|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Coś dla nas
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=459947 Risotto... gdzieś czytałam że ryż trzeba długo gotować kilka razy podlewając bulionem. Ja ryż z torebki sruuu i mam żarcie. Chyba muszę być bardziej ambitna. Dziękuję za docenienie mojego bladego lica... rzadko się to zdarza :P Jak wyleczyć TŻ z paskudnego mokrego kaszlu?! Zaraz jedziemy do miasta, co mu w aptece na szybko kupić? motylek1007 oddychaj głęboko, będzie dobrze, będzie dobrze... Mój TŻ nie ma pracy, naruszamy kasę z wesela a ja to chciałam po prostu zaoszczędzić. No ale co zrobić?! Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2010-08-23 o 09:30 |
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
![]() Ja risotto robiłam kieeedyś serowe, ale ryż specjalny do risotto kupowałam. A dziś jestem złą PD, a w zasadzie nie jestem w ogóle, bo nie dam rady się ruszyć
|
|
#4833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-08-23 o 09:35 |
||
|
|
|
#4834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z tą książką. No tak, faktycznie kupiłam folie i kartki i okładki. I co z tego? Leżą już drugi tydzień, bo cały czas coś! Bardzooooooooo mi ostatnio czas ucieka przez palce.
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
ja maaam tyyyyyyyyyle do nadrobienia, aj.
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo bym Cię normalnie wytropiła, dorwała i przyciągnęła (nawet za włosy) tu z powrotem.
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ślicznie wyglądałas
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz budżet też kuleje... A nawet zdycha gdzieś pod krzewem
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek jak przymiarka sukni?
U nas w tym miesiącu całkiem przyzwoicie. Ale jestem wściekła, bo chłopak obiecywał mi przelew z moją zaległą wypłatą i na obietnicach sie skończyło. A tak mi te pinieądze są potrezbne. Nigdy już się nie wpakuje w coś bez umowy
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
co do ziemniaków to też zawsze dostaję od babci ze wsi
w tym roku wyjątkowo nie będzie miała swoich, ale zamówiła u sąsiadki i dostanę worek od babci przywiozłam wczoraj mrożone mięso, filety i 4 woreczki kapusty gotowanej ![]() co do kasy- u nas też gorzej niż zawsze, także tym bardziej trzeba oszczędzać muszę dokupować tylko podstawowe produkty. fundusz awaryjny by się przydał, a nie życie od do jak wypłata Tż'a będzie w miarę to trzeba coś odłożyć, a nie jest to łatwe przy mojej pasji do zakupów w ogóle to cieszę się, bo prezent od cioci dostałam- kupiła małej piękne ciuszki, także czuję się troszkę odciążona ![]() Paulunia sliczna mała
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-23 o 10:00 |
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
swietnie, ale... bedzie pewna przeróbka, wiec sukienka dopiero w piątek do odbioru
![]() zapomniałam napisać ze watróbka w panierce pyszna sos pesto tez, ale taki lejący mi wyszedł hm a smietane dalam 36% - to tak ma byc, bo myślałam ze bardziej gęsty bedzie
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Może za krótko podgrzewałaś śmietankę? Ja zawsze podgrzewam tak długo aż zrobi się odpowiadająca mi gęstość.
Ja od 8 na nogach, mieszkanko elegancko posprzątane ![]() Za chwile idę na małe zakupy, a o 12 z koleżanką na plażę poopalać tyłki ![]() W końcu mam dzień wolnego, jupi! |
|
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u nas jesień w pełni, wiatr hula, deszcz w nocy padał co za niesprawiedliwość od 8 sprzątałaś ja jestem leniwa, bo sprzątam w myślach póki co, ale tez się wezmę
|
|
|
#4844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma co się przejmować komentarzami, zazdrośni i tyle Zresztą mój tata zawsze powtarza, że z rodziną najlepiej na zdjęciu, i to jeszcze najlepiej być na nim w środku, bo od brzegu to mogą Cię wyciąć Gratuluje Wam i życzę dużo szczęścia Witam wszystkie kobietki. Chciałam Wam powiedzieć, że w H&M jest teraz taka promocja, że po zakupie dowolnej rzeczy na dziale dziecięcym dostaje się kupon o wartości 20 zł do wykorzystania na całym sklepie Tak więc w ramach oszczędności można sobie coś fajnego kupić. Ja kupiłam wczoraj na dziale dziecięcym czapkę dla bratanka za całe 5 zł, dostałam kupon i wzięłam sobie bluzkę za którą też zapłaciłam 5 zł ![]() aaby- mdłości są zazwyczaj w 8 tygodniu ciąży, więc pewnie gdybyś w niej była, to już byś to wiedziała Chociaż nigdy nic nie wiadomo Ja borykam się z brakiem okresu od kwietnia |
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Motylek vision ma rację, może zbyt krótki była na pateni czy w rondelku?
Już nie mogę się doczekać Twoich zdjęć ![]() U mnie w piątek były naleśniki amerykańskie, w sobotę u mamy rosołek i drożdżowe racuchy, wczoraj lekka sałątka z sałaty, omidorów, ogórka zielonego i kiszonego, tuńczyka, cebulki, rzodkiewki z sosem czosnkowym, bo sił nie miałam Więc dziś zrobię jakieś mięsko, bo Tż żyć mi nie da![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() Na okres to luteina dobra
|
|
|
|
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
smakowo wyszlo ok, ale ze 4 łyżeczki tego pesto dodałam do smietanytrzoche mnie przeraziło ze nam w tym miesiącu nie starczylo kasy, ale 400zł poszlo bokiem i to pewnie dlatego
|
|
#4847 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wolę dokupywać - biedronkę mam w drodze do pracy, więc często jadę wcześniejszym tramwajem i robię małe zakupy, bo tak naprawdę nie wiadomo na co mamy, bądź będziemy mieć ochotę, a nie wyrzucać to co jest w lodówce, bo akurat nie podchodzi. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakim blogiem? ![]() A tak na serio, nie mam czasu, zawsze coś, a jak już usiądę do jakiegoś relaksu, to nawet palcem mi się nie chce ruszać. Myślę, że kiedyś go założę, ale kiedy pojęcia nie mam... ![]() A u mnie bardzo ładnie. Nie upalnie, ale ciepło i słonecznie. :0 Cytat:
W moim przypadku, musiałoby się skończyć na pożyczaniu. ![]() Noooooooooooooooo, a co u mnie! ![]() Ogólnie trochę różnych rzeczy. Poprzedni tydzień mi minął prawie że. W weekend wybyliśmy na działkę ze znajomymi. Sympatycznie było, chociaż..... a takie tam, głupie myśli mnie nachodziły. Kasy oczywiście trochę poszło co nie wpłynęło pozytywnie na moje samopoczucie, zwłaszcza że do wypłat jeszcze prawie 3 tygodnie (fatalnie długi jest ten miesiąc) i tak jakoś. Po powrocie oczywiście obowiązkowa drzemka, bo przecież wyjazdy działkowe są takie męczące. I obudziłam się już w ogóle w podłym nastroju. Ponownie dopadł mnie dół życiowy spowodowany taką a nie inna sytuacją. Oszczędzanie non-stop, każdy wydatek do przemyślenia, zero spontaniczności i w ogóle wszystko źle. ![]() Nawet sie poryczałam - znów. TŻ oczywiście próbował mnie uspokajać, mówiąc że będzie dobrze, co rozłościło mnie jeszcze bardziej, bo on tak zawsze mówi - ale to tylko słowa, dobrze wcale nie będzie (to moja odpowiedź). Ogarnęłam się jednak, puknęłam kilka razy w głowę mocno i pomyślałam, że trzeba się cieszyć z tego co mamy, a nie narzekać. Jesteśmy razem, kochamy się, jesteśmy zdrowi - to są wartości ważniejsze od pieniędzy. A nad poprawa sytuacji trzeba zacząć myśleć. ![]() Sytuacja ta postawiła kropkę nad i jeśli chodzi o decyzję nad którą ostatnio myślałam. Odstawiam tabletki! Zostało mi bodajże 7 sztuk z tego opakowania i nie wykupuję nowej recepty. Co prawda, nie wiem czy nie powrócę, bo szczerze mówiąc oboje z TŻ nie przepadamy z gumkami. Za dwa miesiące idę do gin to z nią pogadam, może zaproponuje mi coś innego - a póki co odpocznę od hormonów. ![]() Podjęłam jeszcze jedną decyzję. ODCHUDZAM SIĘ! Od dzisiaj. Oglądaliśmy zdjęcia z wesela na działce. NA żadnym sie sobie nie podobałam. A wręcz przeciwnie, uważam że wyglądałam jak kluska - nawet ochrzaniłam na żarty TŻ dlaczego mi sie pozwolił ubrac w taką obcisłą sukienkę - jego wina. Także zaczynam od dzisiaj prace nad dietkowymi posiłkami, codziennie co najmniej 30 minut ruchu, a jak dobrze pójdzie to godzina. Mam nadzieję, że motywacji i determinacji mi nie zabraknie. TŻ zapowiedział że chętnie tez tak poje ze mną - też chce trochę zrzucić, ale to sie okaże. Bo on to chodzi wiecznie głowy, więc jeszcze zmiana diety - na warzywka + mięsko, obawiam sie że nie przejdzie.
|
|
|
#4848 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluję pięknego ślubu i wyjątkowej podróży poślubnej zdjęcia śliczne, chciałabym tylko Twoją suknię od góry do dołu zobaczyć jesteś z ck? bo widziałam że ślub w kielcach, a ja jestem z tych okolic no i fajnie byłoby spotkać "krajankę':P:P wyglądałaś prześlicznie, nie wiem ska te wątpliwości "poślubne" ![]() i życzę Wam dużo szczęścia na tej nowej drodze życia gdziekolwiek się znajdziecie Cytat:
wzorowa SPD;] Cytat:
Cytat:
i noce coraz zimniejszeCytat:
co do anty to moja koleżanka używa pierścienia i bardzo sobie chwali, może to będzie dobre rozwiązanie? więcej info tu, no i gin na pewno wyjaśni Ci dużo ![]() dodaja- naleśniki amerykańskie? a cóż to??? Dzień dobry SPD u nas też krucho, zostało nam 300 zl do.. no własnie nie wiadomo dokąd:/ tż wciąż szuka pracy, teraz chodzi na jakieś szkolenia, ale wcale nie jest pewne czy go przyjmą;/ mi też korepetycje się chwilowo skończyły... staram się nie martwić, ale wale łatwo nie jest...
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2010-08-23 o 10:32 |
|||||
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i w piątek 200zł jeszcze poszło na naprawe pralki
|
|
#4850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jak mnie dół najdzie, to sobie tłumacze, że inni maja gorzej, że my mamy siebie i się wspieramy, mamy mieszkanie, czasem i rodzice pomogą...A co do odchudzania to u mnie już ruch jest wcielony w życie od tygodnia (krzyczałam, gdzie grupa wsparcia, ale zero odzewu ) Jak wymyslisz jakieś fajne dietkowe posiłki to podziel sie z nami Fajne dietkowe sniadania są TU a obiady znów TU (któraś podawała ten drugi blog, ale tak dla przypomnienia wstawiam) ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
ale na tym, to chyba moja wzorowość się kończy Być może źle zrobiłam, że od razu wlałam cały bulion. Następnym razem zrobię inaczej.
|
|
#4851 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też chyba wymiękam, wątek uwielbiałam na początku, ale teraz faktycznie przypomina koło gospodyń wiejskich. śluby, dzieci, pieluchy... to nie dla mnie. miłego gadania
|
#4852 |
|
Żona Idealna :)
|
Witajcie
![]() dopiero początek dnia, a Wy już tyle napisałyście :O chyba więcej niż przez cały weekend.. heh.. ja dziś mam trochę latania więc pewnie dopiero wieczorem wejde do neta i będę nadrabiac zaległości ![]() dziś na obiad robię kotlety z piersi, surówkę i ziemniaczki ![]() mikia20 ślicznie wyglądałaś gratuluję i życzę duuużo szczęścia ![]()
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
ssnowdrop, popularne pancake'sy. Ciasto dużo gęstsze jak na naleśniki i z dodatkiem proszzku do pieczenia. Mi naweet smaowały
Tż stwierdził, że mąka pełnoziarnista drapie go w gardło i zjadł tylko kilka Ja musze wszystko jeść z duuużą ilością błonnika, ponieważ mam poważne problemy porcelankowe ![]() Spotkanie przełożone na 15, bo jeszcze mam kilka tekstów, włoski do umycia i ogarnięcie chałupki. Nie lubie wychodzić jak w domu taki bajzelik Jeszcze 2 tygodnie intensywnej pracy i wakacje. Strasznie się ciesze, że po ciężkim roku w koncu wypoczne jak należy
|
|
|
|
#4854 |
|
Konto usunięte
|
Ijaa ja też postanowiłam dzisiaj że się odchudzam, także high five
i też zmotywowały mnie zdjęcia, na nich dopiero widać to jak się wygląda a może to moje lustro tylko tak oszukuje? ![]() Ala to ja podawałam ten blog kulinarny, ten ze śniadaniami też należy do tej samej wizażanki, oba bardzo fajne, ale nie wchodzę na nie w pracy bo jak się naoglądam to automatycznie robię się głodna ![]() Mi jest dzisiaj smutno i zmeczona jestem nie spałam dobrze przez burzę i fakt, że od jakiegoś czasu mój pies strasznie się jej boi więc pół nocy zeszło mi na tym żeby go uspokoić i żeby zasnął dobrze, że w czwartek jedziemy nad morze, potrzebuje tych 4 dni na naładowanie bateryjek Dziewczyny trochę się boję tego wspólnego życia jak czytam o tym ile wszystko kosztuje i o Waszym oszczędzaniu, martwię się że też będzie nam kasy brakować (choć teoretycznie nie powinno) i będę się tym dolinować ciągle
|
|
|
|
#4855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż za postanowienia! Ale po kolei... Mnie też wczoraj dopadł dół. Siedziałam na kanapie i łzy mi poleciały. TŻ pyta "Co się stało? Ale nie mów, że nic, bo widzę, że coś" (ach te zdolności TŻowe...). No to mu wszystko powiedziałam, co mi leży. Że zarabiamy niemało, a na nic nie możemy sobie pozwolic. Że wszystko jest planowane, nie ma spontaniczności, że teraz na oparzenie kupiliśmy jakieś żelowe plastry za 10zł i już myślimy, czego musimy sobie w zamian za to odmówić... I że jestem gruba, że jak się przebierałam, to zamiast podejść do niego, prężyć się i w ogóle ( ), to ja się odwróciłam i schowałam za szafą. TŻ na to oczywiście, że jestem piękna, że kasa się znajdzie, że mamy siebie, bla bla bla... Dobra, może i racja, jesteśmy razem, mamy gdzie mieszkać, jesteśmy zdrowi... Ale wiecie, jak to jest - zawsze chce się więcej. No i był dół. Co do tabletek. Ja już dwa opakowania temu byłam praktycznie zdecydowana na odstawienie, ale... jak sobie wypisałam plusy i minusy odstawienia, to minusy mnie przeraziły, no i do dziś je wcinam. Ale chyba tylko do ślubu - choć nie cierpimy gumek, chyba za rok odstawię. A dieta... Oj marzy mi się. Ale nie mam tyle samozaparcia i silnej woli ![]() W dodatku TŻ ma taką przemianę materii, że wcina mnóstwo, a nie tyje ani grama i musiałabym dwa różne dania na każdy posiłek szykować, bo ja bym chciała schudnąć, a TŻ chce przytyć Cytat:
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę powodzenia![]() Ja to z typowym "odchudzaniem" nie mam chyba nic wspólnego, ale od jakiegoś roku albo i dłużej staram się jeść zdrowo, bo to o to tutaj chodzi. Co z tego jak po dwóch miesiącach zrzuce 5 kilo i będzie ok i wrócę do nawyków żywieniowych sprzed diety. Jem tylko ciemne pieczywo, piję wodę mineralną, zero soków i gazowanego. Słodycze ogroaniczam do zupełnego minimum, dużo białka i jak najmniej smażenia. Ostatnie poprawki wproadzone pozwoliły na zrzucenie z talii 3 cm . Choć i tak mam sporo, bo to dziedziczne
|
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mimo, że ćwiczę to staram się mniej jeść (staram się wprowadzić 5 posiłków dziennie), nie podjadać wieczorami, więcej zupek, mało słodyczy. Jak na razie moje samopoczucie lepsze jest. ciekawe, kiedy to moja silna wola uleci wraz z wiatrem na razie się nie poddaję, widzę efekty lekkie, bo brzuch się zmniejszył i jak sie tak wypocę wieczorem, złą energię wyrzucę to potem lepsza jestem tzn mniej krzykliwa
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na przyszłosc juz wiem co i jak
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek zakochałam się w Twoim psiaku !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

?
Ale to z braku wolnych środków, więc mam wybaczone 

muszę dokupować tylko podstawowe produkty. fundusz awaryjny by się przydał, a nie życie od do
a smietane dalam 36% - to tak ma byc, bo myślałam ze bardziej gęsty bedzie

a u nas jesień w pełni, wiatr hula, deszcz w nocy padał
co za niesprawiedliwość 

)