Tarnowskie Panny Mlode cz.III - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 22:41   #4831
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III

Cytat:
Napisane przez wolf85 Pokaż wiadomość
Ja juz chyba milion obraczek mierzyłam,ale mój TŻ sie cos ostatnio buntuje,chce kupic z dobrej próby złota,zupełnie proste,a co do zaproszen to chce zebysmy zamowili,te co w załaczniku :-/ nie wiem czy chce mi cos przez nie powiedziec haha do tej pory,mowił zebym sobie robiła po swojemu,a on tylko auto wybierze! Mówie mu ze osoba starszym to nie pasuje,a on ze nie ma u nas duzo starszych a przynajmniej smiesznie bedzie,A i najlepsze ze figurki na tort miałam miec bałwanki,a on wybrał te na zdj nr 2,ja mu mówie ze to z reklamy slim fastu-czyzby znowu cos sugerował :-P co z tymi facetami haha
wolf85 widzę, że nasi przyszli małżonkowie mają podobnie, chyba te same charakterki najpierw daje mi wolną rękę we wszystkim, no prawie wszystkim a jak przychodzi co do czego to to nie takie a tamto to w ogóle nie, blee..jak z tymi obraczkami . Tamte zaproszenia co ostatnio wklejałaś były fajniejsze i też tak na wesoło weselnie Jak chcesz możemy tu wszystkie za tymi pierwszymi zagłosować i potem swojemu TŻ pokażesz listę i sie podda A wiesz, że te figurki mi się podobają, śmiszne są strasznie

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez olgaaa3 Pokaż wiadomość
Jeśli zapytać mogę pierścionek zaręczynowy masz z zółtego złota? bo to może posłużyć za argument,że musi Ci obrączka pasować do biżuterii całej ;P trochę naciągane ale to są faceci oni wielu rzeczy nie rozumieją :P
O popatrz! Właśnie że z żółtego 1:0 dla mnie, może się uda. Dzięki za argumenta
CarrieBradshaw86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 22:43   #4832
Kingunia87
Raczkowanie

Zastanawiam się ostatnio nad dołożeniem kokardy do mojej sukni w kolorze przewodnim, żeby pasowało do butów i sama nie wiem proszę doradzcie co o tym myślicie (jakość zdjęcia kiepska bo wyciełam ją z innego zdjecia i na szybko wkleiłam, żeby pokazać o co mniej wiecej mi chodzi Foto 1 bez kokardy, Foto 2 z kokardą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110909121-1.jpg (89,1 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110909121kokarda1.jpg (91,7 KB, 99 załadowań)
Kingunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 22:47   #4833
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz chyba milion obraczek mierzyłam,ale mój TŻ sie cos ostatnio buntuje,chce kupic z dobrej próby złota,zupełnie proste,a co do zaproszen to chce zebysmy zamowili,te co w załaczniku :-/ nie wiem czy chce mi cos przez nie powiedziec haha do tej pory,mowił zebym sobie robiła po swojemu,a on tylko auto wybierze! Mówie mu ze osoba starszym to nie pasuje,a on ze nie ma u nas duzo starszych a przynajmniej smiesznie bedzie,A i najlepsze ze figurki na tort miałam miec bałwanki,a on wybrał te na zdj nr 2,ja mu mówie ze to z reklamy slim fastu-czyzby znowu cos sugerował :-P co z tymi facetami haha
Faktycznie zaproszenia inne ale jesli tylko Wam sie podobaja to czemu nie

Jesli o figurke na tort chodzi to widze ze TZet mapoczucie humoru Mysmy mieli taka jak w zalaczniku

Cytat:
Napisane przez CarrieBradshaw86 Pokaż wiadomość
No właśnie ja chciałam żółte złoto z paseczkiem w środku z białego złota i krystałki I to był mój kompromis ale Księciu się upiera że ma być białe i koniec kropka. No nic, nie poddam się. Wg mnie obrączki muszą być z żółtego złota i tyle!

