|
|
#4831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zalezy mi na ładnym dekoldzie ;-) Nie wiem jaki rozmiar wziąć. Czy obwody sa ciasne ? Czy na 63 ciasno, 66 luzno brac 65? Kiedy z tych pierwszych, kiedy jeszcze nie bylo sklepu mialam plunga 60d, i byl za ciasny, fiszbiny za szerokie. Ogolnie splaszczal mnie totalnie, a nowymi effuniakami nie mialam jeszcze styczności. Ale jak widzę biusty na balkonetce to az mnie korci , żeby sobie zamówić...Tym bardziej, że na dzień dzisiejszy mam tylko dwa dobre staniki, bo ze wszystkich wyrosłam Lato się zbliża i dobry stanik jest konieczny.
|
|
#4833 |
|
Zadomowienie
|
Mam podobny problem, ale pomiędzy PL a HP/CH i bardziej w kwestii miseczek.
Moje wymiary: 72/75/102, przy 102 kalkulator pokazuje 70FF, ale przy 103 już 70G. Widziałam Miętusa na balkonetce i z tego co wyczytałam, z nim powinnam celować w 70G i będzie dobrze, ale nie wiem, czy z PL Perełka powinnam tak samo, czy bardziej w to 70FF. Kusił mnie jeszcze Toffik, ale z niego 70G jest tylko na zamówienie, więc wolę nie ryzykować, Perełkę mogłabym od razu wymienić... W ogóle najchętniej bym się tam przejechała i poprzymierzała ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- dekolcie. dekolt. Edytowane przez czijo Czas edycji: 2011-04-17 o 16:18 |
|
|
|
#4834 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani Ewa gdzieś pisała, że straplesy i plunge są ściślejsze niż reszta.
Dla przykładu - mam amaranta 70DD i co prawda powinnam mieć 65, ale na najciaśniejszej haftce jest ok. A z kolei mierzyłam siostry HP z obwodem 70, to na najciaśniejszej haftce latał mi po plecach. Tylko właśnie nie wiem jak duża jest ta różnica w ściśliwości. Bo zarówno hp, ch i plunge powinnam nosić 65 (różnica w ściśliwości nie jest aż tak znaczna, żebym z plunge miała brać 70), ale nie wiem jak w porównaniu wypada strapless i czy 70 nie byłaby lepsza. A przymierzam się do zakupu pod wakacyjne bluzki... Czytałam gdzieś, że nowe modele są luźniejsze i mają węższe fiszbiny w porównaniu ze starymi
|
|
|
|
#4835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o miseczkę - ja mam stożkowaty biust, więc u mnie jest zazwyczaj mniejsza niż to wskazuje tabelka... Weszłam w status zamówienia, wpłata jeszcze nie dotarła, pewnie dojdzie w poniedziałek. Może w takim razie zadzwonić do nich i poprosić o przysłanie 75C? Proszę, naprawdę potrzebuję rady!
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2011-04-17 o 15:58 |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słyszałam też, że straplessy poza tym, że ścisłe, to jeszcze małomiseczkowe i zwykle trzeba brać większą niż w innych Effuniakach - to mi nawet sama Pani Ewa napisała w mailu. |
|
|
|
|
#4837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mogę się z nią szybko skontaktować w poniedziałek rano? Chyba nie przez Balkonetkę?
|
|
#4838 |
|
Zadomowienie
|
Ja parę godzin temu napisałam posta na balkonetce i właśnie od pani Ewy dostałam odpowiedź
![]() A przez formularz kontaktowy też mi kiedyś odpisała... |
|
|
|
#4839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodam, że zwykle pisałam maila w weekend - może to od tego zależy kto odpisze? W godzinach pracy - Ula, po godzinach - p. Ewa? |
|
|
|
|
#4840 |
|
Kokon pro
|
hej dziewczyny, na wymiane mam 2 biustonosze 65 ff, zaraz wrzuce na wymiankowy razem z wymiarami. ja nosze 65 g i niestety nie da rady piekarnie moglabym otworzyc ehs.
![]() jeden fuksja, drugi turkusowy
|
|
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
mysiak - i jak tam, udało Ci się skontaktować z p. Ewą?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4842 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak. Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2011-04-18 o 14:21 |
|
|
|
#4843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mam nadzieję, że ten rozmiar będzie pasował ![]() Ja też mam literkofilię, co jest dziwnie, biorąc pod uwagę fakt, że zawsze miałam kompleks za dużego biustu i jako nastolatka myślałam o operacji zmniejszenia A teraz wydaje mi się za mały w stosunku do reszty ciała (szczególnie do bioder) i tak jak Ty - lepiej się czuję ze świadomością, że mam to F czy FF, a nie E czy nawet DD
|
|
|
|
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
Wiem o czym mówicie
ja niestety dziś przekonałam się, że jestem nietabelkowa i mam nie 30GG, a 30FF jest świetny teraz to chciałam na jego podstawie zamówić sobie właśnie Perełkę albo Cielistego Plunge'a, ale nie wiem czy one będą podobne - a nie mam nawet jak zapytać, bo ten czerwony to stanik-widmo znaczy, nie wiem jak się nazywa, szukam w katalogu na balkonetce po zdjęciach i nie mogę znaleźć...
|
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
czijo, z czerwonych kojarzę chili, biedronkę, mcha, truskawki, panterkę, reda i chyba tyle (ale mogłam coś przeoczyć).
|
|
|
|
#4846 |
|
Zadomowienie
|
No to chyba nie był żaden z tych, był taki czerwony czerwony (nie umiem opisywać kolorów jak w reklamie farbXD), i nie był gładki, tylko miał na miseczkach naszyty taki jakby plisowany materiał.
|
|
|
|
#4847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze, ja zamówiłam Pudra i nie wiedziałam, że ma do połowy tylko regulowane ramiączka i mi spadają Chyba go odeślę...
|
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
Tak, to ten!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
wątek ma szaloną liczbę stron, aczkolwiek mam nadzieję, że się zlitujecie i mi doradzicie.
Zmierzyłam się i wychodzi na to, że: pod biustem mam: na wdechu 69 cm luźniej 70cm w biuście 78 cm Ja jestem absolutnie koścista. Do tego mam lekką skoliozę i absolutnie nie zniosłabym czegoś co w okolicach pleców uciska mnie niczym pancerz. Czy ja dobrze myślę, że to jest rozmiar 65 B?? I teraz gdzie coś takiego dostać, jak patrzę, że wszędzie się od 65C zaczyna ![]() <dotychczas uskuteczniałam nawet 75 B także nie bijcie ale chyba nie najlepiej mam dobrany biustonosz >Co mi polecacie?? Czego szukać cobym się dobrze w tym czuła?? |
|
|
|
#4851 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
no chyba, że literówka faktycznie...
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-04-18 o 22:13 |
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bradea.pl/ext/wyszukiwarka_bradea/26//// http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂pl/search - to sklep onlyher - nie wiem dlaczego go cenzuruje :/ Dla małobiuściastych polecana jest często marka audelle (lepel). Możesz też rozejrzeć się za effuniakami http://www.ewa-michalak.pl/Kalkulator-chelp-pol-10.html - tylko tutaj musisz ustalić rozmiar postępując zgodnie ze wskazówkami.
Spicy orange... Edytowane przez fallen_apple Czas edycji: 2011-04-18 o 22:10 |
|
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Mam do Was pytanie. Otóż zamówiłam siostrze przez internet stanik, dzis przyszedł i niestety okazały się, że ma troche za duże miseczki (to był rozmiar 75 D ) I moje pytanie jest takie, czy wymienic jej na 70D czy na 75C (przymierzała dzis moje 70 pod biustem i stwierdziła, że jest jej wygodnie)
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie... jakie firmy polecacie? oprocz effuniakow
ciekawa jestem
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przede wszystkim zależy jaki nosisz rozmiar, potem jakie fiszbiny Ci pasują (wąskie/szerokie) no i oczywiście od gustu
|
|
#4857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w sumie to bardziej modele bym polecała, a nie firmy. No i sporo zależy od rozmiaru, jaki nosisz. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- nie, bo będzie za mały |
|||
|
|
|
#4859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I teraz chciałam zapytać o markę Esotiq?? Bo po przejrzeniu wątku wychodzi, że jesteście różnie zadowolone ![]() Może by mi ktoś powiedział, na jaki rozmiar się tam zdecydować?? I jak z jakością bielizny?? zwłaszcza z rozciągliwością, bo to chyba jest główny problem ![]() Co sądzicie też o bieliźnie Boccara?? dzięki wielkie za pomoc |
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak masz możliwość to najlepiej pójdź do stacjonarnego sklepu Esotiq i pomierz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

Właśnie zamówiłam pierwszego effuniaka - mleczny strapless. Zgodnie z radą Uli wzięłam 70 D przy parametrach (znów się zmieniły):
Jak tylko dostanę wypłatę to zamawiam drugi.
Lato się zbliża i dobry stanik jest konieczny.

Jak mogę się z nią szybko skontaktować w poniedziałek rano? Chyba nie przez Balkonetkę?