Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-21, 12:16   #4831
karinas2111
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Witam Wszystkich,

jestem tu nowa Chciałabym do Was dołączyć Można?
Ja od 19 lipca jestem na diecie Dukana. W I Fazie schudłam 2kg, teraz jestem na II fazie PW ale jakoś jeszcze nic nie spadło, mam nadzieje że jednak coś ruszy więc czekam cierpliwie.

Zamówiłam sobie książkę więc dopiero jutro ją będę mieć więc będę studiować Póki co zasięgam porad w internecie

Może troszkę o sobie napiszę Mam na imię Karina, mam 23 lata i od czasu urodzenia dziecka (3lata) mam wielki problem z nadwagą!!! Po ciąży moja waga utrzymywała się ponad 100kg. W tym roku w lutym zaczęłam dietę Strażników Wagi, startowałam z wagi 106kg i udało mi się zejść do wagi 99kg. Więc teraz wystartowałam z wagi 99kg i po 5 dniach fazy I jest 97kg. Wzrostu mam 163cm, więc nie wyglądam zbyt efektownie

Przez ten okres diety Dukana tak mi się skurczył żołądek że w ogóle nie chce mi się jeść!! Zmuszam się żeby cokolwiek wszamać Podobno powinno się dużo jeść na tej diecie a ja bym mogła cały dzień nie jeść.Najgorzej mi wchodzą jajka, na wymioty mnie bierze jak zjem więcej niż jedno. I mam problem z otrębami! Jestem na nie uczulona!! I sama nie wiem co moge teraz zrobić. Czytałam że te otręby to głównie na to żeby regularnie chodzić do wc, ale ja chodze regularnie :0 tzn codziennie Więc może nie musze tych otrębów jeść??

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
karinas2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:17   #4832
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,podczytuje Was od dluzszego czasu ale jakos nie mam chwili zeby sie odezwac,wiecie praca,male dziecko..
Na dukanie jestem od 10 maja i do dnia dzisiejszego zrzucilam 20kg chociaz pewnie było by wiecej ale ostatnie 1,5 tygodnia zaczelam lekko grzeszyc ale od wczoraj grzecznie powracam do dukania.Moim celem jest zrzucenie jeszcze 10 a najlepiej 15 kg,zobaczymy czy sie uda

Mam wielka prosbe,ma ktoras z Was moze sprawdzony przepis na dobra kawke mrozona bo ostatnio probowalam cos swojego zrobic ale kompletnie mi nie wychodzi

Zycze szybkiego zrzucania kilogramow i wytrwalosci

Ps .Widze kilka znajomych twarzy,czesc Konczitko!!
WOW 20KG jestem pod wrazeniem, powiedz jak to zrobilas, moze ja cos zle robie ja po 2 miechach mam 12kg mniej i jeszce 15 kg przede mna

co do slodzikow, to wiem tylo ze nie na aspartamie, a juz na pewno nie do pieczenia, a jakie nazwy to nie wiem o chyba sussina gold, dziewczyny kiedys o tym pisaly, ale ja nie mieszkam w Polsce - wiec na 100% nie wiem

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:17   #4833
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emilka87-87 Pokaż wiadomość
Witajcie Laseczki Wiecie codziś w pracy usłyszałam? "niech mi pani powiem ile kalorii pani je bo pani taka chuda"
no prosze jak tro potrafi zmotywowac i dodac blasku w oku, napewno poczulaś sie piekniejsza heheh i zaczelac fruwać lekko niczym ptaszek
Stary 2010-07-21, 12:25   #4834
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
WOW 20KG jestem pod wrazeniem, powiedz jak to zrobilas, moze ja cos zle robie ja po 2 miechach mam 12kg mniej i jeszce 15 kg przede mna

co do slodzikow, to wiem tylo ze nie na aspartamie, a juz na pewno nie do pieczenia, a jakie nazwy to nie wiem o chyba sussina gold, dziewczyny kiedys o tym pisaly, ale ja nie mieszkam w Polsce - wiec na 100% nie wiem
jestem w szoku!!!
Naprawde ogromne gratulacje dziewczyny, to imponujace!
Jestem pelna podziwu naprawde!
I to wszytsko na Dukanie? Te 12kg w 2 miesiace byloby by dla mnie zbawieniem.
Duzo było grzeszkow? Jak z cwiczeniami?
Masz moze jakies wskazowki dla raczkujacych
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:26   #4835
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez marzenioholiczka Pokaż wiadomość
Ach komplement jak marzenie

