Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 09:58   #4831
Donuś
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
agas serio z tym materacem? kurczę to muszę przełożyć bo ja mam na grykowej stronie
dziewczęta śliczne macie dzieciaczki kurde ja za 4 dni też będę moją miała - nachodzą mnie wątpliwości teraz czy faktycznie to dziewczynka ehh. w sumie tylko raz na połówkowym było powiedziane że "chyba" dziewczynka - ale całą ciąże mam przeczucie że to jednak babeczka. Do wczoraj - tżta naszło nagle żebyśmy imię dla chłopca w razie "w" i przeraziłam się ze faktycznie może być chłopiec. jakoś nie widzę siebie w roli mamy chłopca - dziewczynki są dla mnie "łatwiejsze" w obsłudze
Kochane Serenity chyba miała przeczucie co do tego chłopca

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:00   #4832
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Priety, to super ze sobie porozmawialiscie Raz na jakis czas trzeba

No i ten tekst TZta i mamy..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:00   #4833
kliwia
Zakorzenienie

pelnia a kapy/narzuty na ten tapczan w kolorze pasujacym do pokpju nie mozesz polozyc??
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:00   #4834
kretencja
Zakorzenienie

OMG Sereniti,GRATULACJE!!! : roza:
Ale w niezłym szoku musicie być
U nas dwa razy na usg było widać jajka i siurka, więc chyba w dziewczynę się Tymek nie zmieni

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:01   #4835
kliwia
Zakorzenienie

sereniti gratulacje! a to Ci niespodzianka!! jak wrocisz pokazuj fotki usg gdzie widac niby plec przeciez to niemozliwe
Stary 2010-10-28, 10:05   #4836
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
SERENITI gratulacje ale jaja, jest chłopczyk zamiast dziewczynki

beata juz bys bogła urodzić, ileż mozna na ciebie czekac

paulinko pakuj torbe bo to juz lada moment, a pozniej to bedziesz biegac

ale jestem ciekawa ktora nastepna będzie

A nasz michałek wczoraj taka potworna kolke miał, tak płakal strasznie ale zrobiłam mu termoforek i zasnął jak mały dzidziuś, zaopatrzcie sie w termofor bo w razie W pomoze ale tak mi go szkoda było, moje biedactwo male tak sie meczyło a ja bezradna

u nas taka ładna pogoda ze zaraz bedziemy sie zbierac na spacerek
tu sa rozne fajne termoforki

mi pediatra gdy T mial kolki odradzala termoforu gdyz jest ryzyko oparzenia dz.
a moze Mis zasnal nie od termoforku tylk ojuz ze zmeczenia a kolka minela poprostu??
tak czy siak termoforki ponoc wlasnie dobrze sluza rozluznieniu miesni ja jestem zbita z tropu przez pediatre o ich stosowaniu ;/ wiem jednak ze czlowiek stara sie chwycic wszystkiego by dz. pomoc my sie wstrzymywalismy... zmiana mleka nam duzo pomogla...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:07   #4837
mallinka
Zadomowienie

Dziewczyny, które kupowały materac na allegro:
Ile zapłaciłyście? bo nie wiem czemu te ceny tak się różnią... chcę kupić gpk

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 10:09   #4838
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
pelnia a kapy/narzuty na ten tapczan w kolorze pasujacym do pokpju nie mozesz polozyc??
no to wlasnie odpada...

1. ze dziecko non stop wchodzi i schodzi z tapczana wiec kapa bylaby odslaniana ale to juz szkopul w praktyce
ale
2. tapczan ma bok lewy i tyl ochraniajacy ktorego nie da rady przykryc bo to sa takie fale... wiec pozniej kapa sie marszczy i efektu prezentacji nie ma :/ zawsze wymarzylam sobie by dz. dac niebieski pokoj i takowy maja, ale wole zmienic zamowienie tapicerki niz potem reszte pokoju :/ zwlaszcza ze nie w moim guscie - poczatkowo myslalam ze zielony jakos do niebieskiego sie upchnie ale nieeeeee nie widze tego niestety i tak jak piszecie morelka brzoskwinka zolty krem... ale nie niebieski a my mamy akurat taki koloru nieba slodycz...
Stary 2010-10-28, 10:10   #4839
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Anecka no pogadaliśmy i zobaczymy co będzie dalej...

A TŻ i mama... oni tak często mają Moja mama sporo czasu spędza w niemczech bo tam pracuje i wtedy sobie gadamy na gg albo skajpie i kiedyś leżymy z TŻ w łóżku, on sobie oglądał TV a ja z mamą na gg gadałam i mój się śmiał, że tłok mamy w łóżku i że my dwoje plus mama to już za dużo, a moja mama na to "jak to w łóżku? ale ja nie chcę... wstawaj, to faktycznie tłok" Albo kończymy gadać i mama się śmieje, że buziaki dla nas a TŻ na to się wykrzywia i mówi "bleeee" i robi śmieszną minę Albo jej kiedyś opowiedział ten kawał, że najlepsze miejsce dla teściowej to 100 metrów za domem i 2 metry pod ziemią a ona na to że to jeszcze za blisko
Ale cieszę się, bo wiem, że faktycznie często bywa konflikt a u nas tego nie ma a za to jest wesoło
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:17   #4840
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

MALLINKO ja w zestawie juz mialam, ale sprawdz cdzy zdejmowane jest wierzch np. czy na zamek jest, i grubosc materaca, jak poza tym si enie roznia to poprostu niektorzy chca zarobic

na tej stronce MOZNA ZAMOWIC PROBKI NIEKTORYCH MATERIALOW wtedy mozna uszyc maluchowi poduszeczki z grochem poduszeczki= woreczki
http://www.hurtowniatapicerska.pl/ca...e-tapicerowane
Stary 2010-10-28, 10:21   #4841
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dalej nic, troszeczkę tylko pociekło ale tak raczej normalnie, jak na codzień. Dalej czekam.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:23   #4842
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Dalej nic, troszeczkę tylko pociekło ale tak raczej normalnie, jak na codzień. Dalej czekam.
Ale nas trzymasz w napieciu

Stary 2010-10-28, 10:23   #4843
kularek
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
.....Muszę się zebrać i iść po bułki. A poza tym bardzo się cieszę, bo potem jadę na zakupy i kupie krochmal (jak nie zapomnę) i będe usztywniać aniołki, co wyprodukowałam na szydełku. Wprawdzie zrobiłam tylko dwa i jedną gwiazdkę, ale chcę zobaczyć, czy sie opłaca to dziergać.
śliczne są takie szydełkowane aniołki a jak już wykrochmalisz będą cudowne też troszkę robię na szydełku ale nie umiem niestety takich pięknych rzeczy

[QUOTE=Beata_Batumi;229212 50.....wyleciał ze mnie śluz podbarwiony krwią, tak więc lecę się myć i szykować żeby być gotowym jakby co. Nie była tego straszna ilość ale może sie rozkręci? ?Trzymajcie kciukasy. Będę sie odzywać.[/QUOTE]

oj to już, już, już ! trzymamy kciuki z całych sił

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
hehe nooo myslalam nawet o umyciu samych szyb, a ramy i parapety to juz w cieplejsze dni... wy macie czyste okienka??.......
ja mam wymieniane właśnie i są brudne i zakurzone za mycie biorę się jutro bo dziś, no ewentualnie jutro rano tż musi pomalować ściany i nareszcie koniec z remontami u nas (na ten rok)
a jak bym miała tapczan z zielonym to ściany coś z żółtym -a odcień myślę, że można dopasować jakiś odpowiedni bo żółty a żółty to też różnica -a te nowe farby mają takie fajne odcienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
SMS od Sereniti:

Hej, dziś o 9.40 przyszedł na świat ROBERT waży 3600 i 56cm, jest ŚLICZNY!
Robili mi badania wczoraj więc dlatego dopiero dziś. Czujemy się świetnie tylko w szoku jestem miała być córka!
o ja !!! nieźle sama byłabym w szoku jakby teraz okazało się, ze będzie dziewczynka jak całą ciążę przygotowuje się na chłopca
Sereniti gratulacje !!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Wiesz co własnie gin powiedział ze u mnie juz jest wszystko przygotowane do porodu i szyjka i rozwarcie jest wiec nie ma sensu mnie dłuzej trzymac na tabletkach tylko jeszcze 10 dni zeby akurat była koncówka 37 tc... A w necie czytałam ze dziewczyny brały cordafen i odstawiły w 37 i przenosiły nawet do 41 tc. Jestem ciekawa jak to bedzie...
To juz niedługo
A ty dlaczego go bierzesz ? I do kiedy kazał ci brac ?
ale ja nie chcę przenosić :/ !!!!!
a lekarz mi go przepisał jak zaczeły mi się te bóle z prawej strony boku i tak do kręgosłupa (bał się, że to może od wątroby-ale wyniki wyszły ok)
ten ból jest już mniejszy albo się do niego przyzwyczaiłam i co mam teraz zrobić ? bo nawet nie chcę myśleć, ze mogę urodzić choćby kilka dni później a wizyta dopiero we wtorek :/
chyba jutro już go nie wezmę
a do kiedy to właśnie nie powiedział

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2010-10-28 o 10:27
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:30   #4844
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
ale ja nie chcę przenosić :/ !!!!!
a lekarz mi go przepisał jak zaczeły mi się te bóle z prawej strony boku i tak do kręgosłupa (bał się, że to może od wątroby-ale wyniki wyszły ok)
ten ból jest już mniejszy albo się do niego przyzwyczaiłam i co mam teraz zrobić ? bo nawet nie chcę myśleć, ze mogę urodzić choćby kilka dni później a wizyta dopiero we wtorek :/
chyba jutro już go nie wezmę

No ja tez nie chce ale boje sie zeby nie urodzic za wczesnie , byle wytrzymac do listopada.
Ale powiem ci ze moze lepiej bierz jak ci lekarz przepisał bo oni go nie przepisuja tak sobie to ponoc dosc silny lek.... Podejrzewam ze pewnie karze ci odstawic niedługo...
A dużą dawke bierzesz ?

Stary 2010-10-28, 10:36   #4845
kretencja
Zakorzenienie

Słuchajcie, a ja dzwoniłam do szpitala, w którym najprawdopodobniej będę rodzić, żeby się dowiedzieć, jak to z ta moją planowaną cesarką, skoro mój lekarz tam nie pracuje. Pani powiedziała, że albo zgłaszam się w terminie okołoporodowym kilka dni wcześniej jeśli do tej pory się nic nie zadzieje, no albo juz z akcją porodową jak się zacznie wcześniej. Generalnie nie wyznaczają własnego terminu. No i teraz głupia jestem, bo termin z OM mam na 6 grudnia, ale 3 na 4 usg które miałam wskazują na to, że Tymek jest o tydzień starszy, czyli termin powiedzmy na 30 listopada by był.
Wolałabym nie jechać już ze skurczami, tylko trochę wcześniej się wstrzelić. No i nie wiem, czy - jeśli nic się nie będzie działo - jest sens jechać już powiedzmy 24-25 listopada, czy raczej czekać do 1-2 grudnia... Ech...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-28, 10:39   #4846
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość

Ja też chce do kina ale na co innego, a jeszcze nie leci.
a na co byś chciała isć? ja już dawno jestem w tyle jeśli chodzi o kinowy repertuar.
Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Melduję że zajechaliśmy szczęśliwie i od północy jestesmy w Polsce Podróż męcząca była dla mnie ale dało się radę. Wstaliśmy niedawno i będziemy jeść śniadanko bo mamusia nawet poszła po świeże pieczywko Niespodzianke mieli niesamowitą bo nie spodziewali się że przyjedziemy. Dzisiaj cały dzien bede na zakupach wiec zajrze do was wieczorkiem. Buziaczki
Fajnie, że w Polsce długo chcecie tu być?

Cytat:

ugotowalam kompocik z jablek i pozecczek
i lezsakuje ogladajac mamo to ja
kregoslup sprawia ze ruszyc nie moge noga :/ za dlugi spacer zrobilam sobie wczoraj bo 1,5 h az! i dyski mi sie ocieraja! potworny bol
kompocik no to chyba do porodu zaprzestaniesz dłuzszych spacerów?
Cytat:
hehe nooo myslalam nawet o umyciu samych szyb, a ramy i parapety to juz w cieplejsze dni... wy macie czyste okienka??
ja już dawno zapomniałam jak wygląda czyste okno
Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Jakieś pól godz temu odszedł mi chyba czop (gęsty śluz podbarwiony krwią, różowy, nie da się pomylić ze zwykłym śluzem). Znowu czekanie. Czuję że to będzie dziś więc umyłam główkę i będę się szykować dalej. Na razie nikomu więcej nie mówiłam bo i tak cała rodzinka nakręcona! Mama juz rano dzwoniła- przerażona że na pewno cos jest nie tak że nie dzwonimy
trzymam kciuki
Cytat:
SMS od Sereniti:

Hej, dziś o 9.40 przyszedł na świat ROBERT waży 3600 i 56cm, jest ŚLICZNY!

SMS nr 2 (na moje pytanie czemu dopiero dziś?):

Robili mi badania wczoraj więc dlatego dopiero dziś. Czujemy się świetnie tylko w szoku jestem miała być córka!

ale super!! gratulacje!!! no i jestem w szoku zmianą płci

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:40   #4847
mallinka
Zadomowienie

Kretencja może Twój lekarz coś doradzi-on powinien wiedzieć kiedy najlepiej się zgłosić

Stary 2010-10-28, 10:41   #4848
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
No ja tez nie chce ale boje sie zeby nie urodzic za wczesnie , byle wytrzymac do listopada.
Ale powiem ci ze moze lepiej bierz jak ci lekarz przepisał bo oni go nie przepisuja tak sobie to ponoc dosc silny lek.... Podejrzewam ze pewnie karze ci odstawic niedługo...
A dużą dawke bierzesz ?
rozumiem to, że za wcześnie to nie dobrze dla dzidzi -ale Ty dodatkowo masz skróconą szyjkę i rozwarcie a ja nie mam nic takiego -przynajmniej na razie
a wczoraj nie było mnie w domu i zapomniałam wziąć ze sobą tabletki więc ich rano nie wzięłam i to był jedyny dzień kiedy nie wymiotowałam -więc może te wymioty od nich są
i osobiście to nie widzę żadnej różnicy w tym jak się czuję zanim go brałam a teraz jak go biorę
na początku brałam je 2 x dziennie teraz 1 dziennie-to mniej bo Ty chyba 3 x dziennie
chce już wtorek
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:43   #4849
kretencja
Zakorzenienie

Mallinka, no właśnie nie.
On po pierwsze się upiera przy terminie z OM, choć usg wskazują, że dziecko jest starsze oraz test wyszedł mi pozytywny w 17dc (!), a poza tym powiedział, że w zasadzie mogę właśnie jechać dopiero ze skurczami. Tylko boję się, że jak poród będzie zbyt szybko postępował, to wtedy na cc będzie za późno, a w przypadku przeciwwskazań okulistycznych do sn w takiej sytuacji w grę wchodzą... kleszcze
Dlatego wolałabym się zgłosić wcześniej.
Chyba pojadę w okolicach 25 listopada (czyli niecałe 2 tygodnie przed terminem) i zobaczę czy mnie przyjmą. Przecież chyba mnie zbadają? Jak stwierdzą, że za wcześnie to jakiś dalszy termin mi wyznaczą wtedy.
Żeby tylko synuś za bardzo się nie pospieszył, bo tego planu w życie nie zdążę wprowadzić

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-28, 10:45   #4850
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
rozumiem to, że za wcześnie to nie dobrze dla dzidzi -ale Ty dodatkowo masz skróconą szyjkę i rozwarcie a ja nie mam nic takiego -przynajmniej na razie
a wczoraj nie było mnie w domu i zapomniałam wziąć ze sobą tabletki więc ich rano nie wzięłam i to był jedyny dzień kiedy nie wymiotowałam -więc może te wymioty od nich są
i osobiście to nie widzę żadnej różnicy w tym jak się czuję zanim go brałam a teraz jak go biorę
na początku brałam je 2 x dziennie teraz 1 dziennie-to mniej bo Ty chyba 3 x dziennie
chce już wtorek
No to rzeczywiscie ja biore 4 x dziennie i jak tylko zapomne wziac to zaczyna mnie bolec brzuch tak jak na okres a ostatnio nawet mialam dosc silne skurcze...myslałam ze juz sie zaczeło....

Moze te wymioty własnie przez te tabletki czytałam ze ona maja dosc silne działanie mnie na poczatku strasznie bolała głowa ale jakos przeszło...

Stary 2010-10-28, 10:53   #4851
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Słuchajcie, a ja dzwoniłam do szpitala, w którym najprawdopodobniej będę rodzić, żeby się dowiedzieć, jak to z ta moją planowaną cesarką, skoro mój lekarz tam nie pracuje. Pani powiedziała, że albo zgłaszam się w terminie okołoporodowym kilka dni wcześniej jeśli do tej pory się nic nie zadzieje, no albo juz z akcją porodową jak się zacznie wcześniej. Generalnie nie wyznaczają własnego terminu. No i teraz głupia jestem, bo termin z OM mam na 6 grudnia, ale 3 na 4 usg które miałam wskazują na to, że Tymek jest o tydzień starszy, czyli termin powiedzmy na 30 listopada by był.
Wolałabym nie jechać już ze skurczami, tylko trochę wcześniej się wstrzelić. No i nie wiem, czy - jeśli nic się nie będzie działo - jest sens jechać już powiedzmy 24-25 listopada, czy raczej czekać do 1-2 grudnia... Ech...
ja bym pojechala 30 listopada
usg pewnie sfalszowane wymiarami dz. Tymus najprawdopodobniej jest o tydzien starszy na 3 d bo i wiekszy na pomiary ogolne...
a tak 30-go zrobia ci badania i 1 grudnia cesarke jesli T. pozwoli na to i nie wyjdzi eszybciej hehe
zas na Mikusia juz moze bedziecie wszysycy w domkU
Stary 2010-10-28, 10:54   #4852
mallinka
Zadomowienie

Kretencja myślę że to dobry plan a z tego co pamiętam to Ty i Twój brat urodziliście się duzi, to może Tymek też nie będzie się spieszył, tylko będzie sobie grzecznie rósł w Twoim brzuszku

no, materac mam wzięłam za 84zł z przesyłką, ale gruby na 10cm i okazało się że u tego sprzedawcy kupiłam kiedyś materac na nasze łoże-i dobrze nam służy

to teraz szukam pościeli....tu będzie cięższy orzech do zgryzienia za duży wybór

Stary 2010-10-28, 10:54   #4853
kliwia
Zakorzenienie

pelnia to szkoda. Niestety nie wszytskie odcenienie niebeskiego i zielonego do siebie pasuja.
ale brzoskwinka tez mi sie srednio widzi.
A pokaz fotke tego pokoju
do koloru nieba to ja widze kolorostyke marynarska - granat, błękit, czerwony i biały.
Stary 2010-10-28, 10:55   #4854
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mallinka, no właśnie nie.
On po pierwsze się upiera przy terminie z OM, choć usg wskazują, że dziecko jest starsze oraz test wyszedł mi pozytywny w 17dc (!), a poza tym powiedział, że w zasadzie mogę właśnie jechać dopiero ze skurczami. Tylko boję się, że jak poród będzie zbyt szybko postępował, to wtedy na cc będzie za późno, a w przypadku przeciwwskazań okulistycznych do sn w takiej sytuacji w grę wchodzą... kleszcze
Dlatego wolałabym się zgłosić wcześniej.
Chyba pojadę w okolicach 25 listopada (czyli niecałe 2 tygodnie przed terminem) i zobaczę czy mnie przyjmą. Przecież chyba mnie zbadają? Jak stwierdzą, że za wcześnie to jakiś dalszy termin mi wyznaczą wtedy.
Żeby tylko synuś za bardzo się nie pospieszył, bo tego planu w życie nie zdążę wprowadzić
ale nawet jak zaczniesz akcje porodowa to i tak zrobia cc tyle ze pod znieczuleniem ogolnym a nie miejscowym
Stary 2010-10-28, 10:57   #4855
andziat
Zakorzenienie

Kretencja ja bym na twoim miejscu jechała wcześniej, powiem ci, że ja sie tego najbardziej boję, że akcja się zacznie i będzie zbyt szybko postepować, że juz nie będzie można zrobić cc. Jedź wcześniej, zawsze możesz powiedzieć, że lekarz ci powiedział że termin masz z usg a nie z OM, przecież tego nie sprawdzą a ty przynajmniej będziesz spokojna Jak będzie ok to będą ci kazali przyjść za tydzień
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:59   #4856
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
muszę dzisiaj koniecznie spakować TORBĘ ! :/ jutro zaczynam 38 tydzień, mam bóle jak na okres od wczoraj a ja torby nie mam spakowanej lańsko mi się należy
to ty jeszcze nie spakowana?
biegiem!!

SERENITI GRATULACJE

jak to możliwe że chłopak??

może ktoś pamięta czy sereniti często chodziła na uSG?

teraz to się przestraszyłam

------------------

Wczoraj wieczorem się przestraszyłam

brzuch niby nie opadł ale moim zdaniem mała jest dużo niżej
tak zawsze czułam ją pod żebrami a teraz bliżej pępka!

ma ktoś tak?

czy ktoś wie od fachowca albo dobrej książki ile przed porodem opada brzuch?

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-10-28 o 11:01
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 11:03   #4857
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
pelnia to szkoda. Niestety nie wszytskie odcenienie niebeskiego i zielonego do siebie pasuja.
ale brzoskwinka tez mi sie srednio widzi.
A pokaz fotke tego pokoju
do koloru nieba to ja widze kolorostyke marynarska - granat, błękit, czerwony i biały.
no no no wlasnie...
jestem przy komp. laptop w naprawie i pewnie tydzien tż zejdzie niczym zainstaluje programy a do komp a aparatu nie da rady zgrac zdjecia :/ a szkoda

ale tez widze niebieski albo granat wlasnie szukam na necie z Baranowa i Kepna bo stamtad biora materialy moze cos wykukam...

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
Kretencja ja bym na twoim miejscu jechała wcześniej, powiem ci, że ja sie tego najbardziej boję, że akcja się zacznie i będzie zbyt szybko postepować, że juz nie będzie można zrobić cc. Jedź wcześniej, zawsze możesz powiedzieć, że lekarz ci powiedział że termin masz z usg a nie z OM, przecież tego nie sprawdzą a ty przynajmniej będziesz spokojna Jak będzie ok to będą ci kazali przyjść za tydzień
na karcie ciazy jest mala rubryczka do wpisania terminu porodu i terminu mies.
jesli data mies jest przez lekarza wpisana to znaczy ze termin jest wyliczony wg OM , jesli wg usg to w terminie OM pisza ? lub stawiaja kreske a przy dacie porodu wg usg lub znak zapytania i date

zreszta lekarz gin szybko obliczy termin porodu wezmie kalenddarzyk i juz

a zawsze mozna wczesniej jechac i wrocic do domu z planem ze za tydzien sie wroci
Stary 2010-10-28, 11:03   #4858
kliwia
Zakorzenienie

pelnia telefonem zrob jak masz kabelek.
Stary 2010-10-28, 11:05   #4859
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

Karolinka
ja ostatnio miałam tak samo, że jak się posprzeczałam z tżtem weszliśmy do sklepu i w końcu nic nie kupiliśmy aaa i sprawdzałaś kiedy sławny HP wchodzi do kin?
Paulinka -hehe wtedy nie w głowie zakupy, jak w atmosferze tak gęsto no ale już dziś ok :P i zakupki mam hehehe. |A HP wchodzi do kin jakoś koło 15 więc do tego czasu to już CHYBA na pewno młody sie wykluje. I premiera przejdzie koło nosa
Jak się dzisiaj czujesz, minęło to kłucie wczoraj, dzisiaj już nie masz takich objawów?? I pakuj kochana torbę! Bo to juz czas, oj tak! Ja dzisiaj swoją przepakowuję a tak o.

Cytat:
SMS od Sereniti:

[COLOR=Red][SIZE=4]Hej, dziś o 9.40 przyszedł na świat [SIZE=5]ROBERT[SIZE=4] waży 3600 i 56cm, jest ŚLICZNY!
hehehhe o ja!!! ale jaja!!! i to dosłownie!!

Gratulacje SERENITI

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
A nasz michałek wczoraj taka potworna kolke miał, tak płakal strasznie ale zrobiłam mu termoforek i zasnął jak mały dzidziuś, zaopatrzcie sie w termofor bo w razie W pomoze ale tak mi go szkoda było, moje biedactwo male tak sie meczyło a ja bezradna

u nas taka ładna pogoda ze zaraz bedziemy sie zbierac na spacerek
Lećcie korzystać z pogody póki ładnie. Kootkku - ja osobiście moge polecić coś takiego jak Kirschkern-Kissen, sama będąc operką w Niemczech go stosowałam na dzieciach, które miały kolki, no i teraz zakupiłam dla Młodego i wypróbowałam też na sobie. Lekko narzewa się, nie poparzy, i fajnie masuje. Pisałaś, że masz chyba kuzynkę w Niemczech, może niech podeśle?
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&it em=320606576532&ih=011&ca tegory=106807&ssPageName= WDVW&rd=1

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
a na co byś chciała isć? ja już dawno jestem w tyle jeśli chodzi o kinowy repertuar.
Aliszcze - ja czekam z niecierpliwościa na Harry'ego Pottera.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 11:07   #4860
kootekk
Zakorzenienie

znowu kolka

dalam termoforek na brzuch i spokoj, ale why powraca przeciez dostaje kropelki

pelnia nasz lekaz znowu poleca termoforek, ah ci lekaze kazdy cos innego. badz tu madra

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości