|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Teoretycznie nie bardzo, a w praktyce różnie to może być.
|
#4832 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
staralismy ie z mezem o dziecko, dni plodne mialam 13 14 czerwiec , okres powinnam miec 30 czerwca , a dzis krwawilam, nie wiem czy to okres dostalam czy co?pomózcie, mam isc do lekarza??? |
|
|
|
#4833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużo było tej krwi? Czy tylko kilka plamek? Jaki kolor?
|
|
#4834 |
|
Przyczajenie
|
tak średnio, zakrwawilo z pol podpaki , z kolor ciemny , brazowy
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątpliwości w oczekiwaniu na wizytę u gina. Ciąża (?) Poronienie (?)
Cytat:
i pytasz na forum zamiast isc do lekarza. |
|
|
|
|
#4836 |
|
Rozeznanie
|
Dalej krwawisz?
|
#4837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli sie zabezpieczyłas to raczej ciązy nie było a ból może miec różne przyczyny. Jak najszybciej do lekarza. |
|
|
|
|
#4838 |
|
Przyczajenie
|
Mnie kiedyś cały miesiąc przy pierwszym opakowaniu tabletek mdliło i brało na wymioty, ale po krwawieniu z odstawienia i zaczęciu drugiego opakowania było już super
![]() Także to też normalne bo organizm musi się przyzwyczaić Aha i tabletki najlepiej bierz o stałej porze wieczorem np. zawsze o 21 To pomaga zmniejszyć nieprzyjemne skutki brania pierwszego opakowania ![]() Biore codziennie o 10 . postanowiłam z rana bo w razie jakiejs imprezy i alkoholu tak jest chyba lepiej ;]
|
|
|
|
#4839 |
|
Rozeznanie
|
Nie robi różnicy. Jeżeli będziesz piła to tak czy siak działanie anty będzie zmniejszone.
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4841 |
|
Raczkowanie
|
zgadza się. alkohol nie zmniejsza skuteczności tabletek. jedynym wypadkiem są wymioty po alkoholu w ciągu 4h od przyjęcia tabletki, bo wtedy jeszcze do końca się nie wchłoneła
|
|
|
|
#4842 |
|
Rozeznanie
|
O ile nie doszło do biegunki i wymiotów...
Według badań alkohol nie wchodzi w reakcję z tabletkami i nie ma na nie wpływu (podobno bo kilka lat temu słyszałam od ginekologa inne opinie). Alkohol rozrzedza krew, podnosi ciśnienie. Tak samo w wielu wypadkach działają tabletki. Nie wiem, ale to nie dla każdego serca... Widzę tu trochę innych powikłań wynikających tego duetu. A zresztą każdy jest panem swojego ciała
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
tak czy siak czwórki dzieci jeszcze nie mam, zawału nie przeszłam, biorę hormony i alkohol piję.
poza tym biegunka i wymioty zmniejszają działanie anty tylko do 4 godzin po zażyciu tabletki. |
|
|
|
#4844 |
|
Rozeznanie
|
W sumie Twoja sprawa. Ale każdy nie jest Tobą.
|
#4845 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jestem umówiona i czekam na wizyte. Martinixxx dzięki za odp |
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie widzisz inne powikłania? ![]() Przesadzasz. Wpływ na pracę serca ma wiele czynników, niekoniecznie takie połączenie jak napisałaś. Ponoć nie powinno się palić i pić przy tym kawy, a wiele ludzi tak robi, tłustego też nie powinno się jeść, a ludzie jedzą, itd, itp...
|
|
|
#4847 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Mam mały problem, a mianowicie zauważyłam dzisiaj u siebie dziwny rodzaj śluzu. Powinnam być mniej więcej w połowie dni płodnych, jednak ten śluz znacznie różni sie od płodnego ;/ Jest go znaaaacznie więcej, jest biały i nieco rzadszy niz płodny. W ogóle nie przypomina kurzego białka jak zawsze. Myślałam, ze może złapałam jakąś grzybice, bo własnie taka konsystencje ów śluz ma, jednak jest bez grudek, nic mnie nie piecze i nie boli, czyli generalnie mozna by chorobe wykluczyc ;/ zastanawiam się czy nie jest to moze przypadkiem objaw ciąży zwłaszcza ze stosujemy z partnerem stosunek przerywany. Czy któraś z was zauwazyla u siebie taki objaw ciąży?..oprocz tego nie ma zadnych innych objawow
|
|
|
|
#4848 |
|
Przyczajenie
|
tak mam krwawienie caly dzien , chba to okres, ale dziwnie myslalam ze moze bede miec dzidzie juz juz mam doła
|
|
|
|
#4849 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() zacznę od tego, że mam 22 lata, biorę regularnie tabletki Novynette (wcześniej brałam Harmonet). I mam taki problem. Jakoś tydzień temu zauważyłam, że wygląd sutka i się zmienił, tzn. skóra wokół sutka zrobiła się taka miękka i trochę wybulwiona (mam nadzieję, że wiecie o co chodzi). Żadnej tabletki nie pominęła, biorę regularnie, żadnej nie zwymiotowałam, nie miałam biegunki, nie biorę innych leków, a poza tym stosujemy zawsze prezerwatywy dodatkowo. No i teraz nie wiem, czy ta zmiana sutka nie oznacza ciąży? Nic mnie nie boli, nie mam mdłości, piersi też mnie nie bolą, tylko jak bardzo mocno dotknę (mogę spać normalnie na brzuchu). Krwawienie z odstawienia powinnam dostać 5.07, czyli już niedługo. Ale mimo wszystko się troszkę boję.... A no i muszę dodać jeszcze, że ostatnio mam dużo powodów do stresu, egzaminy na studiach, za 1,5 tygodnia mam obrone, dużo się uczę, prawie z domu nie wychodzę i bardzo się tą obroną stresuję. I jeszcze pomyślałam, że ta zmiana w piersiach mogłaby być spowodowana właśnie przez tabletki, albo przez to, że mało piję i woda mi się zatrzymuje w organizmie. Sama już kurczę nie wiem... Edytowane przez lenka_18 Czas edycji: 2010-06-26 o 09:26 |
|
|
|
#4850 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Przyczajenie
|
ja wiem, że to co teraz napiszę jest głupie, bo wiem, że skoro bierze się tabletki antykoncepcyjne regularnie to one działają i nie ma potrzeby stosowania dodatkowego zabezpieczenia, ale oprócz tabletek i prezerwatywy mój narzeczony jak się kochamy i jest we mnie i czuje, że dochodzi to wyciąga i do wytrysku dochodzi poza mną (no niekiedy we mnie, ale od razu wyciąga).
Stresuję się na maksa, bo matka by mnie z domu chyba wywaliła :/ ale to jest przecież niemożliwe, żebym była w ciąży, no nie? |
|
|
|
#4852 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), więc nie ma możliwości ciąży. Ja stosuję same pigułki, bez gumek i innych udziwnień i jest ok, podobnie jak w przypadku wielu innych dziewczyny.
|
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tabletki, prezerwatywa + stosunek przerywany a jednak ciagla panika to dużo za dużo. Przemyśl to sobie.
|
|
|
#4854 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;20274549]Może dziewczyna podświadomie czuje, że jej partner to nie jest materiał na ojca jej dzieci
[/QUOTE]Oj znam to uczucie. Byłam z facetem dośc długi okres czasu i tez nie wyobrażałam sobie mieć z nim dzieci i stworzyć rodzinę. Uświadomiłam to sobie dopiero pod koniec związku. Chociaż nie panikowałam aż tak bardzo. Teraz w obecnym związku jest dopiero absolutny luz
|
|
#4856 |
|
Konto usunięte
|
No więc właśnie, coś w tym może być. Bo to nie jest normalne, żeby aż tak panikować pomimo zabezpieczeń, jak to robi lenka_18. Jak w takiej sytuacji w ogóle cieszyć się seksem?
|
|
|
|
#4857 |
|
Przyczajenie
|
tu nie chodzi o to, że on nie jest dobrym materiałem na męża i ojca moich dzieci, ale nie chcę mieć jeszcze dziecka. Bierzemy ślub za 3 lata, nawet sobie datę już ustaliliśmy, ale na serio bardzo się boję tego, że mogłabym być w ciąży. A tabletki biorę prawie 5 lat (najpierw był Harmonet a teraz jest Novynette). I nie miałam takie sytuacji, żeby z sutkami zrobiło mi się takie coś. :/ już sama nie wiem co o tym myśleć. |
|
|
|
#4858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nie mówiąc o tym, że zmiana wyglądu sutka powinna cię zaniepokoić z innych, znacznie gorszych względów niż ciąża z wiatropylności. Edytowane przez monius9 Czas edycji: 2010-06-26 o 12:57 |
|
|
|
|
#4860 |
|
Przyczajenie
|
ja go nie męczę, on sam tak robi.
poza tym gołym okiem żadnej różnicy nie widać, tylko jak się dotknie sutka, to jest ta brodawka taka miękka. A może mi się wydaje? Już sama nie wiem... W sumie nie miałam żadnych skutków ubocznych od tabletek, może to od tego? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.