Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-17, 13:05   #4831
tiramisu_
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Nie strasz mnie Właśnie zamówiłam pierwszego effuniaka - mleczny strapless. Zgodnie z radą Uli wzięłam 70 D przy parametrach (znów się zmieniły):
pod biustem ciasno, na wydechu - 72,
pod biustem luźno - 76,
w biuście (na stojąco) - 88
w biuście (w pozycji pochylonej) - 92.

Teraz się boję
Wiesz co, też miałam doradzony strapless 65, a jak przyszedł okazło się, że za ciasny i wymieniałam na 70.. Ja mam pod biustem mniej niż ty (jeśli dobrze pamiętam to luźno 72-73 a ściśle 67-68) i 70 jest idealna. On bardzo dobrze trzyma, ma silikonowe paski, jest dość nierozciągliwy (nie tak jak zwykłe staniki) i za ciasny będzie naprawdę niewygodny.. Aha i pamiętam, że miska też była za mała, ale ja zawsze muszę brać większą niż każą wymiary..
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 13:05   #4832
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Ja posiadam w dużo większym rozmiarze, ale jeśli się zastanawiasz nad nim, to ja go szczerze polecam!! Przetanczyłam cała imprezę w nim (biust dość spory mam!), potem na domówce i w ogóle nie czułam, że mam stanik na sobie a cycki prezentowały się bosko Jak tylko dostanę wypłatę to zamawiam drugi.
No ja wlasnie chcem do sukienki i potem przydałby sie tez na lato. Zastanawiam sie jak moze w nim wygladac mniejszy biust Bo zalezy mi na ładnym dekoldzie ;-) Nie wiem jaki rozmiar wziąć. Czy obwody sa ciasne ? Czy na 63 ciasno, 66 luzno brac 65? Kiedy z tych pierwszych, kiedy jeszcze nie bylo sklepu mialam plunga 60d, i byl za ciasny, fiszbiny za szerokie. Ogolnie splaszczal mnie totalnie, a nowymi effuniakami nie mialam jeszcze styczności. Ale jak widzę biusty na balkonetce to az mnie korci , żeby sobie zamówić...Tym bardziej, że na dzień dzisiejszy mam tylko dwa dobre staniki, bo ze wszystkich wyrosłam Lato się zbliża i dobry stanik jest konieczny.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 13:13   #4833
czijo
Zadomowienie

Mam podobny problem, ale pomiędzy PL a HP/CH i bardziej w kwestii miseczek.
Moje wymiary: 72/75/102, przy 102 kalkulator pokazuje 70FF, ale przy 103 już 70G.
Widziałam Miętusa na balkonetce i z tego co wyczytałam, z nim powinnam celować w 70G i będzie dobrze, ale nie wiem, czy z PL Perełka powinnam tak samo, czy bardziej w to 70FF. Kusił mnie jeszcze Toffik, ale z niego 70G jest tylko na zamówienie, więc wolę nie ryzykować, Perełkę mogłabym od razu wymienić...
W ogóle najchętniej bym się tam przejechała i poprzymierzała

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
dekoldzie
dekolcie. dekolt.

Edytowane przez czijo
Czas edycji: 2011-04-17 o 16:18
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 13:24   #4834
Cay
Wtajemniczenie

Pani Ewa gdzieś pisała, że straplesy i plunge są ściślejsze niż reszta.
Dla przykładu - mam amaranta 70DD i co prawda powinnam mieć 65, ale na najciaśniejszej haftce jest ok. A z kolei mierzyłam siostry HP z obwodem 70, to na najciaśniejszej haftce latał mi po plecach.
Tylko właśnie nie wiem jak duża jest ta różnica w ściśliwości. Bo zarówno hp, ch i plunge powinnam nosić 65 (różnica w ściśliwości nie jest aż tak znaczna, żebym z plunge miała brać 70), ale nie wiem jak w porównaniu wypada strapless i czy 70 nie byłaby lepsza. A przymierzam się do zakupu pod wakacyjne bluzki...

Czytałam gdzieś, że nowe modele są luźniejsze i mają węższe fiszbiny w porównaniu ze starymi
Stary 2011-04-17, 15:57   #4835
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Wiesz co, też miałam doradzony strapless 65, a jak przyszedł okazło się, że za ciasny i wymieniałam na 70.. Ja mam pod biustem mniej niż ty (jeśli dobrze pamiętam to luźno 72-73 a ściśle 67-68) i 70 jest idealna. On bardzo dobrze trzyma, ma silikonowe paski, jest dość nierozciągliwy (nie tak jak zwykłe staniki) i za ciasny będzie naprawdę niewygodny.. Aha i pamiętam, że miska też była za mała, ale ja zawsze muszę brać większą niż każą wymiary..
Cholera

Jeśli chodzi o miseczkę - ja mam stożkowaty biust, więc u mnie jest zazwyczaj mniejsza niż to wskazuje tabelka...

