|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]() http://www.potomek.pl/toxoplazmoza_free.html tu jest tak opisane Cytat:
zrobimy skok na bank i jak nas już zgarnie policja w najgorszym wypadku to zrobimy słodkie minki i powiemy : wypuśćcie nas panowie, odmówić nie mogą bo ich myszy zjedzą ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Do lekarza marsz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() spadam zaraz spać, bo ziewam na pół twarzy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | ||
Zakorzenienie
|
CIEKAWE czy dojdą
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=Eirene1987;22784304]wiesz co toxo to ja się mogłam zarazić bo mam w domku 3 koty ![]() http://www.potomek.pl/toxoplazmoza_free.html tu jest tak opisane [/Q UOTE] ja z kotami nigdy nie miałam stycznosci, no i nawet miesa surowego nie jem, zadne tatary czy sushi ale brudne owoce sie zdarzyly ![]() ![]() ![]() ![]() ja zerkne na top model i spaaac ![]()
![]() |
#4835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzwoniłam do gina mam być w piątek na 13. Ale mówi zę wszystko sie powiększa i w tym 1`9 tyg jest największy wzrsost wiec może boleć ale mam przyjść sprawdzić ![]() ![]()
![]() |
#4836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Też mam rwę,też mnie okropnie boli krzyż-ledwo mogę podnieść się z łóżka,a moje dziecko dzień w dzień mnie kopie,że aż sama jestem w szoku,że jest takie żywe... nie sądzę,żeby to była oznaka poronienia. Masz rwę i nie ma innej możliwości,niż ta,że będzie boleć. To nie jest choroba bezobjawowa,Kochana. Nie stresuj się niepotrzebnie,głowa do góry
![]()
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Ja na toksoplazmozę nie chorowałam, a czasami wciąż śpię z kotem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
Wiecie co dziewczyny internet to super sprawa ale tez potrafi namieszac znam to z autopsji.....czlowiek czyta niektore rzeczy i wszystkie objawy sobie przypisuje tak bylo zemna szlo sfiksowac odkad przestalam czytac to lepiej sie czuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Masz świętą rację. Jeszcze pamiętam moje początki ciąży,kiedy spanikowana czytałam wszystko na temat plamień w ciąży-a przypominam,że miałam je co kilka dni i nie byłam tym widokiem zbytnio zadowolona ;] Po przeczytaniu wszystkich 'dobrych rad' dostawałam do głowy i nie raz wchodziłam na wizaż i panikowałam...dziewczyny pewnie jeszcze pamiętają,hehe
![]() ![]()
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Iizabelaa, piękne te pajace
![]() Aja, to faktycznie klocuszka wyparłaś ![]() ![]() ![]() Montii, super ![]() Eirene, super że już czujesz, ja w piątek skończę 16 tc i nadal nic ![]() Milena, dobrze że zadzwoniłaś, przynajmniej gin Cię uspokoił ![]() Olusiaa, musiałabyś się nieźle tarzać w kuwecie żeby złapać tokso ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Rozeznanie
|
Ollusia twoj kot jest boski.....jakbym miala takiego tez bym z nim spala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mięso ( zjedzone lub przygotowywane gołymi rękami, a potem te ręce niechcący np. oblizane... ) albo brudne owoce Cytat:
ubierac, najlepiej na cebulkę ![]() sprawdza sie temperaturę malucha na karku i jak za ciepło-spocone, to rozbiera z jednej warstwy, jak zimne to dokłada ![]() ![]() a fontanny to sie zdarzaja nie tylko siuśkowe, mojej znajomej dziecko nakupkało pod cisnieniem prosto na tatusia buzię ![]() ![]() ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-20 o 21:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z moim raczej nie śpię, bo ona tego nie lubi, czasami sie w nogach położy, ale za to ją dużo tule i całuję ![]() jeśli jeszcze nie miałaś tokso to widocznie twój kot jest zdrowy, poza tym, żeby załapać to od kota trzeba by praktycznie zjeść jego odchody ![]()
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Napiszę na ogólnym, bo cały wizaż już huczy i na każdym wątku (w miarę możliwości) pojawia się informacja.
Jedna z dziewczyn pojawiała się na forum pod wieloma nickami jagda22 i Motylicaja i Molalala i Irysowa i Jaga1111 i Flicka88 i karmelka1987 i dudziakowa i Rozaliontka i chrupcia i dagoja_ja i zwierciadelko i kociakowa i mojra89 i Malga19 Opowiadała niestworzone rzeczy o straconych ciążach itp. Jeśli jesteście na innych wątkach gdzie te nicki się pojawiały proszę o przekazanie niniejszej wiadomości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie.........
Tak sobie dzis do Was zajrzalam zeby zobaczyc co tam u Was.... ![]() Ciekawa jestem czy mnie pamietacie....? Jak tam brzuszki...? Pewnie juz sa wszystkie sliczne okrąglutkie.......... Widze ze rozmwaiacie o tokso...... Moja kolezanka prawdopodobnie dostala w ciazy wiec bylo ryzyko dla dziecka... Brala do porodu jakies leki i dzieciatko urodzilo sie zdrowiutkie....... Nie ma sie co martwic tylko warto przebadac ... U mnie wszytko w porzadku..... ![]() Jestem juz po pierwszej @ od zabiegu........ Juz nie moge sie doczekac staranek (a własciwie to fasolki) które zaczynamy w grudniu ![]() o ile nie bedzie jakiejs wczesniejszej wpadki.......... ![]() Buziolki dla Was i dzieciaczkow........ |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Wtajemniczenie
|
pewnie kellysss, że Cie pamiętam
![]() ![]() Buziaczki dla Ciebie, udanych staranek i wpadnij sie pochwalić... ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
a nie mozna poprosic adminów, by ją zbanowali na stałe? chociaz w sumie wymyslanie profili i róznych życiorysów chyba nie jest łamaniem regulaminu, dopóki nie naruszy któregos punktu, to pewnie nie ma za co zbanować ? ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Wtajemniczenie
|
no, sprawdziłam regulamin- nie ma takiego punktu
![]() jesli tylko nie usuwa swoich postów, nie kopiuje zdjęć bez zezwolenia, nie daje linków reklamowych, nie pisze tzw "złych postów", to nie mozna jej zbanowac tylko za to, ze ma kilka profili i wymysla sobie rózne rzeczy ![]() pewnie teraz wymysli nowy nick...
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-20 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
I moje kciuki sa mocno zacisniete ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
mnie sie wydaje ze jaga111 ona pare razy sie wlaczala ale jakos tak uciekala zaraz...widocznie zauwazyla ze zgrany team tu dziala i nic tu po jej ''madrosciach'' hihihih ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
Witam Brzuszkowe Panie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam w końcu ten wózek, a jeszcze kobitka zadzwoniła, że ktoś mi go dostarczy. ![]() ![]() Byłam w poniedziałek na USG i byłam w szoku jakie to maleństwo już jest wielkie! (pierwszy raz je zobaczyłam jak miało z 9tyg) Akurat ułożyło się przodem i widziałam piękną mózgownicę ![]() ![]() Mam pytanie odnośnie wyprawki. Po co niemowlęciu trzy pary spodni? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Raczkowanie
|
No to rośnie mi w brzuchu piękna, zdrowa Dziewczynka z ... dużymi stopami
![]() ![]() ![]() Ale się cieszę!! ![]() Kellysss pozdrawiamy ciepło! Trzymam mocno kciuki za udane staranka! A oto nasza Córcia!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tej mitomanki jaga111,która tutaj sie pojawiała,a na innym wątku "próbować do skutku"gdzie jestem bardzo długo figurowała jako jaga22-była po rzekomych dwóch poronieniach,rzekoma ciąża starsza od mojej o 3 tyg.,udzielała się tam strasznie i wczoraj wyszło na jaw co to za oszustka ![]() ![]() Sa tu jakieś kociary? ![]() ![]() W załaczniku moja Fiona ukochana! ![]() Olusia teraz dojrzałam twojego futrzaka!Śliczny!Ja też śpię z kotką i w sumie nie wyobrażam sobie,żeby było inaczej! Izabela jakie śliczne te pajacyki!Ja jeszcze NIC nie mam.Komplenie nic! ![]() Kolba jakie piękne zdjęcia.Gratuluje córeczki!!Co to za usg,że tak ładnie widać?
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-10-21 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też kociarą jestem straszną i aż dziw bierze, że toksoplazmozy nie przechodziłam, bo w dzieciństwie nie było kota, którego nie miałabym na rękach ![]() ![]() ![]() A usg było 4d, ale tylko na chwilkę przełączył właśnie, żeby takie fotki zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Raczkowanie
|
Coralady ja uwielbiam koty i mam dwa w domu. Jeden 5lat a drugiego mi brat podarował w wakacje.Mały już mi zdemolował dom.
![]() ![]() Pocieszam się, że mój Małż był już dwa razy badany i miał ujemne wyniki, mimo, że czasem praktycznie jadał z kotem z jednej miski ![]() Na wszelki wypadek nie dotykam się do kuwety... |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zadomowienie
|
dzień dobry,
wybieram się zaraz do fryzjera, bo mi tż przedwczoraj powiedział przecież ty masz czarne włosy, a ja jestem średni blond, tylko że ma odrosty z 4 cm, i takie dla faceta skojarzenie. wiecie co dowiedziałam się od logopedy, ze częste przyjmowanie nospy w ciąży zmniejsza napięcie mięśniowe dziecka, co potem przekłada się na choroby zatok, wady wymowy, wady zgryzu, nawet astma!!! ona pracuje w CZDziecka w Wa-wie i tam logopeda bada dziecko dobę czy dwie po urodzeniu, a pracujący tam lekarze odradzją nospę. jestem spokojna bo tylko raz do tej pory brałam nospę. całe szczęście. piszę o tym bo wiem ze lekarze mówią że nospa jest bezpieczna, a widać nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
U nas w domu zawsze były koty, od małego miałam styczność, widocznie zdrowe
![]() ale kuwetę omijam z daleka. gin mówił, że w kontakcie z kotem nic nie grozi, tylko z jego odchodami.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolba gratuluję dziewczyneczki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.