|
|
#4831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
i w zyciu bym nie powiedziala ze tak malo kosztuja u nas wychodzi z wstepnych obliczen okolo 27tys przy 100gosciach ale caly czas dochodza jakies wydatki ktorych nie bralismy pod uwagejusztyska zdrowiej szybciutko
|
|
#4832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż zdjecie moze gdzies widziałam taka Cytat:
Nam wszystko ok 18 tys |
||
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawiasem mówiąc wyglądają identycznie jak moje "potencjalne" zakupione już butki (i cena też podobna - ja chyba dałam coś koło 30). Dziś nadszedł TEN DZIEŃ. Siadam do mojej magisterki. Zapomniałam napisać, że znalazłam potencjalną sukienkę na poprawiny - w H&M za 149,- .Myślicie, że się nadaje? Dodatkowo wrzucam zdjęcie garniaka. |
|
|
|
|
#4834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piekny kolor i ja uwielbiam takie fasony sukienek a moj K. ma chyba identyczny garnitur tak przynajmniej po zdjeciaciu mi sie wydaje
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
super!
![]() a duże robicie wesele ?? my mamy wstępny kosztorys, ale ceny póki co Wam nie powiem, bo nie wiemy ile będzie osób na weselu :/ może to być niecałe 20 tys, a może przekroczymy 30 tys :/ Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2011-05-15 o 15:01 |
|
|
|
#4836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4837 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczna ta piosenka. Klasyk![]() Cytat:
za wszystkie zalatwione sprawy.Cytat:
Mi tez jeszcze majteczki zostaly do dokupienia. A planujecie pas do ponczoch??? Ja chyba zrezygnuje.... Cytat:
Cytat:
za garnitur i obraczki.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i garnitur.. ![]() Widze, ze ostatni czas bardzo udany dla wiekszosci z nas. My tez wczoraj kupilismy garniutur No i zamowilam jeszcze dekoracje na samochod, o takie http://allegro.pl/show_item.php?item=159723 7909. Kolejne sprawy z glowy
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy juz skrzypaczke nie pamietam czy mowiłam |
|
|
|
|
#4839 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sukienka świetna, moim zdaniem jak najbardziej się nadaje Bardzo ładny kolor i fason Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo ładne te dekoracje, nie przesadzone, bardzo fajne, podobają mi się Brawo za skrzypaczkę
|
|
#4840 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrabiam, ale szybko wiec pewnie duzo przeoczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ładne obrączki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jaki tekstCytat:
![]() Cytat:
![]() Mój G w sumie tez nie wiedział co chce. Ja od początku wiedziałam, że musi być czarny i taliowany (teściowa mówiła, ze czarny nie bo G źle w czarnym ) i przymierzył pierwszy i ten kupiliśmy. I w sumie też z promo bo jakoś koło 700-800zł daliśmy ale za sam garniak. Przeceniony z 1500zł. Jescze tylko koszula i krawat, ale koszula dipiero jak wezme skrawek materiału zeby podpasować kolorystycznie do sukni.
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam dziewczyny,że zapytam (piszę do tych z was,które tutaj podawały kalkulacje weselne) ale czy macie fotografa i kamerzystę?Jeśli tak to ile biorą?
Ja nie wiem,czy tylko u mnie w rejonie jest tak drogo?Bo ja naprawdę aż boję się to wszystko sumować ![]() Tak na szybko policzyłam tylko od talerzyka i za samych gości wyszło mi 32000.A pomyślcie,że jest jeszcze tyle innych wydatków:/ Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2011-05-15 o 21:01 |
|
|
|
#4842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadziej ze jakosc tez taka bedzie
|
|
#4843 |
|
Przyczajenie
|
http://www.tekstowo.pl/piosenka,goo_goo_dolls,iris.html
no może nie jest jakaś super o miłości... ale melodia suuuper i ogólnie taka wzruszająca jest... |
|
|
|
#4845 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Jak najbardziej pasuje I cena też całkiem fajna ![]() Cytat:
|
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wczoraj dopisać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotograf 1500 zł, kamerzysta 2000 zł i zastanawiamy się czy nie wziąć 2 fotografa - we dwoje się tym zajmujemy i wiemy, że 1 fotograf nie zdąży czasami uchwycić wszystkiego :/ ale zobaczymy co będzie
|
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro wszyscy i wszędzie mówią, że nie za skromna ta sukienka na poprawiny, to ją kupie (jeśli tylko jeszcze będzie). |
|
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sa dziewczyny, ktore zorganizowaly wesele za 20ty zl, a sa i takie co za tyle samo gosci placa 3 razy wiecej. Wiec chyba nie ma tutaj zadnych regul ![]() Moze poza jedna - z roku na rok wszystkie uslugi slubne drozeja w zastraszajacym tempie
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2011-05-16 o 12:30 |
|
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio wpadło graniczne zlecenie i mam zapełniony kalendarz w połowie więc wprowadzam zjazd cenowy od 20% do 40%. na wolne terminy 2011. Na 2012 również są promocyjne ceny.
|
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
ze zdrowieniem średnio mi idzie, ale nie jest już najgorzej
![]() co do kosztów, to u nas wychodzi ok 40 tys za 2dniowe wesele, na ok 160 osób, my kamerzysty nie będziemy mieli wcale, a za fotografkę płacimy 1100 ![]() przed chwilą wróciłąm z Rzeszowa, byłam z mamą i babcią... kupiły sobie kreacje na wesele ale nawet nie miałam kiedy pochodzić i pooglaać cokolwiek dla siebie... ale to już się wybiorę z TŻ albo siostrą... :Pa jutro znów przymiarka, sesese ale to już chyba na prawdę ostatnia
|
|
|
|
#4853 |
|
Rozeznanie
|
Ja też muszę znowu nadrabiać wątek
jakoś tak mało czasu mam Dzisiaj idziemy się umówić z księdzem na spisanie protokołu zazdroszczę Wam dziewczyny, że macie już tak dużo załatwione, ja niestety też muszę ponaglać mojego TŻa na załatwianie spraw ;/ pozdrowienia
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm liczyłam to wszystko.Za fotografa płacimy 2 tys. za jeden dzień. Tylko,że nie mamy u niego sesji plenerowej, bo to mamy wyjazd z innym fotografem. Za kamerzystę 3500 (a raczej kamerzystów,bo będzie ich dwóch). U nas wyjdzie zapewne 60-70 tys (licząc z podróżą poślubną). Na liście mam 170 osób,ale mam nadzieję,że będzie jakieś 130 i wtedy będzie coś koło 60 tys.Wesele jednodniowe. Stukacie się w głowę?Ale takie są tutaj ceny... |
|
|
|
|
#4855 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A dekoracja fajna, prosta, delikatna, ładna Sama chciałam robic coś takiego tylko z żywym kwiatkiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
)
|
||||||
|
|
|
#4856 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z Podbeskidzia.Tutaj ogólnie jest wszędzie tak drogo od talerzyka.Pewnie taniej by mi wyszło biorąc jakąś zwykłą salę + kucharkę ,tak jak miał mój brat,ale wszyscy nauczeni doświadczeniem ( w tym moi Teściowie i Rodzice) uznaliśmy,że już się w to nie bawimy i wolimy catering.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4858 |
|
Raczkowanie
|
A nam (wg aktualnych obliczeń) wyjdzie około 8 tysięcy
z tym, że my nie mamy wesela, tylko obiad dla najbliższej rodziny i odpada nam między innymi zespół/DJ Kamerować nas będzie znajomy, a zdjęcia robić koleżanka
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Paula a ta sukieneczka z H&M jest bardzo ładna,sama ją mierzyłam. Mimo wszystko przemyślałam to sobie i pomyślałam,że może być jeszcze conajmniej jedna osoba,która taką będzie miała. A co jeśli jakaś dziewczyna ubierze ją na Twoje wesele, a Ty będziesz miała ją na poprawiny?No klęska. Więc może ewentualnie zaopatrz się w kreację zapasową?
|
|
|
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
U nas chyba wyjdzie jakies 30-40tys za 60 osob. Miejmy nadzieje ze blizej 30! Podliczymy pod koniec miesiaca bo wtedy juz powinnismy miec wszystko zalatwione
Za kamerzyste placimy 2000 a za fotografa 2000 z kawalkiem, nie pamietam dokladnie ile. A z ta sukienka n apoprawiny to bardzo dobry pomysl zeby miec cos w zapasie! Nie wpadla bym na to
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.

Nadrobiłam was
i w zyciu bym nie powiedziala ze tak malo kosztuja
piekny kolor i ja uwielbiam takie fasony sukienek
a moj K. ma chyba identyczny garnitur tak przynajmniej po zdjeciaciu mi sie wydaje

i zrozum tu kobieto faceta
następne spotkanie ok. 10 lipca, mamy mieć wtedy załatwioną poradnię i być po jednej spowiedzi
jaki tekst