Weszłam w status zamówienia, wpłata jeszcze nie dotarła, pewnie dojdzie w poniedziałek. Może w takim razie zadzwonić do nich i poprosić o przysłanie 75C? Proszę, naprawdę potrzebuję rady!

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37

Edytowane przez mysiak
Czas edycji: 2011-04-17 o 15:58
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 16:42   #4836
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
Cholera

Jeśli chodzi o miseczkę - ja mam stożkowaty biust, więc u mnie jest zazwyczaj mniejsza niż to wskazuje tabelka...

Weszłam w status zamówienia, wpłata jeszcze nie dotarła, pewnie dojdzie w poniedziałek. Może w takim razie zadzwonić do nich i poprosić o przysłanie 75C? Proszę, naprawdę potrzebuję rady!
Możesz tak zrobić A najlepiej to się poradź Pani Ewy w kwestii rozmiaru, bo ona będzie wiedziała najlepiej.
Słyszałam też, że straplessy poza tym, że ścisłe, to jeszcze małomiseczkowe i zwykle trzeba brać większą niż w innych Effuniakach - to mi nawet sama Pani Ewa napisała w mailu.
Stary 2011-04-17, 16:47   #4837
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cay Pokaż wiadomość
Możesz tak zrobić A najlepiej to się poradź Pani Ewy w kwestii rozmiaru, bo ona będzie wiedziała najlepiej.
Słyszałam też, że straplessy poza tym, że ścisłe, to jeszcze małomiseczkowe i zwykle trzeba brać większą niż w innych Effuniakach - to mi nawet sama Pani Ewa napisała w mailu.
Szczerze mówiąc myślałam, że pisząc przez formularz kontaktowy z prośbą o poradę w sprawie rozmiaru skontaktuję się właśnie z p. Ewą, a tu jednak nie Jak mogę się z nią szybko skontaktować w poniedziałek rano? Chyba nie przez Balkonetkę?

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 17:04   #4838
czijo
Zadomowienie

Ja parę godzin temu napisałam posta na balkonetce i właśnie od pani Ewy dostałam odpowiedź
A przez formularz kontaktowy też mi kiedyś odpisała...
Stary 2011-04-17, 17:11   #4839
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczerze mówiąc myślałam, że pisząc przez formularz kontaktowy z prośbą o poradę w sprawie rozmiaru skontaktuję się właśnie z p. Ewą, a tu jednak nie Jak mogę się z nią szybko skontaktować w poniedziałek rano? Chyba nie przez Balkonetkę?
Ja ostatnio jak pisałam przez formularz kontaktowy to odpisywała mi tylko p. Ewa... Nie wiem w takim razie. Gdzieś na jakimś forum widziałam maila do p.Ewy na portalu gazeta.pl, może poszukaj w necie i próbuj tam pisać.
Dodam, że zwykle pisałam maila w weekend - może to od tego zależy kto odpisze? W godzinach pracy - Ula, po godzinach - p. Ewa?
Stary 2011-04-17, 22:06   #4840
kasiek87
Kokon pro

hej dziewczyny, na wymiane mam 2 biustonosze 65 ff, zaraz wrzuce na wymiankowy razem z wymiarami. ja nosze 65 g i niestety nie da rady piekarnie moglabym otworzyc ehs.

jeden fuksja, drugi turkusowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7443.jpg (65,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7477.jpg (65,6 KB, 35 załadowań)

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 13:55   #4841
Cay
Wtajemniczenie

mysiak - i jak tam, udało Ci się skontaktować z p. Ewą?
Stary 2011-04-18, 14:20   #4842
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cay Pokaż wiadomość
mysiak - i jak tam, udało Ci się skontaktować z p. Ewą?
Tak. Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc Rozmawiałam dziś z p. Ewą, potwierdziła Wasze przypuszczenia i bez problemu skorygowała zamówienie - jedzie do mnie strapless 75C. Tak na marginesie, ja mam nie literkofobię a literkofilię. Znacznie lepiej czułabym się z myślą, że mam na sobie 70D, albo wręcz 65DD (tyle lat słyszałam, że nie mam biustu...). Ale najważniejsze, żeby effuniak pasował

Edytowane przez mysiak
Czas edycji: 2011-04-18 o 14:21
Stary 2011-04-18, 15:17   #4843
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak. Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc Rozmawiałam dziś z p. Ewą, potwierdziła Wasze przypuszczenia i bez problemu skorygowała zamówienie - jedzie do mnie strapless 75C. Tak na marginesie, ja mam nie literkofobię a literkofilię. Znacznie lepiej czułabym się z myślą, że mam na sobie 70D, albo wręcz 65DD (tyle lat słyszałam, że nie mam biustu...). Ale najważniejsze, żeby effuniak pasował
No to super, że się udało i mam nadzieję, że ten rozmiar będzie pasował
Ja też mam literkofilię, co jest dziwnie, biorąc pod uwagę fakt, że zawsze miałam kompleks za dużego biustu i jako nastolatka myślałam o operacji zmniejszenia A teraz wydaje mi się za mały w stosunku do reszty ciała (szczególnie do bioder) i tak jak Ty - lepiej się czuję ze świadomością, że mam to F czy FF, a nie E czy nawet DD
Stary 2011-04-18, 16:58   #4844
czijo
Zadomowienie

Wiem o czym mówicie ja niestety dziś przekonałam się, że jestem nietabelkowa i mam nie 30GG, a 30FF a z Effuniaków 70FF i taki właśnie dziś kupiłam, czarny HP jest świetny kusił mnie jeszcze czerwony plunge, też tej marki, ale w końcu go nie kupiłam, stwierdziłam że cielisty będzie bardziej praktyczny... choć trochę mi go szkoda teraz to chciałam na jego podstawie zamówić sobie właśnie Perełkę albo Cielistego Plunge'a, ale nie wiem czy one będą podobne - a nie mam nawet jak zapytać, bo ten czerwony to stanik-widmo znaczy, nie wiem jak się nazywa, szukam w katalogu na balkonetce po zdjęciach i nie mogę znaleźć...
Stary 2011-04-18, 19:01   #4845
xzora
Zakorzenienie

czijo, z czerwonych kojarzę chili, biedronkę, mcha, truskawki, panterkę, reda i chyba tyle (ale mogłam coś przeoczyć).
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 19:19   #4846
czijo
Zadomowienie

No to chyba nie był żaden z tych, był taki czerwony czerwony (nie umiem opisywać kolorów jak w reklamie farbXD), i nie był gładki, tylko miał na miseczkach naszyty taki jakby plisowany materiał.
Stary 2011-04-18, 20:06   #4847
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
No to chyba nie był żaden z tych, był taki czerwony czerwony (nie umiem opisywać kolorów jak w reklamie farbXD), i nie był gładki, tylko miał na miseczkach naszyty taki jakby plisowany materiał.
Czerwony plisowaniec

Kurcze, ja zamówiłam Pudra i nie wiedziałam, że ma do połowy tylko regulowane ramiączka i mi spadają Chyba go odeślę...
Stary 2011-04-18, 20:27   #4848
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
taki jak ten tutaj? to plisowany karmin
Stary 2011-04-18, 21:07   #4849
czijo
Zadomowienie

Tak, to ten! idę czytać o nim, dzięki
Stary 2011-04-18, 21:09   #4850
Mallutka
Zadomowienie

wątek ma szaloną liczbę stron, aczkolwiek mam nadzieję, że się zlitujecie i mi doradzicie.
Zmierzyłam się i wychodzi na to, że:
pod biustem mam:
na wdechu 69 cm
luźniej 70cm

w biuście 78 cm

Ja jestem absolutnie koścista. Do tego mam lekką skoliozę i absolutnie nie zniosłabym czegoś co w okolicach pleców uciska mnie niczym pancerz.

Czy ja dobrze myślę, że to jest rozmiar 65 B??
I teraz gdzie coś takiego dostać, jak patrzę, że wszędzie się od 65C zaczyna

<dotychczas uskuteczniałam nawet 75 B także nie bijcie ale chyba nie najlepiej mam dobrany biustonosz >

Co mi polecacie?? Czego szukać cobym się dobrze w tym czuła??
Mallutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 22:07   #4851
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Mallutka Pokaż wiadomość
wątek ma szaloną liczbę stron, aczkolwiek mam nadzieję, że się zlitujecie i mi doradzicie.
pod biustem mam:
na wdechu 69 cm
luźniej 70cm

w biuście 78 cm

Najpierw się zmierz na WYDECHU i wtedy wróć no chyba, że literówka faktycznie...

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-04-18 o 22:13
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 22:08   #4852
fallen_apple
Zakorzenienie

Cytat:
pod biustem mam:
na wdechu 69 cm
luźniej 70cm

w biuście 78 cm

Ja jestem absolutnie koścista. Do tego mam lekką skoliozę i absolutnie nie zniosłabym czegoś co w okolicach pleców uciska mnie niczym pancerz.

