Udało się po poronieniu :D cz.II - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-29, 09:23   #4831
kasiek64
Zadomowienie

Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II

Witam.

Urocze bobasy macie

A ja niestety mam doła od paru dni więc nie za bardzo mam siły coś pisać.
Jak pisała Lulka i Pamela że jak dzidzia spokojna w brzuszku i mama też to później też aniołek będzie, to pomyślałam sobie o moim biednym brzdącu, który musi to wszystko ze mną przeżywać.
Myślicie, że naprawdę on też się tak denerwuje i smuci jak ja????
Codziennie budzę się zapłakana i to jest silniejsze ode mnie a nie chce brać już leków ze względu na dzidzie.
Sorry że tak smucę od rana ale siedzę sama w domu i nawet nie ma się komu wyżalić

Madzik ładne mieszkanka. A w tym pierwszym mały będzie miał dużo miejsca do brykania i 2 łazienki. Marzenie

Zosia jest już z nami

Edytowane przez kasiek64
Czas edycji: 2011-01-29 o 09:25
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:24   #4832
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
HEJKA

a ja już od samego rana kłóce się z TŻma dziś wolne,to pierwsza sobota od 2 lat,którą spędzamy razem i efekt jest....kłótnia od rana
tak mnie denerwuje,że szok!!!

ale to nieważne!!

Dziewczyny piękne macie te maleństwa pozazdrościć tylko,ja już nie mogę się doczekać

ja mam na dziś plan,bo wieczorkiem znajomi wpadaja,a jak to zwykle u nas musi być dużo jedzonka i zaraz sie za wszystko zabieram nie wiem tylko ile mam dziś sił i czy zdołam wogóle cokolwiek zrobic

KARLA jak ta karuzela???bo ja chyba tez sie na nią zdecydujejakie ona ma kolorki tych maskotek???nie gra za głośno?te światła nie przeszkadzają?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

MADZIK bierz pierwse mieszkanie,bo było naprawde fajne i już nie kombnuj bo czasu coraz mnieja tak będziesz juz spokojna i przygotujesz wszystko dla Michasia
tak zdecydowalismy sie na to pierwsze i juz mamy swiety spokoj.idziemy dzisiaj do agencji je zaklepac i zrobic wszystkie niezbedne formalnosci takze podwojna radosc a nawet potrojna bo zarcie przyjedzieeeeeeeeeeeeeeee eeeeee

Enia czy tobie czasem nie stanal ten suwaczek w miejscu??? od kiklu dni chyba sie nie zmienia

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:25   #4833
Fridka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Dziękujemy

Fridka, czy Twój Jaś też tak przysypia w kąpieli? Kamilkowi się czasem zdarza Nic, a nic nie ruszają go zabiegi pielęgnacyjne Dobrze, że Twój synek ładnie nabiera masy, karmisz tylko piersią, czy podajesz też mieszankę?
nie, nie przysypia, ale sie uspokaja bo jak go rozbieram to strasznie krzyczy, nie cierpi przebierania, a zabiegi po kapieli to znosi różnie, szybko traci cierpliwość jak juz za długo się nad nim ,,pastwię''
karmię tylko piersią, narazie z jego strony jest na tyle dobra tolerancja mojego mleka i tym samym diety (której w sumie bardzo nie przestrzegam, bo jak maluch ma kolkę to możesz kleik sam wsuwać a kolka i tak zostanie...)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51199.png
Fridka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:36   #4834
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość

Enia czy tobie czasem nie stanal ten suwaczek w miejscu??? od kiklu dni chyba sie nie zmienia
zaraz to poprawię bo chyba zapomniałam o tym
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 09:40   #4835
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
zaraz to poprawię bo chyba zapomniałam o tym
no a tak swoja droga to teraz juz w kazdej chwili mozesz urodzic strach jest czytak lajtowo ?

22/23.05.2010
Stary 2011-01-29, 09:47   #4836
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
Witam.

Urocze bobasy macie

Jak pisała Lulka i Pamela że jak dzidzia spokojna w brzuszku i mama też to później też aniołek będzie, to pomyślałam sobie o moim biednym brzdącu, który musi to wszystko ze mną przeżywać.
Codziennie budzę się zapłakana i to jest silniejsze ode mnie a nie chce brać już leków ze względu na dzidzie.
Sorry że tak smucę od rana ale siedzę sama w domu i nawet nie ma się komu wyżalić

Madzik ładne mieszkanka. A w tym pierwszym mały będzie miał dużo miejsca do brykania i 2 łazienki. Marzenie
KASIEK masz bardzo ciężką sytuacje musisz starac sie częściej uśmiechać i byc szczęśliwą mimo wszystko dla swojego bobasa
wiem,że to trudne,bo strata kogo sbliskiego to najtrudniejsze co może być,ale masz w sobie nowe życie,któremu musisz dać tyle miłości i radośći ile tylko potrafisz!!!zaglądaj do nas częściej i pisz o swoich żalach,byle bys tylko nie dusiła tego w sobie,bo taknie wolno!!
głowa do góry,czas leczy rany to wszystkie wiemy,jednak staraj się cieszyć dla swojego dzidziusia

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
tak zdecydowalismy sie na to pierwsze i juz mamy swiety spokoj.idziemy dzisiaj do agencji je zaklepac i zrobic wszystkie niezbedne formalnosci takze podwojna radosc a nawet potrojna bo zarcie przyjedzieeeeeeeeeeeeeeee eeeeee

MADZIK i super,czyli zaczynasz pranie i prasowanie od przyszłego tygodnia???to co kobitki lubia najbardziej

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
no a tak swoja droga to teraz juz w kazdej chwili mozesz urodzic strach jest czytak lajtowo ?

to musi byc duży stres,ale też chyba wielkie podniecenie
a Ty sie tak nie dopytuj,bo zaraz tez będziesz miała 19 dni do porodusama napiszesz jak to jest!
a tak swoja droga muszę sobie policzyć ile ja mam

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Fridka Pokaż wiadomość
nie, nie przysypia, ale sie uspokaja bo jak go rozbieram to strasznie krzyczy, nie cierpi przebierania, a zabiegi po kapieli to znosi różnie, szybko traci cierpliwość jak juz za długo się nad nim ,,pastwię''
karmię tylko piersią, narazie z jego strony jest na tyle dobra tolerancja mojego mleka i tym samym diety (której w sumie bardzo nie przestrzegam, bo jak maluch ma kolkę to możesz kleik sam wsuwać a kolka i tak zostanie...)

FRIDKA i czy pielęgnujesz Jaśka??bom ciekawa i czym ten pępuszek przemywasz??
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:01   #4837
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
co Ty opowiadasz Jeszcze ma siedzieć w brzusku
10 lutego do ginki i wtedy mamy się umówić na CC
Chyba że wczesniej coś się będzie działo, ale rozwarcia nie ma , żadnych skurczy nie czuje więc myslę że wytrzymam

A teraz zajadam jagodzianke i popijam Cappucino
09.09.2009

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 10:08   #4838
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba że wczesniej coś się będzie działo, ale rozwarcia nie ma , żadnych skurczy nie czuje więc myslę że wytrzymam

Ty lubisz takie słodkie bułeczki???
mi dziś TŻ faworki kupi ale juz zjadłam troszkę czekoladki i czekoladek nie umiem sie powstrzymać!!!!
10 luty to juz niedługo tylko nie umawiaj się na 14 bo to by było niesprawiedliwe

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-01-29, 10:13   #4839
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Ty lubisz takie słodkie bułeczki???
mi dziś TŻ faworki kupi ale juz zjadłam troszkę czekoladki i czekoladek nie umiem sie powstrzymać!!!!
10 luty to juz niedługo tylko nie umawiaj się na 14 bo to by było niesprawiedliwe
Dlaczego niesprawiedliwe
Jak będzie taka możliwośc to na pewno zaklepiemy tę datę
Lepszego prezentu nie mogłoby być w takim dniu

Tak w ogóle zastanawiam się nad ciuszkami, ja mam kompleciki bodziaki plus śpioszki lub pajacyki ale tak teraz myślę czy nie lepiej mieć ze 4 komplety kaftaniki plus spioszki...............a czemu ?chodzi mi o pępuszek no zeby go bodziakami nie zasłaniac tylko aby był na wierzchu, jak sądzicie ? czy ja już schizuje i wymyślam ?
09.09.2009
Stary 2011-01-29, 10:24   #4840
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego niesprawiedliwe
Jak będzie taka możliwośc to na pewno zaklepiemy tę datę
Lepszego prezentu nie mogłoby być w takim dniu

Tak w ogóle zastanawiam się nad ciuszkami, ja mam kompleciki bodziaki plus śpioszki lub pajacyki ale tak teraz myślę czy nie lepiej mieć ze 4 komplety kaftaniki plus spioszki...............a czemu ?chodzi mi o pępuszek no zeby go bodziakami nie zasłaniac tylko aby był na wierzchu, jak sądzicie ? czy ja już schizuje i wymyślam ?

Pomyśl o swoim przyszłym zięciu!!jak urodzisz 14 to będzie twoja córcia miała jeden prezent na urodziny i walentynki to niesprawiedliwe!! niech się troche zięciu wykosztuje na Twoja córunie

a co ubranek,to sama nie wiem co Ci doradzićmoże weź lepiej wszystko i w szpitalu zadecydujesz co będziesz zakładaćlepeij mieć więcej i sobie powybierać niz za mało

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

To i ja policzyłam i mi zostało 83 dni do porodu myślałam,że troche mniej,ale dobrzewięcej czasu na przygotowanie tego wszystkiego

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-01-29, 10:24   #4841
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Pomyśl o swoim przyszłym zięciu!!jak urodzisz 14 to będzie twoja córcia miała jeden prezent na urodziny i walentynki to niesprawiedliwe!! niech się troche zięciu wykosztuje na Twoja córunie

a co ubranek,to sama nie wiem co Ci doradzićmoże weź lepiej wszystko i w szpitalu zadecydujesz co będziesz zakładaćlepeij mieć więcej i sobie powybierać niz za mało
Mój mąż jest tak pokrzywdzony że jednego dnia ma imieniny i urodziny Nie jest z tego zadowolony

Co do ubranek to już sama nie wiem
mam sporo tych bodziaków już spakowanych do szpitala , kaftaniki musiałabym kupić
Wiem że w szpitalach nie tolerują bodziaków wkładanych przez główkę ale ja mam wszystkie rozpinane po całości , tylko ten pępuś no...........może któras mama się wypie jak to jest na początku ? Lepiej kaftanik aby pepuś się wietrzył czy bodziaka można ?
09.09.2009
Stary 2011-01-29, 10:27   #4842
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż jest tak pokrzywdzony że jednego dnia ma imieniny i urodziny Nie jest z tego zadowolony

Co do ubranek to już sama nie wiem
mam sporo tych bodziaków już spakowanych do szpitala , kaftaniki musiałabym kupić
Wiem że w szpitalach nie tolerują bodziaków wkładanych przez główkę ale ja mam wszystkie rozpinane po całości , tylko ten pępuś no...........może któras mama się wypie jak to jest na początku ? Lepiej kaftanik aby pepuś się wietrzył czy bodziaka można ?

ja jeszcze nie moge sie za bardzo wypowiadac,ale jak będziesz wietrzyć pępusiek to znów Małej będzie zimno w nerki chyba???a dziecko i tak obatulone jest wszystkim,więc juz nie kupuj tych kaftaników tylko weź to co masz

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-01-29, 10:34   #4843
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
ja jeszcze nie moge sie za bardzo wypowiadac,ale jak będziesz wietrzyć pępusiek to znów Małej będzie zimno w nerki chyba???a dziecko i tak obatulone jest wszystkim,więc juz nie kupuj tych kaftaników tylko weź to co masz
NO właśnie , czekałam az mi ktoś to napisze
Bo ja to tak chyba wymyślam juz bo chce coś kupić koniecznie
09.09.2009
Stary 2011-01-29, 10:50   #4844
Karla604
Zadomowienie

Hej Dziewuszki

Ale miałam dziś beznadziejną noc Dwa razy obudził mnie ból głowy Masakra!!! Dobrze, że dziś nie boli, ale czuję się tak dziwnie, nie wiem czy to ta pogoda, ciśnienie tak na mnie źle działają.

LULKA karuzelka jest fajniutka, trochę duża. Misie są spoko, w trzech kolorach: zielonym, fioletowym i różowym, są dwa stopnie głośności. Kołysanki są przyjemne i uspokajające, a obrazki z projektora są w sam raz jak chcesz zrobić nastrój w pokoju, nie za jasne,
nie za ciemne. Jestem ciekawa jak się będzie komponować przy łóżeczku

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Ja tam do szpitala biorę i bodziaki i kaftaniki. Mam chyba z 3 komplety śpiochy + kaftanik, no i parę sztuk bodziaków rozpinanych po całości.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

LULKA a mi zostało 70 dni

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Dziewczynki jak myślicie jak ja na co dzień nie piję kawy to jak dziś wypiję taką latte mocno rozcieńczoną to może mi zaszkodzić a nie daj boże Kubusiowi. Boję się, że serce może mi zacząć walić, albo coś innego. Ale dziś tak się czuję, że może kawa by mnie postawiła na nogi.

Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10
Karla604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 10:50   #4845
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
Witam.

Urocze bobasy macie

Kasiu tez myslalam ze 2 ale okazalo sie ze jedna jest w pokoju z przysznicem,jedna miedzy pokojami z wanna i 3 na dole

Oj kochana nic dziwie ci sie ze tak reagujesz,sama bym inaczej nie potrafila.Ale bol minie tylko potrzeba czasu

Cytat:
KASIEK masz bardzo ciężką sytuacje musisz starac sie częściej uśmiechać i byc szczęśliwą mimo wszystko dla swojego bobasa
wiem,że to trudne,bo strata kogo sbliskiego to najtrudniejsze co może być,ale masz w sobie nowe życie,któremu musisz dać tyle miłości i radośći ile tylko potrafisz!!!zaglądaj do nas częściej i pisz o swoich żalach,byle bys tylko nie dusiła tego w sobie,bo taknie wolno!!
głowa do góry,czas leczy rany to wszystkie wiemy,jednak staraj się cieszyć dla swojego dzidziusia

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

MADZIK i super,czyli zaczynasz pranie i prasowanie od przyszłego tygodnia???to co kobitki lubia najbardziej

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

to musi byc duży stres,ale też chyba wielkie podniecenie
a Ty sie tak nie dopytuj,bo zaraz tez będziesz miała 19 dni do porodusama napiszesz jak to jest!
a tak swoja droga muszę sobie policzyć ile ja mam

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

FRIDKA i czy pielęgnujesz Jaśka??bom ciekawa i czym ten pępuszek przemywasz??
no zobaczymy czy nam dadza klucze w przyszlym czy za 2 tyg.tutaj bardzo duzo formalnosci i sprawdzania klienta jest bo sie boja

mnie to jeszcze troche ponad miesiac ale czuje ze i tak urodze nawet przed 11 marca.wczoraj mialam takie bole na dole ze myslalam ze zaraz urodze troche sie martwie bo to nie bylby dobry moment

Cytat:

taaaa teraz to bedzie gadka zeby jak najdluzej sobie siedzialo malenstwo a to tak nie ma na porodowke szoruj kobito i pokazuj nam to swoja slicznotke aaa tak wogole to jakie imie macie dla malej?

Ja tez mam kaftanikow troche i bodziakow.takze biore jedno i drugie

Karla bidulko polez dzisiaj i odpocznij
Ja kawe latte prawie codziennie pije albo co 2.nic sie nie dzieje po niej i powiem ci ze mi czasem pomaga mimo ze taka lekka jest czasem nawet rozpuszczalna strzele se z mlekiem zeby mi lepiej bylo ( Lulka nie kojarz)

aaaa zapomnialam wozek superzasty jest jade do agencji mieszkanie zalatwic.do pozniej lasencje

22/23.05.2010

Edytowane przez madzik2221
Czas edycji: 2011-01-29 o 10:52
Stary 2011-01-29, 10:53   #4846
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karla604 Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki

Ale miałam dziś beznadziejną noc Dwa razy obudził mnie ból głowy Masakra!!! Dobrze, że dziś nie boli, ale czuję się tak dziwnie, nie wiem czy to ta pogoda, ciśnienie tak na mnie źle działają.

LULKA karuzelka jest fajniutka, trochę duża. Misie są spoko, w trzech kolorach: zielonym, fioletowym i różowym, są dwa stopnie głośności. Kołysanki są przyjemne i uspokajające, a obrazki z projektora są w sam raz jak chcesz zrobić nastrój w pokoju, nie za jasne,
nie za ciemne. Jestem ciekawa jak się będzie komponować przy łóżeczku

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Ja tam do szpitala biorę i bodziaki i kaftaniki. Mam chyba z 3 komplety śpiochy + kaftanik, no i parę sztuk bodziaków rozpinanych po całości.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

LULKA a mi zostało 70 dni
Wiem,że Tobie troche mniej ale może urodzimy w tym samym czasie
przerąbane masz z tymi nocamibo pewnie teraz jesteś nieźle padnięta

ja do szpitala nie mam żadnych śpiochówale mam kaftaniki i myślałam,żeby na pajaca ubrać jeszcze kaftanik???normalnie juz sama nie wiem to pewnie będe musiała jeszcze cos dokupic

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-01-29, 10:58   #4847
Karla604
Zadomowienie

Cytat:
Kasiu tez myslalam ze 2 ale okazalo sie ze jedna jest w pokoju z przysznicem,jedna miedzy pokojami z wanna i 3 na dole

Oj kochana nic dziwie ci sie ze tak reagujesz,sama bym inaczej nie potrafila.Ale bol minie tylko potrzeba czasu

no zobaczymy czy nam dadza klucze w przyszlym czy za 2 tyg.tutaj bardzo duzo formalnosci i sprawdzania klienta jest bo sie boja

mnie to jeszcze troche ponad miesiac ale czuje ze i tak urodze nawet przed 11 marca.wczoraj mialam takie bole na dole ze myslalam ze zaraz urodze troche sie martwie bo to nie bylby dobry moment

taaaa teraz to bedzie gadka zeby jak najdluzej sobie siedzialo malenstwo a to tak nie ma na porodowke szoruj kobito i pokazuj nam to swoja slicznotke aaa tak wogole to jakie imie macie dla malej?

Ja tez mam kaftanikow troche i bodziakow.takze biore jedno i drugie

Karla bidulko polez dzisiaj i odpocznij

aaaa zapomnialam wozek superzasty jest jade do agencji mieszkanie zalatwic.do pozniej lasencje
MADZIK super, że w końcu zdecydowaliście się na pierwsze. Tylko teraz szybko załatwiajcie formalności i bierz się za pranie i prasowanie. Obyś zdążyła
Właśnie nie chcę leżeć, bo wczoraj od leżenia mnie głowa wieczorem zaczęła boleć, a później w nocy Muszę coś porobić, postanowiłam dziś zmienić pościel, więc zaraz się za to zabieram. Aaa no i gotowanie zupki mnie czeka

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Wiem,że Tobie troche mniej ale może urodzimy w tym samym czasie
przerąbane masz z tymi nocamibo pewnie teraz jesteś nieźle padnięta

ja do szpitala nie mam żadnych śpiochówale mam kaftaniki i myślałam,żeby na pajaca ubrać jeszcze kaftanik???normalnie juz sama nie wiem to pewnie będe musiała jeszcze cos dokupic
No może urodzimy w tym samym czasie Zobaczymy
Żebyś wiedziała, że przerąbane I tak się czuję, taka padnięta i mam głowę napuchniętą. Może świeże powietrze mi pomoże.

Stary 2011-01-29, 11:10   #4848
justa878
Zadomowienie

to body trzeba kupować rozpinane po całości ??
Dziewczyny ja sobie nie poradzę z kupnem tej wyprawki

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 11:15   #4849
Karla604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
Dasz radę JUSTA Ja też myślałam, że nie dam rady, ale dobra lista wyprawkowa to podstawa Ja i tak mam wszystkiego za dużo, bo jeszcze dostałam ubranka od znajomej.

Stary 2011-01-29, 11:22   #4850
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy trzeba Ja kupiłam dla własnej wygody. Wiem że maluszki nie lubią jak im się wkłada coś przez główkę dlatego brałam rozpinane po całości wydaje mi się że łatwiej się wtedy przebiera dzidzię

No i ostatnio jak się widziałam z kumpelą też mi zwróciła na to uwagę bo mówi że w szpitalu chcą właśnie kaftaniki albo rozpinane po całości bo gdyby nie daj Boże jakieś komplikacje się zdazyły to szybko rach ciach i rozpiete a nie męczyc sie przez głowę ściągając
09.09.2009
Stary 2011-01-29, 12:09   #4851
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy trzeba Ja kupiłam dla własnej wygody. Wiem że maluszki nie lubią jak im się wkłada coś przez główkę dlatego brałam rozpinane po całości wydaje mi się że łatwiej się wtedy przebiera dzidzię

No i ostatnio jak się widziałam z kumpelą też mi zwróciła na to uwagę bo mówi że w szpitalu chcą właśnie kaftaniki albo rozpinane po całości bo gdyby nie daj Boże jakieś komplikacje się zdazyły to szybko rach ciach i rozpiete a nie męczyc sie przez głowę ściągając
A to nie ubiera sie dzidzi, że najpierw body a na to kaftanik?? No bo jak założysz na gołe ciałko tylko kaftanik? Za zimno!

Kasiek wyobrażam sobie jak może być Ci ciężko, ale pomyśl, że tata nie chciałby żebyś przez niego płakała... Nie wiem co napisać, zeby Cię pocieszyć. Daj sobie czas na żałobę. Smutek, żal, łzy-to normalne. Przecież nie będziesz chodziła i się uśmiechała jak Ci źle. Swoje musisz wycierpieć, ale z czasem będzie bolało mniej. Trzymaj się!

Lulka ja też mogę mieć niefajnie jak urodzę 8 marca

Madzik zrób zdj wózka i pokaż jak wygląda na żywo.

A ja gotuje właśnie rosół i smażę piersi na obiad.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 12:17   #4852
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
A to nie ubiera sie dzidzi, że najpierw body a na to kaftanik?? No bo jak założysz na gołe ciałko tylko kaftanik? Za zimno!

Kasiek wyobrażam sobie jak może być Ci ciężko, ale pomyśl, że tata nie chciałby żebyś przez niego płakała... Nie wiem co napisać, zeby Cię pocieszyć. Daj sobie czas na żałobę. Smutek, żal, łzy-to normalne. Przecież nie będziesz chodziła i się uśmiechała jak Ci źle. Swoje musisz wycierpieć, ale z czasem będzie bolało mniej. Trzymaj się!

Lulka ja też mogę mieć niefajnie jak urodzę 8 marca

Madzik zrób zdj wózka i pokaż jak wygląda na żywo.

A ja gotuje właśnie rosół i smażę piersi na obiad.
może i ubiera się tak
ale jak to wtedy będzie ? Body , na to kaftanik i jeszcze śpiochy ? No bo body i kaftanik = gołe nóżki
Ja mam w zamysle takie zestawiki kaftanik + śpiochy
body kr rękaw + pajac
body dł rękaw + śpiochy
09.09.2009
Stary 2011-01-29, 12:50   #4853
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
może i ubiera się tak
ale jak to wtedy będzie ? Body , na to kaftanik i jeszcze śpiochy ? No bo body i kaftanik = gołe nóżki
Ja mam w zamysle takie zestawiki kaftanik + śpiochy
body kr rękaw + pajac
body dł rękaw + śpiochy
A ja mam w zamyśle, że body pod kaftanik ze śpiochami i body pod pajaca

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 12:55   #4854
Marshall
Raczkowanie

dziewczyny cudne te Wasze Bobasy... już się nie mogę doczekać mojego
Marshall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 12:58   #4855
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
A ja mam w zamyśle, że body pod kaftanik ze śpiochami i body pod pajaca
Ja nie miałam pojęcia jak to zestawiac ale nasza Ania mi powiedziała że jedna warstwa na rączki , dwie na brzuszek , wtedy dziecku nie będzie gorąco tylko akurat, no ale każda ubiera jak chce przeciez
zresztą mamy przeciez instynkt , jak będziemy widziały że dziecku zimno to dodamy jedna wartwe a jak będziemy czuły że gorąco to zdejmiemy

Ja uciekam troche poleżakować bo moja myszeczka tak sie wierci ze wysiedziec nie da
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2011-01-29 o 13:10
Stary 2011-01-29, 14:21   #4856
Karla604
Zadomowienie

Enia ja tak jak Ty będę ubierać I jak będzie za zimno to wtedy dołoży się warstwę Zresztą jak ja urodzę to się coraz cieplej będzie robić.

Marshal ja też już się doczekać nie mogę. Tyle, że ja jeszcze mam kupę czasu, a Ty możesz już lada dzień rodzić A masz już jakieś oznaki zbliżającego się porodu??

No skończyłam zupkę, pałki z kurczaka i skrzydełka już się pieką, ziemniaczki też. Także zaraz pyszny obiadek, a na deserek mój tżcik robi czekoladowe ciasto Pychotka Rozpieszcza tą swoją rodzinkę

Stary 2011-01-29, 14:38   #4857
grusia85
Rozeznanie

GG do grusia85

Cytat:
Kurcze................... już wszystko mamy dla Małej - to co najpilniej potrzebne ale mam taką chęć kupienia jeszcze czegoś że az mnie ściska
Nie mamy karuzelki bo nie moge się zdecydować czy Serenadę czy Wyspę Marzeń a może jakas dobra ciocia przyniesie w prezencie :P
my kupiliśmy wyspa marzeń i jestem bardzo zadowolona, ostatnio wieczorem mały szalał więc puściłam do brzuszka i ja szybciej zasnęłam niż on
my już łóżeczko mamy złożone, wietrzy się, tż maluje pokój a ja zadowolona

powiedzcie mi jak trzeba ubrać maluch na wyjście ze szpitala? wiadomo ciepły kombinezon, ale ile rękawków pod to?

Fridka
śliczny synuś
grusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-29, 14:42   #4858
enis84
Zakorzenienie

my jesteśmy po pierwszym jabłuszku
Frankowi smakowało zobaczymy teraz jak się przyjmie
zdjęcia z posiłku i filmiki porobione więc jak Tż zgra z aparatu to Wam potem wkleję

co do śpiochów to ja prawie wogóle nie używałam i nie używam, wole na noc body i pajaca, a w dzień czasem pajac a czasem, spodenki body i kaftanik

co do wyjscia ze szpitala to ja Franka ubrałam w body i w pajacyka a na to kimbinezon ale to było na początku pazdziernika teraz to kurcze nie wiem może tak samo tyle że mocno jeszcze przykryc kocykiem i może lekko zarzuć na twarz pieluszke tetrową żeby dziecko nie doznało szoku,
do samochodu przecież ze szpitala nie bedziesz miała daleko a nie ma co tak mocno ubierac dziecka bo w samochodzi się zgrzeje

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-01-29 o 14:47
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-29, 15:09   #4859
lulka265
Zakorzenienie

Ja jestem juz po obiadku,bo mój TŻ w ramach przeprosin za poranna kłótnie zaprosił mnie na obiadek ale się najadłam

teraz popijam kawke i wcinam jeżykino nie umiem sobie odmówieć

co do ubierania ja nie mam żadnego patentu,jak mi sie Mała urodzi to wtedy się będe zastanawiała w co ja ubracmam wszystko kupione,teraz tylko w czym mi i jej będzie wygodniej

JUSTA ja nie mam body rozpinanego po całościnawet nie wiedziałam,że takie są!!!

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

KARLA ja pije 2 kawy dziennie jedna rano,a druga po południu... bardzo słabiutkie z poł łyżeczki kawy i zalane gorącym mlekiemwięcej mleka niz kawy,pytałam lekarza i nie widzi przeciwskazań

ja natomist bez kawy nie zejde z łóżka,bo mam tka niskie ciśnienie

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-01-29, 15:09   #4860
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem juz po obiadku,bo mój TŻ w ramach przeprosin za poranna kłótnie zaprosił mnie na obiadek ale się najadłam

teraz popijam kawke i wcinam jeżykino nie umiem sobie odmówieć

co do ubierania ja nie mam żadnego patentu,jak mi sie Mała urodzi to wtedy się będe zastanawiała w co ja ubracmam wszystko kupione,teraz tylko w czym mi i jej będzie wygodniej

JUSTA ja nie mam body rozpinanego po całościnawet nie wiedziałam,że takie są!!!
ja miałam takie jedne rozpinane, ogólnie nie lubie niczego co jest rozpinane po całości, za dużo tych zatrzasków, za każdym razem odpinac i zapinać, strasznie męczące to jest
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości