|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V
Hello
![]() Aga cieszą mnie sukcesy sportowców ale skoków nie lubię oglądać ale za to siatkówkę męską tak ![]() Qudlatku jak sie ciepło zrobi idziemy na KSZO nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Wtajemniczenie
|
ninuska a ty jaka masz sukienke?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Ninuska bedzie szyc, ale jaka tez nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Wtajemniczenie
|
jestem i ja
wczoraj wybralismy wodke weselna. bedzie STOCK suknie JUSTYS ladne, ta druga podobna do mojej tylko ja nmam gladki dół. wydaje mi sie ze bedziesz slicznie wygdalaa w obydwu ![]() co do maszyjnika to mysle ze ja nie bede doradzac, ja sie nie znam, sama nie bede miala zadengo bo nie lubie ![]() co do balonow to fajny pomysl ale nasz pan ktory wynajmuje sale nie zgodzi sie w zyciu ![]() a ja nadal chora... ide do kosciola bo tz w pracy. niech chociaz mnie zobacza ze chodze ![]() zimno takie ale coz.. a i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH ZAKOCHANYCH Z WIAZAU ![]()
#4835 |
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam do kościoła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny a ja wcinam hot doga mój misiu mi zrobił
![]() ![]() ![]() Justyś ta Salazara wogóle mi się nie podoba ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Ja na 12 ide do koscioła, a jak wróce to biore sie ostro za nauke:/ Super weekend po prostu. O tyle dobrze ze pod wieczór idziemy na walentnkowa pizze
![]() Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2010-02-14 o 10:27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Justyś to się gdzieś tam miniemy bo ja na Ogrody chodzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ninuska ostatnio podawała na wzór jakiej sukni będzie miała szytą
![]() ![]() ![]() Bardzo mi się podoba suknia ninuski jest dosyć podobna do mojej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Elsi Miałam isc na 10.30 ale nie wyrobiłam sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
A ja tez miałam iść na 10:30 ale nie chciało mi eis wstać. Dobra lecę się ubierać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
A my to chyba na 18 pojedziemy, albo pójdziemy. Zależy gdzie bgo albo na Stawki albo do parafii Św. Michała. My już nie mamy ochoty dzisiaj na pizze, jak wczoraj jedliśmy
![]() Dziewczyny które wychodzicie za mąż w tym roku, nie macie problemu z kupnem butów do ślubu? Bo jeśli chodzi o Ostrowiec to straszna kicha z tym jest tutaj.
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Ja za butami jeszcze nie rozgladałam sie, poki co mysle o sukni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zadomowienie
|
No nie, pokazywałam wam kobitki model, ale pewnie tylko Agusia pamieta bo będzie miała ten sam styl. Nic, to Verona z vivienvigo. Ta tiulowa na opalonej modelce.W sumie to nie jest taka tiulowa w 100% bo wiecej ma materiału niż tego tiulu tak naprawdę. Ale jest szeroka.
K.CZ. (F). ![]() ![]() Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2010-02-14 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zadomowienie
|
A co wybrałyście żeby orkiestra zagrała w domu? ,, Serdeczną matkę " ?
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zadomowienie
|
olajka ja nie chcę zadnej pieśni czy piosenki. Będzie podkład jakiejś melodii na filmie w trakcie błogosławieństwa a poza tym nie chce dolewać oliwy do ogni
![]() Moja kiecka dla przypomnienia ![]()
#4847 |
Zadomowienie
|
no w sumie przy tym się ludzie rozczulają. ninuska Suknia na górze ma ozdoby z diamencików czy matowe?
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Ninuska ja pamietałam twoją suknię bo ok. 2 strony temu ją pokazywałaś
![]() nam też orkiestra nie grała pod domem ani na błogosławieństwie ale to była decyzja i nasza i naszych rodziców. Nie chciałam robić przedstawienia żeby całe 2 bloki się patrzyły ![]() Mąż mnie dziś zaskoczył. Wyszedł na chwilę i wrócił z bukietem czerwonych róż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
mehja o super, a mój facet śpi po nocy a ja sie nuuudze,tzn fajnie,że mam neta
![]() ![]() olajka strzał w 10 ![]()
#4850 |
Rozeznanie
|
Nam naturalnie będzie orkiestra grała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ninuska podkreślam to jeszcze raz suknia bajkowa i piękna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieliśmy skromne i eleganckie przyjęcie. Każdemu się co innego podoba. Z tego co napisałaś wynika, że 90% panien młodych z naszego forum miała ciszę grobową bo u mało której orkiestra grała pod domem. Edytowane przez mehja Czas edycji: 2010-02-14 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Agusia dla jednych szopka dla innych nie. Ja sobie nie życzyłam, żeby jakikolwiek sąsiad przyleciał do nas pod dom tylko po to, żeby się napatrzeć i mi dupę obrobić. Na szczęście lało i nikomu się z domu nosa wyściubić nie chciało.
I dokładnie potwierdzam to co napisała Mehja. Dla nas limuzyny, suknie bezy, zbędne dodatki, pierdółki na weselu jak z amerykańskiego filmu wcale nie są jakoś szczególnie piękne. Wesele wcale nie musi być z rozmachem, żeby było fajne i przyjemne i nie było pogrzebem.
#4853 |
Zadomowienie
|
mehja nie denerwuj się. Pewnie,że te wszystkie wymienione przez ciebie rzeczy to nie jakiś kanon wesolego i co nawazniejsze udanego wesela. Byłam i na takim jak opisała Aguś i na takim jak twoje. I oba były super, bo najwazniejsze nie sała sie elegancja czy przepych ale sama esensja sakramentu.
Agusia ja rozumiem mehję, bo pewnie mieszkając w bloku też zrezygnowała bym z orkiestry. Nie znoszę gapiów. Ale też jestem starego myślenia ![]() ![]() ![]() azakowana, mehja a c wy tak obstajecie przy tych bezach? co? ![]() azakowanawydaje mi się,że "szopka" to ciut za dużo powiedziane. Mehja zdenerwowała się,że Aguś tak skomentowała jej typ wesela a mi sie nie podoba jak mówisz o weselu Agusi. Moje będzie podobne, - orkiestra przed domem, duża suknia, na pewno i gapie się znajdaą i cała reszta i absolutnie nie uwazam tego za "szopkę".
K.CZ. (F). ![]() ![]() Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2010-02-14 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Rozeznanie
|
Mehja po pierwsze to nie napisałam,że twoje wesele wyglądało jak pogrzeb tylko,że na weselu nie musi być cisza bo to jest radosny dzień a nie smutku
![]() Po drugie suknia(jak to nazywasz beza)bo ja takich sukni nie znam z nazwy ![]() ![]() Po trzecie sama napisałaś,że każdemu się co innego podoba(a w pewnym sensie sobie przeczysz)bo nie musisz obrażać ludzi,którym się np:podobają szerokaśne suknie lub limuzyny itd. Tobie się podobała skromna więc taką miałaś i nie widze w tym nic złego,żeby się od razu bulwersować i kogoś obrażać. Wybacz ale brak orkiestry w domu jakoś mi sie dziwnie kojarzy.Dla mnie to jest wesele samo za siebie mówi więc muzyka jest potrzebna. Jeszcze nie zdarzyło mi sie być na takim weselu bez orkiestry i chyba nie zdarzy.....Moja rodzina w każdym bądz raze dziwnie by na to spojrzała. W ten jedyny dzień panna młoda powinna wyglądac bajecznie(to jest moje zdanie)a nie jak szara myszka......ale cóż niektórym to widocznie odpowiada........ |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
My orkiestry pod domem nie mielismy, dla mnie to kicz. Oczewsicie musialam sie z rodzicami o to poklocic, ale postawilam na swoim. Ten balon strzelajacy tez nie w moim stylu.... No i jeszcze do tego dluga limuzyna, to chyba najgorsze jak dla mnie trzy rzeczy ktore moga wystapic na weselu.
No ale kazdemu podoba sie co innego i o to chodzi aby kazdy wesele mial takie jakie sobie wymarzyl ![]() Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-02-14 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Rozeznanie
|
azakowana właśnie musze sie zgodzić z ninuski wypowiedzią.Same z Mehją piszecie,że każdemu co innego odpowiada i każdy robi wesele po swojemu.A same sobie przeczycie,bo ja nie obrażam skromnych wesel a wy moją suknie,moją orkiestre itd.cały czas obrażacie!!!
No cóż niektórzy lubią dokuczyć drugiej osobie.Zastanawiam się tylko czy to kwestia zazdrości czy uszczypliwości względem drugiej osoby........ ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- A już wogóle słowa szopka i kicz to co wogóle za określenie wesela.Nie rozumem,takich wypowiedzi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wcale nie uważam, że suknia Twoja czy Agusi to beza. Prawie każda suknia na kole może być uznana za bezę - w zależności od tego jak leży na konkretnej pannie młodej. Pojęcie szopki kiczu, obciachu to tylko i wyłącznie wrażenia subiektywne. Dla jednych kich - dla innych szczyt gustu. I nie ma tu złotych środków. Albo Ci się coś podoba albo nie. Cytat:
Co do kiczu i szopki napisałam już wyżej - przeczytasz sobie. A co do obrażania. Ani w jednym słowie nie napisałam, ze to się odnosi do Ciebie, więc nie dopowiadaj tego co nie jest dopowiedziane. I wcale z Mehją nie przeczymy sobie, bo mówimy o subiektywnych wrażeniach a nie o kanonach. Tak samo Twoja wypowiedź o pogrzebach mogła urazić wiele osób.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brak mi słów na takie osoby a to co napisałaś świadczy nie o nas tylko o tobie więc nie będę tego komentować Edytowane przez mehja Czas edycji: 2010-02-14 o 14:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zadomowienie
|
azakowana dobra, nie wnikam jak co pojmujesz. Ale nie mogę się oprzeć- czyli nie bawisz się chyba dobrze na weselach bo z jakieś 90% to standardowe imprezy czyli szopki.
![]() Dobra, ja kończe dyskusje na ten temat bo to studnia bez dna i tak sie nie dogadamy ![]() Pytanko inne- co tu wrzucić na szyje do tej mojej sukni? Kurka no, zawsze się coś wywiąże jak ja odpowiedzi szukam ![]()
K.CZ. (F). ![]() ![]() Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2010-02-14 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Rozeznanie
|
Ale się bojowo zrobiło. A dziś Walentynki. Mój Tż właśnie wysłał mi życzenia w programie TV ;-) Może to kiczowate - ale słodkie.
Ja nie włączam się w dyskusję - bo każda z Was ma trochę racji. U mnie będzie i orkiestra i "amerykański" pierwszy taniec, limuzyna mi się nie podoba. I powiem Wam, że liczę się z Waszymi opiniami - ale decyzję podejmuję z moim Tż. Każda sugestia jest dla mnie ważna. Jednak jeśli ja jestem do czegoś przekonana - i mam pewność że to jest TO - to żebym nie wiem co czytała - żadna z uwag mnie nie przekona ![]() Każdy tak sobie organizuje wszystko, aby był to najpiękniejszy, najbardziej pamiętny dzień w życiu -- i ile panien młodych -- tyle gustów, guścików. Każde wesele czy z rozmachem zrobione czy bez jest piękne - BO NAJWAŻNIEJSZA JEST W NIM MIŁOŚĆ ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.