Czy ja dobrze myślę, że to jest rozmiar 65 B??
I teraz gdzie coś takiego dostać, jak patrzę, że wszędzie się od 65C zaczyna

<dotychczas uskuteczniałam nawet 75 B także nie bijcie ale chyba nie najlepiej mam dobrany biustonosz >

Tak - z brytyjczyków wychodzi Ci 30B (65B). A ja wpisałam Twój rozmiar w sklepach i wyskakują np.:
http://www.bradea.pl/ext/wyszukiwarka_bradea/26////
http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂pl/search - to sklep onlyher - nie wiem dlaczego go cenzuruje :/

Dla małobiuściastych polecana jest często marka audelle (lepel). Możesz też rozejrzeć się za effuniakami http://www.ewa-michalak.pl/Kalkulator-chelp-pol-10.html - tylko tutaj musisz ustalić rozmiar postępując zgodnie ze wskazówkami.

Edytowane przez fallen_apple
Czas edycji: 2011-04-18 o 22:10
fallen_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 22:25   #4853
Mallutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Najpierw się zmierz na WYDECHU i wtedy wróć no chyba, że literówka faktycznie...
hehe, na wydechu się mierzyłam
jeszcze ewentualnie wersja w biuście schylona 81 cm

fallen apple
według kalkulatora na stronie mam 70A.
Przyznam, że takiego rozmiaru jeszcze nie miałam
Stary 2011-04-18, 22:46   #4854
agus86
Zadomowienie

GG do agus86

Witajcie

Mam do Was pytanie. Otóż zamówiłam siostrze przez internet stanik, dzis przyszedł i niestety okazały się, że ma troche za duże miseczki (to był rozmiar 75 D ) I moje pytanie jest takie, czy wymienic jej na 70D czy na 75C (przymierzała dzis moje 70 pod biustem i stwierdziła, że jest jej wygodnie)

agus86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 23:04   #4855
martha330
Zakorzenienie

a wlasnie... jakie firmy polecacie? oprocz effuniakow ciekawa jestem

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 23:18   #4856
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
w pierwszym poście są wypisane to przede wszystkim zależy jaki nosisz rozmiar, potem jakie fiszbiny Ci pasują (wąskie/szerokie) no i oczywiście od gustu

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:14   #4857
linka656
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agus86 Pokaż wiadomość
Witajcie

Mam do Was pytanie. Otóż zamówiłam siostrze przez internet stanik, dzis przyszedł i niestety okazały się, że ma troche za duże miseczki (to był rozmiar 75 D ) I moje pytanie jest takie, czy wymienic jej na 70D czy na 75C (przymierzała dzis moje 70 pod biustem i stwierdziła, że jest jej wygodnie)
Skoro jej wygodnie to ja bym brała 70C
linka656 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-19, 09:25   #4858
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, na wydechu się mierzyłam
jeszcze ewentualnie wersja w biuście schylona 81 cm

fallen apple
według kalkulatora na stronie mam 70A.
Przyznam, że takiego rozmiaru jeszcze nie miałam
ceCluj w 30C/65C, a w effuniakach obwód na pewno 70, z wymiarów wychodzi 70A, ale jeśli twoje wcześniejsze staniki to 75B, to moim zdaniem 70A będzie za małe i lepiej zacznij od 70B.

Cytat:
Napisane przez agus86 Pokaż wiadomość
Witajcie

75D (polskie, tak?) jest na 94cm w biuście, jeśli stanik był tylko trochę za duży, to ja bym wymieniła na 70E (na 91cm w biuście, czyli będzie mniejszy o ok. 1 miseczkę).

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
panache masquerade, panache cleo, fauve, freya
w sumie to bardziej modele bym polecała, a nie firmy. No i sporo zależy od rozmiaru, jaki nosisz.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez linka656 Pokaż wiadomość
Skoro jej wygodnie to ja bym brała 70C
nie, bo będzie za mały
Stary 2011-04-19, 10:40   #4859
Mallutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
ceCluj w 30C/65C, a w effuniakach obwód na pewno 70, z wymiarów wychodzi 70A, ale jeśli twoje wcześniejsze staniki to 75B, to moim zdaniem 70A będzie za małe i lepiej zacznij od 70B.
no więc wychodzi na to, że mam od 60C przez 65B do 70A na effuniakach.

I teraz chciałam zapytać o markę Esotiq??
Bo po przejrzeniu wątku wychodzi, że jesteście różnie zadowolone
Może by mi ktoś powiedział, na jaki rozmiar się tam zdecydować?? I jak z jakością bielizny?? zwłaszcza z rozciągliwością, bo to chyba jest główny problem

Co sądzicie też o bieliźnie Boccara??

dzięki wielkie za pomoc
Stary 2011-04-19, 10:46   #4860
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
no więc wychodzi na to, że mam od 60C przez 65B do 70A na effuniakach.
60C i 65B nawet nie próbuj, 70A zresztą też odradzam. Często przy małych rozmiarach okazuje się, że potrzeba większą miskę niż wychodzi z wymiarów. Celuj w 65C we wszystkich markach (też esotiq), a przy effuniaku 70b.
Jak masz możliwość to najlepiej pójdź do stacjonarnego sklepu Esotiq i pomierz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości