|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
Ja jednak wolałabym mniej chłodny, cieplejszy odcień zieleni... ![]() Z drugiej strony szkoda, bo dziewczyna miała ładne, naturalnie blond włosy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() Kiedyś miałam piękne , gęste włosy. Aż do chwil, kiedy zaczęła się historia z farbowaniem. Teraz mam krótkie platynowe, ale zniszczone włosy i szczerze mówiąc chce mi się płakać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak swoją drogą, średnio mi się czasami podoba ton Twoich postów. Rozumiem, że jesteś starsza i masz spory bagaż doświadczeń, i to wspaniale, że dzielisz się swoją wiedzą. Ale nie jesteś chyba sześćdziesięcioletnią kobietą, która straciła połowę włosów w wyniku ich farbowania? Oczywiście, pożyjemy, zobaczymy, ale nie ma co popadać w paranoję- łysienie przecież i tak zazwyczaj jest genetycznie uwarunkowane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Przyczajenie
|
Dziękuje, właśnie przez forum zaczęłam dobierać dobre, kosmetyki, pić pokrzywe i skrzyp, olejek rycynowy i kokosowy.
Teraz kupiłam tonik garnier neril, nie wiem czy coś pomoże ![]() Mojej koleżance rosną włosy na miesiąc z 5 cm, a mi ledwo 1 ehh.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
ja sie nie mogłam powstrzymac i kupiłam alterre morelową
![]() zapach przecudny, i efekt tez widoczny włoski naprawde bardziej błyszczące i lepiej sie układały polecam ![]()
#4838 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozwól proszę,że sama będę decydować o tonie w jakim będę formułować swoje posty. Tego typu uwagi kieruj do moderatora. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-05-30 o 21:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem włosy dobrze się po niej rozczesują i są mięciutkie i ten piękny zapach, tylko że są za bardzo puszyste po niej, mają skłonności do puszenia a ta odzywka jakoś ich nie ujarzmia i nie wygładza, nie powaliła mnie a po tylu pozytywnych opiniach liczyłam na coś lepszego ![]() już chyba wolę isane z babassu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie olej ze słodkich migdałów.Jutro bede próbować czy spasuje mi to cudo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Moim skromnym zdaniem majreg nikogo nie straszy, a wręcz przeciwnie - ostrzega i myślę,że kieruje nią troska a nie złośliwość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za uwagę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Przyczajenie
|
Ehh..mnie korci by mieć naturalne włosy
![]() ![]() Moją wadą jest też prostownica...cóż począć ![]() Sama sobie nie wierzę....ale wracam do naturalnych.! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez niepodniecajsie Czas edycji: 2011-05-31 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się też, że większość kobiet, które prostuje nie ma na głowie czupryny bujnych loków (że fryzjerzy chcą prostować - może nie potrafią się nimi zająć?), a jakąś formę pośrednią tak jak ja. Ani proste, ani kręcone, ani nawet falowane, ot każdy włos w inną stronę(żeby nie było znam zasady CG i z moich włosów nie da się więcej wycisnąć niż lekkie falowanie, w którym się zresztą i tak źle czuję). W tym wszystkim trzeba znaleźć jakiś złoty środek. Bo idąc tą drogą możnaby ubrać się w worek pokutny i zrezygnować ze wszystkiego, bo teraz to tylko chemia, świństwa, konserwany, silikony i niewiadomo co jeszcze. W ogóle nie rozumiem tej zbiorowej paniki przed silikonami, niektórym one służą, poza tym mają też swoje zalety i nie jest trudno usunąć je z włosa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Cóż, mnie załatwianie różnych rzeczy za plecami osoby, której zachowanie mi nie odpowiada uważam za dziecinne i nie fair... Zresztą, nie łamiesz regulaminu, ja po prostu uważam, że trochę przesadzasz w swych radykalnych osądach. Oczywiście, możesz sama decydować o tym, w jakim tonie piszesz swoje posty, tylko ja sobie nie życzę czytać pewnych rzeczy kiedy sama nie łamię regulaminu ani nie piszę jakichś głupot. Wydawało mi się, że podstawą funkcjonowania w społeczności, chociażby tej wirtualnej, jest szacunek do innych osób.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem o ''którym'' Zachodzie mówisz, ale na tym na którym ja mieszkam 90% dziewczyn i kobiet nie wyjdzie z domu bez prostowania włosów i zdecydowana większość ma włosy ufarbowane. Sama nigdy włosów nie prostowałam, a na ulicy czuję się wręcz dziwnie jako jedyna z nieuprasowanymi włosami. Gdziekolwiek wyjdę, ze znajomymi, jestem jedyną dziewczyną bez koków spod lokówki, albo prostych włosów spod prostownicy. Moje koleżanki mają popalone włosy, które muszą ciąć co miesiąc i i tak mają wstrętne, białe końcówki (szczególnie te z czarnymi włosami). Potrafią myć włosy płynem do mycia naczyń, bo to najlepszy odtłuszczacz ![]() Nie używają odżywki, bo po co, a makijaż utrwalają lakierem do włosów. Taka jest wiedza o dbaniu o urodę na zachodzie. A loki? Też się nosi, pod warunkiem, że wyszły spod lokówki. Mało dziewczyn nosi swoje naturalne loki. Farbowanie. Jak się pójdzie do fryzjera to powie, że masz ładny kolor, ale bez połysku i trzeba ufarbować. I ufarbuje trwałą farba na kolor taki sam jak naturalny, żeby nadać połysku ![]() Piszę na podstawie kraju i miasta w którym mieszkam. Może winnych krajach jest inaczej. Ale na podstawie tego co widzę w moim otoczeniu, twoja ocena Polskich kobiet jest bardzo nieprawdziwa i niesprawiedliwa. Kobiety z naturalnymi, zadbanymi włosami są tu w takiej samej mniejszości jak i w Polsce. Bo wszędzie teraz taka moda. I nie ma co tak tej Polski ciągle oczerniać demonizować. Czasy kiedy zachód był czyms niesamowitym i niedościgniony, minęły w '89.
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-05-31 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na hennie i ogólnie farbowaniu nie mam wiedzy prawie żadnej, więc się nie wypowiem. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ależ nie ma za co. ![]() Nie do końca się zgodzę - wśród moich znajomych sporo osób nie farbuje włosów (mówię o żeńskiej części rzecz jasna). Jednak fakt, im bardziej lat przybywa, tym więcej osób się decyduje na ten krok.. Co nie oznacza, że nie widuję przecież na ulicach osób z niefarbowanymi włosami, tu jest już lekka przesada. Z drugiej strony może to ja chodzę w takie miejsca i zaznajamiam się z takimi ludźmi, gdzie jest jakieś skupienie osób mniej zainteresowanych farbowaniem? Możliwe, nie wykluczam tego. ![]() Nie mniej - tacy ludzie istnieją! I to od lat, niepotrzebna im fala wizażowych trendów. Z resztą, nie zajmuję się tym tematem bardzo - najbardziej interesują mnie moje włosy własne, ot co! ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() Lakier do włosów.. pomijając fakt, że bez adrenaliny by się pewnie dla mnie nie obeszło (chociaż nie wiem, czy lakier do włosów ma jakiś lakier w sobie?) - jak można wpaść na taki pomysł?! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Rozeznanie
|
ja rowniez podpisuje sie pod tym co na[pisala KOCURZYCA.
W miescie w ktorym ja mieszkam jest niesamowicie popularne chodzenie w roznego koloru wlosach a najbardziej w czerwonych. i nie chodzi mi tu o kolor miedziany czy kasztanowy. CZERWONY. P_rzyznam serio ze....na palcach mozna policzyc dziewczyny ktore nie farbuja wlosow (a i tak nic pewnego dopoki nie zaczepisz i nie zapytasz sie wprost).
#4850 |
Zakorzenienie
|
omg, dziewczyny co ja przed chwilą zrobiłam
![]() Więc kupiłam wczoraj awokado no i dziś stwierdziłam ze zrobie, cała zadowoona obarłam to awokado no i próbuję rozgnieść je widelcem tak jak dziewcyzna w filmiku .... i ni cholery ![]() ![]()
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Hahahah takie se
![]() ![]() ![]()
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na zdrowie. ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Ja robiłam maseczkę z avokado. jest świetna. Tylko ja nakładam samo avokado albo z dodatkiem jakiegoś oleju. Fakt, musi być bardzo dojrzałe i miękkie. najlepiej kupić i zostawić żeby poleżało kilka dni i dojrzało. Dziewczyny rozdrabniają widelcem, ale widelcem ciężko jest dokładnie rozdrobnić. Potem niektóre osoby narzekają, że kawałków nie da się wymyć z włosów. Więc ja, żeby było dokładnie rozdrobnione, przecieram przez sitko.
![]() |
#4854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2723121 3]Widzę, że nie tylko ja tu się zdrowo odżywiam.
![]() a też konsumujesz maski przyrządzone dla włosow ? ![]()
#4857 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2723198 2]
![]() Żeby nie kłamać, zdarzało mi się.. Skosztowałam oleju kokosowego - mniam! No i sezamowego - wiem, że ten pójdzie w najbliższym czasie do jakiejś sałatki.[/QUOTE] kokosowego nie próbowałam, a sezamwrgo nie miałam ![]() ale kto wie wszystko przede mna ![]()
#4859 |
Raczkowanie
|
Mam kryzys, włosy znów wypadają od jakiegoś tygodnia, dziewczęta mi mówią że prawie wcale nie mam włosów na głowie. Padam na twarz i nie wiem co robić dalej eh.
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze nie poddawac sie ![]() może jakies wcierki, lub suplementy?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.