No już 2,5 tygodnia a zostało nam jeszcze 3,5-4,5 strasznie mi ten czas się dłużył dlatego postanowiłam coś zmienić i mam nadzieję że mi się uda
a pewnie ze dasz rade, grunt to samozaparcie co do rozstan to doskonale Cie rozumiem

Cytat:
Napisane przez Ija Pokaż wiadomość
Łaaa krówki
przestańcie, bo leży kilogram w kuchni w szafce a tuż obok moje ukochane jaśki jogurtowe, kilogram karpatki chałwowej (!!!!) i inne pyszności, którymi zajadają się domownicy a w mojej szafie leży wielki wór wszelkiej maści czekoladek, żelek itp. :beczy:

idę się pochlastać
przestan sie nakrecac zrob sobie ciacha owsiane

Cytat:
Napisane przez karinas2111 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich,

Ja od 19 lipca jestem na diecie Dukana. W I Fazie schudłam 2kg, teraz jestem na II fazie PW ale jakoś jeszcze nic nie spadło, mam nadzieje że jednak coś ruszy więc czekam cierpliwie.

Zamówiłam sobie książkę więc dopiero jutro ją będę mieć więc będę studiować Póki co zasięgam porad w internecie

Może troszkę o sobie napiszę Mam na imię Karina, mam 23 lata i od czasu urodzenia dziecka (3lata) mam wielki problem z nadwagą!!! Po ciąży moja waga utrzymywała się ponad 100kg. W tym roku w lutym zaczęłam dietę Strażników Wagi, startowałam z wagi 106kg i udało mi się zejść do wagi 99kg. Więc teraz wystartowałam z wagi 99kg i po 5 dniach fazy I jest 97kg. Wzrostu mam 163cm, więc nie wyglądam zbyt efektownie

Przez ten okres diety Dukana tak mi się skurczył żołądek że w ogóle nie chce mi się jeść!! Zmuszam się żeby cokolwiek wszamać Podobno powinno się dużo jeść na tej diecie a ja bym mogła cały dzień nie jeść.Najgorzej mi wchodzą jajka, na wymioty mnie bierze jak zjem więcej niż jedno. I mam problem z otrębami! Jestem na nie uczulona!! I sama nie wiem co moge teraz zrobić. Czytałam że te otręby to głównie na to żeby regularnie chodzić do wc, ale ja chodze regularnie :0 tzn codziennie Więc może nie musze tych otrębów jeść??

witaj mozna mozna, miejsca mamy jeszce sporo na pewno Ci sie uda, ale wiedze ze ksiazka jeszce nie przeczytana a tescik zrobiony ?

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:27   #4836
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ija Pokaż wiadomość
Łaaa krówki
przestańcie, bo leży kilogram w kuchni w szafce a tuż obok moje ukochane jaśki jogurtowe, kilogram karpatki chałwowej (!!!!) i inne pyszności, którymi zajadają się domownicy a w mojej szafie leży wielki wór wszelkiej maści czekoladek, żelek itp. :beczy:

idę się pochlastać
JEZU! Kobieto! Weźże oddaj to wszytsko sąsiadom, czy jak... Domownicy są ważni, ale Ty też. Albo podziel to w cholerę między nich i każ zadołować u nich w pokojach i nie jeść na Twoich oczach - przecież to katowanie czlowieka
Ja wczoraj wieczorem napoczęta paczkę krówek, która leżała drugi dzień na stole w salonie wcisnęłam w ręce mojemu suchemu synowi z nakazem żeby mi tego na oczy nie pokazywał. A co do obiadków to nakazałam mu surowo zjadać swoje makarony, majonezy i inne zapiekanki ZANIM my wrócimy z pracy - niech nie drażni oczu i nosa. W lodówce zaanektowałam jedną półkę tylko dla nas na białkowe produkty, a na inne półki nie patrzę nawet. Zapełniam je, bo dzieci przeciez odchudzać nie będę, ale nie mam problemu z podaniem mojej córeczce - suchmytce talerza pierogów, gdy my jemy rybkę z serkiem Natomiast jeśli chodzi o łakocie to wolę jej jednorazowe "porcje" kupić takie do zjedzenia od razu niż ma mi leżeć na stole i ciągnąć oko. A że na krówki dałam jej się namówic ostatnio no to leżały właśnie aż zrobiłam z nimi porządek.
Rodzina też powinna uszanować Waszą chęć i wolę walki i nie utrudniać sprawy... To się przecież da zrobić. Polecam
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:30   #4837
marzenioholiczka
Raczkowanie

Cytat:
a pewnie ze dasz rade, grunt to samozaparcie co do rozstan to doskonale Cie rozumiem
Rok temu już to przechodziliśmy, ale wiadomo zawsze ciężko. No ale przecież wytrzymam ten miesiąc, a po drugie im dłużej go jeszcze nie bedzie tym będę szczuplejsza (czyt.:śliczniejsza- z moją skromnością zawsze miałam problemy). Jakoś muszę to sobie tłumaczyć bo bym zwariowała
marzenioholiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:36   #4838
karinas2111
Raczkowanie

witaj mozna mozna, miejsca mamy jeszce sporo na pewno Ci sie uda, ale wiedze ze ksiazka jeszce nie przeczytana a tescik zrobiony ?[/QUOTE]

Tak jak pisałam książkę dopiero zamówiłam, będzie jutro Tak robiłam test dukana, według niego na pierwszej fazie munis 2kg (i tak jest), II faza do 28 stycznia 2011r i powinno byc 71,9kg.
karinas2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:46   #4839
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karinas2111 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich,

Witaj
Coś z błonnikiem musisz zjeść bo po tygodniu proteinek możesz mieć problem. Ja kiedyś też biegałam często, a teraz ... muszę posiedzieć długo, żeby w ogóle poczuć, że mi się chce. Jeśli nie możesz otrębów, to może błonnik naturalny w kapsułkach taki ciemny, nie biały, ktoś tu pisał też, że colon C jest fajny.

Cytat:

sussina gold ma aspartam

a propo tych 20 kilo - ja też tak chce gratuluję!
Wszystkim gratuluję spadków!!!

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:46   #4840
broadwaydream
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
No własnie nie wiem co to za cukier ja łyżeczkę go użyłam do zapiekanki i więcej się boję tak samo jak majonezu lighter than light bo wyczytałam w składzie olej roślinny ale te 3% tłuszczu mnie niejako usprawiedliwia Choć staram się go nie jeść jak mnie nie ciągnie na majonez
Niby jest taki przepis, że każdy składnik musi być wymieniony bo w razie kontroli nakładają grzywne, więc czuję się usprawiedliwiona i traktuję cukier w składzie tabeli za zamiennik słowa węglowodany a w praktyce jako to co jest w pomidorze (jestem za bardzo uzależniona od ketchupu, zeby sobie tej przyjemności odmawiać, poza tym właśnie zjadłam przepyszne spagetti z 5 gotowanych surimi - z dozwolonych osmiu, zawsze lepiej zjeść mniej - mięsa wołowego i tomatu z ketchupem i niebo w gębie, dawno nie jadłam czegoś tak pysznego)

Cytat:
Czesc dziewczyny,podczytuje Was od dluzszego czasu ale jakos nie mam chwili zeby sie odezwac,wiecie praca,male dziecko..
Na dukanie jestem od 10 maja i do dnia dzisiejszego zrzucilam 20kg chociaz pewnie było by wiecej ale ostatnie 1,5 tygodnia zaczelam lekko grzeszyc ale od wczoraj grzecznie powracam do dukania.Moim celem jest zrzucenie jeszcze 10 a najlepiej 15 kg,zobaczymy czy sie uda

Mam wielka prosbe,ma ktoras z Was moze sprawdzony przepis na dobra kawke mrozona bo ostatnio probowalam cos swojego zrobic ale kompletnie mi nie wychodzi

Zycze szybkiego zrzucania kilogramow i wytrwalosci

Ps .Widze kilka znajomych twarzy,czesc Konczitko!!
http://dukanowa.blox.pl/2010/06/Kawo...-faza-PPW.html
może być? (kolejny maniakalnie odwiedzany i testowany przeze mnie blog z pysznymi przepisami, jak tu nie kochać dukających dziewczynek)
Stary 2010-07-21, 12:51   #4841
Ija
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Ija gdzie się wybierasz? do kuchni maszeruj zrób zebrę niebiańska rozkosz nie to co ohydna krówka bleeeeeeee wiem co mówię ... wypróbuj !
Cytat:
Napisane przez marzenioholiczka Pokaż wiadomość
To sie nie ma co chlastać, musisz sobie powiedzieć "niech im pójdzie w biodra" a sama grzecznie wytrzymać na Dukanie i taka laska z Ciebie będzie, że wszyscy na Twój widok zrobią tak -> aż im te krówki i czekoladki w żołądku będzie widać
Cytat:

przestan sie nakrecac zrob sobie ciacha owsiane

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
JEZU! Kobieto! Weźże oddaj to wszytsko sąsiadom, czy jak... Domownicy są ważni, ale Ty też. Albo podziel to w cholerę między nich i każ zadołować u nich w pokojach i nie jeść na Twoich oczach - przecież to katowanie czlowieka
Ja wczoraj wieczorem napoczęta paczkę krówek, która leżała drugi dzień na stole w salonie wcisnęłam w ręce mojemu suchemu synowi z nakazem żeby mi tego na oczy nie pokazywał. A co do obiadków to nakazałam mu surowo zjadać swoje makarony, majonezy i inne zapiekanki ZANIM my wrócimy z pracy - niech nie drażni oczu i nosa. W lodówce zaanektowałam jedną półkę tylko dla nas na białkowe produkty, a na inne półki nie patrzę nawet. Zapełniam je, bo dzieci przeciez odchudzać nie będę, ale nie mam problemu z podaniem mojej córeczce - suchmytce talerza pierogów, gdy my jemy rybkę z serkiem Natomiast jeśli chodzi o łakocie to wolę jej jednorazowe "porcje" kupić takie do zjedzenia od razu niż ma mi leżeć na stole i ciągnąć oko. A że na krówki dałam jej się namówic ostatnio no to leżały właśnie aż zrobiłam z nimi porządek.
Rodzina też powinna uszanować Waszą chęć i wolę walki i nie utrudniać sprawy... To się przecież da zrobić. Polecam

Dzięki dziewczyny, miło mieć wsparcie w kimś
Najgorsze jest to, że wcale nie jestem głodna Nie chodzi o to, że chce mi się słodkiego, (właśnie chłodzi mi się pyszny sernik więc bez obaw), tylko o to, że te cholerne krówki są ZABRONIONE. Zwyczajnie męczą mnie już te wszystkie zakazy

Dobra, koniec smut, idę pochłaniać sernik na poprawę humoru
Ija jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-21, 12:54   #4842
blackhardcore
Raczkowanie

kurcze wiecie co zauwazam, ze rzeczywiscie DUkan pisal ze w sutach mozna czuc nie przyjemna woń, ze to skutek ketozy, jak nie jem otrebów i nie jem i nie pije jogurtow to faktycznie czuje nie smak. pamietam ze bedac kiedys na diecie i nie pilam mlleka i jogurtow, jadlam mniej serkow to szybko mi sie zjechalo. zwlaszcza na uderzeniowce. tylko pic sie wiecej chce ale jedzenie odpada. nie zjadlam dzis nic z nabialu i czuje sie napchana, a wczoraj jadlam jogurt i czulam ciagle na cos ochote. moze te jogurty szkodza nam bo faktycznie maja wegle, moze z nimi jest tak jak ze slodyczami, syca na chwile i sprawiaja ze mamy ochote na koleny kawalek.
chcialam sie podzielic ze spostrzezeniami
Stary 2010-07-21, 12:55   #4843
dph
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki! Na początek chciałam się z Wami wszystkimi przywitać i pogratulowac efektów. Ja równiez Was czytam od dłuższego czasu i gdy czytam o waszych wynikach jestem w szoku. Ja dukam od 30.06. zaczynając z wagą 75,1 przy wzroście 164 cm. Dziś mam 4 kg mniej i wagę 71,1. mój cel to 64 kg. Zobaczymy czy go osiągnę, mam nadzieję że m.in. z Waszą pomocą mi się uda Na dzień dzisiejszy dieta mnie nie męczy. Przede wszytskim nie chodzę głodna i to jest u mnie podstawa. Dziś jest już 22 dzień diety więc myślę że już mój organizm trochę się przyzwyczaił do nowych nawyków żywieniowych i chyba najgorsze za mną. Musze przyznać że mam trochę łatwiej bo dukam sobie razem z mężem i oboje się wspieramy. Dziewczyny czy Wy miałyście jakieś kryzysy mniejsze lub większe w Waszej diecie? Ja wczoraj zgrzeszyłam pierwszy raz zjadając jedną krówkę :P z mężem na pół pozdrawiam
Stary 2010-07-21, 12:57   #4844
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

witaj kochana !!!! i Ty dukasz? super!! będzie raźniej !!! oszałamiające kg za Tobą .. życzę kolejnych spadeczków..)
ja niestety przepisu na mrożoną kawusie nie mam ale może tak zebra ?
Tak Konczitko dukam,przed ciaza juz mialam nadwage a po ciazy to juz otyłosc normalnie wiec postanowilam porzadnie wziac sie za siebie ,to moja pierwsza w zyciu dieta i taka skuteczna odrazu
Cytat:

Nic specjalnego nie robilam,stosowalam sie tylko do zasad dukanowych

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Niby jest taki przepis, że każdy składnik musi być wymieniony bo w razie kontroli nakładają grzywne, więc czuję się usprawiedliwiona i traktuję cukier w składzie tabeli za zamiennik słowa węglowodany a w praktyce jako to co jest w pomidorze (jestem za bardzo uzależniona od ketchupu, zeby sobie tej przyjemności odmawiać, poza tym właśnie zjadłam przepyszne spagetti z 5 gotowanych surimi - z dozwolonych osmiu, zawsze lepiej zjeść mniej - mięsa wołowego i tomatu z ketchupem i niebo w gębie, dawno nie jadłam czegoś tak pysznego)

http://dukanowa.blox.pl/2010/06/Kawo...-faza-PPW.html
może być? (kolejny maniakalnie odwiedzany i testowany przeze mnie blog z pysznymi przepisami, jak tu nie kochać dukających dziewczynek)
Dziekuje za przepisik napewno wyprobuje i to nawet zaraz polece zrobic kawusie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 13:00   #4845
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Konczitko dukam,przed ciaza juz mialam nadwage a po ciazy to juz otyłosc normalnie wiec postanowilam porzadnie wziac sie za siebie ,to moja pierwsza w zyciu dieta i taka skuteczna odrazu

w takim razie podukamy razem ja dzisiaj mam ciężki dzień bo mi waga wzrosła wrrr ale się nie poddaję a i kurczaka mam dość hehehe
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-21, 13:01   #4846
marzenioholiczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki! Na początek chciałam się z Wami wszystkimi przywitać i pogratulowac efektów. Ja równiez Was czytam od dłuższego czasu i gdy czytam o waszych wynikach jestem w szoku. Ja dukam od 30.06. zaczynając z wagą 75,1 przy wzroście 164 cm. Dziś mam 4 kg mniej i wagę 71,1. mój cel to 64 kg. Zobaczymy czy go osiągnę, mam nadzieję że m.in. z Waszą pomocą mi się uda Na dzień dzisiejszy dieta mnie nie męczy. Przede wszytskim nie chodzę głodna i to jest u mnie podstawa. Dziś jest już 22 dzień diety więc myślę że już mój organizm trochę się przyzwyczaił do nowych nawyków żywieniowych i chyba najgorsze za mną. Musze przyznać że mam trochę łatwiej bo dukam sobie razem z mężem i oboje się wspieramy. Dziewczyny czy Wy miałyście jakieś kryzysy mniejsze lub większe w Waszej diecie? Ja wczoraj zgrzeszyłam pierwszy raz zjadając jedną krówkę :P z mężem na pół pozdrawiam
No nie wierzę kolejna osoba na diecie która wcina krówki powinnyśmy utworzyć jakiś "Klub Krówkożernych Dukanek"
Trzymam mocno kciuki i życzę kolejnych spadków A co do kryzysów to ja dopiero zaczynam więc zobaczymy co będzie później, oby nie bo było, bo jak mnie dopadnie to bedzie z nim (kryzysem) źle
marzenioholiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 13:03   #4847
Rozeznanie

Właśnie wdyndoliłam gofry z serkiem homo
Człowiek wogóle nie ma poczucia tego, że na diecie jest. Mijają mi trzy tygodnie dukanie, zleciało prawi 3kg. Jestem zadowolona, najedzona i mieszczę się we wszystkie ubrania. Jem to co mi smakuje.
Zostało mi 4kg, ale jestem cierpliwa, bo wiem , że warto

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 13:10   #4848
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Człowiek wogóle nie ma poczucia tego, że na diecie jest. Jestem zadowolona, najedzona i mieszczę się we wszystkie ubrania. Jem to co mi smakuje.
Dobrze powiedziane! Zgadzam się w stu procentach )
Stary 2010-07-21, 13:15   #4849
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

w takim razie podukamy razem ja dzisiaj mam ciężki dzień bo mi waga wzrosła wrrr ale się nie poddaję a i kurczaka mam dość hehehe
No na kurczaka to ja juz nawet nie patrze,jedynie co mi jeszcze wchodzi to ugotowany z kostka bulionowa w innej postaci juz patrzec nie moge

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-21, 13:21   #4850
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
Dobrze powiedziane! Zgadzam się w stu procentach )
no dokladnie ale jak sa zastoje, to az zal sciska ze inni tez wszystko jedza i ani nie grubna ani nie chudna tak jak np. ja
Stary 2010-07-21, 13:29   #4851
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Właśnie wdyndoliłam gofry z serkiem homo
Człowiek wogóle nie ma poczucia tego, że na diecie jest. Mijają mi trzy tygodnie dukanie, zleciało prawi 3kg. Jestem zadowolona, najedzona i mieszczę się we wszystkie ubrania. Jem to co mi smakuje.
Zostało mi 4kg, ale jestem cierpliwa, bo wiem , że warto

prawie pół metek u Ciebie super ... jeszcze 3 - 4 tygodnie i będzie idealnie

Cytat:
No na kurczaka to ja juz nawet nie patrze,jedynie co mi jeszcze wchodzi to ugotowany z kostka bulionowa w innej postaci juz patrzec nie moge

ja to bym chyba sobie taki a'la tatar zrobiła ale surowe mięso to dopiero ohyda bleeeee no nic dzisiaj będzie pizza może jakoś wmuszę ją w siebie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 13:42   #4852
missines
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
sussina gold ma aspartam!
Sussina GOLD nie ma aspartamu!!!!!!

Przynajmniej ta w proszku - jest to słodzik specjalnie do pieczenia i gotowania. Używam jej do wszystkich wypieków

Sussina w tabletkach zawiera m.in. aspartam.

Edytowane przez missines
Czas edycji: 2010-07-21 o 13:46
missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 13:48   #4853
jolkah
Rozeznanie

Moje drogie. Muszę zasięgnąć rady tych bardziej doświadczonych.

Zrobiłam sobie badania krwi i ogólnie tam innych rzeczy i wyszło mi że mam podwyższony poziom Kreatyniny.. Niewiele większy, ale większy niż w normie.
To ewidentnie z powodu diety. Czy któraś miała coś podobnego i jak sobie z tym poradziła? Czy powinnam pić więcej wody?

Druga sprawa, to muffiny. Nie dają mi spokoju - mam tyle przepisów i chciałabym je zrobić, ale mam pytanie. Czy muszę kupowac okropnie drogą formę do piekarnika czy wystarczy jak kupię takie metalowe pojedyncze foremki na babeczki do ktorych ewentualnie wsadze papierowe foremki na muffiny? utrzyma mi sie to?
Jak zrobić muffiny i nie musieć kupować tej strasznie drogiej sklepowej formy?

Nie piję:
20 dni [sic!]

Waga: 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64!!! ... 60!!
jolkah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-21, 13:50   #4854
Sparta
Wtajemniczenie

Duk duk
Co tam, ja mule w pracy choć wolałabym czytać "Lesia"

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 14:00   #4855
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Duk duk
Co tam, ja mule w pracy choć wolałabym czytać "Lesia"
duk duk
ja tez mule ehhhh jeszcze 1h
jakos nagle straciłam moc przerobowa

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez jolkah Pokaż wiadomość

Zrobiłam sobie badania krwi i ogólnie tam innych rzeczy i wyszło mi że mam podwyższony poziom Kreatyniny.. Niewiele większy, ale większy niż w normie.
To ewidentnie z powodu diety. Czy któraś miała coś podobnego i jak sobie z tym poradziła? Czy powinnam pić więcej wody?

Druga sprawa, to muffiny. Nie dają mi spokoju - mam tyle przepisów i chciałabym je zrobić, ale mam pytanie. Czy muszę kupowac okropnie drogą formę do piekarnika czy wystarczy jak kupię takie metalowe pojedyncze foremki na babeczki do ktorych ewentualnie wsadze papierowe foremki na muffiny? utrzyma mi sie to?
nie musisz kupować możesz wsadzić 2-3 papierowe foremki w siebie i wsadzić ciasto i szybko do piekarnika ważne jest to, aby ciasto za długo nie stało w tych papierowych foremkach, bo papier nasiąknie i się rozejdzie. pozniej po upieczeniu 2 pozostałe papierowe foremki możesz wykorzystać do pieczenia kolejnych muffinek ja tak robię jak nie mam formy
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 14:00   #4856
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość

Przynajmniej ta w proszku - jest to słodzik specjalnie do pieczenia i gotowania. Używam jej do wszystkich wypieków

Właśnie właśnie! proszę tu się w błąd nie wprowadzać , bo jak się okazuje, słodzik pod tą samą nazwą ma różne składy dla różnych postaci

Cytat:

Co do keratyniny to ja nic nie wiem

A muffiny robię w tanich silikonowych foremkach z allegro (9zł 6 sztuk)
Stary 2010-07-21, 14:01   #4857
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:

co do kreatyniny to tez tak miałam i musiałam pić dużo wody najlepiej z sokiem z żurawiny albo bierz tabletki z żurawiną
Stary 2010-07-21, 14:02   #4858
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Witamy. Widzę, że Ty - jak i ja - z mężem swoim wespół - nie tylko krówki podjadasz, ale dukasz sobie. To fajnie, raźniej jest we dwoje, prawda? Mój D bardzo grzecznie duka, przejęty jest, brzuszysko mu zmalało widocznie, w końcu utracił już 6,5 kilo przez 17 dni, więc uważam, że to niezły wynik - lepszy od mojego Jestem zdumiona jego determinacją, nie sądziłam, że tyle czasu wytrzyma. No i świetnie - mi też jest łatwiej, jeśli on nie jęczy

[QUOTE=marzenioholiczka;20 826958]No nie wierzę kolejna osoba na diecie która wcina krówki powinnyśmy utworzyć jakiś "Klub Krówkożernych Dukanek"
Trzymam mocno kciuki i życzę kolejnych spadków A co do kryzysów to ja dopiero zaczynam więc zobaczymy co będzie później, oby nie bo było, bo jak mnie dopadnie to bedzie z nim (kryzysem) źle[/QUOTE]

Otóż właśnie! To samo sobie pomyślałam No nic to, dziewczęta, może jakiś ratunek dla nas nadejdzie z czyjejś mądrej główki
To już całkiem pięknie by było...
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 14:02   #4859
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość

też jej używam
Stary 2010-07-21, 14:02   #4860
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
duk duk
ja tez mule ehhhh jeszcze 1h
jakos nagle straciłam moc przerobowa
Ja to samo...mam jakąś nie moc i nic mi się nie chce

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości