|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)
Cytat:
I... dobrych decyzji związanych z planowaniem dzieciątka Ja mam inaczej. Tzn. też stwierdziliśmy, że jesteśmy w dobrej sytuacji, że byśmy sobie poradzili, ale nie opuszczało mnie poczucie straty, czy też utraty "wolności", takie wewnętrzne uczucie. Więc z jednej strony otwartość, bo to nasze wspólne "dzieło", ale z drugiej poczucie, że nie do końca tak chcieliśmy. Czyli potrzebujemy jeszcze czasu |
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emilko, nie ma się co spieszyć Każdy musi na pewno do takiej decyzji dojrzeć w pełni, żeby w pełni cieszyć się i znosić trudy macierzyństwa Tak mi się przynajmniej wydaje
|
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Was
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Właściwie wydaje mi się, że to całkiem normalne wnioski dla dwojga dorosłych ludzi, którzy się kochają |
|
|
|
#4835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do opisywanej sytuacji, to jakbym swoje myśli słyszała. Miałam 2 razy taką sytuację i też przeżywałam rozczarowanie gdy zobaczyłam 1 kreskę. A tak na co dzień uwielbiam bycie we dwoje tylko z TŻ
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też byśmy się cieszyli gdybyśmy wpadkę zaliczyli - to już mamy ustalone od 4 lat
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4839 |
|
Zadomowienie
|
Butter wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.
Co do tematu macierzyństwa to ja pomimo że już mam dziecko to czasem łapię się na myślach czy na pewno dorosłam do tego. Szczególnie w taką noc jak ta dzisiaj Mojej niuńce dzień pomieszał się z nocą, w dzień śpi jak zabita a w nocy daje do wiwatu. No cóz, uroki macierzyństwa ![]() Twin to super że uda Wam się wcześniej przeprowadzić, to cudowne uczucie być w końcu na swoim
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Butter super decyzja
, powodzenia więc Niu to normalne, wszystko krótko trwa więc jeszcze jesteś nie oswojona z sytuacją, będzie dobrze Zobaczysz jak uśmiech małej zrekompensuje Ci nieprzespane nocki, szybko się o tym na szczęście zapomina
|
|
|
|
#4841 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Niu gratulacje śliczna dziewczynka imię też bardzo ładne Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4842 |
|
Wtajemniczenie
|
Korzystając z chwili ciszy na forum powiem wam moje spostrzeżenia o życiu tutaj.
Portugalia, jak mnie uczono na studiach, jest jednym z biedniejszych krajów strefy euro, który ma problemy z odpowiednimi wskaźnikami. jednak ten problem dotyczy chyba tylko makro. oceniam po tym co widzę. czyli samochody. Na każdym kroku spotykam tutaj porsche carrera, ferrari, cabriolety. i gadamy sobie z tż-tem. "czy jak wygrasz w totka kupisz sobie porschaka", NIE. u nas w kraju nie można mieć porschaka. jak nie zniszczą go dziury w ulicach, to chuliganie. Tutaj ludzie zostawiają kabriolety z opuszczonymi dachami nawet pod Lidlem. Komputery na uczelni... każdy ma dostęp. Nie zamyka się tutaj sal komputerowych. w kraju po czymś takim zginął rzutnik. Niektórzy zostawiają swoje laptopy bez obserwacji. u nas na sekundę nie można komputera spuścić z oczu. Poza tym eleganckie przystanki. nie są pomalowane, połamane. niestety, ale zupełnie inna kultura. i w tym porównaniu trochę wychodzimy na minus. |
|
|
|
#4843 |
|
Wtajemniczenie
|
Niu, gratuluje Oliwki
!!!! Biia, wlasnie dlatego najlepiej zobaczyc wszystko na wlasnie oczy, wlasne wrazenie niekoniecznie sie pokrywa z ogolna opinia na temat jakiegos miejsca. U mnie bylo podobnie, choc wrazenia w druga strone, na temat Paryza. Wszyscy zachwyceni, a ja: o co chodzi? Nie rozumiem ekscytacji ![]() Nie mam czasu pisac w tygodniu w pracy, neistety. Nie mam generalnie ani sekundy wolnego, nad czym ubolewam, bo jednak w kodeksie kazdemu przysluguje glupie 5 min wolnego od kompa, a ja co? zapitalam jak glupia. Wiem juz na pewno, ze administracja biurowa, nawet z tlumaczeniami, jest nie dla mnie. Mysle nad "przekwalifikowaniem" sie w strone HR lub marketingu, zeby robic cos konkretnego, a nie glupoty ad hoc, ja teraz. Jestem generalnie zalamana praca. |
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Nocko właśnie sie ostatnio o Ciebie pytałam. Czyli dalej nie jest tam fajnie??
|
|
|
|
#4845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć niedzielnie!
Dopijam kawę, później kilka rzeczy pracowych i mam nadzieję długi spacer, bo słońce kusi ![]() Cytat:
Zazwyczaj pojawia się szok związany z różnicami majątkowymi czy mentalnymi... Sporo musimy podgonić. Z drugiej strony już nie raz zlapałam się na tym, że w jakichś wspaniałych i świetnie funkcjonujących państwach czy miastach trafiałam do takich miejsc, w których myślałam sobie jak to u nas w Polsce jest ekstra, np. w Londynie, w Atenach. No i nigdy nie zapomnę glinianych chat w greckiej wsi - i to wcale nie ukrytej gdzieś głęboko. Cytat:
Ad. pracy - to stanowisko różni się znacznie od Twojej ostatniej pracy, czy po prostu organizacja jest inna? Może to dobry moment właśnie, żeby przeanalizować swoje możliwości zawodowe. Póki co trzymaj się ciepło i nie frustruj za bardzo |
||
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mieliśmy parapetówkę dla znajomych było bardzo fajnie
a jedzenia nam zostało jeszcze na kilka dni heheDziewczyny wpadłam po poradę. Kupiłam sobie książeczkę z Lidla o Mufinkach i chciałabym je zacząć robić. związku z tym, że nigdy tego nie robiłam, chciałabym się dopytać o kilka rzeczy: gdzie zamawiacie wszystkie potrzebne wam rzeczy(formy itp) i co na początek powinnam zamówić??
|
|
|
|
#4847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ad. pracy. Sprawdziłaś, że to nie dla Ciebie. i jeśli masz okazję zmienić profesję, to sądzę, że warto. nie ma sensu być w czymś co nie sprawia satysfakcji. Cytat:
mnie załamuje nie to, że ich stać na to ferrari, ale ta mentalność, że spokojnie można nim sobie jeździć i nikt go nie uszkodzi celowo. a świat jest fantastyczny. fajnie byłoby go zwiedzić
|
||
|
|
|
#4848 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a przeskok byl tylko finansowy, bo obowiazki glupie jak but.Cytat:
Cytat:
A ja mysle, ze z wiekiem niestety moja zdolnosc zachwycania sie innymi krajami, stolicami nieco slabnie. Pamietam lata temu jak zbieralam szczeke po pobycie w Wenecji, Barcelonie... a teraz Paryz - zupelnie nie bylam poruszona, w zasadzie nawet zaluje, ze sie tam wybralismy! a moglam odkladac na Japonie np. (moje marzenie) lub Kube (marzenie TZ) Nic to, w kazdym razie u mnie nastoje takie sobie. TZ tez zmienia prace niebawem, chodzi caly nabuzowany swoim obecnym szefem, marudzi i chce szybko zmieniac cos. Ja tez niezadowolona i co gorsza, nie mam na siebie pomyslu. Generalnie widze ciemnosc |
|||
|
|
|
#4849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza chyba będzie przed Bożym Narodzeniem Kanapy nie możemy wybrać... Albo za szeroka, albo brzydko wykończona, albo bez funkcji spania, albo beznadziejne rozkładanie, albo niewygodna, albo bardzo droga ![]() Liczę, że będzie tak jak ze stołem - miłość od pierwszego wejrzenia... Tylko nie wiem, gdzie już szukać... ![]() Ad. muffinek, to chyba Butter jest ekspertem. Ja upiekłam w życiu może 4 ciasta i kilka zrobiłam na zimno ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, czy Ateny są najbrzydszą stolicą świata, ale mają wiele brzydkich miejsc<zresztą jak każde miasto>. A czasem tak brzydkich, że aż klimatycznych ![]() Załączam próbkę - Ateny o 5 rano, droga z portu na stadion olimpijski. Cytat:
Ad. Kuby - mój TŻ też o niej marzy. Zresztą i ja też. Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2010-10-17 o 17:57 |
|||
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko spokojnie, znajdziecie kanapę. Nie podobają mi sie te Ateny (patrząc na zdjęcie). W takim razie czekam na Butter
|
|
|
|
#4851 |
|
Wtajemniczenie
|
o Atenach pisałam o najbrzydszej Europy, na pewno nie masz w konkursie z wieloma brzydkimi stolicami. a zdjęcie jeszcze bardziej spowodowało to, że chcę to sprawdzić
![]() ale to chyba nie z wiekiem spada to postrzeganie. Po prostu po Paryżu nie zbiera się szczęki z podłogi. a Kuba to też moje marzenie |
|
|
|
#4852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć niestety nie byłam w Atenach ani w Portugalii i żałuję
![]() Paryż mi się podobał Jeśli chodzi o Kubę to znajomi byli i są rozczarowani, bo spodziewali sie czegoś innego ![]() A wyjazdy marzeń to Chiny i Indie Cytat:
![]() Madzia ja nie wiem co ty jeszcze chcesz zamawiać oprócz foremek. Produkty spożywcze i tyle ![]() Muffinki to dla mnie 15min roboty, a są pyszne
|
|
#4854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć... wróciliśmy właśnie z wesela wyjazdowego...nie wybawiliśmy się... i tyle na ten temat
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To co chciałaś wiedzieć? Papilotki czyli te papierki możesz kupić w markecie, albo np. zamówić w necie, ja ostatnio zamawiam na przydasiowni. Blacha do muffinków jest Ci jeszcze potrzebna. Też proponuję zamówić w necie, bo jest o wiele taniej niż w sklepie. Tzn w sklepach można trafić na promocję...ale w necie o wiele taniej ![]() Co do składników, to wszystko masz w książce... muffinki są banalne do wykonania ![]() Kurka, jutro znowu do pracy... |
||
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Butter upiłam książkę z Lidla o Muffinach i teraz tak za mną chodzą. Tylko właśnie zaplecze do ich przygotowania mi jest potrzebne. Czy lepiej w tych papierkach czy w formie. Forma zwykła czy silikonowa?? co lepsze?? Rozumiem, ze wymiary są wszystkiego takie same?? Idę zaraz na tę stronę co napisałaś
uuuu szkoda, że się nie wybawiłaś. Pewnie tylko umęczona wróciłaś. Ja tak mam, jak muzyka jest do kitu. |
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć poniedziałkowo...
Cytat:
Jak już weszłaś na wspomnianą przeze mnie stronę, to wiesz już, ze wymiary nie są takie same...ale bardzo podobne. Kup formę, zmierz średnicę, a potem kup papilotki.. Madziu, to na prawdę bardzo proste... |
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
poniedziałkowo ![]() Butter ok, w takim razie już wiem i forma i papierki. W takim razie też kupię jakąś metalową. Dziś sobie wszystko zamówię. |
|
|
|
#4858 |
|
Wtajemniczenie
|
Czeeesc.
Dzis czeka mnie w pracy półdniowe szkolenie - zyc nie umierac
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
cześć.
Niu - gratuluję córeczki!!! ja zabiegana, zalatana. 4 dni nie było mnie w firmie na miejscu i zaległości mam wielkie ... miłego dnia
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Upatrzyłam sobie w weekend robota wieloczynnościowego i zamierzam niebawem sfinalizować zakup To w temacie muffinkowo-ciastowym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

śliczna dziewczynka imię też bardzo ładne