|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Samotne Mamusie-zapraszam
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie i na to przyjdzie odpowiedni czas. Na razie próbuje dojść do siebie po ciąży i nauczyć się akceptować swoje nowe ciało. Bo nie ma co ukrywać, ciąża dała mu w kość. Przeglądam sobie wątki fitness, ale moje chęci kończą się na samym czytaniu, hi hi
|
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wszystko od razu..zachęcam do orbitreka, daje w kość jak mało co, ćwiczę godzinkę dziennie i bardzo mnie to relaksuje tak więc polecam |
|
|
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Mam tak malutkie mieszkanie, że nijak mi się taki sprzęt nie zmieści. Muszę zagłębić się dalej w wątki fitnesowe, może znajdę, coś dla siebie. Mam 174 cm, i ważę 72 kg. Jak dla mnie, to o 10 kg za dużo!
|
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo chodzenia (wiosna idzie a w domu chociaż stepper może..choć on niewiele daje w sumie. Ja straciłam półtora roku temu 10 kg to mogę coś podszepnąć, jednak 4 wróciły i jakoś po zimie są więc także muszę coś tam zrzucić
|
|
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ruch to już zupełnie inna historia |
|
|
|
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że u mnie wtedy ten spadek wagi zawdzięczam właśnie rozbiciu dwóch dużych wieczornych posiłków na pięć małych. Kiedyś wracałam z pracy wieczorem, wygłodzona jak wilk (zero śniadania, niczego do wieczora ) i wtedy odlepić się nie mogłam od lodówki, ciągle coś. I myślę, że chociaż 2000kcal nie byłam w stanie przekroczyć to było to właśnie wieczorem, bez szansy na spalenie. Plus spowolniony metabolizm całodzienną głodówką. Jednym słowem masakra. Tak więc spadek poszedł mi jak po maśle, w 4 miesiące, ale mam jednak problem aby utrzymać ładną wagę dłużej, bo łakomczuch jestem czasami i święta, imprezy rodzinne pokrzyżowały dietę
|
|
|
|
|
|
#4843 |
|
Raczkowanie
|
Samotna mama zgłasza się
|
|
|
|
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
i ja melduję się tutaj - po dłuuuuugim czasie niezaglądania
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
może wątek odżyje,
pozdrawiam |
|
|
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
Taką też mam nadzieję
![]() Teraz do pracy uciekam, ale wieczorem tu zajrzę. Widzę, że się mamy na wiosnę do odchudzania zabrały - i chyba tym tak zajęte
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już straciłam nadzieję...
![]() Ale witam ponownie.
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
Oj tam - ja sobie lubię popisać więc reaktywacja całkiem możliwa
Rok szkolny się zaczął więc usiłuję zapchać sobie czas jak najdokładniej, żeby nie myśleć o sprawach na które wpływu nie mam
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
A mój maluszek właśnie zaczął gimnazjum więc wszystko kręci się wokół nowej szkoły
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie wszystko wokół zbliżającego się roczku
|
|
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej to pewnie niebawem usłyszysz MAMA
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
a wiesz że dziś było takie pierwsze bardziej wyraźne MA-MA, bo do tej pory to mamamama zwykle w formie wielkiego żalu
![]() na razie jest etap pierwszych nieśmiałych kroczków, ja nie poganiam, nie prowadzam za rączki, zostawiam wszystko swojemu biegowi a jak wrażenia dotyczące gimnazjum? tyle się słyszy co się w tych szkołach wyrabia, ze strach się bać |
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezapomniane chwile Pewnie, nie ma co poganiać maluszka, każdy ma własne tempo, moja zaczęła chodzić jakoś w 14 miesiącu życia..W gimnazjum generalnie jest rzeczywiście fatalnie, kiedyś uczyłam i uciekłam jak najdalej od tego Na szczęście mała dostała się do klasy dwujęzycznej, w takim "najlepszym" w mieście, gdzie startowało do tej klasy ponad 300 osób więc przesiew zrobili taki, że zostali wybrani powiedzmy..na razie jest w szoku, że lekcja może wyglądać tak fajnie a nie jest ciągłą walką nauczyciela z klasą o spokój Problemem może być nadmierna walka o oceny i stres związany z nauką akurat tutaj
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-09-05 o 23:28 |
|
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję takiej udanej córy! To nie lada osiągnięcie dostać się do takiej klasy!
Wyścig szczurów w gimnazjum, matko co za czasy. Ja aż taka stara to nie jestem, ale niezmiernie mnie to dziwi i przeraża. Przerobiłam coś takiego w pracy i dorosłego człowieka to wyniszcza, więc nawet nie chcę myśleć jak to przeżywają dzieciaki. Życzę Wam dużo dystansu do tego, bo inaczej to się nie da. |
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zobaczymy jak to z tym wyścigiem będzie..już nie wiadomo co lepsze, czy coś takiego czy alkohol, fajki, prześciganie się w przeklinaniu Mam nadzieję, że będzie ok, pierwsze wrażenia ma jak najbardziej pozytywne
|
|
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mam nadzieję, że Twoje"maleństwo" przejdzie przez nie gładko! właśnie doczytałam - i gratuluję! jasne - lepiej niech się na nauce skupi niż przechwałkach dotyczących facetów czy walkach z nauczycielem... choć wiesz - nie jest powiedziane że tak się nie pija takie czasy!ooo pierwsze mama i pierwsze kroczki są emocje! ![]() ten czas tak szybko leci że ledwo pamiętam jak to było - choć dopiero co go urodziłam!
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, czy zawsze już tak będzie, nawet gdy odejdzie na swoje..Dziękuję no zobaczymy jak to będzie
|
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Zadomowienie
|
mój póki co płacze, że kieedyś żonę będzie miał i będzie się musiał wyprowadzić a on przecież taaaak mnie kooocha i chce na zawsze zawsze mieszkać ze mną
muszę to nagrać i puścić jego przyszłej żonie ![]() widziałam że tam mamuśki na diecie były - jak wam poszło?
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synek mojej przyjaciółki mówi dokładnie to samo, ciekawe czy to typowe dla synów samotnych mam..w sumie nie zdziwiłabym się.Ja chyba całe życie zostanę na diecie bo jak sobie folguję to od razu kg wracają. Obecnie wagę mam idealną, przynajmniej do takiej dążyłam ale za to cycki w zaniku jak moja mama mówi
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

) i wtedy odlepić się nie mogłam od lodówki, ciągle coś. I myślę, że chociaż 2000kcal nie byłam w stanie przekroczyć to było to właśnie wieczorem, bez szansy na spalenie. Plus spowolniony metabolizm całodzienną głodówką. Jednym słowem masakra. Tak więc spadek poszedł mi jak po maśle, w 4 miesiące, ale mam jednak problem aby utrzymać ładną wagę dłużej, bo łakomczuch jestem czasami i święta, imprezy rodzinne pokrzyżowały dietę