Hiszpania- Lloret de Mar-wątek zbiorczy cz.III - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-06, 10:21   #4831
Power Of Energy
Raczkowanie

Dot.: Hiszpania- Lloret de Mar-wątek zbiorczy cz.III

Hej!

Postanowiłam do Was dołączyć, by móc pisać o tym, co także lubię - Lloret de Mar.

Właśnie z niego wróciłam, co prawda na obozie nie byłam, ale mogę przekazać kilka różnych rzeczy, jak coś chcecie zapytać to proszę, z chęcią odpowiem, bo jestem na świeżo. Poza tym zakochałam się w tym miejscu, wszystko tam jest zupełnie inne...

Opiszę po kolei

Ludzie, okolica:
Miałam wrażenie, że Skandynawowie, Belgowie, Niemcy i inne, że tak powiem białe nacje na słowo "Poland" i coś z nami związane reagują z obrzydzeniem... Nie wiem w sumie co jest tego powodem. Słyszałam, że dużo panien wariuje i się puszcza, ale no kurcze, to nie wszystkie! Denerwuje mnie takie uogólnianie. Ja niestety fajnego Niemca nie nie poznałam... szkoda, bo chciałam. Uwielbiam Skandynawów i w hotelu miałam takich fajnych również. Ich również wkurzało uogólnianie, że, np. każdy Skandynaw lubi sobie popić na maxa i brać dragi... Oni tacy nie byli. Tak samo jak z tym rzekomym puszczaniem się. Mylenie Polaków z Rosjanami... wrrr! Jakbym mogła to nauczyłabym każdego jak rozróżnić kurcze Polaka od Ruskiego, no sory, już to denerwujące było!

Dyskoteki :
- St. Trop
By wejść trzeba było mieć 18 lat, paszport lub inny dokument ze zdjęciem. Przed Tropem stali Polacy, którzy niby mieli pomóc wprowadzać, ale... Madzia się nie sprawdziła, miała jakieś fochy na cały świat, dziwna laska. Wyrzeka się swoich rodaków, takie miałam wrażenie, to po co tam pracuje ? Prędzej można było się ze Szwedką/ Szwedem dogadać... Z Polaków jakiś fajny chłopak mnie wprowadził, co nie zmieniło faktu, że płaciłam 10 euro, w tym był jakiś niedobry drink. Ceny takie sobie, za Red Bull dałam 5 euro, a za Tequillę Sunrisę 10 euro. Muza spoko, dużo Niemców, Szwedów i chyba Włochów.

- Prive de Magic (czy jakoś tak)

Wstęp 7 euro, w tym dostałam koszulkę i 3 driny Ludzi po 23 mało, dopiero ok. 2-3 przychodzą Szwedzi, Hiszpanii i chyba Niemcy? Murzynów było dość dużo, jeszcze takich dziwnych, więc już tam nie poszłam. Muza jak muza, kawałki takie jakie lecą wszędzie, parkiet dość mały, słabo rozkręcona dyska. Driny : oprócz tych 3 wypiłam Malibu ananasowe za 6 euro, nawet, nawet ; sprite 6 euro też.

- Tropics
Bardzo dużo dzieciaków... Kolejka do wejścia wielka, niezbyt mi się tam podobało. Trafiłam na dzień, gdzie królowali napakowani małolaci po 15-16 lat... Tańczyli, popisywali się. Wjazd 20 euro i chyba tylko tu były normalne [!] alkoholowe driny, 3 wchodziły w cenę tych 2o euro. Muza nawet OK, ale ludzi w wieku powyżej 18, raczej mało...

To z tych głównych dyskotek.

Jak macie jakieś pytania, śmiało, z chęcią napiszę! Zazdroszczę tym, które teraz czekają na Lloret, ja jeszcze tam wrócę. Po maturze, jak tylko pójdzie po mojej myśli to w lipcu 2011.
Power Of Energy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:23   #4832
patrycja1391
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikaminika Pokaż wiadomość
Ja nie mam pojęcia co wziąć ze sobą na drogę do żarcia ! hahah kompletnie !
Ciekawe, co robi teraz Rosja, kicia i Zuuz
ja wlasnie tez. Wczoraj tak sobie myslalam to wymyslilam tylko żelki kwaśnee
kurde za tydzien będę juz siedziała w autokarze

Lloret de Mar! HISZPANIAAA!!
13-24 sierpnia Almatur
patrycja1391 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:26   #4833
mikaminika
Rozeznanie

GG do mikaminika

Cytat:
Napisane przez patrycja1391 Pokaż wiadomość
ja wlasnie tez. Wczoraj tak sobie myslalam to wymyslilam tylko żelki kwaśnee
kurde za tydzien będę juz siedziała w autokarze
No żelki to podstawa haha

Power of Energy - fajnie, że w końcu ktoś dokładniej opisał co i jak A jakbyś jeszcze napisała nam w jakim hotelu byłaś i z jakiego biura ?

Lloret de Mar 2010
mikaminika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:28   #4834
patrycja1391
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Power Of Energy Pokaż wiadomość
Hej!

Postanowiłam do Was dołączyć, by móc pisać o tym, co także lubię - Lloret de Mar.

Właśnie z niego wróciłam, co prawda na obozie nie byłam, ale mogę przekazać kilka różnych rzeczy, jak coś chcecie zapytać to proszę, z chęcią odpowiem, bo jestem na świeżo. Poza tym zakochałam się w tym miejscu, wszystko tam jest zupełnie inne...

Opiszę po kolei

Ludzie, okolica:
Miałam wrażenie, że Skandynawowie, Belgowie, Niemcy i inne, że tak powiem białe nacje na słowo "Poland" i coś z nami związane reagują z obrzydzeniem... Nie wiem w sumie co jest tego powodem. Słyszałam, że dużo panien wariuje i się puszcza, ale no kurcze, to nie wszystkie! Denerwuje mnie takie uogólnianie. Ja niestety fajnego Niemca nie nie poznałam... szkoda, bo chciałam. Uwielbiam Skandynawów i w hotelu miałam takich fajnych również. Ich również wkurzało uogólnianie, że, np. każdy Skandynaw lubi sobie popić na maxa i brać dragi... Oni tacy nie byli. Tak samo jak z tym rzekomym puszczaniem się. Mylenie Polaków z Rosjanami... wrrr! Jakbym mogła to nauczyłabym każdego jak rozróżnić kurcze Polaka od Ruskiego, no sory, już to denerwujące było!

Dyskoteki :
- St. Trop
By wejść trzeba było mieć 18 lat, paszport lub inny dokument ze zdjęciem. Przed Tropem stali Polacy, którzy niby mieli pomóc wprowadzać, ale... Madzia się nie sprawdziła, miała jakieś fochy na cały świat, dziwna laska. Wyrzeka się swoich rodaków, takie miałam wrażenie, to po co tam pracuje ? Prędzej można było się ze Szwedką/ Szwedem dogadać... Z Polaków jakiś fajny chłopak mnie wprowadził, co nie zmieniło faktu, że płaciłam 10 euro, w tym był jakiś niedobry drink. Ceny takie sobie, za Red Bull dałam 5 euro, a za Tequillę Sunrisę 10 euro. Muza spoko, dużo Niemców, Szwedów i chyba Włochów.

- Prive de Magic (czy jakoś tak)

Wstęp 7 euro, w tym dostałam koszulkę i 3 driny Ludzi po 23 mało, dopiero ok. 2-3 przychodzą Szwedzi, Hiszpanii i chyba Niemcy? Murzynów było dość dużo, jeszcze takich dziwnych, więc już tam nie poszłam. Muza jak muza, kawałki takie jakie lecą wszędzie, parkiet dość mały, słabo rozkręcona dyska. Driny : oprócz tych 3 wypiłam Malibu ananasowe za 6 euro, nawet, nawet ; sprite 6 euro też.

- Tropics
Bardzo dużo dzieciaków... Kolejka do wejścia wielka, niezbyt mi się tam podobało. Trafiłam na dzień, gdzie królowali napakowani małolaci po 15-16 lat... Tańczyli, popisywali się. Wjazd 20 euro i chyba tylko tu były normalne [!] alkoholowe driny, 3 wchodziły w cenę tych 2o euro. Muza nawet OK, ale ludzi w wieku powyżej 18, raczej mało...

To z tych głównych dyskotek.

Jak macie jakieś pytania, śmiało, z chęcią napiszę! Zazdroszczę tym, które teraz czekają na Lloret, ja jeszcze tam wrócę. Po maturze, jak tylko pójdzie po mojej myśli to w lipcu 2011.
do St Tropa serio od 18 wpuszczają? Oo..

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

ja nie wiem czemu oni nie lubią Polski to taki miły kraj

13-24 sierpnia Almatur
Stary 2010-08-06, 10:29   #4835
Power Of Energy
Raczkowanie

Cytat:
No żelki to podstawa haha

Power of Energy - fajnie, że w końcu ktoś dokładniej opisał co i jak A jakbyś jeszcze napisała nam w jakim hotelu byłaś i z jakiego biura ?

Pisałam, że nie byłam na zorganizowanym, tylko ze znajomymi

Patrycja
Tak, jak ja byłam bez paszportu nie wpuścili. Generalnie w każdej dysce prosili o potwierdzenie ukończenia jakiegoś wieku, tzn. w St Trop 18. Też nie wiem, co oni od nas chcą
Stary 2010-08-06, 10:30   #4836
mikaminika
Rozeznanie

GG do mikaminika

Cytat:

Tak, jak ja byłam bez paszportu nie wpuścili. Generalnie w każdej dysce prosili o potwierdzenie ukończenia jakiegoś wieku, tzn. w St Trop 18.
Wiem, że nie na obozie, ale ogólnie pytam o hotel i biuro
A w jakich cenach są zwykłe wody, soki itp ? Bo tutaj parę osób o to pytało, ale nikt nie odpowiedział

Lloret de Mar 2010
Stary 2010-08-06, 10:32   #4837
patrycja1391
Raczkowanie

Cytat:

Patrycja
Tak, jak ja byłam bez paszportu nie wpuścili. Generalnie w każdej dysce prosili o potwierdzenie ukończenia jakiegoś wieku, tzn. w St Trop 18. Też nie wiem, co oni od nas chcą
a byłaś moze jeszcze w jakiejś? a noo i którą najbardziej polecasz a mieszkalas w hotelu czy gdzie?

13-24 sierpnia Almatur
Stary 2010-08-06, 10:36   #4838
Power Of Energy
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, że nie na obozie, ale ogólnie pytam o hotel i biuro
A w jakich cenach są zwykłe wody, soki itp ? Bo tutaj parę osób o to pytało, ale nikt nie odpowiedział

Neckermann, hotel Gran Garbi

Soki - jakiś pomarańczowy ok. 1 l = 2 euro
Woda - niegazowana, ok. 1 l lub 1,5 (nie pamiętam) = 1 euro
Cola, sprite - 0,5 l = 1, 5 euro

Ceny ze sklepów, marketów, takie ogólne.

Jak pytasz o dyskoteki, to np.

Woda - 0,5 l = ok. 3 euro
Sok = ok. 3-5 euro
Nie opłaca się.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
a byłaś moze jeszcze w jakiejś? a noo i którą najbardziej polecasz a mieszkalas w hotelu czy gdzie?
Byłam w Holywood, dyska poza ścisłym centrum, za terminalem autobusowym. Nie pamiętam ile wjazd, bo kumpela płaciła. Fajna atmosfera, tam wymagają zawsze ukończonych 18 lat. Ja polecam, hm... wiesz nie wiem, zależy od dnia, atmosfery. Był dzień, gdzie najlepsza zabawa była w St Trop'ie, a był taki, w którym najlepsza zabawa była w dysce bez nazwy. Mówię tak, bo nie zwracałam uwagi, gdzie wchodzę, byłam tam gdzie dużo ludzi, muza, atmosfera, takie niepozorne dyskoteki, czasem okazują się być BEST.

W hotelu, niby gdzie indziej. Pisałam już w jakim.

Edytowane przez Power Of Energy
Czas edycji: 2010-08-06 o 10:37
Stary 2010-08-06, 10:38   #4839
patrycja1391
Raczkowanie

Cytat:
Neckermann, hotel Gran Garbi

Soki - jakiś pomarańczowy ok. 1 l = 2 euro
Woda - niegazowana, ok. 1 l lub 1,5 (nie pamiętam) = 1 euro
Cola, sprite - 0,5 l = 1, 5 euro

Ceny ze sklepów, marketów, takie ogólne.

Jak pytasz o dyskoteki, to np.

Woda - 0,5 l = ok. 3 euro
Sok = ok. 3-5 euro
Nie opłaca się.
jak drogoo pewnie dlatego, że przeliczam na pln ale jakos nie mogę za sok 8 zl?

13-24 sierpnia Almatur
Stary 2010-08-06, 10:40   #4840
Power Of Energy
Raczkowanie

Cytat:
jak drogoo pewnie dlatego, że przeliczam na pln ale jakos nie mogę za sok 8 zl?
Pati!
Też przeliczałam, tanio nie jest. Wieczorem w sklepach jeszcze drożej. Przeliczanie to norma, sama ciężko zapracowałam u matki w firmie na ten wyjazd, więc wydawanie euro nie szło taką lekką ręką.
Stary 2010-08-06, 10:41   #4841
patrycja1391
Raczkowanie

Cytat:

Byłam w Holywood, dyska poza ścisłym centrum, za terminalem autobusowym. Nie pamiętam ile wjazd, bo kumpela płaciła. Fajna atmosfera, tam wymagają zawsze ukończonych 18 lat. Ja polecam, hm... wiesz nie wiem, zależy od dnia, atmosfery. Był dzień, gdzie najlepsza zabawa była w St Trop'ie, a był taki, w którym najlepsza zabawa była w dysce bez nazwy. Mówię tak, bo nie zwracałam uwagi, gdzie wchodzę, byłam tam gdzie dużo ludzi, muza, atmosfera, takie niepozorne dyskoteki, czasem okazują się być BEST.

W hotelu, niby gdzie indziej. Pisałam już w jakim.
w Hollywood też od 18? no kurdee... a zamierzałam kazdą odwiedzić

13-24 sierpnia Almatur

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-06, 10:43   #4842
Power Of Energy
Raczkowanie

Cytat:
w Hollywood też od 18? no kurdee... a zamierzałam kazdą odwiedzić

Do każdej nie wejdziesz, ale nie martw się. Fajne są dyskoteki, nawet te niepozorne.
Stary 2010-08-06, 10:43   #4843
kometaxxx
Raczkowanie

Patrycja 1391 ! masz avatar z mojej ulubionej bajki jak byłam mała ;d;d aparatka ;DD
kometaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:45   #4844
patrycja1391
Raczkowanie

Cytat:
Pati!
Też przeliczałam, tanio nie jest. Wieczorem w sklepach jeszcze drożej. Przeliczanie to norma, sama ciężko zapracowałam u matki w firmie na ten wyjazd, więc wydawanie euro nie szło taką lekką ręką.
kurde chyba wezmę ze sobą 2 zgrzewki wody bo do obiadu i kolacji mam napoje płatne dodatkowo właśnie też część euro będę miała swoich i szkoda tyle kasy wydac na wodę

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Do każdej nie wejdziesz, ale nie martw się. Fajne są dyskoteki, nawet te niepozorne.
szczerze mówiąc to byłam pewna, że wpuszczają od skonczonej 16 do wszystkich. Teraz wiem jak się czują osoby, którym brakuje pół roku, żeby wejść

13-24 sierpnia Almatur
Stary 2010-08-06, 10:46   #4845
Power Of Energy
Raczkowanie

Cytat:
kurde chyba wezmę ze sobą 2 zgrzewki wody bo do obiadu i kolacji mam napoje płatne dodatkowo właśnie też część euro będę miała swoich i szkoda tyle kasy wydac na wodę
Ha! Jak Ci się to zmieści, to sobie weź. Ja nie mogłam, bo samolotem leciałam. W podręcznym można 5 kg, bez napojów, a w głównym bagażu na 2 tyg ledwo pomieściłam 20 kg.

W sumie nie wiem, ale jak ja byłam od 18 wpuszczali. Aby kupić alko, to już bezdyskusyjnie trza było mieć 18 lat. Prosili często o potwierdzenie. Na wejście to może i jakoś udawało się wejść do Tropics'a, bo widziałam często masę młodych.

Edytowane przez Power Of Energy
Czas edycji: 2010-08-06 o 10:48
Stary 2010-08-06, 10:48   #4846
kometaxxx
Raczkowanie

ej noo a pisali że od 16 wszedzie puszczaja -.-
Stary 2010-08-06, 10:49   #4847
patrycja1391
Raczkowanie

Cytat:
Ha! Jak Ci się to zmieści, to sobie weź. Ja nie mogłam, bo samolotem leciałam. W podręcznym można 5 kg, bez napojów, a w głównym bagażu na 2 tyg ledwo pomieściłam 20 kg.
a opaliłaś się mocno? wiem glupie pytanie, bo to zalezy od skóry, ale chcę wrócić czarna, bo się z kolezanką założyłam, która się bardziej opali w te wakacje;d i muszę wygrać

13-24 sierpnia Almatur
Stary 2010-08-06, 10:51   #4848
Power Of Energy
Raczkowanie

Cytat:
a opaliłaś się mocno? wiem glupie pytanie, bo to zalezy od skóry, ale chcę wrócić czarna, bo się z kolezanką założyłam, która się bardziej opali w te wakacje;d i muszę wygrać
Opaliłam się, teraz mi skóra schodzi. Ja opalałam się na Playa de Fenals, bo ładniej i czyściej niż na tej w Llorecie. Hm, czarna to nie będziesz, nie da się, bo ok. 16 słoneczko zachodzi, ale to niezdrowe.

Dajcie spokój miii z pytaniami, że od 16 mieli wpuszczać. Nie wiem, ja trafiłam na dzień, że bez paszportu i 18 lat nie wejdziesz. Ta zasada to głównie w ST.TROP i HOLYWOOD, to b.duże dyskoteki. Do Tropics pewnie Was wpuszczą, tak jak do Prive de Magic.
Stary 2010-08-06, 10:57   #4849
mikaminika
Rozeznanie

GG do mikaminika

Power of Energy - a dużo Polaków jest ? I widziałaś może jakieś koszulki lub ręczniki z napisem "good girls go to heaven, bad girls go to Lloret de Mar." ?

Lloret de Mar 2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-06, 10:58   #4850
kometaxxx
Raczkowanie

tylko że ja teraz nie pytałam tylko stwierdziłam fakt xddd
Stary 2010-08-06, 10:59   #4851
Power Of Energy
Raczkowanie

Cytat:
Power of Energy - a dużo Polaków jest ? I widziałaś może jakieś koszulki lub ręczniki z napisem "good girls go to heaven, bad girls go to Lloret de Mar." ?
Polaków mało widziałam. Ruskich więcej. Hm, nie takich ręczników nie widziałam. Tylko fajne kapelusze z taką kokardą "Lloret de Mar" za 10 euro.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kometaxxx Pokaż wiadomość
tylko że ja teraz nie pytałam tylko stwierdziłam fakt xddd

To stwierdzaj. Nadzieja na wpuszczenie jest. Jak jedziesz z grupą, można zrobić przecież przekręt (paszport inny itp.)
Stary 2010-08-06, 11:02   #4852
patrycja1391
Raczkowanie

Cytat:
Polaków mało widziałam. Ruskich więcej. Hm, nie takich ręczników nie widziałam. Tylko fajne kapelusze z taką kokardą "Lloret de Mar" za 10 euro
Rosja by się ucieszyła ale 10 euro wytargowane, czy to taka wstępna cena?

13-24 sierpnia Almatur
Stary 2010-08-06, 11:03   #4853
anywayx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justine333 Pokaż wiadomość
anyway dlaczego z krk jedziesz ? przecież jest chyba wyjazd z twojego miasta
Justine, w biurze mi powiedziano, ze nie ma dlatego sie zdecydowalam na krk. moze ta babka sama nie wiedziala dobrze.

ja to zabiore tyle zarcia ze szok. O.o
mam takie cos ze moje obawy odnosnie samotnego wyjazdu rosna z godziny na godzine.
anywayx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 11:04   #4854
kometaxxx
Raczkowanie

Cytat:
To stwierdzaj. Nadzieja na wpuszczenie jest. Jak jedziesz z grupą, można zrobić przecież przekręt (paszport inny itp.)
no w sumie tak
Stary 2010-08-06, 11:05   #4855
Power Of Energy
Raczkowanie

Cytat:
Rosja by się ucieszyła ale 10 euro wytargowane, czy to taka wstępna cena?
Nie, taka wytargowana. Kapelusz bardzo fajny. Kumpela dała za niego 25 euro. Koleś był fajny, więc opuścił, szkoda, by mi było dać za niego, aż tyle. Miałam na driny.
Stary 2010-08-06, 11:05   #4856
mikaminika
Rozeznanie

GG do mikaminika

Power of Energy - a można liczyć na to, że pokażesz nam tu jakieś zdjęcia ?

Lloret de Mar 2010
Stary 2010-08-06, 11:08   #4857
Power Of Energy
Raczkowanie

Cytat:
Power of Energy - a można liczyć na to, że pokażesz nam tu jakieś zdjęcia ?

Gdybym takowe miała z chęcią. Na moich nie ma nic ciekawego, robiłam znajomym. A te ciekawsze mają oni. Niestety nie ma ich w Polsce teraz, a aparaty tu zostawili. Mieszkają w Berlinie, jak tylko wrócą, postaram się coś wrzucić.
Stary 2010-08-06, 11:11   #4858
mikaminika
Rozeznanie

GG do mikaminika

Cytat:
Gdybym takowe miała z chęcią. Na moich nie ma nic ciekawego, robiłam znajomym. A te ciekawsze mają oni. Niestety nie ma ich w Polsce teraz, a aparaty tu zostawili. Mieszkają w Berlinie, jak tylko wrócą, postaram się coś wrzucić.
Okej ! Super by było jakbyś dała radę wrzucić coś przed 16.08, bo wtedy duża część forum wyjeżdża haha a teraz takie głupie pytanie W jakich cenach są pocztówki i znaczki, bo stawiam, że na pewno komuś wysyłałaś Pytam, bo ja wyliczyłam u siebie 10 osób, którym na pewno muszę wysłać pocztówkę

Lloret de Mar 2010
Stary 2010-08-06, 11:13   #4859
Power Of Energy
Raczkowanie

Cytat:
Okej ! Super by było jakbyś dała radę wrzucić coś przed 16.08, bo wtedy duża część forum wyjeżdża haha a teraz takie głupie pytanie W jakich cenach są pocztówki i znaczki, bo stawiam, że na pewno komuś wysyłałaś Pytam, bo ja wyliczyłam u siebie 10 osób, którym na pewno muszę wysłać pocztówkę
No nie wiem niestety. Ja dzwoniłam, pisalam esy do znajomych i rodziny, a pocztówek nie wysyłałam, bo podobno z mojego hotelu nigdy nie dochodziły eee lol!
Stary 2010-08-06, 11:19   #4860
mikaminika
Rozeznanie

GG do mikaminika

Cytat:
No nie wiem niestety. Ja dzwoniłam, pisalam esy do znajomych i rodziny, a pocztówek nie wysyłałam, bo podobno z mojego hotelu nigdy nie dochodziły eee lol!
aa haha no to najwyżej dowiem się na miejscu Mam nadzieję, że ceny nie jakieś kosmiczne tak jak z sokiem, czy wodą w dyskotekach

Lloret de Mar 2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości