Wymarzony pierścionek część XIX:) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-15, 12:24   #4831
emi_lka
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja też tak myślałam cały czas, że dobrze nam we dwoje, że nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek będę chciała mieć dziecko, że tyle rzeczy do zrobienia jeszcze, a z dzieckiem niemożliwe, że pewnie kasy byłoby za mało...itp itd...
A jak ostatnio miałam akcję taką jak Ty: nudności, szczątkowy wręcz @, senność, bóle brzucha...i zrobiłam test, wyszedł negatywny...i autentycznie zrobiło mi się przykro... Jeszcze przez testem zaczęłam gadać z mężem, co by było...i doszliśmy do wniosku, że wszystko byłoby super, że niektóre rzeczy zrobilibyśmy później, że właściwie super byłoby z takim maluszkiem, z kasą byśmy sobie jakoś poradzili...to czego nie dostałabym w pracy, dorobiłabym korepetycjami...i potem zrobiłam test...wyszła jedna krecha...i było mi autentycznie przykro...bo tak sobie wkręciłam akcję ciąża, że byłam prawie pewna, że to już
Teraz coraz częściej myślę, że byłoby fajnie

A tak w ogóle to mamy dziś z TŻ 4 rocznicę bycia razem
To dużo, dużo szczęścia
I... dobrych decyzji związanych z planowaniem dzieciątka

Ja mam inaczej. Tzn. też stwierdziliśmy, że jesteśmy w dobrej sytuacji, że byśmy sobie poradzili, ale nie opuszczało mnie poczucie straty, czy też utraty "wolności", takie wewnętrzne uczucie. Więc z jednej strony otwartość, bo to nasze wspólne "dzieło", ale z drugiej poczucie, że nie do końca tak chcieliśmy. Czyli potrzebujemy jeszcze czasu
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 12:31   #4832
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
To dużo, dużo szczęścia
I... dobrych decyzji związanych z planowaniem dzieciątka

Ja mam inaczej. Tzn. też stwierdziliśmy, że jesteśmy w dobrej sytuacji, że byśmy sobie poradzili, ale nie opuszczało mnie poczucie straty, czy też utraty "wolności", takie wewnętrzne uczucie. Więc z jednej strony otwartość, bo to nasze wspólne "dzieło", ale z drugiej poczucie, że nie do końca tak chcieliśmy. Czyli potrzebujemy jeszcze czasu
A dziękuję bardzo w imieniu swoim i męża

Emilko, nie ma się co spieszyć Każdy musi na pewno do takiej decyzji dojrzeć w pełni, żeby w pełni cieszyć się i znosić trudy macierzyństwa Tak mi się przynajmniej wydaje

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 12:32   #4833
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak myślałam cały czas, że dobrze nam we dwoje, że nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek będę chciała mieć dziecko, że tyle rzeczy do zrobienia jeszcze, a z dzieckiem niemożliwe, że pewnie kasy byłoby za mało...itp itd...
A jak ostatnio miałam akcję taką jak Ty: nudności, szczątkowy wręcz @, senność, bóle brzucha...i zrobiłam test, wyszedł negatywny...i autentycznie zrobiło mi się przykro... Jeszcze przez testem zaczęłam gadać z mężem, co by było...i doszliśmy do wniosku, że wszystko byłoby super, że niektóre rzeczy zrobilibyśmy później, że właściwie super byłoby z takim maluszkiem, z kasą byśmy sobie jakoś poradzili...to czego nie dostałabym w pracy, dorobiłabym korepetycjami...i potem zrobiłam test...wyszła jedna krecha...i było mi autentycznie przykro...bo tak sobie wkręciłam akcję ciąża, że byłam prawie pewna, że to już

Pięknie wnioski

Wszystkiego najlepszego dla Was
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 12:38   #4834
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Pięknie wnioski

Wszystkiego najlepszego dla Was
Dziękuję

Właściwie wydaje mi się, że to całkiem normalne wnioski dla dwojga dorosłych ludzi, którzy się kochają

Hania

Stary 2010-10-15, 12:40   #4835
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
My weekend planujemy m.in. meblowy - jutro rano ruszamy oglądać kanapy.
My w weekend jedziemy wybrać uchwyty do szafek do kuchni oraz umywalkę i baterię do łazienki a potem ogarniamy w mieszkaniu, tzn. pozbywamy się kartonów itd. aby powoli zwozić już niektóre rzeczy.

Cytat:

Butter, wszystkiego dobrego dla Was.

Co do opisywanej sytuacji, to jakbym swoje myśli słyszała. Miałam 2 razy taką sytuację i też przeżywałam rozczarowanie gdy zobaczyłam 1 kreskę. A tak na co dzień uwielbiam bycie we dwoje tylko z TŻ
Stary 2010-10-15, 12:42   #4836
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Właściwie wydaje mi się, że to całkiem normalne wnioski dla dwojga dorosłych ludzi, którzy się kochają
nom tak..dlatego pięknie- bo to znaczy że się kochacie i jesteście odpowiedzialni

My też byśmy się cieszyli gdybyśmy wpadkę zaliczyli - to już mamy ustalone od 4 lat ...byle nie teraz, bo mam wykupiony wyjazd narciarski
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 13:00   #4837
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
nom tak..dlatego pięknie- bo to znaczy że się kochacie i jesteście odpowiedzialni
My też byśmy się cieszyli gdybyśmy wpadkę zaliczyli - to już mamy ustalone od 4 lat ...byle nie teraz, bo mam wykupiony wyjazd narciarski
A dalej takie z nas szczyle

Hania

Stary 2010-10-15, 13:02   #4838
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha U mnie podobnie
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 13:49   #4839
niuniuniau
Zadomowienie

Butter wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.

Co do tematu macierzyństwa to ja pomimo że już mam dziecko to czasem łapię się na myślach czy na pewno dorosłam do tego. Szczególnie w taką noc jak ta dzisiaj Mojej niuńce dzień pomieszał się z nocą, w dzień śpi jak zabita a w nocy daje do wiwatu. No cóz, uroki macierzyństwa

Twin to super że uda Wam się wcześniej przeprowadzić, to cudowne uczucie być w końcu na swoim
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 14:36   #4840
dorinka30
Zakorzenienie

Butter super decyzja, powodzenia więc

Niu to normalne, wszystko krótko trwa więc jeszcze jesteś nie oswojona z sytuacją, będzie dobrze Zobaczysz jak uśmiech małej zrekompensuje Ci nieprzespane nocki, szybko się o tym na szczęście zapomina
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:10   #4841
goosia207
Zakorzenienie

cześć

Niu gratulacje śliczna dziewczynka imię też bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć piątkowo

ja z kolei bardzo lubię Piotra i Pawła, bo liczy się dla mnie schludność i porządek a tak tam właśnie jest. U mnie Piotrów nie ma, więc niestety tam nie kupuję
To tak jak u mnie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
[/U]

Postanowiłaś rzucić sex , aby uniknąć niepotrzebnego stresu

To podobno najskuteczniejszy srodek antykoncepcyjny

Cytat:
Niu, córeczka cudna Dużo zrowia dla niej, a cierpliwości dla Ciebie

Gratulacje
Stary 2010-10-16, 22:42   #4842
biia
Wtajemniczenie

Korzystając z chwili ciszy na forum powiem wam moje spostrzeżenia o życiu tutaj.

Portugalia, jak mnie uczono na studiach, jest jednym z biedniejszych krajów strefy euro, który ma problemy z odpowiednimi wskaźnikami.
jednak ten problem dotyczy chyba tylko makro.
oceniam po tym co widzę. czyli samochody. Na każdym kroku spotykam tutaj porsche carrera, ferrari, cabriolety.
i gadamy sobie z tż-tem. "czy jak wygrasz w totka kupisz sobie porschaka", NIE. u nas w kraju nie można mieć porschaka. jak nie zniszczą go dziury w ulicach, to chuliganie. Tutaj ludzie zostawiają kabriolety z opuszczonymi dachami nawet pod Lidlem.
Komputery na uczelni... każdy ma dostęp. Nie zamyka się tutaj sal komputerowych. w kraju po czymś takim zginął rzutnik.
Niektórzy zostawiają swoje laptopy bez obserwacji. u nas na sekundę nie można komputera spuścić z oczu.
Poza tym eleganckie przystanki. nie są pomalowane, połamane.
niestety, ale zupełnie inna kultura. i w tym porównaniu trochę wychodzimy na minus.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 09:24   #4843
czarna.noc
Wtajemniczenie

Niu, gratuluje Oliwki !!!!

Biia, wlasnie dlatego najlepiej zobaczyc wszystko na wlasnie oczy, wlasne wrazenie niekoniecznie sie pokrywa z ogolna opinia na temat jakiegos miejsca. U mnie bylo podobnie, choc wrazenia w druga strone, na temat Paryza. Wszyscy zachwyceni, a ja: o co chodzi? Nie rozumiem ekscytacji

Nie mam czasu pisac w tygodniu w pracy, neistety. Nie mam generalnie ani sekundy wolnego, nad czym ubolewam, bo jednak w kodeksie kazdemu przysluguje glupie 5 min wolnego od kompa, a ja co? zapitalam jak glupia. Wiem juz na pewno, ze administracja biurowa, nawet z tlumaczeniami, jest nie dla mnie. Mysle nad "przekwalifikowaniem" sie w strone HR lub marketingu, zeby robic cos konkretnego, a nie glupoty ad hoc, ja teraz. Jestem generalnie zalamana praca.
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 09:55   #4844
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Nocko właśnie sie ostatnio o Ciebie pytałam. Czyli dalej nie jest tam fajnie??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:17   #4845
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć niedzielnie!
Dopijam kawę, później kilka rzeczy pracowych i mam nadzieję długi spacer, bo słońce kusi

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
Korzystając z chwili ciszy na forum powiem wam moje spostrzeżenia o życiu tutaj.

Portugalia, jak mnie uczono na studiach, jest jednym z biedniejszych krajów strefy euro, który ma problemy z odpowiednimi wskaźnikami.
jednak ten problem dotyczy chyba tylko makro.
oceniam po tym co widzę. czyli samochody. Na każdym kroku spotykam tutaj porsche carrera, ferrari, cabriolety.
i gadamy sobie z tż-tem. "czy jak wygrasz w totka kupisz sobie porschaka", NIE. u nas w kraju nie można mieć porschaka. jak nie zniszczą go dziury w ulicach, to chuliganie. Tutaj ludzie zostawiają kabriolety z opuszczonymi dachami nawet pod Lidlem.
Komputery na uczelni... każdy ma dostęp. Nie zamyka się tutaj sal komputerowych. w kraju po czymś takim zginął rzutnik.
Niektórzy zostawiają swoje laptopy bez obserwacji. u nas na sekundę nie można komputera spuścić z oczu.
Poza tym eleganckie przystanki. nie są pomalowane, połamane.
niestety, ale zupełnie inna kultura. i w tym porównaniu trochę wychodzimy na minus.
Rzeczywiście dane z analiz ekonomiczno-gospodarczych danego kraju inaczej uwidaczniają się w rzeczywistości niż nasze wyobrażenia o tym.
Zazwyczaj pojawia się szok związany z różnicami majątkowymi czy mentalnymi... Sporo musimy podgonić.
Z drugiej strony już nie raz zlapałam się na tym, że w jakichś wspaniałych i świetnie funkcjonujących państwach czy miastach trafiałam do takich miejsc, w których myślałam sobie jak to u nas w Polsce jest ekstra, np. w Londynie, w Atenach. No i nigdy nie zapomnę glinianych chat w greckiej wsi - i to wcale nie ukrytej gdzieś głęboko.

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość

Biia, wlasnie dlatego najlepiej zobaczyc wszystko na wlasnie oczy, wlasne wrazenie niekoniecznie sie pokrywa z ogolna opinia na temat jakiegos miejsca. U mnie bylo podobnie, choc wrazenia w druga strone, na temat Paryza. Wszyscy zachwyceni, a ja: o co chodzi? Nie rozumiem ekscytacji

Nie mam czasu pisac w tygodniu w pracy, neistety. Nie mam generalnie ani sekundy wolnego, nad czym ubolewam, bo jednak w kodeksie kazdemu przysluguje glupie 5 min wolnego od kompa, a ja co? zapitalam jak glupia. Wiem juz na pewno, ze administracja biurowa, nawet z tlumaczeniami, jest nie dla mnie. Mysle nad "przekwalifikowaniem" sie w strone HR lub marketingu, zeby robic cos konkretnego, a nie glupoty ad hoc, ja teraz. Jestem generalnie zalamana praca.
Nocko fajnie, że piszesz!
Ad. pracy - to stanowisko różni się znacznie od Twojej ostatniej pracy, czy po prostu organizacja jest inna?
Może to dobry moment właśnie, żeby przeanalizować swoje możliwości zawodowe.
Póki co trzymaj się ciepło i nie frustruj za bardzo
Stary 2010-10-17, 13:20   #4846
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Wczoraj mieliśmy parapetówkę dla znajomych było bardzo fajnie a jedzenia nam zostało jeszcze na kilka dni hehe

Dziewczyny wpadłam po poradę. Kupiłam sobie książeczkę z Lidla o Mufinkach i chciałabym je zacząć robić. związku z tym, że nigdy tego nie robiłam, chciałabym się dopytać o kilka rzeczy: gdzie zamawiacie wszystkie potrzebne wam rzeczy(formy itp) i co na początek powinnam zamówić??

Stary 2010-10-17, 16:51   #4847
biia
Wtajemniczenie

Cytat:

ja myślę, że Paryż traci na tym właśnie, że wszyscy się nim tak zachwycają. i potem jedzie się do Paryża i spodziewa niewiadomo czego. moim zdaniem ma swój urok. ale wolę Rzym

ad. pracy. Sprawdziłaś, że to nie dla Ciebie. i jeśli masz okazję zmienić profesję, to sądzę, że warto. nie ma sensu być w czymś co nie sprawia satysfakcji.

Cytat:
Cześć niedzielnie!
Dopijam kawę, później kilka rzeczy pracowych i mam nadzieję długi spacer, bo słońce kusi

Rzeczywiście dane z analiz ekonomiczno-gospodarczych danego kraju inaczej uwidaczniają się w rzeczywistości niż nasze wyobrażenia o tym.
Zazwyczaj pojawia się szok związany z różnicami majątkowymi czy mentalnymi... Sporo musimy podgonić.
Z drugiej strony już nie raz zlapałam się na tym, że w jakichś wspaniałych i świetnie funkcjonujących państwach czy miastach trafiałam do takich miejsc, w których myślałam sobie jak to u nas w Polsce jest ekstra, np. w Londynie, w Atenach. No i nigdy nie zapomnę glinianych chat w greckiej wsi - i to wcale nie ukrytej gdzieś głęboko.

Ad. pracy - to stanowisko różni się znacznie od Twojej ostatniej pracy, czy po prostu organizacja jest inna?
słyszałam, że Ateny są najbrzydszą stolicą Europy. Jak kiedyś będę miała okazję, to z pewnością je odwiedzę i to sprawdzę.
mnie załamuje nie to, że ich stać na to ferrari, ale ta mentalność, że spokojnie można nim sobie jeździć i nikt go nie uszkodzi celowo.
a świat jest fantastyczny. fajnie byłoby go zwiedzić

Stary 2010-10-17, 17:17   #4848
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Nocko właśnie sie ostatnio o Ciebie pytałam. Czyli dalej nie jest tam fajnie??
No powiedzmy ze jestem rozczarowana praca, tzn obowiazkami. Spodziewalam sie lepszego "przeskoku" w "karierze" a przeskok byl tylko finansowy, bo obowiazki glupie jak but.

Cytat:
Cześć niedzielnie!

Organizacja faktycznie ejst inna, ale po prostu chyba spodziewalam sie bardziej.. samodzielnego stanowiska. Prawda jest taka, ze cale bite 8 godzin zajmuje sie rzeczami ad hoc, nie ma miejsca na tlumaczenia, a to mi obiecali

Cytat:
ja myślę, że Paryż traci na tym właśnie, że wszyscy się nim tak zachwycają. i potem jedzie się do Paryża i spodziewa niewiadomo czego. moim zdaniem ma swój urok. ale wolę Rzym

ad. pracy. Sprawdziłaś, że to nie dla Ciebie. i jeśli masz okazję zmienić profesję, to sądzę, że warto. nie ma sensu być w czymś co nie sprawia satysfakcji.

słyszałam, że Ateny są najbrzydszą stolicą Europy. Jak kiedyś będę miała okazję, to z pewnością je odwiedzę i to sprawdzę.
mnie załamuje nie to, że ich stać na to ferrari, ale ta mentalność, że spokojnie można nim sobie jeździć i nikt go nie uszkodzi celowo.
Obawiam sie wlasnie, ze nie mam okazji zmienic profesji, tzn musialabym isc na kurs lub jakas podyplomowke, bo moje studia (anglistyka) neistety mi takiej pracy nie zapewnia (marketing, moze HR) Generalnie jestem w takim punkcie, ze stoje na rozdrozu i zuplenie nie wiem co mam ze soba poczac. Wiem tylko, ze na pewno nie chce TU pracowac gdzie ejstem teraz.

A ja mysle, ze z wiekiem niestety moja zdolnosc zachwycania sie innymi krajami, stolicami nieco slabnie. Pamietam lata temu jak zbieralam szczeke po pobycie w Wenecji, Barcelonie... a teraz Paryz - zupelnie nie bylam poruszona, w zasadzie nawet zaluje, ze sie tam wybralismy! a moglam odkladac na Japonie np. (moje marzenie) lub Kube (marzenie TZ)

Nic to, w kazdym razie u mnie nastoje takie sobie. TZ tez zmienia prace niebawem, chodzi caly nabuzowany swoim obecnym szefem, marudzi i chce szybko zmieniac cos. Ja tez niezadowolona i co gorsza, nie mam na siebie pomyslu. Generalnie widze ciemnosc
Stary 2010-10-17, 17:54   #4849
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj mieliśmy parapetówkę dla znajomych było bardzo fajnie a jedzenia nam zostało jeszcze na kilka dni hehe

Dziewczyny wpadłam po poradę. Kupiłam sobie książeczkę z Lidla o Mufinkach i chciałabym je zacząć robić. związku z tym, że nigdy tego nie robiłam, chciałabym się dopytać o kilka rzeczy: gdzie zamawiacie wszystkie potrzebne wam rzeczy(formy itp) i co na początek powinnam zamówić??
Fajnie, że imprezka udana
Nasza chyba będzie przed Bożym Narodzeniem
Kanapy nie możemy wybrać... Albo za szeroka, albo brzydko wykończona, albo bez funkcji spania, albo beznadziejne rozkładanie, albo niewygodna, albo bardzo droga
Liczę, że będzie tak jak ze stołem - miłość od pierwszego wejrzenia... Tylko nie wiem, gdzie już szukać...

Ad. muffinek, to chyba Butter jest ekspertem. Ja upiekłam w życiu może 4 ciasta i kilka zrobiłam na zimno

Cytat:

Co do Paryża - właśnie dziś TŻ sprawdzał bilety i w lutym można się wybrać za 160 zł w obie strony. Ja muszę Paryż zobaczyć i jednak sądzę, że mnie zachwyci... w jakiś sposób

Nie wiem, czy Ateny są najbrzydszą stolicą świata, ale mają wiele brzydkich miejsc<zresztą jak każde miasto>. A czasem tak brzydkich, że aż klimatycznych
Załączam próbkę - Ateny o 5 rano, droga z portu na stadion olimpijski.

Cytat:
No powiedzmy ze jestem rozczarowana praca, tzn obowiazkami. Spodziewalam sie lepszego "przeskoku" w "karierze" a przeskok byl tylko finansowy, bo obowiazki glupie jak but.
Organizacja faktycznie ejst inna, ale po prostu chyba spodziewalam sie bardziej.. samodzielnego stanowiska. Prawda jest taka, ze cale bite 8 godzin zajmuje sie rzeczami ad hoc, nie ma miejsca na tlumaczenia, a to mi obiecali

Obawiam sie wlasnie, ze nie mam okazji zmienic profesji, tzn musialabym isc na kurs lub jakas podyplomowke, bo moje studia (anglistyka) neistety mi takiej pracy nie zapewnia (marketing, moze HR) Generalnie jestem w takim punkcie, ze stoje na rozdrozu i zuplenie nie wiem co mam ze soba poczac. Wiem tylko, ze na pewno nie chce TU pracowac gdzie ejstem teraz.

A ja mysle, ze z wiekiem niestety moja zdolnosc zachwycania sie innymi krajami, stolicami nieco slabnie. Pamietam lata temu jak zbieralam szczeke po pobycie w Wenecji, Barcelonie... a teraz Paryz - zupelnie nie bylam poruszona, w zasadzie nawet zaluje, ze sie tam wybralismy! a moglam odkladac na Japonie np. (moje marzenie) lub Kube (marzenie TZ)

Nic to, w kazdym razie u mnie nastoje takie sobie. TZ tez zmienia prace niebawem, chodzi caly nabuzowany swoim obecnym szefem, marudzi i chce szybko zmieniac cos. Ja tez niezadowolona i co gorsza, nie mam na siebie pomyslu. Generalnie widze ciemnosc
Ad. pracy -spróbuj aplikować na stanowiska, które Cię interesują (HR, marketing) nawet jeśli nie masz bogatych doświadczeń w tym zakresie, czy wykształcenia kierunkowego. Może będziesz miała szczęście i nauczysz się wszystkiego na żywym organizmie.

Ad. Kuby - mój TŻ też o niej marzy. Zresztą i ja też.

Edytowane przez emi_lka
Czas edycji: 2010-10-17 o 17:57
Stary 2010-10-17, 18:03   #4850
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Emilko spokojnie, znajdziecie kanapę. Nie podobają mi sie te Ateny (patrząc na zdjęcie). W takim razie czekam na Butter

Stary 2010-10-17, 18:16   #4851
biia
Wtajemniczenie

o Atenach pisałam o najbrzydszej Europy, na pewno nie masz w konkursie z wieloma brzydkimi stolicami. a zdjęcie jeszcze bardziej spowodowało to, że chcę to sprawdzić

ale to chyba nie z wiekiem spada to postrzeganie. Po prostu po Paryżu nie zbiera się szczęki z podłogi.

a Kuba to też moje marzenie

Stary 2010-10-17, 18:33   #4852
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Emilko spokojnie, znajdziecie kanapę. Nie podobają mi sie te Ateny (patrząc na zdjęcie). W takim razie czekam na Butter
Trochę się niecierpliwię, bo trzeba i tak czekać ok. 4 tygodnie. Więc im dłużej zwlekamy z decyzją tym dłużej będziemy czekać na mebel...

Cytat:
o Atenach pisałam o najbrzydszej Europy, na pewno nie masz w konkursie z wieloma brzydkimi stolicami. a zdjęcie jeszcze bardziej spowodowało to, że chcę to sprawdzić

ale to chyba nie z wiekiem spada to postrzeganie. Po prostu po Paryżu nie zbiera się szczęki z podłogi.

a Kuba to też moje marzenie
Ateny są też piękne Warto sprawdzić, ale latem to o 14 trzeba uciekać, jest piekielnie gorąco.
Stary 2010-10-17, 20:14   #4853
goosia207
Zakorzenienie

Cześć niestety nie byłam w Atenach ani w Portugalii i żałuję
Paryż mi się podobał
Jeśli chodzi o Kubę to znajomi byli i są rozczarowani, bo spodziewali sie czegoś innego

A wyjazdy marzeń to Chiny i Indie

Cytat:

Ja mam formy do muffinek, ale najwygodniej robi mi się je w papierowych papilotkach.Praktycznie są dostępne wszędzie
Madzia ja nie wiem co ty jeszcze chcesz zamawiać oprócz foremek.
Produkty spożywcze i tyle
Muffinki to dla mnie 15min roboty, a są pyszne
Stary 2010-10-17, 20:21   #4854
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć... wróciliśmy właśnie z wesela wyjazdowego...nie wybawiliśmy się... i tyle na ten temat

Cytat:

Ad. muffinek, to chyba Butter jest ekspertem. Ja upiekłam w życiu może 4 ciasta i kilka zrobiłam na zimno
Ohhh...

Cytat:
Doczekałaś się
To co chciałaś wiedzieć?
Papilotki czyli te papierki możesz kupić w markecie, albo np. zamówić w necie, ja ostatnio zamawiam na przydasiowni. Blacha do muffinków jest Ci jeszcze potrzebna. Też proponuję zamówić w necie, bo jest o wiele taniej niż w sklepie. Tzn w sklepach można trafić na promocję...ale w necie o wiele taniej
Co do składników, to wszystko masz w książce... muffinki są banalne do wykonania

Kurka, jutro znowu do pracy...

Hania

Stary 2010-10-17, 23:19   #4855
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter upiłam książkę z Lidla o Muffinach i teraz tak za mną chodzą. Tylko właśnie zaplecze do ich przygotowania mi jest potrzebne. Czy lepiej w tych papierkach czy w formie. Forma zwykła czy silikonowa?? co lepsze?? Rozumiem, ze wymiary są wszystkiego takie same?? Idę zaraz na tę stronę co napisałaś

uuuu szkoda, że się nie wybawiłaś. Pewnie tylko umęczona wróciłaś. Ja tak mam, jak muzyka jest do kitu.

Stary 2010-10-18, 08:33   #4856
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć poniedziałkowo...

Cytat:
Butter upiłam książkę z Lidla o Muffinach i teraz tak za mną chodzą. Tylko właśnie zaplecze do ich przygotowania mi jest potrzebne. Czy lepiej w tych papierkach czy w formie. Forma zwykła czy silikonowa?? co lepsze?? Rozumiem, ze wymiary są wszystkiego takie same?? Idę zaraz na tę stronę co napisałaś

uuuu szkoda, że się nie wybawiłaś. Pewnie tylko umęczona wróciłaś. Ja tak mam, jak muzyka jest do kitu.
Madziu, i forma i papierki. Forma obojętne jaka. Ja mam metalowe.

Jak już weszłaś na wspomnianą przeze mnie stronę, to wiesz już, ze wymiary nie są takie same...ale bardzo podobne. Kup formę, zmierz średnicę, a potem kup papilotki..
Madziu, to na prawdę bardzo proste... i logiczne...

Hania

Stary 2010-10-18, 08:47   #4857
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć poniedziałkowo

Butter ok, w takim razie już wiem i forma i papierki. W takim razie też kupię jakąś metalową. Dziś sobie wszystko zamówię.

Stary 2010-10-18, 08:57   #4858
czarna.noc
Wtajemniczenie

Czeeesc.
Dzis czeka mnie w pracy półdniowe szkolenie - zyc nie umierac
Stary 2010-10-18, 09:23   #4859
jodie
Zakorzenienie

cześć.

Niu - gratuluję córeczki!!!

ja zabiegana, zalatana. 4 dni nie było mnie w firmie na miejscu i zaległości mam wielkie ...

miłego dnia
Stary 2010-10-18, 09:23   #4860
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

Upatrzyłam sobie w weekend robota wieloczynnościowego i zamierzam niebawem sfinalizować zakup Co tam meble To w temacie muffinkowo-ciastowym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości