|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Priety, to super ze sobie porozmawialiscie
![]() ![]() No i ten tekst TZta i mamy.. ![]() ![]()
#4833 |
Zakorzenienie
|
pelnia a kapy/narzuty na ten tapczan w kolorze pasujacym do pokpju nie mozesz polozyc??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
OMG
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale w niezłym szoku musicie być ![]() U nas dwa razy na usg było widać jajka i siurka, więc chyba w dziewczynę się Tymek nie zmieni ![]()
#4835 |
Zakorzenienie
|
sereniti gratulacje! a to Ci niespodzianka!! jak wrocisz pokazuj fotki usg gdzie widac niby plec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi pediatra gdy T mial kolki odradzala termoforu gdyz jest ryzyko oparzenia dz. a moze Mis zasnal nie od termoforku tylk ojuz ze zmeczenia a kolka minela poprostu?? tak czy siak termoforki ponoc wlasnie dobrze sluza rozluznieniu miesni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które kupowały materac na allegro:
Ile zapłaciłyście? bo nie wiem czemu te ceny tak się różnią... ![]() ![]()
#4838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. ze dziecko non stop wchodzi i schodzi z tapczana wiec kapa bylaby odslaniana ale to juz szkopul w praktyce ale 2. tapczan ma bok lewy i tyl ochraniajacy ktorego nie da rady przykryc bo to sa takie fale... wiec pozniej kapa sie marszczy i efektu prezentacji nie ma :/ zawsze wymarzylam sobie by dz. dac niebieski pokoj i takowy maja, ale wole zmienic zamowienie tapicerki niz potem reszte pokoju :/ zwlaszcza ze nie w moim guscie - poczatkowo myslalam ze zielony jakos do niebieskiego sie upchnie ale nieeeeee nie widze tego niestety i tak jak piszecie morelka brzoskwinka zolty krem... ale nie niebieski a my mamy akurat taki koloru nieba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Raczkowanie
|
Anecka no pogadaliśmy i zobaczymy co będzie dalej...
A TŻ i mama... oni tak często mają ![]() ![]() ![]() ![]() Ale cieszę się, bo wiem, że faktycznie często bywa konflikt a u nas tego nie ma a za to jest wesoło ![]()
#4840 |
Zadomowienie
|
MALLINKO ja w zestawie juz mialam, ale sprawdz cdzy zdejmowane jest wierzch np. czy na zamek jest, i grubosc materaca, jak poza tym si enie roznia to poprostu niektorzy chca zarobic
![]() na tej stronce MOZNA ZAMOWIC PROBKI NIEKTORYCH MATERIALOW wtedy mozna uszyc maluchowi poduszeczki z grochem ![]() ![]() http://www.hurtowniatapicerska.pl/ca...e-tapicerowane |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
Dalej nic, troszeczkę tylko pociekło ale tak raczej normalnie, jak na codzień. Dalej czekam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Beata_Batumi;229212 50.....wyleciał ze mnie śluz podbarwiony krwią, tak więc lecę się myć i szykować żeby być gotowym jakby co. Nie była tego straszna ilość ale może sie rozkręci? ?Trzymajcie kciukasy. Będę sie odzywać.[/QUOTE] oj to już, już, już ! trzymamy kciuki z całych sił ![]() Cytat:
![]() a jak bym miała tapczan z zielonym to ściany coś z żółtym -a odcień myślę, że można dopasować jakiś odpowiedni bo żółty a żółty to też różnica -a te nowe farby mają takie fajne odcienie ![]() Cytat:
![]() Sereniti gratulacje !!!!!!!! Cytat:
a lekarz mi go przepisał jak zaczeły mi się te bóle z prawej strony boku i tak do kręgosłupa (bał się, że to może od wątroby-ale wyniki wyszły ok) ten ból jest już mniejszy albo się do niego przyzwyczaiłam ![]() chyba jutro już go nie wezmę ![]() a do kiedy to właśnie nie powiedział
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-10-28 o 10:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja tez nie chce ale boje sie zeby nie urodzic za wczesnie , byle wytrzymac do listopada. Ale powiem ci ze moze lepiej bierz jak ci lekarz przepisał bo oni go nie przepisuja tak sobie to ponoc dosc silny lek.... Podejrzewam ze pewnie karze ci odstawic niedługo... A dużą dawke bierzesz ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, a ja dzwoniłam do szpitala, w którym najprawdopodobniej będę rodzić, żeby się dowiedzieć, jak to z ta moją planowaną cesarką, skoro mój lekarz tam nie pracuje. Pani powiedziała, że albo zgłaszam się w terminie okołoporodowym kilka dni wcześniej jeśli do tej pory się nic nie zadzieje, no albo juz z akcją porodową jak się zacznie wcześniej. Generalnie nie wyznaczają własnego terminu. No i teraz głupia jestem, bo termin z OM mam na 6 grudnia, ale 3 na 4 usg które miałam wskazują na to, że Tymek jest o tydzień starszy, czyli termin powiedzmy na 30 listopada by był.
Wolałabym nie jechać już ze skurczami, tylko trochę wcześniej się wstrzelić. No i nie wiem, czy - jeśli nic się nie będzie działo - jest sens jechać już powiedzmy 24-25 listopada, czy raczej czekać do 1-2 grudnia... Ech...
#4846 | |||||
Zakorzenienie
|
a na co byś chciała isć? ja już dawno jestem w tyle jeśli chodzi o kinowy repertuar.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale super!! gratulacje!!! ![]() ![]()
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Kretencja może Twój lekarz coś doradzi-on powinien wiedzieć kiedy najlepiej się zgłosić
![]()
#4848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a wczoraj nie było mnie w domu i zapomniałam wziąć ze sobą tabletki więc ich rano nie wzięłam i to był jedyny dzień kiedy nie wymiotowałam -więc może te wymioty od nich są ![]() i osobiście to nie widzę żadnej różnicy w tym jak się czuję zanim go brałam a teraz jak go biorę na początku brałam je 2 x dziennie teraz 1 dziennie-to mniej bo Ty chyba 3 x dziennie chce już wtorek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Mallinka, no właśnie nie.
On po pierwsze się upiera przy terminie z OM, choć usg wskazują, że dziecko jest starsze oraz test wyszedł mi pozytywny w 17dc (!), a poza tym powiedział, że w zasadzie mogę właśnie jechać dopiero ze skurczami. Tylko boję się, że jak poród będzie zbyt szybko postępował, to wtedy na cc będzie za późno, a w przypadku przeciwwskazań okulistycznych do sn w takiej sytuacji w grę wchodzą... kleszcze ![]() Dlatego wolałabym się zgłosić wcześniej. Chyba pojadę w okolicach 25 listopada (czyli niecałe 2 tygodnie przed terminem) i zobaczę czy mnie przyjmą. Przecież chyba mnie zbadają? Jak stwierdzą, że za wcześnie to jakiś dalszy termin mi wyznaczą wtedy. Żeby tylko synuś za bardzo się nie pospieszył, bo tego planu w życie nie zdążę wprowadzić ![]()
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze te wymioty własnie przez te tabletki czytałam ze ona maja dosc silne działanie mnie na poczatku strasznie bolała głowa ale jakos przeszło... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
usg pewnie sfalszowane wymiarami dz. Tymus najprawdopodobniej jest o tydzien starszy na 3 d bo i wiekszy na pomiary ogolne... a tak 30-go zrobia ci badania i 1 grudnia cesarke ![]() ![]() zas na Mikusia juz moze bedziecie wszysycy w domkU ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Kretencja myślę że to dobry plan
![]() ![]() no, materac mam ![]() ![]() ![]() to teraz szukam pościeli....tu będzie cięższy orzech do zgryzienia ![]() ![]() ![]()
#4853 |
Zakorzenienie
|
pelnia to szkoda. Niestety nie wszytskie odcenienie niebeskiego i zielonego do siebie pasuja.
ale brzoskwinka tez mi sie srednio widzi. A pokaz fotke tego pokoju ![]() do koloru nieba to ja widze kolorostyke marynarska - granat, błękit, czerwony i biały. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Kretencja ja bym na twoim miejscu jechała wcześniej, powiem ci, że ja sie tego najbardziej boję, że akcja się zacznie i będzie zbyt szybko postepować, że juz nie będzie można zrobić cc. Jedź wcześniej, zawsze możesz powiedzieć, że lekarz ci powiedział że termin masz z usg a nie z OM, przecież tego nie sprawdzą a ty przynajmniej będziesz spokojna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
biegiem!! SERENITI GRATULACJE jak to możliwe że chłopak?? może ktoś pamięta czy sereniti często chodziła na uSG? teraz to się przestraszyłam ![]() ------------------ Wczoraj wieczorem się przestraszyłam brzuch niby nie opadł ale moim zdaniem mała jest dużo niżej tak zawsze czułam ją pod żebrami a teraz bliżej pępka! ma ktoś tak? czy ktoś wie od fachowca albo dobrej książki ile przed porodem opada brzuch? Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-10-28 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem przy komp. laptop w naprawie i pewnie tydzien tż zejdzie niczym zainstaluje programy ![]() ![]() ale tez widze niebieski albo granat wlasnie ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
jesli data mies jest przez lekarza wpisana to znaczy ze termin jest wyliczony wg OM , jesli wg usg to w terminie OM pisza ? lub stawiaja kreske a przy dacie porodu wg usg lub znak zapytania i date ![]() zreszta lekarz gin szybko obliczy termin porodu wezmie kalenddarzyk i juz ![]() a zawsze mozna wczesniej jechac i wrocic do domu z planem ze za tydzien sie wroci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
pelnia telefonem zrob jak masz kabelek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak się dzisiaj czujesz, minęło to kłucie wczoraj, dzisiaj już nie masz takich objawów?? I pakuj kochana torbę! Bo to juz czas, oj tak! Ja dzisiaj swoją przepakowuję ![]() Cytat:
Gratulacje SERENITI Cytat:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&it em=320606576532&ih=011&ca tegory=106807&ssPageName= WDVW&rd=1 Aliszcze - ja czekam z niecierpliwościa na Harry'ego Pottera. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
znowu kolka
![]() dalam termoforek na brzuch i spokoj, ale why powraca przeciez dostaje kropelki ![]() pelnia nasz lekaz znowu poleca termoforek, ah ci lekaze kazdy cos innego. badz tu madra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.