![]() |
#4831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
a ja już po zakupach
![]() kupiłam: serek wiejski ze szczypiorkiem serek wiejski z brzoskwinią pomidory krojone w puszce jogurt biszkopcikowy jogurt AleOwoc koszyk kiwi pasztecik drobiowy marchewkę suszoną w plasterkach oliwki zielone paprykarz z łososiem sałatkę z makrelą gruszkę czerwoną 2 banany makaron ekologiczny żytni razowy otręby granulowane z truskawkami pieczarki marynowane chrzan tarty z jabłkiem mielone indycze ![]()
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Wtajemniczenie
|
o matko, ale mi poszła krew z nosa ;( cały zlew zalałam
![]()
#4834 |
Zakorzenienie
|
Taka limitowana edycja była jesienią w aldim, imbirowa i typowo angielska z pomarańczy, taka gorzkawa..wtedy kupiłam na zapas i na prezenty
![]() ![]() U mnie też raczej jesiennie ![]() ![]() Promyczek, tak nie ograniczam się jakoś drastycznie, mimo tego chudnę prawie kg w tygodniu po czym w weekend cały ten kg odrabiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Wyraźne przemęczenie.
A ja dziś na chłodny poranek owsianka na gorącym mleku z gruszką/prażonymi płatkami migdałów/cynamon A jutro już wymyśliłam mega opcje na śniadanie kasza jaglana z serkiem wiejskim z świeżymi truskawkami (jadł już ktoś świeże u mnie są skubane za 14 zyla) i jakieś dodatki bakalii/suszonych owoców myśle, że suszona żurawina eko i jakieś orzechy ![]()
#4836 |
Zakorzenienie
|
Te truskawki to chyba słabo jeszcze truskawkami smakują..nie mam zaufania do nich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jabłka ![]() ![]()
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro będzie w takim razie jaglana z jakimś owocem (truskawki/jabłko/gruszka/banan) jeszcze pomyśle plus dodatki i oczywiście cynamon oł. ![]() ![]() Również życze miłego wieczoru a ja zaraz ide się obijać przed tv.
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Wtajemniczenie
|
kto chce zobaczyć zdjęcie muffinków jakie upiekłam?
![]()
#4842 |
Zakorzenienie
|
No ja ![]() A w ogóle Dirtyy co tam ? ![]()
#4843 |
Wtajemniczenie
|
smacznego ;d
trochę mi polewa pociekła ale co tam ogarnie się ![]()
#4844 |
Zakorzenienie
|
A dupa jasia ,że polewa pociekła ale te cukierki ale ta polewa
![]() ![]()
#4845 |
Wtajemniczenie
|
No sciekło mi no
![]() mój jadłospis dzisiejszy: 1) pół bułki wieloziarnistej z szynką, papryką ogórkiem, ziołami + jajo gotowane 2) drugie pół bułki z tym samym i pół jogurtu 3) krem pure z kalafiora, marchewki + mielone indycze 4) 2 płaty śledziowe z octu + gruby plaster szynki z chrzanem jabłkowym i potem coś jeszcze wpadnie ![]() ![]()
#4846 |
Raczkowanie
|
Laislo, pomarańczowej konfitury to nie lubię, ale tej imbirowej poszukam, może jeszcze gdzieś kiedyś się pojawi.
Lubię rozgrzewającą herbatkę z imbiru ( zalać świeży, krojony imbir wrzątkiem, po odczekaniu dodać plasterek cytryny i łyżeczkę miodu ![]() W ogóle bardzo lubię imbir, szczególnie w marynacie do ryb. Dirtyy, nie ma żartów z tą krwią, może zrób jakieś badania krwi? Muffinki super, wiosenne takie ![]() Widzę, że u Ciebie też dziś śledziowo. Ja w końcu skończyłam ze słoikiem rolmopsów z Tesco, bo jakoś mi się napatoczyło po drodze. Za to przyznają ze wstydem, że zgrzeszyłam tymi rolmopsami, bo zjadłam sztuk 3, czyli cały słoik ![]() ![]() Swoją drogą, chyba mi się smaki zmieniają, bo do tej pory reagowałam tak tylko na słodycze ![]() Faza na śledzie trwa, jutro testuję Biedronkowe ![]()
#4847 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a badania niedawno robiłam i jest ok z krewka ![]()
![]() |
#4848 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26348576]Mniam
![]() Można przepis? ![]() ależ proszę, TESCO, półka ze słodyczami Dr.Oetger >>>>>>>>>>>>>> http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/...-66111-big.jpg JEST WIELE RODZAJÓW ![]()
#4850 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26350705]Łeeee, nie myslałam, że to gotowiec
![]() to już myślisz ![]()
#4852 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie za to gardło rozbolało ![]() To chociaż dla poprawy nastroju wklepię jadło na jutro: 1. pudding ryżowy z rodzynkami, kokosem i bananem 2. dwie kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z sałatką z ogórka i pomidora, polane olejem lnianym 3. miska zupy fasolowej z miso 4. kotlet mielony z fetą z gotowaną zieloną fasolką 5. rolmopsy z parowanymi brokułami
Sama skóra i kości nie dadzą Ci radości! ![]() Edytowane przez joasia_sia Czas edycji: 2011-04-13 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Joasiu herbatka z imbirem też jest pyszna, ale zazwyczaj kupuję jakiegoś gotowca..zimą piłam takiego grzańca biedronkowego z imbirem, teraz przerzuciłam się na czerwoną pu-erth z cytryną. Podobno pomaga spalać tłuszcz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Tynusia ja też dużo korzystam z mrożonek zimą i wiosną..i myslę, że to może być faktycznie lepszy wybór akurat w przypadku truskawek bo przecież mrożą je w sezonie i zakładam, że jakościowo dobre wybierają.. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- A menu takie było: -filiżanka muesli z owocami i orzechami, ciepła bułeczka z serkiem naturalnym -spaghetti w sosie z pomidorów z cebulą i fetą (niecały talerz średni, niewiele, ale pyszne było) -orzechy (garść), kilka kostek fety, filiżanka musu z jabłek -rybka z puszki, warzywa z patelni -jajko po wiedeńsku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja w pierwszy dzień świąt zaliczam tylko śniadanie przy rodzinnym stole w domu (co sprzyja objadaniu się), bo na obiad jedziemy do knajpy, a tam zamówię coś lekkiego. A w poniedziałek to już pewnie będę jadła w miarę po swojemu. Mama jest na diecie zbijającej cholesterol, więc pewnie nie będę sama ze swoim zdrowym jedzeniem. I upieczemy sobie pewnie jakieś w miarę lekkie ciacha - wymyśliłam bakaliowego mazurka na razowym, kruchym spodzie i może jakiś bananowy chlebek? Matko, znowu paskudnie za oknem. Cieszę się, że pada, bo owoce i warzywa może będą dzięki temu trochę tańsze latem, ale żeby chociaż promień słońca ![]() I lecę do pracy ![]()
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
owsiane górskie/owsiane z amarantusem z zimnym serkiem wiejskim
(świeżutki ![]() ![]() Mniam z rańca takie przyjemności ![]()
#4857 |
Przyczajenie
|
Cześć, Chudzielce =*
jak tam Wasze dietki, samopoczucie, zdrówko ? =D ja tu przybywam po raz kolejny i proszę o poradę ![]() otóż, schudłam tyle, ile chciałam (ba, nawet więcej! ![]() moja 'dieta' polegała na ograniczeniu słodyczy, soli, różnych 'zakazanych' potraw typu smażone, fast-foody, wysokokaloryczne. teraz obawiam się tylko tego nieszczęsnego efektu jojo! i bardzo chciałabym go uniknąć, tylko jak? dla przykładu podam jeden z moich dziennych (nierozsądnych, wiem..) jadłospisów: -śniadanie: kromka chleba z pestkami dyni, sałatą, pomidorem i ogórkiem -2 śniadanie: zawsze jakiś jogurt (danio, jogobella, Diat, 7 zbóż, belriso), ewentualnie jabłko czy banan -obiad: to, co mamusia robiła, ale w małych ilościach (choć zdarzyło mi się 'uniknąć' obiadu, ale w zamian coś przekąsić, typu pizzerka [ok. 200kcal]) -podwieczorek: najczęściej nic, czasem (dla przykładu) kisiel -kolacja: pół makreli z warzywami (zamiennie z twarożkiem grani/serkiem wiejskim) wychodziło mi z reguły ok. 1000kcal dziennie - i tyle najmniej starałam się jeść, choć zdarzyło mi się, nawet kilka dni pod rząd, jeść mniej. ile kcal tygodniowo powinnam dodawać, by utrzymać wagę? i przy ilu mniej więcej się zatrzymać? chciałabym po prostu skończyć już to obsesyjne liczenie kalorii (; i mam dość wysłuchiwania, jaka to ja jestem chuda, a jak mało jem ![]() aha, no i przyznam się, że nie katowałam się AŻ tak, jeśli chodzi o słodycze, ale nie jadłam ich często, a nawet nie sporadycznie. rzadko zdarzyło mi się zjeść loda śmietankowego rożka algidy czy też 2 herbatniki. najgorszy jest fakt, że omijałam szerokim łukiem te obiady, bo uważałam, że wciąż są zbyt tłuste (naprawdę, były). jakieś pomysły? ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
np na początek : śniadanie: 2 kromki żytniego z mega obkładem sałata,pomidor itp jakiś ser biały/zolty/wędlina/jajko co lubisz może też być owsianka z owocem i bakaliami tak jak lubisz jakieś tosty pełnoziarniste śniadanie 2: w szkole to najporęczniej kanapka + owoc a tak to można np. koktajle owoce , sałatka owocowa z jogurtem nat itp. obiad: kasza/ryż/makaron z warzywami z mięskiem/rybką podwieczorek: pieczone jabłka z cynamonem , serek homo. z orzechami i suszonymi owocami itp. kolacja: makaron ze szpinakiem i jajkiem , serek wiejski z warzywami kromka żytniego z masłem , jajecznica i kromka chleba To tak przykładowo zwiększ śniadanie i powolutku przyzwyczajaj. Teoretycznie mówię się ,że powinno się zwiększać o 100 kcal ale ja się w to nie bawiłam ale każdy jest inny. Możesz jeść to co chcesz nie musisz oczywiście jeść owsianki jeśli nie lubisz jedz tak żeby ci smakowało i zajadać z przyjemnością a nie z przymusu bo zdrowe ![]() Ps. Ale ogólnie malutko jadłaś i dla mnie dieta 1000 kcal to taka podstawa do przeżycia ja bym jej nie poleciła nastolatce czy komu kolwiek no ale wybór indywidualne. Lepiej chudnąć powoli raz i skutecznie niż potem + x kg z nawiązką
![]() |
#4859 |
Raczkowanie
|
Co tam u Was, dziewczynki?
Ja cieszę się długim popołudniem ![]() Wracając z pracy, wstąpiłam n targ po świeże warzywa i widok botwinki natchnął mnie do zrobienia z nią zupy. Kupiłam też kalarepkę - co tam że importowana, nie mogłam się oprzeć. A jutro piątek i weekend ![]() W sobotę może wpadnie do mnie mama na połażenie, w niedzielę idę z koleżankami z pracy na sushi, więc zapowiada się fajny weekend ![]() Menu na jutro w planach takie: (gruszka i jabłko) 1. owsianka z łyżką otrąb i bananem na mleku owsianym 2. dwie kanapki z chleba żytniego z pastą warzywną (marchew, seler, pietruszka), z kiełkami, doprawioną czosnkiem i chilli z kalarepką 3. ostatnia już ![]() 4. pstrąg wędzony z kapustą kiszoną
#4860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pstrąg z kapustą ![]() ps. dostałaś już @? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.