|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
DZIĘKUJĘ CI ![]()
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Nie ma za co mam nadzieje, że się przydadzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
haj Mamusie,
ale ejstem padnięta, byłam dziś pomagac na wesele na które idziemy w sob i ndz. A wczoraj miaąłm dzień w rozjazdach w związku z czym mam kilka str do nadrobienia wiec ide czytac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
hej Laski
![]() ja na chwilke... mam pytanka: 1)czy pod ta pieluche na basen ubiera sie jesczze zwykla? 2)i czy ubieracie ja juz w domu czy dopiero na basenie? wiem, glupie pytania ![]() i drugie pytania: 1)czy skoro Polusia ma lekko ponad 5 miesiecy to moge jej podawac juz te sloiczki pow. 5 mies? bo jak narazie to kupowalismy tylko te od 4ego miesiaca. Ale juz wyboru za bardzio tam nie ma... 2) i kiedy miesko moge podac (w sloiczku oczywiscie)?czy to jesczze za szybko? Przelecialam Was tak bardzo pobieznie, wybaczcie, ale malo teraz jestem na kompie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2) nie byliśmy jeszcze na basenie, ale chyba zależy od tego jak długo tam jedziesz, jeśli masz bliziutko to możesz w domku... ale chyba lepiej na basenie :P 3) możesz ![]() ![]() 4) tak jak na słoiczku jest napisane, dużo Gerberków mięsnych jest po 5 miesiącu ![]() ale nie dawaj samego mięska, kupiłam kiedyś samego indyczka i Blanka pluła dalej niż widziała... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fenkju za odpowiedz ![]() ![]() U nas praktycznie same owocki narazie leca. Dynia z ziemniaczkami i zupka jarzynowa to porazka. Jedynie szpinak i marchew posmakowaly w miare. I za bardzo juz nie ma nic po 4tym mies ![]() W takim razie zakupie juz z mieskiem po 5tym miesiacu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4839 |
Rozeznanie
|
witam mamuski wieczorna pora
![]() nim nadrobie dwudniowe zaleglosci pochwale sie : dostalam @ ![]() ok, ide was przeleciec, no i jeszcze klub, i licze na jakies fotki od domi ![]()
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Domi mój toleruje tylko jarzynowe z mięskiem z gerbera, no i z hippa dynie z indykiem. Owoce wszystkie je.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Kachula
![]() Domi a Ty już tyle smaków podawałaś? wydawało mi sie że jeszcze niedawno pisałaś że nie wiesz od czego zacząc ze słoiczkami a tu już różności lecą ![]() ja zrobiłam we wt zapas słoiczkowy ale narazie podajemy jabłuszko ze słodką marchewką no i teraz będzie 4 dzień jarzynowej zupki. No i udało sie wprowadzic kleik ryżowy zamiast jednego karmienia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Moja Lenka lubi jarzynową z indykiem z bobovity i jarzynową z królikiem też z bobovity, ale ja zwracam uwagę, żeby było w miarę rzadkie, bo gęstego nie chce, np potrawkę z królika z bobowity nie lubi na razie i tu raczej o konsystencje chodzi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
acha, oki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -marchew z ryzem, -marchew+jabluszko (hit!3 razy juz podawalam), -dynie z ziemniaczkami, -zupke jarzynowa, -jabluszko, -morele i sliwki ![]() no i od dwoch dni wlasnie zamiast jednego karmienia kaszka malinowa (200 ml zjada)... a potem kolo 13 podaje wlasnie sloiczek, potem caly czas cyc ![]() ale dzisiaj pierwszy raz zrobilam herbatke jak wyszlismy z domu i Polusiap ierwszy razn ie pogardzila!ale to chyba z braku laku, bo jej sie pic chcialo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Rozeznanie
|
I mam jeszcze pytanie, od dziś dodałam do mleka Lence troszkę kaszy manny. To było rano. Po południu zauważyłam u niej na rękach i nogach małe krosteczki (jak potówka) i nie wiem czy to od słońca bo dziś cały dzień na polu (oczywiście w cieniu) czy to nietolerancja glutenu???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zadomowienie
|
a ja Wam tak na szybko napisze, bo ostatnio wywalilam gały na kolezanke mojego TZta.
dziecko jest z grudnia czyli tak jak nasze watkowe dzieciaczki, jest na cycu, wazy 9 kg i uwaga: ona spi z dzieckiem, jej TZ w drugim pokoju, bo karmi malego od 3- 7 razy w nocy! toz to jakas masakra przeciez;/ jak dobrze, ze mamy siebie, no nie dziewczyny? ale, to juz Konspi kiedys pisala ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() |
#4847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gluten podam dopiero w 9 miesiacu ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Rozeznanie
|
No właśnie miała body z krótkim rękawem a krostki były tam gdzie nie było ubranka, na brzuszku, pleckach i buzi nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Suonko może raczej potówki... mój też takie ma i w tych samych miejscach.... a nie jadł nowości. Na buzi też ma krostki nie wiem czy nie od tego ślimtania się ciągłego
![]() Asioczka rany mój nie jadł tyle razy w nocy nawet jako noworodek!!! Oj bardzo się ciesze, że jak zaszłam w ciąze obczytałam sie i popytałam na forach o wszystko co mnie interesowało... |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Rozeznanie
|
Domi ja też na początku odczekałam trochę gdy wprowadzałam coś nowego, ale jak nic się nie działo, to leciałam już nie bawiąc się w 3 łyżeczki tylko cały słoiczek leciał, samo to, że zjadła było sukcesem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Asioczka maskara z ta kolezanka
![]() to wina tej kolezanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Rozeznanie
|
Tak mówisz? Może i masz rację, obczaje to jutro. W sumie to strasznie gorąco dziś było więc może... W każdym razie mam nadzieję, że to nie chodzi o nietolerancje glutenu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokladnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zadomowienie
|
zebra666 no wlasnie dlatego wywalilam galy, myslalam, ze sie przeslyszalam, a ta mi mowi, ze teraz to jest spoko, maly sobie sam cycka szuka i ona karmi na "polspiaco"
![]() ale ten TZ tez biedny;/ eksmisja z sypialni...a dziecko ma pol roku i pieknie wazy to przeciez, moglo by spokojnie przesypiac cale noce bez jedzenia!
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-06-09 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ad2 na basenie, tzn w szatni ![]() ![]() co do słoików, to pewnie, ze możesz dawać te po 5 m. A jak jest słoiczek po 5 m z mięskiem to też mozesz dać ![]() ![]() no i opowiadaj jak było!!!!!!!!!!!!! chyba, że coś naskrobałaś w klubie, to potem przeczytam ![]() no i oczywiście GRATULACJE ![]() Cytat:
![]() ja Olki nie karmię tyle razy w ciągu 24h!!!!!! dobrze, dobrze, że mamy siebie!! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Karenina zdjęcia super, Ty piękna jak zwykle a Andruś to wiadomo ![]() Xpressja a o co chodzi z tym titanium dioxide? Ja znalazłam tylko coś takiego https://wizaz.pl/chemia/view.php?id=1381 Ja mam filter z babydream i w składzie jest to niestety ![]() Agusiu ta podłoga piękna, ale nie wiem czy mnie będzie stać na deskę barlinecką we wszystkich pokojach ![]() Ale fakt, chyba najlepiej jakąś średnią kolorystycznie podłogę zrobię ![]() Tarasiu pięknie masz w mieszkaniu ![]() Karenina, kolor ścian nowy będzie, bo remont generalny z łazienką, kuchnią, podłogami, gładziami, nowymi kaloryferami i nawet zażyczyłam sobie wyrywanie tych ohydnych stalowych futryn ( wiecie, takie blokowe) i nowe drzwi właśnie ![]() Ale kolory raczej ciepłe takie, ja się lubuję w beżach, kremach, brzoskwiniach, kawach itd. Chociaż u Filusia myślałam że może na zielono ![]() Matko, ja się wykończę zanim wymyślę co i jak, a jak mi facet w końcu wyceni wszystkie prace to pewnie pierwszy raz w życiu zemdleję ![]()
![]() |
#4858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale im dluzszy czas od wesela tym bardziej jakos tak teskno do tego dnia i zal, ze tak szybko minal ![]() ale teraz czekamy na fotki od fotografa ![]() Cytat:
tyle wazy, bo tyle je ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co wnerwiłam się trochę, bo jak oglądam te kojce, to jak jest otwarcie z boku, to nie widzę żeby miały te dodatkowe nóżki dla wzmocnienia dna, a jak są te nóżki to z kolei nie ma tego wejścia
![]() Jakie macie kojce? Czy to boczne wejście na zamek istotne, czy lepiej kupić taki z dodatkowymi nóżkami ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-06-09 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze chciałam napisac że ja też zakładam Oli taki kaszkiet z daszkiem lub chysteczkę no i krem z filtrem 30 oczyawiscie nakładam. Dobra idę spac. baaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.