My wlasnie takie mamy boki zolte a przez srodek biale zloto matowe chociaz teraz po prawie 3 latach juz nie sa matowe tak jak nowe Masz jeszcze czas moze uda Ci sie go namowic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1006-7143-ball-chain-cake-topper.jpg (8,7 KB, 35 załadowań)

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 22:48   #4834
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kingunia87 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się ostatnio nad dołożeniem kokardy do mojej sukni w kolorze przewodnim, żeby pasowało do butów i sama nie wiem proszę doradzcie co o tym myślicie (jakość zdjęcia kiepska bo wyciełam ją z innego zdjecia i na szybko wkleiłam, żeby pokazać o co mniej wiecej mi chodzi Foto 1 bez kokardy, Foto 2 z kokardą
powiem Ci ze calkiem fajnie to wyglada

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-01-24, 22:49   #4835
wolf85
Raczkowanie

CarrieBradshaw86Mi sie tez figurki bardzo podobaja,tylko juz chyba do wszystkich cukierników pisałam i nigdy nie widzieli podobnych,nawet u mnie (dublin) w miescie nie ma,bo to z reklamy slim fastu jest. Co do zaproszen to i tak zrobie po swojemu :P i tyle, ale dziekuje za głosowanie on i tak wie ze jak sie upre to nie wygra-haha. Watpie zeby bał sie slubu,bo sam nalegał zeby w tym roku zrobic,ja wcale nie chciałam sie spieszyc! A w sprawie obraczek to zawsze mozna wziac sobie dwie rózne,które jakims elementem beda do siebie pasowac,np z 2 połówkami serca jak np tu : http://www.sklepjubilerski.com/d/P60130T54ZZ,obraczki-z-zoltego-zlota-z-brylantami-0-10ct-si1h-z-certyfikatem-autentycznosci-proba-585-1950
dobra spadam do spania miłego wieczorku!!!
wolf85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 22:50   #4836
olgaaa3
Raczkowanie

O popatrz! Właśnie że z żółtego 1:0 dla mnie, może się uda. Dzięki za argumenta [/QUOTE]

proszę bardzo !

Cytat:
a nie myślałaś ewentualnie o grubszym pasie a kokarda z tyłu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sprzedam-suknie-slubna-8.jpg (23,0 KB, 70 załadowań)
Stary 2012-01-24, 22:55   #4837
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Cytat:
Wg mnie kokardka troszkę nie pasuje bo masz zdobną suknię, są koraliki czy to są kwiatuszki wyszywane. Myślę, że fajnie byłoby pomyśleć nad jakimś innym róż akcentem, może bizu mieniące się w różu albo np. taki właśnie paseczek tylko wiązany w tyle na kokardkę albo na guziczek bez kokardy. To jest tylko moja propozycja, ja ogólnie jestem za zasadą, że im mniej tym lepiej. Może inne PM coś ciekawszego doradzą
Stary 2012-01-24, 22:58   #4838
asia_28w
Zakorzenienie

Mój TŻ z kolei wspomina o żółtym złocie, a ja wolałabym białe. Pierścionek zaręczynowy mam z białego złota. Noszę poza tym tylko srebro i nie lubię żółtego złota. Jestem zdania, że widać na pierwszy rzut oka kiedy obrączka jest srebrna a kiedy to białe złoto. No i jestem skłonna iść na kompromis żółte z białym

A co do kokardy w sukni to podoba mi się opcja żeby była z tyłu dużo lepiej
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 23:18   #4839
kifli
Raczkowanie

Cytat:
Fantastyczne! Szczególnie te 3-6 i 3-8. Nie widziałam ich na alle.. Ty które zamawiałaś? i sukieneczka juz jest? A chwaliłaś sie nią już na wizazu? Zapodaj jakie zdjęcia A mogę zapytać nad jakimi "plackarkami" się zastanawiacie? Ja ciasta i torta mam zapewnione w lokalu ale potrzebuje placuszków na odchodne dla gościówków naszych weselnych. Do tej pory wyczytałam, że pani z Brzezówki smacznie piecze i sławetny pan Rydz z Tarnowa.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

też zapisałam się do Klaudii K high 5
Ja zamawialam te co sa na glownej stronie z zielona kokardka, przez przypadek wlasciwie,bez probek...'na pohybel' poszlismy z zaproszeniami
Sukienke mam szampanska,ale niestety nie mam zdjec....nie moge jej znalesc na necie a i nie mam zdjec na stanie. Kupilam ja tu (w anglii).
plackarki hmmm... z rydza zrezygnowalismy zaraz po degustacjii ( za sztuczno dla nas), probowalismy grzesia z nawojowej,pyszne,ale ponoc pan przedstawiciel w kulki sobie leci. tzn. nie stawia sie na spotkania. brzozowka tez sprobowana, ktos z plesnej,ponoc tez dobry no i mamuska ma jakies numery do innych pan.przetestujemy wszystkie i wybierzemy hehe
Stary 2012-01-24, 23:23   #4840
Kingunia87
Raczkowanie

Dziewczyny dziękuję za opinie, właśnie o coś takiego mi chodziło, żeby każdy powiedział co myśli ewentualnie dał inna propozycję Muszę Wam powiedzieć, że poważnie myślę tylko o grubszym pasku bez zadnych kokardek i pierdołek, bo rzeczywiście może być tego wszystkiego za duzo w każdym badz razie dzieki
Stary 2012-01-24, 23:28   #4841
kifli
Raczkowanie

Cytat:

haha,popatrz jaki swiat maly my rowniez mamy ich oboje na plenerze,ale beda jaja jak wybierzemy ta sama date hihihih
wstepna rozmowa byla zeby na lotnisku sobie zrobic sejse-bo lotnisko to prawie nasz drugi dom hihihih

a nie myslalas i butach zamiast kokardy....
moim marzeniem byly buty....zielone,ale do szampanskiej sukienki nie ma takiego pola popisu jak przy bialej. moglabys buty i kwiaty zamiast kokardy.hmmmmmmm

swoja droga kupilam buty z m e g a przeceny
http://www.amazon.co.uk/Menbur-Women...7444016&sr=8-7 te i jeszcze te bo nie moge sie zdecydowac
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_...qid=1327444067

mi rowniez wydaje sie ze kokarda ze zdjecia nie pasuje...masz swiecidelka na przodzie i mi to sie wydaje ze kokarda jak piate kolo u wozu. moze jakby byla tylem zawiazana byloby inaczej,
ale wydaje mi sie ze to nic nie zmieni,bo poprostu przykrywa czesc koralikow i jakos sie to nie zgrywa.sorry:/

Edytowane przez kifli
Czas edycji: 2012-01-24 o 23:29
kifli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 23:36   #4842
Kingunia87
Raczkowanie

Właśnie buty już mam i myślałam, że same beda wyglądać jak z innej bajki hmm...przemysle to jeszcze mam pol roku
Znalazlam taka biżu na allegro : http://allegro.pl/komplet-swarovski-...039283264.html http://allegro.pl/kpl-kobiecy-zmyslo...022638114.html (myślicie, że lepszy wybór niż kokarda?)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2736.JPGmniejsze buty.jpg (71,4 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Kingunia87
Czas edycji: 2012-01-24 o 23:45
Stary 2012-01-24, 23:44   #4843
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Kifli, te pierwsze bomba! Przecudne po prostu i jeszcze te jak na mój gust
http://www.amazon.co.uk/Menbur-Women...444543&sr=8-53
i te
http://www.amazon.co.uk/Dune-Womens-..._sim_sbs_sh_28

Sama sie zaczęłam zastanwiać nad tymi drugimi ze zdobienia na boczku idealnie by mi pasowały do sukni
Stary 2012-01-24, 23:48   #4844
kifli
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie buty już mam i myślałam, że same beda wyglądać jak z innej bajki hmm...przemysle to jeszcze mam pol roku

a co bedziesz miala we wlosach? moze kwiatek po kolor/....
pogadaj z kosmetyczka o paznokciach.moze znajdziecie ladny kolor

---------- Dopisano o 03:18 ---------- Poprzedni post napisano o 03:15 ----------

Cytat:
Kifli, te pierwsze bomba! Przecudne po prostu i jeszcze te jak na mój gust
http://www.amazon.co.uk/Menbur-Women...444543&sr=8-53
i te
http://www.amazon.co.uk/Dune-Womens-..._sim_sbs_sh_28

Sama sie zaczęłam zastanwiać nad tymi drugimi ze zdobienia na boczku idealnie by mi pasowały do sukni
ja tez lubie blyskotki (w umiarkowanych ilosciach hehe). mi pierwsze rowniez sie podobaja bardziej,ale zostawie obie pary w razie gdyby mnie zjadly te pierwsze,poza tym nie moglam sie oprzec cenom.... za takie pieniadze nie kupisz byle jakiego buta na e-bayu a co dobiero markowe skorzane
Stary 2012-01-24, 23:54   #4845
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

wolf85 z takich śmisznych figurek znalazłam jeszcze takie i te z tego co widziałam idzie je zamówić tylko są niebotycznie drogie!! ponad stówa W głowie się nie mieści!! A te obraczki z serduszkiem urocze Spodobały mi się, nawet A coś tu mi na nie przez ramie lookał. Oficjalnie powędrowały do ślubnych zakładek Ja tez już uciekam, dobranoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg im.jpg (10,7 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez CarrieBradshaw86
Czas edycji: 2012-01-24 o 23:59
Stary 2012-01-25, 00:04   #4846
kifli
Raczkowanie

buszujac po necie znalazlam takie obraczki,bardzo mi sie podobaja.....z racji ze nie nosze zadnych pierscionkow stwierdzilam ze taka blyskotka bylaby super.
ale nie wiem jak wyglada na palcu. moze sie okazac kiszka:/
http://www.preciousplatinum.com/en-U...#productid=380

---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:28 ----------

Cytat:
Znalazlam taka biżu na allegro : http://allegro.pl/komplet-swarovski-...039283264.html http://allegro.pl/kpl-kobiecy-zmyslo...022638114.html (myślicie, że lepszy wybór niż kokarda?)
ja mysle ze cos we wlosach bedzie lepiej niz tez zestaw.... moje zdanie
Stary 2012-01-25, 00:07   #4847
zaaaabcia
Zakorzenienie

Informacja dla wszystkim przyszlych PMek ktore beda prosily mnie o dodanie info do naszego kalendarza. Niestety ale pierwsza strona przekracza juz 1,500 znakow i nie mam mozliwosci dodania wiecej tekstu. Ale spokojnie zaniedlugo konczymy ta czesc wiec w nastepnej zarezerwuje sobie pierwsze dwa posty na nasz kalendarz Takze smialo mozecie wysylac mi wiadomosci na priv a pozniej wszystko uzupelnie

Pozdrawiam!

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-01-25, 00:25   #4848
slubienka
Raczkowanie

Cytat:
Z kokardą Ja tak planuje mimo tego, że nie mam sukienki jeszcze butów i koloru przewodniego Ale paseczek z kokardką musi być

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
! A w sprawie obraczek
Skąd ja to znam Ja chce brylancik lekko "zwydziwiane" szerokie a TŻ zwykłe cieniutkie Ale spokojnie po pierwszych spontanicznych oglądaniach i mierzeniu obrączek już jest przekabacony szerokie i nie jednokolorowe
slubienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:20   #4849
Ewa_wa1
Raczkowanie

[QUOTE=CarrieBradshaw86;31 819328]
Cytat:
Napisane przez Ewa_wa1 Pokaż wiadomość
Mayrycenta masz ślub w tym samym dniu co ja
Dziewczynki a ja tydzień po Was I też już zamówiliśmy mszę ślubną. Zawsze chciałam mieć ślubik o 14.00 i udało się! O 15 też by było ale to jednak już troszkę późno bo zanim kościół, prezenciki ;P dojazd do lokalu, szampan, ulokowanie rodzinki na miejscach to będzie 17 jak nie później... a goście wygłodzeni na amen
Dziewczyny<Maurycenta, Ewa_wa>, a mogę zapytać co już macie załatwione?
Bo my mamy tak:
- lokal
- kapelę
- kamerzystę i fotografa
- zamówioną mszę
- suknię
kurcze i tylko tyle kwadratowo jak nic

My mamy:
- lokal
-orkiestre
- fotograf
- kamera
- masza o 15
- suknia
- obraczki
- tort i placki
- i jeszcze dekoracje sali i bukiety wstępnie gdyż nie wybrałam dokładnie z jakich kwiatów
obecnie szukam fajnych zaproszen bo winietki i zawieszki na wódke bede robic sama ( przymajmniej jest taki plan :P )
08.2016r. 10tc

Edytowane przez Ewa_wa1
Czas edycji: 2012-01-25 o 09:30
Ewa_wa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:22   #4850
Maurycenta
Raczkowanie

Cytat:
Powiedz w jakim kościele? Może sie spotkamy hihihi
Oooo jak miło Ślub odbędzie się w mojej rodzinnej parafii poza Tarnowem

Edytowane przez Maurycenta
Czas edycji: 2012-01-25 o 09:34
Maurycenta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:32   #4851
Ewa_wa1
Raczkowanie

Cytat:

Jak dla mnie bez kokardy i to zdecydowanie!

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

My wlasnie takie mamy boki zolte a przez srodek biale zloto matowe chociaz teraz po prawie 3 latach juz nie sa matowe tak jak nowe Masz jeszcze czas moze uda Ci sie go namowic [/QUOTE]

Też sie na takie zdecydowaliśmy boki złote środek białe matowe złoto z 3 brylantami
08.2016r. 10tc
Ewa_wa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:41   #4852
Irmelin333
Raczkowanie

Kurcze Kinguunia, uwazam, ze do Twojej sukienki nie pasuje szarfa wogóle.Rzadna. Suknia ma taki krój że szarfa by wszytsko zepsóła. Takie mam wrazenie.

Ale buciki superowe są!
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:19   #4853
Maurycenta
Raczkowanie

[QUOTE=CarrieBradshaw86;31 819328]
Cytat:
Dziewczynki a ja tydzień po Was I też już zamówiliśmy mszę ślubną. Zawsze chciałam mieć ślubik o 14.00 i udało się! O 15 też by było ale to jednak już troszkę późno bo zanim kościół, prezenciki ;P dojazd do lokalu, szampan, ulokowanie rodzinki na miejscach to będzie 17 jak nie później... a goście wygłodzeni na amen
Dziewczyny<Maurycenta, Ewa_wa>, a mogę zapytać co już macie załatwione?
Bo my mamy tak:
- lokal
- kapelę
- kamerzystę i fotografa
- zamówioną mszę
- suknię
kurcze i tylko tyle kwadratowo jak nic
Jeśli chodzi o nas to też mogę powiedzieć, że mamy tylko:
- salę
- orkiestrę
- kamerzystę
- fotografa
- alkohol
- zarezerwowaną godz. ślubu

Jak już wspominałm szukamy zaproszeń, w tym tygodniu rozpoczynamy kurs przedmałżeński (w warszawie bo tu pracujemy) a od 10.02. kurs tańca też w Warszawie. Co do reszty to jak tylko pomyślę ile tego jeszcze zostało (i ile to będzie kosztować) to mnie ciarki przechodzą...

Edytowane przez Maurycenta
Czas edycji: 2012-01-25 o 11:38
Maurycenta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:54   #4854
asia_28w
Zakorzenienie

Dziewczyny szukam kamerzysty, który używa opcji steadicam i slide camera. Czy macie namiary na tego typu filmowanie w Tarnowie/okolicy, poza HYPERTEX, bo ich ofertę już znam
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:17   #4855
piska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivisia Pokaż wiadomość

MUSIMY zapisać się na kurs tańca - ale tylko soboty lub nawet jedynie niedziele wchodziłyby w grę - możecie coś polecić? Nie wiem czy jest szansa, że znajdziemy kursy weekendowe, bo z tego co się orientowałam to tylko pt+ sb to u nich weekendówka, a mój luby w delegacjach więc jak dla nas - odpada
W Honoracie na Słonecznej mają weekendowe kursy W soboty i niedziele od 20:00 do 22:00. Na stronie maja wszytskie informacje podane
piska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:20   #4856
little.girl
Raczkowanie

Czy ktoś z Was bawił się przy zespole AlleGro z Zalasowej? Lub czy słyszeliście jakiekolwiek opinie?
Z góry dzięki za odp

15.06.2013

little.girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 16:24   #4857
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

[QUOTE=[B]kifli[/B];31829788]buszujac po necie znalazlam takie obraczki,bardzo mi sie podobaja.....z racji ze nie nosze zadnych pierscionkow stwierdzilam ze taka blyskotka bylaby super.

Cudeńka
Może mogą Ci przesłać więcej zdjęć czy coś.
Stary 2012-01-25, 17:00   #4858
kifli
Raczkowanie

[QUOTE=CarrieBradshaw86;31 840830]
Cytat:
Napisane przez [B
kifli[/B];31829788]buszujac po necie znalazlam takie obraczki,bardzo mi sie podobaja.....z racji ze nie nosze zadnych pierscionkow stwierdzilam ze taka blyskotka bylaby super.

Cudeńka Może mogą Ci przesłać więcej zdjęć czy coś.
tak....,zamowilam sobie katalog i maszeruje po jubilerach kto by mi takie zrobil.
oryginalne kosztuja wiecej niz wesele hehehehe
Stary 2012-01-25, 18:37   #4859
Monika00883
Raczkowanie

Dziewczyny ja znalazłam bardzo ciekawego złotnika, na prawdę obrączki wydają się być niesamowite i bardzo oryginalne:
http://www.inneobraczki.pl/
niestety ceny są... uffff... ale może ktoś z Was się skusi, w końcu to zakup raz na całe życie
Monika00883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:47   #4860
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monika00883 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja znalazłam bardzo ciekawego złotnika, na prawdę obrączki wydają się być niesamowite i bardzo oryginalne:
http://www.inneobraczki.pl/
niestety ceny są... uffff... ale może ktoś z Was się skusi, w końcu to zakup raz na całe życie
Mój kolega kupił u gościa obrączki, dał 12 tyś. zł - i wcale to nie był zakup na całe życie. Jego małżeństwo trwało niecałe 2 lata

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości