|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II
Cytat:
![]() /uczelnia sama w sobie jest bardziej rygorystyczna, moj wydzial duzo mniej - dlatego pozwalaja na tyle warunkow bo na moim kierunku jakosc wyksztalcenia niejako nie zalezy od kucia ksiazek na blache, tylko od wiedzy ogolnej/ Cytat:
mozesz dzwonic, o ile ta osoba nie jest zameldowana w Twoim domu.
|
|
#4832 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Ale jest podany MAC routera, a nie da się sprawdzić na ile komputerów jest rozprowadzany sygnał
|
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Działają. Ja sie nigdy nie mogę dodzwonić na 112, więc w potrzebie dzwonię na 99x.
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Kto w umowie o dzieło odprowadza podatek dochodowy? Zleceniodawca czy zleceniobiorca?
I ktora umowa (zlecenie czy o dzieło) jest korzystniejsza dla rozwoziciela pizzy? Składki emerytalne i zdrowotne mnie nie interesuja tzn. opłacanie ich jest mi zupełnie obojętne, wiec mozna je pominać.
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miała net z TPS.A i nie obchodziło ich ile mam komputerów w domu (limit do pięciu),teraz mam z kablówki i za każdy adres IP muszę płacić 5 zł. najgorsze jest to,że laptopa nie mogę podłączyć pod kabel ze stacjonarnego i odwrotnie
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wrzucanie viagry do kawy to nie jest przypadkiem głupi pomysł ?
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
łykam sobie magnez+b6 od miesiąca i teraz pytanie: czy mogę sobie tak dalej to łykać czy muszę robić jakieś przerwy ?
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że się da. Router ma ograniczoną liczbę "miejsc" siłą rzeczy więc musi mieć w pamięci wybrane komputery. Po sieci nie mogą wędrować komputery o takich samych adresach.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli na tabletkach nie jest napisane czy łykać je przed/po posiłku to kiedy powinniśmy je zażywać? (Witaminy, coś na wlosy, skore, paznokcie)
Cyska - to zależy kto ma wypić tą kawe
|
|
|
|
#4840 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Ale skoro router stoi u mnie, to jak oni mogą sprawdzić, co mój rout ma w pamięci? Mogłam po prostu powiedzieć, że chcę router, bo mam kartę sieciową w laptopie, a kabel do internetu jest w drugim pokoju (co, swoją drogą, jest prawdą). I że tylko ja będę z niego korzystać. Są to w stanie sprawdzić u siebie, że ktoś jeszcze korzysta z tego routera? A co, gdyby ktoś mi się podpiął "nielegalnie", bo by złamał hasło, czy coś?
|
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
he a gdy mamy tyle informacji ile mamy to to nie jest już głupi pomysl ?![]() Mieszanie leków z kawą ?
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Cyska - najbezpieczniej leki jest popijać wodą, oczywiście zależy jeszcze jakie są to lekarstwa. Kawa zawiera kofeinę, która może w jakiś sposób wpłynąć na dystrybucję leku w organizmie. Leki mogą zahamować metabolizm kofeiny (np. fluorochinolony) i spowodować wzrost jej stężenia w organizmie. To samo tyczy się herbaty( chodzi o zawartą w niej teinę)
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli na ulotce napisane jest,że w trakcie posiłku,lub przed (to znaczy krótko przed) widocznie tabletki potrzebują szybciej się wchłonąć do organizmu wraz z pokarmem. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
tylko jeden,dwa,lub trzy i ani trochę więcej. to tak,jak rozdielają sygnał do każdego po równi-widocznie mają do tego sprzęt. a dlaczego są takie ograniczenia? bo czasem ludzie dogadują się ze sobą i po sąsiedzku odpalają część swojego łącza za dołożenie się do opłaty,a tak mają od kazdego kase. |
||
|
|
|
#4844 |
|
Raczkowanie
|
czy łączenie białego wermuta( cin cin/ martini) z syropem barmańskim(victioria's) nie wiem wanilia, cynamon czy coś nie będzie ....za słodkie?próbowała któraś takiego połączenia? zajmuje sie zaopatrzeniem najbliższej imprezy i właśnie nie wiem czy to będzie dobry wybór..ewentualnie co innego do wermuta by pasowało?
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest określone kiedy, więc kiedy najlepiej je brać? A któraś z Was pisała o wiertarce i kablach Iskry mogą i pójść z bezprzewodowej wiertarki bo w niej też jest prąd (z akumulatora). Pewnie trafiłaś w jakiś kabel, zrobiło się zwarcie i dlatego korki poszły. Ja bym na twoim miejscu wezwała kogoś kto się zna na elektryce by sprawdził czy wszystko ok. Masz szczęście że Ciebie nie pokopał prąd Alicja z Krainy czarów a czy to koniecznie musi być z syropem?? Ja uwielbiam wermuta z wodą i cytryną bądź limonką (jak wcześniej się w nią zaopatrzę ), do tego lód i jest pycha
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-01-29 o 10:04 |
|
|
|
|
#4846 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Hm, ale przecież sygnał rozdziela router, a nie oni MÓJ router. No i powiedzieli nam, że jak już wykupimy tę opcję +10zł, to już im jest obojętne na ile komputerów ten sygnał pójdzie. Zakręcone to wszystko |
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co znów jest też zabezpieczeniem, bo tak jak mówisz pomaga wykryć i wyeliminować niepożądanych gości. Ich nie obchodzi po co Ci router, tylko jak z niego korzystasz. A co do wiertarki, to na razie wszystko jest ok. dziurę wywierciłam na jakieś 3 cm. więc przebicia nie ma, boję się tylko, że naprawa tego będzie wymagała kucia ściany
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2010-01-29 o 10:40 |
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym ściągnąć spolszczenie do mozilli- dużo literówek robię więc przydałoby cię coś co podkreśla błędy
- ale mozille mam już od dawna i nie pamiętam, którą wersje sciągnęłam, a z tego co się zdążyłam zorientować spolszczenie jest do konkretnej wersji. Gdzie mogę sprawdzić jaką wersje ściągnęłam? obym nie musiała sciągać na nowo bo mnóstwo linków w zakładkach mam![]() przy okazji dziekuję za odp na pytanie o poprawkach
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się jednak, że z poziomu programu też możesz pobrać spolszczenie i wtedy automatycznie dobierze odpowiednią wersję. Wejdź na tą stronę https://pl.add-ons.mozilla.com/pl/fi.../dictionaries/
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2010-01-29 o 10:43 |
|
|
|
|
#4850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Idzie kupować piwo i tyle, a ja się nie odzywam - przecież z chamami się nie spotykam Cytat:
Ciekawe czy dostawca internetu to widział Swoją drogą głupota z tym dopłacaniem za każdy komputer podłączony do routera - przecież wiele osób ma kilka komputerów w jednym domu, które z niego korzystają, bez sensu...ja bym zmieniła operatora ![]() A właśnie - ktoś się kilka stron wcześniej pytał o reklamację butów w ccc, z powodu zerwanego fragmentu zamka - WYKRAKAŁAŚ CHYBA...bo u mnie rano też poszło to samo, też w butach ccc
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Router w domu to tylko fragment sieci, którą tworzy usługodawca. Router nie jest ostatnim punktem, który musimy pokonać by dostać się do sieci, jesteśmy tylko małym jej fragmentem.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już pisałam o tym kilka stron wcześniej: Najedź na obojętnie jakie słowo, które jest czerwone, kliknij na nie PPM, i tam widnieje opcja "język". Zaptaszkuj polski ![]() . Albo PPM---> Słowniki ---> dodaj lub usuń słowniki ----> pobierasz polską wersję. |
|
|
|
|
#4853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
regularnie podczytuje wątek, musiałam przeoczyć już wszystko działa dziękuję
|
|
|
#4854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi o sam wywiad reklamacyjny,w którym musisz podać czas,kiedy się zepsuły.ja powiedziałam prawe i poniosłam tego konsekwencję ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
* Ile leveli jest w farmie na fejsbuku?
![]() * Jezeli źle wypełniłam PIT, przyjdzie mi o tym zawiadomienie z US? czy sama muszę do tego dojść i zrobić korektę? |
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam ![]() Polecam tez Carambole z szampanem
|
|
|
|
|
#4858 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
A w Mafii? Czy nastanie kiedys ten radosny czas, kiedy moj TZ osiagnie najwyzszy level z mozliwych i znow wroci do swiata zywych?
|
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge znalezc na wizazu, jest tu jakis wątek o polecanych srodkach czystosci? cos w stylu KWC dla domu?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

( u mnie mozna 2)

nie jest określone kiedy, więc kiedy najlepiej je brać?

już wszystko działa