WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-04-18, 12:27   #4831
vanilia1985
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 936
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez cloche Poka¿ wiadomo¶æ
hmm... ja tez bym nie wiedziala, do czego sie przyczepic, ale ja sie nie znam mi prolaktyna wyszla podniesiona. moja gin chce sprobowac to "zalatwic" najpierw roslinkami (niepokalanek mnisi - moze podpytaj, czy na bolesne piersi moglabys sobie to polykac?)
z tymi grzybicami to przypomina mi sie historia mojej przyjaciolki. jej pomogl ginekolog - zajal sie jej dieta, pozycja spania, ... dziewczyna latami do dietetykow chodzila i nic a nic sie jej nie poprawialo. podobno wielu kobietom chlop pomaga. u mojej przyjaciolki akurat pomogla dieta bezglutenowa. jak zje kawalek chleba, to na drugi dzien juz ja cos swedzi... problem jej grzybicy nie byl tylko w obrebie pochwy, ale tez w jelitach.
jak bys byla z okolic wroclawia, to wypytam kolezanke o namiar na tego lekarza. daj znac

Dziêkujê ale do wroc³awia to ja mam sporo drogi, raczej nie mogê sobie pozwoliæ. Póki co zrobiê sobie to usg piersi, a mo¿e co¶ wyjdzie.

Co do moich badaæ to w³a¶nie ta moja prolatkyna po tabletce wydawa³a mi siê zbyt wysoka, ale mój lekarz powiedzia³, ¿e to nic z³ego, ¿e po tabletce to ona skacze ró¿nie i nie musi byæ w normie, choæ dla mnie to dziwne, bo z takim podej¶ciem to robienie tego badania nie mia³oby sensu, skoro to nic z³ego.

Na dniach dojdzie do mnie kolejne cudo, mianowicie ten niby cudowny olejek na porost w³osów z helfów, oby na mnie on podzia³am równie¿ w tak magiczny sposób jak na innych. Ci±gle siê ³udzê, ¿e znajdê jakie¶ lekarstwo cud.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Contax Poka¿ wiadomo¶æ
Mój gin mówi³ mi, ¿e w warunkach prawid³owych w badaniu obci±¿eniowym stê¿enie prolaktyny ro¶nie do 5x. W przypadku hiperprolaktynemii czynno¶ciowej nastêpuje bardzo du¿y jej wzrost, nawet 10-krotny i wiêkszy. I wtedy potrzebne jest leczenie farmakologiczne.

A na bol±ce piersi mo¿e pomóc mastodynon w tabletkach.
Czyli wnioskujê, ¿e u mnie uros³a za bardzo..?

Edytowane przez vanilia1985
Czas edycji: 2012-04-18 o 12:26
vanilia1985 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:20   #4832
Marie Madeleine
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 279
Send a message via Skype™ to Marie Madeleine

Cytat:
Napisane przez Asji Poka¿ wiadomo¶æ
S± ju¿ jakie¶ efekty po dro¿d¿ach?
Po wcieraniu niektórych specyfików pojawia siê delikatne swêdzenie lub mrowienie skóry g³owy, to dobry objaw. Mo¿e pisze co¶ o tym w ulotce?
Stosujê chyba za krótko dro¿d¿e by by³o co¶ widaæ na w³osach po czytaj±c w±tek pijaczek to nale¿y czekaæ do 3 miesi±ca. Mia³am jednak wysyp na buzi, który ju¿ znikn±³ a to dobra oznaka ,¿e oczyszcza siê organizm Buzie mam bardzo g³adk± i mega nawil¿on± jak nigdy! S±dzê ,¿e jak skóra dostanie swoje to i w³osy dostan±. Aha i paznokcie coraz twardsze

W ulotce ma³o mogê wyczytaæ bo jest do¶æ okrojona, ale nie jest zaczerwieniona wiêc mo¿e nowe w³oski rosn± bo jak zrobiê przedzia³ek to wydaje mi siê ,¿e jest wiêcej ich ni¿ kilka tygodni temu

Co to olejków to smaruj smaruj cia³ko bo daj± super efekty!
Marie Madeleine jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:23   #4833
nombre
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 074

Cytat:
Napisane przez vanilia1985 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê ale do wroc³awia to ja mam sporo drogi, raczej nie mogê sobie pozwoliæ. Póki co zrobiê sobie to usg piersi, a mo¿e co¶ wyjdzie.

Co do moich badaæ to w³a¶nie ta moja prolatkyna po tabletce wydawa³a mi siê zbyt wysoka, ale mój lekarz powiedzia³, ¿e to nic z³ego, ¿e po tabletce to ona skacze ró¿nie i nie musi byæ w normie, choæ dla mnie to dziwne, bo z takim podej¶ciem to robienie tego badania nie mia³oby sensu, skoro to nic z³ego.

Na dniach dojdzie do mnie kolejne cudo, mianowicie ten niby cudowny olejek na porost w³osów z helfów, oby na mnie on podzia³am równie¿ w tak magiczny sposób jak na innych. Ci±gle siê ³udzê, ¿e znajdê jakie¶ lekarstwo cud.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Czyli wnioskujê, ¿e u mnie uros³a za bardzo..?
Masz czynnosciowa, ale wynik wyjsciowy bardzo ³adny. Pamietaj ze czesto jest ona spowodowana przez stres. Ja w miesiacach, gdzie praktycznie nie funkcjonowa³am z nerwów mialam mlekotok. Niczym nie zbija³am, spad³a sama po ustaniu czynników stresogennych.

Edytowane przez nombre
Czas edycji: 2012-04-18 o 13:59
nombre jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:53   #4834
vanilia1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nombre Poka¿ wiadomo¶æ
kochana, nie jedna kobieta chcialaby miec taki wynik prolaktyny. Moja ginekolog, jak slyszy ze chce zrobic prolaktyne z obciazeniem, to od razu mnie od tego odwodzi. W innych krajach przy prawidlowej wyjsciowej prolaktynie, nie robi sie wcale badania z obciazeniem. Badanie z obciazeniem ma s³uzyc g³ownie roznicowaniu, czy hiperprolaktynemia ma charakter czynnosciowy czy jest wywolala gruczolakiem przysadki.
Naprawde nie ma pojecia jak to jest w praktyce, ale ja by sie problemu w prolaktynie nie doszukiwala. u mnie raz byl wzrost tej pierwszej po lekarstwach, ktore mialy wyciszyc moje nadwrazliwe jelita. Mialam potworny mlekotok.

Wklejam odpowiedz jeszcze jednego lekarza dotyczacego prolaktyny
http://abcbadania.pl/pytania/wynik-p...-po-obciazeniu
Dziêkujê ju¿ wszystko rozumiem.

Ja chyba faktycznie ostatnio mam du¿o stresu i nie mogê sobie z nim poradziæ. Chyba musze odstawiæ kawê, nawet mówi³a mi to pewna pani doktor, ¿e kawa ma wp³yw na jaki¶ hormon, który wywo³uje stres i chyba co¶ w tym jest, bo jak j± wypijê jestem przez d³u¿szy czas strasznie spiêta i nerwowa.

Jeszcze raz dziêkujê za odpowied¼.
I przy okazji mam jeszcze jedno pytanie, bior±c pod uwagê, ¿e wyniki mam w porz±dku, w domy rodzinnym moja mama ju¿ siê postrada³a w³osów, mo¿e byæ tak, ze ja to po niej odziedziczy³am i nie ma opcji leczenia, gdy¿ nie ma co leczyæ..? Czy ja ju¿ musze siê pogodziæ z faktem wypadania w³osow i tym, ¿e bedê ³ysa. Dodam, ze mama straci³a w³osy z przodu g³owy i po bokach, z ty³u ma ich jakby wiêcej.
Stary 2012-04-18, 14:07   #4835
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Dziêkujê ju¿ wszystko rozumiem.

Ja chyba faktycznie ostatnio mam du¿o stresu i nie mogê sobie z nim poradziæ. Chyba musze odstawiæ kawê, nawet mówi³a mi to pewna pani doktor, ¿e kawa ma wp³yw na jaki¶ hormon, który wywo³uje stres i chyba co¶ w tym jest, bo jak j± wypijê jestem przez d³u¿szy czas strasznie spiêta i nerwowa.

Jeszcze raz dziêkujê za odpowied¼.
I przy okazji mam jeszcze jedno pytanie, bior±c pod uwagê, ¿e wyniki mam w porz±dku, w domy rodzinnym moja mama ju¿ siê postrada³a w³osów, mo¿e byæ tak, ze ja to po niej odziedziczy³am i nie ma opcji leczenia, gdy¿ nie ma co leczyæ..? Czy ja ju¿ musze siê pogodziæ z faktem wypadania w³osow i tym, ¿e bedê ³ysa. Dodam, ze mama straci³a w³osy z przodu g³owy i po bokach, z ty³u ma ich jakby wiêcej.

Edytowa³am swoja wypowiedz, gdyz nie chce byc tutaj wyrocznia, na podstawie której podejmuje sie decyzje ze nie masz nic robic z ta czynnosciowa. Podwyzszona prolaktyna powoduje tez bole piersi, a teraz doczytalam ze sie z nimi zmagasz. Moze u ciebie czynnosciowa bedzie potrzebowa³a leczenia.
Badalas tarczyce? Ona tez ma wplyw na wynik prolaktyny
Stary 2012-04-18, 18:09   #4836
Disnejova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 176

Witajcie mi te¿ teraz zaczê³y wypadac w³osy chod¼ jestem m³od± osob± robi³am badania ostatnio na wszystko , wyniki dobre tarczycy nie mam, prócz tego ¿e mam ma³o ¿elaza i dosta³am tabletki. Cudujê zatem maski ró¿ne olejki na w³osy wmasowujê w skórê g³owy co jeszcze robiæ
„Je¶li próbujesz byæ kim¶ innym, poniesiesz pora¿kê. ¦wiat ju¿ ma tak± osobê. Teraz potrzebuje ciebie. ¦cie¿ka, któr± wytyczasz, mo¿e nie mieæ sensu dla nikogo na ¶wiecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wy³±cznie twoja.
Disnejova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-18, 19:21   #4837
Asji
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 763

Cytat:
Napisane przez Disnejova Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie mi te¿ teraz zaczê³y wypadac w³osy chod¼ jestem m³od± osob± robi³am badania ostatnio na wszystko , wyniki dobre tarczycy nie mam, prócz tego ¿e mam ma³o ¿elaza i dosta³am tabletki. Cudujê zatem maski ró¿ne olejki na w³osy wmasowujê w skórê g³owy co jeszcze robiæ
Niskie ¿elazo pewnie jest u Ciebie przyczyn± wypadania w³osów. Jak podskoczy po tabletkach to stan w³osów siê poprawi
Mo¿e picie pokrzywy? To zió³ko ma sporo ¿elaza, a przy okazji dobrze wp³ynie na ogóln± kondycjê w³osów.
Asji jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 08:53   #4838
nombre
Zadomowienie

Dzisiaj mycie pierszy raz od niedzielnego poranka. z myciem i czesaniem troche ponad 90 klaczków. Przyjelam to bardzo spokojnie, zero nerwów. Co tam, taka ilosc na tyle dni to nie duzo- pomyslalam. Nawet jak przez te dni wypadlo dodatkowe 50- nie czesze w³osów, tylko palcami przeczesuje. Tym bardziej, ze ciagle rosna nowe. chociaz na androcurze mialam 40 wlosów na 5 dni. Poki co jestem ponownie na 3 dniu jego brania, w zmniejszonej dawce, zobacze co bedzie.

La figa, jak tam po paprczyce? wypad³o mniej?

Edytowane przez nombre
Czas edycji: 2012-04-19 o 08:54
Stary 2012-04-19, 10:16   #4839
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine Poka¿ wiadomo¶æ
Stosujê chyba za krótko dro¿d¿e by by³o co¶ widaæ na w³osach po czytaj±c w±tek pijaczek to nale¿y czekaæ do 3 miesi±ca. Mia³am jednak wysyp na buzi, który ju¿ znikn±³ a to dobra oznaka ,¿e oczyszcza siê organizm Buzie mam bardzo g³adk± i mega nawil¿on± jak nigdy! S±dzê ,¿e jak skóra dostanie swoje to i w³osy dostan±. Aha i paznokcie coraz twardsze
Czyli pierwsze zmiany bardzo pozytywne, to super. Na w³osy te¿ przyjdzie pora Napisa³a¶ o nawil¿eniu twarzy i teraz siê zastanawiam, czy nie powinnam zacz±æ piæ dro¿d¿y regularnie - mam strasznie such± skórê teraz, bo jestem alergikiem. ¯adne kremy nie pomagaj± i pewnie dobrze by³oby nawil¿aæ skórê od ¶rodka.
Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine
Co to olejków to smaruj smaruj cia³ko bo daj± super efekty!
Zaczynam od dzisiaj Mam te¿ kilka mniejszych buteleczek z olejami - te ju¿ zaczynam zu¿ywaæ dodaj±c po odrobinie do masek. Strasznie szkoda mi tego olejowania, moje w³osy bardzo lubi³y oleje.
Cytat:
Dzisiaj mycie pierszy raz od niedzielnego poranka. z myciem i czesaniem troche ponad 90 klaczków.
To ca³kiem niez³a ilo¶æ jak na kilka dni, oby tak dalej

Ja wczoraj wieczorem próbowa³am wetrzeæ trochê mikstury, któr± dosta³am na porost od dermatologa. Przechyli³am g³owê do przodu i zaczê³am wcieraæ od karku w stronê czubka g³owy. Gdzie¶ w po³owie chcia³am przeczesaæ w³osy palcami - jak zobaczy³am ile mi w³osów na rêkach zosta³o... dos³ownie jak przy myciu. Jednak dam sobie spokój z wcierkami póki co...
Stary 2012-04-19, 12:48   #4840
vanilia1985
Rozeznanie

Cytat:
Edytowa³am swoja wypowiedz, gdyz nie chce byc tutaj wyrocznia, na podstawie której podejmuje sie decyzje ze nie masz nic robic z ta czynnosciowa. Podwyzszona prolaktyna powoduje tez bole piersi, a teraz doczytalam ze sie z nimi zmagasz. Moze u ciebie czynnosciowa bedzie potrzebowa³a leczenia.
Badalas tarczyce? Ona tez ma wplyw na wynik prolaktyny
W³a¶nie tarczycy nie bada³am, funduszy mi zabrak³o, ale widzê, ¿e nied³ugo bêdê musia³a to uczyniæ.
A co konkretnie muszê zbadaæ i jakie s± ¶rednie koszta tego?
Stary 2012-04-19, 14:06   #4841
--Olka--
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 516

Cytat:
W³a¶nie tarczycy nie bada³am, funduszy mi zabrak³o, ale widzê, ¿e nied³ugo bêdê musia³a to uczyniæ.
Koniecznie zbadaj tarczycê! Na pocz±tek wystarczy samo TSH (bêdziesz mia³a orientacjê czy robiæ co¶ dalej). Koszt 15-20z³, zreszt± rodzinni nie robi± wiêkszych problemów ze skierowaniem.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 14:12   #4842
la figa
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 679

no wiec wczoraj wieczorem bylam zmuszona znowu myc wlosy, bo dzisiaj szlam do szpitala i nie moglam wygladac przy pacjentach jak czupiradlo.

nie wiem tylko czy to sa jakies jaja czy ten olejek dziala od 1 zastosowania, ale wczoraj przy drugim podejsciu sama wyrwalam jednego wlosa (bo zaplatal sie bidulek)

szkoda tylko, ze nie czulam takiego pieczenia jak przedwczoraj zamiezam stosowac ten olej az go zuzyje i wtedy wracam do swojej stalej pielegnacji. bede zdawac relacje
Stary 2012-04-19, 15:30   #4843
Marie Madeleine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez la figa Poka¿ wiadomo¶æ
nie wiem tylko czy to sa jakies jaja czy ten olejek dziala od 1 zastosowania, ale wczoraj przy drugim podejsciu sama wyrwalam jednego wlosa (bo zaplatal sie bidulek)
Gratulujê! Mam nadziejê ,¿e to olejki tak fantastycznie dzia³aj±! Sama od niedzieli zaczynam u¿ywaæ Khadi i oby te¿ tak zadzia³a³!

A ile mniej wiêcej przed olejkiem w³osów Ci lecia³o?

nombre super wynik! Jest dla nas nadzieja bo coraz wiêcej osób zwalcza wypadanie
Stary 2012-04-19, 15:47   #4844
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowanie powinna¶ zbadaæ TSH. Mysla³am, ¿e pisz±c "bada³am hormony" mia³a¶ na my¶li równie¿ tarczycê
Cytat:
Napisane przez --Olka--
zreszt± rodzinni nie robi± wiêkszych problemów ze skierowaniem
Po wizycie w moim rodzinnym miasteczku zmieni³aby¶ zdanie - nie mo¿na siê skierowania praktycznie na nic (³acznie z jak±¶ podstawow± morfologi±, a co dopiero hormony) doprosiæ. Mo¿e to dlatego, ¿e to prawie prowincja? Lekarze w miastach wydaj± mi siê jednak trochê bardziej postêpowi i ¶wiadomi
Stary 2012-04-19, 16:14   #4845
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulujê! Mam nadziejê ,¿e to olejki tak fantastycznie dzia³aj±! Sama od niedzieli zaczynam u¿ywaæ Khadi i oby te¿ tak zadzia³a³!

A ile mniej wiêcej przed olejkiem w³osów Ci lecia³o?

nombre super wynik! Jest dla nas nadzieja bo coraz wiêcej osób zwalcza wypadanie
nie wiem ile nie chce sklamac, ale bardzo lecialy zwlaszcza przy myciu. widzialam taka kolonie wlosow jak leca do odplywu no i wlosy mialam wszedzie, na dywanie, na grzebieniu, plaszczyku..

jak dla mnie khadi jest za drogi. ponoc sesa jest lepsza przy czym cenowo bardziej sie oplaca
Stary 2012-04-19, 17:53   #4846
claudiiin
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 005

Cytat:
jak dla mnie khadi jest za drogi. ponoc sesa jest lepsza przy czym cenowo bardziej sie oplaca
U mnie po Sesie na razie nie ma poprawy, ale mialam ja moze z 4x dopiero. Fajnie ze u Ciebie jest natychmiastowa poprawa Ciesze sie i zazdroszcze

Wczoraj mialam na wlosach maske m.in. z miodem, rycyna i zoltkiem, raptem na 40 min. przed myciem, no i przez to zmuszona bylam dosc dokladnie umyc wlosy przy uzyciu szamponu, a nie OMO, wskutek czego spl±ta³y sie masakrycznie i przy czesaniu znow bylo wiecej niz 120 Tzn. nie liczylam do konca bo zrezygnowalam ale na bank bylo...
Znacie jakies lagodne bezsilikonowe szampony ktore nie tworza na wlosach takich koltunow jak Babydream? A moze jakies triki, albo technikê mycia, ktora pozwala na unikniecie tego?

W ogole chyba dzis zmierze znow obwod kitki. I niedlugo musze znow pofarbowac bo mina 2 miesiace, juz sie boje ;/

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:10   #4847
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie po Sesie na razie nie ma poprawy, ale mialam ja moze z 4x dopiero. Fajnie ze u Ciebie jest natychmiastowa poprawa Ciesze sie i zazdroszcze

Wczoraj mialam na wlosach maske m.in. z miodem, rycyna i zoltkiem, raptem na 40 min. przed myciem, no i przez to zmuszona bylam dosc dokladnie umyc wlosy przy uzyciu szamponu, a nie OMO, wskutek czego spl±ta³y sie masakrycznie i przy czesaniu znow bylo wiecej niz 120 Tzn. nie liczylam do konca bo zrezygnowalam ale na bank bylo...
Znacie jakies lagodne bezsilikonowe szampony ktore nie tworza na wlosach takich koltunow jak Babydream? A moze jakies triki, albo technikê mycia, ktora pozwala na unikniecie tego?

W ogole chyba dzis zmierze znow obwod kitki. I niedlugo musze znow pofarbowac bo mina 2 miesiace, juz sie boje ;/
ja tez sie ciesze, ze jest u mnie juz lepiej. zauwazylam, ze jak wracam z uczelni powinnam od razu wlosy zwiazywac w luzna kitke (albo nosic rozpuszczone czego nie lubie) bo dzisiaj jak mam w warkoczu to ponoc takie upiecia obciazaja wlosy i sprawiaja ze nie sa dotlenione, wiec sie nie bede dziwic jak mi kilkanascie znowu poleci

moja droga. zauwazylam, ze wszystko co kladzie sie na skalp musi byc bardzo dobrze zmyte. z dlugosci przy wypadaniu to tam praktycznie wsio ryba (choc nadmiar moze obciazac i ciagnac cebulki). jednak istnieje cos takiego jak zapchanie cebulek (np. u wielu osob po chorobie wypada duzo wlosow nie tylko wskutek oslabienia organizmu ale tego, ze takie osoby slabiej o siebie dbaja (rzadziej myja wlosy) i te cebulki ulegaja 'zatkaniu' lojem = niedotlenienie). ja od kiedy bardzo dobrze zmywam ze skalpu produkty mam mniej problemu.

sama uzywam od kilku lat tylko BD i musze powiedziec, ze platal mi wlosy, ale tutaj liczy sie technika. mam wlosy do pasa wiec nie moge ich koltunic. ciezko wytlumaczyc ale napisze jak ja robie.. myje wlosy ze spuszczona w wannie glowa, polewam je cale dokladnie cieplym strumieniem. pozniej w zaglebienie dloni nakladam dosc sporo szamponu bo BD ciezko sie pieni i jest tepy na poczatku.. ta porcje klade na tyl glowy i delikatnie posuwistymi ruchami rozprowadzam po calym tyle. biore druga porcja ktora idzie na przod i rozprowadzam. caly czas pozniej robie ruchy od szyi do czubka glowy rozprowadzajac tylko ten szampon. w ten sposob delikatnie myje glowe. nie robie okreznych ruchow, nie wplatam palcow we wlosy. po prostu cala dlon gladzi glowe. pozniej dziele sobie wlosy rowno na pol po przedzialku na srodku glowy. i tak samo gladze tylko oddzielnie te pasma (zeby dobrze umyc srodek glowy).
jak plucze wlosy to polewam od tego srodka glowy, bo pozniej ciezko go wyplukac, no i pozniej lece po calosci. przed nalozeniem szamponu klade na konce odzywke no i w trakcie mycia ona wsiaka
jeszcze nigdy nie poplatalam wlosow myjac je w ten sposob a i sa swieze tylko trzeba umiejetnie to robic - wprawy nabrac

teraz kupilam rozowy BD fur mama do mycia ciala i planuje nim myc wlosy, ponoc sprawdza sie jako szampon i sklad wg mnie ma ciekawszy tylko nie wiem jak to sie bedzie pienic

ps. a musisz farbowac wlosy? one tez pod wplywem farby sie krusza albo pala sie przy czubku glowy i od razu leca
Stary 2012-04-19, 19:47   #4848
claudiiin
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 005

Cytat:
ja tez sie ciesze, ze jest u mnie juz lepiej. zauwazylam, ze jak wracam z uczelni powinnam od razu wlosy zwiazywac w luzna kitke (albo nosic rozpuszczone czego nie lubie) bo dzisiaj jak mam w warkoczu to ponoc takie upiecia obciazaja wlosy i sprawiaja ze nie sa dotlenione, wiec sie nie bede dziwic jak mi kilkanascie znowu poleci
Ja staram sie ostatnio unikac koka bo naciaga wlosy jednak... Myslalam ze warkocz jest ok

Cytat:
moja droga. zauwazylam, ze wszystko co kladzie sie na skalp musi byc bardzo dobrze zmyte. z dlugosci przy wypadaniu to tam praktycznie wsio ryba (choc nadmiar moze obciazac i ciagnac cebulki). jednak istnieje cos takiego jak zapchanie cebulek (np. u wielu osob po chorobie wypada duzo wlosow nie tylko wskutek oslabienia organizmu ale tego, ze takie osoby slabiej o siebie dbaja (rzadziej myja wlosy) i te cebulki ulegaja 'zatkaniu' lojem = niedotlenienie). ja od kiedy bardzo dobrze zmywam ze skalpu produkty mam mniej problemu.
Wiem Dlatego nie nakladam juz nic oprocz Jantara i Sesy na skalp. Wszelkie inne oleje, maski, odzywki, cokolwiek l±duj± tylko na wlosach. A i tak masuje szamponem skalp przy myciu dokladnie, zeby wlasnie byl dobrze oczyszczony

Cytat:
sama uzywam od kilku lat tylko BD i musze powiedziec, ze platal mi wlosy, ale tutaj liczy sie technika. mam wlosy do pasa wiec nie moge ich koltunic. ciezko wytlumaczyc ale napisze jak ja robie.. myje wlosy ze spuszczona w wannie glowa, polewam je cale dokladnie cieplym strumieniem. pozniej w zaglebienie dloni nakladam dosc sporo szamponu bo BD ciezko sie pieni i jest tepy na poczatku.. ta porcje klade na tyl glowy i delikatnie posuwistymi ruchami rozprowadzam po calym tyle. biore druga porcja ktora idzie na przod i rozprowadzam. caly czas pozniej robie ruchy od szyi do czubka glowy rozprowadzajac tylko ten szampon. w ten sposob delikatnie myje glowe. nie robie okreznych ruchow, nie wplatam palcow we wlosy. po prostu cala dlon gladzi glowe. pozniej dziele sobie wlosy rowno na pol po przedzialku na srodku glowy. i tak samo gladze tylko oddzielnie te pasma (zeby dobrze umyc srodek glowy).
jak plucze wlosy to polewam od tego srodka glowy, bo pozniej ciezko go wyplukac, no i pozniej lece po calosci. przed nalozeniem szamponu klade na konce odzywke no i w trakcie mycia ona wsiaka
jeszcze nigdy nie poplatalam wlosow myjac je w ten sposob a i sa swieze tylko trzeba umiejetnie to robic - wprawy nabrac
Dzieki za dokladny opis, sprobuje tak jak Ty ale raczej z glowa w gorze, na stojaco, bo wydaje mi sie ze wtedy jakos mi sie tak bardzo nie placza Tylko troche obawiam sie niedomycia skalpu np. z Sesy jesli nie bede wplatac w ogole palcow miedzy wlosy

Cytat:
teraz kupilam rozowy BD fur mama do mycia ciala i planuje nim myc wlosy, ponoc sprawdza sie jako szampon i sklad wg mnie ma ciekawszy tylko nie wiem jak to sie bedzie pienic
Daj znac koniecznie Tez mnie on ciekawi

Cytat:
ps. a musisz farbowac wlosy? one tez pod wplywem farby sie krusza albo pala sie przy czubku glowy i od razu leca
Wlasnie chce je pofarbowac po raz ostatni na odcien zblizony do naturalnego, bo w tej chwili sa mniej wiecej o 1 poziom jasniejsze niz odrost, ale w calkiem innej tonacji, tzn. cieplej , z niechcianym przeze mnie zlotym i rudawym refleksem, wiec musze je troszeczke przyciemnic, ale przede wszystkim ochlodzic, wybic ten rudy, zeby sie farbowane nie odroznialy od naturalnych I wtedy dam im spokoj na jakis czas. Chyba ze wypadanie ustapi i jak na kobiete przystalo zmienie zdanie Bo przyznam ze marzy mi sie skrycie naturalnie wygladajacy, chlodny, opalizujacy blond tak na poziomie 8

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-04-19 o 19:48
claudiiin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:13   #4849
--Olka--
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 516

Cytat:
Po wizycie w moim rodzinnym miasteczku zmieni³aby¶ zdanie - nie mo¿na siê skierowania praktycznie na nic (³acznie z jak±¶ podstawow± morfologi±, a co dopiero hormony) doprosiæ.
Nie pisa³am o skierowaniach ogólnie - jasne, ¿e lekarze nie chc± ich dawaæ (zreszt± pañstwowo to nawet leczyæ w wiêkszo¶ci nie chc±, ale mniejsza o to). Zauwa¿y³am jednak, ¿e je¶li chodzi akurat o TSH, to nie robi± wiêkszych problemów (albo po prostu ja tak trafiam).

Za³amana jestem. Od kilku dni leci mi ogromna ilo¶æ w³osów, przy myciu sitko zatyka siê po 3 razy. Mia³am nadziejê, ¿e bêdzie lepiej, a jest wrêcz tragicznie. I na dodatek zauwa¿y³am wzmo¿one przet³uszczanie. Chyba przez stres to pogorszenie.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 22:16   #4850
tobec
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Witajcie Dziewczyny. Mam problem z wypadaniem od kiedy pamiêtam. Jednak dzisiaj by³am u mojej fryzjerki na regeneracji, po której niby maj± nie wypadaæ. Dam znaæ jak posz³o i czy faktycznie tak jest

Do NOT say you “can’t”! You can say, “I don’t want to”. You can say, “I’m not willing to put forth the effort”. But DO NOT say you CAN’T! - Tony Horton

Focus T25 + Ewa Chodakowska

tobec jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-20, 06:27   #4851
vanilia1985
Rozeznanie

Dziewczyny, a czy tarczyce te¿ bada siê w okre¶lonych dniach cyklu czy jest to obojêtne, który dzieñ siê wybierze?
Stary 2012-04-20, 08:09   #4852
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, a czy tarczyce te¿ bada siê w okre¶lonych dniach cyklu czy jest to obojêtne, który dzieñ siê wybierze?

Tarczyca to nie hormon p³ciowy, dzien jest bez znaczenia

Edytowane przez nombre
Czas edycji: 2012-04-20 o 08:27
Stary 2012-04-20, 08:26   #4853
vanilia1985
Rozeznanie

Cytat:
Tarczyce to nie hormon p³ciowy, dzien jest bez znaczenia
Dziêkujê za szybk± odpowied¼, w takim razie zrobiê to chyba jeszcze dzi¶.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 13:34   #4854
lizawietta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 310

Cze¶æ co u Was? U mnie niestety kiepsko, od dzi¶ zaczynam kuracje z Joanny Rzepa. W ¶rodê wizyta u endo, ale czujê ¿e znów mnie ode¶le na badania i nadal nic nie bêdzie wiadome...

shred level1 level2 level3
Mel B :
posladki
ramiona
lizawietta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-22, 13:49   #4855
Asji
Zadomowienie

lizawietta, wydaje mi siê, ¿e ju¿ wystarczaj±co du¿o badañ zrobi³a¶ ostatnio ¿eby postawiæ jak±¶ diagnozê. TSH, przeciwcia³a i USG tarczycy to podstawa, a z tego, co pisa³a¶ ju¿ masz wyniki..

U mnie ostatnio jaki¶ kryzys niestety. Przez kilka ostatnich dni zauwa¿y³am, ¿e wypada mi strasznie du¿o w³osów w ci±gu dnia, nawet gdy chodzê w zwi±zanych. Wcze¶niej by³o ich mniej, choæ te¿ niema³o
Stary 2012-04-22, 15:08   #4856
Marie Madeleine
Zadomowienie

Ja dzi¶ po raz pierwszy zastosujê na noc olejek Khadi i zobaczymy co z tego bêdzie
Stary 2012-04-22, 20:04   #4857
lizawietta
Zadomowienie

Cytat:
lizawietta, wydaje mi siê, ¿e ju¿ wystarczaj±co du¿o badañ zrobi³a¶ ostatnio ¿eby postawiæ jak±¶ diagnozê. TSH, przeciwcia³a i USG tarczycy to podstawa, a z tego, co pisa³a¶ ju¿ masz wyniki..

U mnie ostatnio jaki¶ kryzys niestety. Przez kilka ostatnich dni zauwa¿y³am, ¿e wypada mi strasznie du¿o w³osów w ci±gu dnia, nawet gdy chodzê w zwi±zanych. Wcze¶niej by³o ich mniej, choæ te¿ niema³o

niby tak, ale powiedzialam ostatnio ze mam d³ugie cykle a on kaza³ o tym przypomnieæ na nast wizycie i spojrzal tak dziwnie, moze jeszcze cos kombinuje. czasem tez zle wyniki tarczycy sa powodem ze co¶ innego kuleje, a tarczyca na tym obrywa.

Mel B :
posladki
ramiona
Stary 2012-04-23, 12:33   #4858
Marie Madeleine
Zadomowienie

Dzi¶ zmy³am po nocy olej z g³owy i nie wiem czy mam po prostu lepszy dzieñ , ale przy czesaniu wysz³o mi z 20 w³osów. Podczas mycia trochê polecia³o, ale k±pi±c siê w wannie nie jestem w stanie policzyæ. Zobaczê jak bêdzie po kilku tygodniach, mam jednak nadziejê ,¿e znalaz³am co¶ co mi pomaga
Stary 2012-04-23, 15:35   #4859
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lizawietta Poka¿ wiadomo¶æ
niby tak, ale powiedzialam ostatnio ze mam d³ugie cykle a on kaza³ o tym przypomnieæ na nast wizycie i spojrzal tak dziwnie, moze jeszcze cos kombinuje. czasem tez zle wyniki tarczycy sa powodem ze co¶ innego kuleje, a tarczyca na tym obrywa.
W internecie wyczyta³am, ¿e hormony tarczycy maj± wp³yw na zaburzenia miesi±czkowania w ró¿ny sposób. Czasem przy niedoczynno¶ci cykle siê wyd³u¿aj±, albo krwawienie jest d³u¿sze, a czasem wrêcz odwrotnie. Ja np mam du¿o bardziej sk±pe miesi±czki teraz i internista powiedzia³, ¿e to prawdopodobnie przez tarczycê.
W sumie nie zaszkodzi³oby gdyby endo skierowa³ Ciê na jakie¶ dodatkowe badania ¿eby wykluczyæ inne powody za d³ugich cykli, ale przede wszystkim powinien zaj±æ siê tarczyc± i to ju¿ na najbli¿szej wizycie
Cytat:
Dzi¶ zmy³am po nocy olej z g³owy i nie wiem czy mam po prostu lepszy dzieñ , ale przy czesaniu wysz³o mi z 20 w³osów. Podczas mycia trochê polecia³o, ale k±pi±c siê w wannie nie jestem w stanie policzyæ. Zobaczê jak bêdzie po kilku tygodniach, mam jednak nadziejê ,¿e znalaz³am co¶ co mi pomaga
Super, oby tak dalej
Stary 2012-04-23, 18:55   #4860
lizawietta
Zadomowienie

Cytat:
W internecie wyczyta³am, ¿e hormony tarczycy maj± wp³yw na zaburzenia miesi±czkowania w ró¿ny sposób. Czasem przy niedoczynno¶ci cykle siê wyd³u¿aj±, albo krwawienie jest d³u¿sze, a czasem wrêcz odwrotnie. Ja np mam du¿o bardziej sk±pe miesi±czki teraz i internista powiedzia³, ¿e to prawdopodobnie przez tarczycê.
W sumie nie zaszkodzi³oby gdyby endo skierowa³ Ciê na jakie¶ dodatkowe badania ¿eby wykluczyæ inne powody za d³ugich cykli, ale przede wszystkim powinien zaj±æ siê tarczyc± i to ju¿ na najbli¿szej wizycie
No zobaczymy, w ¶rodê sie juz dowiem i zdam relacje.

Marie - a ty ten olej tez wciera³as w skórê g³owy? Bo ja w³a¶nie wczoraj po raz pierwszy tak zrobi³am wieczorem( ale migda³owy to by³) i dzi¶ wypad³o mi jeszcze wiecej w³osów przy czesaniu, masakra.

Mel B :
posladki
ramiona
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.