który był opisany tak:
China Glaze - 108 degrees - najchętniej za Essie skoro nie ma opisu o zużyciu to liczyłam na nowy lakier, tym bardziej że inne lakiery miały opisany stopień zużycia, a ten nic. LAkier był na zdjęciu, wg mnie na zdjęciu nie widać zużycia, ale oceńcie same: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1352393083 po lewej zdjęcie wstawione w wątku, po prawej moje Wizażanka twierdzi że faktycznie lakier był używany, ale to moim obowiązkiem było dopytać jeśli miałam wątpliwości i wg niej widać minimalne zużycie na jej zdjęciu. A skoro w opisie nie było napisane że jest nowy to nie miałam prawa tak uznać. Do tego wszystkiego jestem na 100% pewna że z lakierem jest coś nie tak: pomalowałam 1 paznokcia i zaschnął po ok 25minutach i wystarczyło przejechac lekko paznokciem i odrazu sie zdrapywal. Lakier ma inny zapach niż moje pozostałe lakiery, wydaje mi sie że jest dolany zmywacz, bo już mi się kiedys inna wizażanka do czegos takiego przyznała, lakier zachowywał się wtedy tak samo. O ile wizażanka nie wypiera się tego że lakier był uzywany to mówi że u niej wszystko było ok i naskoczyła na mnie że oskarżam ją o dolanie zmywacza. I skoro u mnie jest cos nie tak to może to ja czegoś tam dolałam... Zaproponowałam zwrot lakieru i dosłanie czegos podobnej wartości, nie zgodziła sie. Podsumowując wizażanka nie uważa że jest czemuś winna. Co moge zrobić?
#4847 | ||
A.
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Na zdjęciu Wizażanki absolutnie nie widać zużycia lakieru za to na Twoim bardzo dobrze. Mnie się wydaje ,że powinnaś się dopytać czy lakier jest nowy czy używany skoro nie ma nic napisane nigdy się nie zakłada, że coś jest nowe. Takie jest moje zdanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest wyraznie napisane w punkcie 3. Jeśli produkt był już używany, podaj stopień jego zużycia. i do tego punktu dodalabym 11 11. Po otrzymaniu rzeczy niezgodnych z opisem, odmiana jest obowiązkowa, koszty odmiany pokrywa właściciel rzeczy która jest niezgodna z opisem. Wszelkie próby uniknięcia odpowiedzialności (nieodpowiadanie na PW, odrzucanie takiej odpowiedzialności itp.) mogą zakończyć się banem. Forum zachowuje kopię całej korespondencji, nawet po edytowaniu postów. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli coś jest wystawione na wymianę a używane (np. perfumy, wizażanki same dopisują "pytajcie, bo czasem używam" etc.). Osobiście rzeczy, które wystawiam przestaję używać, aby nie było potem nieporozumień jak np. w takiej kwestii lakieru do paznokci. Część osób pewnie się z tym zgodzi, iż wystawione=przestałam używać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za pomoc, widzę że opinie na ten temat sa podzielone, ale rozumiem że regulamin jasno stawia sprawę i mam prawo do zwrotu i to na koszt drugiej wizażanki. Mam nadzieję że nie będzie problemu
![]()
#4853 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
A.
|
Cytat:
![]() A mi nie chodziło o to regulaminowe tylko właśnie ,że powinna dopytać się a nie zakładać ,że lakier jest nowy skoro nie jest to jasno i wyraźnie napisane. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wymieniam: sukienki ASOS XS S, buty 35-36, kosmetyki Szukam: Solgar na włosy, Placenta, płyn do soczewek Edytowane przez tamtam Czas edycji: 2012-11-08 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
A.
|
no tak Wizażanka powinna opisać i w sumie złamała regulamin. Broń Boże ja Cie nie uważam ,że to z Twojej winy czy coś tylko to tak na przyszłość bo sama widzisz różne sytuacje się zdarzają. W razie jakiś komplikacji odnośnie odmiany pisz na PW.
Edytowane przez anett174 Czas edycji: 2012-11-08 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to już przesada
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=250
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
haaaaa i to ogromna. nie wiem czy mam się śmiać czy płakać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() choć w sumie ... też towar ![]() ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2012-11-11 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Wieczne Kutango
|
e tam to lepiej później na pieluchy się wymieniać ?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.